Keskustellaan evoluutiosta uudestaan sitten..

biurhweufhus

... kun on ensinnä selitetty sellaiset asiat kuin tietoisuus, tai miksi aika juoksee vain yhteen suuntaan vaikka fysiikan lakien "ajan nuoli" osoittaa nykyhetkestä poispäin molempiin suuntiin. Vähän veikkaan että varsinkin tuo jälkimmäinen liittyy jonkinlaiseen luonnon itseorganisointitaipumukseen, josta meillä ei vielä ole selkeää käsitystä tai matemaattista mallia, mutta joka löytyessään tarjoaa vastauksen myös sille, miten evoluutio on mahdollista. Kun sekä evoluution että entropian kanssa mikrotasolta makrotasolle siirtymä on ongelma. Kun tarkastellaan vain systeemin pienimpiä yksiköitä: geenejä tai molekyylejä, molemmissa päädytään kuvaamaan makrotasoa tavalla, joka ei ole havaittujen tosiasioiden mukainen. On aika omituista ettei näiden ongelmien analogisuuteen ole juuri kukaan kiinnittänyt huomiota, vaan sen sijaan jankataan aina samaa darwinismi vs. kreationismi levyä.

6

85

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • bwwro395uoquo
    • >>Keskustellaan evoluutiosta uudestaan sitten..

    • porygoni

      Tottahan on, että tietämyksemme on lähes jokaisella tieteen alueella vielä lasten kengissä nopeasta kehityksestä huolimatta. Mutta meneekö tiede tai ihmisen tietämys eteenpäin tutkimatta, pohtimatta ja spekuloimatta erilaisia vaihtoehtoja? Emme saa kasaan hiekkarantaa, ellemme kerää siihen paljon hiekanmuruja.. Toinen lukunsa on meidän kaltaiset maailmankatsomusten pohtijat täällä arkielämässä.. Emme ehkä tuo tietämykseen mitään mullistavaa mutta keskustelu (joka usein laajenee väittelyksi) voi antaa meille jokaiselle jotain uutta ja pakottaa pohtimaan mielipiteitään sekä kriittisesti sekä vahvistavasti. Lisäksi pidämme yllä ainakin jossain määrin tieteeseen kiinnostusta tavallisen tallaajan silmin.

    • Epäjumalienkieltäjä

      "On aika omituista ettei näiden ongelmien analogisuuteen ole juuri kukaan kiinnittänyt huomiota, vaan sen sijaan jankataan aina samaa darwinismi vs. kreationismi levyä."

      Darwinismi vs. kreationismi jankkaus tapahtuu netissä pienen fundamentalistiporukan toimesta. Tieteen parissa evoluutioteoriasta ei kiistellä, kun aukkoja teoriasta ei ole löydetty.

      • rtmstusefjj

        Se ei poista sitä tosiasiaa että jos katsotaan geenejä evoluutio bakteerista ihmiseksi on mahdotonta. Evoluutio on ihan kuin tuo ajan nuoli fysiikassa, sille ei ole mitään selitystä, se vain on. Evoluutioteoria ei ole kokonainen teoria, koska ei kykene yhdistämään mikro- ja makrotasoa.


      • 098089078685675
        rtmstusefjj kirjoitti:

        Se ei poista sitä tosiasiaa että jos katsotaan geenejä evoluutio bakteerista ihmiseksi on mahdotonta. Evoluutio on ihan kuin tuo ajan nuoli fysiikassa, sille ei ole mitään selitystä, se vain on. Evoluutioteoria ei ole kokonainen teoria, koska ei kykene yhdistämään mikro- ja makrotasoa.

        Tyttäreni on molekyylibiologi, joka tutkii geenejä. Hänelle evoluutio on itsestään selvä tieteellinen tosiasia. Vaikka kaikkia mekanismeja ei tunnetakaan, niin geenien tutkimustulokset eivät mitenkään sulje evoluutiota pois. Päin vastoin, molekyylibiologia on monelta osin vahvistanut evoluutioteoriaa.

        http://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=5&ved=0CEMQFjAE&url=http://www.tiede.fi/artikkeli/jutut/artikkelit/darwin_riemastuisi_geeneista_&ei=QN8AU7X5F8bnygOD1oGoBQ&usg=AFQjCNF80_sjMuWjk7yfr4Zr0yAAiq3dtQ&bvm=bv.61535280,d.bGQ&cad=rja

        " Molekyylibiologian menetelmillä on saatu myös lajien kehityshistoriasta yksityiskohtaista tietoa, josta Darwin tuskin osasi edes uneksia, sanoo kasvitieteen professori Juha Tuomi Oulun yliopistosta."


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      26
      1366
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1292
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1206
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1204
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1183
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1181
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1177
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe