Jämsässä mielenkiintoinen aihe.

Petri Hännikäinen

”Jumala ei tee eroa ihmisten välillä.”

Tällainen aihe on esille tänä lauantaina opistoseuroissa Jämsässä. Odotan mielenkiinnolla, että jokohan myös vl:ät voisivat uskoa täällä palstalla niin monta kertaa olleeseen raamatunkohtaan, että " se Jumalan vanhurskaus tulee uskosta Jeesukseen Kristukseen kaikkiin ja kaikille erotuksetta" Näin ollen Jumala ei tee eroa uskovan ja uskovan välillä.

61

1031

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • axion1

      "Jumala ei tee eroa uskovan ja uskovan välillä"

      Uskoa on oikeaa ja väärää .Jumala näkee sisimpäämme ja tietää onko uskomme
      oikeaa.Jumala ei tee eroa oikein uskovien välillä.

      • Jumalalle kelpaa JOKAISEN ihmisen usko Kristukseen.

        SRK:lle kelpaa vain vl-ihmisen usko toiseen vl-ihmiseen.


    • Toivottavasti..

      APUA! Petri Hännikäinen ei osaa EDES ALKEITA kristinuskosta. Lyhyt oppimäärä:
      1. On uskovaisia, jotka menevät taivaaseen.
      2. On Uskosta osattomia/syntisiä, jotka joutuvat kadotukseen

      => JUMALA tekee ERON

      Silti ponnekkaasri ottaa osaa keskusteluun. HUH huh!!

      Toivottavasti Kuulo toimii paremmin kuin ymmärrys....

      • Et ole kovin perillä ”tuomarista”.
        Jumala ei tuomitse ketään, ottaa kaiken vastaan, jonka Jeesus vie Hänen eteensä KAIKKIALTIAANA.
        Jumalan luo menee vain kristitty, uudestisyntynyt.
        Matt 10;32 Joka tunnustautuu minun omakseni ihmisten edessä, sen minäkin tunnustan omakseni Isäni edessä taivaissa.
        Kes.


      • ilmaan huitoja.
        Kesitas kirjoitti:

        Et ole kovin perillä ”tuomarista”.
        Jumala ei tuomitse ketään, ottaa kaiken vastaan, jonka Jeesus vie Hänen eteensä KAIKKIALTIAANA.
        Jumalan luo menee vain kristitty, uudestisyntynyt.
        Matt 10;32 Joka tunnustautuu minun omakseni ihmisten edessä, sen minäkin tunnustan omakseni Isäni edessä taivaissa.
        Kes.

        Jahas, mulkoilija ei saanu tyydystä seurakunnassaan. Piti tulla tänne valehtelemaan. :D


      • T. Uomitsija
        ilmaan huitoja. kirjoitti:

        Jahas, mulkoilija ei saanu tyydystä seurakunnassaan. Piti tulla tänne valehtelemaan. :D

        Sen tähden et voi mitenkään puolustautua, ihmisparka, sinä joka tuomitset muita, kuka sitten oletkin. Tuomitessasi toisen julistat tuomion myös itsellesi, koska sinä, toisen tuomitsija, teet itse samoja tekoja.


    • nykyään uskovainen

      "Jumala ei tee erotusta ihmisten välillä" tarkoittaa minulle tältä istumalta ainakin seitsemää asiaa

      1 Jumalan tuomio ulottuu jokaiseen. Jumala ei tee tässä erotusta ihmisten välillä
      2 Jumalan rakkaus koskee jokaista ihmistä. Jeesus Kristus on kärsimisellään, verikuolemallaan ja ylösnousemuksellaan voittanut Kuoleman ja avannut meille tien taivaaseen ja sovittanut meidät Jumalan kanssa.
      3 Tämä Jeesuksen vanhurskaus on armosta tarjolla jokaiselle, joka synnin petoksen hylkää ja haluaa ottaa Jeesuksen hankkiman sovituksen vastaan.
      4 Tämä armo jaetaan evankeliumin sanan uskomisen kautta. Se, jolla on synnit anteeksi Jeesuksen verenevankeliumin uskomisen kautta, on autuas. Joka tämän sovituksen torjuu, tuomitsee itse itsensä. Uskovainen ei siis tuomitse tai väheksy taikka halveksu ketään kanssaihmistä otti tämä vastaan tahi hylkäsi evankeliumin ilosanoman.
      5 Sydämen usko tulee lahjana Jumalalta, kuulemisesta ja kuuleminen Kristuksen sanan kautta
      6 Tätä pelastavaa sanaa jaetaan ihmisten kesken elävältä sydämeltä toiselle. Siinä ei ole ihmisten välisiä arvohierarkioita. Raamatun Jumala kehottaa olemaan luokittelematta ihmisiä. Jokainen ihminen on arvokas ja saanut Jumalalta lahjaksi elämän ja elämänosan. Mutta tavoite ei ole vain tämä maanpäällinen elämä vaan iänkaikkinen elämä.
      7 Evankeliumin jakaminen on Jeesuksen opetuslapselle nöyrä ja itsestään selvä tehtävä. Kynttilää ei tule panna vakan alle. Jumala haluaa, että heränneellä tunnolla oleva ihminen, jota Jumala on vetänyt tykönsä tekee parannuksen ja uudestisyntyy. Pyhä Henki iloitsee, kun parannuksen tekijä ottaa vastaan evankeliumin ja palvelijakin saa tehtävän: vaatettaa ennen kadonneen mutta nyt löytyneen Jeesuksen valkealla vanhurskauden juhlavaatteella, evankeliumin sananviejän kengillä ja Pyhän Hengen sormuksen kihlapantilla. Näin Jumala yhdistää uskon ja opetuslapset saavat iloita yhdestä ja samasta evankeliumista, yhdestä uskosta, yhdestä uskon kasteesta Herraan Jeesukseen ja yhdestä Herrasta Jumalasta.

      Näin Jumalan tarkoituksessa, pelastussuunnitelmassa ei todellakaan ole erotusta ihmisten välillä.

      Koen että vanhoillislestadiolaisessa opetuksessa tämä asia on ymmärretty aivan oikein. Näistä asioista opettaa paljon apostoli Paavali. Oma sanallinen muotoiluni ei ehkä ole paras teologinen esitys asiasta mutta ymmärrän ja uskon tämän asian "Jumala ei tee erotusta ihmisten välillä" aivan kuten vl-uskovaiset.

      • seurataanpa

      • oikein opetettiin

        Veli-Pekka Ottman käsitteli puheessaan käytännössä kaikkia mainitsemiasi 7 kohtaa. Paavali opettaa asiasta "Jumala ei tee eroa ihmisten välillä" Ef. 6:9 lisäksi myös roomalaiskirjeen 2. luvussa. Ottman käsitteli myös, että maalliseen regimenttiin kuuluu arvojärjestyksiä mutta että niitä ei pidä sekoittaa hengelliseen regimenttiin.

        Ottman: Evankeliumin viestinviejällä ei ole valtapyrkimyksiä. Vanhurskauden asioissa on ratkaisevaa Raamatun sana, Pyhä henki, Kristuksen mieli, ilo oikeuden ja totuuden voittaessa, nöyryys ja rakkaus.

        Mielestäni oikein opetettiin.


      • asiaa tästä

      • jopajopa

    • Näin pikkuhiljaa netti on tehnyt jopa lestadiolaisista kristittyjä.
      Nyt jopa VL tulee uudestisyntyä, myönnetään Kristus välimieheksi ja ainakin 10 seikkaa, jolle vielä 5 vuotta sitten naurettiin.
      Muissa kirkkokunnissa ei samaa ole havaittavissa.
      Sehän kertoo sitä, että ollaan väärin opetettu ja uskottu.
      Näin Jeesus tekee työtä lahkoissakin, kiitetään ja ylistetään Herraa.
      Kes.

      • kattorakenteita.

        Jahas, mulkoilija ei saanu tyydystä seurakunnassaan. Piti tulla tänne valehtelemaan. :D


    • kiinnostusta on

      Voiko Veli-Pekka Ottmanin puheen Jämsän opistoseuroista tänään 20.7. klo 21.30 kuulla äänitettynä?

      • 15+2

        Voi kuunnella Jämsän opiston nettisivuilta.


    • 86-44

      ""APUA! Petri Hännikäinen ei osaa EDES ALKEITA kristinuskosta. Lyhyt oppimäärä:
      1. On uskovaisia, jotka menevät taivaaseen.
      2. On Uskosta osattomia/syntisiä, jotka joutuvat kadotukseen

      => JUMALA tekee ERON

      Silti ponnekkaasri ottaa osaa keskusteluun. HUH huh!!

      Toivottavasti Kuulo toimii paremmin kuin ymmärrys...."""

      Eihän Petri puhunut mistään uskosta osattomista! Lue tarkemmin ja tuomitse vasta sitten!

      • nykyään uskovainen

        Nykyisin vl-uskovaisena en ymmärrä, koska en ole syntynyt vl-kotiin, mistä kumpuaa tämä "vaatimus", että uskovaisen erityisesti täytyy tunnustaa toisen/toisin uskovaisen usko.

        Taivaan Jumala jakaa lahjojaan runsaskätisesti kaikille ihmisille, myös ateisteille. Näitä lahjoja voivat olla fyysiset tai henkiset lahjat (tiedot, taidot jne). Sitä mielestäni tarkoittavat Raamatun sanat

        "Jos kuitenkin joltakulta teistä puuttuu viisautta, pyytäköön sitä Jumalalta. Hän on saava pyytämänsä, sillä Jumala antaa auliisti kaikille, ketään soimaamatta" (Jaak. 1:5) sekä

        Jeesuksen sanat:
        "Mutta minä sanon teille: rakastakaa vihamiehiänne ja rukoilkaa vainoojienne puolesta, jotta olisitte taivaallisen Isänne lapsia. Hän antaa aurinkonsa nousta niin hyville kuin pahoille ja lähettää sateen niin hurskaille kuin jumalattomille" (Matt 5:44-45)

        Jumala ei siis anna lahjojaan yksistään uskovaisille vaan kaikille, ikään kuin ennakkolahjoina, rusinoita pullasta. Kaikki ihmiset ovat Jumalan luomuksia, ihmiset eivät ole virhekappaleita. Kukaan vanhoillislestadiolainen uskovainen ei siis kuvittele olevansa toista eri tavalla ajattelevaa parempi millään elämän osa-alueella.

        Näin en ole koskaan kokenut, että vl-uskovainen ihminen käyttäisi toisen ylitse jotakin tuomiovaltaa. Ainoastaan Jumalalla on kaikki valta. Mutta Jeesus on kyllä jättänyt omilleen valtuuden, valtakirjan Pyhän hengen virkana julistaa evankeliumia. Siinä tehtävässä ole mitään lihallista paremmuutta. Sanoohan Raamatun sanakin, että "toinen toisenne kunnioittamisessa kilvoitelkaa". Miksi siis puhutaan yksisilmäisesti "ylpeistä" lestadiolaisista, kun ne, joille vanhoillislestadiolaisen esillä pitämä evankeliumin sanoma ei kelpaa, voisivat yhtä lailla mennä itseensä ja miettiä, mistä kumpuavat nämä uskon tunnustamisen vaatimukset?

        Purppurakankaita myyvää Lyydiaa (Ap.t. 16:14-15) Jumalan sana kosketti, kun hän kuunteli Paavalin puhetta. Lyydia sai Jumalalta parannuksen armolahjan ja otti Paavalin ja Timoteuksen tuoman sanoman vastaan. Raamattu kertoo Lyydiasta näin: "Jos kerran pidätte minua Herraan uskovana, tulkaa kotiini ja jääkää vieraikseni." Raamattu jatkaa: "Hän vaatimalla vaati meitä tulemaan". Koen, että Lyydia ei niinkään vaatimalla vaatinut Paavalia ja Timoteusta tunnustamaan hänen uskonsa - hänestähän oli tullut uudestisyntynyt. Vaan että hän halusi vieraanvaraisuudellaan jakaa oman ja heidän yhteisen ilonsa! Tässä vaatiminen on ymmärrettävä voimakkaaksi kehotukseksi hyvässä ja ristiriidattomassa ilmapiirissä.

        Mutta näissä keskusteluissa, joissa silminnähtävän usein halutaan kyseenalaistaa vl-uskovaisen uskoa, ei huomata, että omia vaatimuksia ei ehkä siivitä iloa ja rauha. Kiistelynkipeys, kateus, oikeassa olemisen pakko tai lihallisen mittelön halu ei todista uskon rauhasta. Raamattuhan sanoo:

        "Oikea juutalainen on se, joka on juutalainen sisimmässään, ja oikea ympärileikkaus on sydämen ympärileikkaus, jota ei saa aikaan laki, vaan Henki. Tällainen juutalainen saa kiitoksen Jumalalta, ei ihmisiltä" (Room. 2:29)

        Minulla on sellainen ymmärrys ja tunto, että Kristuksen hengessä ei ole kovaa ja vaativaa ilmapiiriä. En halua erityisesti nimetä palstalla ketään, silloinhan tekisin itse juuri sitä, mistä huomautan. Usko ei vaadi. Usko liittää samoin uskovat sydämet yhteen. Antakoon Herra Jeesus tehdä tämän sanan työtään niissä sydämissä, jotka sanan ravintoa tarvitsevat. Itse tarvitsen. Siksi kuuntelin tänä iltana mm. Jämsän opistoseuroja. Kiittäkäämme Jumalaa lähimmäisistämme. Palkitkoon Jumala rakkautenne ja myötäelämisenne ja hyvät tekonne ihmisten parissa.


      • etsivä-xx
        nykyään uskovainen kirjoitti:

        Nykyisin vl-uskovaisena en ymmärrä, koska en ole syntynyt vl-kotiin, mistä kumpuaa tämä "vaatimus", että uskovaisen erityisesti täytyy tunnustaa toisen/toisin uskovaisen usko.

        Taivaan Jumala jakaa lahjojaan runsaskätisesti kaikille ihmisille, myös ateisteille. Näitä lahjoja voivat olla fyysiset tai henkiset lahjat (tiedot, taidot jne). Sitä mielestäni tarkoittavat Raamatun sanat

        "Jos kuitenkin joltakulta teistä puuttuu viisautta, pyytäköön sitä Jumalalta. Hän on saava pyytämänsä, sillä Jumala antaa auliisti kaikille, ketään soimaamatta" (Jaak. 1:5) sekä

        Jeesuksen sanat:
        "Mutta minä sanon teille: rakastakaa vihamiehiänne ja rukoilkaa vainoojienne puolesta, jotta olisitte taivaallisen Isänne lapsia. Hän antaa aurinkonsa nousta niin hyville kuin pahoille ja lähettää sateen niin hurskaille kuin jumalattomille" (Matt 5:44-45)

        Jumala ei siis anna lahjojaan yksistään uskovaisille vaan kaikille, ikään kuin ennakkolahjoina, rusinoita pullasta. Kaikki ihmiset ovat Jumalan luomuksia, ihmiset eivät ole virhekappaleita. Kukaan vanhoillislestadiolainen uskovainen ei siis kuvittele olevansa toista eri tavalla ajattelevaa parempi millään elämän osa-alueella.

        Näin en ole koskaan kokenut, että vl-uskovainen ihminen käyttäisi toisen ylitse jotakin tuomiovaltaa. Ainoastaan Jumalalla on kaikki valta. Mutta Jeesus on kyllä jättänyt omilleen valtuuden, valtakirjan Pyhän hengen virkana julistaa evankeliumia. Siinä tehtävässä ole mitään lihallista paremmuutta. Sanoohan Raamatun sanakin, että "toinen toisenne kunnioittamisessa kilvoitelkaa". Miksi siis puhutaan yksisilmäisesti "ylpeistä" lestadiolaisista, kun ne, joille vanhoillislestadiolaisen esillä pitämä evankeliumin sanoma ei kelpaa, voisivat yhtä lailla mennä itseensä ja miettiä, mistä kumpuavat nämä uskon tunnustamisen vaatimukset?

        Purppurakankaita myyvää Lyydiaa (Ap.t. 16:14-15) Jumalan sana kosketti, kun hän kuunteli Paavalin puhetta. Lyydia sai Jumalalta parannuksen armolahjan ja otti Paavalin ja Timoteuksen tuoman sanoman vastaan. Raamattu kertoo Lyydiasta näin: "Jos kerran pidätte minua Herraan uskovana, tulkaa kotiini ja jääkää vieraikseni." Raamattu jatkaa: "Hän vaatimalla vaati meitä tulemaan". Koen, että Lyydia ei niinkään vaatimalla vaatinut Paavalia ja Timoteusta tunnustamaan hänen uskonsa - hänestähän oli tullut uudestisyntynyt. Vaan että hän halusi vieraanvaraisuudellaan jakaa oman ja heidän yhteisen ilonsa! Tässä vaatiminen on ymmärrettävä voimakkaaksi kehotukseksi hyvässä ja ristiriidattomassa ilmapiirissä.

        Mutta näissä keskusteluissa, joissa silminnähtävän usein halutaan kyseenalaistaa vl-uskovaisen uskoa, ei huomata, että omia vaatimuksia ei ehkä siivitä iloa ja rauha. Kiistelynkipeys, kateus, oikeassa olemisen pakko tai lihallisen mittelön halu ei todista uskon rauhasta. Raamattuhan sanoo:

        "Oikea juutalainen on se, joka on juutalainen sisimmässään, ja oikea ympärileikkaus on sydämen ympärileikkaus, jota ei saa aikaan laki, vaan Henki. Tällainen juutalainen saa kiitoksen Jumalalta, ei ihmisiltä" (Room. 2:29)

        Minulla on sellainen ymmärrys ja tunto, että Kristuksen hengessä ei ole kovaa ja vaativaa ilmapiiriä. En halua erityisesti nimetä palstalla ketään, silloinhan tekisin itse juuri sitä, mistä huomautan. Usko ei vaadi. Usko liittää samoin uskovat sydämet yhteen. Antakoon Herra Jeesus tehdä tämän sanan työtään niissä sydämissä, jotka sanan ravintoa tarvitsevat. Itse tarvitsen. Siksi kuuntelin tänä iltana mm. Jämsän opistoseuroja. Kiittäkäämme Jumalaa lähimmäisistämme. Palkitkoon Jumala rakkautenne ja myötäelämisenne ja hyvät tekonne ihmisten parissa.

        Kiitos viestistäsi.


      • Hellari uskova
        nykyään uskovainen kirjoitti:

        Nykyisin vl-uskovaisena en ymmärrä, koska en ole syntynyt vl-kotiin, mistä kumpuaa tämä "vaatimus", että uskovaisen erityisesti täytyy tunnustaa toisen/toisin uskovaisen usko.

        Taivaan Jumala jakaa lahjojaan runsaskätisesti kaikille ihmisille, myös ateisteille. Näitä lahjoja voivat olla fyysiset tai henkiset lahjat (tiedot, taidot jne). Sitä mielestäni tarkoittavat Raamatun sanat

        "Jos kuitenkin joltakulta teistä puuttuu viisautta, pyytäköön sitä Jumalalta. Hän on saava pyytämänsä, sillä Jumala antaa auliisti kaikille, ketään soimaamatta" (Jaak. 1:5) sekä

        Jeesuksen sanat:
        "Mutta minä sanon teille: rakastakaa vihamiehiänne ja rukoilkaa vainoojienne puolesta, jotta olisitte taivaallisen Isänne lapsia. Hän antaa aurinkonsa nousta niin hyville kuin pahoille ja lähettää sateen niin hurskaille kuin jumalattomille" (Matt 5:44-45)

        Jumala ei siis anna lahjojaan yksistään uskovaisille vaan kaikille, ikään kuin ennakkolahjoina, rusinoita pullasta. Kaikki ihmiset ovat Jumalan luomuksia, ihmiset eivät ole virhekappaleita. Kukaan vanhoillislestadiolainen uskovainen ei siis kuvittele olevansa toista eri tavalla ajattelevaa parempi millään elämän osa-alueella.

        Näin en ole koskaan kokenut, että vl-uskovainen ihminen käyttäisi toisen ylitse jotakin tuomiovaltaa. Ainoastaan Jumalalla on kaikki valta. Mutta Jeesus on kyllä jättänyt omilleen valtuuden, valtakirjan Pyhän hengen virkana julistaa evankeliumia. Siinä tehtävässä ole mitään lihallista paremmuutta. Sanoohan Raamatun sanakin, että "toinen toisenne kunnioittamisessa kilvoitelkaa". Miksi siis puhutaan yksisilmäisesti "ylpeistä" lestadiolaisista, kun ne, joille vanhoillislestadiolaisen esillä pitämä evankeliumin sanoma ei kelpaa, voisivat yhtä lailla mennä itseensä ja miettiä, mistä kumpuavat nämä uskon tunnustamisen vaatimukset?

        Purppurakankaita myyvää Lyydiaa (Ap.t. 16:14-15) Jumalan sana kosketti, kun hän kuunteli Paavalin puhetta. Lyydia sai Jumalalta parannuksen armolahjan ja otti Paavalin ja Timoteuksen tuoman sanoman vastaan. Raamattu kertoo Lyydiasta näin: "Jos kerran pidätte minua Herraan uskovana, tulkaa kotiini ja jääkää vieraikseni." Raamattu jatkaa: "Hän vaatimalla vaati meitä tulemaan". Koen, että Lyydia ei niinkään vaatimalla vaatinut Paavalia ja Timoteusta tunnustamaan hänen uskonsa - hänestähän oli tullut uudestisyntynyt. Vaan että hän halusi vieraanvaraisuudellaan jakaa oman ja heidän yhteisen ilonsa! Tässä vaatiminen on ymmärrettävä voimakkaaksi kehotukseksi hyvässä ja ristiriidattomassa ilmapiirissä.

        Mutta näissä keskusteluissa, joissa silminnähtävän usein halutaan kyseenalaistaa vl-uskovaisen uskoa, ei huomata, että omia vaatimuksia ei ehkä siivitä iloa ja rauha. Kiistelynkipeys, kateus, oikeassa olemisen pakko tai lihallisen mittelön halu ei todista uskon rauhasta. Raamattuhan sanoo:

        "Oikea juutalainen on se, joka on juutalainen sisimmässään, ja oikea ympärileikkaus on sydämen ympärileikkaus, jota ei saa aikaan laki, vaan Henki. Tällainen juutalainen saa kiitoksen Jumalalta, ei ihmisiltä" (Room. 2:29)

        Minulla on sellainen ymmärrys ja tunto, että Kristuksen hengessä ei ole kovaa ja vaativaa ilmapiiriä. En halua erityisesti nimetä palstalla ketään, silloinhan tekisin itse juuri sitä, mistä huomautan. Usko ei vaadi. Usko liittää samoin uskovat sydämet yhteen. Antakoon Herra Jeesus tehdä tämän sanan työtään niissä sydämissä, jotka sanan ravintoa tarvitsevat. Itse tarvitsen. Siksi kuuntelin tänä iltana mm. Jämsän opistoseuroja. Kiittäkäämme Jumalaa lähimmäisistämme. Palkitkoon Jumala rakkautenne ja myötäelämisenne ja hyvät tekonne ihmisten parissa.

        Hyvin lestadiolaista teologiaa, niin ominaista.
        Jotain hyvää, minua vaan tuo ottaa ihan fyysisesti. Minä alan voimaan pahoin, tunnen närästyksen tunnetta rinnassani.
        Nytkin, kun kuuntelen Jämsän Jumalanpalvelusta, hyi saastaa.


      • Hellari uskova
        Hellari uskova kirjoitti:

        Hyvin lestadiolaista teologiaa, niin ominaista.
        Jotain hyvää, minua vaan tuo ottaa ihan fyysisesti. Minä alan voimaan pahoin, tunnen närästyksen tunnetta rinnassani.
        Nytkin, kun kuuntelen Jämsän Jumalanpalvelusta, hyi saastaa.

        Minua ihastuttaa ja samalla vihastuttaa, ei jätä mieltä todellakaan tyhjäksi.
        Miksi en voi edes saada niitä siunaavia sanoja julistuksesta, vaikka kuinka yrittäisin. Eikös usko tule kuulemisesta ja uudestisyntymisestä. Siksi tämän sanan uskovien määrä ihmetyttää!


      • kuuntele silti seuro
        Hellari uskova kirjoitti:

        Minua ihastuttaa ja samalla vihastuttaa, ei jätä mieltä todellakaan tyhjäksi.
        Miksi en voi edes saada niitä siunaavia sanoja julistuksesta, vaikka kuinka yrittäisin. Eikös usko tule kuulemisesta ja uudestisyntymisestä. Siksi tämän sanan uskovien määrä ihmetyttää!

        Kun ihminen saa parannuksen armon, niin elävä evankeliumi sulkee hänet sisälle, eikä hänen tarvitse yrittää mitään. Raamattu kehoittaa, että "kun kuulet Hänen äänensä, niin älä paaduta sydäntä vaan ole ahkera ja tee parannus." Parannuksen armoa voi rukoilla, kuten Cornelius teki ja Jumala kuuli rukouksen. Raamattuhan kertoo kun Corneliuskin sai parannuksen armon. Vasta tämän jälkeen siunaus/elävä evankeliumi sulkee ihmisen sisäpuolelle, eikä jätä ulos.


      • nykyään uskovainen kirjoitti:

        Nykyisin vl-uskovaisena en ymmärrä, koska en ole syntynyt vl-kotiin, mistä kumpuaa tämä "vaatimus", että uskovaisen erityisesti täytyy tunnustaa toisen/toisin uskovaisen usko.

        Taivaan Jumala jakaa lahjojaan runsaskätisesti kaikille ihmisille, myös ateisteille. Näitä lahjoja voivat olla fyysiset tai henkiset lahjat (tiedot, taidot jne). Sitä mielestäni tarkoittavat Raamatun sanat

        "Jos kuitenkin joltakulta teistä puuttuu viisautta, pyytäköön sitä Jumalalta. Hän on saava pyytämänsä, sillä Jumala antaa auliisti kaikille, ketään soimaamatta" (Jaak. 1:5) sekä

        Jeesuksen sanat:
        "Mutta minä sanon teille: rakastakaa vihamiehiänne ja rukoilkaa vainoojienne puolesta, jotta olisitte taivaallisen Isänne lapsia. Hän antaa aurinkonsa nousta niin hyville kuin pahoille ja lähettää sateen niin hurskaille kuin jumalattomille" (Matt 5:44-45)

        Jumala ei siis anna lahjojaan yksistään uskovaisille vaan kaikille, ikään kuin ennakkolahjoina, rusinoita pullasta. Kaikki ihmiset ovat Jumalan luomuksia, ihmiset eivät ole virhekappaleita. Kukaan vanhoillislestadiolainen uskovainen ei siis kuvittele olevansa toista eri tavalla ajattelevaa parempi millään elämän osa-alueella.

        Näin en ole koskaan kokenut, että vl-uskovainen ihminen käyttäisi toisen ylitse jotakin tuomiovaltaa. Ainoastaan Jumalalla on kaikki valta. Mutta Jeesus on kyllä jättänyt omilleen valtuuden, valtakirjan Pyhän hengen virkana julistaa evankeliumia. Siinä tehtävässä ole mitään lihallista paremmuutta. Sanoohan Raamatun sanakin, että "toinen toisenne kunnioittamisessa kilvoitelkaa". Miksi siis puhutaan yksisilmäisesti "ylpeistä" lestadiolaisista, kun ne, joille vanhoillislestadiolaisen esillä pitämä evankeliumin sanoma ei kelpaa, voisivat yhtä lailla mennä itseensä ja miettiä, mistä kumpuavat nämä uskon tunnustamisen vaatimukset?

        Purppurakankaita myyvää Lyydiaa (Ap.t. 16:14-15) Jumalan sana kosketti, kun hän kuunteli Paavalin puhetta. Lyydia sai Jumalalta parannuksen armolahjan ja otti Paavalin ja Timoteuksen tuoman sanoman vastaan. Raamattu kertoo Lyydiasta näin: "Jos kerran pidätte minua Herraan uskovana, tulkaa kotiini ja jääkää vieraikseni." Raamattu jatkaa: "Hän vaatimalla vaati meitä tulemaan". Koen, että Lyydia ei niinkään vaatimalla vaatinut Paavalia ja Timoteusta tunnustamaan hänen uskonsa - hänestähän oli tullut uudestisyntynyt. Vaan että hän halusi vieraanvaraisuudellaan jakaa oman ja heidän yhteisen ilonsa! Tässä vaatiminen on ymmärrettävä voimakkaaksi kehotukseksi hyvässä ja ristiriidattomassa ilmapiirissä.

        Mutta näissä keskusteluissa, joissa silminnähtävän usein halutaan kyseenalaistaa vl-uskovaisen uskoa, ei huomata, että omia vaatimuksia ei ehkä siivitä iloa ja rauha. Kiistelynkipeys, kateus, oikeassa olemisen pakko tai lihallisen mittelön halu ei todista uskon rauhasta. Raamattuhan sanoo:

        "Oikea juutalainen on se, joka on juutalainen sisimmässään, ja oikea ympärileikkaus on sydämen ympärileikkaus, jota ei saa aikaan laki, vaan Henki. Tällainen juutalainen saa kiitoksen Jumalalta, ei ihmisiltä" (Room. 2:29)

        Minulla on sellainen ymmärrys ja tunto, että Kristuksen hengessä ei ole kovaa ja vaativaa ilmapiiriä. En halua erityisesti nimetä palstalla ketään, silloinhan tekisin itse juuri sitä, mistä huomautan. Usko ei vaadi. Usko liittää samoin uskovat sydämet yhteen. Antakoon Herra Jeesus tehdä tämän sanan työtään niissä sydämissä, jotka sanan ravintoa tarvitsevat. Itse tarvitsen. Siksi kuuntelin tänä iltana mm. Jämsän opistoseuroja. Kiittäkäämme Jumalaa lähimmäisistämme. Palkitkoon Jumala rakkautenne ja myötäelämisenne ja hyvät tekonne ihmisten parissa.

        Tuossa olet oikeassa, UT;n mukaan vain oma usko tulee tunnustaa. Katolisuus taas tunnustaa toisten uskon ja pelastuksen, kuten SRK.
        On pakko tarkentaa tuo; >>Taivaan Jumala jakaa lahjojaan runsaskätisesti kaikille ihmisille, myös ateisteille. Näitä lahjoja voivat olla fyysiset tai henkiset lahjat (tiedot, taidot jne). Sitä mielestäni tarkoittavat Raamatun sanat** Tämä meni pieleen. Vain muslimi ja Jehovan Todistajat näkevät näin.
        Jumala ei ole puhut kun kaksi kertaa 2400 vuoteen, ja molemmat olivat Jeesuksen kasteessa.
        Jumala ei lohduttanut poikaansa edes ristillä.
        Miten se sitten yhtä äkkiä alkaa puhua kaikille ja sekulaareille ja jakamaan lahjojaan.
        Täysin Raamatun vastaista.
        Pyhä Henki jakaa lahjoja vain uudestisyntyneille ja meillekin tahtonsa mukaan.
        Kun otat esille Jeesuksen, on asia vilpitön.
        Tuo Matteuksen luku 5 on Hänen ensimmäisiä esiintymisiä ja kirkastaa ainoastaan Jumalaa. Mutta jo puolen vuoden päästä Hän sanoo; Jeesus tuli heidän luokseen ja puhui heille näin: "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. ( Matt 28;18) Mutta jo aikaisemmin Hän myös mainitsee asiasta.
        Jumala ei anna mitään, Jumala ei tuomitse mitään, kaiken tekee Jeesus ja Pyhä Henki.
        Siinä olet oikeassa, että VL;kin luulee, että Jumala puhuu? Sekä Hänellä on kaikki valta?
        Raamatun tuntemus on hyvin alkeellista.
        Jos mainitset armolahjoja, kuten kielillä puhuminen, parantaminen yms, kerro yksikään VL, jolla sen havaitset.
        Henki ei asu siellä.

        >Ainoastaan Jumalalla on kaikki valta. ** Valehteleeko Jeesus? Jeesus tuli heidän luokseen ja puhui heille näin: "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. ( Matt 28;18)
        >>Mutta Jeesus on kyllä jättänyt omilleen valtuuden, valtakirjan Pyhän hengen virkana julistaa evankeliumia. ** Näin oli. Heidät on nimeltä mainittu ja He kaikki olivat juutalaisia, ei edes yhtään Israelilaista.
        Kannattaa pysyä sanassa.
        Jumalahan ”opetti” Saulusta, mutta kun tuli kristityksi, sen teki VAIN ja ainoastaan Jeesus, kaikkivaltias.
        Se on totta, mitä mainitset ihmisen suhteesta lähimmäiseen. Paras on kaikkein eniten toista palveleva ja heikoin itsensä nostaja.
        Kirjoitat evankeliumista. Sinulle se on selvää, mutta yhdellekään VL;lle ei.
        Heille on vain ”tämän valtakunnan evankeliumi”, jolla enkelien sanomaa kedolla ei ole tartuntapintaa.
        Kirjoitat, että Lyydia sai Jumalalta parannuksen armon?
        Hyvin pakanallista. Kohta kuuluu; Meitä kuuntelemassa oli myös muuan Lyydia, jumalaapelkäävä nainen, joka oli kotoisin Tyatirasta ja kävi kauppaa purppurakankailla. Herra avasi hänen sydämensä ottamaan vastaan sen mitä Paavali puhui, ja hänet ja hänen perhekuntansa kastettiin. Hän sanoi sitten meille: "Jos kerran pidätte minua Herraan uskovana, tulkaa kotiini ja jääkää vieraikseni." Hän vaatimalla vaati meitä tulemaan.
        Vai puhu Paavali Jumalasta. Älä luulekaan, Hän puhui, kuten jae sanoo Herrasta, ja Herra on Messias Jeesus.
        Kastoiko Hän Lyydian Jumalaan? Aikamoinen temppu, sillä Raamattu se sitä kerro.
        Toinen on parannuksen armo? Se on niitä Raamatun lisälehtiä, josta Jeesus varoitti.
        Josko panisit paikan, missä se seisoo, voisin saada parannuksenne armon.
        Lyydian Herra ei todella ollut Jumala, vaan Kaikkivaltias Messias.
        Älä viitsi väärentää Raamatun sanaa.
        >>Minulla on sellainen ymmärrys ja tunto, että Kristuksen hengessä ei ole kovaa ja vaativaa ilmapiiriä. ** 100% väärin.
        Jeesus sanoo; ( Matta 10;32 ) Joka tunnustautuu minun omakseni ihmisten edessä, sen minäkin tunnustan omakseni Isäni edessä taivaissa.
        Tämän mukaan Sinulla ei juuri kirjoituksiesi mukaan ole mitään toivoa.
        Jäät maailman valtiaan reviirille.
        >>>Usko ei vaadi. ** Usko nimenomaan vaatii, kuten yllä ja jopa tekoja, josta Jeesuksen veli Johannes puhuu; Usko Ilman tekoja on turhaa.
        Se on teillä teeskentelyä.
        >>Usko liittää samoin uskovat sydämet yhteen. Antakoon Herra Jeesus tehdä tämän sanan työtään niissä sydämissä, jotka sanan ravintoa tarvitsevat. Itse tarvitsen. Siksi kuuntelin tänä iltana mm. Jämsän opistoseuroja. Kiittäkäämme Jumalaa lähimmäisistämme. Palkitkoon Jumala rakkautenne ja myötäelämisenne ja hyvät tekonne ihmisten parissa** Juuri tämä on sitä VL soopaa.
        Usko on TUNNUSTAMISTA Jeesus Herraksi ja kaikkivaltiaaksi.
        Siihen ei pysty saata..nan palveliat. Saata..nakin uskoo Jumalaan, mutta ei tunnusta Jeesusta Herraksi, kaikkivaltiaaksi.
        Sinulle jää paljon parannettavaa.
        Kes.


      • nykyään uskovainen
        Kesitas kirjoitti:

        Tuossa olet oikeassa, UT;n mukaan vain oma usko tulee tunnustaa. Katolisuus taas tunnustaa toisten uskon ja pelastuksen, kuten SRK.
        On pakko tarkentaa tuo; >>Taivaan Jumala jakaa lahjojaan runsaskätisesti kaikille ihmisille, myös ateisteille. Näitä lahjoja voivat olla fyysiset tai henkiset lahjat (tiedot, taidot jne). Sitä mielestäni tarkoittavat Raamatun sanat** Tämä meni pieleen. Vain muslimi ja Jehovan Todistajat näkevät näin.
        Jumala ei ole puhut kun kaksi kertaa 2400 vuoteen, ja molemmat olivat Jeesuksen kasteessa.
        Jumala ei lohduttanut poikaansa edes ristillä.
        Miten se sitten yhtä äkkiä alkaa puhua kaikille ja sekulaareille ja jakamaan lahjojaan.
        Täysin Raamatun vastaista.
        Pyhä Henki jakaa lahjoja vain uudestisyntyneille ja meillekin tahtonsa mukaan.
        Kun otat esille Jeesuksen, on asia vilpitön.
        Tuo Matteuksen luku 5 on Hänen ensimmäisiä esiintymisiä ja kirkastaa ainoastaan Jumalaa. Mutta jo puolen vuoden päästä Hän sanoo; Jeesus tuli heidän luokseen ja puhui heille näin: "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. ( Matt 28;18) Mutta jo aikaisemmin Hän myös mainitsee asiasta.
        Jumala ei anna mitään, Jumala ei tuomitse mitään, kaiken tekee Jeesus ja Pyhä Henki.
        Siinä olet oikeassa, että VL;kin luulee, että Jumala puhuu? Sekä Hänellä on kaikki valta?
        Raamatun tuntemus on hyvin alkeellista.
        Jos mainitset armolahjoja, kuten kielillä puhuminen, parantaminen yms, kerro yksikään VL, jolla sen havaitset.
        Henki ei asu siellä.

        >Ainoastaan Jumalalla on kaikki valta. ** Valehteleeko Jeesus? Jeesus tuli heidän luokseen ja puhui heille näin: "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. ( Matt 28;18)
        >>Mutta Jeesus on kyllä jättänyt omilleen valtuuden, valtakirjan Pyhän hengen virkana julistaa evankeliumia. ** Näin oli. Heidät on nimeltä mainittu ja He kaikki olivat juutalaisia, ei edes yhtään Israelilaista.
        Kannattaa pysyä sanassa.
        Jumalahan ”opetti” Saulusta, mutta kun tuli kristityksi, sen teki VAIN ja ainoastaan Jeesus, kaikkivaltias.
        Se on totta, mitä mainitset ihmisen suhteesta lähimmäiseen. Paras on kaikkein eniten toista palveleva ja heikoin itsensä nostaja.
        Kirjoitat evankeliumista. Sinulle se on selvää, mutta yhdellekään VL;lle ei.
        Heille on vain ”tämän valtakunnan evankeliumi”, jolla enkelien sanomaa kedolla ei ole tartuntapintaa.
        Kirjoitat, että Lyydia sai Jumalalta parannuksen armon?
        Hyvin pakanallista. Kohta kuuluu; Meitä kuuntelemassa oli myös muuan Lyydia, jumalaapelkäävä nainen, joka oli kotoisin Tyatirasta ja kävi kauppaa purppurakankailla. Herra avasi hänen sydämensä ottamaan vastaan sen mitä Paavali puhui, ja hänet ja hänen perhekuntansa kastettiin. Hän sanoi sitten meille: "Jos kerran pidätte minua Herraan uskovana, tulkaa kotiini ja jääkää vieraikseni." Hän vaatimalla vaati meitä tulemaan.
        Vai puhu Paavali Jumalasta. Älä luulekaan, Hän puhui, kuten jae sanoo Herrasta, ja Herra on Messias Jeesus.
        Kastoiko Hän Lyydian Jumalaan? Aikamoinen temppu, sillä Raamattu se sitä kerro.
        Toinen on parannuksen armo? Se on niitä Raamatun lisälehtiä, josta Jeesus varoitti.
        Josko panisit paikan, missä se seisoo, voisin saada parannuksenne armon.
        Lyydian Herra ei todella ollut Jumala, vaan Kaikkivaltias Messias.
        Älä viitsi väärentää Raamatun sanaa.
        >>Minulla on sellainen ymmärrys ja tunto, että Kristuksen hengessä ei ole kovaa ja vaativaa ilmapiiriä. ** 100% väärin.
        Jeesus sanoo; ( Matta 10;32 ) Joka tunnustautuu minun omakseni ihmisten edessä, sen minäkin tunnustan omakseni Isäni edessä taivaissa.
        Tämän mukaan Sinulla ei juuri kirjoituksiesi mukaan ole mitään toivoa.
        Jäät maailman valtiaan reviirille.
        >>>Usko ei vaadi. ** Usko nimenomaan vaatii, kuten yllä ja jopa tekoja, josta Jeesuksen veli Johannes puhuu; Usko Ilman tekoja on turhaa.
        Se on teillä teeskentelyä.
        >>Usko liittää samoin uskovat sydämet yhteen. Antakoon Herra Jeesus tehdä tämän sanan työtään niissä sydämissä, jotka sanan ravintoa tarvitsevat. Itse tarvitsen. Siksi kuuntelin tänä iltana mm. Jämsän opistoseuroja. Kiittäkäämme Jumalaa lähimmäisistämme. Palkitkoon Jumala rakkautenne ja myötäelämisenne ja hyvät tekonne ihmisten parissa** Juuri tämä on sitä VL soopaa.
        Usko on TUNNUSTAMISTA Jeesus Herraksi ja kaikkivaltiaaksi.
        Siihen ei pysty saata..nan palveliat. Saata..nakin uskoo Jumalaan, mutta ei tunnusta Jeesusta Herraksi, kaikkivaltiaaksi.
        Sinulle jää paljon parannettavaa.
        Kes.

        sanot: "Täysin Raamatun vastaista. Pyhä Henki jakaa lahjoja vain uudestisyntyneille ja meillekin tahtonsa mukaan."

        Jos jolla kulla kirurgilla on työssään hyvä käden taito, mutta tämä tunnustautuu ateistiksi, keneltä kirurgin lahja silloin on peräisin?


      • nykyään uskovainen
        Kesitas kirjoitti:

        Tuossa olet oikeassa, UT;n mukaan vain oma usko tulee tunnustaa. Katolisuus taas tunnustaa toisten uskon ja pelastuksen, kuten SRK.
        On pakko tarkentaa tuo; >>Taivaan Jumala jakaa lahjojaan runsaskätisesti kaikille ihmisille, myös ateisteille. Näitä lahjoja voivat olla fyysiset tai henkiset lahjat (tiedot, taidot jne). Sitä mielestäni tarkoittavat Raamatun sanat** Tämä meni pieleen. Vain muslimi ja Jehovan Todistajat näkevät näin.
        Jumala ei ole puhut kun kaksi kertaa 2400 vuoteen, ja molemmat olivat Jeesuksen kasteessa.
        Jumala ei lohduttanut poikaansa edes ristillä.
        Miten se sitten yhtä äkkiä alkaa puhua kaikille ja sekulaareille ja jakamaan lahjojaan.
        Täysin Raamatun vastaista.
        Pyhä Henki jakaa lahjoja vain uudestisyntyneille ja meillekin tahtonsa mukaan.
        Kun otat esille Jeesuksen, on asia vilpitön.
        Tuo Matteuksen luku 5 on Hänen ensimmäisiä esiintymisiä ja kirkastaa ainoastaan Jumalaa. Mutta jo puolen vuoden päästä Hän sanoo; Jeesus tuli heidän luokseen ja puhui heille näin: "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. ( Matt 28;18) Mutta jo aikaisemmin Hän myös mainitsee asiasta.
        Jumala ei anna mitään, Jumala ei tuomitse mitään, kaiken tekee Jeesus ja Pyhä Henki.
        Siinä olet oikeassa, että VL;kin luulee, että Jumala puhuu? Sekä Hänellä on kaikki valta?
        Raamatun tuntemus on hyvin alkeellista.
        Jos mainitset armolahjoja, kuten kielillä puhuminen, parantaminen yms, kerro yksikään VL, jolla sen havaitset.
        Henki ei asu siellä.

        >Ainoastaan Jumalalla on kaikki valta. ** Valehteleeko Jeesus? Jeesus tuli heidän luokseen ja puhui heille näin: "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. ( Matt 28;18)
        >>Mutta Jeesus on kyllä jättänyt omilleen valtuuden, valtakirjan Pyhän hengen virkana julistaa evankeliumia. ** Näin oli. Heidät on nimeltä mainittu ja He kaikki olivat juutalaisia, ei edes yhtään Israelilaista.
        Kannattaa pysyä sanassa.
        Jumalahan ”opetti” Saulusta, mutta kun tuli kristityksi, sen teki VAIN ja ainoastaan Jeesus, kaikkivaltias.
        Se on totta, mitä mainitset ihmisen suhteesta lähimmäiseen. Paras on kaikkein eniten toista palveleva ja heikoin itsensä nostaja.
        Kirjoitat evankeliumista. Sinulle se on selvää, mutta yhdellekään VL;lle ei.
        Heille on vain ”tämän valtakunnan evankeliumi”, jolla enkelien sanomaa kedolla ei ole tartuntapintaa.
        Kirjoitat, että Lyydia sai Jumalalta parannuksen armon?
        Hyvin pakanallista. Kohta kuuluu; Meitä kuuntelemassa oli myös muuan Lyydia, jumalaapelkäävä nainen, joka oli kotoisin Tyatirasta ja kävi kauppaa purppurakankailla. Herra avasi hänen sydämensä ottamaan vastaan sen mitä Paavali puhui, ja hänet ja hänen perhekuntansa kastettiin. Hän sanoi sitten meille: "Jos kerran pidätte minua Herraan uskovana, tulkaa kotiini ja jääkää vieraikseni." Hän vaatimalla vaati meitä tulemaan.
        Vai puhu Paavali Jumalasta. Älä luulekaan, Hän puhui, kuten jae sanoo Herrasta, ja Herra on Messias Jeesus.
        Kastoiko Hän Lyydian Jumalaan? Aikamoinen temppu, sillä Raamattu se sitä kerro.
        Toinen on parannuksen armo? Se on niitä Raamatun lisälehtiä, josta Jeesus varoitti.
        Josko panisit paikan, missä se seisoo, voisin saada parannuksenne armon.
        Lyydian Herra ei todella ollut Jumala, vaan Kaikkivaltias Messias.
        Älä viitsi väärentää Raamatun sanaa.
        >>Minulla on sellainen ymmärrys ja tunto, että Kristuksen hengessä ei ole kovaa ja vaativaa ilmapiiriä. ** 100% väärin.
        Jeesus sanoo; ( Matta 10;32 ) Joka tunnustautuu minun omakseni ihmisten edessä, sen minäkin tunnustan omakseni Isäni edessä taivaissa.
        Tämän mukaan Sinulla ei juuri kirjoituksiesi mukaan ole mitään toivoa.
        Jäät maailman valtiaan reviirille.
        >>>Usko ei vaadi. ** Usko nimenomaan vaatii, kuten yllä ja jopa tekoja, josta Jeesuksen veli Johannes puhuu; Usko Ilman tekoja on turhaa.
        Se on teillä teeskentelyä.
        >>Usko liittää samoin uskovat sydämet yhteen. Antakoon Herra Jeesus tehdä tämän sanan työtään niissä sydämissä, jotka sanan ravintoa tarvitsevat. Itse tarvitsen. Siksi kuuntelin tänä iltana mm. Jämsän opistoseuroja. Kiittäkäämme Jumalaa lähimmäisistämme. Palkitkoon Jumala rakkautenne ja myötäelämisenne ja hyvät tekonne ihmisten parissa** Juuri tämä on sitä VL soopaa.
        Usko on TUNNUSTAMISTA Jeesus Herraksi ja kaikkivaltiaaksi.
        Siihen ei pysty saata..nan palveliat. Saata..nakin uskoo Jumalaan, mutta ei tunnusta Jeesusta Herraksi, kaikkivaltiaaksi.
        Sinulle jää paljon parannettavaa.
        Kes.

        Kysyt: "Valehteleeko Jeesus? Jeesus tuli heidän luokseen ja puhui heille näin: "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä."

        Ei valehtele, koska Jeesus on Jumalamme ja Herramme.


      • nykyään uskovainen
        Kesitas kirjoitti:

        Tuossa olet oikeassa, UT;n mukaan vain oma usko tulee tunnustaa. Katolisuus taas tunnustaa toisten uskon ja pelastuksen, kuten SRK.
        On pakko tarkentaa tuo; >>Taivaan Jumala jakaa lahjojaan runsaskätisesti kaikille ihmisille, myös ateisteille. Näitä lahjoja voivat olla fyysiset tai henkiset lahjat (tiedot, taidot jne). Sitä mielestäni tarkoittavat Raamatun sanat** Tämä meni pieleen. Vain muslimi ja Jehovan Todistajat näkevät näin.
        Jumala ei ole puhut kun kaksi kertaa 2400 vuoteen, ja molemmat olivat Jeesuksen kasteessa.
        Jumala ei lohduttanut poikaansa edes ristillä.
        Miten se sitten yhtä äkkiä alkaa puhua kaikille ja sekulaareille ja jakamaan lahjojaan.
        Täysin Raamatun vastaista.
        Pyhä Henki jakaa lahjoja vain uudestisyntyneille ja meillekin tahtonsa mukaan.
        Kun otat esille Jeesuksen, on asia vilpitön.
        Tuo Matteuksen luku 5 on Hänen ensimmäisiä esiintymisiä ja kirkastaa ainoastaan Jumalaa. Mutta jo puolen vuoden päästä Hän sanoo; Jeesus tuli heidän luokseen ja puhui heille näin: "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. ( Matt 28;18) Mutta jo aikaisemmin Hän myös mainitsee asiasta.
        Jumala ei anna mitään, Jumala ei tuomitse mitään, kaiken tekee Jeesus ja Pyhä Henki.
        Siinä olet oikeassa, että VL;kin luulee, että Jumala puhuu? Sekä Hänellä on kaikki valta?
        Raamatun tuntemus on hyvin alkeellista.
        Jos mainitset armolahjoja, kuten kielillä puhuminen, parantaminen yms, kerro yksikään VL, jolla sen havaitset.
        Henki ei asu siellä.

        >Ainoastaan Jumalalla on kaikki valta. ** Valehteleeko Jeesus? Jeesus tuli heidän luokseen ja puhui heille näin: "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. ( Matt 28;18)
        >>Mutta Jeesus on kyllä jättänyt omilleen valtuuden, valtakirjan Pyhän hengen virkana julistaa evankeliumia. ** Näin oli. Heidät on nimeltä mainittu ja He kaikki olivat juutalaisia, ei edes yhtään Israelilaista.
        Kannattaa pysyä sanassa.
        Jumalahan ”opetti” Saulusta, mutta kun tuli kristityksi, sen teki VAIN ja ainoastaan Jeesus, kaikkivaltias.
        Se on totta, mitä mainitset ihmisen suhteesta lähimmäiseen. Paras on kaikkein eniten toista palveleva ja heikoin itsensä nostaja.
        Kirjoitat evankeliumista. Sinulle se on selvää, mutta yhdellekään VL;lle ei.
        Heille on vain ”tämän valtakunnan evankeliumi”, jolla enkelien sanomaa kedolla ei ole tartuntapintaa.
        Kirjoitat, että Lyydia sai Jumalalta parannuksen armon?
        Hyvin pakanallista. Kohta kuuluu; Meitä kuuntelemassa oli myös muuan Lyydia, jumalaapelkäävä nainen, joka oli kotoisin Tyatirasta ja kävi kauppaa purppurakankailla. Herra avasi hänen sydämensä ottamaan vastaan sen mitä Paavali puhui, ja hänet ja hänen perhekuntansa kastettiin. Hän sanoi sitten meille: "Jos kerran pidätte minua Herraan uskovana, tulkaa kotiini ja jääkää vieraikseni." Hän vaatimalla vaati meitä tulemaan.
        Vai puhu Paavali Jumalasta. Älä luulekaan, Hän puhui, kuten jae sanoo Herrasta, ja Herra on Messias Jeesus.
        Kastoiko Hän Lyydian Jumalaan? Aikamoinen temppu, sillä Raamattu se sitä kerro.
        Toinen on parannuksen armo? Se on niitä Raamatun lisälehtiä, josta Jeesus varoitti.
        Josko panisit paikan, missä se seisoo, voisin saada parannuksenne armon.
        Lyydian Herra ei todella ollut Jumala, vaan Kaikkivaltias Messias.
        Älä viitsi väärentää Raamatun sanaa.
        >>Minulla on sellainen ymmärrys ja tunto, että Kristuksen hengessä ei ole kovaa ja vaativaa ilmapiiriä. ** 100% väärin.
        Jeesus sanoo; ( Matta 10;32 ) Joka tunnustautuu minun omakseni ihmisten edessä, sen minäkin tunnustan omakseni Isäni edessä taivaissa.
        Tämän mukaan Sinulla ei juuri kirjoituksiesi mukaan ole mitään toivoa.
        Jäät maailman valtiaan reviirille.
        >>>Usko ei vaadi. ** Usko nimenomaan vaatii, kuten yllä ja jopa tekoja, josta Jeesuksen veli Johannes puhuu; Usko Ilman tekoja on turhaa.
        Se on teillä teeskentelyä.
        >>Usko liittää samoin uskovat sydämet yhteen. Antakoon Herra Jeesus tehdä tämän sanan työtään niissä sydämissä, jotka sanan ravintoa tarvitsevat. Itse tarvitsen. Siksi kuuntelin tänä iltana mm. Jämsän opistoseuroja. Kiittäkäämme Jumalaa lähimmäisistämme. Palkitkoon Jumala rakkautenne ja myötäelämisenne ja hyvät tekonne ihmisten parissa** Juuri tämä on sitä VL soopaa.
        Usko on TUNNUSTAMISTA Jeesus Herraksi ja kaikkivaltiaaksi.
        Siihen ei pysty saata..nan palveliat. Saata..nakin uskoo Jumalaan, mutta ei tunnusta Jeesusta Herraksi, kaikkivaltiaaksi.
        Sinulle jää paljon parannettavaa.
        Kes.

        sanot: "UT;n mukaan vain oma usko tulee tunnustaa."

        Näin opetetaan myös seuroissa: Usko on omakohtainen ja sen saa ääneen tunnustaa.


      • nykyään uskovainen
        Kesitas kirjoitti:

        Tuossa olet oikeassa, UT;n mukaan vain oma usko tulee tunnustaa. Katolisuus taas tunnustaa toisten uskon ja pelastuksen, kuten SRK.
        On pakko tarkentaa tuo; >>Taivaan Jumala jakaa lahjojaan runsaskätisesti kaikille ihmisille, myös ateisteille. Näitä lahjoja voivat olla fyysiset tai henkiset lahjat (tiedot, taidot jne). Sitä mielestäni tarkoittavat Raamatun sanat** Tämä meni pieleen. Vain muslimi ja Jehovan Todistajat näkevät näin.
        Jumala ei ole puhut kun kaksi kertaa 2400 vuoteen, ja molemmat olivat Jeesuksen kasteessa.
        Jumala ei lohduttanut poikaansa edes ristillä.
        Miten se sitten yhtä äkkiä alkaa puhua kaikille ja sekulaareille ja jakamaan lahjojaan.
        Täysin Raamatun vastaista.
        Pyhä Henki jakaa lahjoja vain uudestisyntyneille ja meillekin tahtonsa mukaan.
        Kun otat esille Jeesuksen, on asia vilpitön.
        Tuo Matteuksen luku 5 on Hänen ensimmäisiä esiintymisiä ja kirkastaa ainoastaan Jumalaa. Mutta jo puolen vuoden päästä Hän sanoo; Jeesus tuli heidän luokseen ja puhui heille näin: "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. ( Matt 28;18) Mutta jo aikaisemmin Hän myös mainitsee asiasta.
        Jumala ei anna mitään, Jumala ei tuomitse mitään, kaiken tekee Jeesus ja Pyhä Henki.
        Siinä olet oikeassa, että VL;kin luulee, että Jumala puhuu? Sekä Hänellä on kaikki valta?
        Raamatun tuntemus on hyvin alkeellista.
        Jos mainitset armolahjoja, kuten kielillä puhuminen, parantaminen yms, kerro yksikään VL, jolla sen havaitset.
        Henki ei asu siellä.

        >Ainoastaan Jumalalla on kaikki valta. ** Valehteleeko Jeesus? Jeesus tuli heidän luokseen ja puhui heille näin: "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. ( Matt 28;18)
        >>Mutta Jeesus on kyllä jättänyt omilleen valtuuden, valtakirjan Pyhän hengen virkana julistaa evankeliumia. ** Näin oli. Heidät on nimeltä mainittu ja He kaikki olivat juutalaisia, ei edes yhtään Israelilaista.
        Kannattaa pysyä sanassa.
        Jumalahan ”opetti” Saulusta, mutta kun tuli kristityksi, sen teki VAIN ja ainoastaan Jeesus, kaikkivaltias.
        Se on totta, mitä mainitset ihmisen suhteesta lähimmäiseen. Paras on kaikkein eniten toista palveleva ja heikoin itsensä nostaja.
        Kirjoitat evankeliumista. Sinulle se on selvää, mutta yhdellekään VL;lle ei.
        Heille on vain ”tämän valtakunnan evankeliumi”, jolla enkelien sanomaa kedolla ei ole tartuntapintaa.
        Kirjoitat, että Lyydia sai Jumalalta parannuksen armon?
        Hyvin pakanallista. Kohta kuuluu; Meitä kuuntelemassa oli myös muuan Lyydia, jumalaapelkäävä nainen, joka oli kotoisin Tyatirasta ja kävi kauppaa purppurakankailla. Herra avasi hänen sydämensä ottamaan vastaan sen mitä Paavali puhui, ja hänet ja hänen perhekuntansa kastettiin. Hän sanoi sitten meille: "Jos kerran pidätte minua Herraan uskovana, tulkaa kotiini ja jääkää vieraikseni." Hän vaatimalla vaati meitä tulemaan.
        Vai puhu Paavali Jumalasta. Älä luulekaan, Hän puhui, kuten jae sanoo Herrasta, ja Herra on Messias Jeesus.
        Kastoiko Hän Lyydian Jumalaan? Aikamoinen temppu, sillä Raamattu se sitä kerro.
        Toinen on parannuksen armo? Se on niitä Raamatun lisälehtiä, josta Jeesus varoitti.
        Josko panisit paikan, missä se seisoo, voisin saada parannuksenne armon.
        Lyydian Herra ei todella ollut Jumala, vaan Kaikkivaltias Messias.
        Älä viitsi väärentää Raamatun sanaa.
        >>Minulla on sellainen ymmärrys ja tunto, että Kristuksen hengessä ei ole kovaa ja vaativaa ilmapiiriä. ** 100% väärin.
        Jeesus sanoo; ( Matta 10;32 ) Joka tunnustautuu minun omakseni ihmisten edessä, sen minäkin tunnustan omakseni Isäni edessä taivaissa.
        Tämän mukaan Sinulla ei juuri kirjoituksiesi mukaan ole mitään toivoa.
        Jäät maailman valtiaan reviirille.
        >>>Usko ei vaadi. ** Usko nimenomaan vaatii, kuten yllä ja jopa tekoja, josta Jeesuksen veli Johannes puhuu; Usko Ilman tekoja on turhaa.
        Se on teillä teeskentelyä.
        >>Usko liittää samoin uskovat sydämet yhteen. Antakoon Herra Jeesus tehdä tämän sanan työtään niissä sydämissä, jotka sanan ravintoa tarvitsevat. Itse tarvitsen. Siksi kuuntelin tänä iltana mm. Jämsän opistoseuroja. Kiittäkäämme Jumalaa lähimmäisistämme. Palkitkoon Jumala rakkautenne ja myötäelämisenne ja hyvät tekonne ihmisten parissa** Juuri tämä on sitä VL soopaa.
        Usko on TUNNUSTAMISTA Jeesus Herraksi ja kaikkivaltiaaksi.
        Siihen ei pysty saata..nan palveliat. Saata..nakin uskoo Jumalaan, mutta ei tunnusta Jeesusta Herraksi, kaikkivaltiaaksi.
        Sinulle jää paljon parannettavaa.
        Kes.

        Kommentoit sanojani "Minulla on sellainen ymmärrys ja tunto, että Kristuksen hengessä ei ole kovaa ja vaativaa ilmapiiriä" näin: ** 100% väärin.

        Kuinka niin? Kristuksen henki on lempeä kanssaihmistä kohtaan. Eihän hänen sydämeensä voi nähdä kukaan muu kuin Jumala. Raamatun sana kohdistuukin itseen, omakohtaisesti. Jeesuksen sana kohdistuu juuri kullekin kuulijalle henkilökohtaisesti: "Joka tunnustautuu minun omakseni ihmisten edessä, sen minäkin tunnustan omakseni Isäni edessä taivaissa."

        kommentoit sanojani "Usko ei vaadi". Minun uskoni ei aseta vaatimuksia kanssakulkijalle. Jos mittaankin väärin, samalla mitalla mitataan myös minulle. Haluan mitata muille armon ylitsevuotavaisella, laupauden, kärsivällisyyden ja rakkauden mitalla.

        edelleen jatkat: "Usko Ilman tekoja on turhaa. Se on teillä teeskentelyä". Sinäkö näet nettipalstan kautta toisen tekemiset ja tekemättä jättämiset? Kyllä Jumala antaa kullekin teot, mutta miksi pitää hyvistäkään teoista suurta meteliä?

        Kyllä minulle jää paljon parannettavaa niin maallisessa kuin hengellisessäkin. Siinä olet oikeassa. Mutta omilla teoillani en Jumalalle kelpaavaksi tulekaan. Jos sanani ovat sinulle vain soopaa, voit kernaasti ohittaa ne jatkossa.

        Kaikkea hyvää ja Kaikkivaltiaan Jumalan siunausta elämääsi! Rukoilen Jumalalta Herran Jeesuksen nimessä kuitenkin muutosta asenteisiisi.


      • nykyään uskovainen kirjoitti:

        sanot: "Täysin Raamatun vastaista. Pyhä Henki jakaa lahjoja vain uudestisyntyneille ja meillekin tahtonsa mukaan."

        Jos jolla kulla kirurgilla on työssään hyvä käden taito, mutta tämä tunnustautuu ateistiksi, keneltä kirurgin lahja silloin on peräisin?

        Armo lahja sekä "ns käden tekemisen taito" on aivan eri asioita.
        Ihminen voi olla lahjakas, vaikka on ateistikin, tai jopa Jeesuksen pilkkaaja, mutta Jumalalta ei saa Hän mitään muuta, kun ”vedon”.
        Joh. 6:44
        Ei kukaan voi tulla minun luokseni, ellei Isä, joka minut on lähettänyt, vedä häntä. Sen, joka tulee, minä herätän viimeisenä päivänä.
        Jumala ei auta muita kuin omiaan, ei muiden omia.
        Kes.


      • nykyään uskovainen kirjoitti:

        sanot: "UT;n mukaan vain oma usko tulee tunnustaa."

        Näin opetetaan myös seuroissa: Usko on omakohtainen ja sen saa ääneen tunnustaa.

        Älä viitsi.
        Viimeksi viime viikolla törmäsin erääseen vanhaan VL tuttuuni ja juttu meni uskoon.
        Kysyin tunnustamisesta, toistamiseen.
        Vastaus oli KUTEN TEILLÄ AINA; - Kuule, usko on niin omakohtainen asia, ettei sitä saa toitottaa?
        Jeesus ei Hänelle ollut Herra, ainoastaan vapahtaja.
        Kes.


      • nykyään uskovainen kirjoitti:

        Kommentoit sanojani "Minulla on sellainen ymmärrys ja tunto, että Kristuksen hengessä ei ole kovaa ja vaativaa ilmapiiriä" näin: ** 100% väärin.

        Kuinka niin? Kristuksen henki on lempeä kanssaihmistä kohtaan. Eihän hänen sydämeensä voi nähdä kukaan muu kuin Jumala. Raamatun sana kohdistuukin itseen, omakohtaisesti. Jeesuksen sana kohdistuu juuri kullekin kuulijalle henkilökohtaisesti: "Joka tunnustautuu minun omakseni ihmisten edessä, sen minäkin tunnustan omakseni Isäni edessä taivaissa."

        kommentoit sanojani "Usko ei vaadi". Minun uskoni ei aseta vaatimuksia kanssakulkijalle. Jos mittaankin väärin, samalla mitalla mitataan myös minulle. Haluan mitata muille armon ylitsevuotavaisella, laupauden, kärsivällisyyden ja rakkauden mitalla.

        edelleen jatkat: "Usko Ilman tekoja on turhaa. Se on teillä teeskentelyä". Sinäkö näet nettipalstan kautta toisen tekemiset ja tekemättä jättämiset? Kyllä Jumala antaa kullekin teot, mutta miksi pitää hyvistäkään teoista suurta meteliä?

        Kyllä minulle jää paljon parannettavaa niin maallisessa kuin hengellisessäkin. Siinä olet oikeassa. Mutta omilla teoillani en Jumalalle kelpaavaksi tulekaan. Jos sanani ovat sinulle vain soopaa, voit kernaasti ohittaa ne jatkossa.

        Kaikkea hyvää ja Kaikkivaltiaan Jumalan siunausta elämääsi! Rukoilen Jumalalta Herran Jeesuksen nimessä kuitenkin muutosta asenteisiisi.

        Usko Kristukseen vaatii opetuslapseuttamista itseltä. Muuten ihminen on toisen oma, eli saa.tanan.
        En kirjoita toisten tekemisistä, vaan kristityn tekemisiä, Pyhiä toimintoja sekä tekoja.
        Miksi metelöidä kristillisestä elämäntavoista?

        Olet ilmeisesti nöyrä uskova, jopa vähättelet itseäsi, uskoakseni turhaan.
        Uskossa Kristukseen tulee olla luja, sekä tunnustuksellinen.
        Jeesus sanoi lähtiessään kolme ohjetta, Matt. 28 kolmessa viimeisessä jakeessa.
        - Saarnatkaa evankeliumia,
        - Ja kun se on saarnattu, kastakaa heidät ja kun käyt upotuskasteella, saat Pyhän Hengen,
        - Jonka jälkeen elät, kuten Jeesus eli ja opetti.
        Tämä on se tie.
        Osa oli soopaa. Et selviä sillä, että vedät pääsi pensaaseen, vaan kääntymisellä Jeesuksen puoleen ja löytää Hänessä Opettaja, Herra sekä syntien sovitus.
        Syntien ns, anteeksi anto ihmiseltä on saata..nan paras ase, kristillisesti täyttä soppaa.
        Jo epäilet omia tekojasi, teet väärin.
        Käy kasteella, ja uudessa Kristus- ruumissa on helpompi elää, mutta ilman tekoja olet ulkona.
        >>Kaikkea hyvää ja Kaikkivaltiaan Jumalan siunausta elämääsi! Rukoilen Jumalalta Herran Jeesuksen nimessä kuitenkin muutosta asenteisiisi.** Vielä kerran, valehteliko Jeesus Sinulle, ettei ole itse kaikkivaltias, vaan se on Isä?
        Shalom Aleichum,
        Kes.


      • nykyään uskovainen
        Kesitas kirjoitti:

        Armo lahja sekä "ns käden tekemisen taito" on aivan eri asioita.
        Ihminen voi olla lahjakas, vaikka on ateistikin, tai jopa Jeesuksen pilkkaaja, mutta Jumalalta ei saa Hän mitään muuta, kun ”vedon”.
        Joh. 6:44
        Ei kukaan voi tulla minun luokseni, ellei Isä, joka minut on lähettänyt, vedä häntä. Sen, joka tulee, minä herätän viimeisenä päivänä.
        Jumala ei auta muita kuin omiaan, ei muiden omia.
        Kes.

        Jos haluat tehdä jonkinlaisen eron ns. luonnollisten lahjojen ja armolahjojen välillä - ole hyvä vain. Toin vain esiin, että Jumalan armosta kaikki ihmisten lahjakkuudet on lahjaksi saatu.

        Jumala antaa ja Jumala ottaa.
        Isän veto on minulle henkilökohtaisesti varsin tuttu asia, koska sain parannuksen lahjan taivaasta vasta aikuisiällä.


      • nykyään uskovainen
        Kesitas kirjoitti:

        Älä viitsi.
        Viimeksi viime viikolla törmäsin erääseen vanhaan VL tuttuuni ja juttu meni uskoon.
        Kysyin tunnustamisesta, toistamiseen.
        Vastaus oli KUTEN TEILLÄ AINA; - Kuule, usko on niin omakohtainen asia, ettei sitä saa toitottaa?
        Jeesus ei Hänelle ollut Herra, ainoastaan vapahtaja.
        Kes.

        Onko sinulla jokin ongelma? Tunnut tekevän uskon ääneen tunnustamisesta jotenkin lihallista mittelöä. Eivät suuret sanat suuta halkaise, mutta eivät myöskään aina vakuuta.

        Kun usko on omakohtainen, se tarkoittaa, että haluaa evankeliumia saarnatessakin säilyttää samalla aran tunnon Jumalan edessä. Usko on Jumalan armolahjoista suurin, uskoa ei voi itse omasta lihasta esiin puristaa. Armolapsi ei halua kerskata, ei ainakaan muiden ihmisten edessä pröystäillen. Herrasta kerskaaminen on Jeesuksen sovintotyön esilläpitämistä, nöyränä palvelijana. Minäkin voin sanoa, että Jeesus Kristus on Herrani ja Vapahtajani. Mutta mitä tämän esillä pitäminen auttaa sinua?

        Asenteissasi vaikuttaa olevan jotakin, joka tarvitsisi muutosta.

        Muuten, seuroissa sanotaan aina: Herramme Jeesus Kristus


      • nykyään uskovainen
        Kesitas kirjoitti:

        Armo lahja sekä "ns käden tekemisen taito" on aivan eri asioita.
        Ihminen voi olla lahjakas, vaikka on ateistikin, tai jopa Jeesuksen pilkkaaja, mutta Jumalalta ei saa Hän mitään muuta, kun ”vedon”.
        Joh. 6:44
        Ei kukaan voi tulla minun luokseni, ellei Isä, joka minut on lähettänyt, vedä häntä. Sen, joka tulee, minä herätän viimeisenä päivänä.
        Jumala ei auta muita kuin omiaan, ei muiden omia.
        Kes.

        sanot: "Ihminen voi olla lahjakas,--- mutta Jumalalta ei saa Hän mitään muuta, kun ”vedon”."

        Raamattu sanoo:
        "Jokainen hyvä anti ja jokainen täydellinen lahja tulee ylhäältä, valkeuksien Isältä, jonka tykönä ei ole muutosta, ei vaihteen varjoa." Jaak. 1:17


      • nykyään uskovainen kirjoitti:

        Onko sinulla jokin ongelma? Tunnut tekevän uskon ääneen tunnustamisesta jotenkin lihallista mittelöä. Eivät suuret sanat suuta halkaise, mutta eivät myöskään aina vakuuta.

        Kun usko on omakohtainen, se tarkoittaa, että haluaa evankeliumia saarnatessakin säilyttää samalla aran tunnon Jumalan edessä. Usko on Jumalan armolahjoista suurin, uskoa ei voi itse omasta lihasta esiin puristaa. Armolapsi ei halua kerskata, ei ainakaan muiden ihmisten edessä pröystäillen. Herrasta kerskaaminen on Jeesuksen sovintotyön esilläpitämistä, nöyränä palvelijana. Minäkin voin sanoa, että Jeesus Kristus on Herrani ja Vapahtajani. Mutta mitä tämän esillä pitäminen auttaa sinua?

        Asenteissasi vaikuttaa olevan jotakin, joka tarvitsisi muutosta.

        Muuten, seuroissa sanotaan aina: Herramme Jeesus Kristus

        >>Onko sinulla jokin ongelma?** Minullako ongelma, tuo ongelma on jumalattomilla sekä lahkolaisilla, ettei uskalla tunnustaa Kristusta Herraksi ja kaikkivaltiaaksi.
        Ongelma on Jeesus, Sinulle juuri sillä Hänen oppia tänne tuon.
        >>Tunnut tekevän uskon ääneen tunnustamisesta jotenkin lihallista mittelöä. Eivät suuret sanat suuta halkaise, mutta eivät myöskään aina vakuuta.** Ei todella, helvettii..in menijöitä, Jeesushan ei merkitse teille muuta kun sanonta ”suksen veressä anteeksi annettu”.
        >>>Kun usko on omakohtainen, se tarkoittaa, että haluaa evankeliumia saarnatessakin säilyttää samalla aran tunnon Jumalan edessä. ** Uskon alkuvaiheella on evankeliumi, kun löydetään Jeesus, mutta kristitty uskovainen etsii, miten Jeesus käski elää ja TOIMIA. Se ei ole evankeliumia vaan uskossa elämistä. Evankeliuminhan saimme jo kuulla 6 vuotiaana, se on selvää ”pässin lihaa”.
        >>Usko on Jumalan armolahjoista suurin, uskoa ei voi itse omasta lihasta esiin puristaa. ** Missä mainitaan Jumala uskon armolahja?
        Eikö Saulus juuri uskonut Jumalaan ja TEKI PARANNUKSEN Jeesukseen.
        Se tie on vielä VL;illä edessä.
        >>Armolapsi ei halua kerskata, ei ainakaan muiden ihmisten edessä pröystäillen.** Miksi lapset kerskaisivat? Hehän ovat jo luonnostaan hurskaita.
        Pidätkö Paavalia epäuskoisena, sillä Hän KERSKAA usein uskollaan 2 Kor 11 luvussa.
        Eikö ole aika poika.
        >>Asenteissasi vaikuttaa olevan jotakin, joka tarvitsisi muutosta.** Jotain, mitä, voitko auttaa.

        >>Muuten, seuroissa sanotaan aina: Herramme Jeesus Kristus** Niin, Herramme, mutta kukaan VL ei sano HERRANI.
        Kes.


      • nykyään uskovainen kirjoitti:

        Jos haluat tehdä jonkinlaisen eron ns. luonnollisten lahjojen ja armolahjojen välillä - ole hyvä vain. Toin vain esiin, että Jumalan armosta kaikki ihmisten lahjakkuudet on lahjaksi saatu.

        Jumala antaa ja Jumala ottaa.
        Isän veto on minulle henkilökohtaisesti varsin tuttu asia, koska sain parannuksen lahjan taivaasta vasta aikuisiällä.

        Raamattu tekee sillä eron, siinä se.

        Et ole täysin vakuuttunt ilmeisesti Raamatun sanomasta?

        Vai etkö lue sitä?


      • kiitos kaunis
        nykyään uskovainen kirjoitti:

        Nykyisin vl-uskovaisena en ymmärrä, koska en ole syntynyt vl-kotiin, mistä kumpuaa tämä "vaatimus", että uskovaisen erityisesti täytyy tunnustaa toisen/toisin uskovaisen usko.

        Taivaan Jumala jakaa lahjojaan runsaskätisesti kaikille ihmisille, myös ateisteille. Näitä lahjoja voivat olla fyysiset tai henkiset lahjat (tiedot, taidot jne). Sitä mielestäni tarkoittavat Raamatun sanat

        "Jos kuitenkin joltakulta teistä puuttuu viisautta, pyytäköön sitä Jumalalta. Hän on saava pyytämänsä, sillä Jumala antaa auliisti kaikille, ketään soimaamatta" (Jaak. 1:5) sekä

        Jeesuksen sanat:
        "Mutta minä sanon teille: rakastakaa vihamiehiänne ja rukoilkaa vainoojienne puolesta, jotta olisitte taivaallisen Isänne lapsia. Hän antaa aurinkonsa nousta niin hyville kuin pahoille ja lähettää sateen niin hurskaille kuin jumalattomille" (Matt 5:44-45)

        Jumala ei siis anna lahjojaan yksistään uskovaisille vaan kaikille, ikään kuin ennakkolahjoina, rusinoita pullasta. Kaikki ihmiset ovat Jumalan luomuksia, ihmiset eivät ole virhekappaleita. Kukaan vanhoillislestadiolainen uskovainen ei siis kuvittele olevansa toista eri tavalla ajattelevaa parempi millään elämän osa-alueella.

        Näin en ole koskaan kokenut, että vl-uskovainen ihminen käyttäisi toisen ylitse jotakin tuomiovaltaa. Ainoastaan Jumalalla on kaikki valta. Mutta Jeesus on kyllä jättänyt omilleen valtuuden, valtakirjan Pyhän hengen virkana julistaa evankeliumia. Siinä tehtävässä ole mitään lihallista paremmuutta. Sanoohan Raamatun sanakin, että "toinen toisenne kunnioittamisessa kilvoitelkaa". Miksi siis puhutaan yksisilmäisesti "ylpeistä" lestadiolaisista, kun ne, joille vanhoillislestadiolaisen esillä pitämä evankeliumin sanoma ei kelpaa, voisivat yhtä lailla mennä itseensä ja miettiä, mistä kumpuavat nämä uskon tunnustamisen vaatimukset?

        Purppurakankaita myyvää Lyydiaa (Ap.t. 16:14-15) Jumalan sana kosketti, kun hän kuunteli Paavalin puhetta. Lyydia sai Jumalalta parannuksen armolahjan ja otti Paavalin ja Timoteuksen tuoman sanoman vastaan. Raamattu kertoo Lyydiasta näin: "Jos kerran pidätte minua Herraan uskovana, tulkaa kotiini ja jääkää vieraikseni." Raamattu jatkaa: "Hän vaatimalla vaati meitä tulemaan". Koen, että Lyydia ei niinkään vaatimalla vaatinut Paavalia ja Timoteusta tunnustamaan hänen uskonsa - hänestähän oli tullut uudestisyntynyt. Vaan että hän halusi vieraanvaraisuudellaan jakaa oman ja heidän yhteisen ilonsa! Tässä vaatiminen on ymmärrettävä voimakkaaksi kehotukseksi hyvässä ja ristiriidattomassa ilmapiirissä.

        Mutta näissä keskusteluissa, joissa silminnähtävän usein halutaan kyseenalaistaa vl-uskovaisen uskoa, ei huomata, että omia vaatimuksia ei ehkä siivitä iloa ja rauha. Kiistelynkipeys, kateus, oikeassa olemisen pakko tai lihallisen mittelön halu ei todista uskon rauhasta. Raamattuhan sanoo:

        "Oikea juutalainen on se, joka on juutalainen sisimmässään, ja oikea ympärileikkaus on sydämen ympärileikkaus, jota ei saa aikaan laki, vaan Henki. Tällainen juutalainen saa kiitoksen Jumalalta, ei ihmisiltä" (Room. 2:29)

        Minulla on sellainen ymmärrys ja tunto, että Kristuksen hengessä ei ole kovaa ja vaativaa ilmapiiriä. En halua erityisesti nimetä palstalla ketään, silloinhan tekisin itse juuri sitä, mistä huomautan. Usko ei vaadi. Usko liittää samoin uskovat sydämet yhteen. Antakoon Herra Jeesus tehdä tämän sanan työtään niissä sydämissä, jotka sanan ravintoa tarvitsevat. Itse tarvitsen. Siksi kuuntelin tänä iltana mm. Jämsän opistoseuroja. Kiittäkäämme Jumalaa lähimmäisistämme. Palkitkoon Jumala rakkautenne ja myötäelämisenne ja hyvät tekonne ihmisten parissa.

        Selkeä on ajatus ja esitys.


    • kiitos riitti

      Kuuntelin hetken ei sytyttänyt meikäläistäkään.

      • gxcv26

        joitakin sana virvoittaa joitakin pahentaa.


    • nykyään uskovainen

      On juuri näin kuin Raamattua siteerasit:
      "Jumalan vanhurskaus tulee uskosta Jeesukseen Kristukseen kaikkiin ja kaikille erotuksetta"

      Mutta miten usko ilmaantuu?

      Room. 10:14
      Mutta kuinka he voivat huutaa avukseen sitä, johon eivät usko? Kuinka he voivat uskoa siihen, josta eivät ole kuulleet? Kuinka he voivat kuulla, ellei kukaan julista?

      Ap.t. 8:31
      Mies [etiopialainen hoviherra] vastasi: "Kuinka ymmärtäisin, kun kukaan ei minua neuvo." Hän pyysi Filipposta nousemaan vaunuihin ja istumaan vierellään.

      Joh. 14:21
      [Lupaus pyhästä hengestä]
      Joka on ottanut vastaan minun käskyni ja noudattaa niitä, se rakastaa minua. Ja minun Isäni rakastaa sitä, joka rakastaa minua, ja häntä minäkin rakastan ja ilmaisen hänelle itseni."

      Millaiseen uskoon onkaan ihminen tullut, jos hän halveksii vl-uskovaisen palvelutyötä ja halua vakuuttaa toiselle synnit anteeksi Jeesuksen Kristuksen pyhässä nimessä ja sovintoveressä? Sillä eihän vl-uskovainen itsestään mitään vakuuta vaan Herrastamme Jeesuksesta Kristuksesta. Vl-uskovainen ei myöskään nosta itseään tässä palvelutehtävässä toisen yläpuolella vaan sydämestään odottaa, että saisi tehdä näin:

      Luuk. 17:9-10
      Ei palvelija siitä saa kiitosta, että hän tekee, mitä hänen tulee tehdä. Niinpä tekin, kun olette tehneet kaiken, mitä teidän tulee tehdä, sanokaa: 'Me olemme arvottomia palvelijoita. Olemme tehneet vain sen, minkä olimme velvolliset tekemään.'"

      Paavalikin huudahti:

      1. Kor. 9:16
      Siinä, että julistan evankeliumia, ei ole mitään ylpeilemistä, sillä minun on pakko tehdä sitä. Voi minua, ellen evankeliumia julista!

      Mihin uskoon onkaan ihminen tullut, jos hän ei ole valmis jokapäiväiseen parannukseen, vaan katsookin yhtäkkiä vl-uskovaisen ihmisen uskon huonommaksi kuin omansa? Mihin uskoon ihminen onkaan tullut, jos uskoja pitää ruveta vertailemaan? Mihin uskoon ihminen onkaan tullut, jos alkaa kovasti vaatia, että "nyt sinun täytyy tunnustaa minut oikein-uskovaiseksi"?

      Oikea usko yhdistää ihmissielut. On siis näkökulmakysymys, onko "syypää" yhteyden puuttumiseen vl-uskovainen, joka haluaa tehdä evankeliumin velvoittavan palvelutyön vai toisin uskovaisessa, jolla on jo ennakkoasenne, että ainakaan "lestaksi" en rupea.

      Ehkä joku kokee nämä sanat provosoiviksi, se ei kuitenkaan ole tarkoitukseni. Ajattelen tätä palstaa lukiessa, että ihmisillä täytyy olla SUURI VÄÄRINKÄSITYS vanhoillislestadiolaisesta uskon opetuksesta. Vanhoillislestadiolainen uskovainen ei ylennä itseään. Vanhoillislestadiolainen uskovainen ei halua olla omavanhurskas ja omariittoinen. Hän haluaa ylentää Jeesusta Kristusta ja toimittaa annettua evankeliumin viejän palvelutehtäväänsä eteenpäin.

      Näin minulle on opetettu. Näin uskon ja toimin.

      • mietityttävät todella:-(

        Miksi Jumala ei vastaa Jeesuksen nimen kautta hätääni, jos oppinne on oikea ottaisin sen mielelläni vastaan.
        Olen nimittäin täällä keskustellut ja seuroja kuunellut, rukoillut ja rukoilen alati. Rukoukseni on johda minut tiellesi Jeesus rakas.
        Seurakuntalaisia tai ei, ihan sama mistä voimani saisin. Ja olen jopa valmis ammatin vaihtoon, ravintolatyöntekijänä kaikki on jo nähty.


      • Lestadiolainenn2323
        mietityttävät todella:-( kirjoitti:

        Miksi Jumala ei vastaa Jeesuksen nimen kautta hätääni, jos oppinne on oikea ottaisin sen mielelläni vastaan.
        Olen nimittäin täällä keskustellut ja seuroja kuunellut, rukoillut ja rukoilen alati. Rukoukseni on johda minut tiellesi Jeesus rakas.
        Seurakuntalaisia tai ei, ihan sama mistä voimani saisin. Ja olen jopa valmis ammatin vaihtoon, ravintolatyöntekijänä kaikki on jo nähty.

        Hei! Mene ihmeessä lähimmälle rauhanyhdistykselle :) voit siellä jutella kelle tahansa seuravieraalle ajatuksistasi. Kuuntele Jämsän opistoseuroja www.opistoseurat.jamsanopisto.fi . Onko sulla jotain kysyttävää? :)


      • 12x16
        mietityttävät todella:-( kirjoitti:

        Miksi Jumala ei vastaa Jeesuksen nimen kautta hätääni, jos oppinne on oikea ottaisin sen mielelläni vastaan.
        Olen nimittäin täällä keskustellut ja seuroja kuunellut, rukoillut ja rukoilen alati. Rukoukseni on johda minut tiellesi Jeesus rakas.
        Seurakuntalaisia tai ei, ihan sama mistä voimani saisin. Ja olen jopa valmis ammatin vaihtoon, ravintolatyöntekijänä kaikki on jo nähty.

        Sinähän olet jo matkalla... Se on kuule Jumalan työ alusta loppuun asti, että saat omistaa anteeksiantamuksen ja Kristuksen mielen mukaisen rauhan. Älä siis viivyttele vaan mene uskovaisen luo, joka voi sinua auttaa!


      • mietityttävät todella:-(
        Lestadiolainenn2323 kirjoitti:

        Hei! Mene ihmeessä lähimmälle rauhanyhdistykselle :) voit siellä jutella kelle tahansa seuravieraalle ajatuksistasi. Kuuntele Jämsän opistoseuroja www.opistoseurat.jamsanopisto.fi . Onko sulla jotain kysyttävää? :)

        Voi kyllähän minulla olisi kysyttävää, muten halua kysyä. Minulle ja järkeilyni tuotoksille vois olla paras vastaaja joku selkeä suomen kielinen lestadiolaisteologi, etten aiheuta teille nuorille suotta päänvaivaa ja uskon vaikeutta.
        Aika monesta asiasta ajattelen, kuin lestadiolainen(vanhollis).
        Minulla on vain kaksi järkeilyä, asiaa mitkä estää konkreettisen keskustelun ja rauhanyhdistykselle menon.
        Olen jo pyytänyt lestadiolaisten esirukouksia puolestani tällä palstalla, toivon et muistatte minua edelleen ja kaltaisiani.
        Sinun uskosi on niin suurta, armoa ja rakkautta, et sen hajuisin. Jokin jota en tajua estää, mikä minua nyt edistää teistä. Ehkä koen etsikon ja kääntymisen uskon tielle.


      • ÄläHukkaaEtsikonaikaa
        mietityttävät todella:-( kirjoitti:

        Voi kyllähän minulla olisi kysyttävää, muten halua kysyä. Minulle ja järkeilyni tuotoksille vois olla paras vastaaja joku selkeä suomen kielinen lestadiolaisteologi, etten aiheuta teille nuorille suotta päänvaivaa ja uskon vaikeutta.
        Aika monesta asiasta ajattelen, kuin lestadiolainen(vanhollis).
        Minulla on vain kaksi järkeilyä, asiaa mitkä estää konkreettisen keskustelun ja rauhanyhdistykselle menon.
        Olen jo pyytänyt lestadiolaisten esirukouksia puolestani tällä palstalla, toivon et muistatte minua edelleen ja kaltaisiani.
        Sinun uskosi on niin suurta, armoa ja rakkautta, et sen hajuisin. Jokin jota en tajua estää, mikä minua nyt edistää teistä. Ehkä koen etsikon ja kääntymisen uskon tielle.

        Minusta kun kuulostaa, että sinulla on juuri nyt etsikonaika. Älä hukkaa sitä vedoten tekosyihin, kuten Raamattu varoittaa. Osa kutsutuista selitti heillä olevan härkiä tai morsian jne. Et voi tietää että hetkauttaako sinua enää tämä asia tulevaisuudessa. Mene vain keskustelemaan kysymyksistäsi rauhanyhdistykselle jollekin uskovaiselle.


      • 3+18
        12x16 kirjoitti:

        Sinähän olet jo matkalla... Se on kuule Jumalan työ alusta loppuun asti, että saat omistaa anteeksiantamuksen ja Kristuksen mielen mukaisen rauhan. Älä siis viivyttele vaan mene uskovaisen luo, joka voi sinua auttaa!

        Miksi vl-hössöt aina hokevat, että pitäisi mennä tai tulle? Eivätkö vl:t itse voisi lähteä, kuten Jeesus kehoitti?


      • Se oli silloin
        3+18 kirjoitti:

        Miksi vl-hössöt aina hokevat, että pitäisi mennä tai tulle? Eivätkö vl:t itse voisi lähteä, kuten Jeesus kehoitti?

        SRK on kirjoittanut tuon kohdn uudestaan ja päättänyt että tulkoon muut heidän luokseen tuo muiden luokse meneminen on nykyään pois muodista.


    • Hdiskd

      Jumala ensin riisuu aivan paljaaksi, sitten pukee aivan uuden juhlapuvun ylle. Eli olet nyt Jumalan riisumisvaiheessa. Ensin riisutaan kaikki omat työt ja rakennelmat pois ja sitten annetaan kaikki silkasta Jumalan armosta. Jatka etsimistä. On luvattu, että etsivä löytää ja kolkuttavalle avataan. Kuuntele seuraradioa ja nettiseuroja. Kaikki Jumalanlapseksi pääseminen alusta loppuun on Jumalan työtä. Ole vain kutsulle kuuliainen.

      • mietityttävät todella:-(

        Niin "riisuu" kai varmaan tarkoitat tällä sitä, etten enään mahda mitekään pyöritellä asian kanssa. Mitä tehdä?
        Silloin kai tiedän, mitä tehdä l. teen parannuksen ja unohdan entiset polut.
        Rukoileen olen oppinut, anon ehkä minulle aikanaan vastataan.
        Huomaan olevani vähän kärsimätön, koska haluaisin ottaa uskon. Harmi kun uskoa ei oteta, naps vain.


    • myyme626

      "Älkää tuomitko ettei teitä tuomittaisi."

      Onko syntiä rikkoa tätä ohjetta?

    • elävä kristitty

      Muista:

      Ensin tulee usko ja muu seuraa uskosta.
      Jos vaaditaan jotain tekemään , jotta saa uskon, kavahda. Siellä on ihmisoppi.
      Usko tulee armosta.

      Ahdasportti on uskoa syntisenä armosta autuaaksi.

      Jos ahtaaksi portiksi tehdään parannuksen TEKEMINEN, kavahda. Lammashuoneeseen käydään ovesta, joka on itse herra.

      Etsivä löytää ja kolkuttavalle avataan.

      • Jerusalemissakin

        Muta ei avata aina. Ovet katua vastaan myös suljetaan.


      • 67032
        Jerusalemissakin kirjoitti:

        Muta ei avata aina. Ovet katua vastaan myös suljetaan.

        " Ovet katua vastaan myös suljetaan " ... silloin on epäuskoisilla hätä, mistä löytää Jumalan valtakunta ?


      • nykyään uskovainen

        sanot: "Jos vaaditaan jotain tekemään , jotta saa uskon, kavahda."

        Ei vaadita. Uskovainen ihminen ei vaadi toiselta mitään. Tämä on itsensä Jumalan sanan antama KEHOTUS:

        Ap. t. 17:30
        Noita tietämättömyyden aikoja Jumala on kärsinyt, mutta nyt hän tekee tiettäväksi, että kaikkien ihmisten kaikkialla on tehtävä parannus.

        Jeesuksen lähettämät 12 opetuslasta
        Mark. 6:12
        Niin he lähtivät ja saarnasivat, että oli tehtävä parannus

        Matt. 4:17
        Siitä lähtien Jeesus rupesi saarnaamaan ja sanomaan: "Tehkää parannus, sillä taivasten valtakunta on tullut lähelle"

        Nämä sanat on osoitettu sille, joka ei vielä usko Herraan Jeesukseen. Ja oikotietä oikeaan pelastavaan uskoon ei ole muuten kuin tekemällä parannuksen synneistä. Sitä kautta käydään ahtaasta ovesta Jumalan valtakuntaan.

        Usko ei tule parannusta tekemättömälle ja katumattomalle. Sinuna tarkistaisin opetustasi.


      • etsivä-xx
        Jerusalemissakin kirjoitti:

        Muta ei avata aina. Ovet katua vastaan myös suljetaan.

        nyt menee taas metsään nämä vl fraasit.
        "Muta ei avata aina. Ovet katua vastaan myös suljetaan."

        Sitä se on kun ei lueta tekstejä. Mistä tässä on kyse, ei ollenkaan siitä, että ovet suljettaisiin sisältä Jumalan valtakunnasta ei ollenkaan niin. Se joka on sisällä on se joka on matkalla tuonelaan.

        Saarnaajan teksteissä on kyse siitä, että yksittäinen ihminen kuulisi Jumalaa nuoruudessaan. Se joka on sisällä talossa ei kuule elämän äänia kadulta enää. Vanha ihminen ei kuule heinäsirkan siritystäkään.

        Saarnaaja 12
        1 Muista Luojaasi nuoruudessasi, ennen kuin pahat päivät tulevat ja joutuvat ne vuodet, jotka eivät sinua miellytä, [Ps. 71:17, Ps. 119:9]
        2 ennen kuin auringon valo, kuu ja tähdet himmenevät ja sadetta seuraavat yhä uudet pilvet.
        3 Silloin talon vartijat vapisevat, soturit painuvat kumaraan ja jauhajanaiset, vähiin käyneet, ovat jouten. Ikkunoista kurkistelijat jäävät pimeään,
        4 kadun kaksoisportit suljetaan, myllyn ääni heikkenee ja ohenee linnunlaulun kaltaiseksi ja laulun kaikki kaiut vaimenevat.
        5 Silloin myös pelätään mäkiä ja tie on täynnä kauhuja. Mantelipuu kukkii ja heinäsirkka ahmii vatsansa täyteen ja kapriksen nuput puhkeavat, mutta ihminen menee iäiseen majaansa ja valittajat kiertävät kujia.
        6 Muista Luojaasi nuoruudessasi, ennen kuin hopealanka katkeaa ja kultamalja särkyy, ennen kuin vesiastia rikkoutuu lähteellä ja ammennuspyörä putoaa särkyneenä kaivoon.
        7 Tomu palaa maahan, josta se on tullut. Henki palaa Jumalan luo, joka on sen antanut. [1. Moos. 3:19 ]
        8 Turhuuksien turhuus, sanoi Saarnaaja, kaikki on turhuutta. [Saarn. 1:2 ]

        Saanaaja kirjoittaa myös nämä sanat:
        Saarnaaja 9
        2 koska kaikkien kohtalo on sama: niin jumalisen kuin jumalattoman, niin hyvän kuin pahan, puhtaan ja saastaisen, uhraajan ja sen joka ei uhraa. Hyvän käy samoin kuin syntisen, valan vannojan samoin kuin vannomista karttavan. [Job 9:22 ]
        3 Kaikessa, mikä auringon alla tapahtuu, on lohdutonta juuri se, että jokaisen kohtalo on sama, niin kuin sekin, että ihmisen sydän on pahuutta täynnä ja että hänen sisimmässään asuu mielettömyys koko hänen elinaikansa, ja sen jälkeen -- suoraa päätä vainajien joukkoon!
        4 Niin kauan kuin ihminen elää, hänellä on toivoa. "Elävä koira on parempi kuin kuollut leijona."
        5 Elävät tietävät sen, että heidän on kuoltava, mutta kuolleet eivät tiedä mitään. Heillä ei ole enää palkkaa saatavana, ja heidän muistonsa on unohdettu.
        6 Heidän rakkautensa ja vihansa ja kiihkonsa on mennyt, eikä heillä enää koskaan ole osaa missään, mikä tapahtuu auringon alla.
        7 Syö siis leipäsi iloiten ja juo viinisi hyvillä mielin, sillä jo kauan sitten Jumala on hyväksynyt nuo tekosi. [Saarn. 2:24 ]
        8 Olkoot vaatteesi aina valkeat ja olkoon pääsi runsaasti voideltu.
        9 Nauti elämästä rakastamasi vaimon kanssa kaikkina turhina elinpäivinäsi, jotka Jumala on antanut; se on osasi tässä elämässä auringon alla, kaiken vaivannäkösi keskellä.
        10 Tee voimiesi mukaan se mikä tehtävissä on, sillä tuonelassa, jonne olet matkalla, ei ole tekoja, ei ajatuksia, ei tietoa, ei viisautta.
        11 Vielä tämän minä havaitsin auringon alla: Juoksu ei ole nopeiden vallassa eikä sota sankareiden, ei leipä viisaiden, ei rikkaus kyvykkäiden eikä menestys älykkäiden. Kaikki on ajan ja kohtalon vallassa.
        12 Ihminen ei tiedä aikaansa niin kuin eivät kalatkaan, jotka tarttuvat verkkoon, eivätkä linnut, jotka takertuvat paulaan. Niiden tavoin joutuu myös ihminen saaliiksi, kun hänen hetkensä koittaa. [Job 34:20; Luuk. 21:34,35]

        Edellä ollut saarnaaja 12 päättyy kuitenkin näin:

        Loppusanat
        9 Saarnaaja oli viisas, eikä siinä kyllin: hän myös opetti tietoa kansalle. Hän punnitsi mielessään ja sommitteli monia sananlaskuja. [1. Kun. 5:12]
        10 Hän pohdiskeli sattuvia sanontoja ja kirjoitti vilpittömiä totuuden sanoja.
        11 Viisaiden sanat ovat teräviä kuin häränajajan piikki, mietelauselmat kuin lujia nauloja. Nämä sanat ovat kaikki saman paimenen antamia.* [Kuninkaasta käytettiin yleisesti vertauskuvallista nimitystä »paimen».][Jes. 49:2; Jer. 23:29; Hepr. 4:12 | 1. Moos. 48:15 ]
        12 Ja vielä: Poikani, paina varoitus mieleesi. Paljolla kirjojen tekemisellä ei ole loppua, ja alituinen tutkistelu väsyttää ruumiin.
        13 Tässä on lopputulos kaikesta, mitä nyt on kuultu: pelkää Jumalaa ja pidä hänen käskynsä. Tämä koskee jokaista ihmistä. [5. Moos. 6:1]
        14 Jumala vaatii tuomiolle kaikista salatuistakin teoista, niin hyvistä kuin pahoista.


      • no wood
        etsivä-xx kirjoitti:

        nyt menee taas metsään nämä vl fraasit.
        "Muta ei avata aina. Ovet katua vastaan myös suljetaan."

        Sitä se on kun ei lueta tekstejä. Mistä tässä on kyse, ei ollenkaan siitä, että ovet suljettaisiin sisältä Jumalan valtakunnasta ei ollenkaan niin. Se joka on sisällä on se joka on matkalla tuonelaan.

        Saarnaajan teksteissä on kyse siitä, että yksittäinen ihminen kuulisi Jumalaa nuoruudessaan. Se joka on sisällä talossa ei kuule elämän äänia kadulta enää. Vanha ihminen ei kuule heinäsirkan siritystäkään.

        Saarnaaja 12
        1 Muista Luojaasi nuoruudessasi, ennen kuin pahat päivät tulevat ja joutuvat ne vuodet, jotka eivät sinua miellytä, [Ps. 71:17, Ps. 119:9]
        2 ennen kuin auringon valo, kuu ja tähdet himmenevät ja sadetta seuraavat yhä uudet pilvet.
        3 Silloin talon vartijat vapisevat, soturit painuvat kumaraan ja jauhajanaiset, vähiin käyneet, ovat jouten. Ikkunoista kurkistelijat jäävät pimeään,
        4 kadun kaksoisportit suljetaan, myllyn ääni heikkenee ja ohenee linnunlaulun kaltaiseksi ja laulun kaikki kaiut vaimenevat.
        5 Silloin myös pelätään mäkiä ja tie on täynnä kauhuja. Mantelipuu kukkii ja heinäsirkka ahmii vatsansa täyteen ja kapriksen nuput puhkeavat, mutta ihminen menee iäiseen majaansa ja valittajat kiertävät kujia.
        6 Muista Luojaasi nuoruudessasi, ennen kuin hopealanka katkeaa ja kultamalja särkyy, ennen kuin vesiastia rikkoutuu lähteellä ja ammennuspyörä putoaa särkyneenä kaivoon.
        7 Tomu palaa maahan, josta se on tullut. Henki palaa Jumalan luo, joka on sen antanut. [1. Moos. 3:19 ]
        8 Turhuuksien turhuus, sanoi Saarnaaja, kaikki on turhuutta. [Saarn. 1:2 ]

        Saanaaja kirjoittaa myös nämä sanat:
        Saarnaaja 9
        2 koska kaikkien kohtalo on sama: niin jumalisen kuin jumalattoman, niin hyvän kuin pahan, puhtaan ja saastaisen, uhraajan ja sen joka ei uhraa. Hyvän käy samoin kuin syntisen, valan vannojan samoin kuin vannomista karttavan. [Job 9:22 ]
        3 Kaikessa, mikä auringon alla tapahtuu, on lohdutonta juuri se, että jokaisen kohtalo on sama, niin kuin sekin, että ihmisen sydän on pahuutta täynnä ja että hänen sisimmässään asuu mielettömyys koko hänen elinaikansa, ja sen jälkeen -- suoraa päätä vainajien joukkoon!
        4 Niin kauan kuin ihminen elää, hänellä on toivoa. "Elävä koira on parempi kuin kuollut leijona."
        5 Elävät tietävät sen, että heidän on kuoltava, mutta kuolleet eivät tiedä mitään. Heillä ei ole enää palkkaa saatavana, ja heidän muistonsa on unohdettu.
        6 Heidän rakkautensa ja vihansa ja kiihkonsa on mennyt, eikä heillä enää koskaan ole osaa missään, mikä tapahtuu auringon alla.
        7 Syö siis leipäsi iloiten ja juo viinisi hyvillä mielin, sillä jo kauan sitten Jumala on hyväksynyt nuo tekosi. [Saarn. 2:24 ]
        8 Olkoot vaatteesi aina valkeat ja olkoon pääsi runsaasti voideltu.
        9 Nauti elämästä rakastamasi vaimon kanssa kaikkina turhina elinpäivinäsi, jotka Jumala on antanut; se on osasi tässä elämässä auringon alla, kaiken vaivannäkösi keskellä.
        10 Tee voimiesi mukaan se mikä tehtävissä on, sillä tuonelassa, jonne olet matkalla, ei ole tekoja, ei ajatuksia, ei tietoa, ei viisautta.
        11 Vielä tämän minä havaitsin auringon alla: Juoksu ei ole nopeiden vallassa eikä sota sankareiden, ei leipä viisaiden, ei rikkaus kyvykkäiden eikä menestys älykkäiden. Kaikki on ajan ja kohtalon vallassa.
        12 Ihminen ei tiedä aikaansa niin kuin eivät kalatkaan, jotka tarttuvat verkkoon, eivätkä linnut, jotka takertuvat paulaan. Niiden tavoin joutuu myös ihminen saaliiksi, kun hänen hetkensä koittaa. [Job 34:20; Luuk. 21:34,35]

        Edellä ollut saarnaaja 12 päättyy kuitenkin näin:

        Loppusanat
        9 Saarnaaja oli viisas, eikä siinä kyllin: hän myös opetti tietoa kansalle. Hän punnitsi mielessään ja sommitteli monia sananlaskuja. [1. Kun. 5:12]
        10 Hän pohdiskeli sattuvia sanontoja ja kirjoitti vilpittömiä totuuden sanoja.
        11 Viisaiden sanat ovat teräviä kuin häränajajan piikki, mietelauselmat kuin lujia nauloja. Nämä sanat ovat kaikki saman paimenen antamia.* [Kuninkaasta käytettiin yleisesti vertauskuvallista nimitystä »paimen».][Jes. 49:2; Jer. 23:29; Hepr. 4:12 | 1. Moos. 48:15 ]
        12 Ja vielä: Poikani, paina varoitus mieleesi. Paljolla kirjojen tekemisellä ei ole loppua, ja alituinen tutkistelu väsyttää ruumiin.
        13 Tässä on lopputulos kaikesta, mitä nyt on kuultu: pelkää Jumalaa ja pidä hänen käskynsä. Tämä koskee jokaista ihmistä. [5. Moos. 6:1]
        14 Jumala vaatii tuomiolle kaikista salatuistakin teoista, niin hyvistä kuin pahoista.

        mihinkäs metsään ne menee ...


      • Helsingissäkin
        Jerusalemissakin kirjoitti:

        Muta ei avata aina. Ovet katua vastaan myös suljetaan.

        Mutta pihanpuolen ovi pidetään auki. Kannattaa siis kiertää hieman.


      • kiertelyä
        Helsingissäkin kirjoitti:

        Mutta pihanpuolen ovi pidetään auki. Kannattaa siis kiertää hieman.

        tekosyitä ....


    • On näitäkin

      kirjoitellessa mennyt hyvää työaikaa aivan hukkaan,ilmankos Suomi velkaantuu.

      • vl-veronmaksaja

        Hätiköity johtopäätös. Joillakin veronmaksajilla on ansaittu loma. Työt tehty, verot maksettu. Mikäs on kirjoitellessa.


    • Todellista pahetta

      Saarnattiinko pedofiliaa ja sukurutsausta vastaan ?

      • vl-ystäväsi

        On saarnattu että pilkkaajat ja valehtelijat eivät peri Taivasten valtakuntaa. Synti on saarnattu synniksi. On saarnattu, että se, joka kääntyy pahoilta teiltään, katuu ja tekee parannuksen, saa armon.

        Ole huoleti, oikein saarnattiin.


    • ei uskova

      Täällä lestat ja hellarit ovat verivihollisia keskenään...eikö raamatussa käsketty rukpilemaan myö vihollisen puolesta?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1906
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1662
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1584
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe