AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!
 /   /  /  / Vanhan koneen tyhjentäminen

Vanhan koneen tyhjentäminen

25 Vastausta 371 Lukukertaa
Olisi tyhjennettävä täysin vanha työkäytössä ollut kone, jossa muistaakseni W95 ( seissyt monta vuotta ) ja, jossa on levykeasema. Ei Usb-porttia.
Kone on menossa Sortti-asemalle.
Tuolta luin, että Eraser ja Killdisk ladataan mille tahansa koneelle ja sitten siirretään levykkeelle
http://keskustelu.suomi24.fi/node/3024262

Tyhjennettävä kone ei muistaakseni ole ollut verkossa enkä välittäisi rakentaa sitä siihen. Ei ole toista konetta, jossa olisi levykeasema.
Jääkö parhaimmaksi keinoksi kovalevyn irroitus ja ruuvipenkissä rusikointi?
Voit irrottaa kovalevyn ja laittaa sen väliaikaisesti kiinni toiseen koneeseen, jolla ajat sen levynpyyhintäohjelman. Tarkkana sitten vaan, että pyyhit oikean levyn.
Kun ei ole missään muussa koneessa levykeasemaa...
Samoin terveisin Vapusen Dbanista.
Ei niitä levyntuho0amsiohjelmia tarvitse levykkeeltä ajaa. Niitä voi asentaa ja ajaa ihan niin kuin mitä tahansa muutakin ohjelmaa.
Alun linkissä oli seuraavat puheenvuorot.
Eiväthän ne voi olla roskapuhetta, koska totuus on S24:ssä.

sjfjf 1.6.2006 12:53
"Ainakin tuo eraser imuroidaan ja asennetaan ja sitten kaikki ohjelmat valikosta valitaan tiedosto, joka siirretään korpulle ja sitten kone buuttijärjestys 1 korppu, 2 C.. ja korppu koneeseen ja kone uudestaan käyntiin."

toni 1.6.2006 15:27
"Killdisk laitetaan myös levykkeelle, ja bootataan kone suoraan ohjelmaan."

Tuhottava kone ei ole netissä, siinä ei ole levyasemaa eikä usb-porttia vaan vain levykeasema.
6 muuta konetta välittömästi käytettävissä, mutta yhdessäkään ei ole levykeasemaa.
Kyllä nuo molemmat voi asentaa Windowsiin ja sitten pyyhkiä jonkin koneessa kiinni olevan levyn. Windows-osiota ei kannata pyyhkiä, en tiedä antaako ohjelmat edes tehdä sitä.

Eli ohjelman asentaminen johonkin muuhun koneeseen ja tuhottavan kovalevyn kiinnitys tähän koneeseen väliaikaisesti (tämähän ei vaadi muuta kuin kahden liittimen kytkemistä) on helppo ja toimiva tapa.
Katsoitko niitä päiväyksiä. Ne ovat kuusi vuotta vanhoja.
"ea69", en millään välittäisi alkaa rakentelemaan...
Tai sitten lataat Dban ohjelman ja laitat sen levykkeelle: http://sourceforge.net/projects/dban/files/dban/dban-1.0.7/

( Eli Exe tiedosto).

http://www.dban.org/node/15
Turha tuohon on tuntitolkulla tuhrata aikaa. Ota kiintolevy irti, lekalla päälle oikein kunnolla ja se on siinä.
Varmuudeksi voit viedä sen johonkin toiseen roskikseenerilleen koneen osista.
Mitä se koneesta kauemmas vienti vaikuttaa?
antaa urpolle lisää psykologista turvallisuuden tunnetta kukaties ..
Lataa bootE-0.20-r2.img korppuimage ja kirjoita se levykkeelle rawrite ohjelmalla. Tyhjennä kiintolevy dd-komennolla. dd if=/dev/zero of=/dev/hda

http://sourceforge.net/projects/boote/files/bootE%20Linux/0.20-r2/bootE-0.20-r2.img/download?use_mirror=freefr

http://www.chrysocome.net/rawwrite
/dev/zero ei ole riittävä. Nollien alta voi vielä olla mahdollista lukea edelllinen tieto. /dev/urandom on paljon parempi vaihtoehto tuohon käyttöön:

dd if=/dev/urandom of=/dev/hda
Ja "petterijärvisen"-bat toimisi tässäkin. Luot käynnistyskorpun 95:lla ja lisäät sinne satunnaista merkistöä sisältävän tiedoston nimeltään vaikka a. Lisäksi luot levykkeelle bat-tiedoston nimeltään vaikka o.bat (notepadilla), joka on muotoa kuten:

copy a c:
cd c:
:alku
copy a+a=b
del a
rename b a
goto alku

Buuttaat koneen tältä levykkeeeltä ja osioit yhteen osaan (c:) ja alustat koko levyn. Käynnistä batti levykkeeltä kirjoittamalla komentokehotteeseen o.bat ja paina enteriä. Näin batti alkaa kirjoittaa tätä satunnaista merkistöä levyn täyteen kunnes se on täynnä. Tämän jälkeen voit vielä osioida levysi satunnaisiin osioihin ja kukaan ei enää pysty lukemaan sitä.

Tämä siis olettaen, että vanhassa koneessasi ei ole yli 2 gigan kovalevyä, muuten joudut käyttämään 98:n käynnistyslevykettä, joka tukee FAT32:n tavoin myös suurempia osioita. Niitäkin löytyy netistä, jos lähipiiristä sellaista ei löydy.
Aika harvassa on muuten nykyään noi alle 2 gigan kovalevyt.. ettet tarkoittanut kuitenkin teraa? :)
Kyllä minulla on w95 vielä 2gigan levyllä. Olet näköjään näitä uusavuttomia, jotka eivät vielä tiedä tietotekniikasta yhtään mitään.
Kaivele nenääs vielä muutama kymmenen vuotta lisää.
Elät siis vielä jotain 80 lukua.. okei
tEi 80-lukua, koska silloin kovalevyjen koko oli vielä pienempi - mulla taitaa vieläkin olla vanha Seagaten-asema (256 mb) scsi-liitäntään ja noin viitisen senttiä paksu - huippu aikoinaan muttei toki enää. Nämä nykykakarat eivät vain voi käsittää menneisyyden tietoekniikan tasoa - ehkä sitä pitäisi jopa opettaa kouluissa ettei kaikki ole vain kosketusnäytöllistä iluuria. No kaikki ohjelmointi kuitenkin pohjautuu siihen vanhaan vaikka työkalut ovatkin kehittyneet.
ennen vanhaan kaikki oli paremmin. Ei silloin ollut mitään simssejä tai farmvilleja vaan leikittiin käpylehmillä
Kahden gigan levyt tulivat joskus 1996. 1980-luvulla levyjen koot mitattiin megatavuissa: minun 1988 ostamani levy oli 30 megaa ja siirtonopeus 150 kiloa sekunnissa (vastaa 1x CD nopeutta). Hintaa levyllä oli 2350 markkaa eli nykyrahassa 650 euroa (palkkataso huomioon ottaen 960 euroa). Nyt taitaisi tonnilla saada tuon verran teroja.

Joskus 1980-luvun alussa Apple myi Apple II:een viiden megatavun kovalevyä.
Silloinkun 95 tuli markkinoille niin kovalevyn koko oli keskimäärin jotain 500 megaa, joten voi olla ettei nykyajan kakarat ihan ymmärrä vuoden 1995-ajan tietotekniikan tasoa - omppukin oli silloin hyvin pieni tekijä. No dossikin mahtui hyvin korpulle eli noin 1.4 megaa.
Nykykakaroille taitaisi 8 bitin äänet ja 16 bitin video max. resolutioon 640x480 olla jotain käsittämätöntä. No silloin pelinä ei ollut "vihaisia lintuja" vaan Leisure Suit Larry, jotain vielä parempaa....
Monkey Islandit ja Willy Beamish. siinä oli kanssa huippuja.
Akuperäiselle kysyjälle:
Käytä halkoprässiä. Leka käy hätätilanteessa. Sekin mahdollisuus on, että pidät kiintolevyä muistona ja joskus myöhemmin rälläköit sen kahteen osaan.

Ai niin. 1990 tai 1991 Olivetin tietokoneesa (386) oli 60 megan kiintolevy.
Joitan vuosia myöhemmin siihen piti ostaa muistia lisää, matematiikkaprosessosri ja samalla sitten lisättiin 100 megainen kiintolevy. (oli sitten yhteensä 160 megaa)
 /   /  /  / Vanhan koneen tyhjentäminen

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta