PARKKISAKKO OMALTA AUTOPAIKALTA, PITÄÄKÖ MAKSAA??

KETUTTAA__

Sain Jyväskylässä yksityiseltä pysköinninvalvontafirmalta 60 euron sakon omalta maksetulta tolppapaikaltani. Perusteena sakolle oli ettei pysäköintilupalapun tiedot eivät ole selkeästi esillä. Myös naapuritolppien autoihin oli tullut samainen sakko. Laitoin reklamaatiota tälle Park Service firmalle, josta todettiin ettei reklamaatio anna perusteita valvontamaksun mitätöimiseksi eikä reklamaatiossa todistettavasti selviä pysäköintioikeuteni alueella, että maksaa pitäisi tai valvontamaksu etenee maksumuistutusmenettelyn kautta oikeudelliseen perintään normaalin perintäprosessin mukaisesti.

Reklamaatiovastauksessa vielä tämäkin : "Alueen pysäköinninvalvonta perustuu MKM Park Service Oy:n ja alueen haltijan väliseen sopimukseen pysäköinninvalvonnasta. Yksityisen psyköinninvalvonnan oikeellisuus sekä yksityisoikeudellisen valvontamaksun sitovuus on vahvistettu korkeimman oikeuden päätöksellä 16.03.2010."

Voi jumalauta 30e/kk kuussa maksan tästä tolppapaikasta ja vielä kehtaavat!! Eipä tätä firmaa silloin ole näkynyt kun joku oikeasti luvatta ollut autopaikallani. Onko kellään kokemusta miten tässä voi menetellä??

47

3101

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rikollisetkuriin

      Et ole tehnyt mitään väärin. MKM jne vain yrittää kusettaa. Ota asia esille muiden asukkaiden kanssa. Yhteistyö kannattaa.

      Ja äläkä missään tapauksessa maksa mitään. Jos on aikaa ja halua ja kykyä kusettaa heitä, niin aloittakaa loputon viestin vaihto heidän kanssaan ja haukkukaa heidät pystyyn. Voitte tehdä myös rikosilmoituksen heistä. Jotain kiristykseen vittaavaa.

    • No oliko ne

      luvat selvästi näkyvillä?

      • Aiheeton lasku

        Hällä väliä. Jos ei siinä autopaikan vuokrasopimuksessa ole mainintaa asiasta (mistä saa sakottaa ja kuka saa sakottaa jne.) ei ole sopimusta johon maksu perustuu. Millään lisäkyltillä ei voi yksipuolisesti asettaa uusia ehtoja. Kyltillä "pysäköimällä hyväksyt ehdot" ei voi asettaa uusia ehtoja paikan haltijalle.

        Jälleen kerran tyypillinen rahastusyritys. Minä ainakin jättäisin kylmästi maksamatta. Jos MKM haluaa kuluttaa rahojaan karhukirjeisiin, tehköön niin ihan rauhassa. Oikeuteen asti he tuskin uskaltautuvat ja sitä ennen he eivät oikeasti voi mitään. Oikeudessakin he häviäisivät. Sinä et ole tehnyt mitään sopimusta heidän kanssaan, joten heidän on turha yrittää veloittaa sinulta vedoten olemattomaan sopimukseen.


    • että sillee

      Laiton kiristys tuo selvästikin on varsinki kun on kohdistunut useampaan henkilöön. Käykää poruklla parkkifirman päälle ja syytäkää kiristyksestä, luvattomasta henkilötietojen käsittelyistä (virheettömyysvaatimus), joka rikosoikeudellinen asia. Yksityinen parkkifirma joutuu maksamaan kaikki kustannukset mitä laittomasta valvontamaksusta teille aihetuu asiantuntija-apu mukaan lukien.

      Ottakaa myös lausunto (sähköpostilla) minkälaisen sopimuksen alueen haltija on tehnyt MKM Park Service Oy:n kanssa ja mitä eroavaisuuksia asia pitää sisällään. Minulla yksitisen parkkifirman ja alueen haltijan kanssa tehty sopimus oli täysin ristiriitainen.

      • Näin se on

        Kuluttajasuojalautakunnasta saa myös paljon hyvää tietoutta asian tiimoilta.


    • Eikusettajiarikollis

      Kirjota lyhyt ja selkeä A4-kokoinen lappu asiasta, jossa pyydät kaikkia asukkaita ottaman yhteyttä isännöitsijään ja taloyhtiön puheenjohtajaan (ja mahdollisesti myös huoltoyhtiöön, jos jotenkin mukana kuvioissa) ja tähän huijarifirmaan ja tekemään rikosilmoituksen poliisille netissä.. Laita heidän oikeat puhelinnumerot ja sähköpostiosoitteet selkeästi näkyville ja kiinnitä näitä lappusia kaikkiin taloyhtiön ulko-oviin.

      Muuten jouduttu talvella pitämään autojenne tuulilasit ja rekisterinumerot aina lumettomina. Isännöitsijä ja puheenjohtaja saavat ehkä jotain kautta oman osansa maksetuista maksuista, joten heidän puheisiinsa ei kannatta välttämättä lainkaan uskoa.

    • Ennemmin

      kannattaisi reklamoida ko. pysäköintialueen omistavaa/hallinnoivaa tahoa joka on kyseisenlaisen sopimuksen vaatinut tehtäväksi. Paavothan vain toimivat tehdyn sopparin puitteissa, ei ole heidän vikansa jos isännöitsijä tai muu sopimuksen tehnyt ei ole edellyttänyt sopimustekstiin merkintää että voimassa olevan luvan esittäminen jälkikäteen kumoaa maksun.

    • KETUTTAA__

      Kiitoksia vastauksista! Täytyy alkaa toiminaan. Todellakaan kyseistä sakkoa ei tulla maksamaan. Lupa oli esillä mutta usein se valahtaa tuulilasissa alanurkkaan joten on mahdolllista ettei kaikki tiedot ole täysin esillä olleet.

      • Parkkitoimittaja

        Ja tarjoa juttua paikallislehdille.


      • Parkkiohjaaja
        Parkkitoimittaja kirjoitti:

        Ja tarjoa juttua paikallislehdille.

        Ja elokuvakäsikirjoituksena Hollywoodiin. Sankarillinen väärinpysäköijä kukistaa valvontamafian. Pääosaan Bruce.


    • q-pete

      Vaatikaa myös se valokuva nähtäväksi?

      Minkä helkutin takia Suomen viranomaiset päästää jonkin ulkomaisen yrityksen
      viranomais-tontille.

    • 87k

      Ei mitään, jätät asian sikseen, ja sitten oikeudenkäyntiin otat mukaan oman paikkasi vuokrasopimuksen/mahdollisen pysäköintluvan.

      Voitto on taattu, ja saat vielä noin 100€ "vaivanpalkkaa" tosta oikeudenkäynnistä

      • Parkkituomari

        Mitään oikeudenkäyntiä ei 100 %:n varmasti tule, joten ...


      • 87k
        Parkkituomari kirjoitti:

        Mitään oikeudenkäyntiä ei 100 %:n varmasti tule, joten ...

        Äläs nyt, jos ei "mitään" reagoi maksuun, saattaa tullakin oikeudenkäynti, koska pitää asiaa riidattomana


      • Häviö on taattu

        Ellei virheellisestä maksusta reklamoi ajoissa menettää puhevaltansa asiassa ja siis joutuu maksamaan. Jos haluaa viedä rosikseen niin siellä tuomari ja lautamiehet nauravat kippurassa ja kysyvät mikset reagoinut ajoissa.


      • Reklamaatio hylätty
        Häviö on taattu kirjoitti:

        Ellei virheellisestä maksusta reklamoi ajoissa menettää puhevaltansa asiassa ja siis joutuu maksamaan. Jos haluaa viedä rosikseen niin siellä tuomari ja lautamiehet nauravat kippurassa ja kysyvät mikset reagoinut ajoissa.

        Näiden firmojen tapa hoitaa reklamaatiot on sen verran hyvin tunnettu, ettei tuomarikaan viitsi kysellä reklamaation perään. Ainoa vaihe, jossa on pakko reagoida on haasteen tullessa. Tosin haasteen todennäköisyys on äärimmäisen pieni. Nämä firmat kun eivät ole uskaltaneet haastaa ketään sen Saviaron jutun jälkeen. .


    • PISTE

      LÄHETÄ FIRMALLE LASKU AIHETTOMASTA PERINNÄSTÄ TUNTITAKSALLA...

      2 VK MAKSUAIKAA JA VIVVÄSTYSKORKO 8 %

    • piste

      teet reklamaation tästä ja keskustelet asiasta aluuen haltijan eli kiinteistöyhtiön kanssa

    • Kiskonnan uhri

      Minulla on käynyt vähän samalla tavalla, mutta lupa on pudonnut ikkunasta penkin ja oven väliin. Lämpötolppapaikka on minulla vuokralla ja kukaan muu ei saa siihen pysäköidä edes pysäköintilupa ikkunassa tai hoidan siihen ihan virallisen pysäköinti virhemaksun virannomaisen ja isännöitsijän kanssa, kukaan ei vaan ole uskaltanut siihen pysäköidä ilman lupaani.

      Nyt tietysti pohdin mitä sen maksu lapun kanssa teen. Vuokra laskut on ja lupaläpyskä on. Autokin on rekisteröity minulle.

      Miten muille on käynyt näissä tapauksissa?

      • Miten Paavo

        voi tietää onko auto sinun vai jonkun väärinpysäköijän jos pidät lupaläpyskää oven ja penkin välissä lattialla? Tupeksit itse ja syytät siitä työtään tekevää valvojaa. Typeryydestä sakotetaan, nyt ja aina.


      • Take it easy

        Yleensä niin, että ovat lähettäneet aiheellisen reklamaation, jonka sakkofirman automaattinen reklamaationhylkäys käsittelee. Eli heidän mielestään maksu on edelleen aiheellinen.

        Edelleen tyypillistä on että maksu jätetään maksamatta ja sakkofirma yhdessä perintätoimiston kanssa lähettelee muutamia uhkauskirjeitä. Viimeisenä lupaus viedä asia oikeuteen. Tämän jälkeen ei sitte kuulukaan mitään ei edes sitä luvattua kutsua oikeuteen.

        Sinullahan on se autopaikka vuokrattu, eikä kirjallisessa vuokrasopimuksessa varmaankaan ole sakkomaksua ja vaikka olisikin niin lapun tippumisesta sakottaminen tuskin menisi oikeudessa läpi. Yritykset asettaa jälkikäteen yksipuolisia ehtoja eivät ole laillisia.

        Koska et ole tehnyt sakotuksen mahdollistamaa sopimusta sakkofirmana kanssa, niin odottele ensimmäistä karhua ja reklamoi sen jälkeen: maksu aiheeton, en ole osallinen sopimuksessa johon maksu perustuu. - Jatkossa tulleet perintäkirjeet voi pistää roskiin.


      • että sillee
        Miten Paavo kirjoitti:

        voi tietää onko auto sinun vai jonkun väärinpysäköijän jos pidät lupaläpyskää oven ja penkin välissä lattialla? Tupeksit itse ja syytät siitä työtään tekevää valvojaa. Typeryydestä sakotetaan, nyt ja aina.

        Mutta vain viranomaiset.


      • voihanpp
        Miten Paavo kirjoitti:

        voi tietää onko auto sinun vai jonkun väärinpysäköijän jos pidät lupaläpyskää oven ja penkin välissä lattialla? Tupeksit itse ja syytät siitä työtään tekevää valvojaa. Typeryydestä sakotetaan, nyt ja aina.

        Kuten on todettu, niin yrittäjätulon keräämisestä kyse.

        Kun paikka on sinun, niin ei sinun sitä parkkipaavolle tarvitse todistaa.
        Sinunhan se sopimus pitäisi tehdä ja antaa parkkipaavolle toimivaltuudet parkkiruutuusi.

        Vahvoja viittauksia isännöinnin sopimuspalkkioista, eli lahjonnasta.


    • että sillee

      Jos maksumuistutus tulee laittomasta valvontamaksusta niin mene polliisin pakeille ja tee rikosilmoitus luvattomasta henkilötietojesi käsittelystä. Rikostutkijat yhdessä syyttäjän kanssa miettivät sitten syyteharkinnasta, jotta pannaanko linnaan vai selviääkö pelkällä sakoilla ja vahingonkorvausmaksuilla jne...

    • Sakkofirmat pois

      Jos (kuten todennnäköistä on) olet vuokrannut autopaikan kirjallisella vuokrasopimuksella, ei sinun noudatettavaksesi enää jälkikäteen voida asettaa mitään sellaisia ehtoja, joita vuokrasopimukseen ei ole kirjattu. Autopaikan hallinta on vuokrasopimuksella luovutettu sinulle, joten sinä päätät, pysäköitkö siinä a) sinä itse, b) kaverisi joka on luonasi kylässä vai c) joulupukki tai joku muu sopiva taho. Vuokranantaja ei voi tehdä kolmannen osapuolen (esimerkiksi sakkofirman) kanssa mitään sellaisia sopimuksia, jotka loukkaavat vuokrasopimukseen perustuvaa hallintaoikeuttasi niin kauan kuin vuokrasopimus on voimassa.

      Muutoinhan tilanne olisi sama, jos vuokranantaja kävisi ripustamassa vuokra-asunnon oveen kyltin "vuokrasopimuksen kopiota on jokaisen huoneistossa oleskelevan kannettava kaulassaan roikkumassa, ehdon rikkomisesta seuraa 40 euron valvontamaksu".

      • Paavo toimii edukses

        Mistä Pave voi tietää pysäköikö ruudussasi kaverisi tai joulupukki ta jokin muu taho suostumuksellasi vaiko luikuri luvatta? Miksi et pistä kaveriasi viemään lupaa tiskiin?


      • Ei kuulu paavolle
        Paavo toimii edukses kirjoitti:

        Mistä Pave voi tietää pysäköikö ruudussasi kaverisi tai joulupukki ta jokin muu taho suostumuksellasi vaiko luikuri luvatta? Miksi et pistä kaveriasi viemään lupaa tiskiin?

        Väliäkös sillä tietääkö vai ei. Asia kun ei parkkipaavolle kuulu. Kyseistä ruutua ei ole luovutettu rahankeruualueeksi.


      • Paavo kerää rahaa
        Paavo toimii edukses kirjoitti:

        Mistä Pave voi tietää pysäköikö ruudussasi kaverisi tai joulupukki ta jokin muu taho suostumuksellasi vaiko luikuri luvatta? Miksi et pistä kaveriasi viemään lupaa tiskiin?

        Jos ruutuun pysäköi joku luikuri, ei parkkipaavo voi sille yhtään mitään. Luikuri on jo oppinut heittämään lapun suoraan roskiin. Paavon tehtävänä ei ole oikeasti poistaa väärinpysäköintiongelmaa. Ainoa päämäärä on kirjoittaa mahdollisimman paljon valvontamaksuja ja toivoa että joku erehtyisi maksamaan niitä. Silloin tekosyytkin kelpaavat ja "säänöt" kannattaa muokata sellaisiksi että tekosyitä löytyy.


    • miljoonas MKM uhri

      Liityin tänään MKM Park Service Oy:n asiakaskuntaan. Oli tuttu parkkipaikka kaupan edessä muuttunut 1h/parkkikiekko systeemiksi, enkä huomannut muutosta. Kaupassa olin vain 3min, mutta MKM Park Service Oy ehti silti iskeä. 60 € kun kiekko ei ollut näkyvillä (tai oli, mutta tippunut lattialle edellisestä paikasta tullessa 10 min sitten). Ihmettelkinkin kauppaan mennessä mikä tyyppi tuossa norkoilee.... no nyt tiedetään...

      Olen kyllä yksityisen parkkivalvonnan kannalla, mutta tämä toimintatapa ei liene sen enempää kaupan eikä sen asiakkaisen edun mukaista. "Bad business" siis. Kaupan kannalta olennaista on, että parkkipaikkoja eivät vie muut kuin asiakkaat. Nyt siis asiakasta rankaistaan kaupassa käynnistä. Diili lienee MKM Park Service Oy:n ja kiinteistönomistajan välinen, ei niinkään vuokralla olevien kauppiaiden toivomusten mukainen. Uskoisin, että MKM Park Service Oy:n palvelut ovat alihinnoiteltuja, liiketoiminnen perustuessa mahdollisimman tehokkaaseen sakotukseen. Parempi olisi, että kiinteistönomistaja ja kauppiaat kehittäisivät mahdollisimman asiakasystävällisen toimintamallin, vaikka tämä maksaisikin hieman enemmän. Olen 100% varma, että kauppiaat ovat valmiita osallistumaan kustannuksiin.

      Selvää on, että oikeat asiakkaat ja kauppiaat ovat kärsiviä osapuolia. Jos kauppiaat uhkaisivat yhteistoimin häipyä MKM Park Service Oy:n manageroimista tiloista, niin luulisi kiinteistöjen omistajien ottavat lusikan
      käteen ja heivaavan MKM Park Service Oy pellolle.

      Ehdotainkin, että boikotoimme kaikkia niitä liikkeitä, joiden pysäköintiä MKM Park Service Oy manageroi. Olisi myös hyvä käydä henkilkökohtaisesti kertomassa tämä syy liikkeisiin, jotta voivat informoida liiketilojen omistajia MKM Park Service Oy:n aiheuttamasta ongelmasta. Eiköhän tuolla tavalla saada jotain järkeä näiden yksityissakottajien toimintaan.

    • karpolla on asiaa

      palokan jyskissä kävin ostamassa patjoja. liikkeessä oli melkoinen ruuhka ja aikaa vierähti yli tunti tämä aika siis meni siihen kun myyjä etsi patjoja varastosta. heti kerkesi MKM park service sakottaa. Varmasti viimeinen kerta kun tuolla käyn kaupassa..

    • Hohhoijaa..

      Onpa väsähtänyt provo. Seuraavaksi sitten kirjoitat itsellesi vastauksen ettei tarvitse maksaa kun kiellät tietäväsi kuka autosi on paikalle pysäköinyt ja että koko valvonta loukkaa kaikkia mahdollisia oikeuksia ja lakeja..

      • ..aajiohhoH

        Väärin, ei tarvitse maksaa, mikäli PARKKIYRITYS ei pysty näyttämään kuskia. Sillä kuka on ollut kuskina ei ole merkitystä, näyttötaakka on yhtiöllä.

        Oikeassa olet siinä, että toiminta on lain vastaista ja loukkaa auton omistajan/haltijan oikeuksia, parkkipuljut pitävät myös laitonta henkilörekisteriä ilman hyväksyttävää syytä.


      • NÄIN ON
        ..aajiohhoH kirjoitti:

        Väärin, ei tarvitse maksaa, mikäli PARKKIYRITYS ei pysty näyttämään kuskia. Sillä kuka on ollut kuskina ei ole merkitystä, näyttötaakka on yhtiöllä.

        Oikeassa olet siinä, että toiminta on lain vastaista ja loukkaa auton omistajan/haltijan oikeuksia, parkkipuljut pitävät myös laitonta henkilörekisteriä ilman hyväksyttävää syytä.

        Joo, täytyy olla aika tyhmä, mikäli menee itse ilmoittamaan kuskin. Ei kenenkään tarvitse avustaa rikollisia selvittämään sopimusosapuoltaan laittomasti tehtyyn sopimukseen.


      • lkjnflkjfgö

        Häh tämä on sen yhden tollon nostoja. Vuodelta 2012 - tollo.


      • Tollolle!
        lkjnflkjfgö kirjoitti:

        Häh tämä on sen yhden tollon nostoja. Vuodelta 2012 - tollo.

        Oletko tollo sitä mieltä, että pitää tehdä aina uusi aloitus, vaikka kertoo kokemuksistaan samaan aiheeseen. Minusta Karpolla ollut asia sopi ketjun jatkoksi, kuin paavo kortistoon!


      • pppaaaaaaaaavo
        Tollolle! kirjoitti:

        Oletko tollo sitä mieltä, että pitää tehdä aina uusi aloitus, vaikka kertoo kokemuksistaan samaan aiheeseen. Minusta Karpolla ollut asia sopi ketjun jatkoksi, kuin paavo kortistoon!

        Kuten huomaatte -yksityinen parkkikusetus ei ratkaise ongelmia vaan luo niitä.


    • haukottaa

      Taloyhtiön ohjeissa selvästi sanotaan että parkkilupa pitää olla selvästi näkyvissä. Kun sitä ei ole ollut ilmeisesti lainkaan niin tietenkin sakko tulee oli sittä oma paikka tai ei....mistä valvoja sen muuten voisi tietää kuin lupalapusta. On lapsellista edes alkaa tästä kirjoitella kun asia on ihan selvä. Entä jos joku muu pysäköi sinun maksamaasi ruutuun...kenet huudat avuksi....parkkivalvojan eikö?

      • Naurattaa...........

        Olet ilmeisesti aivan sekopää, kun kuvittelet jonkun paperinpalasen puuttumisen oikeuttavan sakkojen kirjoitukseen. Normaaliälyinen ei edes kuvittelisi pelkän lupalapun unohtumsen olevan riittävä peruste periä sakkoa sopimusrikkomuksesta. Edes kunnallinen pysäköinninvalvoja ei pysty kirjoittamaan virhemaksua, mikäli pysäköintilipuke on unohtunut taskuun.


      • Kuinkas moni katsast

        No jos lappu esitettään jälkeenpäin, voidaan aiheeton maksu kumota... Vieras henkilö ei tähän pysty.

        Kaupungin valvojan kanssa kävi niin että oli tuttu auto pysäköitynä kävelykadulle (kuten varmana aloittajankin tapauksessa oli valvojan tuntema auto) ja kerran oli invalupa unohtunut, niinpä tuli huomautus tuulilasiin, että luvan sijainti on virheellinen... Ei edes koittanut kirjoittaa sakkoa, koska kumoon se olisi mennyt.

        Ongelma on siis et, että kunnallisella valvojalla on päätavoitteena järjestys, kun taas yksityisellä raha


      • takuu juttu
        Naurattaa........... kirjoitti:

        Olet ilmeisesti aivan sekopää, kun kuvittelet jonkun paperinpalasen puuttumisen oikeuttavan sakkojen kirjoitukseen. Normaaliälyinen ei edes kuvittelisi pelkän lupalapun unohtumsen olevan riittävä peruste periä sakkoa sopimusrikkomuksesta. Edes kunnallinen pysäköinninvalvoja ei pysty kirjoittamaan virhemaksua, mikäli pysäköintilipuke on unohtunut taskuun.

        Tietenkin on pätevä syy saada sakko jos lupa unohtuu tai kiekko. Siitä virheestä tietenkin joutuu vastuuseen eikä ole syy että sakko mitätöidään. 40 vuotta olen autolla ajanut enkä ole saanut yhtään parkkisakkoa enkä saa. En pysäköi yksityisiin pihoihin ja muistan laittaa kiekon tai maksaa parkkimaksun. Silloin EI VOI saada sakkoa vai oeltko eri mieltä? Ja siinä olet väärässä ettei kunnallinen voi sakottaa jos se lappu mikä pitää olla autossa on sinun sakko...olet kyllä melkoisen lapsellinen jos muuta väität.


      • totuus tämä
        Kuinkas moni katsast kirjoitti:

        No jos lappu esitettään jälkeenpäin, voidaan aiheeton maksu kumota... Vieras henkilö ei tähän pysty.

        Kaupungin valvojan kanssa kävi niin että oli tuttu auto pysäköitynä kävelykadulle (kuten varmana aloittajankin tapauksessa oli valvojan tuntema auto) ja kerran oli invalupa unohtunut, niinpä tuli huomautus tuulilasiin, että luvan sijainti on virheellinen... Ei edes koittanut kirjoittaa sakkoa, koska kumoon se olisi mennyt.

        Ongelma on siis et, että kunnallisella valvojalla on päätavoitteena järjestys, kun taas yksityisellä raha

        kunnallisella valvojalla on päätavoitteena järjestys....näinkö on? Kyllä olet sinisilmäinen. Kunnallinen ei vaan voi sakottaa yksityispihoissa mutta takuulla sakottaa jos virheen teet. Ja sen kumoaminen on todella vaikeaa myös heillä.


      • MC XXXX
        takuu juttu kirjoitti:

        Tietenkin on pätevä syy saada sakko jos lupa unohtuu tai kiekko. Siitä virheestä tietenkin joutuu vastuuseen eikä ole syy että sakko mitätöidään. 40 vuotta olen autolla ajanut enkä ole saanut yhtään parkkisakkoa enkä saa. En pysäköi yksityisiin pihoihin ja muistan laittaa kiekon tai maksaa parkkimaksun. Silloin EI VOI saada sakkoa vai oeltko eri mieltä? Ja siinä olet väärässä ettei kunnallinen voi sakottaa jos se lappu mikä pitää olla autossa on sinun sakko...olet kyllä melkoisen lapsellinen jos muuta väität.

        Ei tarvitse MAKSAA, kuin esittää jälkikäteen kyseinen kuitti ja sakot kumotaan.

        Moottoripyörän kanssahan toimitaan AINA NÄIN, ETTÄ PYSÄKÖINTILIPUKE LAITETAAN TASKUUN JA ESITETÄÄN VALVOJALLE TARVITTAESSA.


      • Naurattaa...........
        takuu juttu kirjoitti:

        Tietenkin on pätevä syy saada sakko jos lupa unohtuu tai kiekko. Siitä virheestä tietenkin joutuu vastuuseen eikä ole syy että sakko mitätöidään. 40 vuotta olen autolla ajanut enkä ole saanut yhtään parkkisakkoa enkä saa. En pysäköi yksityisiin pihoihin ja muistan laittaa kiekon tai maksaa parkkimaksun. Silloin EI VOI saada sakkoa vai oeltko eri mieltä? Ja siinä olet väärässä ettei kunnallinen voi sakottaa jos se lappu mikä pitää olla autossa on sinun sakko...olet kyllä melkoisen lapsellinen jos muuta väität.

        Oulun hallinto-oikeus on ratkaisussaan todennut, että maksu- tai pysäköintiin oikeuttavan lipukkeen olemassaolo on merkittävämpää kuin se, onko lipuke ollut näkyvillä. Ja että pysäköintivirhemaksu tulee peruuttaa.

        Eli yksityisen tapa sakottaa autopaikan haltijoita sillä perusteella, että pysäköintiin oikeuttava tunnus ei ole esillä, on kohtuuton. Maksu tulee perua jos voi esittää jälkikäteen kuitin.


      • [[Kuva:Post_cart_in_
        totuus tämä kirjoitti:

        kunnallisella valvojalla on päätavoitteena järjestys....näinkö on? Kyllä olet sinisilmäinen. Kunnallinen ei vaan voi sakottaa yksityispihoissa mutta takuulla sakottaa jos virheen teet. Ja sen kumoaminen on todella vaikeaa myös heillä.

        Kunnallisella päätavoite on järjestys, he EI sakota jos:

        Ikkuna auki
        Ovi ei lukossa
        Avoautossa katto auki
        Eli ei poisteta lupaa/kiekkoa tuulilasilta

        Myöskään ei sakoteta jos invapaikalla olevassa autossa on vain invalupa, mutta ei kiekkoa (Tapaus LIDL)

        Ja heille riittää että auto on pysäköity oikein. ts. sääntöjä ei ole rikottu, esim jos lupalappu on uupunut, niin kopio siitä reklamaatioon, ja tulee kirje että että ei tartte maksaa


    • LeenaKuusi

      Aika taas ajankohtainen uutinen Parknetin maksu on 60e.

      • hooon

        HÄH, tämä ei ole mikään uutissivusto!

        ILmeisesti olet väärällä sivustolla, mene http://www.iltasanomat.fi ,siellä voit purnata UUTISTEN ajankohtaisuudesta.


    • 1kk.8956eur-22%= :)

      No tyhmät parkkeerajat, ettekö te tajua sitä, että siks me yksityiset sakotamme, kun meidän leipä on siitä kiinni!!! Julkisen vallan sakotukset on ihan toisasia tässä tilanteessa. Heillä raha menee kaupungin kassaan ja meillä omiin taskuun.

      Luonnollisesti reklamointi tehdään vaikeaksi, ja soitot väh. 2.00eur minuutti.
      Välillä emme ottaneet vastaan reklamointeja edes s.postilla, vain kirjemuodossa.

      Luottotietojen menetyksellä on hyvä uhkailla - se saa monen maksamaan loppupelissä.

      Se mikä tässä työssä on mielenkiintoista, niin mulla ainakin todella pyörii euronkuvat silmissä, koska sä itse melkeimpä aina päätät sun kuukausliksan - ihan omalla aktvii ja -mulkkuisuudella.

      Tää on vaan laillista touhuu ja valtio ei näihin puutu, kun tässä ei kierretä veroja. Näin helppoo se on mussukat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1759
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1381
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1357
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1335
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1304
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe