Uuden auton käsittely: Finikor Brilliant, Perma Shine vai mikä?

äxytpro

Uusi kärry kohta tulossa, ja mietin pitäisikö saman tien ottaa kestokäsittely maalipinnalle. Onko kokemuksia Finikor Brilliant -käsittelystä? Käsittelyn jälkeen pitäisi käyttää hoitoainetta 1-2 kk:n välein. Millainen prosessi tuo hoitoaineen käyttö on? Pestäänkö tai huuhdellaanko pesty auto hoitoaineella, vai levitetäänkö kuten vaha? Netistä ei löydy mitään selostetta hoitoaineen käytöstä.
Ilmeisesti Brilliant-käsitelyä pintaa saa myös vahata ja konepestä. Mites tuo Perma Shine? Siinä on kuulemma silikonia, mikä tekee kolhujen maalaukset hankalammaksi.

13

2381

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Joku vaan

      Taitaa tuo ratkaisu olla jo huonoksi havaittu. Ei siitä ole pitkään aikkaan enää puhuttukaan.

    • enevpk

      Ilmeisesti et aio pitää autoasi pitkään, koska sinua kiinnostaa enemmän pellin ulkopinta kuin sisäpinta. Hain juuri oman uuden autoni Finikorin ruosteenestokäsittelystä. Ensihavaintona sietämätön haju, mutta neljän vuoden päästä olisi tarkoitus tarkastella muita vaikutuksia. En uskaltanut jättää ruostesuojausta tekemättä, koska tehtaat ovat jo tajunneet luopua ruostesuojauksesta, näin alennetaan valmistuskustannuksia ja lisätään myyntiä myös pidemmällä tähtäimellä. Kuluttaja maksaa viulut.

      • Oikeassa olet

        "En uskaltanut jättää ruostesuojausta tekemättä, koska tehtaat ovat jo tajunneet luopua ruostesuojauksesta."

        Tuo on totta. Minkälaisia vaarallisia kulkupelejä liikkuukaan Suomen maanteillä joihin ei ole koskaan tehty mitään ruostesuojauskäsittelyä. Tehtaan pohjamaali on niissä lähinnä ainoa suoja ja sekin kulunut jo ensimmäisen käyttövuoden jälkeen.


    • 2pulloo meni

      hohohoijaaa onhan ne ruoste suojattu TEHTAALLA,,,mulla on uutena ostettu auto 10v vanha...pohja ei ole yhtään ruosteessa,,siis POHJA ja sisälokarit

    • autokorjaus

      Niin kuin tuolla joku sanoikin alustan/koteloiden ruostesuojaus kuntoon heti ja se jos mikä kannattaa jos autoa meinaa pitää.

    • hyvä tulee

      Unohda nuo humpuukikäsittelyt ja käytä se auto ammattilaisella kunnollisessa normivahauksessa se jo mainittu ruosteenestokäsittely.

    • Hilsettä

      Ostin vuosia sitten 5 v. vanhan käytetyn wv polon ja kun oli vähän ajettu ja hyvin pidetty niin teetätin ammatti liikkeessä ruostesuojauksen. Siittä tuli tosi hyvä. Katsastus mieskin aina kehu ruosteettomuutta. Pidin poloa 15vuotta. Nyt vaihdoin polon ihan uuteen japsiin. Tässä uudessa pelissä ei oo mitään ruostesuojausta, pelkkä pohjamaali alustassa !!!!!! Tähän on tehtävä ruostesuojaus jo uutena jos meinaa ajella useamman vuoden. Nyt olen seuraillut näitä nykyajan pikkuautoja ja ne näkyy pohjasta olevan melko ruosteessa 2-5 vuoden ikäisinä. Maalipinta kyllä kiiltää, mutta pohja on mätä. Onhan tämä ruostesuojaus myös turvallisuus tekijä .Ei auta turvakori ja viisi tähteä jos osat tipahtaa kolaritilanteessa mätäkorista ekasta täräyksestä.
      Bemarissa ja Audeissa näkyy olevan parempi suojaus, mutta onhan niissä parempi hintakin.

    • mikolli

      Jos pidit poloa 15 vuotta, niin taisit ostaa sen vähintään 15v sitten? ei oikein täsmää juttusi,sori...

    • dashboard

      Teetin uuteen autoon Finikor Brilliant-käsittelyn 1 1/2 vuotta sitten. Oli uudempaa ainetta, joka ei vaadi lisäainetta pesujen yhteydessä. Suoraan sanoen petyin lopputulokseen. Auton pinta ei ollut yhtä liukas ja likaa hylkivä kuin normaali- tai kovavahauksen jälkeen, vaan tuntui että kura tarttuu pintaan vähintään yhtä hyvin kuin ennen käsittelyä. Yksi kesäinen raekuuro sai pinnan laikukkaaksi. Laikut eivät lähteneet pesussa, vaan auto piti vahata. Tämän kokemuksen perusteella kovavaha kerran vuodessa tai tavallinen vaha pari kertaa vuodessa on huomattavasti parempi kuin Brilliant-käsittely. Säästyy rahaa ja lopputuloskin on parempi.

    • Server

      Ostin uuden outlanderin nyt ennen käyttöönottoa meinaan ruostesuojauttaa ja brilliant käsittely samalla. Minulle annettiin tarjous 1500e koko homma. Ei paha mielestäni ruostesuojaus on laajin mahdollinen finikor

      • opelisti

        Onhan täällä joku viisaskin joukossa.


      • 34534534

        Jos vertaa kaiken maailman turhiin lisävarusteisiin mitä uusiin autoihin otetaan, tuo on tosi halpa hinta ja ruostesuojattu Outlander menee varmasti kuin kuumille kiville jälleenmyydessä.

        Aina ihmettelen kun maksetaan tuhansia jostain ylisuurista vanteista, viihdenäytöistä ja kuskin apujärjestelmistä mutta valitetaan ruostesuojauksen hinnasta. Noista varusteista ei saa mitään jälleenmyynnissä eikä varusteista paljon iloa kun pyöränkaaret kukkii ruosteesta, auton arvo lähellä nollaa silloin kun ruostuu.


      • Tärkeysjärjestys
        34534534 kirjoitti:

        Jos vertaa kaiken maailman turhiin lisävarusteisiin mitä uusiin autoihin otetaan, tuo on tosi halpa hinta ja ruostesuojattu Outlander menee varmasti kuin kuumille kiville jälleenmyydessä.

        Aina ihmettelen kun maksetaan tuhansia jostain ylisuurista vanteista, viihdenäytöistä ja kuskin apujärjestelmistä mutta valitetaan ruostesuojauksen hinnasta. Noista varusteista ei saa mitään jälleenmyynnissä eikä varusteista paljon iloa kun pyöränkaaret kukkii ruosteesta, auton arvo lähellä nollaa silloin kun ruostuu.

        Totta. Ja tuossa 1500:ssa on lisänä tuo peltipintojen kestokiilloistuskäsittelykin, jonka hinta lienee vajaa 600€.
        Varsinainen ruostesuojaus on tonnin nurkilla ja sekin lienee se kallein eli tuplasuojaus.
        Uuteen autoon alustan ja koteloiden perusteellinen ruostesuojaus on riittävä. Ja se on reilusti alle tonnin.
        Toki tuo tuplasuojaus on tietysti aina vaan parempi, mutta jos hinta siltikin alkaa hirvittämään.... Kun ne leveät merkkialuvanteet kuitenkin on niin komeat 🤪 sen kaksivärisen metallihohtomaalauksen rinnalla. Eihän nekään maksa kuin parisen tonnia tai vähän yli.....


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1779
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1381
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1367
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1335
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1314
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe