Työvoimakoulutus ja muut tulot

Osa-aika yrittäjä

Jos on työvoimakoulutuksessa tai sellaisessa koulutuksessa,
jonka työkkäri/kela maksaa, niin saako silloin tienata esim.
osa-aikaisella yrityksellä?

Siis kun todistettavasti käy päivät koulutuksessa,
mutta illat vkl tekee oman pienyrityksen töitä,
niin vähentävätkö nämä tulot Kelasta saatavaa
koulutusrahaa?

7

274

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Yrityksen tulot/kk

      Varsinainen koulutustuki työvoimapoliittiseen aikuiskoulutukseen on lakannut uuden työttömyysturvalain astuttua voimaan 1.1.2010. Vuonna 2010 alkavat työvoimapoliittiset aikuiskoulutukset sekä omaehtoiset opiskelut kuuluvat työttömyysetuuden piiriin työllistymistä edistävinä palveluina.

      Soviteltua työmarkkinatukea maksetaan, jos
      teet tilapäisesti enintään 2 viikkoa kestävää kokoaikatyötä tai
      teet osa-aikatyötä, jonka työaika sovittelujakson aikana on enintään 75 % alalla sovellettavasta kokoaikatyön ajasta, tai
      jatkat työssä, jossa työaikaa on lyhennetty lomauksen takia, tai
      saat tuloa sivutoimisesta yritystoiminnasta.

      Jos Sinulla on palkkatuloa tai muuta tuloa (esim. palkkio, veronalainen kulukorvaus), ansiotuloa ammatista, liikkeestä tai maatilataloudesta, kirjoita tulon määrä kuukaudessa veroja vähentämättä.

      Eli Kela katsoo sivutoimisen yritystoiminnan tulot veroja vähentämättömänä?

      Saako kuitenkin ensin vähentää yritystoiminan kulut?
      Eli tulot kk:ssa ovat liikevaihto-yritystoiminnankulut=yritystoiminnan tulot/kk

      Tosi hankalaa ja epäoikeudenmukaista koska yrityksen tuloshan katsotaan KOKO tilikauden mukaan eikä vain yhden kuukauden?

      Onko kellään käytännön kokemusta?

    • Tulot 80e/kk

      Up.
      Minulla on y-tunnus keväästä -14.Olen aloittamassa luvanvaraista toimintaa.
      Luvat saadaan keväällä 2015.
      Ilman voimassaolevaa y-tunnusta ei heru lupia.

      Eli olen työvoimapoliittisessa limbossa:
      Olen työtön työnhakija,mutta yrittäjä.Kelalta 0.Ainoa tulo on 80 euron asumistuki.Sossusta ei heru mitään,käskivät lopettamaan toiminnan.
      Starttirahastakin tuli kielteinen päätös.

      Jos osallistun työvoimapoliittiseen koulutukseen,voinko tuolloin saada mistään mitään tukea tai apua.

      Eli onko kukaan aloittava yrittäjä saanut tukea jostain jotakin kautta?

      Eli onko kukaan saanut tukea jostain

      • Sossun pakko antaa

        Kyllä sinun pitäisi saada sossusta ainakin jotain.. voivat vähentää 480 eurosta -20% muttei muuta.. kaikki sähkö, vesi- ym. laskut maksetaan täysmääräisesti.

        Esim. Tampereella maksetaan n. 20 pienyrittäjälle sosiaalitukea.

        Sossu EI voi pakottaa lopettamaan yritystäsi.

        http://www.yrittajat.fi/fi-FI/yrittajaihmisena/sosiaaliturvaopas/pienituloinen-yrittaja/toimeentulotuki-yrittajalle/

        Lähtökohtana on yrittäjän antama selvitys.

        Selvityksiä ovat mm. hakemusajankohdan ja sitä välittömästi edeltävän ajan tiedot yrittäjän taloudellisesta asemasta. Näitä ovat yrityksen tilinpäätös ja tilintarkastuskertomus viimeksi päättyneeltä tilikaudelta, tiliotteet ja/tai välitilinpäätös, yrityksen ja yrittäjän viimeisimmät veroilmoitukset, palkkailmoitukset, työvoimaviranomaisen ja Kansaneläkelaitoksen lausunnot, pitkäaikaisen vieraan pääoman lyhennysaikataulu ja korkokanta tai muut sellaiset yrittäjän ja yrityksen taloudellista tilannetta kuvaavat selvitykset.


    • Paskan systeemin syy

      "Asiakkaanani on henkilö, joka toimii yrittäjänä toiminimellä alalla, jolla töiden saanti on epävarmaa ja satunnaista. Asiakkaan nettotulot ovat pari sataa euroa vuodessa.

      Työvoimahallinnon päätöksen mukaan asiakas ei ole oikeutettu saamaan työnhakijan asemaa ja etuuksia, koska hänellä on toiminimi. Asiakas haluaa pitää toiminimestä kiinni, koska se on ainoa mahdollisuus saada hänen alansa töitä.

      Miten tulisi suhtautua yrittäjään, joka ei tule itsenäisesti toimeen yrittäjätoiminnalla saatavasta tulosta, eikä kuitenkaan halua lopettaa kannattamatonta yritystoimintaansa? Asiakas on toimeentulotuen varassa ja muiden tukitoimien (mm. työvoimahallinto) ulottumattomissa."

      http://www.sosiaalikollega.fi/verkkokonsultaatio/aikuissosiaalityo-ja-toimeentuloturva/yrittajan-toimeentulotuki

      Yleisesti ottaen kunnissa noudatetaan sellaista käytäntöä, että yrittäjää, joka ei saa toimeentuloa yritystoiminnastaan, tuetaan toimeentulotuella muutama kuukausi (3-6 kk), jonka aikana yrittäjän odotetaan selvittävän yritystoimintansa kannattavuutta.

      Tämän jälkeen yrittäjän edellytetään saavan kohtuullisen toimeentulonsa yritystoiminnallaan tai hakeutuvan työnhakijaksi, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että yrittäjän edellytetään lopettavan kannattamattoman yritystoimintansa.

      Toimeentulotukea voidaan alentaa, mikäli yrittäjä jatkaa kannattamatonta yritystoimintaansa ja joutuu sen vuoksi toimeentulotuen tarpeeseen, alennetaan hänen perusosaansa 20–40 % 1-2 kuukautta kerrallaan.

      Alentaminen voidaan tehdä sillä perusteella, että yrittäjä on itse laiminlyönyt elatustaan ja jatkaessaan kannattamatonta yritystoimintaansa aiheuttanut sen, että työtä tai työvoimapoliittista toimenpidettä ei ole voitu hänelle tarjota

      Alennettaessa perusosaa on huomattava, että sitä ei voi tehdä, mikäli alentamisen seurauksena tilanne yrittäjälle muodostuu kohtuuttomaksi. (Ks. KHO:n päätökset 4.6.2001/1344 ja 20.6.2001/1472).

      Asiakkaalla on toiminimi, mutta hänellä ei ole yritystoiminnasta aiheutuvia tuloja eikä hän ole estynyt vastaanottamasta työvoimahallinnon hänelle osoittama työtä. Lisäksi tulisi huomioida, että yritystoiminta voi olla joissakin tapauksissa sivutoimista.

      Yrittäjän toimeentulossa kyse on laajemmasta yhteiskunnallisesta epäkohdasta, joka liittyy yrittäjien työttömyysturvaa koskevaan lainsäädäntöön. Näihin yhteiskunnallisiin epäkohtiin meidän sosiaalityöntekijöiden on hyvä ratkaisuillamme pyrkiä vaikuttamaan.

    • Liikevoitto aina 0 e

      Sossuntäti: "kaipaan neuvoja yrittäjien tulojen ja menojen arvioinnissa.

      Esim. toiminimellä oleva yksityinen yrittäjä saa rahaa tekemistään tuotteista ja maksaa aineet, tarvikkeet, mahdolliset vuokrat, ilmoituskulut sekä YEL- ym. maksut.

      Yritys ei tuota voittoa, mutta tuotolla pystyy maksamaan laskut.

      Asiakas saa asumistukea ja loput toimeentulotukena.

      Yrityksestä asiakas ei pysty nostamaan itselleen tuloa, joten sitä ei ole laskettu tuloksi. Asiakas haluaa jatkaa yritystä.

      Onko oikea laskentatapa vähentää yritystuloista ensin yritysmenot ja katsoa sitten, jääkö omaan käyttöön tuloja? Asiakas itse ilmoittaa kuukausittain 0€ yritystulon."

      Toimeentulotuen arvioimiseksi yrittäjältä tulisi pyytää kuukausittain kirjanpitäjän laatima tuloslaskelma. (paitsi jos itse tekee kirjanpidon niin sen tulee riittää)

      Tuloslaskelma pitää sisällään kaikki firman tulot sekä menot kuukauden ajalta.

      Yrityksen liikevoitosta tai tappiosta on nähtävissä olisiko firmasta ollut nostettavissa tuloa sinä kuukautena.

      Tietenkin tuloslaskelmassa voi näkyä myös, että yrittäjä on nostanut itselleen palkkaa ja nämä tulot otetaan tällöin tulona huomioon laskelmassa. (kuka hullu maksaisi palkkana kun sossu vähentää ne 100%? sitäpaitsi tmissä ei makseta palkkana)

      Kuitenkin yrittäjä voi menetellä myös niin, että hän ei nosta palkkaa vaan jättää tuoton liikevoitoksi firmalle. Silloin tämä tuotto huomioidaan ansiotulona. (eli kuluja vaan niin paljon ettei jää mitään liikevoittoa, niinä kuukausina kun hakee sossusta?!)

      Meneteltäessä näin sosiaalityöntekijän tai etuuskäsittelijän (jolle monessa kunnassa yrittäjien asiat kuuluvat) ei tarvitse miettiä sitä, mitä yritysmenoja/lainoja ym. laskelmassa tulisi huomioida ja mitä ei.

      • Hieno juttu?

        > sosiaalityöntekijän tai etuuskäsittelijän ei tarvitse miettiä sitä, mitä yritysmenoja/lainoja ym. laskelmassa tulisi huomioida ja mitä ei. <

        Niin eihän ne edes ole mitään kirjanpitolain tai verolakien erityisasiantuntijoita, joten miten ne edes tietäis mitä saa vähentää ja mitä ei?

        Jos näyttää siltä että liikevoittoa kertyy jonain kuukautena, voi aina ostaa jotain millä sen saa nollille?

        Voiko siis ostaa firmalle vaikka auton ja vähentää sen bensat, renkaat, katsastuksen, huollot, ym?


      • Suomalaisille kans!
        Hieno juttu? kirjoitti:

        > sosiaalityöntekijän tai etuuskäsittelijän ei tarvitse miettiä sitä, mitä yritysmenoja/lainoja ym. laskelmassa tulisi huomioida ja mitä ei. <

        Niin eihän ne edes ole mitään kirjanpitolain tai verolakien erityisasiantuntijoita, joten miten ne edes tietäis mitä saa vähentää ja mitä ei?

        Jos näyttää siltä että liikevoittoa kertyy jonain kuukautena, voi aina ostaa jotain millä sen saa nollille?

        Voiko siis ostaa firmalle vaikka auton ja vähentää sen bensat, renkaat, katsastuksen, huollot, ym?

        Ahaa.. nyt en enää ihmettele miten ne mamuyrittäjät pystyy myymään kebabeja puoli-ilmaseks?

        Sossun ämmä sanoi: "Se, että yrittäjän annettaisiin jatkaa "kannattamatonta toimintaansa", josta hän kokee saavansa sisältöä elämään, joka ylläpitää hänen toimintakykyään ja mielen vireyttä (tai jopa mielenterveyttäkin), tukee arkista selviytymistä ja estää marginalisoivaa toimettomuutta.

        Joka pitää ihmisen aktiivisena verrattuna passiiviseen ensisijaisten etuuksien vastaanottamiseen, joilla harmiteltavan usein tuetaan aktivointitoimenpiteiden kollektiivista illuusiota siitä, että niiden avulla voi todella luoda työpaikkoja (ja vieläpä kaikille).

        Tämä on olennaisen tärkeä kysymys esimerkiksi maahanmuutaja!!!! taustaisten yrittäjien kohdalla, joiden vaihtoehtoinen työllistymispotentiaali avoimille työmarkkinoille on jokseenkin kehno."

        Eli sossun ämmät maksaa nimenomaan MAMUyrittäjille toimeentulotukea KANNATTAMATTOMAAN yrittäjyyteen, siks että ne perustelee sen sillä ettei ne muutekaan sais mitään oikeita töitä?!

        Todellisuudessa ne kiertää tolla sitä ettei niitä voida pakottaa 9 e/päivä ORJAtöihin kuten suomalaiset?!

        Miksei pienikin yrittäjätoiminta muka suomalaista estä syrjäytymästä?

        Kai sitä suomalainenkin "kokee saavansa sisältöä elämään, joka ylläpitää hänen toimintakykyään ja mielen vireyttä (tai jopa mielenterveyttäkin), tukee arkista selviytymistä ja estää marginalisoivaa toimettomuutta"?!!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      105
      1786
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1407
    3. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      6
      1356
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      144
      1283
    5. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1250
    6. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      11
      1248
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      22
      1196
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      634
      1171
    9. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      7
      1053
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      11
      994
    Aihe