Jyrkät portaat ja tuki

Nainen _ 58

Unessa minä sain tukea korkeissa portaissa. Portaat olivat todella jyrkät ja pitkät. Nousin niitä kaksi eri kertaa ylös, molemmilla kertaa Jyrki Katainen tuki kädellään minua hellän isällisesti. En varsinaisesti tarvinnut apua, mutta tuntui hyvältä, että sain apua. Portaiden ylätasanteella hän hävisi jonnekin ihmisten joukkoon. Rappuset olivat ikään kuin luentosalin reunassa seinän vieressä, mutta paljon normaalia jyrkemmät ja pidemmät.

Pyydän taitajia tulkitsemaan untani.

1

147

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mielenkiintoinen ja erikoinen uni. Kiitos, että jaoit sen meille palstaa seuraaville.

      Nukkumisen aikana ihminen kokee ja käy läpi ajatuksia, tunteita sekä aistihavaintoja. Ne sekoittuvat mielikuvikuvituksen vaikutuksesta kuviksi, ainakin näkevillä ihmisillä.

      Unessasi koit saaneesi tukea ja olet mitä ilmeisemmin tyytyväinen saamaasi.

      Mielikuvituksesi maalasi sinulle kuvan korkeista ja jyrkistä portaista. Lähes jokainen ihminen sellaiset nähtyään ajattelee niitä haasteena ja vaikeutena. Varmasti ne Sinullekin ovat jotain sellaista edustaneet. Nousit haasteellisia portaita kahdesti. Voisiko tämä olla viittaus sekä nuoruuteen että tulevaan vanhuuteen?

      Ihmisillä voi olla erilaisia vaikeita aikoja. Usein ne vaikeat ajat liittyvät lapsuuteen/nuoruuteen ja vanhuuteen. Tai pikemminkin lapsuudessamme ja nuoruudessamme meitä tuetaan ja jonkinlaista tukea toivomme yleensä saavamme vanhuudessammekin. Muut vaikeat ajat koemme ilman "isää".

      Kuvailit Jyrki Kataisen tukeneen Sinua molemmilla kerroilla kivutessasi. Et varsinaisesti tarvinnut apua, mutta tottakai se tuntui hyvältä. Jyrki tuki isällisesti. Kerroit myös portaiden muistuttaneen luentosalin portaita.

      Olisiko tässä ollut viittaus omaan isääsi? Kenties olet unesi aikana muistellut lapsuuttasi, isääsi ja turvaa, jota hän toi. Kenties viittaus luentosaliin muistutti siitä, että hän tuki opiskeluasikin. Elämän opinportaita ne taitavat ainakin olla. Viittaavat opiskeluun, opintoihin ja oppiin, mutta ovat vaikeammat ja haastavammat kuin kukaan saattoi luentosalissa ajatellakaan.

      Kahdesti samojen portaiden nouseminen saattaisi viitata juuri lapsuuteen ja sitten vanhuuteen. Koet saaneesi Kataiselta tukea molempiin nousuihin. Ensimmäinen kerta viitannee isääsi, toinen kerta ehkä valtioon, tai sitten edelleen isääsi. Voit tietysti olla Jyrkin hyväkin ystävä, jolloin ajatusten ja tunteiden tulkitseminen pitää aloittaa eri lähtökohdista.

      Unesi aikana olet kokenut ettet varsinaisesti ole apua tarvinnut, mutta tuki tuntuu aina hyvältä.

      Nuorena ei kukaan varmasti olisi itsenäistymispyrkimyksissään suoranaisesti tukea halunnut, mutta vanhemmat sitä tuppaavat antamaan. Olet saattanut tuntea unesi aikana kiitollisuutta isällesi varhaisesta tukemisesta, siis ihan isänä olemisesta. Toisaalta olet saattanut miettiä myös tulevaa vanhuutta, jolloin isäsi ei kenties olekaan tukemassa. Unesi ei ole ollut ahdistava, joten lienet ajatellut aikoinaan saaneesi tuen riitävän edelleen, vaikka et sitä suoranaisesti tarvitsekaan. Unesi voisi viitata myös eläkkeeseen, siis valtioon elättäjänä.

      Kerrot, että Katainen hävisi portaiden ylätasanteella ihmisten joukkoon. Hän siis jätti sinut yksin. Tapahtuiko tämä molemmilla kerroilla?

      Olet saattanut kokea, että vaikka tuki ja turva oli vaikeassa tilanteessa, niin jäit sitä ilman kun "portaat" päättyivät. Olet saattanut menettää isäsi nuoruudessasi ja muistelit häntä kaiholla. Kenties koet, että isäsi on edelleen läsnä jollain tavalla, neuvojen ja Kataisen/valtion muodossa kenties. Ajatuksesi lienee kuitenkin ollut, että vaikeuksissa tuki tuntuu hyvältä, mutta sen jälkeen on askellettava yksin.

      Unessasi Olet saattanut muistella menneitä ja ounastella tulevia ilman huolia, vaikka vaikeuksia on ollut ja tullee olemaankin.

      Mitä enemmän untaan muistelee, miettii ja käy läpi, sitä paremmin untaan ymmärtää sekä ajatuksiaan niiden taustalla. Monet yksityiskohdat tuovat mieleen ikäviä ajatuksia, mutta niin meidän mielemme toimii. Monet asiat ja tunteet ovat mielessä samaan aikaan. Voimme rakastaa ja vihata samaa henkilöä. Unissa monet henkilöt sekoittuvat toisiinsa. Muistamme hahmosta vain yhden henkilön. Kuitenkin kun tarkemmin mietimme, hänellä oli paljon toisille henkilöille kuuluneita asusteita, koruja, ominaisuuksia, jne. Kaikki mielleyhtymät tulee ottaa huomioon. Omien unien hajoittaminen alkutekijöihinsä on mielenkiintoinen harrastus. Loppujen lopuksi kaikkien unialkioiden takaa saattaa paljastua ajatuksia, joita et koskaan uskonut ajattelevasikaan.

      Ihmismieli voi olla syöveri tai jatkuvan innoituksen lähde, muusa.


      Koemme unissamme enemmän kuin ensinäkemältä vaikuttaa.

      Kauniita unia..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      54
      4336
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2209
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1724
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1468
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      23
      1400
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1278
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1195
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1126
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1004
    Aihe