AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  /  / Apua unettomuuteen!

Apua unettomuuteen!

16 Vastausta 6 548 Lukukertaa
Mikä avuksi unettomuuteen? Unilääkkeet, liikunta yms. eivät tehoa. Löytyisikö luontaistuotteista jotain, mitä voisi kokeilla? Onko kenelläkään kokemuksia? - Anne

Valeriaana

Itsellä tehosi Valrian niminen rohdosvalmiste. Myös melatoniinia kannattaa kokeilla, tosin siihen tarvitsee reseptin vaikkei se lääke olekaan.

Valeriaana

Mulle ei Valeriaana auttanut mitään ! Otin kaks tabua noin tuntia ennen nukkumaan menoa. Mutta kun menin nukkuun ei nukuttanut yhtään, otin toiset kaks ja odottelin, ei tullut uni, otin taas kaks , sama vaikutus, ei siis mitään, lopulta söin koko paketillisen, ja valvoin koko yön.
Sitäpaitsi ne haiseekin niin pahalle, että pitää pestä kädet monta kertaa ja hajuasaippuan kans ja tuulettaa koko huusholi. että mun kommentti on YÖK ja höpö lääke se on.

Ei ole

Valrian ei ole lääke, se on rohdosvalmiste. Eikä se toimi kaikilla, joillain toimii, joillain ei. Itse saan sen avulla unen paremmin kuin oikeilla rauhoittavilla.

unihiekkaa

Minäkin suosittelen melatoniinia eli pimeähormonia. Se on hormoni, jota elimistö tuottaa yöllä. Suomessa melatoniinia saa ainoastaan lääkärin määräämällä reseptillä, mutta esim. Jenkeissä se lasketaan luontaistuotteisiin ja sitä saa meilkein joka marketin hyllyltä. Itse olen käyttänyt ko. tuotetta ja yllätyksekseni se on toiminut melko hyvin.
Vaikutus ei ole tietenkään samanlainen kuin ottaisit jotain oikeata unilääkettä vaan sellainen lievästi väsyttävä vaikutus. Melatoniinia käytetään paljon aikaerorasitukseen eli siihen kun lennetään mantereelta toiselle ja oma sisäinen kello elää keskipäivää ja kohteessa onkin keskiyö.
Ai niin, melatoniinia saat myös Ingmanin yö-maidosta.

Mistä sitä

Mistä sitä Ingmannin yö maitoa saa ? Ei ainakaan meidän paikkakunnan kauposita. (Siwa, S-market, K-market)

Ei se auta

Mun lääkäri sanoi, että siinä maidossa on sitä melatoniinia niin vähän että sitä pitäisi juoda litratolkulla ennen kuin vaikutusta tulisi. Tutkittu on että 5mg melatoniinia auttaa/vaikuttaa eikä sitä vähempi auta eikä suurempi annostus nosta tehoa.

Kyllä auttaa

Yömaitoa saa ainakin Citymarketista. Yömaidon melatoniinipitoisuutta en tiedä, mutta ei siinä kauheasti köyhdy, jos kokeilee. Unettomuuden hoidossa melatoniinin annostus on 1-5 mg. Itselleni 1 mg on auttanut lostavasti

Heh

No eihän sen edes tarvitse olla mitään yömaitoa, lapsillekin on perinteisesti annettu illalla lasi maitoa jos ei uni meinaa tulla. :)

vähän eri juttu

Tavallisessa maidossa kun ei tuota melatoniinia ole, kun taas yömaidossa sitä on. Melatoniinia eli pimeähormionia katsos erittyy yöaikaan. Lehmät lypsätään yöllä, jolloin melatoniinia erittyy myös maitoon. Tästä nimi yömaito.

hehheh

Juu, mutta kun sitä melatoniinia on siinä niin vähän, että on mukava kuulla lumevaikutuksen toimivan :)

Kerro

kuinka paljon sitä melatoniinia sitten litrassa on?

Yhtä paljon kuin neljässä litrassa tavallista maitoa

Yömaito
Ingman panostaa terveyttä edistävien maitotuotteiden kehitykseen. Ingmanin Yömaidolla on yleisesti positiivinen vaikutus terveyteen. Se nostaa vireystasoa ja auttaa unensaannissa.

Yöllä lypsettyä maitoa
Yömaito on yöllä lypsettyä, homogenoimatonta kevytmaitoa. Maito lypsetään ennen aamunkoittoa olosuhteissa, joissa valon määrää kontrolloidaan. Yömaidon lisäarvo saadaan sen tavallista korkeammasta melatoniinipitoisuudesta.

Melatoniini on hormoni, joka säätelee vuorokausirytmiä. Sitä erittyy kaikilla ihmisillä ja eläimillä pimeään aikaan. Yömaidon melatoniinipitoisuus on noin neljä kertaa korkeampi kuin tavallisen maidon. Yömaito on luonnon oma tuote. Se ei sisällä mitään lisäaineita tai keinotekoisesti lisättyjä ainesosia. Sitä voivat nauttia kaikki, eikä yliannostuksen vaaraa ole.

Kolme lasia Yömaitoa päivässä riittää ylläpitämään hyvää oloa.

Homogenoimaton Yömaito
Homogenoimaton maito on paluuta vanhaan. Homogenoimattomassa maidossa maidon rasva nousee kevyeksi kermakerrokseksi maidon pinnalle. Sen vuoksi suositellaan maidon ravistamista ennen käyttöä. Homogenoinnista on luovuttu myös luomumaidon kohdalla, ja homogenoimattomat maidot ovatkin saaneet paljon uusia käyttäjiä.

Tutkittu Yömaito
Maailmanlaajuisesti ainutlaatuista yömaitotutkimusta on tehty Kuopion yliopiston Soveltavan biotekniikan instituutissa usean vuoden ajan professori Maija Valtosen johdolla. Tiettyjen maidontuottajien kanssa on sovittu toimenpiteistä, joilla pystytään tuottamaan hämärässä lypsettyä melatoniinipitoista maitoa. Tätä maitoa Ingman pakka yömaitopurkkeihin, jota on saatavilla hyvin varustetuista kauposta. Yömaidon terveysvaikutusten tutkimus jatkuu.

kyllä apua on

Jätä pois kaikki kofeiinipitoinen, voimistele niska-hartialiikkeitä ja käy viiden kerran sarja hierojalla. Eiköhän auta.

Magnesium

Olen jo jonkin aikaa syönyt illalla magnesium tabletteja ja nukun paremmin kuin vuosiin. Olen kuullut muiltakin hyviä kokemuksia niistä. Jos en yöllä saa unta, niin otan Vogelin Dormeasan-tippoja, ne pitää vaan sekoittaa veteen ja maistuu aika pahalta, mutta rauhoittaa eikä ole aamulla puuroinen olo. En vaan tiedä onko näistäkään sinulle apua jos ei unilääkkeet auta, mutta kannattaa kokeilla.

Magnesiumia tutkittu

Magnesiumin vaikutusta unettomuuteen ja stressiin on tutkittu maailman arvostetuimmassa unilabobatoriossa Johns Hopkinsin sairaalassa Yhdysvalloissa. Tulokset ovat hyviä, kuten alla olevasta uutisesta voi lukea
http://www.biovita.fi/suomi/uutiset_tiedotteet/061203_01.html
Itse suosittelen sellaista magesiumvalmistetta, jossa ovat mukana B-vitamiinit. Ne näet parantavat magnesiumin tehoa entisestään. Esimerkiksi magnesiumoksidi imeytyy hyvin.

Aminohapot auttamaan

Suosittelen Tryptrothania (aminohappo) Se muodostuu elimistössä välittäjä aineiksi ja kyllä myös melatoniiniksi. Elih terveys liikkeeseen siitä kyselemään. Itseäni se auttaa helposti ja elimistö saa itse tuottaa sitä. Lisäksi syntyy seratronilia (seratoniinia) joka on välittäjä aine aivoissa ja sen tehtäviin kuuluu osittain hyvän olon tuotto ja masentuneet kärsivät sen puutteesta monesti.
 /   /  /  /  / Apua unettomuuteen!
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta