Satamaoutlethotellivisio

Demaritappi

Nyt me näytimme epäilijöille! Kohta nousee satamaan loistohotellia kuin demareiden suosionousukäyrää katselisi. Siinä muut puolueet on ihmeissään. Porukalla käytiin vähän rahamiesten kanssa ryyppäämässä ja loistava visiohan sieltä putkahti.

Mikä on parempi paikka hotellille kuin kahden tehtaan väliin! Kysyn vaan? Sinne tulee Pietarista helikoptereilla ja rahtilaivoilla väkeä ihmettelemään Vellamoa. Pietarissa kun ei ole mitään siihen verrattavaa.

37

795

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Osta omat etanat

      Just joo. Taitaa tulla Venäläiset pioneerit nostalgiamatkalle katsomaan sosialismin murenemista Kotkassa.

      Siinä on ainoa matkailuvaltti, ellei sosiaalidemokraattien puoluekokousta saataisi Kotkaan. Olisi Dimitrillä ihmettelemistä, että kenellä tuotakin sakkia on vara elättää.

    • Mišhadimitdri

      Mina olla vanha russa. Voiko tanne tulla katsoma kuinka Leninpatsas kaatuu ja viimeinen sosiaalidemokraatti ajaa Volvolla karkuun vakijoukkoa. Vaki taala alkaa ummartaa sen mika Venajalla jarrutti taloutta ja huvinvointia vuosikymmenia. Joko Kotkalaiset ummartaa että ei sosialismi johda kuin konkurssi?

    • mielenkiintoista?

      hahmotteli jo yli kolme vuotta sitten muun muassa hotellia ja kasinoa alueelle.
      Kotkan Kantasatamaan suunnitellaan suurta, kansainvälisen luokan outlet-kauppakeskusta ja hotellia. Asialla ovat amerikkalaiset ja brittiläiset liikemiehet sekä kotimainen rakennusyhtiö SRV.
      Toteutuessaan kyseessä on yli sadan miljoonan euron investointi, joka voisi synnyttää yli 500 työpaikkaa. Kotkan rooli hankkeessa on luoda normaalit toimintaedellytykset, eli hoitaa kaavoitus, kunnallistekniikka, luvat. Itse rakentamiseen kaupunki ei sijoita.
      Yhteistyökumppaneita hankkeeseen kokoaa amerikkalainen, Moskovassa ja Lontoossa asuva Cameron Sawyer. Hän esitteli suunnitelmiaan Kotkan poliittiselle johdolle ja virkamiesjohdolle maanantaina.
      Hänen lisäkseen pakettia ovat kasaamassa amerikkalainen Byrne Murphy ja brittiläinen Gerald Parkes. Murphy on yksi outlet-operaattorin BAA-McArthur
      Glenin perustajista, Parkes on ollut toteuttamassa Lontoon ulkopuolella sijaitsevaa suurta kaupallista keskusta. Ilpo Kokkilan johtama SRV toimii rakentajana.

      Kotkan kaupunginjohtaja Henry Lindelöf kertoo saaneensa kolmikkoon kontaktit puolisentoista vuotta sitten. Sittemmin ideaa on työstetty eri puolilla maailmaa.
      Lindelöfin mukaan Sawyer haluaa edetä hankkeessa nopeasti ja länsimaisella bisnesotteella. Liiketoiminnallisiin selvityksiin ja suunnitteluun mennee noin vuosi. Rakentamiseenkaan ei haluta tuhrata tuota pitempää aikaa.
      –Jos edellytykset investoinnille täyttyvät, voisi valmista parhaimmillaan olla jo vuonna 2016 tai kesällä 2017, kun suurten purjelaivojen kisa rantautuu Kotkaan, Lindelöf kertoo.

      Sawyer kumppaneineen on sijoittanut hankkeen valmisteluun jo tässä vaiheessa satojatuhansia euroja. Hotellista on kaavailtu 120 huoneiston kompleksia, jossa olisi myös ravintolatoimintaa, ja joka kelpaisi venäläisille luksusveneiden omistajille.
      Outlet-keskuksessa kaupataan kansainvälisiä tuotteita, enimmäkseen muotivaatteita, vaikkapa Guccia, Burberryä. Investoijat hankkivat kauppojen ja hotellin ylläpitäjät itse. Sawyer on kertonut, että mahdollisen hotellioperaattorin kanssa on jo käyty keskusteluja.

      Osasyynä ripeään aikatauluun on E18-tien valmistuminen ja Moskova-Pietari -moottoritien rakentuminen. Toimijat haluavat ehtiä ennen kilpailijoita.
      Liiketoiminnan kannattavuutta ei lasketa pelkästään paikallisen ostovoiman varaan. Asiakkaita haalitaan tasokkuudella ja omaleimaisuudella muualtakin Suomesta ja ennen kaikkea Venäjältä. Rajanylitysten arvioidaan lähivuosina kaksinkertaistuvan, jopa ilman viisumivapautta.
      Lindelöfin mukaan Sawyer oli todennut, että asiakkaita voisi kuljetuttaa piipahtamaan Kotkaan vaikkapa ”omalta” lentokentältä, Helsinki-Vantaalta. Kansainvälisesti katsoen matka-aika on lyhyt.
      Sijoittajat ovat tutkineet jopa kahden matkustaja-aluksen hankkimista. Lyhyille risteilylle ei tarvita viisumia.

      Toteutuessaan outlet ja hotelli ovat Kantasataman kehittämisen päänavaus Vellamon jälkeen. Se luo edellytyksiä saada muutakin elämää alueelle.
      –Cameron Sawyer on hänkin esittänyt ajatuksia tästä. Myöhemmin sinne voisi rakentaa asuntoja, elokuvakeskuksen, suurten veneiden marina-toimintaa. Väläyttipä hän puurakentamista, Henry Lindelöf kertoo.

      Paavo Vaniala

      • mooses16

        höpö höpö.mistä niitä asiakkaita muka riittää.ja muka kotkan kaupunki ei osallistu kustannuksiin.jo on hulluja visioita


    • räsyperse

      Uskoo ken haluaa, vi#u sinne mitään tule, niinkun ei ole tullut muuallekkaan mihin on ryssät jotakin luvanneet rakentaa. Ostavat maat itselleen ja sitten tapahtuu: EI MITÄÄN !

    • Rubikonnat

      Innostus näkyy taas

      Henry Lindelöf tähdentää kaupungin markkinoimisen olevan pitkäjänteistä työtä
      –Nyt tuntuu, että tätä varten minut 12 vuotta sitten palkattiin. Silloin oli nähtävissä, että metsäteollisuus ei enää elätä entiseen malliin Kotkaa, kaupunginjohtaja Henry Lindelöf sanoo.
      Hetki sitten ovat tulleet julkisuuteen suunnitelmat, jotka toteutuessaan voivat tuoda Kantasatamaan jo alkuvaiheessa sadan miljoonan euron investoinnit ja 500 työpaikkaa. Lindelöfin olemuksesta huokuu innostus – kauas.
      Kaupunginjohtajan ulkomaanmatkailu ja edustaminen ovat olleet tikun nokassa pari vuotta. Onko niistä reissuista mitään hyötyä, on toriparlamenteissa ja yleisönosastoilla kyselty.
      –Välillä on tuntunut siltä, että kun teet yhden matkan, sinulla pitäisi olla tehdas kainalossa tuomisina, Lindelöf kuvaa tuntemuksiaan.

      Hän korostaa, että Kantasataman kaltaisten asioiden edistäminen on pitkäjänteistä työtä, jossa henkilösuhteilla ja jopa sattumalla on suuri merkitys. Jos palaset sitten loksahtavat kohdalleen, voi käsissä olla Googlen tapainen jättipotti.
      Lindelöf kertoo, että taannoisen Repin-taidenäyttelyn kaltaiset tapahtumatkin voivat olla äärettömät tärkeitä myös bisneksen kannalta. Kutsuvieraiden joukossa on tärkeitä vaikuttajia, jotka saavat kuvan Kotkasta, tutustuvat ihmisiin ja vievät viestiä eteenpäin.
      –Jotta asiat etenevät, sinun pitää tuttu, Lindelöf kuvaa kansainvälisiä ympyröitä.

      Kotkaa on markkinoitu viimeisen parin vuoden aikana muiden muassa Lontoossa, Moskovassa, Pietarissa ja Tokiossa. Kun koulut ovat saman aikaan homeessa, on kyselty, miksi kaupunginjohtaja matkailee.
      Lindelöf myöntää, että julkinen keskustelu on välillä turhauttanut.
      –Mutta on yritettävä katsoa isoa kuvaa. Kotkassa on suuri työttömyys eikä täällä voida hyvin. Paha olo purkautuu myös kaupunginjohtajaan.
      –Viimeiset puolitoista vuotta ovat olleet rankkaa aikaa. Mutta nyt näyttää hyvältä. Näiden suunnitelmien lisäksi on tulossa valtionosuusuudistus, mikä voi tuoda 10–11 miljoonaa euroa vuodessa lisää Kotkalle, Lindelöf huikkaa työpöytänsä takaa toivotellen haastattelijoille hyvää joulunodotusta.
      Kasvoilla näkyy taas se poikamainen innostus, joka Lindelöfillä oli Kotkan pestinsä alussa.

      Juha Koski

    • Chaplin, Las Vegas

      Julkaistujen venäläis suunitelmien mukaan kaakonkulmalla ja Kotkassa tulee olemaan 2017 Casioita melkein kuin Las Vegasissa konsanaan.

    • Ei huimaa yhtään

      Kotkasta tulee punikkien Las Vegas, eli Phjonjang. Siellä voit nähdä Jutan vilahtamassa minihameessa ja kansaiivälisyys on sitten siinä. Jos oikein hyvin demarit saa pumpattua kaupungin rahoja pikkujouluihinsa, voi jäsenkortilla nähdä glamourtanssija Tukiaisen.

      Kyllä on miljoonabisnes ja metsäteollisuuden korvaaja keksitty ja eiköhän ikiliikkuja tule siinä sivussa. Se onkin sellainen punikki-ikiliikkuja että siinä riittää joka Spedellä ihmettelemistä, niin kuin demareiden tempauksissa aina.

      • Höpöhöpö.

        Ai niin kuin Kotkan demokraattinen kansan tasavalta, just joo.


    • asdasdasdasd

      Silkkaa paskaa on tuollaiset hahmotelmat. Jos täällä jotakin vielä rakennetaan, pitää se tehdä moottoritien varteen. Kukaan ei halua vierailla tuossa pussinperässä, joka sekin on rakennettu niin, että yhdellä reunalla on yhtä ja toisella toista. Koko kaupunkisuunnittelu on aivan päin persettä hoidettu aina ja niin näköjään jatkossakin.

      Jso tuo rakennetaan saarelle, on siellä vaan yksi tyhjä, mutta kallis rakennus lisää kuluttamassa lopulta veronmaksajien rahoja, kun kaupungin isät on aivan itse neuvotelleet hyvät sopimukset.

      • Piiput ei savuta enää

        Packat housuissa räpistelyä koko hanke.


      • Fil.Matr.

        Merenrantahotellit ja venesatamat pitäisi rakentaa moottoritien varteen? Oletko sinä aivan järjissäsi? :-)

        Ja pussinperästä puhuminen vie loputkin uskottavuudestasi, Kantasataman alue sijaitsee kymmenen (10) minuutin päässä moottoritiestä, suoraa tietä pitkin. Hyvin harva kansallisen tason nähtävyys on yhtä helposti saavutettavissa kuin Kotkan merimuseo.


      • asdasdsdf
        Fil.Matr. kirjoitti:

        Merenrantahotellit ja venesatamat pitäisi rakentaa moottoritien varteen? Oletko sinä aivan järjissäsi? :-)

        Ja pussinperästä puhuminen vie loputkin uskottavuudestasi, Kantasataman alue sijaitsee kymmenen (10) minuutin päässä moottoritiestä, suoraa tietä pitkin. Hyvin harva kansallisen tason nähtävyys on yhtä helposti saavutettavissa kuin Kotkan merimuseo.

        Mikä kansallisen tason nähtävyys? Se tyhjä Merimuseo vai tuo uusi myymälä?

        Jos Kotka aikoo elää jatkossakin, on pakko muuttaa vanhoja sementoituneita asenteita. Koittakaa nyt muka-maisteritkin jo tajuta, että kohta tuosta ei aja kuin tunnin ihan oikeasti Suomen harvojen nähtävyyksien ääreen.

        Ihan mielenkiinnosta kysyn, että meinasitko rakennuttaa sen merenrantahotellin venesatamineen siihen sellutehdasta vastapäätä, vai mitä oikein horiset?

        Saari on pussinperä. Miksi kukaan sinne menisi, kun vajaan tunnin päässä on pääkaupunki? Oikeasti? Jos me halutaan hyötyä moottoritiestä ja venäläisistä turisteista, on keksittävä jotakin muuta kuin mahdollisimman kauas moottoritiestä rakentaminen.


      • mooses17
        Fil.Matr. kirjoitti:

        Merenrantahotellit ja venesatamat pitäisi rakentaa moottoritien varteen? Oletko sinä aivan järjissäsi? :-)

        Ja pussinperästä puhuminen vie loputkin uskottavuudestasi, Kantasataman alue sijaitsee kymmenen (10) minuutin päässä moottoritiestä, suoraa tietä pitkin. Hyvin harva kansallisen tason nähtävyys on yhtä helposti saavutettavissa kuin Kotkan merimuseo.

        pussinpohja tai lammassaari.suuruudenhullujen paratiisi.


    • Mistäs henkilökunta?

      500 työpaikkaa tulisi. Mistä löytyisi ko määrä tarvittavilla taidoilla olevia asiakaspalvelijoita?

      • Osaajat hommiin

        Vastaus on: Kotkan kaikki demarit kaupungin maksamalla palkkatuella ja yrittäjän maksamalla palkalla. Sillä saataisiin tyhmää ja osaamatonta väkeä tuhoamaan surkea venäläinen palvelukulttuuri.


    • 2015>

      Kuntoradan tuntumaan tulee UUSIA ,rikkaita veromaksajia.
      500 asukkaan kommuuni.

    • Hyvä maksaa aina
      • Rahvasta ei rahastet

        Siinä sen näkee että pikkurahallakin saa asiallista jälkeä, kun laitetaan ammattilaiset talkoohengellä asialle. Olisi helposti luullut että tuon aikaan saamiseksi olisi mennyt satoja, ellei tuhansia miljoonia!

        Ääni demarille on kun laittaisi rahaa pankkiin!


      • Undemari
        Rahvasta ei rahastet kirjoitti:

        Siinä sen näkee että pikkurahallakin saa asiallista jälkeä, kun laitetaan ammattilaiset talkoohengellä asialle. Olisi helposti luullut että tuon aikaan saamiseksi olisi mennyt satoja, ellei tuhansia miljoonia!

        Ääni demarille on kun laittaisi rahaa pankkiin!

        Oi oi kun tänään demarit vetää pään täyteen verovaroin ja visiota alkaa taas pukkaamaan. Alkaa taas kaikkea ala-arvoista kakkaa tulemaan luxushintaan.


    • Suuri visioni

      Ei ole nyt mitään järkeä tuhlata 100 000 000 €.a kantasatamaan. Ko paikka on sijainniltaan täysin syrjässä ajatellen potentiaalisia asiakkaita. Virolahdelle ollaan rakentamassa loistavalle paikalle vastaavan kylpyläkasinohotellikauppakeskushässäkkää aivan E18 -tien viereen. Antaa heidän ensin rauhassa rakentaa venäläisten rahastamiseen tarkoitettu pyydys ja odotellaan rauhassa että Virolahti (ja Hamina) pakkoliitetään valtionvallan toimesta Kotkaan.

      • mimmuli2

        eikun kotka liitetään Haminaan tai Kouvolaan


    • Volga kaunoinen
    • Lindelöf on rasite!

      Henry Lindelöfin utopistiset suunnitelmat ja temppuilut tulevat vesittymään yksi toisensa jälkeen. Toki on sinänsä positiivista että vanha mies jaksaa yrittää, mutta tuosta kaikesta paistaa väkisin yrittämisen paha maku ja maitohappojen aiheuttama liikkeen hidastuminen.

      • Kehitys kehittyy

        Mutaa hei!

        Eikö nuo kaikki neljä, Rubiconna, Sataman Outlet, Kelluva sukelluskaupunki ja LogyCity voitaisiin rakentaan Kotkaan kaupungin tukijaisilla. Erityisesti LogyCity Kotkaan Kymin lentokentälle, niin saataisiin sinnekin 3,6 km kiitotie. Olisi mahtavaa päräyttää Jumbolla Pietariin ja sitten takaisin Kotkaan.

        Työpaikkojakin tulosi varmaan tuhansia lissää.


      • taas uusi kylpylä
        Kehitys kehittyy kirjoitti:

        Mutaa hei!

        Eikö nuo kaikki neljä, Rubiconna, Sataman Outlet, Kelluva sukelluskaupunki ja LogyCity voitaisiin rakentaan Kotkaan kaupungin tukijaisilla. Erityisesti LogyCity Kotkaan Kymin lentokentälle, niin saataisiin sinnekin 3,6 km kiitotie. Olisi mahtavaa päräyttää Jumbolla Pietariin ja sitten takaisin Kotkaan.

        Työpaikkojakin tulosi varmaan tuhansia lissää.

        Kansainväliset etevät "liikemiehet" pyörittävät demareita kuin pässiä narussa.


    • Head hunter

      Tuosta sitä löytyy Kotkaan "kultaisten projektien" vetäjä

      Hänellä on kokemusta LogiCityn projektista Pietarissa ja Turun apulaiskaupungin johtamisesta.

      Mitä nyt antoivat potkut, kun oli ostanut kaupungin luottokortilla tangat, pierutyynyn ja krapulapaketin mm.

      Ja ainesta Kotkan seuraavaksi kaupunginjohtajaksi, kosk haän on todella pätevä. Hän on sosiaalidemokraatti (SDP)



      " Pilot Turku , Turku , apulaiskaupunginjohtaja ja asianajaja Hirvilammi Tero ja kansainvälisten asioiden Heidi Saari esittelee uuden projektin ja vastaamaan kysymyksiin .

      Pää edustaja Pietarin Center Business Yhteydet " BIZKON "
      A A Varshawsky"



      "Turku. Turun kaupunki kävi torstaina entisen apulaiskaupunginjohtajansa Tero Hirvilammin (sd) kimppuun.

      Kaupunki löi entistä apulaisjohtajaansa torstaina Turun hallinto-oikeudessa erityisesti edustusvarojen väärinkäytöstä.

      Hirvilammi oli ostanut kaupungin luottokortilla muun muassa Tukholmasta tangat, Borat-peruukin, pierutyynyn ja krapulapaketin.

      New Yorkista Hirvilammi oli ostanut kauko-ohjattavia pienoishelikoptereita sekä golf-kiikarit. Hirvilammi puolustautui sillä, että hän oli ostanut tavaroita edustuslahjoiksi tylsien Aalto-maljakkojen ja historiikkien sijaan.




      Hän saattoi ryhtyä edustamaan kaupunkia luottokorttikuittien mukaan perjantai-illalla kello 23.12. Sen jälkeen mentiin yökerhoon ja edustaminen jatkui siellä.

      Hirvilammi sanoi oikeudessa käymiensä neuvottelujen olleen tärkeitä ja luottamuksellisia eikä niistä siksi laadittu kaupungille muistioita."

      "Hirvilammi edusti kaupungin mukaan Turkua ponnekkaasti varsinkin viikonloppuisin ja juhlapyhinä ravintoloissa ja yökerhoissa sekä lomilla Lapin hiihtokeskuksissa ja ulkomailla."

      "Kestityksen kohteena olivat jopa 15 kertaa samat henkilöt".


      http://www.hs.fi/kotimaa/a1305550066214

    • Se vaa o niii

      Aikansa kutakin sanoi pässi kun päätä leikattiin.

      Niinkun tuossa ylempänä kirjoiteltiin, ei piiput savuta enää, eikä puutavara kulje. Kotka on nyt muotoutumassa nykyitilanteen edellyttämään kokoonsa. Ei ole enää savolaisten ameriikka. Nyt järkevät ihmiset suuntaa muuttoliikenteensä työtilanteen vaatimalla tavalla. Investoinneissa on oltava tarkkana, ettei tule komea konkurssi.

    • Kirpputorin kirppu

      Vai että Kotkan satamaan "ulostus päästö" keidas. Outletti

      Mutta outlet myymäläthän ovat kaikkialla tarpeettoman rojun, vanhentuneiden ylijäämä tuotteiden ja valmistusvikaisten sekundan halpamyymälöitä, mistä vähävaraiset etsii talouskaluja ja vessapaperia poistohinnoin.

      Eipä niissä ole ollut ylellisyys- ja luxury tuotteita ja jos on ollut, on poikkeuksetta ollut varastettuja perämoottoreita tai muuta vastaavaa tavaraa.

      Niinköhän nuo Pietarin ja Londonin raharikkaat minkkiturkeissa tulisivat penkomaan tavaraläjiä Kotkaan.

    • Mikä mikä maa?

      Eikös Kotkassa jo ole jonkun puolueenjäsenen vetämä kirppis? Mitä muita enää tarvitaan? Oliks se joku autohalli vai mikä se oli?

    • peetu135

      Sitten on hyvä, jos tulee.

    • 100 tonnia vetoa!

      Ei tule satamaan mitään outlettiä.

      Lindelöfin visioissa on se vika, että niistä puuttuu kannattavan bisneksen mahdollisuus. Ei byrokraatin pitäisi sotkeutua tällaisiin juttuihin ollenkaan, eikä varsinkaan demaritaustaisen Lindelöfin.

      • Siisti homma!

        Nyt kannattaisi alkaa syödä kiireesti kondomeja. Olisi paljon siistimpää kun paska alkaisi tulla puolen kilon pusseissa. Jäisi valtuustolle vähemmän pyyhittävää.


    • autlet

      hieno ketju lukekaa?

    • PilliPIIPARI_

      Eipä tuohon ole juuri lisättävää ,,,

    • Looke

      Harmittaa kun nämä demarikaupunkilehden toimittajat ylistää Lindelöffiä ja sen puuhia , vaikka se on tyypillinen demari.
      Mulle kertoi Ukrainalainen uutishuntteri, että pysykää kaukana siitä Slobosta. Se on Pietarissa toimenpidekiellossa ja umpiryssä, `Cameron` nimittäin.
      Katsokaa lehtikuvaa, missä Sterling ja `Cameron` katsoo toisiaan, kun kantasataman valitus vedettiin yllättäen pois juuri kun se olisi tullut alas hallinto-oikeudesta. Selvä vedätys, ja `Savyer` / Sterling duo sai tahtonsa läpi ja hyvät rahat liiteri hyyskästä

    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      34
      1461
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1235
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      6
      1224
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1208
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1208
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1194
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1170
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe