Erä-oppaan päivä hinta?

Metsään menossa

Paljon erä-oppaalle täytyy maksaa täällä Etelä-suomessa päivästä?

41

9082

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ihmejuttuja

      Ai mitenkä niin maksaa ? Kuka sellaista yleensä tarvitsee ?

    • eräs-opas

      100€ saa päiväretkelle oppaan.

    • parempi asiakas

      Johan murjasit, että satanen, heh,heh. Kyllä se on harrastushomma ja niitä saa vitos tunti. Palkattiin yksi repunkantajaksi ja makkaranpaistajaksi. Pimeesti maksettiin 40 euroa päivästä, sillä se passasi tyytyväisenä.

      • eräs-opas

        Ehkä Lapissa saa jonkun alkoholistin 40€ metsään kantamaan reppuja, mutta tuo 100€ päiväretkestä on halpa hinta täällä etelässä. (n.15€-25€/h). Tuosta pitää kuitenkin maksaa vielä verot pois.

        Jos vedät jotain pikku kursseja säännöllisesti lapsille, korvaus on n.20€/krt

        Tuo 15€/h on muuten standardipalkka kun on kyseessä ns. eettinen ala, kuten esim. feissarit.

        Eli halpa tuntipalkka on erä-oppaalla, joten rahankiilto silmissä ei tälle alalle kannata rynnätä


    • varmaan se haluaisi

      Ei tosiaankaan satasta tarvia maksaa päivästä.

    • parempi asiakas

      Aivan oli kyllä Nuuksiossa tämä 40 kymppiä päivässä, ei tarvia Lappiin lähteä.
      Jos on niin tyhmä, että uskoo tuollaisesta olevan ammattia itselle, niin ei kauaa tarvitse tingata, kun saa hinnan kohdilleen.
      Asiakas sen päättää ja tuollaisten onnettomien on pakko hyväksyä, tai ei tule sitäkään vähää. Jos haluaa vapaaehtoisesti kuliksi, niin on hyväksyttävä kulin palkkakin.

      • UÄSSR

        Reps, 40 egellä et saa edes lasta siivoo huonettansa. :D

        Luuletko, että kukaan tekee mitään tuollaisilla masseilla kun sossusta saa sen 1500 egee makaamalla himassa? Hei, Neuvostoliitto kaatu jo...


    • 40 palvelijan saa

      Ainakin me saimme oppaan päiväksi, kantoi meidän tarvikereppua nurkumatta ja sytytteli nuotiota, sekä selitteli mitä osasi.
      Kaikkihan perustuu juurikin siihen, että ei tuollainen eräopas kurssi valmista mihinkään ammattiin, mutta nuo hölmöt kuitenkin uskovat siihen.
      Kun ei ole hommia mistä valita, niin otetaan se mitä asiakas antaa.
      Asia on hyvinkin yksinkertainen, jokainen voi kokeilla sen palkkaamalla erä-oppaan.
      Kun sanovat taksansa, joka on tuota saturaisen luokkaa, niin ei siihen pidä suodtua, vaan heittää vastatarjous pyötään. Se on asiakkaasta itsestä kiinni mitä haluaa tuollaiselle maksaa.

    • Röhönauru

      Nyt on jollain pikkasen käsitteet sekasin. Ammattimiestä et kyllä saa neljälläkympillä mukaan kun tunniksi max kaks. Jonkun wannabe eräoppaan saat kantamaan tonnikalojas ja makkaroita päiväksi. Mikäli haluat että opas osaa kertoa ympäröivästä luonnosta, laittaa teille ruuat ja näyttää miten luonnossa toimitaan eri tilanteissa ja toimii silloin kun ette itse siihen kykene niin siitä joutuu maksamaan oppaalle ihan oikean päiväpalkan. Edullikkaammat vaihtoehdot on niitä harjottelijoita jotka ei vielä osaa toimia juurikaan muualla kuin siellä jossain merkityillä poluilla ja kantaa taakkoja kertoen mitä olisi mukava tehdä. Eräoppaan ammattitutkinto on olemassa. Ja niinkuin kaikissa muissakin ammateissa paras ammattitaito saavutetaan tekemällä työtä ja kokemuksen myötä.

    • 40 eutoo sillä saa

      Heh,heh, kyllä saa neljäänkymppiin helpostikin. Ei eräoppailla mitään käyttöä ole, siihen se asia perustuu. Tyhjiä lelukursseja löytyy muitakin, ei niistä oikeesti monikaan työllisty. Kyllä kuule sapaskaa kokit ain aparemmin tekee kun eräopas, tuskin kursseilla kovin ruoanlaittoon perehdytään. Nuotio syttyy keltä vain ja luontoihmiset tuntee luonnon itsekin. Kantomuuleiksi niitä palkataan neljällä kympillä päivä.

    • ajan haaskua vain

      Tuollainen eräoppaan tutkinto on yksi noista turhista tutkinnoista. Vähän sama kuin riistanhoitajan tutkinto. Monissa maatalousoppilaitoksissa roikutetaan tuollaisia kursseja mukana, koska saavat siihen valtion tukea. Sitten nämä turakaiset, joilla ei ole oikein näkemystä ammatinvalintaan, menevät tuollaisille kursseille, eikä niistä työllisty kuin prosentti jos sitäkään.
      Voihan sitä hinnoitella miten vaan, mutta eriasia jos kuka niin hölmö, että maksaa.

      • j.oo

        vai ajan haaskua? mitä se on? taidat itse olla se turakainen...haaskua kait se tuokii.. (-:


    • Röhönuru

      Monikin ihminen tarvitse opastaa mikäli on menossa vaeltamaan alueelle jossa ei osaa toimi. Siihen en ota kantaa että mikä on koulutuksen taso tai tarpeellisuusaste sillä parhaimmat oppaat löytyvät yleensä niistä jotka on luonnossa ja vaelluskohteen maastoissa ikansä eläneet ja tehneet työnään monestikkin jotain muuta. Mikäli joku tuntuu tarvitsevan opasta nuuksioon niin siihen hommaan varmasti välttää joku tulentekijä ja taakan kantaja.
      Oppaita on käytetty ympäri maailmaa aina kun on liikuttu alueilla jossa ei itse osata toimia. Käsite eräopas vain on kovin laaja koska harrastus mahdollisuudetkin luonnossa on kovin monimuotoiset. Nykypäivänä turismi työllistää lähes kaikki suomessa työskentelevät eräoppaat.
      Suuri osa työllistyneistä eräoppaista toimii ohjelmapalvelujen parissa esim. oppaina kelkka, lumikenkä tai huskysafareilla lisäksi muun muassa useilla kalastus/ metsästysoppailla sekä melontaohjaajilla ja esim. kumilauttakippareilla on eräoppaan koulutus.
      Niinkuin kaikissa muissakin ammateissa eräoppaidenkin on erikoistuttava muutamaan tiettyyn juttuun jotka hallitsee niin hyvin että voi oikeasti toimia turvallisesti ja opastaa asiakkaitaan.
      Eräopaskoulut tarjoavat monesti nivaskan sellaisia papereita joita tarvitaan kun mennään töihin alan yrityksiin. Esimerkiksi ensiapukoulutus monissa kouluissa on paljon syvempää kuin perus SPR:n EA-kurssit. Monesti saadaan myös papereita kuten KTO-kortti (Kiipeilytoiminnanohjaaja), hygieniapassi, vuokraveneen kuljettajankirja, melontaohjaajan pätevyys, kumilauttakipparin pätevyys. Mikäli esim. näitä papereita ei osaa hyödyntää saa syyttää itseään.
      Useilla eräoppailla on jokin muukin ammatti jota ovat tehneet aiemmin tai tekevät tätä toista työtä sesongin ulkopuolella.
      Olen työskennellyt eräoppaan kanssa joka työskentelee sesongin ulkopuolella
      ravintolakokkina ja on erikoistunut avotulella tehtyyn ruokaan, voin sanoa että se ruoka ja tunnelma mikä näillä retkillä on, on täysin vertaansa vailla.
      Eräoppaana ei yleensä pärjää pelkän eräopaskoulun käytyään vaan homma vaatii omistautumista omaan hommaansa.
      Eräopaskoulutus on monesti tiivis paketti erillaisia josta on suurta hyötyä niille jotka tälle alalle aikovat.
      Enempää en jaksa kommentoida tätä ketjua, koska vaikuttaa siltä että täällä taas vaan pennut pelleilee eivätkä oikeasti halua keskustella aiheesta.
      Jotensakkin turhauttavaa kun ihminen kysyy asiallisen kysymyksen niin ei osata muuta kuin aukoa turpaa ja huudella holtittomuuksia.
      (Ehkä kuitenkin hieman otin kantaa, vaikka lupasin että en.)

    • halvalla lähtee

      Minä olen tuollaisia oppaita palkannut neljälläkympillä päivä.
      Se on kuitenkin vain lumeammatti, vetelykset jotka ovat syrjäytym,isvaarassa menevät opaskursseille, kun eivät muuta keksi. Töitä ei oikeesti ole, niin että elättäisi ja näin se lähtee juuri sillä hinnalla kun mitä suostutaan maksamaan.

    • Röhönauru

      Pistä vaan neljänkympin oppaitten yhteystietoja tulemaan.
      Töitä on.

      • Niin on

        Kallis on minustakin


    • eioo ammatti ei

      Ei eräopas mikään oikea ammatti ole, joten ei sellasesta juuri mitään maksetakaan.
      Hölmöt toivoo ja uskoo, mutta sossu elättää sellaiset.
      Eikö tuossa joku snonutkin olevansa kokin hommissa ja lomilla yrittää olla niin opasta että.

    • huvihommia nuo

      Eiköhän tuollaiset hommat ole vain kesätöitä, ei vaikuta oikealta ammatilta.
      Ansiotkin sitten sen mukaiset, joku voi satasen maksaakin, mutta se muistetaan vissiin vuosikausia sitten.

    • Kiviä?

      Kalastusopas hommista sen verran että tervetuloa länsirannikolle mustasaaren vesille. Ymmärtänette oppaan viran päivän jälkeen...

    • juupa juu

      Eräoppaan ammattitutkinnon omaavana vähän hymistelin näille ammattitaidon vähättelijöille. Ei se nyt ihan sitä pelkkää kompassin katsomista ja makkaranpaistoa ole, kyseessä on paljon enemmän ryhmädynamiikan ja ohjauksen hallitsemisesta. Kyllä minä väitän että valtaosa suomalaisista Suomen maastossa selviää ihan hyvin vaikka umpitunturiin laittaisi, siitä ei ole kyse. Mutta laitetaanpa sille kovalle hirvestäjä-eräjormalle 30 täysin tuntematonta asiakasta joista puolia vituttaa olla paikalla kun firman tyky-päivä ja mielummin ottaisi kaljaa kivellä niin voi vähän mennä sormi suuhun että miten tää kööri saadaan hengissä ja hyväntuulisina perille ja vielä niin että se maksumies eli firma ostaa palveluita toistekin.

      Olen ollut ihan livenä todistamassa kun sattui olemaan pienikokoinen naiskollega harjoittelijana ja sattui se klassinen "minä tiedän"-machomies kohdalle. Vaikka nainen kaikkensa teki niin ei voi katsos antaa miehinen ylpeys periksi ja myöntää että nainen voisi tietää paremmin. Tilanne kyllä purkautui ihan siististi kun minä liityin keskusteluun ja vähän sovittelin viestiä niin että tuli sen machon ego hivellyksi ja päästiin jatkamaan matkaa.

      • NäinSeMenee

        Tuo on asiallinen vastaus.

        Eräopasta tarvitaan silloin, kun oppaasta saadut hyödy ovat suuremmat kuin oppaasta aiheutuvat kustannukset.

        Todella kun 30 toimistorottaa menee metsään, on ihan hyvä ja ennenkaikkea marginaalinen kustannus siitä, että asiansa osaava eräopas pystyy vetämään hyvällä hengellä homman läpi.

        Samoin eräopas saattaa olla eräihminen, eli tietää esimerkiksi metsästyksessä riistapaikat ja vesistössä kalapaikat.

        Kyllä monet aasialaiset ovat valmiita maksamaan siitä, kun saavat ekan taimensa ihan itse kalastettua.


      • soppeli hinta
        NäinSeMenee kirjoitti:

        Tuo on asiallinen vastaus.

        Eräopasta tarvitaan silloin, kun oppaasta saadut hyödy ovat suuremmat kuin oppaasta aiheutuvat kustannukset.

        Todella kun 30 toimistorottaa menee metsään, on ihan hyvä ja ennenkaikkea marginaalinen kustannus siitä, että asiansa osaava eräopas pystyy vetämään hyvällä hengellä homman läpi.

        Samoin eräopas saattaa olla eräihminen, eli tietää esimerkiksi metsästyksessä riistapaikat ja vesistössä kalapaikat.

        Kyllä monet aasialaiset ovat valmiita maksamaan siitä, kun saavat ekan taimensa ihan itse kalastettua.

        niin sen neljäkymppiä siitä ehkä maksetaan, ei enempää.


      • OnNääMetkojaZuomalai
        soppeli hinta kirjoitti:

        niin sen neljäkymppiä siitä ehkä maksetaan, ei enempää.

        Minun puolestani voit olla vaikka maksamatta eräoppaallesi.

        Luuletko tosiaan, että joku eräopas, joka kenties on kielitaitoinenkin, joka osaa vaikkapa japania, kiinaa tai venäjää suomen lisäksi tulee sinulle eräoppaaksi, jos tarjolla on näitä ulkomaisia aasialaisia/venäläisiä turisteja. Tällöin taksat liikkuvat aivan eri tasoissa juuri riippuen eräoppaan ammattitaidosta, persoonasta, palvelualttiudesta jne. Ja tietysti kysynnän mukaan, saamasi hinta perustuu siihen, että eräoppaalla ei ole tuolloin ollut sellaista kysyntää, joka ylittäisi sinun maksaman 40 euron korvauksen.

        Kiteytetään asiaa vielä muutamalla laskutoimituksessa. Oletetaan että sinä maksat 40 euroa eräoppaasta ja menet metsään 4 hengen porukalla, tällöin kustannus on 10 €:a per nuppi.

        Jos tulee turisteja 30, ja kukin maksaa 10 nuppi, tällöin eräoppaalle kertyy 300 €:a, silti kummassakin tapauksessa, kukin osallistuja maksaa yhtäpaljon, tai vaikka isommalla ryhmällä olisi 2 eräopasta, saisi kumpikin eräopas 150 €:a.

        Miten tehdään sitten, jos eräoppaalla onkin kaikki vehkeet, joilla kokataan erä ruokailu ?

        Onko niin, että aasialaisten tulisi tätä yhtä reissua kohden hankkia kaikki kilkkeet, jotka eräoppaalla on valmiina, ja joista eräopas saa vuokrana tms särvintä ?

        Luulen, että olet tyypillinen suomalainen penninvenyttäjä, joka ei ymmärrä sitä, että tarpeita on erilaisia. Ajattelet lähinnä omaa napaa, ja sitä että kaikkien tarvitsisi palvella sinua ilmaiseksi, yleensä tätä ajattelua kohtaan virkamiehissä.

        Onneksi maailmaan mahtuu mustan ja valkoisen lisäksi muitakin sävyjä. Olkoon se eräopas sitten vaikka kantaja ja/tai kokki. tai vakkapa kuvaaja. Jotkut maksavat hyvästä yleismiehestäkin.

        Mites onko eräopas edelleen tarpeeton, jos sillä on ensiapukoulutus ja tulee avun tarve, kuten suuressa ryhmässä voi tulla ?


      • pikkasen hymyilyttää
        OnNääMetkojaZuomalai kirjoitti:

        Minun puolestani voit olla vaikka maksamatta eräoppaallesi.

        Luuletko tosiaan, että joku eräopas, joka kenties on kielitaitoinenkin, joka osaa vaikkapa japania, kiinaa tai venäjää suomen lisäksi tulee sinulle eräoppaaksi, jos tarjolla on näitä ulkomaisia aasialaisia/venäläisiä turisteja. Tällöin taksat liikkuvat aivan eri tasoissa juuri riippuen eräoppaan ammattitaidosta, persoonasta, palvelualttiudesta jne. Ja tietysti kysynnän mukaan, saamasi hinta perustuu siihen, että eräoppaalla ei ole tuolloin ollut sellaista kysyntää, joka ylittäisi sinun maksaman 40 euron korvauksen.

        Kiteytetään asiaa vielä muutamalla laskutoimituksessa. Oletetaan että sinä maksat 40 euroa eräoppaasta ja menet metsään 4 hengen porukalla, tällöin kustannus on 10 €:a per nuppi.

        Jos tulee turisteja 30, ja kukin maksaa 10 nuppi, tällöin eräoppaalle kertyy 300 €:a, silti kummassakin tapauksessa, kukin osallistuja maksaa yhtäpaljon, tai vaikka isommalla ryhmällä olisi 2 eräopasta, saisi kumpikin eräopas 150 €:a.

        Miten tehdään sitten, jos eräoppaalla onkin kaikki vehkeet, joilla kokataan erä ruokailu ?

        Onko niin, että aasialaisten tulisi tätä yhtä reissua kohden hankkia kaikki kilkkeet, jotka eräoppaalla on valmiina, ja joista eräopas saa vuokrana tms särvintä ?

        Luulen, että olet tyypillinen suomalainen penninvenyttäjä, joka ei ymmärrä sitä, että tarpeita on erilaisia. Ajattelet lähinnä omaa napaa, ja sitä että kaikkien tarvitsisi palvella sinua ilmaiseksi, yleensä tätä ajattelua kohtaan virkamiehissä.

        Onneksi maailmaan mahtuu mustan ja valkoisen lisäksi muitakin sävyjä. Olkoon se eräopas sitten vaikka kantaja ja/tai kokki. tai vakkapa kuvaaja. Jotkut maksavat hyvästä yleismiehestäkin.

        Mites onko eräopas edelleen tarpeeton, jos sillä on ensiapukoulutus ja tulee avun tarve, kuten suuressa ryhmässä voi tulla ?

        Siinä työtön eräopas yrittää puhaltaa henkeä itseensä. Kyllä pitäisi hiukan käyttää järkeä ammatin valinnassa. Ei eräopas ole mikään oikea ammatti, sopii korkeintaan opiskelijoille sivuhommaksi. Niin kuin joku sanoi ei kukaan siitä montaa kymppiä maksa.
        Niitä saa sitten jaappanilaisia odotella kannon nokassa istuskellen puolen vuotta, ei siinä ea-taitoja tarvita. Kun se vuoden ainoa ryhmä niitä sitten tulee, niin niitä talutellaan parin kilometrin verran jonkun joen rantaan kahvittelemaan. Jos siellä sitten 80v. turisti saa sydärin, niin se on sitten siinä.


      • ismoerämies
        pikkasen hymyilyttää kirjoitti:

        Siinä työtön eräopas yrittää puhaltaa henkeä itseensä. Kyllä pitäisi hiukan käyttää järkeä ammatin valinnassa. Ei eräopas ole mikään oikea ammatti, sopii korkeintaan opiskelijoille sivuhommaksi. Niin kuin joku sanoi ei kukaan siitä montaa kymppiä maksa.
        Niitä saa sitten jaappanilaisia odotella kannon nokassa istuskellen puolen vuotta, ei siinä ea-taitoja tarvita. Kun se vuoden ainoa ryhmä niitä sitten tulee, niin niitä talutellaan parin kilometrin verran jonkun joen rantaan kahvittelemaan. Jos siellä sitten 80v. turisti saa sydärin, niin se on sitten siinä.

        "Eräopas" on nykyään syystä ammatti ja siihen vaaditaan koulutus.
        Tottakai voit palkata jonkun ismo eränkävijän 40 eurolla joka katoaa kuin kusilumeen saatuaan rahat tai opettaa sinulle miten tulet tehdään erämaassa bensiinillä.


    • kortistossa olet ?

      Elikkä tuossa juuri todistit sen, "ei eräoppas mikään oikea ammatti ole" Jonkun maatalousoppilaitoksen täytetutkinto. Aivan kuin riistanhoitajan koulutus.
      Noihin menee luuserit jotka eivät löydä elämälleen oikeaa suuntaa ja saa vuoden menemään mukavasti, kun mukamas opiskelee.
      99% niistä jää ilman ammattia, koska tuommosille hommille ei ole kysyntää.
      Firmojen hauskapäivät ovat lähinnä historiaa, nykyisen selviytymistaistelun aikana, kaikki turha kun on karsittu pois.

      • asfasf

        Eiköhän koko eräoppaan koulutus olisi lopetettu mikäli se turha olisi.
        Se että se on vain harvojen leipätyö ei tee siitä yhtään sen turhempaa ammattia kuin mistään muusta.


    • totuus koulusta

      Eräoppaan koulutus on kyllä ihan turha, mutta kun opistot saavat avustuksia opiskelijoiden mukaan, niin ne keräävät tuollaisia kursseja. Sille voi mennä melkein lukutaidoton ja opisto kuittaa hyvät rahat.
      Sama se on riistapuolen kursseilla. Suomessa suolletaan ainakin kahdesta opistossa ammatti riistanhoitajia kymmenien vuosivauhdilla. Suomessa ammatti riistainhoitajia on työllistynyt yhteensä vajaa kolmekymmentä, mutta rahan takia niitä koulutetaan se määrä vuosittain. Siis aivan turhaa.

    • Tolkuton pyynti

      En tähdo provota, mutta sanompahan vaan että kyllä vuokrasin sellaisen eräoppaan päiväksi. Maksoin neljä euroa vaikka kolmea pyysi. Kertoi olleensa ennen töissä jossain Nokialla ja sitten Salossa, kai kumisaappaita valamassa tai renkaita, mene ja tiedä. Joku DI, jostain tuotantotalouden alalta kertoi olleensa. Nyt tyytyväinen kun sai neljä euroa. Oli kärsivän näköinen, en viittinyt paljon kysellä. Oli se kurssit käynyt, kai. Olis tahtonut laulaa mutta sanoin että ole hiljaa, parempi sillain. Maksoin kaksi euroa lisää että ei laulanut. Oliskohan ees osannut. Kyyllä saa ammattiväkeä näin taantuman aikaan sopivasti. On ollu mielessä palkata muutama tuollainen opas poimimimaan marjoja isoisän tiluksille 2 euroa tunti. Olis hyvä pisiness kun ite sain ainakin 3 euroa. Jos sata noita ostais, sais satasen tunti itelle kun katellessa kun ne konttaa maassa. Johtajaksi vois ajatella ittensä, suuryrityksen nimittäin. Ja tuntea ittesä siitte viiisaaaksi. Vähä niinku tekin.

    • 1200/kk

      Eräoppaan laki määräinen tuntipalkka on 8.35 euroa, pieni palkkaista hommaa ton verran safari yritykset maksavat. Ja kun olet ollut yrityksessä 2 vuotta ja kokenut opas saat hieman päälle 10 euroa, sama kuin olisit siivoojana, pientä palkkaa opiskelijoille.

    • piansetulee

      Väliäkö sillä mitä tekee työksee kunhan vaan tykkää siitä mitä tekee

    • työstä kunnon palkka

      Niin, mutta kenellä on siihen varaa ? Se nimittäin on sellainen asia, että sillä tykkäämisellä ei tule leipä pöytään, eikä lämpö kämppään.
      Eräoppaan homma on suurimmaksi osaksi vain harrastus tuhertelua, ei mikään vakavasti otettava ammatti, jolla perheen elättää itsensä lisäksi.

    • eräjorma

      keikkaoppaan normi hinta on tällä hetkellä 120 € / 3 tuntia ja jatkotunnit 30 € / h

      yhden päivän opashommissa ( about 3-8h / eli normityöpäivä)

      pidemmät yön yli keikat ja useita päiviä lasketaan tapauskohtasesti

      itse yrittäjä tienaa huomattavasti paremmin.

      jotku osaa jotku ei, ne ketkä ei, istuu toimistossa ja kaupan tiskillä!

    • ihanki höpöä tuo

      Niin, tuollaisia teoreettisia hintoja laskevat kaikki maatalousoppilaitokset, jotta nuo kurssit tuntuisivat enempi ammattiin johtavilta, ja niitten status nousisi.
      Todellisuudessa ei eräoppaita juuri tarvita, ja ne onnettomat jotka luulevat sillä hommalla pärjäävänsä, ovat samassa luokassa kuin elämäntapa hiihtopummit.

    • palaeo

      Minä voin lähteä vaikka ruokapalkalla. Jos kiirettä pidät niin pääset vaikka heti kyytiin. Olen ihan kohta lähdössä katseleen ja kuunteleen mitä Luukin pohjoispuolisissä metsiköissä näin talven jäljiltä näyttää: Vieläkö vanha tuttu ukkometto siellä kalliomänniköissä napsuttelee ja pyypari pyyojan lepikoissa puuhailee.

      • soontiijetty

        Niin kaikki eräoppaat aina jos oikeasti joku sellaisen mukaan palkkaisi, silloin ei puhuta noista mainoshinnoista, vaan opas tulee kun saa syödäkseen vähän nuotiomakkaraa.


    • hihhihiii

      No hyvät hyssykät, teidän eukothan ne niitä eräoppaita tarvivat, maksavat jopa 500 päivältä ja kyllä, saavat persepanonkin : )

    • eiilmaiseksi

      Riippuu tuleeko panemisella vaiko ilman. Ilman et saa.

    • Eräopas

      Joskus olen tehnyt 100 €:lla 4 tunnin keikan. Tällähetkellä saan opastöistä 180 € /pv. Venäläiset liikemiehet maksavat mielellään päivän (4-5 h) kalastusreissusta 100 €/hlö eli 5 asiakasta = 500 €. Suomalainen omatoimimatkailija ei juuri eräopasta tarvitse, paitsi silloin jos haluaa tehdä hiemman haastavamman reissun erämaahan, jäätikölle, arktisissa olosuhteissa tms. Tietysti suomalainen asiakaskin voi tarvita eräopasta / kalastusopasta silloin, kun haluaa saada kalaa tai kokea unohtumattomia elämyksiä luonossa.

    • Kuunaama

      Kyllä se hinta riippuu aktiviteeteista. Jos nyt jollekin piruparalle maksat 40€ päivästä ni luultavasti palvelu on sen mukaista kannat repun, paistat makkarat ja katot kun urpot juo tulilla kossua.

      Laskutus riippuu henkilömäärästä ja persnettona noita hommia ei kannata tehdä. Min. tuntiveloitus on itsellä siihen 25€/h

      Itse olen talvisin Husky oppaana Lapissa ja voin sanoa että ei se mitään harrastelu toimintaa ole eikä "Etelän Erämiehestä" ei siihen hommaan palleja löydy.

      • faLLosRatkaisEE

        Minä en ole kallis. Persuhinta on 60 e/ pv. Sen päälle korvaus juomista, ruoista ja polttoaineista. Muut palvelut (mm. lappilaishieronta, syvempi hieronta ja terapia, jne.) hinnoitellaan erikseen. Sanotaanko, että yksi nainen 150 e/pv ja lisähenget 70 e/ pv aina viiteen naiseen asti. Kaikki on olleet tyytyväisiä, jotka ovat saaneet kokemuksistaan kerrottua. Osa on ollut niin vaikuttuneita, että ovat jääneet tänne minun apulaisiksi. Itäisessä Lapissa vaikutan. Kunto on kova. tiedustelut tuonne [email protected]


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5269
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3417
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1552
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      190
      1430
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1056
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      978
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      887
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      778
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      769
    Aihe