AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

Öljykattila ja sähkövastus

9 Vastausta 258 Lukukertaa
Tämän kesän olen lämmittänyt talon käyttövedet öljykattilan sähkövastuksella (6kW) ja hyvin on lämmintä vettä riittänyt. Mutta äsken huomasin, että lämmöt tippui kattilassa 50c asteeseen ja sitten vasta sähkövastus naksahti päälle. Ennen se on mennyt päälle siinä 60c asteen hujakoilla. Kokeilen pyörittää sähkövastuksen termarin täysille, mutta ei apua. Se menee päälle siinä 50c asteen kulmilla ja lämpeää vain siihen reiluun 60c asteeseen. Missähän tässä nyt on vika?
Itsellä on Jämä Nova jossa on 6 kW vastus ja 3 16 A sulaketta, mitään häikkää ei ole ollut, sulakkeet on kestänyt hyvin.
Kattilatermostaatti/kiehumasuoja
Sähkövastusella lämmittäessä laukeavat sähkövastusten ylilämpenemissuojat, eikä vastukset toimi ennen suojien "kuittausta", tästä ei voi olla kyse! koska "hitusen" lämmittää!

Vastuksella lämmitys:
Tarkasta, että kysymyksessä ei ole pää/ryhmäsulakkeiden rikkoutuminen ( vastus tai termostaatti voi olla viallinen ).
Laske siitä huolimata säätöä kokeeksi alemmaksi ja nosta vasta sitten!
Jos laitteesa on anturi voihan sekin olla viallinen!
Itsellä on myös Jämä Nova jossa on 6 kW vastus. Päätin kokeilla vastusta ensimmäisen kerran ja vastus ei ala lämmittämään kuin jos termostaatin kääntää ihan maksimille. Heti kun termostaattia laskee alle 80C niin lämmitysvalo sammuu ja ei lämmitä. Mikähän mahtaisi olla vikana? Voisiko termostaatti olla hajalla tai jokin anturi? Olisi tarkoitus lämmitellä jatkossa tuolla vastuksella käyttövedet + kylppärin lattia ja jättää öljyn polttelu kokonaa.
Lainaus:
"Päätin kokeilla vastusta ensimmäisen kerran ja vastus ei ala lämmittämään kuin jos termostaatin kääntää ihan maksimille. Heti kun termostaattia laskee alle 80C niin lämmitysvalo sammuu"

Vastus ei ala lämmittämään jos kattilan lämpötila on jo valmiiksi korkea !

Voisihan sitä kokeilla myös niin että sammuttaa polttimen ja antaa lämmön laskea riittävän alas vaikka + 50°C ja sitten laittaa vastuksen päälle pyynti vaikka + 60 °C ensinnä ja sitten kokeilla vaikka 70° C

Ostin 4.5.2005 Jämä Nova vihreän kattilan. Kun kokelin pelaako kaikki, esim 6 kW vastus, huomasin että vastuksen lämpömittari näytti väärin! en nyt muista mitä näytti mutta pyysin LVI-liikettä vaihtaan ko vastus. Liikkeestä sanottiin että mittareissa ja vastuksissa on ollut "häikkää"
Nyt vaihdon jälkeen vastuspuoli on pelittänyt mielestäni aivan oikein.
Itselläni on talvipyynti vastuksille jotain +55-60 astetta, kesällä olen lämmittänyt vastuksilla pyynti 60 astetta, mutta kumminkin niin kuumana että syöttösekoitusventtiili voi säätää käyttöveden vähintään + 55°C asteiseksi ( legioona pöpöjen takia )
Sana termostaatti ja mittari jäi pois !!!!
Olen kokeillut jo sammuttaa polttimen ja antaa lämmön laskea, mutta ei se lähde nostamaan kuin vääntämällä termostaatin aivan maksimiin. Minkä tahansa muun pyynnin laittaminen ei käynnistä vastusta.On siis jotain vikaa kyllä oltava, mahdollisesti juuri tuossa termostaatissa. Kutsuisiko sitä poltinhuoltajan paikalle katsomaan kattilaa? Mietin samalla, että pitisikö vaihtaa tuo vastus 9kw lämpöparoniin. Onko tietoa sopiiko tuollainen tähän kattilaan?
En uskalla sanoa voiko noin isoa vastusta asentaa !

Mutta onko tästä apua
Kysy Kaukorasta koska Jäspissä on samat vastukset, suurin on 7,5 kW vastus

http://www.kaukora.fi/
http://www.taloon.info/pdf/kaukora/jaspi_j-vastus_kayttoohje_0310.pdf

Tässä myydään Novaan vastuksia , suurin on 7,5 kW
http://www.primotherm.fi/
http://www.primotherm.fi/hinnasto.html
Tuon muukalaistaudin alias legioonallan takia kuuma vesi kattilassa pitäisi olla min 70C. Käyttövedelle 45-58C on rakmääräys.

PO
www.lamminvesivaraaja.fi
Muukalaistauti2 on varmaan ihan oikeilla jäljillä!

Silti itse olen pyynnin kesäksi laittanut alla olevan suosituksen mukaisesti, mutta saunailtana olen tilapäisesti säätänyt kattilaveden lämpötilan noin + 70-80 ° C

http://www.lamminvesivaraaja.fi/

Legionella-bakteerien syntymisen estämiseksi suositellaan alimmaksi lämpötilaksi vähintään 55 °C. Käytettäessä jatkuvaa sähkölämmitystä, on energiataloudellisinta säätää lämpötila mahdollisimman alas, vähintään 60 °C.
termostaatti tai lämpömittari viallinen, lvi-liikkeestä huoltomies tutkimaan

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta