Myrkky lohet on tulossa

vaarallinendioksiini

49

838

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ctkcvb

      Myrkkykalan syöjät sairauksista omaalle vastuulle.Toivottavasti valtio ja vakuutukset ei korvaa kyseisiä sairauksia.

    • teräsverkko
    • myrkkykertyy

      Dioksiini kertyy erityisesti rasvapitoisiin kaloihin kuten silakka ja lohi. Eniten myrkkyjä kerääntyy itämerenloheen, joka syö silakkaa.
      Yli 80 prosenttia suomalaisten saamasta dioksiinista tulee kaloista.
      Elintarvikevirasto suosittelee, etteivät lapset, nuoret ja hedelmällisessä iässä olevat söisi itämerenlohta useammin kuin kerran tai kaksi kuussa.
      Vanhat ukot ja akat saavat syödä lohta niin paljon kuin lystäävät.
      Itämeren kalojen dioksiini on peräisin ilmalaskeumasta.

      • muutos muutos

        Itämeren kaloille tulee syönti kielto parin vuoden sisällä.Toivottavasti muoniojoen kosket alkaa tuottaa sähköä.


    • MaMManpojat2
    • kiitos kuning

      Ruotsi on mahtava,hoitaa jopa lasten terveyttä ei hyväksy myrkyn syöntiä.Koivottavasti Kuningas kieltää tornio/muoniojoen myrkkypyynnin.

    • Myrkkylohta

      Älkää valittako, vaan olkaa syömättä myrkkykaloja, ja ottakaa tyhmiltä etelän turistikalastajilta rahat pois.

    • pehmytkudos

      Dioksiinien ja PCB-yhdisteiden on todettu lisäävän ihmisen syöpäriskiä.
      Nykyisin ravinnon kautta tapahtuva altistuminen saattaa pitkällä aikavälillä lisätä riskiä kehityshäiriöille sekä häiritä immuunipuolustusjärjestelmää, hormonitoimintaa ja lisääntymiskykä, sen takia lohimieehiilä on huono seisokki, ei ota etheen.

    • satagrammaa

      Useimmat kotimaiset kalat alittavat selvästi haitta-aineille asetetut enimmäispitoisuusrajat, mutta suuret silakat ja erityisesti Itämeren lohi tekevät tilastoihin huomattavan poikkeuksen.
      Ne sisältävät dioksiinia moninkertaisesti suosituksiin nähden.
      Supermyrkyksi luokiteltua dioksiinia on tutkitusti siinä määrin, että edes virallisten suositusten mukaan näitä kaloja ei ole syytä syödä kuin kerran kuukaudessa. .
      Ja vain sata grammaa kerrallaan

    • saaste valv

      Tornion ja Muonionjoen sivujoet ja järvet tiukkaan valvontaa että niitä ei saastuteta.Niistä löyttyy syötäviä kaloja jos ei ole istutettu vääriä.Yleensä istutus on myrkkyä.

    • 3 kert kes

      Muoniossa ei tarvi enää käydä lohestamassa,myrkky ei kiinnosta.Tenojoki on mahtava ja lohi syötävä.

    • Turha pelottelu?

      Pohjanlahdelta ja Torniojoen suistolta pyydetyt suuret lohimäärät tekee heti kauppansa vaikka Porissa, liikkeissä ja torilla. Kunhan hinnat ovat kohdalla.
      Dioksiini liijoittelu pelottelu roskakoriin. Kunhan yleensä kalastat Lapin läänissä joki ja järvi kaloja ja liiallista kalan käyttöä tulee välttää Dioksiinin ja kertomattoman vaaran osalta. Osaatteko ollenkaan ajatella Lapin läähin vestöjen kuntoa. Mitä on tapahtunut sodan jälkeen Kuolan alueella, eli ydin kokeilut ja pysyvät jälkiseuraukset. Aikoinaan ei osattu arvioida mitä todella on päässyt tapahtumaan. Ydin koe räjäytyksistä on luovuttu niin Amerikassa, kuin Venäjällä pysyvistä jälkiseurauksista. Suomessa tilastoidaan syöpää sairastuneiden laskennalliset määrät kunta alueitteina. Tästä en voi kertoa missä Suomessa on suurin vaara sairastua syöpään. Ainoastaan nyt on pelätty Puolasta Fosforin mahdollista vuotoa mereen. Kirjoittelun avaajan ei tule tietämättömänä selittää myrkky lohista yliammuttua tietoutta. Pitkään Enontekiöllä ja Muoniossa asunut ja tukinut osaltaan Ilmaston saatenoisuutta ja mitä sitten on maa ja vesi aineistoon aikanaan jäänyt saasteisuutta.

      • Turhan pelottelijall

        Myrkky lohista pelottelija yrittää saada kalastajat pois Torniojoesata, koska ei tiedä lohen myrkyllisyydestä mitään.
        Kerron, että lohet tulevat Atlantin valtamereltä kutemaan Tornio joelle. Kyseiset lohet ovat erittäin turvallisia saasteiden osalta syötäväksi.
        Edelleen annan tietoja Etelä Suomen kalastajille, että kalastamaan kannattaa mennä pohjoisen jokiin lohta, koska ne eivät ole mainittavasti dioksiini tai muusta saasteisia. Ydinräjäytysten laskelma alueilla on pysyvästi saastunutta kalaa.Sinilevä on Suomessa vaaran aiheuttavaa paikallisesti pysyvälle kalalle.Säkylän Pyhäjävi on ollut Suomen puhtaisimpia vesiä, mutta ei enää ja Sinilevä on levinnyt hyvin suurelle alueelle Suomessa. Sinilevä sinäsä puhdistaa myös järven saatuneisuutta, mutta levittää myrkkiyä.


    • somiska

      Kyllä sitä on kaikkea saastetta niissä kaupasta hankituissa ruoissakin. Isot kaupat hankkivat tavaransa suurtuotannosta jossa käytetään kaikkia myrkkyjä. Se mitä paketissa on sisällä ja mitä kauniissa pakkauksessa lukee päälle harvoin pitää paikkansa. Voittoa pitää takoa ihmisten terveydestä viis veisaten. Kaikki pienet maatalous ym ruokaa tuottavat yrityksethän yritetään tappaa kaikissa pohjoismaissa.
      Lähiruokaa on vaikea tuottaa ja myydä. Isot kaupat pitävät siitä huolen valtion tuella.

    • hien

      Jumala yrittää vähentää myrkynsyöntiä,myrskyää ja sattaa mahtavasti,toivottavasti koko kesän.

    • terveyshaitat

      Äidinmaito on eräs tärkeimmistä dioksiinien lähteistä. Dioksiinipitoisuus äidin rasvakudoksessa, seerumin lipidiosassa ja rintamaidon rasvassa on lähes sama. Imetys onkin äidille tehokas keino vähentää dioksiinikuormaansa, joka voi pienentyä jopa 25 %. Toisaalta imetyksessä tämä sama määrä dioksiineja siirtyy paljon pienempään lapsen kehoon. Rintaruokitut lapset ovatkin ilmeinen suuren dioksiinialtistuksen ryhmä.
      Haittavaikutukset ihmisellä
      Valtaosa dioksiinien vaikutuksista ihmiseen on huomattu onnettomuuksien yhteyksissä. Ihmiset ovat altistuneet saastuneen lohen tai silakan kautta tai kemikaalionnettomuuksien yhteydessä. Altisteet ovat dioksiinien, furaanien, ja dioksiinien kaltaisten PCB-yhdisteiden seoksia. Parhaiten dioksiinien vaikutuksista ihmiseen tunnetaan klooriakne. Altistuneelle tulee hankala ja pitkäkestoinen akne. Klooriakneen voi liittyä ihon ja kynsien sidekalvojen tummumista eli ylimääräistä pigmentaatiota. Pääosin ihmiset altistuvat ravinnon kautta. Imeväisikäiset lapset saavan painoonsa nähden enemmän dioksiineja kuin aikuiset. Lapsilla onkin havaittu dioksiinien aiheuttamia hammasvaurioita: hampaiden mineralisaatio häiriintyy niillä lapsilla, jotka saavat paljon dioksiineja

    • vain harrin pyyt

      Saako muoniojoessa veneen rantauttaa metsähallituksen maalle ja mikä on hinta/vuorakausi.

    • Lopeta pelottelu!

      Kuolan niemimaalla -60 -70 -luvun vaihteessa tehtyjen ydinräjäytysten takia Suomeen tulleiden laskelmien tutkiminen.
      Poromiehet eli saamelaiset ovat paljon työssään taivasalla. He kärsivät ydinpommi säteily- ja laskeumavahingoista.
      Heitä haluttiin tutkia aiheutuneista vahingoista Rovaniemellä ja heitä kutsuttiin toistuvasti säteilyvahinkotutkimuksiin.
      Poromiehet lopettivat tutkimuksissa käymiset, koska vahinkoa, mikä heille oli päässyt tapahtumaan, ei enää saatu korjattua oireettomaksi.
      Vielä myös hupaisaa:
      Se vain emme käy enää tutkimuksissa Rovaniemellä. Ko olisi taksilla kuskattu kokeisiin ja viety hotelliin ja tarjoiltu grammeja, niin olisin käynyt uudelleenkin.

      • ole sieki varovainen

        Dioksiinit ovat ns. supermyrkkyjä. Ne ovat rasvaliukoisia, hajoavat hitaasti ja kertyvät kudoksiin. Tästä syystä altistuminen on vaarallista. Dioksiinin vaikutusta ihmisen terveyteen ei kuitenkaan tunneta tarkasti. Sitä kertyy tavallisesti elimistöön pitkän ajan kuluessa pieniä määriä kerrallaan.


    • Yhteis pelottelijoil

      Dioksiini ole vain varovainen. Olette siis tietoisia, miten elävät solut tuhoutuvat?
      Kaksi eri alan asiantuntijaa näyttävät väittevän.

    • dioksiini säteilee

      Antaa olla kyllä sen heti huomaa kuka muoniojoen lohia on syönyt. Myrkkyä tai ei niin ketä kiinnostaa syödä jokilohta? Norjalainen kunnon kassilohi on hyvää eikä myrkkyjä ole eikä tippa tartu kun niissä on aimo annos antibiootteja matkaassa. Norjalaiset tietää mikä on suomalaisen kalamaku, ittekki olin Vardössä kesätöissä nuorena ja kukaan ei moittinut norjalaisia kaloja eikä tauti tarttunut.

    • syöp syöp

      Suomesta löytyy terveitä kauppoja,eivät myy dioksiini lohta.Net kaupat jotka myyvät kyseistä saastetta niin kyseinen kalanmyynti on vähentynyt mahtavasti.

    • Hyvä uutinen
      • S-ketju

        Kyllähän Prismakin on heti lopettamassa Itämerenlohen myyntiä, kun jäi kiinni...., mutta kuinka pitkäksi aikaa...., jatkuu kaiketi myöhemmin, kun tilanne hieman rauhoittuu. Tuntuu hieman tyhmältä toiminnalta, kun jää kiinni, niin lohet otetaan tiskiltä pois?? Mihin ne menee? Tuskin niitä meneen heitetään, koska siinähän ei ole mitään järkeä, ei se lohen tilannetta yhtään paranna, kun ne on kerran tapettu. Pelkään pahoin, että kyllä ne edelleen on myynnissä, valikoidulle ostajille.


    • Terv.Muoniolaisille

      Olen tänään käynyt ostamassa " Villi Lohta Porin torilta". Lohi oli aivan tuoretta ja tänään olen sitä myös syönyt. Siis tarkoittaa, että ei ole luovuttu lohen pyytämisestä ja tuli rauhoittaa lohen kalastaminen nousu aikana. K-kauppa siis veti myynnistä pois ja on ok. Per..le täällä.

    • lohestaja.

      Harva kalasta ottaa lohen itselleen vaan päästää takaisin jokeen jos lohi kunnossa on ja näkeehän sen kun lohen suomuissa on väri eroja jotka on saastuneita,joten kun saatte kalan päästäkää se takaisin jokeen,epäterveellistä syödä saastunutta lohta

    • EU-lle vauhtia

      Toivottavasti EU tekee nopeat kielteiset lohenmyynti päätökset Suomen ja Ruotsin osalta.Myrkyn pyynti kieltoon.

    • ketunpyyntiin

      Lohet pitäis pakastaa ja talvella viskellä metsiin ketuille myrkkysyötiksi että sais nuita kettuja, turkiksilla on kuulemma hyvä hinta.

    • Säteily ja saatuttam

      Pietari puhdistaa jätevetensä vähintää yhtä hyvin kuin Helsinki. Piatari ja Puolan päästöt haittaavat ennen muuta Suomen ja Ruotsin rannikoita.
      Puolasta juuri löydetty vuoto on onneksi pelätttyä pienempi, mutta fosforia Itämereen saattaa valua yli 200 tonnia vuodessa.
      Myönnän, että aikaisemmat atomipommi kokeilut saasteitaan jäävät nyt vähäisiksi ja myönnän vesi saaste ongelma asiat.

    • yöääkkk

      Turha tätä on valittaa jos haluaa syöpää niin dioksiinin pyyntiin.

    • sdfghoiuyt

      Miksi muissa EU-maissa on itämeren lohen myynti kielletty,paitsi suomi ja ruotsi.Suomessakin tulee elintarvikkeita kaikista EU-maista joissa voi olla dioksiinia mutta elintarvikkeet on paljon halvemmat kuin suomessa.

    • Näin on

      Prismassa Porissa tänään 12.7.13 myytiin eilen perämereltä Torniossa pyydettyä perattua lohta. Hinta oli 8,- e kg. Hyvään lohta ja eritäin hyvän makuista, josta ostin pari kiloa.
      Miksi ei nousulohen pyyntiä kielletä mereltä?..

    • toivot ei tule

      Toivottavasti lohenpyynti Itämeren alueella lisääntyy,tornio/muoniojoen asukkaat säilyy terveinä.

    • kato kato

      Muonion lohiviikoilla osanottajakato.

      • Makeaaaaaa

        Ei ne ole myrkyllisiä ko syöpii vain


    • ~T~

      Ostin tuota norjan viljeltyä lohta ja sain sitä käsitellessäni kädet näppylöille, vaikka en ole aiemmin ollut allerginen kaloille.

    • syö niin syöp

      Onko viljeltyt kalat aitoja kaloja,samoin onko saasteisissa vesistöissä olevat kalat kaloja.Kyseinen ruokailu on ohi.

    • lohen syöjä

      Vieläkö Itämeren lohet ovat myrkyllisiä?
      Onko tämän lohen syöntiin joku kuollut?

      • Joo kaikki

        lohen syöjät kuolevat aikanaan.


    • näitä syömme

      Lohi kala, poronliha ja perunat ovat Lapin kansan evästä.

    • näitä emme syö

      En syö lohta enkä poronlihaa myrkyt ei kiinnosta.Maantien ja Itämeren myrkyt
      on hirveät.

    • Poron liha kelvotont

      Porojen syömässä jäkälässä on Zernobylin säteilyä.

    • Zernobylin saasteet

      ja myrkyt eivät tulleet Muonioon asti, mutta Norjassa on mitattu korkeita lukuja, jotka ovat tulleet muualta kuin Zernobilistä. Zernobil saastutti Suomea eniten Etelä- ja Keski.Suomessa, missä pyydystettyjä petokaloja ei pitäisi kenenkään syödä.

    • rehupellettiä

      poronliha on surkeaa nykysin ko poroile syötethään niin paljon rehupallukoita ja tehtaan rehua ja osto heinää ja ties mitä moskaa ja sontaa..yök..

    • myrk myrk

      Uuutiset ilmoitti porojenlihat käsittelyyn,ilmeisesti porojen lihat on surkeat.Poroaidat
      tappavat lintuja hirveän paljon,miksi niitä aitoja on ei anneta olla poroja vapaana.

    • aita on pyydys

      Sudet, ahmat ja ketut saavat ilmaisen aterian poroaidan tappaneista linnuista, mitään ei jää hukkaan.
      Poroista pedot saa pääaterian.

      • saastetta

        Poron maksan ja lihan laajamittaista käyttöä ravintona tulisi välttää, kertoo väitöstutkimus.
        Etenkin poron vasojen maksoista on löytynyt haitallisia aineita.
        Tutkimuksen mukaan poro ja hirvi kertovat ympäristön saastuneisuudesta


    • Näkkärän isäntä

      Poron liha ei ole sen vaarallisempaa kuin minkä tahansa muun lihan. Mikään lihan syönti ihmiselle ei ole hyväksi. Kaikki lihat aiheuttavat käyttäjissään syöpää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1681
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1351
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1309
    4. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1307
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1305
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1284
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1254
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1163
    Aihe