Valikko

Vanhoillislestadiolaisuus

Keskustele vanhoillislestadiolaisuudesta.

ALOITA UUSI KESKUSTELU


Keskustelut

Tänään 15.33
Oikein uskova ei perusta yritystä - elää
Se on raamatun mukaista elämää. Ensimmäinen Pietarin kirje 1 luku Kutsu pyhään elämään 13 Vyöttäytykää siis, olkaa raittiit. Pitäkää ajatuksenne kirkkaina ja pankaa täysi toivonne siihen armoon, joka teille annetaan Jeesuksen Kristuksen ilmestyessä. 14 Olkaa kuuliaisia lapsia älkääkä taipuko noudattamaan himoja, joiden vallassa ennen, tietämättömyytenne aikana, elitte Jo monessa muuallakin paikassa raamattu jopa kieltää ajallisen "varallisuuden" kasvattamisen. Näin se on. Evankeliumi Johanneksen mukaan 6 Älkää hankkiko sitä ruokaa, joka katoaa, vaan sitä ruokaa, joka pysyy hamaan iankaikkiseen elämään ja jonka Ihmisen Poika on teille antava; sillä häneen on Isä, Jumala itse, sinettinsä painanut." Ensimmäinen kirje Timoteukselle "Rahanhimo on kaiken pahan alkujuuri. Rahaa havitellessaan monet ovat eksyneet pois uskosta ja tuottaneet itselleen monenlaista kärsimystä." "Mutta sinä, Jumalan ihminen, karta kaikkea tätä! Pyri nuhteettomaan elämään, hurskauteen ja uskoon, pyri rakkauteen, kestävyyteen ja lempeyteen" -------------------------------------------------------------- Kaikenlainen himon palveleminen on kielletty raamatun mukaan. Mutta rahan himoa saa "uskovainen" palvella. Maallisen lain mukaan "yritys" perustetaan AINA tuottamaan voittoa omistajilleen, ja näin se käytännössä on. Jos oikeen raamattua tulkitaan ja miksi ei, koska VL-uskovaiset tulkitsee sitä tarkoin niin "uskovaiset" voisivat maallisen toiminnan aikana perustaa ainoastaan voittoa tavoittelemattoman yhdistyksen. Elikkä aatteellinen yhdistys tai muita nimenomaan voittoa tavoittelemattomia kansalaisjärjestöt yms yms. Tämä on HERKKÄ asia ja se on kokonaan sivuutettu VL-uskossa. Koska lähes kaikki VL-uskovaiset pyörittää yrityksiä rahan himossa raamatun vastaisesti. Tämä on asia josta ei puhuta yllämainitusta syystä. MIKÄHÄN ON SELITYS?
12
Yhteiskunta > Uskonnot ja uskomukset > Kristinusko > Lestadiolaisuus > Vanhoillislestadiolaisuus
Tänään 15.15
Lestan ääni
Vanhoillislestadiolaiset äänestävät enimmäkseen porvaripuolueita. Eikö kuitenkin olisi paljon luontevampi äänestää sosiaalidemokraatteja tai vasemmistoliittoa? Lestadiolaisilla ei useimmiten ole paljon omaisuutta johtuen suurista perheistä ja koska eivät perivät juuri mitään vanhemmista, kun perintö pitää jakaa niin monen kanssa. Ei sellainen jolla ei ole varallisuutta kannattaa äänestää porvaripuolueita. Porvarien Suomessa perusturvaa on oma varallisuus. Varsinkin näissä vaaleissa kun tuleva hallitus joutuu tekemään niin isoja leikkauksia kannatta äänestää sosiaalidemokraatteja jos on vähänkään riippuvainen ilmaisesta sairaanhoidosta ja yhteiskunnan tueista. Jos Kokoomus saa suuremman kannatuksen kuin SDP näissä vaaleissa, ja Kokoomuksesta tulee keskustan hallituskumppani, seuraa kyllä kylmää kyytiä niille joka ovat riippuvaisia yhteiskunnan tuesta, kuten ilmainen sairaanhoito yms. Etuuksia leikataan kuudella miljardilla ja rahat annetaan rikkaille veronkevennyksinä kaksi miljardia. Mikäli kokoomus pääsee hallitukseen seuraa toisinto 90 luvusta, porvarihallitus, AHO/VIINANEN ja leikkaukset, jotka kohdistuvat heikompiin työttömiin ym ja yritys polkea työehtosopimukset ym, Jälkeen päin todettiin, että lama syveni Suomessa näillä 90 luvun leikkauksilla, eikä kunnolla koskaan toipunut. Tässä tilanteessa paras vaihtoehto on kyllä Kepu, SDP ja Persut hallitus, säilyy joku tasapaino, mutta se edellyttää että SDP tulee toiseksi suuremmaksi puolueeksi. Muista että kukaan ei seuraa kopissa kuka äänestätte. Voitte äänestää vapaasti ketä haluatte.
21
Yhteiskunta > Uskonnot ja uskomukset > Kristinusko > Lestadiolaisuus > Vanhoillislestadiolaisuus
Tänään 13.26
Ahdistaa käydä VL-vanhempien kotona
Koska olen elämälläni kieltänyt VL-uskon vuosia sitten. Siksi tilanne on aina kotona käydessä jännittyny ja kireä. Aina jossain vaikeessa vanhemmat ottaa puheeksi asian...todella kiusallista tuputtamista...joskus haluankin uskoa sillä hetkellä...ainakin heille jää hyvä olo...ja minullekin toisaalta... Siksi viimeisin käynti lapsuuden kotona on yli vuoden takaa...Se ahdistaa elämää koska vanhemmat käyttäytyy minua kohtaan niin. Minusta jos heillä olis oikea uskoa niin ne rohkaisisi, kannustaisi tarjoaisi positiivisiä kokemuksia tarjoaisi iloa minulle ja minä heille...näin ainakin ajattelen Itsetunto on todella alhaalla...Vanhemmat osaa tai tietämättään tekee minulle todella pahaa jälkeä...Olen niin herkkä luonne että käperryn ja poistun takavasemmalle ennemmin kuin haluan kuulla aina sitä negatiivistä kehää joka aina kotona käydessä paistaa rivien välistä aina sellainen kontrolloinnin halu ja heidän pettymys minuun.... Toisaalta miettii että kun he on niin (aivopesun) keskellä eläneet niin mitään ei voi vaatia. He vain ajattelee että uskon kieltäminen on pahempaa kuin kuolema se kyllä varmaan vaikuttaa siltä kun se näyttää siltä. Toisaalta minä ja he menettää paljon kun ole lapsen ja vanhemman välit "hyvät" Haluan ainakin omiin lapsiin pitää rehelliset ja avoimet välit vaikka he tekisivät tässä maailmassa mitä vaan. Haluan olla rakastava pyydän aika kotiin käymään ihan varmasti... Miten sitä VL-ihmisille opetetaan käyttäytymään käytännössä VL-liikkeestä poistuneisiin omiin lapsiin?
2
Yhteiskunta > Uskonnot ja uskomukset > Kristinusko > Lestadiolaisuus > Vanhoillislestadiolaisuus
Tänään 13.06
Korjaus PEDOFILI uutiseen!!
Oman lapsen hyväksikäytöstä 1½ v. saanut olikin helluntaikuoronjohtaja eikä helluntaievankelista. Alla tarkempia tietoja asiasta: "Seurakunnissa kouluttajana toimiva evankelista ja projektityöntekijä Pirkko Muhonen kertoo tavanneensa runsaasti hyväksikäytöstä kertovia uhreja helluntailaispiireissä. ... Viime toukokuussa HELLUNTAISEURAKUNNAN KUORONJOHTAJA sai puolentoista vuoden vankeustuomion oman lapsensa seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Elokuussa Helsingin käräjäoikeus langetti HELLUNTAISEURAKUNNAN EVANKELISTANA aiemmin toimineelle miehelle viiden vuoden vankeustuomion. Syynä oli lapsen törkeä seksuaalinen hyväksikäyttö. Lokakuussa Iltalehti uutisoi tunnetun HELLUNTAIPASTORIN saamasta puolen vuoden ehdollisesta vankeustuomiosta. Asian käsittely jatkuu hovioikeudessa, jonne valitti syyttäjä, ei tuomittu." "Nyt jo aikuinen HELLUNTAISEURAKUNNAN jäsen kertoo, kuinka nuorisotyöntekijä käytti häntä ja muutamaa muuta poikaa TÖRKEÄLLÄ tavalla seksuaalisesti hyväkseen monen vuoden ajan. Pojalle sanottiin, että hän on itse syyllinen hyväksikäyttöön. Nyt hän on yrittänyt selvittää asiaa liikeen sisällä. Hyväksikäyttäjä on myöntänyt teon. Hänet on palkattu erään seurakunnan pastoriksi seurakunnan vanhimmiston hyväksynnällä: heidän perustelujensa mukaan tekijä on sovittanut tekonsa Jumalan silmien edessä. Hyväksikäytetyn uskon seurakunnan vanhimmat ovat asettaneet kyseenalaiseksi."
130
Yhteiskunta > Uskonnot ja uskomukset > Kristinusko > Lestadiolaisuus > Vanhoillislestadiolaisuus

Sivu /2592