Miksi valitsitte juuri Kian?

valinnan syyt

Miksei esim. Hyundaita tai jotain japanilaista tai eurooppalaista automerkkiä?

59

1001

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ota suihin

      Köyhien
      Ihmisten
      Auto

      • 14+19

        Audi, Anastin Undulaatilta Didlon Itselleni. Kyllä täällä muutkin osaavat puhua paskaa.


      • qwerty

        Sori! En ole homo. Ehkä joku muu voi auttaa sinua.


      • hahahahahahaaaaaaaa
        14+19 kirjoitti:

        Audi, Anastin Undulaatilta Didlon Itselleni. Kyllä täällä muutkin osaavat puhua paskaa.

        Kysy äidiltäsi, miten dildo kirjoitetaan?


    • joop4

      Kian muotoilu on ajattompi ja eurooppalaisempi kuin Hyundain. Hinta/laatu-suhde erinomainen, tekniikka on kestävää ja laatu ollut erittäin kohdillaan. Takuu on pitkä. Ajettavuuden suhteen vielä hieman kirittävää, mutta jos kehitys jatkuu samaan tahtiin, niin kohta mennään kilpailijoista jo ohi. Näillä kokemuksilla voisin valita seuraavaksikin autoksi Kian, mutta katsellaan missä mennään parin vuoden kuluttua.

      • Erkki,

        Kyllähän saman konsernin Hyundai tekee ihan komeita autoja:
        http://www.youtube.com/watch?v=zgO8Hbg6KgU


    • Tyytyväinen....

      Yksinkertaisesti:
      Hinta/laatusuhde.
      Sekä se, että ei tarvinnut valita yli pitkästä lisävarustelistasta. Perusmalli sisältää kattavan varustetason ja kakkosversio on jo hieman liikaa. Paras versio on sitten jo reippaasti ylivarusteltu...

    • Eat the dog

      Olin ostamassa muutaman vuoden ikäistä käytettyä. Kriteereinä tietty moottorityyppi, vaihteisto ja varustelu. Kun selasi netistä valikoimia osoittautuivat jaappanilaiset huomattavasti kalliimmiksi kun vastaavan määrän ajettu Kia. Tai toisinpäin, eli samalla hinnalla olisi pitänyt huolia noin 100.000 enempi ajettu tojo. Pienestä ennakkoluulosta huolimatta koeajo osoitti että ajettavuus oli kelvollinen, joten ei muuta kuin tinkimään myyjän kanssa. Kun autoliikkeen pyyntihinnasta irtosi suorassa kaupassa vielä hyvä alennus niin kaupat syntyi.

      • Itsekin huomasin

        Kannattaa koeajaa korealainen, jos on aiemmin kokemusta lähinnä japseista. Vaihtuu äkkiä korealaiseen se auto. Korealaisella ajettavuus kohdallaan ja niinpä muukin laatu.


    • Notvaggine

      Ostin uuden Kia:n alkuvuodesta. Mutta kun meni tehdastilaukseen, niin sain sen vasta kesäkuussa. Ehkä suurin syy juuri Kian ostamiseen oli takuu. Edellisessä Vag-konsernin tuotteessa kun oli takuuta vain 2-vuotta ja sen lopulla joutui jo kinaamaan huollon kanssa. Silloin päätin että en halua enää kinata. Mieluummin sitten kinaukset vaikka 7-vuoden päästä.
      Huyndai oli tietty yksi vaihtoehto, mutta Kian korimalli ja itselle sopivat varusteet ratkaisivat ottelun Kian eduksi. Nyt kilsoja takana ab. 6000 ja saa nyt nähdä miten lähtee tulille. Vielä ei voi sanoa mitään.

    • Nyt 5,5 v takuulla.

      Ylivoimainen hinta/laatu -suhde.

    • Kiiiiia

      Omaan käyttöön paras kompromissi ominaisuuksien, hinnan, takuun, ulkonäön ja tilojen suhteen.

    • Kallis takuu

      Kuinka auton takuuta voi sanoa pitkäksi, jos se päättyy 150 000 km:n kohdalla seitsemäksi vuodeksi tarkoitetussa takuussa tai omistajan vaihtoon liikkeen kautta millä tahansa kilometrimäärällä. Auton myynyt on myös liike.

      Kun auto on sidottu pakolliseen liikkeen tekemään kalliisiin huoltoihin, jolloin lopputuloksena voi sanoa auton käytön tulleen maksamaan todella paljon.
      Euro summa auton yhteydessä on pöyristyttävän suuri, jota en tässä yhteydessä mainitse varmistamattomana tietona. Samalla kun kirjoitetaan, etteivät kaikki asiat tästä huolimatta tule katetuksi takuun puitteissa.

      Ovatko yli viiden vuoden menevät vuodet edes Kia-takuuta, jos antaja on Suomen maahantuoja? Kyseessä on maahantuojan markkinointiin liittyvä lisätakuu, jolla ei ole auton oman takuun kanssa tekemistä.

      Kävinpä katsastamassa paikassa, jossa oli Kia huoltotiski vieressä. Viekää kauemmaksi tämä tiski, sillä sen verran kitkerää tekstiä ihmisiltä kuuli autosta. Eipä tässäkään oikein mikään kuulunut takuun puitteisiin. Ikävä kertoa, mutta näin kohdallani kävi.

      • 7vuottaaa

        Perustat väitteesi johonkin mitä kuulit sivukorvalla jonossa??

        Suurin osa ajaa keskimäärin sen 20 000 kilsaa per vuosi, jolloin tuo 7 vuotta ja 150 000 tulevat samoihin aikoihin täyteen.

        Takuu siirtyy myös seuraavalle omistajalle. Ennen vuotta 2010 ceedeissä siirtyi omistajille vain jos myytiin deltan kautta.

        7 vuoden takuun myöntää tehdas eikä autoliike

        Takuu toimii erittäin hyvin eikä Kian takkuuta ole moitittu yhtään enempää kuin muidenkaan merkkien.

        Jokaista uutta autoa pitää ja kannattaa huollattaa vuoden välein. Ei Kia tee poikkeusta vaikka pitkä takuu onkin. Samalla vaihdetaan öljyt, tarkistetaan auto, huolletaan ilmastointi jne. Ei nuo vuosihuollot maksa enempää kuin muillakaan merkeillä. Ja voit huollattaa useassa eri paikassa. Kiiaa nykysin myy kaiken lisäksi muutkin suomessa kuin delta.

        Kian takuu on siis sama kuin kilpailijoilla, mutta paljon pidempi. Sekös monia harmittaaa.


      • Iiiihhhkkkkkktty

        Holhooja, et sitten yhtään enemmän saanut asiavirheitä kirjoitukseesi aikaan?


      • Faktat pöytään

        "Kallis takuu" joko tietoisesti vääristät asioita tai sitten olet taas näitä satusetiä, jotka puhuu mitä sylki suuhun tuo.


      • halapaa

        Kallis huolto? No Joo jos 190€ on iso raha. Ton verran Volvolla maksoi sana päivää. Hyvää päivää oli sitten jo 300...


      • Älä puhu paskaa,kun et tiedä asioista.Tule Forssan Delta-Autoon,niin kyllä homma toimii.


    • 14+18

      Toyotasta en tykkää (uusin ei oolut vielä myynnissä) ja Hyundain etupenkit eivät sopineet minun takapuoleen. Ei siinä muuta tarvittu, kun vuodessa tulee aika paljon kilometrejä.

      • ddtgy

        Et sitten mitään autoa harkinnut?


      • 9+7
        ddtgy kirjoitti:

        Et sitten mitään autoa harkinnut?

        Trollit ne jauhaa samaa joka palstalla.


    • ljhvj

      Koska olin tyhmä. Ei enää ikinä kiaa kun tästä pääsen eroon. Ajettavuus perseestä. Kaikki vähän sinnepäin.

      • lehmipoika

        Kokeile Toyotaa..siinä on ohjaus sinun makuun. Villi ja vapaa. Kesytttämätön. Arojen villihevosten sukua. Miehelle joka haluaa kulkea rosoisia polkuja. Suorallakin sitä pitää ohjata kokoajan ;-)
        Urissa ryntäilee kuin vauhkoontunut varsa. Siinä tuntee itsensä oikein isäntämieheksi, kesyttäessä varsoja karkaamasta. Sen ohjaus kaipaa uroon voimaa käännöksissäkin. Villi ori..ei antaudu heikkoranteisille. Muista pyytää kauppiaalta piiska mukaan koeajolle.


      • dilfb
        lehmipoika kirjoitti:

        Kokeile Toyotaa..siinä on ohjaus sinun makuun. Villi ja vapaa. Kesytttämätön. Arojen villihevosten sukua. Miehelle joka haluaa kulkea rosoisia polkuja. Suorallakin sitä pitää ohjata kokoajan ;-)
        Urissa ryntäilee kuin vauhkoontunut varsa. Siinä tuntee itsensä oikein isäntämieheksi, kesyttäessä varsoja karkaamasta. Sen ohjaus kaipaa uroon voimaa käännöksissäkin. Villi ori..ei antaudu heikkoranteisille. Muista pyytää kauppiaalta piiska mukaan koeajolle.

        Etuveto ei vaan voi olla hyvä ajaa. Oli merkki mikä tahansa. Ohjaus ja veto ei voi olla samalla akselilla, johan sen sanoo järkikin. Rajussa kiihdytyksessä tai talven liukkailla ilman ESP:iä ratti riuhtoo niinkun mikäkin.

        Liikennevaloissa ei tiedä mihin suuntaan keula lähtee kääntämään jäällä. Keula menee toiseen suuntaan ja renkaat osoittaa toiseen suuntaa. Ei mitää logiikkaa etuvedossa. Halvempihan se on valmistaa.

        Miksi laatuautot ovat takavetoisia: Porsche, BMW, Mercedes, Maserati, Aston Martin, Lexus, Tesla, F1-autot, Jaguar, Rolls Royce...?
        Siksi koska takaveto on paras ajettava. Parempi kuin neliveto.


      • epistä

        Kunhan saat työnnettyä sen Plasto Volvosi maaliin niin mamma laittaa henkselisi kuivumaan ja antaa tissimaitoa.


    • 15+13

      Kia Cee'd on osittautunut erittäin hyväksi ajettavaksi. Joudun työssä ajamaan jopa 600-700km:n päivämatkoja. Cee'dillä on todella hyvä ajaa, eikä kotiintullessa ole ihan puhki. Kokemusta siitäkin on, kun joskus ajanut muillakin merkeillä.

    • 15+5

      Olisi mielenkiintoista tietää mikä on kysyjän motiivi tuolle kysymykselle. Pahinta näillä palstoilla on, että täällä ei voi asiallisesti keskustella mistään, kun trollit jauhavat joka automerkin kohdalla samaa paskaa.
      Taidan minäkin saada haukut tästä kommentista. Minulla on kuitenkin epäilys, että monella näistä trolleista ei ole varaa edes kohtuullisen hintaiseen autoon.

    • jiipeevee

      Ostin Kian, koska sen sai sopivalla välirahalla, hyvin varustettuna ja vielä pitkällä takuulla. Takana on nyt pari kuukautta ja n. 4000 km, enkä ole valintaani katunut. Kulutuskin on ollut kohtuullinen. Uusimmassa TM-lehdessä oli Ceedin kestotesti. Auton moottori oli testin jälkeen aivan uuden veroisessa kunnossa vielä 60 tkm:n jälkeen. Kian huoltoväli on peräti 2 vuotta tai 30 tkm, joten huoltoihinkaan ei todellakaan kulu paljon rahaa.

      • noin sitä luullaan

        En ole koskaan valinnut uutta autoa perusteena halvat huoltokulut tulevaisuudessa. Sinäkin joudut viemään autosi huoltoon melkein vuoden välein ja huoltoon tulee väistämättä lisätöitä jo viimeistään 2-3 vuoden jälkeen. Öljynvaihtovälinä 2v/ 30 tkm on aivan liian pitkä Suomessa. Kian varaosat on vielä sikakalliita, ei takuu korvaa kulutusosia.


      • Hoksi hoksi
        noin sitä luullaan kirjoitti:

        En ole koskaan valinnut uutta autoa perusteena halvat huoltokulut tulevaisuudessa. Sinäkin joudut viemään autosi huoltoon melkein vuoden välein ja huoltoon tulee väistämättä lisätöitä jo viimeistään 2-3 vuoden jälkeen. Öljynvaihtovälinä 2v/ 30 tkm on aivan liian pitkä Suomessa. Kian varaosat on vielä sikakalliita, ei takuu korvaa kulutusosia.

        Nuija..Umpinuija..Hirveä Tollo: Ei minkään merkin takuu korvaa kuluvia osia


      • juu ei juu

        No ei kyllä ole. Kian huoltoväli on 1vuosi tai 30tkm. SIIS Vähintään kerran vuodessa on huollettava.


      • kaada itselles
        Hoksi hoksi kirjoitti:

        Nuija..Umpinuija..Hirveä Tollo: Ei minkään merkin takuu korvaa kuluvia osia

        Siksi ne Kian osat onkin hinnoiteltu älyttömän kalliiksi, kun pöljä asiakas ne kaikkia maksaa ja ostaa vielä merkkiliikkeestä, kun niitä ei riisikippoonsa muualta saa. Takuu on taas ihan bull-shittiä.


      • ihansamamikäauto
        juu ei juu kirjoitti:

        No ei kyllä ole. Kian huoltoväli on 1vuosi tai 30tkm. SIIS Vähintään kerran vuodessa on huollettava.

        Kian varaosat eivät ole yhtään sen kalliimpia kuin keskimäärin muillakaan. Tsekataa faktat ennenkuin nolaatte itsenne


      • ei kai niin
        ihansamamikäauto kirjoitti:

        Kian varaosat eivät ole yhtään sen kalliimpia kuin keskimäärin muillakaan. Tsekataa faktat ennenkuin nolaatte itsenne

        mutta Kiat ovat halvempia ja halvemman näköisiä kuin autot keskimäärin.


    • jortikka
      • Hyi hitto

        Onkos tuo ollut kolarissa, kun on noin ryppyinen ja kattokin näyttää olevan kasassa. Korealaista lelumuotoilua.


      • hoksi
        Hyi hitto kirjoitti:

        Onkos tuo ollut kolarissa, kun on noin ryppyinen ja kattokin näyttää olevan kasassa. Korealaista lelumuotoilua.

        Et näytä osaavan edes lukea. Siinähän sanotaan selvästi että Peter Schreyer. Onko korealainen nimi? Ei, on entinen Audin pääsuunnittelija ja saksalainen.
        Sun ei auta kun työnnellä sitä Plasto Volvoa, siinähän on muotoilu kohillaan.


    • 17+8

      Näiden korealaisten hinta-laatusuhde ei ole enää juurikaan mikään myyntivaltti.

      Samalla rahalla saa japanilaisen ja itse vielä luotan pikkuisen enemmän japanilaiseen osaamiseen kuin korealaiseen. Laadussa ei ole isoa eroa, mutta japanilaisilla on pidempi kokemus autojen rakentamisesta.

      • tojoe

        Tarjosin vanhaa Puntoani Nissan liikkeeseen. Hyvityshinta 600 euroa. Deltassa vastaavanlaiseen Kiaan hyvitys 3000 euroa, kaupat tuli.
        Näin Jyväskylässä.


      • tojoe

        Venäläisilläkin on pitkä kokemus autojen rakentamisesta...


      • sitähän minäkin
        tojoe kirjoitti:

        Tarjosin vanhaa Puntoani Nissan liikkeeseen. Hyvityshinta 600 euroa. Deltassa vastaavanlaiseen Kiaan hyvitys 3000 euroa, kaupat tuli.
        Näin Jyväskylässä.

        Mullekkin tarjottiin delta liikkessä katsastetusta n.500 eken autostani 2000 eken hyvitystä.ilman 500eken vaihtoautoa kia oli paljon halvempi, mikähän mätti.


      • mbman
        sitähän minäkin kirjoitti:

        Mullekkin tarjottiin delta liikkessä katsastetusta n.500 eken autostani 2000 eken hyvitystä.ilman 500eken vaihtoautoa kia oli paljon halvempi, mikähän mätti.

        Vaihtoauto on autoliikkeelle rasite, ei ne sitä ilmaiseksi vastaanota. Sen takia tulee usein edullisemmaksi ostaa auto suoralla ostolla rahat sileinä seteleinä tiskiin systeemillä kuin tarjota vanhaa romua vaihdossa.
        Siitä tulikin mieleen vanha tapaus kun asiakas tuli veholle tarjoamaan vanhaa fiiattiaan vaihtoon ja kysäisi, että mitähän tästä saisi ? Automyyjä siihen vastasi:
        En tiedä mitä sinä siitä saisit, mutta minä saisin potkut jos ottaisin sen tänne.


    • Markallamarkantavara

      No kyllä se vaan on sellainen kärry, että jos et muuta saa niin jätä ostamatta.
      Varattomillehan noita kaupitellaan jopa 10v maksuajalla. Jo vuodessa tilanne on hullusti, velkaa enemmän kun koreankipon markkina-arvo kattaa.

      Vanha viisaus "köyhän ei kannata ostaa halpaa".
      Aivan sama juttu, ostit sitten kahvinkeitintä,imuria, jääkaappia tai sitten autoa, edullisin hankintahinnaltaan ei ole sitten kuitenkaan edullisin, korjauskulut,kestävyys ja jälleenmyyntiarvo ratkaisee. Esim. 10 vuotta vanha "laatuautomerkki" on vielä ajokuntoinen ja jonkun arvoinen, Kia taas on jo siinä vaiheessa ongemajätettä, josta joku budjettiostaja makselee vielä lyhennyksiä.

      • Uuno nyt on Eurot jo

        Hehehe siinä taas "asiantuntija". Ainakaan minulla tuo ns. laatumerkki ei meinannut kestää edes takuuaikaa joka oli 2-vuotta. Mitä taas halpuuteen tulee niin tällä rahalla minkä laitoin "korean kippoon" olisin saanut japanin riisikupin, mutta sellainenkin on taloudessa jo ollut ja en halunnut paskaa enää uudelleen niin päädyin tähän.
        Mulla on periaatteena että kun takuu loppuu minä kävelen liikkeeseen ja ostan uuden. Nyt ei hetkeen tarvii mennä. Mutta siinä sun "laatuautoautomerkissä" piti mennä jo 2-vuoden jälkeen ja ei tuo väliraha ollut kummoinen. Sitä enemmän persnettoa tulee mitä kalliimpi auto on!


    • Setä, Kia ja lakki

      Delta-auton myyjä jo niin tutuksi tullut, kuin ystävä. Naapuri osti viime vuonna uuden gashkain ja tuo tuttu myyjä vakuutti minulle, että Ceed farmari on ihan vastaava, lisäksi vielä sain kaupanpäälle lippahatun ja hienon toppatakin. Kaupathan siinä väkisin tuli.
      Ei päässyt naapuri pätemään uudella autollaan.

    • kiäääh

      kiat on aika traktoreita.

    • C'mon nykyaikaan

      "Miksei esim. Hyundaita tai jotain japanilaista tai eurooppalaista automerkkiä? "

      Yksi syy: japseissa eilispäiväinen tuntu. Ja lähempi tutustuminen osoittaa, ettei vain tuntu.

      • Perinteistä kiinni

        Sisätuntuma mustaa, kovaa ja koppuraista muovia. Ja koristeluna hopeanväriseksi maalattua muovia. 90-luvun alussa hyväksi havaittu konsepti. Ja taatusti halpa valmistaa.


      • tuoreet kokemukset
        Perinteistä kiinni kirjoitti:

        Sisätuntuma mustaa, kovaa ja koppuraista muovia. Ja koristeluna hopeanväriseksi maalattua muovia. 90-luvun alussa hyväksi havaittu konsepti. Ja taatusti halpa valmistaa.

        Harkitsin itse autokauppaa tuossa vuodenvaihteessa. Japsiautoissa oli tuo koppuramuovinen ja halpismaalattu tunnelma sisällä. Yhä. Sikäli jännää, että korealaiset, joista ajatellaan, että ovat lähinnä haastajan asemassa, tarjosivat selvästi parempaa viimeistelyä.

        Plus tietty korealaisten parempi ajettavuus.


      • hyn-yök prut
        tuoreet kokemukset kirjoitti:

        Harkitsin itse autokauppaa tuossa vuodenvaihteessa. Japsiautoissa oli tuo koppuramuovinen ja halpismaalattu tunnelma sisällä. Yhä. Sikäli jännää, että korealaiset, joista ajatellaan, että ovat lähinnä haastajan asemassa, tarjosivat selvästi parempaa viimeistelyä.

        Plus tietty korealaisten parempi ajettavuus.

        No, ostitko sitten korealaisen? Jos et, niin miksi et hankkinut sitä?


      • dddddeeeee
        hyn-yök prut kirjoitti:

        No, ostitko sitten korealaisen? Jos et, niin miksi et hankkinut sitä?

        Toi japanilaisten autojen mollaaja on epätoivoinen korealaisten koslien myyjä. Heillä on aikaa päivisin, kun kauppa ei käy.


    • kohta räjäyttelen

      Sain kaupanpäälle uudenvuoden papatteja.

      • ztatus

        Ostin Kian tiedeski sen statuksen ja hyvien ajo-ominaisuuksien vuoksi. Työkaverit kadehtivat ja naapurit lakkasivat puhumasta, tervehtivätkin enää irvistellen.


    • olen Osmo

      Sopii hyvin tällaiselle apukoulun käyneelle sairaalan huoltomiehelle.

    • paskaaautonmuodossa

      Koska olin ihan helvetin tyhmä ja vedätettävissä. Nyt vituttaa ja ankarasti. Kukaan ei tahdo tuota romulaatikkoa itselleen järkevällä hinnalla. Ei viitsis ilmatteekskaan antaa. Niin pakko ajaa tämä paska siitin raato ns. loppuun. Onneksi tällä laadulla siihen ei mee kauaa.

    • Sport_Mies
    • Uskollinen Kiakuski

      Ekan Kian ostin 2011. Silloin uusi Ceed farmari. Skeptinen olin, mutta päivä päivältä tyytyväisempi. Silloin ratkaisevana oli hinta, vakiona tulevan varustelun määrä, tehdastakuu ja huoltojen hinnat. Nyt pitäisi vaihtaa tila-autoon ja jälleen kaikkia mahdollisia ja mahdottomia merkkejä on listalla. Mutta taidan lopulta päätyä Kiaan. Sen verran positiiviset kokemukset ovat kertyneet näinä vuosina. Vanhan hinta ei ole tippunut ollenkaan siihen tahtiin kuin täällä joissain keskusteluketjuissa pelotellaan, vaan mielestäni hyvän hinnan liike arvioi tuolle käytetylle. Ainahan uuden hinta tippuu jo siinä vaiheessa kun ajaa sen ulos liikkeestä. Aikaisemmin ollut Citroën, Opel, Peugeot.. Niistä en yhtäkään ottaisi takaisin.

    • Kiafani

      Ostin koska on paras hinta-/laatusuhde, 7v takuu ja ilmainen tiepalvelu vuodeksi.
      Lisäksi oli niin hyvän näköinen ja hyvin varusteltu että ei edes tarvinnut harkita.
      On kauppakassina vaimolla joten ei 150 000km täyty takuuaikana.
      Sattui myös olemaan sopivasti "irtorahaa"!

    • volvo truck

      Meillä oli ison tila-auton tarve ja vojakkeria en uskaltanut ostaa kun kuullut paljon huonoa automaatista. Kysyin yhdeltä taxilta jolla carnival että miten toiminut ja oli tyytyväinen autoon. Ostettiin carnival, hieno ja toimintavarma auto. Nyt kun kokemusta muutamalta vuodelta niin ostettiin jo toinen Kia, sportage uutena. Vähän kun viitsii pöyhiä Kian historiaa niin kyllä siellä uran alkuvuosina ollut mm. Mazda mukana. Valmistaneet Mazdan malleja lisensillä. Itselleni tärkeämpää toimintavarmuus kun esim. ohjauksen keskialueen tietyn lainen tuntuma. Jostain syystä suomalaiset autolehdet mukamas löytävät aina moitittavaa aasialaisista ohjauksista. Bull shit ja hiusten halkomista. Volvon kuorma-autoissa on tunnoton ohjaus ja tuolla niitä liikkuu mm. tukki autoina muun liikentee seassa, eikä kukaan ole huolissaan niiden tiellä pysymisestä.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2142
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1694
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1511
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      36
      1495
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1435
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1407
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1341
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1260
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1239
    Aihe