Säästeliään eli "ruutanan" toimiva 100 euron keittiöremontti

Pörssipeluri

Vaimothan on aina mäkättämässä, että mies on pihi (ja kelvoton). Keittiöremppa pitäis tehdä, koska keittiö on kulahtanut ja näyttää vanhalta ja epätrendikkäältä ja kaikki keittiökoneet ovat vanhoja/ vanhanaikaisia...Totaalinen keittiöremonttihan on yleensä siinä 10000- 15000 euroa ja noin ylipäätään ottaen täysin turha ja rahan haaskausta- talon tai asunnon arvo ei nouse kuin ehkä kolmannes kustannuksista.

RUUTANAN KEITTIÖREMONTTI

- paikkamaalasin kaapistojen ovet samalla ovien sävyllä. Naarmut ja esim kahvojen läheltä kulumiskohdat. Saman sävyn saa maalikaupasta kun ne skannnaa vanhan sävyn mallikappaleesta, esim. leikkuulaudan päädystä kun sen sinne kiikuttaa. = ovet näyttävät uusilta, ei tarvetta uusiin tuhansien eurojen kaapistoihin..

-kiristin löystyneet saranat. Näin ovet eivät repsota ja menevät nätisti kiinni. = ei tarvetta uusiin oviin, eikä kaapistoihin.

-kiillotin ja pesin keittiön paikat kuten kaapistojen alalaudat, johon naisväen kosketus ei ulotu, nämähän puunaavat vain lattioita. 20 vuoden jälkeen näin keittiö vaikuttaa raikkaammlta.

-vanhoissa 25 vuotta vanhoissa pakastimessa ja jääkaapissa hiukan hion vähäsen ruostuneita kohtia ja paikkamaalisin valkosella maalilla, näyttävät uudemmilta = ei välitöntä tarvetta uusiin (5-10 vuotta kestäviin) kylmäkalusteisiin naisen taholta

- keittiön jonniinverran kulahtaneet, jostain kohdin repeilleet ja mustuneet tapetit revin irti. Rappasin seinän ns. kolibritasoitteen (150 e/ 10 litraa) kaltaisella tasoitteella. Tosin ostin Kiilto LH laastia 20 kilon säkin joka maksoi 20 euroa Bauhausista ja sekoitin itse vastaavan laastin sekoitusterällä porakoneella. 2/3 säkin sisällöstä riitti. Kustannus siis 12 e tai jotain.

-Sitten vaimo valitsi mieleisensä värisävyn seinille ja minä maalasin seinät ko. värillä. Näin vaimo ei voi myöhemmin marista väristä kun kerran itse sen valitsi. Ja joka tapauksessa sen värin vaihto on helpohkoa kun vain maalaa sitten uudestaan, helpompaa kuin tapettienvaihtoprosessi. Ja rapattu maalattu seinä muutenkin helpompi puhdistaa ja paikkamaalata tarvittaessa.

-kuivauskaapin vanhat 25v. ruostuneet ja syöpyneet kuivatusritilät ovat standardikokoa. Ostin uudet rautakaupasta/ prismasta. Ovat kymmenisen euroa kappaleelta. = ei tarvetta keittiön ja kaapistojen uusimiseen.

- paikkamaalasin valkoisella samalla sävyllä, siis ovenkarmien ja ynnä ovien kuluneet kohdat ja muutenkin kaiken koko keittiössä = näyttää uudemmalta ellei uudelta.

= summasummarum: Vaimo lakkasi mäkättämästä keittiöremontin tarpeesta.

Viimeistään 20 vuoden päästähän taas tämäkin keittiö olisi totalirempattuna "vanhanaikainen" ja siis taas uudellenrempattava. Mut kun 2 remppaa jättää väliin, niin sithän se on 60 vuoden jälkeen taas muodin kierryttyä muodinmukainen tai ainakin hieno ja kulturelli "retrokeittiö".

Näin siis eukko on lakannut nalkuttamasta keittiön suhteen ja säästin 15ooo euroa. Rahaa maaliin ym kului alle 100 e. Kämpän arvo kumminkin varmaan kohosi Kaisa Puolivaltakunnan ja Teuvo Lomanin silmissä 4000 e eikä vaimon nyt tarvi hävetä jos trendikäitä ystävättäriä joskus pistäytyisi.

1

92

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • teme6

      Helkkarin hyvin oot kyllä halvalla saanu kunnostettua! Oli varmaan eukkokin hetken hiljaa!

      -Teme

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1789
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1391
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1367
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1345
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1314
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1250
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe