VUOKRALAISET "HELVETISTÄ" -lista

mikado419

Perikuntamme omistuksessa on kerrostaloasunto, joka on ollut vuokra-asuntokäytössä. Edellisen vuokralaisen jäljiltä asuntoon on jouduttu kattava remontti täystuhon jäljiltä, ja tarkoitus olisi laittaa kohta asunto uudelleen vuokralle.

Koska saman ei haluta toistuvan, olen koettanut etsiä, löytyykö mistään mustaa listaa tai yhtenäistä rekisteriä ihmisistä, joita ei missään tapauksessa pidä ottaa vuokralle; toisin sanoen, jos jollekin on annettu häätö ja/tai tuomio vuokra-asunnon vaurioittamisesta. Ei löytynyt, pitäisi kuulemma itse mennä hakemaan käräjäoikeuden päätöksiä heidän arkistostaan. Päätökset ovat kuulemma julkisia, mutta niitä ei löydy mistään yhtenäisestä rekisteristä.

Siksi ehdotan, että aloitamme esimerkiksi tähän sellaisen listan. Jotta kukaan ei syyllisty kunnianloukkauksiin tai vastaaviin, laittakaa viestinä lainvoimaisen käräjäoikeuden tuomion tuomionumero ja sen antanut käräjäoikeus sekä sitten tuomittujen vuokralaisten nimi sekä syntymävuosi.

Laitan ainakin perikuntamme vuokralaisista heti tuomionumeron ja nimet, kun heille tuo tuomio saadaan lainvoimaiseksi. Tämä helpottanee ja koska mone näistä ongelmaihmisistä helposti vaihtavat paikkakuntaa "maan polttaessa jalkojen alla", saattaisi tällainen keskitetysti löytyvä lista auttaa monia.

Eli, jos olette joutuneet hakemaan ja saaneet tuomion jollekin häädöstä ja/tai asunnon vaurioittamisesta, laittakaa tuomion tiedot ja tuomittujen nimet, niin se helpottaa varmasti! (Uskon, että näitä ongelmaihmisiä on vain rajattu joukko, joten lista helpottanee kaikkia).

30

5988

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kokemuksesta

      Kannattaa sitten jossain vaiheessa sunnitella asunnon myyntiä.Vuokralaiset eivät saa yleensä muuta kuin pahaa aikaan.Liian hyviä asuntoja ei sit kannata vuokrata eikä remontoida.Vuokralaisten särkemät asunnot myyntiin.

      • sivusta

        Minulla oli oma koti talo vuokralla vähemistö heimolla ,talo tuhottiin sisältä ikkunoita myöten ja useamman tonnin vesilaskut jäi minun maksettavaksi ,ihmettelen että miten ei kaupunkin vesilaitos sulkenut vede´v saantia kun laskuja oli usealta vuodelta erääntynyt tuhansia euroja ja minulta alettiin karhuta ulosottoon uhgkaamalla , velttoa perintää vesilaitokselta kun ei saada vuokralaiselta maksuja vaan minulle ollaan perimässä ja ulosotolla uhataan .


    • sosiaaliloisia131

      Näitä tietyntyyppisiä vuokralaisvajakkeja riittää. Osa kykenee aiheuttamaan täystuhon, lisäksi jäävät vuokrat rästiin ja kun sitten laittaa asiat ulosottoon, niin tyhjätaskuilta ei saada koskaan mitää ulosmitattua, kun ovat tyhjätaskusosiaalipummiloisia. Esimerkkinä vaikkapa lehtijuttu:

      Käsittämätön tuho: Vuokralainen tuhosi kotinsa käsisirkkelillä ja rälläkällä Lahdessa, löytyy linkkinä: http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288475831010.html

      Että näin siis...

      • sosiaaliloisia131

        Ja samassa kaupungissa (Lahdessa) siis myös oli tässä mielenkiintoinen juttu, kun vuokralainen aiheutti Harakantornissa aivan tajuttoman kuuman veden tuhlauksen ja kustannukset taloyhtiölle & vuokranantajalle. Tämä oli taas sitten ns. psykiatrinen tapaus.

        Juttu ohessa linkkinä: http://yle.fi/uutiset/lahdessa_jahdattiin_kuumavesituhlaria/3122627


      • Tuttua juttua
        sosiaaliloisia131 kirjoitti:

        Ja samassa kaupungissa (Lahdessa) siis myös oli tässä mielenkiintoinen juttu, kun vuokralainen aiheutti Harakantornissa aivan tajuttoman kuuman veden tuhlauksen ja kustannukset taloyhtiölle & vuokranantajalle. Tämä oli taas sitten ns. psykiatrinen tapaus.

        Juttu ohessa linkkinä: http://yle.fi/uutiset/lahdessa_jahdattiin_kuumavesituhlaria/3122627

        Vastaavanlainen lotraaja asustaa naapurissa.... saattaa pitää hanaa auki koko päivän ja huitelee itse ties missä. Talvella ilmeisesti kuumaa vettä "lämmitykseen" ja kesällä kylmää "viilennykseen" - vittu, arvaatte varmaan mitä se tarkottaa vesimaksuille /hlö/kk!


    • Kokemusta on

      Kun otat vuokralaiset, pyydä häntä todistamaan henkilöllisyytensä ja käy ulosottovirastossa kysymässä hänen luottotiedot. Jos siellä ei ole mitään merkintöjä, niin silloin saat todennäköisesti luotettavan vuokralaisen. Joka maksaa laskunsa, käyttäytyy yleensä muutenkin fiksusti toisen omaisuuden kanssa.

      • vaan joskus hyödyttä

        se luottotietojen tarkistaminen ei aina auta. osa vuokralle tulijoista on tapauksia, että siihen asti asiat on hoidettu kunnolla; mutta vuokralle asumaan siirtyminen liittyy siihen, että tämän persoonan elämä on menossa muutenkin pieleen. tyypillisiä ovat nämä töistä pihalle lentäneet tai avioliittonsa karille ajaneet; jotka tulee vuokralle asumaan sitten, kun oma kämppä myyty. sitten käydään juomaan ja asiat alkaa muutenkin mennä pieleen; ei niille ole ulosottotietoihin saakka ole siihen mennessä ehtinyt tulla merkintöjä.

        tavallisesti aika paljon kertoo se, että jos vuokravakuuden järjestämisessä on ongelmia, ei kyllä vuokriakaan pystytä hoitamaan.


      • Luottotiedot

        Lisäksi useampi maksullinen palveluntarjoaja myös tarjoaa muutkin maksuhäiriötiedot, eli myös ns. keveämmät maksurästitiedot ihmisistä. Eli kannattanee selvittää silloin, jos olet rajannut joukkoa vuokralaisissa.


    • Tällainen mahdollisu

      Oma vakuutusyhtiöni tarjoaa vuokranantajan vakuutusta. Sen voi tietenkin vähentää verotuksessa. Kannattaa ottaa esim vastaremontoituun asuntoon. Maksaa muutamasta kympistä ylöspäin.
      Vakuutusyhtiö maksaa vauriotapauksissa vuokranantajalle ja velkoo vuokralaiselta. Eli ottaa riskin vuokranantajan puolesta.
      Käykääpä juttelemassa, niin selviää kannattaako teidän sellaista ottaa.

    • oikeudessa tavataan

      Haiskahtaa vakavasti laittoman rekisterin ylläpitämiseltä.

      • höpö höpö

        Kai "oikeudessa tavataan" tiesi, että kaikki käräjäoikeuksien päätöset ovat julkista tietoa? Eli, jos joku huijari/maksukyvytön/täystuho tms. vuokralainen tuomittu ja päätös on lainvoimainen, niin sen jälkeen tieto on julkinen.

        Tämän ketjun aloittajan ajatuksena kai onkin, että nämä löytyisi keskitetysti jostain, koska vaikea niitä erikseen on mennä eri oikeusistuimien arkistoista hakemaan.

        Oikeudessa tavataan päässee siis maksamaan vain jutustaan kaikki oikeudenkäynti- ym. kulunsa.


    • Laitonta______

      Näistä päätöksistä rekisterin kokoaminen tarkoittaa henkilörekisterin luontia. Kannattaa tutustua henkilörekisteriä koskeviin lain osiin Finlexissä

      • näin täällä

        Ei ole laitonta, ja esimerkiksi maksuhäiriöistä pitää useampi taho rekisteriä ja näitä tietoja myös myydään... Kerrotaan nyt ilmeiselle huonot tiedot omaavalle vuokralaiselle, että ensinnäkin: mene kirjoittelemaan vuokralaisille tarkoitetulle palstalle, ja toisekseen, tämä keskustelu ei täytä ylipäätänsä ko. lain tarkoittamaa henkilörekisteriä, koska sivuston ylläpitäjä ei täällä kerää aktiivisesti henkilörekisteriä.

        Ja lisäksi, Käräjäoikeuksien ratkaisut ovat julkista tietoa; mehevimpiä vaikkapa sanomalehdet julkaisevat, mutta nämä ongelmavuokralaiset jäävät tavallisesti uutiskynnyksen alle. valitettavasti.


    • rälläkkä mies

      ette tiiä mistään mitää tosta asunto tuhosta :D

    • Elävänhauta

      Täystuholaiset pilaavat vuokramarkkinat. Vuokranantajista tulee vainoharhaisia ja sääntöjä tulee sääntöjen päälle korkeine rahallisine sanaktiouhkineen. Herkkänahkaisena ja ylitunnollisena minun ei olisi pitänyt muuttaa vetoisesta, homeisesta, kylmästä mutta ah, niin vapaasta asunnostani tähän sanktiohelvettiin. Minulta loppuivat kaikki rakkaat harrastukseni. Koneella en uskalla kirjoittaa ettei naputus kuulu naapuriin. Taidemaalaus tyssäsi kamalaan maalitahran tai öljymaalintuoksun pelkoon. Yhtäkään taulua en ole uskaltanut seinään kiinnittää, en verhotankoja tai mitään muutakaan. Kaikkea ja kaikkia pitää pelätä, jokaista äärimmäisen pientäkin "virhettä". Koska minulla ei ole varaa maksaa siitä suurennuslasilla haetusta virheestä sitten kun ja jos joskus muutan tästä asunnosta mikä näyttää epätodelliselta koska ole pelosta pökerryksissä. Olen pelon, isännöttöisijän ja köyhyyden vanki joka ei ole koskaan jättänyt vuokraa maksamatta eikä tuhonnut yhtäkään asuntoa. Olen siis mallivuokralainen, sellainen joka ei näy, ei kuulu, ei tuoksu, ei ole olemassa ei itselleen eikä muille.

      • .......

        Kysyin joskus nykyiseltä vuokranantajalta, tekevätkö he näitä suosituksia, että henkilö on asunut kymmeniä vuosia ja aina ollut hyvin käyttäytyvä ja maksanut vuokransa.
        He vastasivat etteivät, mutta jos kysytään niin he vastaavat sitten.
        Kiinnostaisi tietää sukulaisen puolesta, miten pitää menetellä jos haluaa antaa jonkun takuun vuokranmaksusta.
        Vuokravakuustilihän on olemassa, mutta en tarkoita sitä.


    • Ratkaisu

      Itse laitoin kaikki vuokralaiset pihalle, kun omistukseeni tuli perikunnan kautta vanha pienkerrostalo. Halvempi pitää ylläpitolämmöllä kuin vuokralaiset tuhoamassa asuntoja ja tekemässä tuhojaan. Ainoastaan liikehuoneisto jätettiin vuokralle katutasosta.
      Tämän paikkakunnan vuorataso on sen verran matala, että kun vähentää juoksevat kulut, verot ja asuntojen jatkuvaan remontointiin tuholaisasukkaiden jälkeen varattavat rahat, totesin kirjanpitäjan kanssa, että kulut katetaan liiketilan vuokralla ja olkoot nuo vaikka kadulla. Nyt toista vuotta mennyt, asunnot säilyy kunnossa ja enemmän jää rahaa käteen. Kun tulee nousukausi, niin sitten myyn pois. Mutta vuokralle näille sosiaaliparasiiteille en enää koskaan laita.

    • voi jesus

      Meillä on ollut kahdessa asunnossa vuokralaisia n.10 vuoden ajan.
      Vuokria on jätetty maksamatta, paikkoja liattu (ei normaalia kulumista vaan parin vuoden välein on ollut aiheellista seinien maalaus, tapetointi, sähköjohtojen korjaus ym)
      Asunnon ovi hajotettu (särkijä todettiin varattomaksi, ei saatu korvausta)
      Tupakoitu kiellosta huolimatta, jätetty huoneet siivoamatta poismuuton jälkeen-
      Jatkuva rettelöinti, poliisit, ambulanssit jopa pappi ja palokunta käyneet...
      Aivan pahinta painajaisunta koko vuokraushomma.
      Asunnot ovat siistissä ja rauhallisessa taloyhtiössä ja on ostettu perintötarkoituksessa.
      Pelottaa ja ahdistaa etsiä seuraava vuokralainen mikä murhamies sieltä NYT tulee.
      Kenenkähän tässä pitäisi hävetä? Eikö vuokralaisella olekaan mitään velvollisuuksia?
      Vuokranantajan vain pitäisi koko ajan hävetä, kun ilkeää odottaakin sellaisia pikkuseikkoja kuin vuokran maksaminen ja asunnon ehjänä pitäminen. Hyi hyi tuhmaa vuokranantajaa...

    • kunnollista etsivä

      On tästä ollut esim. keväällä keskustelua:
      http://keskustelu.suomi24.fi/node/11501148#comment-0
      En tiedä olisiko laillinen vai laiton rekisteri mutta ei se ota tuulta alleen.
      Maailma muuttuu kovaa vauhtia ja vuokralaiset etunenässä. Viimeisen vuoden aikana on minullakin ollut enemmän ongelmia vuokralaisen kanssa kuin sitä edeltäneen kymmenen vuoden aikana yhteensä. Jotenkin seulaa on kiristettävä ja ilmeisesti vuokria korotettava jotta tämä kannattaisi. Vuokra vain jätetään maksamatta, ei mitään kyselyä että voidaanko tilapäisesti joustaa. Sitten tosiaan ei vastata puheluihin eikä viesteihin. Monella tässä tapauksessa toinen liittymä käytössä ettei velkojat häiritse. Ja tietysti prepaid ettei löydy tiedusteluista. Röyhkeyttä toisen omaisuutta kohtaan. Lista olisi hyvä!!!

    • Luottotiedot

      Selvitä luottotiedot. Jostakin luin, että voudilta voisi kysyä ulosotosta per ehdokas. En ole vielä kysellyt, pitäisi vissiin joskus testata.

      • Reilu peli

        Kannatta käydä ulosotossa ja pyytää "ote ulosottorekisteristä" ko henkilöstä. Maksaa alle kympin. Luottotietojen kysely kaupallisista lähteistä maksaa kaiketi kolmekymppiä.
        Lisäksi tuossa otteessa on enemmän tietoa ja eritellymmin.

        Käytän vuokralaisen valinnassa seuraavaa tapaa
        - ilmoituksessa "puhtaat luottotiedot"
        - asunnon katselmuksessa sos tiedot itselleni, jotta voin tehdä yllämainitut tarkastukset. Tietysti vain potentiaaliseksi katsomaltani
        - vakuus (sopimusvakuus) pitää olla ainakin osittain "omalla" rahalla, ei riitä sossun vakuus missään tapauksessa, henkilötakaus mahdollinen, jos ko henkilöllä puhtaat luottotiedot
        - avaimet luovutan kun vakuus kädessäni ja tieto sen hetkisestä luottotietojen puhtaudesta
        - vuokran tason määrittelen markkinahinnan mukaan tai hieman sen alle. Ei ylihintaa, koska silloin "vain toivottomat tapaukset ovat ovella"

        Näillä eväillä väitän, että mahdollisuudet saada kunnon asiakas on suuri !!!!!


    • hemmetin hienoa

      Itselleni kävi juuri näin että vuokrasin omistamani talon yhden (ei oy) asunnon Paikkakuntamme luotettavalle uottokelpoiselle firmalle.

      Olivat puolestaan vuokranneet asunnon narkkarille.Asunnossa ollut mm väkivalanteko teräaseella ja peruskorjattu asunto nyt nk "paskana".Seinät veressä.Viikonloppuna rikottiin juuri parvekkeen lasiovi.Olen asiasta ilmeisen korvausvelvollinen,koska vuokralainen ei ole ollut paikalla tuolloin.Vuokrannut firma ei ota asiasta mitään vastuuta.

      Vuokralainen ja vuokranantaja ovat molemmat saman lisäksi lakifirman asiakkaita.


      Mitä hemmettiä asian kanssa oikein tekee?
      Kenelläkään kokemusta vastaavasta?
      Itse en sitä narkkia ko asuntoon ole valinnut.

      • se toimii

        käräjille.


      • vuokranantaja1

        Kaikki Doppler Oy:n vuokrasopimuksen päättymiseen liittyvät vastuut olivat la 12.7.2014 tekemättä
        - Asunnon ikkunoiden pesu oli tekemättä
        - seiniin mm. sormin vedellyt tummat viivat pesemättä
        - jääkaapin ja pakastimen sulatus, puhdistus ja pesu tekemättä
        - uunin ja lieden puhtaanapito tekemättä
        - poisto- ja korvausilmasuodattimien puhtaanapito ja liesituulettimen suodattimen puhdistaminen tekemättä
        - kylpyhuoneen lattiakaivon puhdistaminen tekemättä
        - kylpyhuone, suihkukaapin allas ja suihkuseinät, wc-allas, käsienpesuallas ja peilit puhdistamatta
        - sauna pesemättä
        - asunnon kaappeja, lattioita eikä ovipintoja ei oltu pudistettu, pizzalla ja tupakantuhkalla kuorrutettu lattia oli kertakaikkiaan törkyinen
        - asunnon kaappeja ei oltu edes tyhjennetty ja ne jätettiin pyyhkimättä
        - tavarat olivat asunnon luovutuspäivänä la 12.7. poistamatta kylpyhuoneesta, vaatekaapeista, olohuoneesta ja makuuhuoneesta, ne pakkasi asunnon omistaja ja haki pois ihan joku muu
        - keittiön tiskipöydän, kodinkoneiden ja kaapistojen siivous oli jätetty kokonaan hoitamatta
        - Asuntoon ja SAMALLA TALOYHTIÖN 9 HUONEISTON VARASTOTILOIHIN on luovutettu kaikkiaan 3 avainta sekä postilaatikon avain. Yhtään avaimista ei saatu takaisin.
        - asunnon sisäpihan puoleisen oven lukitusrauta oli poistettu repien siten, että yläkamana puu oli halki.
        - asunnon parkettilattiaan oli kylpyhuoneen oven eteen revitty reikä ja kaikki lattiaan pinttynyt lika ja mustien korkolappujen jäljet oli poistamatta
        - asunnon eteiskäytävän kaapiston yläovet oli revitty irti
        - asunnon keittiön laatikostojen etulaudat oli revitty irti
        - asunnon pöytäpinnat ja hyllyt törkyisiä ja juomapulloilla katettuja
        - keittiön tuuletusikkunan stopparirauta oli poistettu ( tämän stoppariraudan poisto mahdollistaa pienikokoiselle asuntoon sisään pääsyn)
        - asuntoon kuuluvat liinavaatteet oli pesemättä
        - asuntoon kuuluvat verhot makuuhuoneesta töhritty jollain mustalla ja kaikki tupakansavun vaurioittamat verhot ja matot pesemättä
        - asuntoon kuulumattomat vuodevaatteet oli jätetty makuuhuoneeseen
        - pöytävalaisimen varjostin joko rikottu tai kadonnut
        - huoneistossa ollut patsas rikottu


    • Töttöröö!

      @ "Hemmetin hienoa":

      Vuokralainen on korvausvelvollinen, vaikka asunnossa asuisi joku muu. Sikäli on hyvä, että vuokralaisena on firma, koska on edes jotain toivoa saada aiheutuneet laskut maksettua.

      Kannattaa jatkossa kirjata vuokrasopimukseen, että asunnon jälleenvuokraus on kielletty.

      • Asunnon edelleenvuokraus on ihan lain perusteella muutenkin kielletty ilman vuokranantajan suostumusta.


    • hugostus

      Nuorten vuokralaisten osalta pitää muistaa se että luottohäiriöitä tulee jos on tullakseen enimmäkseen keskimäärin 2.5-4.5 vuoden päästä pois kotoa muuton jälkeen. Eli hyvin nuorelle puhdas luottohäiriörekisteri ei niin voimakas kättäytymistä ennustava asia kuin hieman iäkkäämmän vuokraasunnon hakijan kohdalla.
      Toisaaltaan iäkkäät ) (yli 30v luottohäiriöiset jotka ovat menettäneet esim.luottotietonsa yritystoiminnan kautta tai ja omavelkaisen takauksen takia ovat oman ja tuttavien kokemuksen mukaan tasasen varmoja vuokranmaksajia ja huoneistoa hyvin kohtelevia pitkäaikaisia vuokralaisia. Kannattaa aina tiedustella miksi ja miten mahdolliset luottöhäiriöt ovat syntyneet, koska esim. monella konkurssiyrittäjillä ei löydy yhtään maksuhäiriötä ns. siviilipuolelta vaan kaikki on tullut jo päättyneen yritystoiminnan kautta tai siihen liittyen .

      Vakituisessa työssä olevat joilla ei louottohäiriömerkintää ovat varmoja vuokranmaksajia ja huoneiston kuntokin hyvä vuokrasuhteen päätyttyä , mutta vuokrasuhde kestää hyvinusein vain vähän aikaa. Olla vuokralla vain siksi että on työprojekti paikkakunnalla, tai ollaa etsimässä ostettavaa asunto tai tonnia jolle rakennetaan ok talo jne.

    • Saakohan rahaa :D

      Narkomaani aiheuttaa mahtavan siivouksen asunnossa:

      Tammikuussa meni partsin ikkuna,kuten tuolla yllä kirjoitin.Sain kaverin lopulta ulos asunnosta toissaviikolla.Tyyppi ei ollut enään itse paikalla muutettaessa,vaan tämän lakimies oli organisoinut muuton.Poisviemättömät ja valuvat roskapussit kannettiin näiden tiimiminä ulos asunnosta.Horisontaaliset pinnat oli muuton yhteydessä pyyhkäisty,mutta muuten...No lakimies on sitä mieltä että asunto on luovutettu siistissä kunnossa ja on hankkinut paikalle todistajat tätä todistamaan.Kyseinen lakimies on suorittanut asunnolla itse omatoimisen lopputarkastuksen ja kieltäytyi lopulta ottamasta osaa asiakkaansa kanssa vuokranantajan suorittamaan lopputarkastukseen.

      Olen ollut asunnolla nyt 2 viikkoa pesemässä.Tunneissa menen nyt sellaisessa vajaassa 30 tunnin työrupeamassa.Eikä asunto ole vieläkään asuttavassa kunnossa hajun takia.
      Haju on alun perin ollut aivan järkyttävä.

      Asunto haisi voimakkaasti tupakalle ja mädäntyneille jätteille.Tupakka oli kauttaaltaan kellastuttanut valkoisen asunnon.Katto ja ylempi seinäosuus oli kauttaaltaan ruskea ja tahmea.
      -Suihkukaapin kattosuihku oli rikottu,Käsisuihkukahvalla hakattu suihkukaapin kattoa.Vettä suihkuteltu ilmeisesti leikkimielessä ulos vessasta.Kiskoissa ja tiivisteissä kuivunutta oksennusta,peilit rikottu.
      -Siirapiksi kuivunutta virtsaa olohuoneen nurkkalistoissa.Virtsa oli myös polttanut laminaatin.
      -Keittiön kaapit piti valkaista kloriittikäsittelyllä kahteen otteeseen,eikä niistä siltikään tullut oikein hyviä.Vesilukko oli saanut keittiössä vuodella rauhassa sisälle kaappiin ja liesituulettimen lippa oli rikottu.
      -Haltex-katto jäi lopulta laikukkaaksi.
      -Tuuletusikkunan karmit murrettu.Kätevää kun ei tarvitse avaimia.
      -Jääkaapin oveen potkaistu lommo.
      -2v vanhan Fenestran Ulko-oven lasin koristeristikko oli rikottu (valumuovia).
      -Takapihalla oli sohva ja reilu kassillinen siroteltuja viron viinapulloja.
      -Etupihalla ketjulla pyörätelineeseen kytketty pyöränrämä.

      Mitähän muuta...
      Ai niin 3kk maksamattomia vuokria.
      Ja yksi vuokralaisen,mutta vuokranantajalle osoitettu verisiivouslasu siivousfirmalta,jonka maksoi kukas muu kuin vuokranantaja.

      • vuokranantaja1

        Tässä vastaavaa, jos yhtään siivoustasi helpottaa - Doppler Oy:n vuokrasopimuksen päättymiseen liittyvät vastuut olivat la 12.7.2014 tekemättä:
        - Asunnon ikkunoiden pesu oli tekemättä
        - seiniin mm. sormin vedellyt tummat viivat pesemättä
        - jääkaapin ja pakastimen sulatus, puhdistus ja pesu tekemättä
        - uunin ja lieden puhtaanapito tekemättä
        - poisto- ja korvausilmasuodattimien puhtaanapito ja liesituulettimen suodattimen puhdistaminen tekemättä
        - kylpyhuoneen lattiakaivon puhdistaminen tekemättä
        - kylpyhuone, suihkukaapin allas ja suihkuseinät, wc-allas, käsienpesuallas ja peilit puhdistamatta
        - sauna pesemättä
        - asunnon kaappeja, lattioita eikä ovipintoja ei oltu pudistettu, pizzalla ja tupakantuhkalla kuorrutettu lattia oli kertakaikkiaan törkyinen
        - asunnon kaappeja ei oltu edes tyhjennetty ja ne jätettiin pyyhkimättä
        - tavarat olivat asunnon luovutuspäivänä la 12.7. poistamatta kylpyhuoneesta, vaatekaapeista, olohuoneesta ja makuuhuoneesta, ne pakkasi asunnon omistaja ja haki pois la 12.7. joku ihan muu
        - keittiön tiskipöydän, kodinkoneiden ja kaapistojen siivous oli jätetty kokonaan hoitamatta
        - Asuntoon ja SAMALLA TALOYHTIÖN 9 HUONEISTON VARASTOTILOIHIN on luovutettu kaikkiaan 3 avainta sekä postilaatikon avain. Yhtään avaimista ei saatu takaisin.
        - asunnon sisäpihan puoleisen oven lukitusrauta oli poistettu repien siten, että yläkamana puu oli halki.
        - asunnon parkettilattiaan oli kylpyhuoneen oven eteen revitty reikä ja kaikki lattiaan pinttynyt lika ja mustien korkolappujen jäljet oli poistamatta
        - asunnon eteiskäytävän kaapiston yläovet oli revitty irti
        - asunnon keittiön laatikostojen etulaudat oli revitty irti
        - asunnon pöytäpinnat ja hyllyt törkyisiä ja juomapulloilla katettuja
        - keittiön tuuletusikkunan stopparirauta oli poistettu ( tämän stoppariraudan poisto mahdollistaa pienikokoiselle asuntoon sisään pääsyn)
        - asuntoon kuuluvat liinavaatteet oli pesemättä
        - asuntoon kuuluvat verhot makuuhuoneesta töhritty jollain mustalla ja kaikki tupakansavun vaurioittamat verhot ja matot pesemättä
        - asuntoon kuulumattomat vuodevaatteet oli jätetty makuuhuoneeseen
        - pöytävalaisimen varjostin joko rikottu tai kadonnut
        - huoneistossa ollut patsas rikottu


    • Työssäkäyvä

      Laiton lista, ei kannata.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2082
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1624
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1321
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe