Jos otat korvakorut, mieti vielä hetki!

Neuvon sanoja.

Rakas uskovainen nuori. Tiedän, että monet teistä saattavat haaveilla korvakoruista. Saattaa olla liikkeellä ajatusta, että jos me porukalla otamme pienet nätit korvakorut, että tulisiko ne sitten yleisen hyväksynnän piiriin Jumalan valtakunnassa. Mutta rakas nuori. Me emme itse voi ohjailla kulttuuriamme ja toisia ihmisiä. Itse en pidä pieniä korvakoruja pahana asiana, mutta tiedän, että monien keskuudessa se aiheuttaa pahennusta. Tämä aika ei vain ole vielä kypsä korvakoruille. Toinen asia on tietysti se, että miksi kiirehtiä tämän asian muuttumisessa, kun ihminen tulee varsin hyvin toimeen ilman korvakorujakin. Ne eivät ole välttämättömiä, kuten muukaan koristautuminen.
Viime aikoina on meikäläisten parissa ollut korvakorun ottajia. He ovat varmasti olleet oikeassa uskossa. Mutta heidän uskomisensa on käynyt vaikeaksi, kun ovat joutuneet kohtaamaan tilanteita, joissa heitä ei ole enää tervehditty. Käsitys siitä, että korvakorut ottanut on automaattisesti epäuskoinen, elää yhä vahvasti.
Itseasiassa sillä ei ole mitään tekemistä sielunelämän kanssa. Toinen on myös se, että saisi yhteinen rakkaus säilyä. Korvakorut uskovaisella saattavat aiheuttaa hämmennystä etenkin vanhempien uskovaisten kohdalla. Hehän ovat eläneet aikaa, jolloin erityisesti painotettiin, että korvakorut ovat syntiä. Vielä on voimissaan sanonta "Jos Jumala olis tarkoittanut ihmisille korvakorut, hän olisi luonut valmiiksi reijät korviin".
Kulttuurimme muuttuu ja etenkin nettiaikakausi on avannut meidät huomaamaan sen. Monia ennen pahoina pidettyjä asioita on tulleet hyväksytyiksi. Kodeissamme soi mm. viulu-musiikki. Ainahan viulun soittoa ei katottu hyvällä. Käsitys pelikorteista, huoltoasemalla istumisesta yms. on myös muuttunut. Musiikkikäsityksetkin muuttuvat hiljalleen. Meidän ei tarvitse kuitenkaan itse olla kiirehtimässä uudistuksissa, sillä jos hätäilemme ja hötkyilemme, saatamme joutua päistikkaa harhateille. Mieluummin harkitseva ja varovainen, kun impulsiivinen, joka säntää sen kummempia ajattelematta uuteen.

59

1897

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Korvakoruttomuus vie ihmisen taivaaseen.

      Eikö?

    • vähänen äiti

      Minäkin olen sanonut tyttärilleni, että odotetaan niin kauan, että joku puhujan vaimo tai tyttäret laittavat korvakorut, niin sitten on ihan sopivaa meidänkin niitä tehdä.

      Ettei vaan kukaan pahentusi, sitä minä eniten ajattelen.

      • Ja niinkuin te täällä koko ajan väitätte, että ei teitä kukaan ihminen ohjaa ja käske. Puhujan vaimo ja tyttäretkö ne teille esimerkin antavat?

        Herra ihime. Nehän ovat ihmisiä. Ihan samanlaisia kuin te muutkin.Kuka heille olisi antanut oikeuden olla esimerkkeinä?


      • Khjvvhcgcgcgcgcgggxg
        Wariska kirjoitti:

        Ja niinkuin te täällä koko ajan väitätte, että ei teitä kukaan ihminen ohjaa ja käske. Puhujan vaimo ja tyttäretkö ne teille esimerkin antavat?

        Herra ihime. Nehän ovat ihmisiä. Ihan samanlaisia kuin te muutkin.Kuka heille olisi antanut oikeuden olla esimerkkeinä?

        Provohan tuo on.


      • Joalita.

        Me odotamme SRK:n hyväksyntää korvakoruille. Niin odottavat monet muutkin, vaikkei SRK mikään paavin istuin olekkaan. SRK:ssa tehdään yhteisiä päätöksiä ja kannanottoja. SRK:sta on aiemminkin otettu kannanottoja erilaisiin asioihin, niin epäsuoria, kuin suoriakin. Esimerkiksi TV-kannanotto 1960 luvulla oli suora: Televisio ei ole kristityn kodin huonekalu. Myöhemmin tämä kannanotto on purettu epäsuoralla tavalla. Kannanottojen purkamiseen ei aina edes tarvi tehdä mitään, ne saattavat ajan mittaan vain raueta. Näin voi käydä myös korvakorujen kanssa.


      • runsas isä

        Laittavat minne? Oikeaan paikkaan eli roskiin?


    • jt679onb

      "Jos Jumala olis tarkoittanut ihmisille korvakorut, hän olisi luonut valmiiksi reijät korviin"

      Tämä on hienoa logiikkaa! Tähän ystäväni Pentti tapaa sanoa näin: "Jos Jumala olisi tarkoittanut ihmisen olemaan ilman vaatteita, hän syntyisi alastomana."

      • Ja jos kaikille vaimoille olisi tarkoitettu permanentattu tukka niin vauvat syntyisivät permanentti paketti kourassaan.

        Mikä ero on korvakoruilla ja kaulakoruilla noin niinkuin syntimielessä?


      • piiputtelija

        "Jos Jumala olisi tarkoittanut ihmisen polttavan tupakkia, olisi Hän luonut savupiipun ihmisen päähän."
        Näin kai se mennee.


      • Nystyrä

        Jos Jumala olisi tarkoittanut ihmisten ajattelevan omilla aivoillaan, Hän olisi luonut heille omat aivot.


      • Ei korvakoru reikää välttämättä tarvitse?


      • ei tärviökorva
        Kesitas kirjoitti:

        Ei korvakoru reikää välttämättä tarvitse?

        Et ole tainnut tutustua markkinoiden tarjontaan?


      • ei tärviökorva kirjoitti:

        Et ole tainnut tutustua markkinoiden tarjontaan?

        Olen myynyt niitä.


    • "Mutta heidän uskomisensa on käynyt vaikeaksi, kun ovat joutuneet kohtaamaan tilanteita, joissa heitä ei ole enää tervehditty"
      Eikö usko ole silloin aika heikolla pohjalla, jos se vaikeutuu tuollaisesta asiasta?

      Koko kirjoituksesta näkyy se, kuinka paljon vl-ihmisiä ohjataan ns. ylemmiltä tahoilta. Ja hyvinkin näennäisillä arvoilla kuten korvakorujen pitäminen.

    • Tzyde

      Minulla on korvakoru ja olen jumalaton ateisti. Korvakorut siis ovat turmion tie ja synneistä suurin.

    • vl-rouva

      On ollut viimeaijoina jopa Päivämiehessä kuvia pikkutytöistä, joilla on selvästi ripsiväriä. Kauheaa miten syntistä!

    • korvaloru

      Ihminen saa olla ilmeisesti juoruilija ja pahaa puhuva riivinrauta, kunhan ei vaan käytä korvakoruja. Korvakorut pilaavat naisen täydellisesti. Älkää siis käyttäkö korvakoruja.

      • nenäkoru

        tällä hetkellä koko kysymys on sairas piirre uskivaisten kesken.
        koko ajattelutapa on pöyristyttävä.
        on kirkea aika tehdä johtopäätöksiä. elämäntapaan liittyvä täysin triviaali kysymys ei voi olla hyväksyttävä syy jättää tervehtimättä. tuomitseminen on syntiä


    • On pakanallinen aloitus.
      Eikö ole parempi lopettaa lässytys.
      Kumpi neuvo on Jumalan mieleen, SRK;n vai Raamatun.
      Tässä Jumalalan omaa sanaa.
      Hesekiel;
      10 "Minä puin sinut kirjailtuihin juhlavaatteisiin, panin jalkaasi pehmeät nahkakengät, kiedoin päähäsi pellavaisen liinan ja asetin upean viitan harteillesi. 11 Minä kaunistin sinut koruilla ja sinun ranteesi kultarenkailla ja kiedoin kaulaasi kultaiset ketjut. 12 Minä kiinnitin nenääsi kultarenkaan, ripustin korut sinun korviisi ja laskin hiuksillesi kimaltavan otsarivan. 13 Sinä koristauduit kullalla ja hopealla, sinun vaatteesi olivat hienointa pellavaa ja kallista, kirjailtua kangasta. Ruoaksesi sait parhainta vehnäleipää, hunajaa ja oliiviöljyä. Niin sinusta kehkeytyi ihanan kaunis nainen, kuninkaille olisit kelvannut. 14 Sinun maineesi kiiri kansojen keskuuteen, niin kaunis olit, olit täydellinen ihanuudessasi, jonka minä sinulle lahjoitin. Näin sanoo Herra Jumala.
      Sitten, kun israelilaisille suotiin tilaisuus antaa lahjoituksia tabernaakkelia varten, altissydämiset lahjoittivat erilaisia esineitä, mm. korvakoruja (2Mo 35:20–22). Satoja vuosia myöhemmin Jumala sanoi Jerusalemille, että hän oli osoittanut sille rakkautta esimerkiksi panemalla korvarenkaat sen korviin (Hes 16:1, 2, 12). Ja Salomo käytti kultaista korvarengasta kuvaannollisesti sanoessaan: ”Kultainen korvarengas ja hienokultainen koriste on VIISAS OJENTAA SEN KUULEVALLE KORVALLE” (San 25:1, 12.).
      Näin, jos kuulee SRK;ta ja aloittajaa, ei korvarengasta, mutta jos Raamattua, se on laitettavissa.
      Nenärenkaasta myös kirjoittaa Raamattu. Mutta se on käänösmahdollisuus. Israelilaisille on ollut nimenomaan ’korvarengasta’ tarkoittavaa sanaa, sillä yksi niistä sanoista, joita he käyttivät tästä korusta (ne′zem), voi tarkoittaa joko nenärengasta tai korvarengasta (San 11:22; 2Mo 32:2)
      Kes.

    • Vl-veli kysyy

      Hyväksyykö SRK klittakorun vl-naisilla?

      • VBl-sisar vastaa

        Ilman muuta, muttei vl-miehillä.


    • Hollolan suviseuroissa nuori nainen tuli vastaan lastenkärryineen kamalassa svimssassa. Kuljetin vanhaa äitiäni teltalle päin. Nainen huusi minulle. "Sie et ole uskomassa", kun siulla on korvakorut". Pienet helminapit. - Vanhan Testamentin miehet ja kaikkien aikojen miehet ovat antaneet rakkailleen kauniita kultakoruja. Korujen mukaan myös on arvioitu ihmisten yhteiskunnallista asemaa. - Ei korvakoruilla eikä muullakaan kauneuden ylläpitämisellä ole mitää merkitystä pelastuksen asiassa. Kauneus on lähimmäisen rakkautta. Hyvää Ystävänpäivää kaikille!

      • Kyllä kristityllä voi olla koristeet Raamatun mukaan, mutta VL;llä ei ja Hän puhui vain uskosta SRK;hon, ei Jeesukseen.

        Kes


      • Natuz.
        Kesitas kirjoitti:

        Kyllä kristityllä voi olla koristeet Raamatun mukaan, mutta VL;llä ei ja Hän puhui vain uskosta SRK;hon, ei Jeesukseen.

        Kes

        Miksei myös vl:illä. Onhan monilla vl:illä kaulakoruja, käsirenkaita jne.
        Ja nykyään muutamilla on korvakorujakin. Katso rakas Kesitas, kun ihminen itse saa päättää, haluaako koristautua vai ei. Useimmat vl:t eivät halua, mutta kuule Kesitas, kyllä meidänkin keskuudesta löytyy aina jokunen, jotka haluaa laittautua vähän enemmän, eikä se nyt niin väärää ole.


      • Natuz. kirjoitti:

        Miksei myös vl:illä. Onhan monilla vl:illä kaulakoruja, käsirenkaita jne.
        Ja nykyään muutamilla on korvakorujakin. Katso rakas Kesitas, kun ihminen itse saa päättää, haluaako koristautua vai ei. Useimmat vl:t eivät halua, mutta kuule Kesitas, kyllä meidänkin keskuudesta löytyy aina jokunen, jotka haluaa laittautua vähän enemmän, eikä se nyt niin väärää ole.

        Kirjoitat niin rakkaudella kohtaani, että se ei voi olla enää totta.

        Mutta tuo, mitä sanoit koruista, on täyttä puppua.

        Luokseni on tullut niin monta VL naista, kaunistumisen vuoksi, ja joutuneet todelliseen painostukseen.

        SRK on junaillut asian niin, että usutetaan seurakunta kimppuun, niin ei oma nimi mene.

        Ovat onnistuneet, rakas.

        Kes.


    • ihan sairasta

      sairasta

    • vl-naiset tuomitsee

      "Nainen huusi minulle. "Sie et ole uskomassa", kun siulla on korvakorut". "

      • Uskon autuutta...

        Kauan sitten Rovaniemen suviseuroissa, itse olin vielä vl, mukanamme oli "epäuskoinen" serkkuni, jolla oli sinistä luomiväriä. Yksi "uskovainen" nuori nainen joka käveli vastaan seurakentällä, ei voinut hillitä itseään huutamasta: "Sullahan on silimät hommeessa".
        Yököttävää käytöstä "ainoilta oikeilta". Jälleen kerran.


    • Katriel.

      Korvakorukannanotto joko puretaan epäsuoralla tavalla, tai se vain raukeaa ajanmittaan. Jo nyt muutamat rohkeat ovat uskaltaneet ottamaan korvakoruja.
      Tosin aina heille ei ole käynyt hyvin. Ensimmäiset, jotka uskalsivat tulla julkisuuteen asian kanssa, on hoidettu pois yhteisestä rakkaudesta. Mm. Suomen kuvalehdestä saimme muutama vuosi takaperin lukea vanhoillislestadiolaisesta perheestä, joiden lapsilla oli korvakoruja. Joitakin uskovaisia tämä hämmensi, mutta oli myös niitä, jotka pitivät tätä perhettä edelleen uskovaisena, jota varmasti olikin.
      Aika kului, tuli hoitajia. Perhettä yritettiin kasvattaa "isien uskoon" sillä seurauksella, että perheestä monet luopuivat elävästä uskosta. Jopa tämän perheen äiti joutui sivuun. Tai ainakin näin ihmismielin ajateltuna he lipuivat. Kumpi toimi väärin, korvakorut ottaneet, vai hoitaja, joka hoiti heidät pois yhteisestä rakkaudesta?
      Minä en itse osaa tähän vastata mitään. Tällä hetkellä muutenkin eletään monella tavalla myrskyisää aikaa. Aika näyttää, mille mallille kristillisyytemme tavat muotoutuvat. Tuleeko korvakorut vähitellen sallituiksi, vai heitetäänkö edelleen korvakorun ottaneita ulos yhteisestä rakkaudesta. Kummat tulee tällaisessa tilanteessa joudutuksi ulos Jumalan valtakunnasta, nämä heittäjät, vai heitetyt?

      • näin se menee


    • Entinen uskova

      Mitä väliä sillä on onko korvakoruja? Korvammehan on omat. Saamme laittaa niihin mitä halutaan, minun mielestä. Jos ei uskovaiset joutuu helvettiin; onhan siellä ahdasta ja tungosta! Herttinen sentään! Tietääkö joku kertoa että helvetti on olemassa? Onko siellä joku käynyt? Itse haluisin asiasta faktaa pöytään. Sitä odotellessa, vaihdan korvakoruja päivittäin kimmaltelevasta mattaan.

      Tuntuu kurjalta että usko rajottaa ihmistä näin paljon. Jumalahan on luonut meidät ja varmasti rakastaa ihmistä ihmisyyden perusteella. Tuskin alkaa arvostelemaan korvakoruasiaa. Rakasta lähimmäistä, mutta sen voi tehdä täysillä kun oppii rakastamaan itseään. Miksei kuuntelisi sydäntään ja eläisi. Mitä jos meillä on vain tämä yksi elämä eikä tuonpuoleista ole? Onko joku siellä käynyt? Kurjaa että saarnamiehet kertoo sääntöjä ja niiden mukaan eletään. Kuten Hitleri kertoi Juutalaisten olevan pahoija, kaikki uskoi häntä. Saksa hyökkäsi juutalaisten kimppuun. Saarnamies kertoo korvakorujen olevan pahasta... Kaikki hyökkää korvakoruja kantavan kimppuun. Ihmisiä me kaikki ollaan. Jumalan luomia ihmisiä..

      Anteeksi jos loukkaan jotakuta, mutta tämä on vain minun mielipiteeni.
      Jumala löytyneen sydämestään ja anteeksianto: Omatunto.
      Terveisin
      kirkosta eronnut nykyäään elävä ihminen jolla on oma arvo ja mieli. Olen onnellisempi kuin koskaan.

    • Koruton

      Olisit varottanut lävistyksistä ja tatuoinneista. Korvakorut eivät pilaa j
      ketään lopullisesti, mutta kun olet lävistänyt naamasi, silmäkulmasi, kielesi, nenärenkain ja muilla killuttimilla, niin et saa edes työtä ihmisten ilmoilla, ja varmasti hengellisissä kokoukissa katsotaan inhoten.
      Tatuoinnit ovat ehkä jopa kauniit nuorella iholla, mutta mitä tapahtuu kun iho rypistyy tai lisäkiloja tulee?

      Korvakorut ja korut yleensäkin ovat olleet aina käytössä, myös Raamatun aikoina, Missä jakeissa tai luvuissa niistä on mainintoja?

      • Ihomaaliputki

        Korujen alkuperä on maaginen.

        Pakanat uskoivat aikoinaan, että pahat henget pääsevät ihmisen sisälle ihmisen ruumiinaukkojen kautta. Niinpä he laittoivat kiliseviä renkaita, mm. nenäänsä, napaansa ja korviinsa, myös ranteisiinsa ja nilkkoihinsa, jopa hiuksiinsakin, sekä maalasivat kasvonsa, huulensa ja silmänsä voimakkaan ja uhkaavan värisiksi, jotta pahat henget pelästyisivät niitä.

        Korut ovat siis alunperin olleet suojelevia taikaesineitä ja ovat paljolti vielä tänäkin päivänä.

        Näin sai alkunsa myös naisten ikivanha itsensä meikkaaminen, jopa Jobin erään tyttären nimi Keren-Happuk, on suomeksi "Ihomaaliputki" (Job 42:14).

        Tapa on siis erittäin vanha.


    • Taivasten lapset

      En ole vl, mutta entisenä helluntailaisena ymmärrän tuota aloittajan kirjoitusta.

      Monien maallisesti ajattelevien mielestä tällaisesta asiasta varoittaminen tuntuu varmasti omituiselta. Mitä nyt yksillä korvakoruilla on väliä?

      En osaa kirjoittaa vl:läisittäin, mutta oman elämänkokemukseni ja uskonelämän kokemukseni mukaan, sekä Raamatusta ymmärrän, että on olemassa kaksi maailmaa, jotka eivät voi kohdata: Taivasten valtakunta ja nk. Tämä maailma, Kristus ja Beliar.

      Me joudumme kylläkin osin elämään myös Tämän maailman keskellä, mutta pyhä on sellainen ihminen, joka ei palvele vierasta jumalaa.

      Myös nuoria uskovaisia tyttöjä kiinnostaa kaunistautuminen, mutta Tämä maailma antaa vääristyneen kuvan kauneudesta. Viaton ja puhdas tyttö on kaunis itsessään, maailmallinen haluaa aina lisätä itseensä jotakin: hän pukeutuu koruihin ja koreisiin vaatteisiin, mikään ei hänelle riitä.

      Kun todella katsoo monia tämän maailman "missejä", he näyttävät pikemminkin hirviöiltä, eivät tietenkään omissa silmissään: paksu maalikerros, jne. Ja miltä näyttä pitkän, jumalattoman elämän elänyt vanha nainen, isojen korujensa, värjättyjen hiustensa ja räikeän meikkinsä alla? Kuolleetkin häntä säikähtävät!

      Korvakoru, niin pieni esine kuin se onkin, siirtää kauneuden pois itse ihmisestä, hän luottaa korunsa tuomaan vetovoimaan. Pian tämäkään ei riitä. "Jospa laittaisin vain ihan vähän huulipunaa ja ripsiväriä, niinkuin koulukaverit..." Kun antaa maailmallisuudelle pikkusormen, se alkaa viedä enemmän ja enemmän.

      Tiedän kokemuksesta, mistä kirjoitan.

      Teillä on oma uskonmaailmanne, Jumalan valtakunta. Vaikka paha on päässyt myöskin teidän omaan paratiisiinne, kannattaa kuitenkin pitää kiinni siitä hyvästä, puhtaudesta ja viattomuudesta joka monilla teistä on. Sillä kun sen menettää, se ei enää palaa. Monet itseään koristelevat maailmalliset saattavat salassa kadehtia sitä puhdasta kauneutta, joka uskovaisilla, varsinkin vielä nuorilla on luonnostaan. Minäkin, joka itse en ole vl, omalla tavallaan ihailen teitä. Te olette harvinaisia myös kristillisessä puhtaudessanne.

      Puhdas nuori omistaa jotain todella arvokasta. Pitäessään kiinni puhtaudestaan ja koruttomuudestaan, hänestä kehittyy kaunis ja lempeä äiti, arvokkaasti vanheneva isoäiti.
      .

      • 8+4


    • mira 19
    • turhaa roinaa

      Korvakorut - olivatpa ne pieniä, nättejä tai mitä muuta tahansa - on syytä ottaa POIS korvista.

    • RakastaLähimmäistäsi

      " Mutta heidän uskomisensa on käynyt vaikeaksi, kun ovat joutuneet kohtaamaan tilanteita, joissa heitä ei ole enää tervehditty. "

      ??? Kiusaaja on kyllä tuossa tapauksessa se henkilö, joka ei tervehdi toista!
      Miten tervehtimättömyys viestii rakkautta?

      Minusta tuollainen "ohittaminen" viestii hylkäämistä ja vihamielisyyttä

    • mitäkummaa

      Tää teidän kultti on kyllä ihan outo.

    • 8+8

      Näin on - korvakorujen ottaja on jo kieltänyt uskonsa srk:hon.

    • Hrtn

      Korvakorut ei ole synti. Se ei perustu raamattuun. Se on täysin ihmisen keksimä sääntö vanhoillislestaadiolaisuudessa. Jos joku uskovainen laittaa korvakorut, niin saatan kaksi kertaa miettiä tervehdinkö häntä Jumalan terveellä, koska uskosta eroavien käytännöksi on ollut laittaa korvakorut merkiksi. Jos joku ottaa korvakorut ja tunnustaa uskoa, niin pidän häntä uskovaisena niinkuin muitakin.
      Itse haluaisin, että kaikki uskovaiset voisivat siirtyä lain alta armon alle.

      • vastavirtaan ui lohi

        Kyllä se raha joka koruihin menee olisi kuitenkin parempi antaa vaikka Afrikan lasten hyväksi vaikkei se lestadiolaiseen ihmiskäsitykseen kuulukaan.


      • Sormus ainakin
        vastavirtaan ui lohi kirjoitti:

        Kyllä se raha joka koruihin menee olisi kuitenkin parempi antaa vaikka Afrikan lasten hyväksi vaikkei se lestadiolaiseen ihmiskäsitykseen kuulukaan.

        On satoja muitakin asioita, joista voisi luopua ja antaa rahat Afriikan lapsille.
        Tupakat, autot, moottoripyörät, moottoriveneet, mikrouunit, vedenkeittimet, kännykät, puolet vaatteista ja jalkineista, kodin kaikki elektroniikka , tietokoneet, internetit, sähköpostit, ei ole Raamatussa mitään näistä.
        Voisimme kulkea jalan, soutaa käsivoimin, käyttää kirjekyyhkyjä ja intiaanien nuotioviestejä.

        Typerää vaatia univormuja ja osoittaa vaatetuksella uskon syvyyttä, kun kotona kuitenkin on kaikki maallinen kulutustavara hankittuna, eikä Afriikan lapsia muista kukaan siinä yltäkylläisyydessä.

        Miten muuten sormukset, ovatko nekin kiellettyjä koruja. Niihin jos mihin saa uppoamaan monin verroin Afriikan nälän torjuntaan tarpeellisia euroja.
        Miten osoitetaan, että 9 lapsen äiti on naimisissa eikä harjoita vilunkia lapsikatrasta kasvattaessaan, jos ei sormukset loista nimettömässä?


      • kultaiset korvakorut
        Sormus ainakin kirjoitti:

        On satoja muitakin asioita, joista voisi luopua ja antaa rahat Afriikan lapsille.
        Tupakat, autot, moottoripyörät, moottoriveneet, mikrouunit, vedenkeittimet, kännykät, puolet vaatteista ja jalkineista, kodin kaikki elektroniikka , tietokoneet, internetit, sähköpostit, ei ole Raamatussa mitään näistä.
        Voisimme kulkea jalan, soutaa käsivoimin, käyttää kirjekyyhkyjä ja intiaanien nuotioviestejä.

        Typerää vaatia univormuja ja osoittaa vaatetuksella uskon syvyyttä, kun kotona kuitenkin on kaikki maallinen kulutustavara hankittuna, eikä Afriikan lapsia muista kukaan siinä yltäkylläisyydessä.

        Miten muuten sormukset, ovatko nekin kiellettyjä koruja. Niihin jos mihin saa uppoamaan monin verroin Afriikan nälän torjuntaan tarpeellisia euroja.
        Miten osoitetaan, että 9 lapsen äiti on naimisissa eikä harjoita vilunkia lapsikatrasta kasvattaessaan, jos ei sormukset loista nimettömässä?

        Jos tässä vielä joudutaan uuteen sotaan Venäjän kanssa, niin silloinhan ne kultaiset korvakorut ja sormukset ovat taas tarpeeseen, niissähän on paljon rahaa kiinni. Niillähän viimeksikin maksettiin sotakorvauksia.
        Suosittelen siis ostamaan kultaiset korvakorut.


    • minakin1

      kenenkaan ei pitaisi sekoittaa korvakoruja ja uskontoa keskenaan. se kuva jonka ihminen luo taydellisesta uskojasta on se epajumalan kuva mita vastaan on varoitettu. elakaa siis taysilla ja lavistakaa se mika tuntuu hyvalta. samalla muistakaa suvaita muiden ihmisten erilaisuus koska se on tien kulkemista

    • YTIMESSÄ!

      "Tuleeko korvakorut vähitellen sallituiksi, vai heitetäänkö edelleen korvakorun ottaneita ulos yhteisestä rakkaudesta."
      LAUSE OSOITTAA TÄLLAISEN YHTEISEN RAKKAUDEN KÄSITTEEN TÄYDELLISEN FALSKIUDEN.

      "se kuva jonka ihminen luo taydellisesta uskojasta on se epajumalan kuva mita vastaan on varoitettu."
      TÄYSIN SAMAA MIELTÄ

    • vainyksieläma

      Korvakorut..

      Ulkokullaisuutta.

      Täysin pinnallisia asioita. Jos usko on kiinni jostain korvakoruista on kyllä aika säälittävä uskonto. Rannekorut, kaulakorut ja nilkkakorut sallitaan mutta korvakorut on pahasta?

      • vanha saituri

        Nuukana miehenä olen sitä mieltä, että naisten ei pidä käyttää mitään koruja. Nekin rahat voisi käyttää vaikka auton ehostamiseen. Vaadin, että kaikki korut julistetaan synniksi. Samoin voisi tehdä kaikille naisten hepeneille, korkeakorkoisille kengille ja muille kotkotuksille. Kustannussyistä naiset voisivat käyttää samoja vaatteita kuin miehetkin.


      • Mikä ettei
        vanha saituri kirjoitti:

        Nuukana miehenä olen sitä mieltä, että naisten ei pidä käyttää mitään koruja. Nekin rahat voisi käyttää vaikka auton ehostamiseen. Vaadin, että kaikki korut julistetaan synniksi. Samoin voisi tehdä kaikille naisten hepeneille, korkeakorkoisille kengille ja muille kotkotuksille. Kustannussyistä naiset voisivat käyttää samoja vaatteita kuin miehetkin.

        "Kustannussyistä naiset voisivat käyttää samoja vaatteita kuin miehetkin." Niinhän ne käyttääkin.


    • ex sionisti vl

      Jos kerran ihmisen koristelu on synti, niin Älä sitten laittaudu enää, älä kampaa hiuksi,a äläkä laita sormusta, heitä myös kaulakoru pois ja sotke hiuksesi sekaisin., pääsetpähän ainakin taivaaseen. laita myös resuiset vaatteet päälle.

      • Tummeli kungkku

        Vain tummelilla hiukset ?


    • ihmetellen maailmass

      Jaa täälläpäin ei noita muutoksia ole, mistä olet?

    • xyzxyz

      Avaaja 'Neuvon sanoja' toteaa: "Itse en pidä pieniä korvakoruja pahana asiana, mutta tiedän, että monien keskuudessa se aiheuttaa pahennusta. Tämä aika ei vain ole vielä kypsä korvakoruille." Eikö tämä juuri kerro sinulle ja kaikille muille, miten henkisesti jäykkiä ja luutuneita asenteemme todella ovat noinkin harmittomiin ja pieniin asioihin kuin korvakorut. Sitäpaitsi: milloin se aika on? Meidän vl-naisten elämä on niin täydellisesti tapitettua ja lukkoon lyötyä, että noin mitätöntä ja pientä iloa ette muka pysty suomaan.

      Tiedän aivan hyvin, millaista jurnutusta ja jurotusta vl:t osaavat pitää jos minkälaisista pienistä lähimmäisissä huomaamistaan piirteistä. Takana sitä esitetään, ei tulla suoraan sanomaan, mutta sana kiertää. Nämä naurettavan lapselliset tavat ja normit on vain keksitty naisten hallitsemiseksi ja kurissa pitämiseksii. Silkasta vallankäytöstä ihmisten yksityiskohtaisessa määräilyssä on kyse. Jokaisen kannattaa lukea viimeisin Omat Polut -foorumin juttu. Miten osataankin tehdä pienistä arjen asioista dogmi, jolla uskomisen asia muka kyseenalaistetaan. Askarrellaan lillukanvarsissa, kun samanaikaisesti piilossa on tapahtunut vaikka minkälaisia rikoksia, joita huolellisesti on salattu.

      • synnitön!

        Saako seurakunnan veljet pitää sormusta?

        Entä kravattia?


    • Falski Aatos

      Aloittaja haluaa muistuttaa, että säännöt ovat edelleen olemassa. Ne menevät uskomisen edelle. Jos et noudata sääntöjä, et ole uskovainen.

      Kukin voi itsessään miettiä, että onko sellaisilla säännöillä oikeasti uskomisen kanssa mitään tekemistä.

    • vehnästelijä

      Voi teitä ja teidän korvakorujankutustanne! Maailma on täynnä sortoa ja raakaa väkivaltaa. Jopa täysi sota voi tulla Eurooppaan. Ja jotkut vaan kohkaavat siitä kuinka kamalaa on korvakorujen käyttö. Ilmeisesti asiat Suomessa ovat liian hyvin, kun tällaisesta pikkujutusta edes viitsitään mainita.

    • 15+20

      Onko tämä ulkomuodon arvostelu samaa, jos kodin keittiössä pestäisiinkin astiat ainoastaan ulkopinnoiltaan.

      Astiat kiiltäisivät kaapissa koreasti, mutta kuvitelkaapa millainen löyhkä niiden sisältä lähtisi.

      Lestadius puhuu saarnoissaan keitureista, joita oli ilmestynyt lammaslaumaan. Ne olivat sarvipäisiä luontokappaleita, jotka polkivat laidunta, puskivat lampaita ja niistä tuli erikoinen haju. Omanvanhurskauden liiva löyhkäsi niistä. Se haju merkitsi juuri sitä itsensä korottamista: " Minäpä en käytä korvakoruja - Jumalan kiitos,. Minäpä teen sitä ja minäpä teen tätä Jumalan kiitos. Ainakaan minä en ole niin syntinen kuin tuo publikaani, joka arkana, synnin vaivaamana ja vikansa tuntevana yrittää tulla tänne oikeiden uskovien joukkoon.

    • ollaanko_raiteilla

      Olen vl, enkä ymmärrä ollenkaan sääntövillitystä, jotka on peräisin jonkun vanhan "arvostetun" saarnamiehen kynästä. On uskominen helppoa, jos teoilla pääsee taivaaseen.
      Hyviä tekoja, joilla saa taivaspaikan vl:ien keskuudessa
      - korvakoruttomuus
      - seuroissa käyminen
      - puheenvuorojen pitäminen (samoja sanoja kuin muutkin, ei omia ajatuksia)
      - hienot asunnot ja autot (merkki Jumalan siunauksesta)
      - ei värjää hiuksia
      - ei meikkaa
      - saa olla muodikkaat ja muuten seksikkäät vaatteet
      ...

      • HIRVEÄÄ...

        Kunhan ei vain "laiteilla".
        Apua, äkkiä korvakorut pois, voit olla "laiteilla" ja kohta putoat... (kadotukseen)

        Ota edes kaiken varalta....


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1265
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1186
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1174
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1153
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1151
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1147
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1144
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1129
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe