Tervaus

tervaa tervaa

Tulevana suvena tarkoitus tehdäs hirsimökki. Pintakäsittely harkinnassa. Olen ajatellut tervausta. Onko kokemuksia ?

11

5533

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • alkslal

      Kokemusta ei ole mutta tervamaalia aion kokeilla. Perusresepti on 1/3 osa tervaa, 1/3 pineenitärpättiä, 1/3 vernissaa.

    • Ajattelit tehdä home
    • terva&viina&sauna

      Onko mitään niin pelottavaa kuin saarnamies joka ei tiedä mistä puhuu? Tuossa kerrot kuinka synneistä palaa helvetin tulessa vaikka asia ei ole noin yksinkertaista. Monta kohtaa menee ihan oikein mutta osa "faktoistasi" on jopa epäterveellisellä pohjalla. Mikään muu tuossa ei ole epäselvää kuin valtava pätemisentarve ilman perusedellytyksiä.

      Hirsi homehtuu hengittämättömällä pinnoitteella esim. muovimaaleilla tms. mutta ongelmaa ei todellakaan ole esim. luonnontuotteisiin pohjautuvilla tuotteilla esim. punamulta/pellavaöljymaalit ja vaikka nyt oikea terva.

      Millä kaikki kirkkojen kattopaanut on käsitelty? No miksi ne ei ole homeessa vaan terva jatkaa käyttöikää välihuoltoineen vuosikymmeniksi jos ei jopa sadoiksi? Jos paanu ei kestä, syy on joko puulaadussa tai työstötavasta, ei todellakaan tervasta.

    • pave 57

      Pajutexin Tervatex tervamaalilla vedin saunamökin 2005, tyytyväinen olen, ei tullut pilkkuja. Pihkatexiä vedin vuorilautoihin, ei kuivu ikinä varjon puolella, tähän petyin.

    • 1234

      Oma mielipiteeni on se, että kunnollinen kantoterva (ei kivihiiliterva) on yksi maailman parhaista aineista. Se estää ruostumisen sekä suojaa puuta todella hyvin. Se päästää vesihöyryn lävitseen, mutta on vedenpitävä. Joten tervaa ihmeessä:) Voimakas haju voi olla toki haittapuolia, mutta ei se kuivuttuaan niin paljoa haise.

    • Monta tervamökkiä

      Hienoa, että olet valinnut tervan. Ihan paras vaihtoehto ja edustaa suomalaista perinnettä ja kuuluu hirsimökkiin. Tuoksukin on miellyttävä, voimakas aluksi, mutta laimenee vuosien myötä. Lämmitettynä helppo levittää. Tervankusi sopii hyvin seinäpinnalle, mutta katolle liian ohutta. Kesällä eri yhdistyksillä tai kesätapahtumilla on tervahautoja, joista saa tervankusta, joka on halpaa. Kusi on haudasta ensinnä tulevaa epäpuhdasta litkua. Tervapinta ei myöskään epäonnistu, sitä voi aina paikkailla halutessaan tai tervata kokonaan uudelleen. Eteläseinä vaalenee ja pinta "haperoituu" nopeammin, mutta tervaa eteläseinä uudelleen useammin. Mutta se pitää aina muistaa, että mikä on tervattu on aina tervattu.Tervasta löytyy paljon ohjeita kirjallisuudessa, esim. museovirastolta saat myös oikeat ohjeet. Mutta ole tarkka, kauppojen hyllyillä on kaikenlaista huonolaatuista aidon tervan korviketta, jota myydään aitona tervana.

    • H. Sutanen

      Eikös ne erinäiset hajusteet ole in saunassa?

      No ei ole minun mielstä, hyvä haju on puhtaan haju. Sillä erolla että hitusen sutasin lantrattua tervaa (oikeaa) räppäniin takaseinällä koska on sateille jne. altis ilmansuuntien puolesta.
      Itse seinäpinnat ovat odotelleet munapultaa jo muutaman vuoden.

    • Jaksaako haistella?

      Tervaus tuoksahtaa. Saunassa voisi toimia paremmin. Käy katsomassa kesällä Gallen-Kallelan erämaa-ateljee "Kalela" Ruovedellä. On auki melkein joka kesä. En tiedä, onko nyt.

    • On kokemusta

      Älä missään nimessä! Edellinen omistaja on meillä tervannut mökin vernissan / pellavaöljyn, tervan ja havupuutärpätin seoksella ja on täynnä mustia home pilkkuja ja seinät ovat lisäksi haalistuneet erivärisiksi. Suosittelen tervamaalia josta myös on kokemusta jahyvin toimii joskin on hieman lirua.

    • Anonyymi

      Virosta saa oikeaa terva joka on tarkoitettu seiniin ja puurakenteisiin. Hinta on alle puolet Suomen kiskurihinnoista. Se kulkee helposti autossa ja saa myös rahtina Suomeen. Tutustu siihen ennen kun ostat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1731
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1371
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1337
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      11
      1330
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1315
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1294
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1274
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe