Miltä kuoleminen tuntuu

Emiliani

Itse olen kerran "kuollut" hukkumalla. Elottomana ilman pulssia 5min ylös noston jälkeen siitä 10min ennen ambulanssia pelkän suusta suuhun hapen varassa. Monet hehkuttaa hukkumisen euforisen tunteen ihanuudella. Itse muistan pakokauhun jälkeen järjettömän kivun tunteen. Lamauttavan tuskan. Terävän lamauttavan kivun. Luulen että se oli se kun keuhkot lyö kramppiin? Hukkuneilla harvoin vettä keuhkoissa kos. Syystä. Muilla kokemuksia?

13

6356

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • JonesHenry

      Se riippuu täysin miten kuolema tapahtuu sekä siitä MIELENTILASTA hyvin paljon!


      Hukkuminen muuten todella SATTUU yleensä aika paljon. Jotta se ei sattuisi, niin periaatteessa pitäisi siellä uimarannalla nauttia aika iso määrä ruokaa ja alkoholia. Ja kyllä se pakokauhu iskee silloinkin.


      Se mitä me käsitämme "kuolemaksi" on oikeastaan tarkalleen ottaen sitä, että aivoista loppuu happi. Koska niillä ei ole mitään ylimääräistä happivarastoa, niin ne kuolevat. Tietoisuus sijaitsee aivoissa. Sen voi saada aikaan esim sydänkohtaus(sydän on keskuspumppu joka pumppaa verta ja happea ympäri ruumista, ja aivan erityisesti aivioihin) tai erittäin pirullinen aivoinfrakti;

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Aivoinfarkti



      Hukkumisen perusprosessi oikeastaan lienee se, että aivot eivät saa happea. Mutta hengittäminen on hyvin luonnollinen prosessi. Eli kun keuhot täyttyvät raskaalla vedellä niin se myös SATTUU! Kaikista PAHINTA koko prosesissa teknisesti ottaen on se, että henkilö pyrkii jatkuvasti pitämään päätään vedenpinnan yläpuolella. Voisi sanoa, että se hyvin pitkälle on kaiken pahan alku ja juuri.



      Me ihmiset inhoamme pimeää. Järven pohjassa on pimeää. Kun silmät ja aivot eivät saa valoärsykkeitä, seuraa pakokauhu. Jos henkilö on jo muutenkin väsynyt ja humalassa, niin se ei kovin paljoa haittaa, koska taju hyvin suurella todennäköisyydellä lähtee. Mutta selvin päin hukkuminen on hidas kiduttava prosessi, johon liittyy aluksi yritys keinotekoisesti pitää päätä pinnan yläpuolella. Tämä voi kestä useita minuutteja. Sitten seuraa PIMEYS! Se on aika paha tilanne, ja se vain entisestään lisää pakokauhua. Epätoivoinen räpiköinti että saisi pidettyä pään pinnan yläpuolella. Kylmä ja märkä ympärillä, ja totaalinen SÄKKIPIMEYS! Raskaan veden tunkeminen keuhkoihin. Tajunnan sinnikäs jatkuminen mahdollisesti jopa 20-sekunttia. Tuolloin ihminen todella TUNTEE kuolevansa!


      Vesi on ihmiselle vieras elementti. Ihmisruumis on suoraviivainen eli pystyy kyllä uimaan ihan hyvin, niin kauan kun pää ja aivot ovat vedenpinnan yläpuolella. Muuten se on hyvin tuskalias tapa kuolla.



      Mitä aiheeseen näin yleensä tulee, niin kuoleman ei ole PAKKO olla kivulias tapahtuma. Ei missään nimessä! Ei edes hukkuminen JOS se toteutetaan oikein! Kaikki riippuu siitä miten asiat on järjestetty;

      http://www.youtube.com/watch?v=vlRFul216LM

      http://www.thedailybeast.com/content/dailybeast/articles/2011/04/27/suicide-kits-the-91-year-old-woman-selling-instant-death-on-the-internet/_jcr_content/body/image_0.img.503.jpg/1304973648061.cached.jpg

      • mr

        Mielestäni tämä oli hyvin outo vastine ap. kirjoittajan tekstiin.


      • Emiliamdra

        Ap. Oma hukkumiseni tapahtui uima-altaassa joka oli valaistu pohjasta ja lämmitetty. Tiedostin sen, että olotila oli muuten leppoisa. Kuten yleensä lämpimässä ja valossa sukeltaessa. Ennen kipua tuli hetkellinen paniikki kun tajusin tilanteen. Itse "hukkumisessa" sen hehkutetun euforian sijaan tuli jäätävä kipu, lamauttava. Säteili rinnasta raajoihin kuin räjähdys. Se sattui niin järjettömästi, että taju lähti. Muuta en muista ennen ambulanssia. Tuntuu kamalalta kun hukkumiskuolemaa hehkutetaan helppona ja euforisena.


      • Alottajaemppu
        mr kirjoitti:

        Mielestäni tämä oli hyvin outo vastine ap. kirjoittajan tekstiin.

        Aloittajana pidin vastausta mielenkiintoisena sekä varsin helpottavana. En ymmärrä hukkumiskuoleman glorifointia.


      • mr
        Alottajaemppu kirjoitti:

        Aloittajana pidin vastausta mielenkiintoisena sekä varsin helpottavana. En ymmärrä hukkumiskuoleman glorifointia.

        No hyvä että vastaus oli sinulle mieleinen =) Minä en vain ymmärrä tätä kyseistä nimimerkkiä joka konsultoi itsemurhasta (en tiedä oletko huomannut, mutta muista ketjuista löytyy hänen kommenttejaan) ja kommentin loppuosassa puhuttiin siitä kuinka kuoleman ei tarvitse olla kivulias, se ei mielestäni sopinut yksiin aloituksesi kanssa, ethän kysynyt mitään siihen viittaavaan. Mutta, niin kuin sanoin, hienoa että sinua vastaus tyydytti =)


    • JK

      EI KOKEMUKSIA

      • A30

        Uskon että aikuinen mies tai nainen kestäisi joten kuten hetket ennen hukkumista.LAPSILLE EI TOIVO IKINÄ KUOLEMAA!


      • Midnight_owl
        A30 kirjoitti:

        Uskon että aikuinen mies tai nainen kestäisi joten kuten hetket ennen hukkumista.LAPSILLE EI TOIVO IKINÄ KUOLEMAA!

        Hei. Vastaan hieman jäljessä, mutta päädyin tänne tämän päivän tilanteen vuoksi. Olin luokkani ja rinnakkaisluokkani kanssa uimarannalla uimassa. Olemme 6 luokkalaisia. Eräs kaverini melkein hukkui. Ehti olemaan n. 5 minuuttia veden alla. Voin sanoa, että oli traumaattinen kokemus ainakin itselleni, sekä aivan varmasti hänelle itselleen ja monille muille... saimme vähän aikaa sitten kuulla että hän on kunnossa... olen niin onnellinen. Ja tuntuu kyllä ihanalta olla osallisena siihen, että hän selvisi. En tiedä mitä olisin tehnyt jos olisi käynyt toisin.


    • A30

      Uskon tai luulen, että ihminen menee sitten tajuttomaksi, kun keuhkot ovat täynnä vettä. Kukaan ihminen ei halua keuhkojaan täyteen vettä ja ainoa myönteinen asia on, että se kestää noin viisi minuuttia se tukehtuminen.

    • Elina30

      Voi olla, että tämän ketjun alkuunpanija ei ehtinyt tuntea euroriaa, koska hän jäi eloon. Kukaan ei halua hukkua ja asioista on kuitenkin kiva etsiä tietoja ja keskusteluja.

    • reiska-reino

      useimmilla hukkuneilla ei ole juurikaan vettä keuhkoissa koska nielu menee kramppiin ja hapen puute aiheuttaa nopeasti tajuttomuuden eikä kipuja ole
      kuolema tulee sitten muutamien minuuttien päästä

    • Konkr.Empatiaa

      Palstalla näyttää olevan äärioikeistosairaita, joiden suuri huvitus, on yllyttää itsetuhoisia ihmisiä tekemään itsemurhan. On kurjaa, ettei ylläpito poista kuoleman ja surun palstalta, kyseisiä väkivaltasairaita, joille toisten ihmisten surut ja ahdistus, ovat ravintoa. Sairas mieli saa voimaa toisten vaikeuksista. Sellaiset pois tältä palstalta.

      Kuolemasta ja surusta pitää voida keskustella rauhassa ilman, että joutuu hyeenoitten raatelemaksi. Pahoinvoivat ihmiset työntävät omaa pahaa oloaan, herkille ja puolustuskyvyttömille ihmisille, jotka avautuvat täällä ongelmistaan.

      Vastuuta palstan ylläpidolle, että poistaa äärioikeistosairaat pois palstalta. Kiitos.

    • tjtzj

      Sillä ei ole merkitystä miltä kuoleminen tuntuu, pääasia on että pois pääsee mahdollisimman pienellä vaivalla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      43
      2240
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      52
      1759
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      41
      1563
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      44
      1520
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1475
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1454
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1451
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      4
      1375
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      6
      1294
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      9
      1253
    Aihe