Uusi Mazda6 / USB unohtaa soitettavan kappaleen?

PP_Business

Ovatko muut huomanneet saman idiotismin uuden Mazda6:n USB-liitännän toisto-ominaisuuksissa? Eli aina kun sammuttaa auton, USB unohtaa toistetun kappaleen ja aloittaa ensimmäisestä raidasta. Harmillinen ominaisuus, kun 32GB muistitikkuun saa jonkin verran kappaleita tallennettua, ja toisto alkaa joka käynnistyksen yhteydessä samasta biisistä. Siinä onkin pläräämistä, kun joka kerta joutuu valitsemaan haluamansa artistin, albumin ja kappaleen.

Itse veikkaisin, että tämä on uuden järjestelmän ei-toivottu ominaisuus, jonka voi firmwarella tulevaisuudessa korjata. Onko jollakin parempaa tietoa, onnistuuko FW:n päivittäminen kotikonstein? Jostain ulkomaalaiselta foorumilta nimittäin luin, että ohjelmiston voisi päivittää SD-kortin kanssa, jos autossa sattuu olemaan navigaatiosofta.

Voisivat samalla päivittää myös valonohjausjärjestelmän logiikan - aurinkoisella säällä automaattiset päiväledit sammuvat liikennevaloissa, jos käyttää käsijarrua. Pakko pitää auto paikallaan jalkajarrun kanssa ;)

14

380

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • henkka171

      huomattu on... toivottavasti tulee korjausta asiaan pian.. kierrän ongelmaa käyttämällä aux liitäntää, mutta parempi olis kun korjaisivat usb:n. toivottavasti moni valittaa tästä vaivasta että tulee joskus kuntoon.

    • mazdaman-65

      Eipä ole tullut testattua soittaa musikkia muistitikulta usbin kautta.
      Mulla tallennettu musiikkia kännykkään ja bluetuutin kautta kuuntelen,se toimii kyllä hyvin eli jatkaa siitä mihin edellis kerralla jäänyt.
      Mutta olen yittänyt saada sitä typerää kytkentä ääntä puhelimesta pois jonka se toistaa kun yhteys auton järjestelmän kanssa muodostettu eli antaa äänen tuplana ilmeisesti puhelin ja audio omansa.

    • vaihto Mazdaan

      Hyundaissa mulla sama juttu.

    • Mazda6

      USB-ongelma koskee ilmeisesti kaikkia uusia Mazdoja, joissa on käytetty samaa stereojärjestelmää. Vika on onneksi tiedostettu Mazdalla ja siihen odotellaan tällä hetkellä ohjelmistokorjausta. Myös Amerikkalainen Edmunds-autosivusto on huomannut ongelman (CX-5:n) testissään ja kirjoittaa:

      ---
      The slow, sometimes endless loading times on the iPod/USB port are, as zimtheinvader (awesome name) pointed out in the comments a problem on ALL of the new Mazdas with this stereo. Mazda has no solution for this right now, but they are working on an update that should ship out "soon."
      ---

      http://www.edmunds.com/mazda/cx-5/2014/long-term-road-test/2014-mazda-cx-5-first-service.html

    • Maznisti

      Joo näin näyttää toimivan. Aika kumma, että tämmöinen bugi on päässyt tulemaan muuten suhteellisen toimivaan autoon. Tai mitä insinöörin päässä lienee liikkunut, jos tämän oli tarkoitus olla ominaisuus.

      MIhinköhän tästä voisi laittaa viestiä, että tulisi "painetta" Mazdalle korjata asia mahdollisimman pikaisesti? Tuntuu, että jos käy paikallisessa teltta-autossa valittamassa, niin sillä ei ole mitään merkitystä.

      • Mazda6

        Olen miettinyt samaa asiaa, että viestiä olisi hyvä laittaa. Kuten sanoit, Deltaa ei asia paljon kiinnosta, kun rahat on tilillä ja perävalot horisontissa. Mahtaisikohan Inchcapella jotakuta asia kiinnostaa, sillä heiltä ainakin löytyisi hyvä yhteydenottolomake:
        http://www.inchcape.fi/ota-yhteytta/ota-yhteytta.html

        Jos joku tietää parempaa osoitetta, niin tänne vaan tietoa!


      • Maznisti
        Mazda6 kirjoitti:

        Olen miettinyt samaa asiaa, että viestiä olisi hyvä laittaa. Kuten sanoit, Deltaa ei asia paljon kiinnosta, kun rahat on tilillä ja perävalot horisontissa. Mahtaisikohan Inchcapella jotakuta asia kiinnostaa, sillä heiltä ainakin löytyisi hyvä yhteydenottolomake:
        http://www.inchcape.fi/ota-yhteytta/ota-yhteytta.html

        Jos joku tietää parempaa osoitetta, niin tänne vaan tietoa!

        Olikohan Tuulilasilla Mazda6:n käyttötestissä parhaillaan? Sinnekin voisi laittaa jotain viestiä, että kokeilisivat tätä ja huomioisivat testiraportissaan.

        Saisi tällaista kautta jotain julkisuutta asiaan. Eihän tuollainen mairittelevaa maahantuojalle ole, vaikka kaikki eivät ko. usb-liitännän ominaisuutta hyödynnäkään.

        Laitoin Tekniikan Maailman nettiartikkeliin kommenttia, kun siellä oli Mazda 6 ollut koeajossa toukokuussa. Ehkä jotkut auton hankinnasta kiinnostuneet lukee ja kaivaa tietoja netistä ja huomaa myös asian ottaen sen esille myyjäliikkeen kanssa.

        http://tekniikanmaailma.fi/autot/koeajot/tm-koeajo-mazda6-22-skyactiv-d-premium-plus-business-a#kommentit


    • M6_2013
      • M6_2013

      • M. Äkählompolo
        M6_2013 kirjoitti:

        http://youtu.be/vg1195MNjL0?t=8m20s

        Jostain syystä aika jäi pois urlista. Jos yllä oleva ei toimi, kelatkaa 8:20 kohdalle...

        Sole poka mikhään laatuauto, Mazda!


      • muistikortinlukija
        M6_2013 kirjoitti:

        http://youtu.be/vg1195MNjL0?t=8m20s

        Jostain syystä aika jäi pois urlista. Jos yllä oleva ei toimi, kelatkaa 8:20 kohdalle...

        Onkohan USB liitäntä versio 2.0 vai 3.0? Kakkostahan ei kolmoseksi päivitetä millään ohjelmistopäivityksellä kun ovat fyysisesti erilaisia.

        Lienet kokeillut tähän saakka jollain tavallisella USB muistitikulla?
        Kokeilepa onko toiminnassa eroa jos laitat USB muistikortinlukijaan kiinni laadukkaan merkkisen Class10 nopeusluokan SDHC tai MicroSDHC muistikortin ja sille niitä biisejä, toimiiko nopeammin?


    • M6_2013

      Hitaus ei johdu USB:n specseistä. Matukan mankka vain "unohtaa" tikun/soittimen sisällön, kun siitä lähtee virrat pois. Siitä johtuen mankka skannaa tikun läpi joka kerta kokonaan, ja prosessi kestää monta minuuttia (riippuen tietty mp3ten määrästä tikulla).

      Fiksumpi koodaaja olisi käskenyt mankan tallentaa tikun sisältö soittimen omalle muistille, ja tsekata vain muutokset tikulla. Olenpa jopa nähnyt joidenkin järjestelmien tallentavan tämän indeksitiedoston suoraan tikulle, ja päivittävän sitä taustalla, musiikin soidessa.

      Tuon pystyisi firmwarella vielä korjaamaan, mutta aika hiljaista on ollut.

    • PP_Business

      Päivityksenä tähän ketjuun;

      Mankkaan on olemassa korjaus, jossa bluetooth-moduuli vaihdetaan uudelleenflashattuun. Korjaus on toistaiseksi euroopanlaajuinen, mutta maahantuoja ei ainakaan viikko sitten vielä tiennyt asiasta mitään.

      Toisaalta, ihmiset ovat kovasti haukkuneet päivitystä ja osa on jopa vaihdattanut vanhan moduulin takaisin, kun toiminta on huonontunut entisestään.. Että sellaista touhua Mazdalla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      42
      2217
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      51
      1738
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      40
      1553
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      43
      1511
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1469
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1454
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1440
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      3
      1371
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1281
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      8
      1245
    Aihe