Minkälainen isä ja äiti...

suomi24mopot-pappi

... sallii lapselleen 120km/h kulkevan mopon ja toivottaa "hyvää matkaa, aja varovasti" ?

Haluaisin kuulla mielipiteitä. Onkohan kaikki yhteiskunnan säännöt selvillä?

48

277

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • näin!

      semmone ketä luottaa ajotaitoihin, ei ny ketää 120 missää muualla ku pitkällä suoralla aja

      • hei hei heikki

        joo aika märkiä unia pojilla ku moponi kulkee 120, juu ehkä lentokoneesta pudotettuna vapaassa pudotuksessa....


    • dfg4

      Tod.näk. mopoilijoista n.2% mopo kulkee 120..

      • Trollercoaster

        Tai jos sitäkään kun amiksen pihalla on yli 200 mopoa ja yksi niistä menee yli 120km/h kun olen vähän katellut.


    • Jason 678.

      Onhan ne ajotaidot nähty... :)

    • 423yt423y3qah

      Useimmilla ne mopot on kyllä viritetty kulkemaan tyyliin 60-70 km/h, harvalla kulkee mitään satasta...

    • Janne.

      Just nää 60-70km/h kulkevat pellet pitäs saada liikenteestä pois.
      Mä ainakin viskelen näitä kananmunilla aina iltaisin samalla kun ajan
      skodella. Kaasukädessä kananmuna valmiina kun huristelen ja kun
      näen niin vippaan kypärään tai mopoon.

      Hauskaa ja ihan oikein :) kiva tehä pikku killereitä.

      • hiljaahomo

        Janne tossa Saa Äkkiä Turpaansa ja skootterit On Homoille


    • viriiliboi

      niinpä, katkera olisin minäkin aloittajan tavoin jos tarvitsee kiinaskootterilla ajaa max 42km/h, ei virejä ei mitään ja muut menee kaks päällä ylämäessä ohi. vaihda isää tai äitiä niin saat myös virittää, äläkä kysele minkalainen vanhempi pitää olla;)

    • Janne.

      Arvaas mitä ? Tässä ollaan ihan aikamiehiä, joten jos tekisi mieleni viritellä, niin olisin sen jo tehnyt. Kun näen näitä vapaan kasvatuksen tuotoksia päristämässä, niin panee vähän ärsyttämään, että missä se kasvatus ja kuri viipyy? Ei se, että ne päristää minusta ohi. En minä kilpaile, minä ajan päästäkseni eteenpäin.

      Pidä sinä se arvoton p*skaläjäsi vaan ja päristä ylinopeutta. Kohta siitä ei makseta enää mitään, kun se on viritetty ja pilattu jo valmiiksi. Luuletko ettei sitä huomata vaikka vaihtaisitkin vakio osat?

      H*lvetin hölmö. Totta kai se skootteri ( Piaggio ) kulkee 45km/h jos se kerran myydään minulle vakiona ja ei satu kuule olemaan ihan halvimmasta päästä tämä minun ajopelini.
      Jos sulle merkkaa pelkkä nopeus, niin osta vanha pv jonka saa 500e:lla ja pistä siihen kamat kiinni. Luulenpa että sen jälkeen se kelpaa korkeintaan p*skahuusiksi sinne romujesi sekaan. Avarrat vähän tankin reikää ja ulostat sinne.

      Hankit sitten kunnon vakiomopon eli Piaggio skootterin ja ajelet ylpeänä. Muista huollot säännöllisin väliajoin.

      Tyttöjäkään ei kiinnosta viritetyt p*skat koska ne haisee ja ovat likaisia. Tytöt kiinnostuvat siisteistä ja hienoista miehistä, joilla on uudet korkealuokkaiset ja ronkkimattomat skootterit. Etenkin Piaggiot.

      Janne
      - Siisti ja hieno mies.

      • PVPVPV!!!!!!!4364673

        Älä ees rupee vertailee PV:tä ja piaggiota. Jos saisin valita että kumman otan (piaggio vai pv), niin aika helvetin varmasti ottaisin pv:n. Sillä sentäs kehtais ajella kylillä, toisinkuin jollai helvetin rumalla "tyttöjen" piaggiolla. Mulla on mökkimopona PV, ja se on kuin "ikiliikkuja", ei koskaan oo ollu vikoja, aina on voinu huoletta polkasta käyntiin ja lähteä ajamaan.


      • skootterit vittuun

        Skootterit on homoille, joille kytkimen ja vaihdepolkimen käyttö on liian hankalaa ja teknistä hommaa.


    • Isomaasturi

      Ostin aikoinaan pojalleni Yamahan mopon. Se oli tehtaalla rakennettu kulkemaan noin 60 km/t:ssa, mutta kuristettu Suomessa prikalla niin, ettei sillä päässyt kuin neljää kymppiä.

      Sen olisi vielä sietänyt, mutta kun nuhapumppu ei tahtonut lähteä käyntiin. Niinpä poistin prikan ja sanoin pojalleni, että ajele vaan. Nyt mopo käyttäytyi kuten tehtalla oli suunniteltu ja lähti ekasta potkusta käyntiin.

      On aivan turha noudattaa tällaisia kukkahattutätien laatimia lakeja. 60 km/t:ssa kukeva mopo on aivan yhtä turvallinen kuin nuhapumppukin.

      • Täysin metsässä..

        ..oot sillä maasturillasi taikka Ihaan pihalla. Voit vain olla kiitollinen hyvästä tuurista, jos tuo prikan poisto ei ole aiheuttanut mitään juriidisia seuraamuksia.

        Seuraamuksilla tarkoitan lähinnä vahingonkorvausten muodossa, sakot ja muut mahdolliset tienpäällä jaettavat sanktiot on namurahaa, niistä ei viitsi raavasmies edes alkaa vinkumaan, tuli sitten tonni taikka pari maksettavaa euroissa, mutta mahdollisen onnettomuuden aikaan saamat vahingonkorvaukset, kun sitä prikkaa ei sitten löydy sieltä käyrän alusta ja vakuutusyhtiö alkaa soveltamaan vakuutusehtojen niitä pienellä kirjoitettuja osioita. Mopolla kun on mahdollista aiheuttaa ihan miljoonaluokan vahingonkorvauksetkin ja siinä vaiheessa on turha alkaa vempuloimaan jollain "kukkahattutätien" jutuilla. Vaikka kuski olisi miten alaikäinen, niin korvausvelvollisuus on ja seuraa kuin varjo perässä.

        Kerron ihan kokemuksesta, olen ollut töissä vakuutusyhtiössä ja lähes päivittäin olin tekemisissä näiden korvausasioiden kanssa. Ei ollut mitenkään tavatonta, että nuori kuljettaja oli järjestänyt moponsa siihen kuntoon, että se ei ollut enään vakuutusehtojen edellyttämässä kunnossa ja siten joskus hyvinkin suureksi muodostunut vahingonkorvaus perittiin takaisin. Harvoilla nuorilla kuljettajilla on varallisuutta taikka tuloja, joten korvauksien takaisinperintä jatkuu vuosia työelämään siirtymisen jälkeen, Joidenkin vahingonkorvausten maksaminen ei käytännössä onnistu lainkaan suuruutensa vuoksi, jos pelkät korot tekevät korvaussumman niin mahdottomaksi, ettei siitä selviä helposti.

        Tältä pohjalta onkin mukava lähteä ponnistamaan sitten elämään ja moni poika "kiitollisuudella" muistaakin isäänsä, joka auttoi virityksessä. Tuo tilanne nimittäin antaa elämälle melkoisen säväyksen, osuipa sitten kohdalle vaikkapa perintö, niin siitä ei jää mitään, jos päättää periä, perintöveroja vain, siispä perinnöstäkin kannattaa kieltäytyä taikka siirtää suosiolla jälkipolville, jos sellaista on ehtinyt hommaamaan. Lottovoitto onkin sitten kinkkisempi juttu, siinä on ihan porukan varassa ja kuinka luotettava onkaan se porukka jne. Auton ja kiinteistön omistaminen on varsin mielenkiintoista...


    • 122454545

      En ymmärrä miksei mopo saisi kulkea sille tarkoitettua nopeutta. Oma Apriliani kulkee tehtaan jäjiltä 80km/h, joka on tosin suurimmalle osalle nuorista mopoilijoista aivan liikaa, mutta mielestäni ajotaidon kehittyessä voitaisiin suoda lisää etuja. :)

      Yli 100km/h kulkevat ovat niille, jotka tykkäävät värkätä mopojen kanssa. Harrastus se on siinä missä muutkin harrastukset.

      Te olette niitä asennevammaisia, kenet pitäisi poistaa liikenteestä, jotka heittelette kananmunilla 60km/h kulkevia mopoja yms. jota eräät tässäkin viestiketjussa ovat ilmoittaneet tekevänsä. Suosittelen ammattiapua. Me mopolijatkin olemme ihmisiä, ja jos joku tulisi heittelemään minua kananmunilla tekisin varmasti asialle jotain.

      • Jos et ymmärrä..

        ..niin et ole kypsä vielä liikenteeseen lainkaan. Lue huolella mopokortin samiseen vaadittava kirjallinen tieto, ehkä alkaa valkenemaan.

        Lainsäädännössämme mopon suurin sallittu nopeus on 45km/h ja tuolla nopeudella ne ovat myös vapaita autoverosta. Maahantuojat tuovat maahan ajoneuvoja, jotka muutetaan lainsäädäntöämme vastaaviksi, eikä niistä silloin joudu maksamaan autoveroa ja mopokortti riittää ajo-oikeudeksi niihin.

        Aivan samoin menetellään isompien moottoripyörien kohdalla, kun 18v. kuljettaja ei saa kuljettaa teholtaan yli 25kw suurempaa moottoripyörää, tuo suurempitehoinen moottoripyörä kuristetaan maahantuojan tms. hyväksytyn toimesta tuohon 25kw tehoon ja muutoskatsastetaan asianmukaisesti.


    • Janne.

      Etkö ymmärrä, etkö? Siksi koska se ei ole turvallista.
      Osta moottoripyörä pälli.

      • sdahdfhadf47346745

        Onko se sitten turvallista heittää toisia mopoilijoita kananmunilla?


    • munat rocks!

      Ainakin se saa kaaharin edes vähäksi aikaa hiljentämään vauhtia kun keltuainen valuu visiirissä ja kuoret tekee tuttavuutta takin kanssa.

    • Janne 2

      Etkö ymmärrä, etkö? Se ei ole turvallista.

    • Jansu Anselmi.

      No sitten meillä on 2 asiaa, mitkä eivät ole turvallisia asioita:

      A: Kaaharimopoilijoihin kyllästyneet lentävät kananmunat
      B: Kaaharimopoilijat viritettyine mopoineen

      Pitäisi ehkä järjestää lopullinen taistelu:

      kananmunat vs. viritetyt mopot

    • Liisa-Matti Kossila

      Käveleviä vihaisia kananmunia vihaisine ilmeineen ja hampaat esillä vihaisesti. Näillä munilla on siivet ( koska juovat red bullia ).

      Vastakkaisessa suunnassa on kaasuttelevia teinejä ärjyvine mopoineen.

      Kohta lentää kananmunat ja teinit lähtee taistoon! läts läts lits läts!

      Mopoparat juoksee nelinkontin itkien karkuun kun ilkeät Pirkan alennuskulkuset sotkee kypärät ja mopot...... hahaa!!

    • qwertyuioplk

      On sekin aika vaarallista kun ylämäessä piggago paska lähtee valumaan takaperin :DD. Ja sitä paaitsi kun ne menee vakion nii vähä nii vedetä hana pohjas. Siti viritetää mut TOTTUMUKSEN MUKAAN hana pohjas. Sitä paitsi siinä oppisi liikkenne sääntöjä jos menis 60 tai sinnepäin. Ja kertokaas mitä vaarallista on virimopos jos ajaa liinnekkesääntöjen mukaan !!! Sen haluan tietää. Vai onko se ylämäen nousu mopolla kiellettyä ?? Varmaan kun toi janne niin kiihottuneena tappelee

      • sdhadfdjb57653634

        Sitä vituttaa ku toiset virittää, eikä se ite uskalla...


    • 12457845

      Sä Janne olet varmasti itse juuri saanut aivan mahtavan Piaggio-skootterisi, joka kulkee TÄYSIÄ 45km/h! Tämä jos joku rasittaa moottoria kun ajelet aina kierrokset vittu ihan tapissa. Älä ala pätemään kun et selvästi tiedä asioista sen enempää kuin kukaan muukaan.

      TOISEKSI, voin väittää että itsellesi tulee enempi vaaratilanteita 45km/h kulkevalla mopolla kuin esim. 60km/h kulkevalla mopolla jolla PYSYT LIIKENTEEN MUKANA eikä jokainen auto OHITA sinua!

      Problems?

    • qwertyuioplk

      Hei kyl mä ymmärrän Jannee se on lainkuuliainen kansalainen joka noudattaa lakia. Kyllä pitää arvostaa sitä. Oikeastaan seuraavan kerran kun nään hänet niin voisin vetää jopa turpaa ja ajaa 90KMH MOPOLLA SEN PÄÄLTÄ ja mennä paskoo sen piggagion vai mikä vittu onkaa

    • ----______----

      Oon vasta 14 mut on mul Peugeot joka kulkee rajottimen kanssa 50km/h ilman jtn 60-80 en oo varma mut ihan hyvin kulkee! hei mitä toi tommone kananmunilla heitteleminen on

      • hehhehhe

        Ja eiköhän nämäkin jo päästä irti virittelemisistä kun poliisisetä vie kortin kuivumaan :))


    • Janne78.

      "Ja kertokaas mitä vaarallista on virimopos jos ajaa liinnekkesääntöjen mukaan !!! Sen haluan tietää"

      -Siinä on ne samat riskit, mitkä saa kortiton kevytmoottoripyörän kuljettaja.
      Mopohan ei ole tehty kevytmoottoripyöräksi, eikä sinulla ole valtuuksia ajaa sellaista. Ole hyvä vaan.

      "Vai onko se ylämäen nousu mopolla kiellettyä ??"

      .-On, mutta ilmeisesti et kultalusikka p*erseessä syntyneenä jaksa odotella vaan pitää singahtaa se mäki ylös kuten raketti.

      "Tämä jos joku rasittaa moottoria kun ajelet aina kierrokset ***** ihan tapissa. Älä ala pätemään kun et selvästi tiedä asioista sen enempää kuin kukaan muukaan."

      - En usko että rasittaa konetta, sen sijaan uskon koneen rasittuvan, kun rajoitin poistetaan. Sehän myös kuluu nopeammin.
      Epäilisin tietäväni enemmän 2t tekniikasta mitä sinä, lisäksi asenteeni liikennesääntöjä kohtaan on myös parempi.

      "TOISEKSI, voin väittää että itsellesi tulee enempi vaaratilanteita 45km/h kulkevalla mopolla kuin esim. 60km/h kulkevalla mopolla jolla PYSYT LIIKENTEEN MUKANA eikä jokainen auto OHITA sinua!"

      - Mitäköhän tapahtuu kun tulee äkkijarrutus siinä 60km/h vauhdissa tai muu ? Entä kevyen liikenteen väylällä tapahtuva kolari? Oletko sitä mieltä että alaikäinen pentu on pätevä ajamaan 60km/h vapaasti?
      Saa ne autot ohittaa, kun ajat tien sivussa. Varmasti on turvallisempaa.

      "Oikeastaan seuraavan kerran kun nään hänet niin voisin vetää jopa turpaa ja ajaa 90KMH MOPOLLA SEN PÄÄLTÄ ja mennä paskoo sen piggagion vai mikä ***** onkaa "

      - Lässyn, lässyn. Hyvin ikävää, että sun vanhemmat on samaa tasoa sun älynväläysten kanssa. Ei voi ymmärtää itse, ei..

    • Isomaasturi

      Oikeasti mopo on tehtaalla suunniteltu kulkemaan sen reilu 60 km/t. Täällä Suomessa vaan asiasta mitään tietävä lainsäätäjä vaatii, että mopon kaasutinta kuristetaan, jonka jälkeen se ei toimi tehtaan tarkoittamalla tavalla.

      Ajo-ominaisuudet ml. jarrut on tarkoitettu suurempiin nopeuksiin kuin mitä meillä saa laillisesti ajaa.

      • Trollercoaster

        Itseasiassa 80km/h riippuen mallista.


    • Janne78.

      Ei sillä ole mitään merkitystä minkä se on tehtaalla suunniteltu kulkemaan. Pelkkä rautamuovip*ska-räpätin jossa on moottori yhdistettynä ketjulla pyöriin. Se siitä.
      Pitäisi vaan ymmärtää että suomessa on just hyvä ja oikea laillinen rajoitus se 45km/h. Parempi olis vielä laskea se siihen 40km/h lukemaan.

      Oppisi pikku mammanpojutkin tajuamaan, ettei se nopeus sitä kovista tee.

      • Trollercoaster

        Ihan samalla perjaatteella on autotkin tehty kuten muutkin ajoneuvot jos nyt siitä lähdetään.


      • g3t13

        Myöskin moottoripyörä on "pelkkä rautamuovipaska-räpätin jossa on moottori yhdistettynä ketjulla pyöriin".


    • määääääää3251315

      Rajotetaan autot kulkemaan 80km/h, näin kaikilla olisi turvallista liikenteessä!! Eihän autokoulussa harjotella äkki jarrutusta edes 80km/h.

    • 121244578

      Janne. Tarkoitatko, että sillä ei ole merkitystä mitä vauhtia se on tehtaalla suunniteltu kulkemaan? Voitko ystävällisesti kertoa, mikä sen nopeuden määrää moposkootterille, kuin ihmiset, jotka ovat käyttäneet runsaasti aikaa ajoneuvon suunnitteluun ja kyseisen toimenpiteen jälkeen moposkootteri on valmistettu tehtaalla suunnitelmien mukaisesti ja ilman kuristuksia se kerää huippunopeutta 80km/h. Puhun Aprilia SR 50 R Factorystani, joka on täysin sama vehje kuin Piaggio NRG Power PureJet.

      "Rautamuovipaska-räpätin". Selvä. Voisitko ystävällisesti kertoa, mistä materiaalista henkilöautot valmistetaan? Muovia siinä ei tietenkään ole ulkokuoressa niin paljoa, mitä moposkootterissa on käytetty katteissa, mutta yhtä lailla sieltä löytyy niin rautaa, kuin muitakin metalleja. Näin on myös moposkootterissa.

      Totta on, ettei suurinta osaa moposkoottereista ole tarkoitettu kulkemaan kovin lujaa. Otetaan esimerkiksi Solifer. Koulun pihalla säälin heitä, jotka polkevat ja polkevat Soliferiaan käyntiin ja sitten kuuluu hermoja raastava nirhausääni ja moposkootteri hurahtaa vaivalloisesti käyntiin. Tällaisen todella heikkorakenteisen ja -jarruisen moposkootterin päällä en itsekään uskaltaisi ajaa yli 60km/h.

      Apriliassani, kuten myös Piaggion/Gileran vastaavissa malleissa on laadukkaat levyjarrut niin edessä, kuin takanakin. Suurimmassa osassa moposkoottereita takaa löytyy rumpujarru eikä edessäkään välttämättä ole kovin tehokasta jarrua. Olen ottanut jarrutus"kisan" tuttavani kanssa, jolla oli Solifer ja itselläni Aprilia - 45km/h vauhdeista niin kova jarrutus kuin pystyy ilman että jarrut lukkiutuu - Apriliani pysähtyi montakymmentä metriä aikaisemmin. Jarrut ovat siksi niin tehokkaat, koska niiden pitää pystyä toimimaan oikein myös 80km/h vauhdissa, jota Aprilia kulkee ilman rajoitinprikkaa etuvariaattorissa. Minun ei siis tarvitse virittää mopoani ollenkaan saadakseni sen kulkemaan 80km/h - itse asiassa poistan siitä kaikki rakenteelliset muutokset ja palautan sen täysin vakioksi edellämainitulla toimenpiteellä.

      "suomessa on just hyvä ja oikea laillinen rajoitus se 45km/h": Suomihan ei tästä rajoituksesta päätä, vaan päätös on tullut ylemmältä päättäjäelimeltä - Euroopan Unionilta. Missään EU-maassa

    • J78.

      Suosittelen Jukalle sen mopedin laittamista vakioksi sen kummempia lässyttämättä. Tiedät varmasti että 80km/h on liikaa mopolle kun mopolle.

      Ystävällisin terveisin,
      Janne78

    • 788454578

      Itse asiassa lähemmäs 100km/h kulkee oma ajokkini, toki tuonne voisi jonkin kuristuksen laittaa ettei ajokortti siirtyisi (vähän alle 65km/h kulkemaan siis), mutta puhuin skootterilleni tarkoitetusta nopeudesta, joka on 80km/h. :P Tietenkin jopa 40km/h tuntuu olevan suurimmalle osalle Suomen nuorisoa jo aivan liikaa, kun varsinkaan suuriosa tytöistä (ja toki pojistakin) ovat aivan avuttomia äkkitilanteissa jopa noin pienessä vauhdissa. Saati sitten kevyenliikenteenväylällä ajettaessa. Enkä väitä itseänikään täydelliseksi ajajaksi, pitää aina kyseenalaistaa omat kyvyt ettei huristele liikenteessä liian itsevarmana ja näin aiheuta vaaratilanteita muille ja ennenkaikkea itselleen.

      - Jugi

    • Janne78.

      Jugi hei.... haista p*ska.
      Toivottavasti jäät kiinni ja saat roimat sakot ja kortti pois ikuisiksi ajoiksi.
      Älä sää viripelle tuu tänne mussuttamaan.

    • Janne..

      Janneton aina ihan helvetin tyhmiä jannet vaa ei osaa ajaa ja siks ei viritä

    • dsfidjfobndxinmgokib

      Vakio moponkin tehot alenee vaan ajan kuluessa. Putki karstoittuu todella nopeasti, saa olla useasti karstoja polttamassa, moottori käy koko ajan ylikierroksilla ym. lista voisi jatkua loputtomiin. Koulun pihassakin jos vaikka joku yrittää polkea vakio mopoa käyntiin niin ei siitä mitään tule ilman ryyppyä. Suutin on suomessa laitettu niin pieneksi että käy laihalla ja varsinkin kylmällä kelillä ei meinaa millään lähteä käyntiin. Ja ylämäet joutuu ajamaan 2-4 vaihteella ja äänet on kuin pölynimurilla.

    • vitunjanne

      JANNE TUU TÄNNE NI VEDÄN SUA TURPAA NII KOVAA NII KOVAA NII KOVAA ETTÄ HUHHUH SAATANAN persereikä OTTOLAPSI !

    • Janne78.

      "Ja ylämäet joutuu ajamaan 2-4 vaihteella ja äänet on kuin pölynimurilla. "

      Sanoo mopopoika joka ei ole mihinkään tyytyväinen.
      Eikö mene päähän että mopo ei ole kilpa-ajoneuvo?
      Kun ei se mene isälles, niin miksi sullekaan?

      T: virran timppa ja isipappa. "keulin vähä ja kaatuan taas"

    • 8+11

      Täydellisellä pro race setillä saadaan mopo kulkemaan yli 120km/h mut siihe menee jo niin paljo rahaa et ei löydy suomesta varmaan moneltakaan

      • Ei ole kyse rahasta

        vaan lain kunnioittamisesta. Ei ole kummoinenkaan juttu saada mopo kulkemaan 120km/h, mutta ei sillä voi enään ajaa tieliikenteessä.

        Tieliikennelaki on varsin yksiselitteinen, mopon suurin sallittu nopeus tieliikenteessä on maassamme 45km/h ja muu on laitonta.


    • awergegeagfd

      penis

    • juu ihan helposti

      mä sain menemää mun skoden 85km/h 50cc koneella gps mun ei tartteis ku hommata 70cc pytty ja toisen lainen tehoputki ja säädöt kohdilleen niin menee helposti sen 100 ( )

    • ootko erilainen nuor

      ja isi on taas kännissä? ja äiti ?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1843
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1406
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1372
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1355
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1334
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1307
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1260
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1183
    Aihe