Rankkaa ristiriitaa ylioppilastutkintopisteissä

Ruotsinope

Aamulehti kirjoittaa tänään: Ruotsinkieliset oppilaat parhaita Pirkanmaalla (Peruste ylioppilastutkintopisteet)

Pari viikkoa aikaisemmin lehdet kirjoittivat ja TV-uutiset kertoivat: PISA –tulokset ruotsinkielisissä kouluissa ovat HUOMATTAVASTI heikommat kuin suomenkielisissä kouluissa. Perustaitojen oppiminen jää ruotsinkielisillä huomattavasti heikommaksi kuin suomenkielisillä.


Mistä kiikastaa, kun saadaan näin erilaiset uutisoinnit?

Olisiko kysymys siitä, että ruotsinkielisillä on OMA YLIOPPILASLAUTAKUNTA omine arvostelukriteereineen. Jostain kumman syystä ruotsinkieliset saavat yhtä arvosanaa korkeammat ylioppilasarvosanat kuin suomenkieliset. Onko OMAN ylioppilaslautakunnan ylläpitäminen juuri tämän vuoksi välttämätöntä?

PISA -tutkija oikein painotti sitä asiaa, että suomen ja ruotsinkielisten oppilaitten PISA -menestysero oli HUOMAATTAVAN SUURI.

Ei siis pieni vaan huomattavan suuri ja se on paljon se.

Miksi näille erinomaisille ruotsinkielisille ylioppilaille tarvitaan lisäksi valtavat KIELIKIINTIÖT yliopistoihin, joiden avustamana 52 % ruotsinkielisistä pääsee yliopistoon, kun PISA –menestyjistä yliopistoon pääsee vain 28 %.

Esimerkiksi Helsingin yliopiston lääketieteelliseen tiedekuntaan valitaan ruotsinkielisten kiintiössä 10 % ruotsinkielellä hakeneista opiskelijoista, vaikka suomenruotsalaisia on vain 4 % väestöstä. Parhaat ruotsinkieliset pääsevät sisään normaalissa haussa, missä suomalaisetkin hakevat. Näitä kielikiintiöitä on kaikilla tiedekunnilla ja yliopistoilla siten, että ruotsinkielisillä on kolme (3) kertaa heidän väestöosuuttaan enemmän yliopistotasoisia opiskelupaikkoja.

11

217

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Miksi kielikiintiöt

      Lukiovertailun tulokset ovat hämmentäviä

      PISA -tutkimusten mukaan suomalaiset peruskoululaiset ovat SELVÄSTI surukollegojaan parempia. Sitten tapahtuu IHME. Parissa vuodessa surut tulevatkin paremmiksi!?

      Jokainen rehellinen ja ajatteleva ihminen tietää, että noin ei voi tapahtua. Kyse on numeroiden vedätyksestä ja arvosteluasteikkojen alentamisesta surulukioissa, JOTTA kehnommat suruoppilaat pärjäisivät korkeakoulutuspaikkojen haussa.

      Kaikenlaisia MERISELITYKSIÄ svekot keksivät, kuten tuon tutkimuksen tekijäkin esittää. Ne ovat vain hämäystä, koska tosiasiat ovat niin räikeässä ristiriidassa.

      Kyse on silkasta rakenteellisesta suruoppilaiden suosimisesta koulutuksessa. Kuten suruja suositaan muillakin aloilla. Ei mitään uutta auringon alla.

      Maamme svekot jäivät kiinni ja ovat varmasti harmissaan kansainvälisen ja siten taatusti puolueettoman PISA -tutkimusten tuloksista.

      Ilman PISA -tutkimusta surujen "parempia koulussa" -väite olisi mennyt paljon helpommin läpi. Nyt sitä ei usko kukaan rehellinen kansalainen.

    • Ne kielikiintiöt

      YLE: Yliopistojen ovet aukeavat helpommin ruotsinkielisille
      Ruotsinkieliset nuoret pääsevät helpommin opiskelemaan yliopistoihin ja korkeakouluihin kuin suomenkieliset nuoret. Ruotsinkielisten kiintiöillä ja helpotuksilla turvataan ruotsinkielisten palveluita. Tulevaisuudessakaan koulutusmahdollisuudet eivät ainakaan heikkene, kun ruotsinkielisten lääkärien, juristien ja opettajien koulutusta ollaan lisäämässä.

      Tänä syksynä Helsingin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan ruotsinkielisten kiintiöön pääsi opiskelemaan kahdeksan pistettä heikommilla tuloksilla kuin suomenkieliselle puolelle. 30 opiskelijan ruotsinkielisten kiintiöstä täytettiin vain 26, loppujen koepisteet olivat liian huonoja.

      http://yle.fi/uutiset/yliopistojen_ovet_aukeavat_helpommin_ruotsinkielisille/2914002


      --- Vain 26 ruotsinkielistä läpäisi kokeen. Kaikkia paikkoja ei täytetty koska taso oli niin huono.

    • Tiedonantaja

      ap, kiikastaa siitä, että jos on tullut negatiivista julkisuutta niin sitten on saatava positiivista julkisuutta vaikka kiven silmästä.

    • Valehteluako?

      Uusi hämmennyksen aihe lukioissa

      Valehteleeko ministeri

      Jos lukiovertailun tulokset ovat hämmentäneet suomalaisten koulutusta seuraavia ympäri valtakuntaamme, niin vielä hämmentävämpää on lukea Aamulehden (tänään, sivu A08, otsikko Maakuntien väliset erot pieniä lukiovertailussa) artikkeli, jossa kerrotaan, että opetusministeri Jukka Gustafsson on vastannut AL:n seuraavaan kysymykseen:

      ”Ruotsinkieliset koulut menestyivät tässä vertailussa. Suosiiko yo-tutkinto liikaa kaksikielisiä kouluja?”

      AL:n mukaan opetusministeri Jukka Gustafsson on vastannut kysymykseen näin:

      ”En sano, että suosii liikaa, mutta ONHAN SE TIETYLLÄ TAVALLA LUONNOLLISTA. SUOMENRUOTSALAISISSA KOULUISSA OPISKELIJAT OVAT PÄÄOSIN LÄHES KAKSIKIELISIÄ, JA SILLÄ ON POSITIIVINEN VAIKUTUS MUIDENKIN KIELTEN OPPIMISEEN.”

      Suomenkielisissä kouluissa on moninkertainen määrä kaksikielisiä oppilaita verrattuna ruotsinkielisiin kouluihin. Suomenkielisissä kouluissa kaksikielisyys on suomi - ruotsi, suomi - arabia, suomi - viro, suomi - venäjä, suomi - englanti, jne.

      Onko tutkimustuloksia siitä, että VAIN kaksikielisyydellä ruotsi - suomi on POSITIIVINEN VAIKUTUS MUIDENKIN KIELTEN OPPIMISEEN, kuten opetusministeri kertoo.

      Jos lausunto pitää paikkansa, niin miksi samoille paremmin menestyville ”kaksikielisille” on kielikiintiöitä Suomen yliopistoissa, jolloin heillä on mahdollisuus päästä esim. Helsingin yliopiston lääketieteelliseen tiedekuntaan maksimissaan 10 pistettä alemmilla pisteillä kuin muut kaksikieliset pyrkijät.


      Vielä kummallisempaan valoon ministerin väite joutuu, kun muistaa, että PISA -tutkimustenkin mukaan suomalaiset peruskoululaiset ovat HUOMATTAVASTI suomenruotsalaisia kollegojaan parempioppisia.

    • faktaa kehiin

      En ymmärrä miten "mielipiteet"ruotsinkielisestä lääkislinjasta liittyvät aloittajan puheenvuoroon, mutta laitetaanpa faktaa peliin.

      Lääketieteen ruotsinkielinen opetus on keskitetty Helsingin tiedekuntaan, jossa
      ruotsinkielisille linjoille hyväksytään enintään 5 % lääkärikoulutukseen koko maassa hyväksyttävien määrästä.

      HY:n ruotsinkielisen linjan sisäänotto on suhteutettu ruotsia äidinkielenään puhuvien osuuteen valtakunnallisesti ja Helsingin yliopiston lääketieteellisellä tiedekunnalla valtakunnallinen vastuu ruotsinkielisen lääkärikoulutuksen järjestämisestä.
      Muissa tiedekunnissa lääketieteen opetusta ruotsiksi ei ole tarjolla.

      HY:n lääketieteen ruotsinkielisella linjalla aloitti tänä syksynä 2012 opintonsa 30 uutta opiskelijaa, ei 26 kuten "Ne kielikiintiöt"-nimimerkki virheellisesti väittää.
      HY:n lääketieteellisen tiedkunnan sisäänottotilastoon voi tutustua täältä.
      http://www.med.helsinki.fi/peruskoulutus/opiskelijaksi/tilastoja.html

      Mikään ei estä riittävän ruotsinkielen taidon omaavaa suomenkielistä. Itseasiassa pyrkimästä HY:n lääketieteen ruotsinkieliselle linjalle.
      Itseasiassa noin kolmasosa ruotsinkielisella linjalla opiskelevista onkin äidinkieleltään suomenkielisiä ja heidän osuutensa on pysynyt melko vakiona koko linjan olemassaolon ajan.

    • Lisää 100% faktaa

      Helsingissä lääketiedettä suomenkielisellä linjalla opiskelevista n. 10-15% on äidinkieleltään ruotsinkielisiä, ja näin on ollut jo viimeisen viidenkymmenen vuoden ajan.

      Lisäksi Ruotsin yliopistoissa ja muissa Pohjoismaissa opiskelee lääkäreiksi useita satoja Suomen ruotsalaisia.

      On hyvä muistaa, että Suomessa on 4% ruotsinkielisiä, ja ruotsinkielisiä ylioppilaita valmistuu 1.500 vuosittain.

      Erittäin tärkeä seikka on tietää, että ruotsinkielisillä on oma ylioppilastutkintolautakunta ja sillä on eri kriteerit arvostella tutkinnot kuin suomenkielisellä lautakunnalla:

      Tästä syystä ruotsinkieliset onnistuvat saamaan keskimäärin yhtä arvosanaa korkeammat tutkintoarvosanat kuin suomenkieliset, vaikka ruotsinkieliset ovat esim. PISA -tutkimuksissa pärjänneet noin 10% heikommin kuin suomenkieliset.

    • 17+2

      "Lisää 100% faktaa",

      Jos väität,
      että Helsingissä lääketiedettä suomenkielisellä linjalla opiskelevista n. 10-15% on äidinkieleltään ruotsinkielisiä, linkitä tilastolähteesi näkyviin.
      Ja mielellään niiden mainitsemiesi 50 vuoden ajalta.

      Muuten tuota ei voi pitää kuin huonona provona,
      sillä ainakaan oman vuosikurssini noin 90:n suomenkielisen linjan
      opiskelijan joukosta ei löydy 9-15 äidinkieleltään ruotsinkielistä opiskelijaa,
      eikä taida löytyä kyllä heti seuraaviltakaan kursseilta.

      Ps. Suomenkielisten opiskelijoiden osuus ruotsinkielisellä linjalla
      löytyy esim. osoittteesta www.fls.fi/Site/Widget/Editor/884/files/FLS_Historik_lowNY2.pdf

    • tsk tsk

      " Lisää 100% faktaa" ei taida tietää mistä puhuu.

      Äidinkieleltään ruotsinkielisten opiskelijoiden sisäänotto Helsingin yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa on 1940-luvulta lähtien ollut korkeintaan n.15-20 opiskelijaa/vuosi. (www.fls.fi/Site/Widget/Editor/884/files/FLS_Historik_lowNY2.pdf s.106-108)

      Tilanne ei ole juurikaan muuttunut ruotsinkielisten eduksi ja vaikka ruotsinkieliselle linjalle pääsee edelleen hieman helpommin, ko. linjan hakijoista lähes puolet ja hyväksytyistä kolmannes on äidinkieleltään suomenkielisiä.

      Ruotsi äidinkielenä ei siis takaa superhelppoa tietä lääkisopiskelijaksi, esim. 2009
      Suom. kiel. linjalle hakeneen suomen (tai muunkielisen) sis-pääsyprosentti 9,2%
      Ruots. kiel. linjalle hakeneen ruotsinkielisen sisäänpääsyprosentti 7,8%
      Samana vuonna kokonaan suomenkielisten lääkisten sisäänpääsyprosentit oli suurempia: T:ku 15,0%, T:re13,4 %, Oulu 17,6%, Kuopio 16%

      Tässä vielä hieman tarkemmin:
      2009 Helsingin lääketieteellisen suomen- ja ruots.kiel. linjalle yht. 1243 hakijaa
      - 270 yhteensä haki ruotsinkieliselle linjalle (21,7% kaikista hakijoista)
      - 225 haki ensisijaisesti ruotsinkieliselle linjalle (18,1% kaikista hakijoista)
      - 45 haki toissijaisesti ruotsinkieliselle linjalle (3,6%kaikista hakijoista)
      -150 äidinkieli oli ruotsi (12,1% kaikista ja 55,6% ruots.kiel.linjalle hakeneista) (www.helsinki.fi/julkaisut/aineisto/hallinnon_julkaisuja_77_2011.pdf)

      Opiskelijoiksi hyväksyttiin yhteensä 121 (10,5% kaikista hakijoista)
      - 85 hyväksyttiin suomenkieliselle linjalle 5 terv. huollon kiintiössä
      (7,2% kaikista hakijoista, 9,2% suom.kieliselle linjalle hakeneista )
      - 31 hyväksyttiin ruotsinkieliselle linjalle.
      (2,5% kaikista hakijoista,11,4% ruots.kieliselle linjalle hakeneista)
      - 21 eli 68% ruots.kieliselle linjalle hyväksytyn äidinkieli oli ruotsi
      (1,7% kaikista hakijoista, 7,8% ruots.kieliselle linjalle hakeneista
      ja 14% kaikista äidinkieleltään ruotsinkielisistä hakijoista)
      (fls.fi/Site/Widget/Editor/884/files/FLS_Historik_lowNY2.pdf)
      -10 eli 32% ruots.kieliselle linjalle hyväksytyn äidinkieli oli suomi
      (fls.fi/Site/Widget/Editor/884/files/FLS_Historik_lowNY2.pdf)

      Lähde:
      med.helsinki.fi/peruskoulutus/opiskelijaksi/tilastoja.html,
      jollei ko. tiedon perässä toisin mainittu
      Pienet erot lähteittäin hakijoiden kokonaismäärissä liittyvät
      siihen miten ensi- ja toissijaisesti hakeneet laskettu erillisiksi henkilöiksi.

    • Vem är bäst?

      Magman tutkimus


      "Vertailututkimuksen" on käynnistänyt ruotsinkielisten (=rkp) ajatuspaja Magma laajojen selvitysten jälkeen. Selvityksissä on käyty läpi kaikki mahdolliset tavat, joilla voidaan osoittaa, että ruotsinkieliset ovat edelleen übermenscheneitä muihin Suomessa asuviin nähden. Tämä kaikki tehdään ilman mitään häpeää huippurasistin Axel Olof Freudenthal'in malliin. Hän harrasti ajalleen tyypillisiä rotuoppeja ja oli suomenkielisten alempiarvoisuuteen perehtynyt rasisti. Hän oli myös perustamassa rkp:tä ja oli pitkään rkp:n oppi-isä:

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Axel_Olof_Freudenthal


      Magma toimitti "tutkimustulokset" STT-Lehtikuvalle. STT-Lehtikuvahan syntyi, kun Finlands Nudistbyrå osti kuvatoimisto Lehtikuvan Batrice Seppälän jälkeläisiltä (Sanoma yhtiöltä). STT-Lehtikuvahan ei tee itse tällaisia tutkimuksia. Se toimii ikään kuin bulvaanina siinä ketjussa, missä piilotetaan arveluttava alkulähde eli tässä tapauksessa Magma.

      Suomessa niiden tahojen tutkimukset, joita rkp hallitsee, ylistävät ruotsinkielisten saavutuksia Freudenthalin tapaan härskisti.

      Kansainväliset tutkimukset, eli puolueettomat, sen sijaan päätyvät siihen, että suomenkieliset menestyvät paremmin, huolimatta pakkoruotsista. Ilman pakkoruotsia olisivat suomenkieliset vieläkin parempia.


      .

    • 3838

      Ei hyvää päivää, salaliittoteoriot on varsin hauskaa ajanvietettä,
      mutta ei ei ole tarkoitus hukata todellisuudentajuaan ihan tyystin;-)

      Axel Olof Freudenthal kuoli 1911 eli yli sata vuotta sitten,
      eikä taatusti ohjaa RKP:n toimintaa haudan takaa.

      Jutuissasi on yhtä paljon tolkkua kuin väitteessä että Kokoomuslaiset edelleen vastustavat salaa Suomen itsenäisyyttä 2012, vain koska suomettarelaiset eli myöhemmät kokoomuslaiset ydinjoukot sattuivat vastustamaan kiivaasti Suomen itsenäistymistä niinkin myöhään kuin 1917.

      Linkitä tänne mielummin muidenkin tuo mystinen Magman vertailututkimus, josta kerrot

    • RASISTISYMBOLI

      "Axel Olof Freudenthal kuoli 1911 eli yli sata vuotta sitten,
      eikä taatusti ohjaa RKP:n toimintaa haudan takaa."


      Eipä uskoisi, että herra on ollut kuolleena jo pitkään, sillä niin aktiivista ja viriiliä on hänen nimeään kantavan mitalin jakaminen RKP:n toimesta SUOMESSA.

      Axel Olof Freudenthal -mitali on Ruotsalaisen kansanpuolueen vuosittain pidettävien puoluepäiviensä yhteydessä jakama mitali. Se on nimetty tunnetun kielentutkijan ja svekomaanirasistin Axel Olof Freudenthalin mukaan. RKP jakaa mitaleja niille henkilöille, joiden se katsoo toimineen rasistisimmin suomenkieltä kohtaan erityisesti Suomessa.

      Tässä on esitelty suuri joukko mitalin saajia, LUE ja IHMETTELE, kuka on uskaltanut ja halunnut ottaa vastaan tällaisen RASISTISYMBOLIN:

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Axel_Olof_Freudenthal_-mitali


      .

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1897
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1584
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1306
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1244
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1242
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1206
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1182
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1171
    10. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      44
      1166
    Aihe