HOPEARANTA

KULTARANTA

HIENOA !!!

LUIN TUOSSA AAMULLA POSARISTA ( JONKA TILAAJA EDELLEEN OLEN ), ETTÄ KAUPUNKI OSTAA HOPEARANNAN.
ON KYLLÄ MAHTAVA HOMMA...VANHUKSIA ON JONOSSA TULOSSA SINNE KARUNGIN HIENOIHIN RANTAMAISEMIIN !!

HYVÄ KESKUSTA....TYKKÄÄN

199

3532

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dementikon naapuri

      Kyllä ed. kirjoittaja on siinä mielessä oikeassa että kyllä paikkoja tarvitaan...
      Kapraali kirjoitti posarissa että ei ole hakijoita tehostetun hoidon paikoille....höpö höpö !!!
      Tiiän kyllä että hakijoita on jonossa....eräs tuttavanikin odottanut jo puoli vuotta !!!

      Kumpi puhuu lööperiä....Kapraali vai vai perusturvajohtaja, jonka tietoihin Kapraali väitteensä perustuvan......???

    • kljklljkj

      Aivan oikein, Hopearanta alkaa olla Tornion veronmaksajille Kultaranta ainakin kulujen mukaan.
      Mitenkähän tuo Posari asiaan liittyy, ai niin kepu.

      • kepu nouseeeee

        Kepu rules....jes :)


    • valitamme varmasti

      Hopearantaan on voinut kuka tahansa laittaa hakemuksen jo vuoden ajan..mutta sinne ei ole tullut yhtään hakemusta. Nyt ksupunki pakkosiirtää vastoin vanhuksen tahtoa sinne periferiaan asumaan jonne omaisten on helppo unohtaa vanhuksensa kun matka katsomaan on pitkä ja vaivalloinen. Kaupungilla olisi parempia paikkoja lähellä palveluja ja kaikille inhimillisen matkan päässä. Hyvä, että valitusta asiasta puuhataan jo! Yritystuen antaminen on laiton kuten koko kauppa. Kaupungin olisi tullut saada laitos haltuun vastikkeetta. Kunta on lahjoittanut aikanaan tontin ja olikohan lahjakirjassa ehto ettei yhdistys voi myydä tonttia. Yhdisryksen säännöt ovat myös tutkittavana..kaiken kaikkiaan kauppa ei taida olla edes lainmukainen. Valitukseen nimiä laittamaan.

    • MITÄÄÄÄÄ

      PÄÄSEEKÖ SINNE VANHAINKOTIIN MUUTKIN KUIN KEPULAISET?

      • viemärirotta

        Eihän se vanhainkoti ole kelvannut edes kepulaisille. .vuoden ollut tyhjillään eikä yhtään hakemusta ole tullut. Nyt keinotekoisesti on tehty kova tarve. Kaupunki toimii väärin. Mikäli kaupunki tarvitsee tilan ..hanke on kilpailutettava!! Kaupungissa on paljon parempia tiloja tarjolla. Ylläpitokustannukset megaluokkaa ja vanhuksille sekä omaisille tulee paljon kustannuksia koska palvelut ovat kaukana. V-sanalla sanottuna ottaa päähän se, että se ainoa suoraselkäinen kepulainenkin alistui hallituksessa ryhmäkuriin. Se siitä suoraselkäisyydestä...


      • Halavatunhalapaa

        Ilepilehile pappa ja Kaarinavaarinaomasaarion mummu ainaski pimeään, ikkunattomaan koppiin kahestaan. Kävelevät nykki käsikynkkää ja kuolaavat toisia. Tarvittevat valiolaatusta hoitova. Vaippojen vaihto 1x24h ja velliä jatketaan vedellä, ettei tekarit murene. Ulkoilua pyörätuolissa katon reunalla, nokka roskiksien suuntaan. Kostipostipappa soppii naapuriksi, ku höpisee niinku toisekki mitä sattuu ja kiertää kehhää housut nilikoissa.


    • sgsdgsdgs

      Vanhainkoti Nestori os. Suojalanpolku 12 tms. Kemissä. Sinne Kapraali sekä muut tuntoja, taitoja ja tietoja vailla olevat tyhjän valittajat & eräs kultalusikka suussa syntynyt haluavat sijoittaa tulevaisuudessa kunnallisverolla kerätyt varat jahka yhdistytään Ilkan aateveljien kanssa.
      Tornion pitäisi hakea tiiviimpää yhteistyöt Haaparannan ja Ruotsin kuningaskunnan kanssa.

    • Oikeudentuntoinen

      Toivottavasti tää kyseinen vanhainkotiyhdistys ei lopeta omaa yhdistystään. Nimittäin tulevan kuntaliitoksen jälkeen on kyseinen Hopearannan kiinteistö myynnissä 1euron hintaan.

    • Varmaa tietoa

      Hopearannan tilat muuten muutetaan edustuskäyttöön, että se siitä kepujen hehkuttamisesta...oon nähnyt muutospiirustukset.

    • karunki

      Kyllä nyt pitää täällä kirjoittelevien kuntalaisten ajella Karungissa , kun se ei todellakaa ole missään periferiassa.... samoja veroja maksetaan kuin kaupungin alueellakin. Tietämättömät täällä kirjoittelee, Hopearannasta vietiin asukkaat vastoin tahtoa kaupunkiin..... haluavat takaisin Hopearantaan. Sijainti on kerrassaan upealla paikalla, joen rannalla ja asuuhan Tornion kirkkoherrakin siellä "periferiassa".

      • ei karunkiin

        On periferiassa. Ei viety. Ei halua. En kuulu kirkkoon.


    • 90u8y97t6

      Juu ja mullanallekin pääsee samassa kylässä

    • ökyporvari

      Onhan se kuitenki hienompaa asua täälä karungissa!!!
      Ei tänne tyhjä taskuja kaivata.

    • 16+1

      On se vain kätevää, että Tornio ostaa kiinteistön puolellatoistamiljoonalla ja alkaa maksamaan sen käyttökuluja heti vaikka kiinteistö on tyhjillään ja sitten perustaa sinne hoitokodin johon palkkaa reilusti väkeä toihin yms yms - eikä tähän hommaan ole varattu tämän vuoden talousarviossa euroakaan rahaa ! - mistä ihmeestä nämä kulut meinataan maksaa ??

      • tyihäpäät

        Sanoppa se!! Hankkeen vastustajat ovat tämän oivaltaneet mutta hekumakeput persut ja pro ei oo tätä ymmärtäneet. Jos tuohon otetaan rahat niin ne rahat on varmasti jostain muualta pois.. lapsilta varmaan. Lopetetaan vähän kouluja..suurennetaan luokkakokoja säästetään koulukuljetuksista vai mistä ?? Miettikääpä tätä ko oletta asiaa päättämässä ...


      • kepulit kusettaa
        tyihäpäät kirjoitti:

        Sanoppa se!! Hankkeen vastustajat ovat tämän oivaltaneet mutta hekumakeput persut ja pro ei oo tätä ymmärtäneet. Jos tuohon otetaan rahat niin ne rahat on varmasti jostain muualta pois.. lapsilta varmaan. Lopetetaan vähän kouluja..suurennetaan luokkakokoja säästetään koulukuljetuksista vai mistä ?? Miettikääpä tätä ko oletta asiaa päättämässä ...

        Ei se ole muutako kunnallisvero% 30 niin kyllä sitä yksi hopearanta saadaan maksettua ja pyöritettyä parille vanhukselle 1.5m€ tiloja. Pitäs siinä ainaki muutamalle vanhukselle lääniä ja neliötä riittää niissä tiloissa.


      • budjetistatieteski

        Sieltä missä raha on ennenkin kasvanut puussa.


      • turvaisa Loppusuora

        Työllistävä vaikutus, ja vanhukset tyytyväisiä! Mitä pitäs vielä olla? Kyllä vanhustenkotiin rahaa mieluummin kuin ravirataan ja tornio-Jazziin tai vastaavaan, Vanhainkoti kuuluu yhteiskunnan velvotteisiin, päinvastoin kuin edelliset asianharrastijat,jotka joskus työllistävät kaljakauppiaat.


    • insaider

      Karunki saa ja Arpela yms. menettää

      • djpdoj

        Arpela on saanu jo koulut ja urheiluhallit. Kyllä se nyt riittää


    • tuleva vanhus.

      Aivan sama mikä puolue on päättäny,tärkintä on ,että Hopearanta saatiin takasi.Se on aivan mahtava paikka vanhuksille,jokimaisema ja maalais ympäristö parantavat monet asiat.Se on aivan toista ku kattoa huoneensa ikkunasta vastakkaisen talon seinää ja kuunnella autojen melua pakokaasuista puhumattakaan.Kerranki inhimillistä ajattelua päättäjiltä,kiitos siitä.

    • Late Lapista.

      Hieno paikka onkin vanhuksille tuo Hopearanta, kerrankin kaupungin johto onnistui tekemään järkevän päätöksen !


      Late Lapista.

    • Sivusta seurannut

      Joo. Hyvä jos sirkus saadaan päätökseen. Suurin osa kepulaisista, persuista ja pron porukasta ovat oivaltaneet asian tolan.
      Sitä olen miettinyt, että miten saadaan ne päätöstä vastustavat taloudelliseen vastuuseen, mikäli nyt tyrivät neuvotellut jutut?
      Ja sitten asiasta kuudenteen: kuka maksaa demarien hulppeiden kerhotilojen vuokran. Sain äskettäin tietää sellaisten olemassaolosta. Sitä aivan ilmaiseti voi ylläpitää!

      • tcygvyulbjk

        Ei niitä vastustajia saada mitenkään vastuuseen, mutta päätöstä kannattaneet kyllä saadaan taloudelliseen vastuuseen laittomasta yritystuesta. Siinä alkaa ruikuli valua kepulaisilla, persuilla ja prolaisilla lahkeesta, kun tulee päättäjää kohden 100 000 euroakin maksettavaa oikeuden päätöksellä.

        Päätös saa olla vaikka kuinka hyvä kepulaisten ja vanhusten kannalta mutta jos tehdään lakien vastainen päätös niin vastuuseen siitä joutuu.


      • totuus kunniaan
        tcygvyulbjk kirjoitti:

        Ei niitä vastustajia saada mitenkään vastuuseen, mutta päätöstä kannattaneet kyllä saadaan taloudelliseen vastuuseen laittomasta yritystuesta. Siinä alkaa ruikuli valua kepulaisilla, persuilla ja prolaisilla lahkeesta, kun tulee päättäjää kohden 100 000 euroakin maksettavaa oikeuden päätöksellä.

        Päätös saa olla vaikka kuinka hyvä kepulaisten ja vanhusten kannalta mutta jos tehdään lakien vastainen päätös niin vastuuseen siitä joutuu.

        Selittelyt yritystuesta ovat täysin vailla totuuspohjaa. Vastustajat yrittävät vain peitellä
        typeriä tekojaan.


    • ex tt

      Ei ne vanhukset hopearannassakaan koskaan ulkoilleet..ei ole kenelläkään aikaa kuskata huonokuntoisia vanhuksia ulos ja olemaan heidän kanssaan siellä. Jokimaisema on kolmella vanhuksella ja alakerran yksiöissä asuvilla. Suurin osa katselee ikkunastaan parkkipaikkaa, sisäpihaa ja vastapäistä seinää sekä pappilan peltoa :) että sillä ei kannata hehkuttaa. Tuskin kaupungilla on mahdollisuutta palkata yhtään enempää henkilökuntaa kuin pakollisiin hoitotoimenpiteisiin.

      • ei karunkiin

        Juuri näin. Ei ollu monellakaan vanhuksella paljon jokimaisemaa, parkkipaikkaa ja pusikkoa enimmäkseen näkyi ikkunoista tai sisäpiha joka talvella oli lumen peitossa. Vanhuksia ei todellakaan ulkoilutettu muuta kuin omaisten toimesta, hoito oli mitä oli. Jotkut työntekijöistä yritti mutta ei se oikein diktaattorin alaisena onnistu. Oli masentavaa käydä katsomassa omaista siellä.
        Kannattais todellakin ottaa selvää vaikka haastattelemalla entisiä työntekijöitä millaiset työolosuhteet siellä oli.
        Kehotan karunkilaisia miettimään parikin kertaa ennen kuin kehutte kyseistä paikkaa. Kun minä tulen vanhaksi en lähde kirveelläkään tuijottamaan pusikkoa Karunkiin, mieluummin tuijotan kaupungissa vastapäisen talon tiiliseinää, siitä saattaa mennä joku ihminenkin ohi.
        Omaisilla on kaupungissa huomattavasti helpompi vierailla vanhusten luona kuin Karungissa. Vanhuksen lähin omainen on usein oma puoliso jolta kulkeminen Karunkiin 35 km päähän kaupungista ei onnistu. Että se siitä.
        Keksikää muuta käyttöä ettei vanhusten tarvitse kärsiä moisessa paikassa.
        Ja jos joku epäilee niin kirjoitan kokemuksesta omaisena.


      • 7-3
        ei karunkiin kirjoitti:

        Juuri näin. Ei ollu monellakaan vanhuksella paljon jokimaisemaa, parkkipaikkaa ja pusikkoa enimmäkseen näkyi ikkunoista tai sisäpiha joka talvella oli lumen peitossa. Vanhuksia ei todellakaan ulkoilutettu muuta kuin omaisten toimesta, hoito oli mitä oli. Jotkut työntekijöistä yritti mutta ei se oikein diktaattorin alaisena onnistu. Oli masentavaa käydä katsomassa omaista siellä.
        Kannattais todellakin ottaa selvää vaikka haastattelemalla entisiä työntekijöitä millaiset työolosuhteet siellä oli.
        Kehotan karunkilaisia miettimään parikin kertaa ennen kuin kehutte kyseistä paikkaa. Kun minä tulen vanhaksi en lähde kirveelläkään tuijottamaan pusikkoa Karunkiin, mieluummin tuijotan kaupungissa vastapäisen talon tiiliseinää, siitä saattaa mennä joku ihminenkin ohi.
        Omaisilla on kaupungissa huomattavasti helpompi vierailla vanhusten luona kuin Karungissa. Vanhuksen lähin omainen on usein oma puoliso jolta kulkeminen Karunkiin 35 km päähän kaupungista ei onnistu. Että se siitä.
        Keksikää muuta käyttöä ettei vanhusten tarvitse kärsiä moisessa paikassa.
        Ja jos joku epäilee niin kirjoitan kokemuksesta omaisena.

        Juuri näin - täyttä asiaa !


    • Ei ymmärrä ei

      Aivan käsittämätöntä kepulaisten ketkuilua tuo Hopearannan ostohanke! Toivottavasti valtuusto tulee järkiinsä ja torppaa hankkeen.

      • sepillesuhkua

        niitten pitäisi herättää prinsessa, voihan suhkunsepit. ollessani suhkunseppinä ei tullut yhtään. pitäis jalostaa paskaa


    • N A R S I S M I

      Tornion kaupungin päättäjillä on omituiset mittasuhteet päätettävistä asioista. Konkurssipesän pelastaminen tuntuu olevan kaikkein tärkein ja hekumallinen asia. Kuntaliitokset ja Sote-asiat on kuitattu aivan ala-arvoisesti ja todella tyhmästi Tornion kaupungin asemaa ajatellen tulevaisuudessa. Ja noilla kintaanviittauspäätöksillä on vaarannettu LPKS ja paljon muuta. Nyt veuhtotaan asialla joka ei ole minkään arvoinen. Tornion kaupungin etu on, että se maksaa takuuvelvotteensa pois ja ostaa vanhainkodin konkurssipesältä halvalla mikäli sellaiselle on tarvetta..Luulempa, että monille vanhuksille ja omaisille mieleisempi paikka olisi kaupungin keskustan läheisyydessä, palvelujen lähellä. Pelkäävätkö kaikki kepulitkin narsistin kostoa ?

      • ei kepu, eikä muukaa

        Kyllä. Eilen järjestötalolla on aivan varatuomarin neuvoja otettu vastaan siitä, miten menetellä, jotta asiaa saataisiin pitkitettyä. Konkurssiin haluavat viedä asian. Tosi surkeaa...
        Tulkaa omaiset porukalla katsomaan illan sirkusta. Kielteinen päätös merkitsee teille ja läheisillenne paljon. Vastustajat pääsevät kyllä kans vastaamaan päätöksistä


      • papapap
        ei kepu, eikä muukaa kirjoitti:

        Kyllä. Eilen järjestötalolla on aivan varatuomarin neuvoja otettu vastaan siitä, miten menetellä, jotta asiaa saataisiin pitkitettyä. Konkurssiin haluavat viedä asian. Tosi surkeaa...
        Tulkaa omaiset porukalla katsomaan illan sirkusta. Kielteinen päätös merkitsee teille ja läheisillenne paljon. Vastustajat pääsevät kyllä kans vastaamaan päätöksistä

        Väärin toimittu? Eikös se ole kuntalaistenkin edun mukaista, että käytetään kaikki mahdollinen tieto ja ammattitaito hyväksi, ettei tässä vahingossakaan sumuteta ketään? Yhdistyksen konkurssi ei kuulu Tornion kaupungille mitenkään, itse ovat asiansa sössineet siellä päässä, että tähän tilanteeseen on ylipäätään ajauduttu.


    • Utelias.-.

      Joko kepukat sai tämän häpeärannan myytyä kaupungille?

      • tyytyväinen

        SAATIINHAN ME HOPEARANTA...JES


    • mielessä pidettäväks

      Puolesta äänestivät keskusta, perussuomalaiset, Pro Tornio ja vihreät. Vastaan äänestivät vasemmistoliitto, sosialidemokraatit ja kokoomus

    • puolesta ja vastaan

      Ei tässä vielä osaa sanoa onko tämä hyvä vai huonojuttu....Palveluasumisen paikkoja tarvitaan, mutta totuushan on se,että onhan se kaukana ja ne vanhukset jotka tänä päivänä joutuu ns.laitospaikalle tuetunpalvelun yksikköön, eivät enää paljoa maisemia katsele. Ja ymmärrettävää on myös että kaikilla omaisillakaan ei ole autoa, jolla matkustaa omaistaan maaseudulle katselemaan. Toivottavasti päättäjät kyselevät omaisten mielipidettä haluaako siirrettäväksi karunkiin ja toivottavasti sellaiset asukkaat pääsisivät sinne, jotka ovat sieltäpäin kotoisin. Eihän se nyt kovin kivalta kuulosta, että joku kaakamosta oleva ihminen siirrettäisiin yhtäkkiä karunkiin, omaiset ajelisivat n.45km suunta katsomaan. Toisaalta jos takaus olisi kuitenkin kaatunut kaupungin maksettavaksi niin sitten hopearannan osto oli varmaankin oikea päätös. Aika näyttää miten tämä asia menee...

      • Kaupunkiin tarvitaan

        Sijainti on kyllä keskellä hmm.... ei mitään, mutta varmaan ihan hyvä sille vieressä asuvalle karunkilaiselle vanhukselle, joka haluaa katsella sieltä laitoksen ikkunasta sitä omaa asuinympäristöä jossa on ikänsä elänyt, muille tuo paikka taitaa olla vähän niin ja näin...

        Eikös tuo ole tavallinen vuokra-kämppä, johon asukas on palkannu siivoojan ja keittäjän tekemään apetta niin usein kuin on täpäkkää maksaa?

        "Hopearannan senioritalo ei sovellu ympärivuorokautista tehostettua palveluasumista tarvitseville. Asukkaiden tulee selviytyä kohtuullisesti päivittäisistä toiminnoistaan tukipalveluiden ja muiden kotihoitopalveluiden avulla"
        http://www.karunginpalvelukotiry.fi/palvelukotihopearantapalv.htm

        Eli ei sovellu vanhuksille jotka tarvitsevat huolenpitoa 24/7, sellaisia palvelutaloja pitäisi saada kaupunkiin, ja nimenomaan kunnallisia.


    • käsiin se mätänee

      Hopearannasta on ilmeisesti löytynyt home- ja kosteusvaurioita, jotka edellyttävät isoa saneerausta ennen tilojen käyttöönottoa. Jos remontti tulee niin käyttöönotto siirtyy hamaan tulevaisuuteen ja vuokrat sekä remonttikulut juoksee kokoajan.

      Se siitä palveluasumisesta. Tornion kaupunki ajautuu konkurssiin ennenkuin Hopearanta saadaan käyttökelpoiseksi tilaksi.

      • Ite mätänet sisältä

        Höpöhöpölöpö tuuli huulias liikuttaa. Törkyheittelyä ostoa vastustaneelta.


      • mätökepulit hirteen
        Ite mätänet sisältä kirjoitti:

        Höpöhöpölöpö tuuli huulias liikuttaa. Törkyheittelyä ostoa vastustaneelta.

        Voi voi sattuiko taas kepulia omaan nilkkaan negatiivinen kommentointi.

        Kyseiset asiat on todettu Kiratek Oy:n kuntoraportissa ja ongelmat ei rajoitu alapohjaan eikä mikrobilöydökdiin kiinteistössä. Lisäksi pesutiloissa on irtonaisia laattoja, jotka vaativat korjausta. Se on ihan varma, että kyseisen kiinteistön ostosta päättäneet vastaavat asiasta käräjillä.

        Onneksi ennenkuin tilat voidaan ottaa käyttöön ulkopuolinen viranomainen tutkii tilat ja tekee päätöksen voiko tiloja ottaa käyttöön ilman remontointia. Vielä nyt vanhuksia asuttamaan hometiloihin ja ihmisiä laittaa töihin sinne.


      • hdföii

        viesti 101.


    • Woldew

      Jos tuo on tosi, niin kaupasta päättäneet edesvastuuseen siitä, että eivät ole tutkituttaneet kiinteistön kuntoa asianmukaisesti ennen kaupan tekemistä ! - Vähemmistäkin ongelmista on kiinteistökauppoja purettu !

      • karipekka käry

        Kuntotarkastus on tehty, mutta siitä tehtyä raporttia ei laitettu liitteeksi valtuutetuille jaettuun materiaaliin, joka on koskenut Hopearantaa. Kuntotarkastusraportti olisi pitäny käydä valtuutetuilla lukemassa erikseen kaupungin lakimiehen luona aivan kuten irtaimistoluettelokin.

        Tässä alkaa ihmetyttää kenen puolella kaupungin lakimies on, kaupungin vai Hopearannan?

        Samaten ihmetyttää tämä asiakirjojen yms. salailu, miksi niitä ei anneta suoraan valtuutettujen käyttöön, jotka asioista päättävät.


      • mauriantero mätämuna
        karipekka käry kirjoitti:

        Kuntotarkastus on tehty, mutta siitä tehtyä raporttia ei laitettu liitteeksi valtuutetuille jaettuun materiaaliin, joka on koskenut Hopearantaa. Kuntotarkastusraportti olisi pitäny käydä valtuutetuilla lukemassa erikseen kaupungin lakimiehen luona aivan kuten irtaimistoluettelokin.

        Tässä alkaa ihmetyttää kenen puolella kaupungin lakimies on, kaupungin vai Hopearannan?

        Samaten ihmetyttää tämä asiakirjojen yms. salailu, miksi niitä ei anneta suoraan valtuutettujen käyttöön, jotka asioista päättävät.

        Sehän se on niiden toimintatapa..joka asiassa on muka joku heidän mielestään jännittävä kieroilu jota koetetaan meneekö tyhmiltä läpi. Ja jos kieroilu meinaa paljastua niin käynnistetään hitokseen kova härdelli. Kuten nytkin. Olisi varmaan helpompi elää jos tekisi asiat avoimesti ja puhtaalla omalla tunnolla, mikäli sellainen on, mitä kyllä suuresti epäilen. Pahasti kärsineet tai kieroutuneet toimivat noin.


      • surkeita häviäjiä
        karipekka käry kirjoitti:

        Kuntotarkastus on tehty, mutta siitä tehtyä raporttia ei laitettu liitteeksi valtuutetuille jaettuun materiaaliin, joka on koskenut Hopearantaa. Kuntotarkastusraportti olisi pitäny käydä valtuutetuilla lukemassa erikseen kaupungin lakimiehen luona aivan kuten irtaimistoluettelokin.

        Tässä alkaa ihmetyttää kenen puolella kaupungin lakimies on, kaupungin vai Hopearannan?

        Samaten ihmetyttää tämä asiakirjojen yms. salailu, miksi niitä ei anneta suoraan valtuutettujen käyttöön, jotka asioista päättävät.

        Valtuutettuna sinunkin pitäis nostaa ahteris sohvalta ja pullasormes välillä näppiksiltä ja hoitaa sitä valtakirjallasi saamaa luottamustehtävää. Turha sitä jälkeenpäin on demokraattisesti tehdyistä päätöksistä rutista. Olet surkea häviäjä.


    • Tarkoitus hakuista

      Jokos on "home" todistus käyty lukemassa. Riittääkö tuuletus poistamaan? Kuka/mikä sen on laatinut? Kauhealta tuntuu vanhuksia ajatellen......Onneksi ei kuitenkaan ole lastentarhaa tulossa

      • hanna hämmästelevä

        Aivan edesvastuutonta toimintaa virkamiehiltä ja päättäjiltä! Voiko tästä päätöksestä tehdä ryhmävalituksen ? Laitan siihen heti allekirjoitukseni.

        Ihmettelen jos tästä ei jo joku media kiinnostu sillä tämä suhmurointi ei todellakaan täytä vaatimusta avoimesta päätöksenteosta


      • karipekka käry

        Hopearanta on ollut 2 vuotta matalalla peruslämmöllä ja ilmanvaihtolaitteet on olleet sammutettuina koko tämän ajan vaikka ne on suunniteltu niin, että niiden pitäisi olla päällä koko ajan.

        Alapohjan kunto on välttävä mikä tarkoittaa, että se on joka tapauksessa remontoitava parin vuoden kuluessa. Vaikuttaa siltä, että yhdistys on säästänyt rahapulassaan väärässä paikassa ja kiinteistölle on aiheutettu mittavat vauriot.

        Tuskin kiinteistö on siinä kunnossa, että sielä voi kukaan työskennellä saati sitten asua vakituisesti. Vuokrasopimus on tehty tänään 12.3.2014 alkavaksi vaikka ainutta työntekijää ei ole palkattu eikä olla varmistettu onko tilat edes muuttokunnossa.


      • Ylösulosjalenkille
        karipekka käry kirjoitti:

        Hopearanta on ollut 2 vuotta matalalla peruslämmöllä ja ilmanvaihtolaitteet on olleet sammutettuina koko tämän ajan vaikka ne on suunniteltu niin, että niiden pitäisi olla päällä koko ajan.

        Alapohjan kunto on välttävä mikä tarkoittaa, että se on joka tapauksessa remontoitava parin vuoden kuluessa. Vaikuttaa siltä, että yhdistys on säästänyt rahapulassaan väärässä paikassa ja kiinteistölle on aiheutettu mittavat vauriot.

        Tuskin kiinteistö on siinä kunnossa, että sielä voi kukaan työskennellä saati sitten asua vakituisesti. Vuokrasopimus on tehty tänään 12.3.2014 alkavaksi vaikka ainutta työntekijää ei ole palkattu eikä olla varmistettu onko tilat edes muuttokunnossa.

        Sullako muka kaikki tieto asiasta??? Ei niin mitään. Voi onnetonta ihmisparkaa. Parjauksen mestaruuttako tavoittelet? Musta ja ilkeä mieli näyttää olevan. Taidat olla kovasti onneton ja elämäsi on kait niin surkea. Koita piristyä, kevät tulee ja aurinko paistaa. Mene lenkille ja käytä aikasi ja elämäsi paremmin itsesi ja muiden ihmisten hyväksi. Siitä voit tulla onnellisemmaksi.


      • Amaryllis2
        karipekka käry kirjoitti:

        Hopearanta on ollut 2 vuotta matalalla peruslämmöllä ja ilmanvaihtolaitteet on olleet sammutettuina koko tämän ajan vaikka ne on suunniteltu niin, että niiden pitäisi olla päällä koko ajan.

        Alapohjan kunto on välttävä mikä tarkoittaa, että se on joka tapauksessa remontoitava parin vuoden kuluessa. Vaikuttaa siltä, että yhdistys on säästänyt rahapulassaan väärässä paikassa ja kiinteistölle on aiheutettu mittavat vauriot.

        Tuskin kiinteistö on siinä kunnossa, että sielä voi kukaan työskennellä saati sitten asua vakituisesti. Vuokrasopimus on tehty tänään 12.3.2014 alkavaksi vaikka ainutta työntekijää ei ole palkattu eikä olla varmistettu onko tilat edes muuttokunnossa.

        Näkyy olevan sisäpiiritietoa ja etunimikin kohillaan,heh


    • lerssi

      Muistelenpa vain niitä aikoja kun Mikeva voitti kilpailutuksen ja kuinka kiivaasti Hopearannan johto syytti ko. kiinteistöä homeloukoksi - nyt onkin tilanne kääntynyt päälaelleen ja sitä hometta näyttääkin löytyvän Hopearannasta...

      • Mikeva tarkkailuun

        Toivottavasti Mikevan toiminta on tarkassa seurannassa. Siellä sitä vasta kusetetaan torniolaisia päättäjiä. Eivät lautakunnassakaan valvo asiaa, vaikka valituksia on tullut paljon. Näin olen omaisilta kuullut. Vanhukset on huonolla hoidolla, kun toiminnasta yritetään saada kaikki taloudellinen hyöty irti. Hyvä henkilökunta paennut muualle töihin.


      • Omainen
        Mikeva tarkkailuun kirjoitti:

        Toivottavasti Mikevan toiminta on tarkassa seurannassa. Siellä sitä vasta kusetetaan torniolaisia päättäjiä. Eivät lautakunnassakaan valvo asiaa, vaikka valituksia on tullut paljon. Näin olen omaisilta kuullut. Vanhukset on huonolla hoidolla, kun toiminnasta yritetään saada kaikki taloudellinen hyöty irti. Hyvä henkilökunta paennut muualle töihin.

        No tuo on kyllä täyttä poraskaa - Mikevassa hoidetaan vanhuksia paljon paremmin kuin Hopearannassa koskaan.


    • hopeahäät

      Torniolaisilla päättäjillä on yksi ongelma, eivät osaa lopettaa ja erota. Jos ihmisillä menee avioliitossa/parisuhteessa huonosti, on vuosien riitely , epäluottamus jne.. silloin ihmiset eroavat, kasvavat erilleen... koska ei ole lasten hyväksi jatkuva riita. Tässä on kysymys samasta asiasta. liitto on politiikka ja kärsijöinä(lapset) veronmaksajat.

    • Halpamaista

      Tornion päättäjillä tuntuu olevan sellainen näkemys, että lapset ja vanhukset voi tunkea homeisiin tiloihin.
      Onhan se helppoa riistaa poljettavaksi ja riistettäväksi, kun eivät osaa niin pitää puoliaan kuten me aikuiset.
      Rahan ahneus ja palvominen on vienyt selkärangan yhä useammalta.

    • Näve

      Voi hitsi mitä touhua.... Janne piipittää ja Kosti kossuilee.....

      • ei oo helppoo olla sossu

        Antakaa myt Jantsenin piipittää ja uhota....tarvii jonkun äänen lisää että pääsee Arkadianmäelle....
        Ei ollu nimittäin 65 äänellä mikään ääniharava kunnallisvaaleissa 2012 !!!
        Tai kovin oli harvassa piikkejä...


      • kosti komppaa....
        ei oo helppoo olla sossu kirjoitti:

        Antakaa myt Jantsenin piipittää ja uhota....tarvii jonkun äänen lisää että pääsee Arkadianmäelle....
        Ei ollu nimittäin 65 äänellä mikään ääniharava kunnallisvaaleissa 2012 !!!
        Tai kovin oli harvassa piikkejä...

        Eikä oo varmaan helppoo mennä eduskuntaan sossuna Torniosta...vaikka kosti komppaa :)
        Ei yhtäkkiä tule mieleen yhtään tapausta


      • LRK
        kosti komppaa.... kirjoitti:

        Eikä oo varmaan helppoo mennä eduskuntaan sossuna Torniosta...vaikka kosti komppaa :)
        Ei yhtäkkiä tule mieleen yhtään tapausta

        Juu tarvis demarina 7000 lisää ääniä 65 7000=7065 voi riittää ja tosiaan vaikka kosti komppaa tai kamppaa ei riitä!


    • Piisami

      Janne laitappas lääkitys kohdalle on tai ole kokoajan kommentoimassa vaikka et kuulu koko organisaatioon. Ja erittäin pahalta tuntuu kunhaukut kaupunginjohtaja ja virkamihet ja.jop liikuntapuolen kenttämiehetkin . Mikä on sinun motivaatio oikeasti.

      • Janne Olsen

        Iltaa!

        Täällähän kovasti on noussut vastarintaa minua kohtaan. Kovimpien kriitikoiden tekstejä on näköjään jo poistettukin. Olen odotellut Teitä tuolla Facebookin Kunnallisvaalit 2012- sivustolla, jossa jokainen asioihin kantaa ottava esiintyy omilla nimillään. Ei ole näkynyt, mutta täällä asiaa ja mielipiteitä tuntuu olevan senkin edestä. Mikäs siinä, kivahan se on turvallisesti nimimerkin takaa antaa palautetta ja ehkä olen sen ansainnutkin. Olenhan piru vie mennyt ottamaan asioista selvää ja ottanut kantaa aika arkaankin aiheeseen :)

        Kestän kyllä kritiikin, ei siinä mitään. Se, mitä en hyväksy on perättömien juttujen levittäminen. Voisiko esimerkiksi edellinen kirjoittaja täsmentää, missä olen haukkunut kaupunginjohtajan, virkamiehen ja liikuntapuolen kenttämiehetkin? Se, että jos olen jossain vaiheessa moittinut Tornion kenttien kuntoa ei missään nimessä johdu kenttämiehistä, vaan resurssi- ja rahapulasta. Eihän Meri-Lapin työttömyystilannekaan ole työttömien vika, vai? Tunnen henkilökohtaisesti useamman torniolaisen kenttämiehen ja voin taata, että he tekevät pyyteetöntä ja laadukasta työtä! Joku moitti minua myös siitä, että olisin haukkunut kollegoita, eli toisia kuntapäättäjiä. Missä ja miten? Se, että on jostain asiasta eri mieltä, kuin toinen kuntapäättäjä ei mielestäni ole vielä suoranaista haukkumista tai loukkaamista.

        Edellisessä tänne kirjoittamassani viestissä olen kyllä kertonut motiivini tässä asiassa. Korostan, että minä ja valtuustoryhmämme oli valmiita a.) hyväksymään Hopearannan oston, mutta erillä kauppahinnalla ja b.) hyväksymään myös vuokrasopimuksen Hopearannan tiloista, kunhan tiloille osoitetaan todellinen tarve. Tämä kiinteistön kuntoarviojupakka on tullut tapetille vasta 24.2.2014 pidetyn valtuuston kokouksen jälkeen, jossa kiinteistön ostosta päätettiin. Totuus on se, että 24.2.2014 pidetyn valtuuston kokouksen esityslistassa Hopearannan kiinteistöä kaupattiin "hyvä kuntoisena ja asianmukaisesti huollettuna". Tämä kohta on omassa esityslistassani ihan erikseen alleviivattuna ja voin myöntää, että se vei mielenkiinnon tutustua koko kuntoarvioon, koska kiinteistöhän on hyvässä kunnossa. Tai ainakin sen pitäisi olla. Näinhän asia ei kuitenkaan ole. Kuntoarviossa puhutaan "mikrobeihin viittaavista hajuista" ja alapohjassa havaituista ongelmista, jonka johdosta alapohjan kuntoluokaksi on arvioitu 2, eli välttävä. Tämä tarkottaisi alapohjan peruskorjausta 1-5 vuoden sisällä tai alapohjan uusimista 6-10 vuoden päästä. Tällaisiin toimenpiteisiin Tornion kaupunki ei ole varannut sentin senttiä rahaa. Rahaakin tärkeämpänä näkisin kuntoarvion perusteella kuitenkin ihmisten hyvinvoinnin. Ymmärrän sen kritiikin, joka kohdistuu oston ja vuokraamisen vastustamiseen, mutta vähän kyllä ihmettelen näinkin kovaa kritiikkiä ja meteliä asiasta, joka koskettaa suoraan ikäihmisten ja Tornion kaupungin työntekijköiden terveysturvallisuutta. Eikö olisi Tornion kaupungin edunmukaista rauhassa tutkia mahdolliset sisäilmaongelmat ja alapohjan todellinen kunto ja vasta sen jälkeen tehdä päätöksiä oston ja vuokraamisen suhteen? Nyt on tehty ostopäätös sellaisilla tiedoilla, etten usko kovinkaan monen ihmisen tekevän henkilökohtaisia talokauppoja ilman lisätutkimuksia samanlaisen kuntoarvion pohjalta, jonka itse olen lukenut ja käynyt läpi HR:n kohdalla. Muistutan, että kaikilla on mahdollisuus tutustua kuntoarvioon kaupungintalolla.

        Mitä tähän Facebookiin jakamiini Tornion kaupungin esityslistoihin, pöytäkirjoihin, kaupungin avoimien työpaikkojen ilmoittamisiin sekä muihin ajankohtaisten asioiden ilmoittamisiin tulee, niin minun FB-sivujen seuraaminenhan on ihan vapaaehtoista. En halua, että kukaan sen sivun takia pahoittaa mieltään. Olen ajatellut asian niin, että somen kautta jakamilla Tornion kaupunkia koskevilla päivityksillä kuntalaiset ehkä saadaan helpommin ja paremmin kiinnostumaan kotikaupunkia koskevaa päätöksentekoa kohtaan ja muutenkin ovat paremmin tietoisia siitä, mitä kaupungissa tapahtuu. Jos se on jonku mielestä väärin toimittu, niin olkoon sitten niin. Sitä toimintaa en kuitenkaan lopeta!

        Arvon Nimimerkit. Sen mitä toivon Teiltä on se, että tuotte täälläkin esille vain totuuksia. Argumentoikaa ja kertokaa esimerkiksi, missä asioissa olen höpöttänyt, ketä olen loukannut ja miten olen loukannut. Tietysti toivoisin eniten, että tulisitte keskusteluihin mukaan omilla nimillänne esimerkiksi siellä Facebookissa, kun näytätte kuitenkin tiiviisti seuraavan sielläkin käytävää keskustelua aiheesta. Jos julkinen keskustelu ei kiinnosta, niin minuun voi myös olla yhteydessä sähköpostilla osoitteeseen [email protected] ja esittää myös omia näkemyksiä sitä kautta

        Nyt ei ole yhtään vakavasti otettavaa mielipidettä esitetty esimerkiksi tuon kuntoarvion havaintojen paikkaansa pitämättömyydestä, vaan on keskitytty pelkkään herjaamiseen. Harmi. Avoimuudella keskustelu aiheesta olisi varmasti paljon hedelmällisempää.

        Terveisin,

        Janne


      • Pyrkyrille
        Janne Olsen kirjoitti:

        Iltaa!

        Täällähän kovasti on noussut vastarintaa minua kohtaan. Kovimpien kriitikoiden tekstejä on näköjään jo poistettukin. Olen odotellut Teitä tuolla Facebookin Kunnallisvaalit 2012- sivustolla, jossa jokainen asioihin kantaa ottava esiintyy omilla nimillään. Ei ole näkynyt, mutta täällä asiaa ja mielipiteitä tuntuu olevan senkin edestä. Mikäs siinä, kivahan se on turvallisesti nimimerkin takaa antaa palautetta ja ehkä olen sen ansainnutkin. Olenhan piru vie mennyt ottamaan asioista selvää ja ottanut kantaa aika arkaankin aiheeseen :)

        Kestän kyllä kritiikin, ei siinä mitään. Se, mitä en hyväksy on perättömien juttujen levittäminen. Voisiko esimerkiksi edellinen kirjoittaja täsmentää, missä olen haukkunut kaupunginjohtajan, virkamiehen ja liikuntapuolen kenttämiehetkin? Se, että jos olen jossain vaiheessa moittinut Tornion kenttien kuntoa ei missään nimessä johdu kenttämiehistä, vaan resurssi- ja rahapulasta. Eihän Meri-Lapin työttömyystilannekaan ole työttömien vika, vai? Tunnen henkilökohtaisesti useamman torniolaisen kenttämiehen ja voin taata, että he tekevät pyyteetöntä ja laadukasta työtä! Joku moitti minua myös siitä, että olisin haukkunut kollegoita, eli toisia kuntapäättäjiä. Missä ja miten? Se, että on jostain asiasta eri mieltä, kuin toinen kuntapäättäjä ei mielestäni ole vielä suoranaista haukkumista tai loukkaamista.

        Edellisessä tänne kirjoittamassani viestissä olen kyllä kertonut motiivini tässä asiassa. Korostan, että minä ja valtuustoryhmämme oli valmiita a.) hyväksymään Hopearannan oston, mutta erillä kauppahinnalla ja b.) hyväksymään myös vuokrasopimuksen Hopearannan tiloista, kunhan tiloille osoitetaan todellinen tarve. Tämä kiinteistön kuntoarviojupakka on tullut tapetille vasta 24.2.2014 pidetyn valtuuston kokouksen jälkeen, jossa kiinteistön ostosta päätettiin. Totuus on se, että 24.2.2014 pidetyn valtuuston kokouksen esityslistassa Hopearannan kiinteistöä kaupattiin "hyvä kuntoisena ja asianmukaisesti huollettuna". Tämä kohta on omassa esityslistassani ihan erikseen alleviivattuna ja voin myöntää, että se vei mielenkiinnon tutustua koko kuntoarvioon, koska kiinteistöhän on hyvässä kunnossa. Tai ainakin sen pitäisi olla. Näinhän asia ei kuitenkaan ole. Kuntoarviossa puhutaan "mikrobeihin viittaavista hajuista" ja alapohjassa havaituista ongelmista, jonka johdosta alapohjan kuntoluokaksi on arvioitu 2, eli välttävä. Tämä tarkottaisi alapohjan peruskorjausta 1-5 vuoden sisällä tai alapohjan uusimista 6-10 vuoden päästä. Tällaisiin toimenpiteisiin Tornion kaupunki ei ole varannut sentin senttiä rahaa. Rahaakin tärkeämpänä näkisin kuntoarvion perusteella kuitenkin ihmisten hyvinvoinnin. Ymmärrän sen kritiikin, joka kohdistuu oston ja vuokraamisen vastustamiseen, mutta vähän kyllä ihmettelen näinkin kovaa kritiikkiä ja meteliä asiasta, joka koskettaa suoraan ikäihmisten ja Tornion kaupungin työntekijköiden terveysturvallisuutta. Eikö olisi Tornion kaupungin edunmukaista rauhassa tutkia mahdolliset sisäilmaongelmat ja alapohjan todellinen kunto ja vasta sen jälkeen tehdä päätöksiä oston ja vuokraamisen suhteen? Nyt on tehty ostopäätös sellaisilla tiedoilla, etten usko kovinkaan monen ihmisen tekevän henkilökohtaisia talokauppoja ilman lisätutkimuksia samanlaisen kuntoarvion pohjalta, jonka itse olen lukenut ja käynyt läpi HR:n kohdalla. Muistutan, että kaikilla on mahdollisuus tutustua kuntoarvioon kaupungintalolla.

        Mitä tähän Facebookiin jakamiini Tornion kaupungin esityslistoihin, pöytäkirjoihin, kaupungin avoimien työpaikkojen ilmoittamisiin sekä muihin ajankohtaisten asioiden ilmoittamisiin tulee, niin minun FB-sivujen seuraaminenhan on ihan vapaaehtoista. En halua, että kukaan sen sivun takia pahoittaa mieltään. Olen ajatellut asian niin, että somen kautta jakamilla Tornion kaupunkia koskevilla päivityksillä kuntalaiset ehkä saadaan helpommin ja paremmin kiinnostumaan kotikaupunkia koskevaa päätöksentekoa kohtaan ja muutenkin ovat paremmin tietoisia siitä, mitä kaupungissa tapahtuu. Jos se on jonku mielestä väärin toimittu, niin olkoon sitten niin. Sitä toimintaa en kuitenkaan lopeta!

        Arvon Nimimerkit. Sen mitä toivon Teiltä on se, että tuotte täälläkin esille vain totuuksia. Argumentoikaa ja kertokaa esimerkiksi, missä asioissa olen höpöttänyt, ketä olen loukannut ja miten olen loukannut. Tietysti toivoisin eniten, että tulisitte keskusteluihin mukaan omilla nimillänne esimerkiksi siellä Facebookissa, kun näytätte kuitenkin tiiviisti seuraavan sielläkin käytävää keskustelua aiheesta. Jos julkinen keskustelu ei kiinnosta, niin minuun voi myös olla yhteydessä sähköpostilla osoitteeseen [email protected] ja esittää myös omia näkemyksiä sitä kautta

        Nyt ei ole yhtään vakavasti otettavaa mielipidettä esitetty esimerkiksi tuon kuntoarvion havaintojen paikkaansa pitämättömyydestä, vaan on keskitytty pelkkään herjaamiseen. Harmi. Avoimuudella keskustelu aiheesta olisi varmasti paljon hedelmällisempää.

        Terveisin,

        Janne

        Ei mopolla mahdottomia.
        Kyllä Janneseni täytyy olla tietoa/kokemusta asioista eikä vain pälpättää kokoajan asioista mistä et oikeasti yhtikäs mitään tiedä.
        Tekoja ja kun puhut asiaa miten voit demarina jatkaa kun lapsilisiin nyt koskivat?
        (Tarkoittaa Janne sitä,että kirjoita vähemmän ja ota selvää mitä oma puolueesi duuna)
        Vasemmisto teki oikein jättää hallituksen.
        Itseluottamuksesta kehumme sinua viimeisenä valtuustoon 65 ääntä ja vain vuosi takana pyrit eduskuntaan no pyrkyrit aina pyrkii.
        Älä kirjoittele myöskään toisten munista ja onko niitä vai ei pidä huoli vain omista vehkeistä.


      • putininpoika
        Pyrkyrille kirjoitti:

        Ei mopolla mahdottomia.
        Kyllä Janneseni täytyy olla tietoa/kokemusta asioista eikä vain pälpättää kokoajan asioista mistä et oikeasti yhtikäs mitään tiedä.
        Tekoja ja kun puhut asiaa miten voit demarina jatkaa kun lapsilisiin nyt koskivat?
        (Tarkoittaa Janne sitä,että kirjoita vähemmän ja ota selvää mitä oma puolueesi duuna)
        Vasemmisto teki oikein jättää hallituksen.
        Itseluottamuksesta kehumme sinua viimeisenä valtuustoon 65 ääntä ja vain vuosi takana pyrit eduskuntaan no pyrkyrit aina pyrkii.
        Älä kirjoittele myöskään toisten munista ja onko niitä vai ei pidä huoli vain omista vehkeistä.

        Janne halajaa duumaan....


      • Janne Olsen
        Pyrkyrille kirjoitti:

        Ei mopolla mahdottomia.
        Kyllä Janneseni täytyy olla tietoa/kokemusta asioista eikä vain pälpättää kokoajan asioista mistä et oikeasti yhtikäs mitään tiedä.
        Tekoja ja kun puhut asiaa miten voit demarina jatkaa kun lapsilisiin nyt koskivat?
        (Tarkoittaa Janne sitä,että kirjoita vähemmän ja ota selvää mitä oma puolueesi duuna)
        Vasemmisto teki oikein jättää hallituksen.
        Itseluottamuksesta kehumme sinua viimeisenä valtuustoon 65 ääntä ja vain vuosi takana pyrit eduskuntaan no pyrkyrit aina pyrkii.
        Älä kirjoittele myöskään toisten munista ja onko niitä vai ei pidä huoli vain omista vehkeistä.

        Jatketaan nyt sitten vielä keskustelua täällä, kun asiaa kerta on :) Jos väität, etten tiedä tästä asiasta mitään, niin voinet kertoa sitten parempia tietoja ja faktoja vaikka sitten täällä. En ehkä tiedäkään juuri mistään mitään, mutta osaan kuitenkin lukea. Ja kaikki täälläkin esittämäni asiat voi jokainen kyllä tarkistaa sosiaali- ja terveyslautakunnan sekä valtuuston pöytäkirjoista, joista myös löytyy tarvittavat liitteet. Joten, faktoja kiitos.

        Eilinen kehysriihi oli järkyttävä, sitä ei voi kieltää. Aina kun leikkaukset kohdistuu vähävaraisimpiin, vanhuksiin ja lapsiperheisiin, herättää se vahvoja tunteita. Niin myös tällä kertaa ja myös itsessäni. Jotain oli kuitenkin tehtävä, mutta en kyllä ihan täysin voi leikkausten kohteita hyväksyä. Joutuihan Keskustan väkikin sunnuntaina tulemaan aika paljonkin vastaan sote-ratkaisussa. Ei Sipilän toiminta hirveitä hurraa huutoja kepujen leireissä aiheuttanut, mutta elämä jatkuu siinäkin puolueessa siitä huolimatta. Näinä aikoina on tehtävä kompromisseja yli puoluerajojen ja se tietysti aiheuttaa välillä kipeitäkin päätöksiä. Vasemmistoliitto hyppäsi hallituksesta pois ja siitäkin voidaan olla montaa mieltä. Osan mielestä se on vastuun pakoilua kun osa piti ratkaisua oikeana. Itse en osaa kylmiltään sanoa, kumpaa se omasta mielestäni oli.

        Mitä tähän eduskuntavaaliehdokkuuteen tulee, niin siihen kisaan lähdetään yhtä nöyrästi kuin kuntavaaleihinkin. Otan tämän kokemuksena muiden joukossa, vaikka totta kai tosissaan tässä liikkeellä ollaan! Kiitän luotamuksesta ja kunniasta Tornion demareita, jotka minua ehdokkaaksi pyysivät. Pyrkyrit pyrkii.. niinpä, myös Soini pyrkii, Sipilä pyrkii, Arhinmäki pyrkii, Katainen pyrkii ja kaikki muutkin ehdolle lähtevät pyrkivät. Mitä ihmeellistä siinä on? Jonkunhan siihenkin on ryhdyttävä. Toivottavasti Sinä äänestät? :)

        Mutta, palatakseni itse asiaan eli tietämättömyyteeni. Perusteluja kaipailisin, vaikka tämä kieltämättä olikin asiallisin "palauteviesti" tähän mennessä. Kiitos siitä.

        T: Janne


      • -kuntalainen
        Janne Olsen kirjoitti:

        Jatketaan nyt sitten vielä keskustelua täällä, kun asiaa kerta on :) Jos väität, etten tiedä tästä asiasta mitään, niin voinet kertoa sitten parempia tietoja ja faktoja vaikka sitten täällä. En ehkä tiedäkään juuri mistään mitään, mutta osaan kuitenkin lukea. Ja kaikki täälläkin esittämäni asiat voi jokainen kyllä tarkistaa sosiaali- ja terveyslautakunnan sekä valtuuston pöytäkirjoista, joista myös löytyy tarvittavat liitteet. Joten, faktoja kiitos.

        Eilinen kehysriihi oli järkyttävä, sitä ei voi kieltää. Aina kun leikkaukset kohdistuu vähävaraisimpiin, vanhuksiin ja lapsiperheisiin, herättää se vahvoja tunteita. Niin myös tällä kertaa ja myös itsessäni. Jotain oli kuitenkin tehtävä, mutta en kyllä ihan täysin voi leikkausten kohteita hyväksyä. Joutuihan Keskustan väkikin sunnuntaina tulemaan aika paljonkin vastaan sote-ratkaisussa. Ei Sipilän toiminta hirveitä hurraa huutoja kepujen leireissä aiheuttanut, mutta elämä jatkuu siinäkin puolueessa siitä huolimatta. Näinä aikoina on tehtävä kompromisseja yli puoluerajojen ja se tietysti aiheuttaa välillä kipeitäkin päätöksiä. Vasemmistoliitto hyppäsi hallituksesta pois ja siitäkin voidaan olla montaa mieltä. Osan mielestä se on vastuun pakoilua kun osa piti ratkaisua oikeana. Itse en osaa kylmiltään sanoa, kumpaa se omasta mielestäni oli.

        Mitä tähän eduskuntavaaliehdokkuuteen tulee, niin siihen kisaan lähdetään yhtä nöyrästi kuin kuntavaaleihinkin. Otan tämän kokemuksena muiden joukossa, vaikka totta kai tosissaan tässä liikkeellä ollaan! Kiitän luotamuksesta ja kunniasta Tornion demareita, jotka minua ehdokkaaksi pyysivät. Pyrkyrit pyrkii.. niinpä, myös Soini pyrkii, Sipilä pyrkii, Arhinmäki pyrkii, Katainen pyrkii ja kaikki muutkin ehdolle lähtevät pyrkivät. Mitä ihmeellistä siinä on? Jonkunhan siihenkin on ryhdyttävä. Toivottavasti Sinä äänestät? :)

        Mutta, palatakseni itse asiaan eli tietämättömyyteeni. Perusteluja kaipailisin, vaikka tämä kieltämättä olikin asiallisin "palauteviesti" tähän mennessä. Kiitos siitä.

        T: Janne

        Hienoa työtä teet Janne, vaikka Jutan leirissä oletkin...
        Se on näillä Tornion kepun ketkuilla se oma sisäinen piirinsä jossa juonia punovat, ja kun joku niistä juonista pääsee vähänkin jyvälle, niin heti aletaan solvaamaan ja käyttäytymään kuin ala-koululainen vaikka toinen jalka olisi jo haudassa...

        Arhinmäellä ei ollut muuta vaihtoehtoa, sillä Katainen ei hyväksynyt Vasemmistoliiton eriävää mielipidettä säästöjen kohdentamisista kaikkein köyhimpiin kansalaisiin.
        Eihän kukaan inhimillisiin päätöksiin kykenevä ihminen pysty sulattamaan näitä vaatimuksia joita Kokoomus ja Katainen esittää. Ihmettelen vain minkälainen ihminen äänestää tuonlaista kekkulia?
        Onko sitten näin että kun kerran pääsee eduskuntaan ja hyville palkoille, niin urea nousee niin pahasti hattuun että todellisuuden taju ja kansalaiset alkaa Audin takapenkillä unohtumaan, ja tilalle tulee kaikenlaisia kieroja puliveivareita.
        Vasemmistoliitto äänestettiin hallitukseen ja se oli kansalaisten tahto, nyt pääpuolue ei kuunnellut kansalaisten äänitorvea, vaan käski olla hiljaa tai lähteä kävelemään.
        Vasenryhmän kun saisi tuonne hallitukseen niin siinä olisi oikeaa Lappilaista osaamista.


    • Neuvostoliitto exän

      Vasemmisto 5% kannatus!että se siitä.

    • Reilua ja rehtiä

      Näin yövuorossa kun kirjoitan niin kysyn Jannelta parit asiat.
      Kiratekin arvioiko oli sinusta aivan höpö höpö siitä voi joutua jopa vastaamaan muuallakin kuin Somessa,sillä aika paksua ja halventavaa.
      No luistelukenttien kuntoa arvostelit ja kaupungin kenttämiehiä se on faktaa tai muistisi on huono.
      Koston kanssa arvostelette kaupungin lakimiestä ja ylintäjohtoa eli=Ronkainen ja Hallituksen puheenjohtajisto huonosta valmistelusta.
      Veroja et halunnut nostaa ja kuitenkin aehdotat lisäkuluja etkä sano mistä otetaan?
      Vastuullinen poliitikko kun esittää lisäkuluja myös esittää mistä rahat!
      Kollegoja olet arvostellut kovin sanoin huonoista päätöksistä tai vääristä sellaisista.
      Demokratia on sitä,että kunäänestetään ja tulos on esim 26-17 se on pulinat pois,silti valitat niinpä luulen ettet vielä tajua mitä on demokratia.
      Erästä naispoliitikkoa olet arvostellut kyllä mielivaltaisen rajusti(älä kiistä)
      Keskustan ryhmää olet väittänyt salailevaksi ja milläköhän perusteella ja tuskin sinulla on nykyään montakaan kollegaa valtuustossa jotka sinua hyvällä katsovat.
      Yhteistyö on molemminpuolista. Asiat asioina eikä tyhjää mussutusta kokoajan.
      Miksei Demarit,Kok ja vasurit lähteneet hopearanta neuvotteluryhmään voisitte hävetä ja pyytää ruikutustanne anteeksi muilta valtuustoryhmiltä tai ainakin Kosti ja sinä,että on ollut aikalailla yliampuvaa kirjoittelua.

      Kesää odotellessa.

      • E. Virtanen

        Reilumpaa ja rehdimpää olisi kirjoitella omalla nimellään. Ei taida kantti riittää.


      • Älä viitti

        Eikö olisi ollut sama kritisoida ihan omallakin nimellä? Sillä kaikkihan sut tunnistaa :D


      • yövuorossalaittomast

        REILUA ja REHTIÄ. keskustalaiset vain sikiää ja persut mielistelee. Onko sukulaisesi tuossa sopassa?hahahahaa persut.


    • Janne Olsen

      Huomenta!

      Yritän vastata noihin kaikkiin kysymyksiin jonkinlaisessa järjestyksessä:

      1. Nyt minua joko ymmärretään väärin tai halutaan ymmärtää väärin. En missään nimessä pidä Kiratekin kuntoarviota tyhjänpäiväisenä raporttina! Päin vastoin, sehän on vankalla asiantuntemuksella tehty. Myös ne negatiiviset havainnot on tehnyt asiantuntija. Kyllähän Kiratekin kuntoarvion havaintoja vähätellään ihan muiden tahojen toimesta. Miksi lisätutkimuksien tekemiseen suhtaudutaan näin nihkeästi, jopa vihamielisesti?

      2. Yritin onkia FB:stä luistelukenttiin/urheilukenttiin liittyviä viestiketjuja siellä lausumiini kommentteihin, enkä ainakaan löytänyt sieltä kenenkään taholta kenttämiehiin kohdistuvaa kritiikkiä. Omasta mielestä en näin ole toiminut, mutta voit sieltä somesta vaikka linkittää tänne suoria lainauksia sanomisistani väitteesi tueksi (annan siihen luvan)

      3. On totta, että olen arvostellut mm. Yle Perämeressä Hopearanta-asian valmistelua. Olen arvostellut sitä, että HR:n kiinteistöä on 24.2.2014 pidetyssä valtuuston kokouksessa kaupattu päättäjille hyväkuntoisena, tietoisena kuntoarvion sisäilmaan liittyvistä havainnoista. Samaa on miettinyt aika moni muukin valtuutettu. Miksi näistä havainnoista ei mainittu esityslistan yhteydessä mitään, eikä etenkään valtuustoinfossa jossa asiaa muuten käytiin aika perusteellisesti läpi? Jos esityslistassa olisi lukenut esim. "kiinteistö on pääosin hyvässä kunnossa, mutta arvion teon yhteydessä on havaittu sisäilmaongelmiin viittaavia hajuja" niin luulisin, että kuntoarvioon olisi tutustunut ennen kokousta aika iso joukko päättäjiä. Ronkaista en kyllä ole arvostellut missään yhteydessä. Jääviyden takia hän ei voi valmistella tätä asiaa.

      4. Lisäkulujen ehdottamisella viittaat ilmeisesti viime vuoden talousarvioon? Esitin huikean 20 000€:n säilyttämistä talousarviolla, jolla turvataan Kokkokankaan nuorisotilan sekä liikennepuiston toiminta myös tälle vuodelle. Jos nuorisotila kokkiskalla oltaisiin suljettu, lyön vaikka pääni pantiksi että tuo 20 000€ tulisi aika äkkiä täyteen kiinteistöpuolen menoissa erilaisten ilkivallantekojen kautta. Kokkiskan rehtorin mukaan ilkivalta koulun alueella on loppunut lähes kokonaan nuorisotilan myötä. Lisäksi puolsin etsivän nuorisotyön vakinaistamista Tornion kaupungissa, joka ei edes ole meno tällä hetkellä. Toiminnan rahoittaa tällä hetkellä Opetus- ja kulttuuriministeriö. Tarkoitus oli vain turvata toiminnan jatko myös sen jälkeen, kun OKM rahoittamisen lopettaa. Sanotaan, että yksi syrjäytynyt nuori maksaa yhteiskunnalle 1,2 miljoonaa. N. 60 000€:n vuosittaisella satsauksella saadaan aika monta syrjäytmisvaarassa olevaa nuorta erilaisten toimenpiteiden avulla kiinni tähän yhteiskuntaan. Minusta aika pieni satsaus siihen nähden, millaisia kuluja on uhkana syntyä, jos esimerkiksi etsivä nuorisotyö Torniossa lopetettaisiin. Mitäköhän muita "lisäkuluja" olen ehdottanut... No, ylipäätään olen sitä mieltä, että kaupungin tulisi satsata ennen kaikkea ennalta ehkäisevään lastensuojelutyöhön, jolla ajan kuluessa saataisiin säästöjä lastensuojelumenoissa. Imatra palkittiin pari vuotta sitten vuoden lastensuojeluteolla, kun kaupunki suurin piirtein tuplasi kaupungin perhetyöntekijöiden määrän. Kotiin tehty ennaltaehkäisevä lastensuojelutyö miltei puolitti kaupungin lastensuojelumenot, sillä varhaisella puuttumisella pystyttiin suoraan vaikuttamaan kiireellisiin sijoituksiin ja huostaanottoihin. Tähän mennessä en ole hirveästi saanut vastakaikua tähän asiaan. Se on kuitenkin varmaa, että tällä menolla sosiaali- ja terveysmenot eivät ainakaan tule laskemaan!

      5. Kollegoiden päätöksiä olen varmasti arvostellut, joka mielestäni on ihan tavallista politiikassa. Asioista eri mieltä oleminen ei kuitenkaan ole vielä loukkaamista. Ketään en ole solvannut enkä muutenkaan ole mennyt henkilökohtaisuuksiin. Tämänkin tuen väitteeksi voit hakea suoria lainauksia vaikkapa tuolta somesta. http://yle.fi/uutiset/hopearanta_on_tornion_kuumin_peruna_vuosikymmeniin/7137873

    • Jospa näin

      Rakennusfysiikan tuntemus on syytä olla hallussa, kuntoarvion lukutaito ei valitettavasti tee asiantuntijaa. Jospa jätetään tämäkin asia alan asiantuntijoiden hoidettavaksi.

    • 9+3

      EIpä niin, mutta kuntoarvion pimittäminenkään ei kyllä lisää myyjätahon luotettavuutta yhtään....

    • Pieni sivuhuomautus näin moderaattorin näkökantilta tähän kohtuullisen kuumana käyvään viestiketjuun. Kaikenlainen nimittely tullaan tarvittaessa poistamaan. Asiansa voi esittää sivistyneestikin. Mielelläni pitäisi tärkeän ja useita kuntalaisia läheisesti koskettavan asian mukana palstalla, joten jospa hillitään pahimpia purkauksia.

    • Sosiaalitoimisto

      Janne tee aloite,että sosiaalitoimisto kaupungin omiin tiloihin.
      Nyt maksetaan yli 100000€ vuodessa työväen yhdistykselle ja jos niin tämä on sitä yritys/yhdistys tukea joka pitäisi poistaa ja heti.
      Kosti varmaankin komppaa,sillä kyllä torniolaisten olisi hyvä tietää paljonko kaupunki maksaa tukea/vuokraa demareille vuosittain.

      Totuus ennenkaikkea.

      • Näin on

        Kannatan tuota. Siellä eteisessä sitäpaitsi haisee home! Ihmettelen, että työntekijät eivät ole vieneet asiaa eteenpäin!


    • Ruostumatonta

      Sosiaalitoimisto viestiin komppaan minäkin,koska onhan se sairasta jos kaupunki tukee demareita yli sadallatuhannella eurolla. Siinä kansanedustaja ehdokkaalle hyvä näytön ja pisteiden keräämisen paikka kun poistetaan tuollain suuri kulu ja siirretään lähiaikoina omiin tiloihin. Janne hoida homma ja saat tukea ylipuoluerajojen. zorra tai Robin hood ottaa rikkailta ja antaa köyhemmille ja työväenyhdistys Torniossa on rikas ja riistää kaupunkialaisia(siis SDP) suoraansanottuna varastaa verovaroja kohtuuttomalta vuokralla O M I I N. T I L O I H I N. Meidän yötyö duunari porukka totesikin,että röyhkeää hommaa. Keväällä 2015 super Jylkyn vuoro!

      • Janne Olsen

        Tässä viestiketjussa näyttää moni asia perustuvan huhuihin ja muunneltuun totuuteen. Niin näköjään myös tämä sosiaalitoimiston vuokraus. No, haetaan sitten ne totuudet esille:

        http://212.50.147.150/d5web/kokous/KOKOUS-1660-18-Liite-1.PDF

        ^^Yllä 14.8.2012 sosiaali- ja terveyslautakunnassa hyväksytty vuokrasopimus koskien sosiaalitoimiston tiloja. Vuokra ei missään nimessä ole 100 000€ vuodessa kuten tuossa yllä väitetään, vaan kuukausi vuokra (sis. vesi) on 4319,76€/kk, joka vuositasolla tekee n. 52 000€. Vuokran neliöhinta on hieman alle 10€/m2, joka verrattuna esimerkiksi Tornion vuokra-asunnot Oy:n neliönhintoihin verrattuna on kyllä ihan kilpailukelpoinen ja kohtuullinen.

        Yllä olevassa liitteessä on myös työsuojelun tarkastuskertomus, joka on laadittu 15.6.2011. Kertomuksessa on todettu sosiaalitoimiston viereisissä tiloissa kosteus- ja homevaurioita. Myös tilojen väliseinässä ja osassa työhuoneista on todettu merkkejä kosteusvaurioista. Home- ja kosteusvauriot on määrätty korjattavaksi. Sittemmin sosiaalitoimiston tiloihin on tehty mittava remontti edellä mainittujen epäkohtien poistamiseksi, huom. TYÖVÄENSÄÄTIÖN KUKKAROSTA.

        http://212.50.147.150/d5web/kokous/KOKOUS-1782-21.HTM

        ^^19.2.2013 pidetyssä sosiaali- ja terveyslautakunnan kokouksessa (jossa jo itsekin olin mukana) päätettiin yksimielisesti jatkaa vuokrasopimusta toistaiseksi voimassa olevana. Perusteluina se, että mm. Kiratek Oy:n tekemän tutkimuksen mukaan remontin myötä toimistohuoneiden käytölle ei ole estettä. Myös vaihtoehtoisia tiloja on etsitty, mutta sopivia ei ole löytynyt.

        http://212.50.147.150/d5web/kokous/KOKOUS-3046-1-Liite-1.PDF

        ^^11.3.2014 pidetyssä sosiaali- ja terveyslautakunnan kokouksessa päätetty vuokrasopimus Hopearannan tiloista 12.3.2014 alkaen. Kiinnittäkää huomiota erityisesti kohtiin "ylläpitokustannukse" ja "vuokralaisen velvollisuudet". Vuokrasopimuksen mukaan Tornion kaupunki on velvollinen kustantamaan kaikki viranomaisen mahdollisesti vaatimat välttämättömät toimintaan liittyvät korjaukset ja lisäykset. Tarkoittaa siis sitä, että jos siellä nyt joudutaan tekemään remonttia esimerkiksi sisäilmaongelmien tai sen kuuluisan alapohjan kunnon perusteella, niin sen maksaa kaupunki.

        Lisäksi alkuperäisessä vuokrasopimusluonnoksessa luki kohdassa "vuokra-aika" näin: "Vuokra-aika alkaa 1.3.2014 ja vuokrasopimus on voimassa, kunnes Tornion kaupunginvaltuuston 24.2.2014 tekemä Hopearannan kiinteistöä koskeva ostopäätös saa lainvoiman ja kauppakirja on allekirjoitettu". Tätä ihmeteltiin aika monesta suunnasta, että miten vuokrasopimukselle siinä tapauksessa käy, mikäli joku valtuuston päätöksestä valittaa ja se menee jollain oikeusasteella läpi. Tuon perusteellahan vuokrasopimus on niin kauan voimassa kunnes kaupat tehdään, muita vaihtoehtoja ei ole. Niinpä tähän 11.3.2014 pidettyy kokoukseen tuotiin muutettu päätösesitys, jossa em. lauseen perään lisättiin sivulause: "kuitenkin enintään vuoden 2017 loppuun saakka" sekä muutettiin vuokrasopimuksen alkamispäiväksi 12.3.2014.

        Tuosta alkamisajastakin voidaan olla montaa mieltä. Itse ainakin ihmettelen sitä, miksi tilat piti vuokrata vaikka niille ei ole todellista tarvetta maalis-, huhti- eikä välttämättä vielä toukokuussakaan. Nyt kaupunki lyhentelee hyvää hyvyyttään Palvelukoti ry:n lainaa monta kuukautta ilman, että kiinteistössä tapahtuu minkäänlaista tehostettuun palveluasumiseen liittyvää toimintaa.

        Sosiaalitoimiston vuokraa maksetaan ainakin tietoisena siitä, että tiloille on koko ajan todellinen tarve.

        T: Janne


    • Kivirantalainen

      Kyllä yli 100000eur menee vuodessa kaupungilta SDPn vuokriin,koska talossa päivähoitoon liittyviä tiloja!!!! Omiin tiloihin vain. Janne turha on vastata pitkästi ja asiantuntevasti kun ole perillä asioista ollenkaan.
      Hoperanta on kaupungilta hieno asia jonossa oleville vanhuksille,että hävetkää vastustajat ei vanhukset ole kvartaalikapitalismin kauppatavaraa.

      • Kivirantojenmies

        Joo mennee ainakin 100000eur vuodessa... eikö siis 100000000eur... eikö.. tai siis.. mennee ööö.......
        Eikö "Kivirantalainen" osaa lukea? Eikö kivirannalla ole koulua?
        http://212.50.147.150/d5web/kokous/KOKOUS-1660-18-Liite-1.PDF
        Joo vanhukset eivät ole kauppatavaraa ja sempä takia niitä ei mihinkään homeluukkuihin laitetakaan.


    • veronmaksaja4

      Todella hyvä että Janne vastaa kysymyksiin. Kyllä kuntalaistenkin pitää tietää miten tätä" hyvä veli" järjestelmää ylläpidetään.
      Näyttäisi olevan "mätää" aika paljon tuossa sulle mulle systeemissä

    • 007

      SDP on kaikkien hyväveli järjestelmien isä jos niitä on.
      Janne ei tiedä minkälaisten suljareiden kimpassa on!
      Persut ainoa rehellinen työväen etujenajaja.

      • 700

        SMP:n ajoista saakka ei ole koskaan ajanut köyhimmän väestöryhmän etuja, vaikka onkin hieman enemmän vasemmalla kuin keput.
        Persuilla on jotenkin kummallisen arvokonservatiivinen päähänpinttymä, että jos ihmistä jossakin elämäntilanteessa elämä potkii päähän ja sillä on alkanut menemään huonosti, niin persu on sitä mieltä että se on aina hänen oma vika ja sempä takia sitä saa potkia päähän vieläkin enemmän.


      • Karavaani kulkee

        Ei niitä etuja voi sivusta räksyttämällä ajaa! Pitäs uskaltaa ottaa vastuutakin.Mutta ei löydy suittimiehiä!


    • yiuyiu

      Eiks tällä palstalla etsitä totuutta tuosta homerannasta. Laittakaa oma sossu ketju, muille haukkumisille

    • mmmmmm oho

      Hyvä kun asioita vähän setvitään.
      En tiennytkään,että demareille maksetaan verorahoista vuokraa aika sairasta peliä sellaista joka kuntalaisia varmasti kiinnostaa.

      Tutkitaan Hopearantaa joka suunnasta kun kaupungilla on melkein millin takaus joka tulis maksuun niinpä oikea hintahan on vain 400000.- minua kiinnostaa enemmän tämä SDPlle maksettava piilotuki vuokrilla jos kerran omia tilojakin on?

    • KOVA JUTTU

      HUH HUH AIKA KOVA JUTSKA JOS TUO PITÄÄ KUTINSA SIIS TUO DEMAREILLE MAKSETTAVA PUOLUETUKI VUOKRIIN PIILOTETTUNA.
      JANNE VARMAAN SELVITTÄÄ KUINKA KAUAN JA PALJONKO YHTEENSÄ VERORAHOJA ON HAASKATTU DEMAREILLE. OIKEA MOT OHJELMAN PAIKKA ON TÄMÄ JOS ON TOTTA .

    • faarao3

      Jopas vaikeni Janne.

      • Turhauttavaa...

      • Janne Olsen

        Täällä ollaan - kuulen kyllä. Ei ole viime aikoina tullut mitään konkreettisia kysymyksiä. Tinkakisaan en lähde, sillä jokainen luo oman käsityksen noista esille tuomistani linkeistä vuokrasopimuksiin ja tehtyihin päätöksiin.

        Olisi aika hullua tehdä aloite asiasta, jos ei tiedä mihin sosiaalitoimisto tulisi sijoittaa... 19.2.2013 tehdyn päätöksen yhteydessähän on todettu, että uusia tiloja on etsitty, mutta tuloksetta. Ei niitä sosiaalitoimiston tiloja mihin tahansa voi laittaa. Niissäkin on omat vaatimukset.

        T: Janne


    • 16-13

      Jaa että kepuvetoisessa Torniossako maksettaisiin piilopuoluetukea demareille - sallikaa minun nauraa !!

    • Kari.

      Vanha sopimus nythän on 2014 ja huhujen mukaan uusi sopimus tehty 2013 alussa.
      Mitä muuta se on kuin piilotukea jos on omiakin tiloja.
      Ei tavalliset torniolaiset tälläistä ymmärrä,että SDP saa puoluetukea piilotettuna vuokraan eikä torniolaiset tällaista hyväksy jatkossa.

      • Janne Olsen

        Sosiaalitoimiston vuokrasopimuksen jatko tehtiin vuoden 2013 alussa. Vuokrasopimus tehtiin 14.8.2012 määräaikaiseksi 28.2.2013 saakka juuri noiden sisäilmaongelmien takia. 19.2.2013 pidetyssä sosiaali- ja terveyslautakunnan kokouksessa päätettiin jatkaa vuokrasopimusta, koska vaadittavat korjaustoimenpiteet sisäilmaongelmien poistamiseksi oli tehty, eikä etsinnöistä huolimatta oltu löydetty toimintaan soveltuvia vastaavanlaisia tiloja. Näin myös virkamiehet kokouksessa totesivat. Eli, päätettiin jatkaa käytännössä samaa vuokrasopimusta samoilla ehdoilla, tosin jonkinlaista indeksikorotusta vuokraan on voinut tulla. Ei kuitenkaan sentään lautakunnassa päätetty n. 100%:n vuokrankorotuksesta, joka tekisi vuokrasta sen 100 000€/v ;)

        Joku tuolla aiemmin näpäytti, ettei työväensäätiö ole tehnyt remonttia, vaan kiinteistöyhtiö. Totta, minun moka... veronmaksajia varmasti kiinnostaa kuitenkin enemmän se tieto, ettei remonttia ole tehty Tornion kaupungin kirstusta. Toisin on sovittu ja päätetty HR:n mahdollisten remonttien suhteen.

        T: Janne


    • Säästöjä

      Hopearantahan on kaupungin omaisuutta.
      Terveyskeskuksen henkilökunta on antanut ymmärtää,että osasto kakkonen suljetaan ja saarenhammassa tulisi osasto kakkosen tilalle?
      Sosiaalitoimisto voitaisiin siirtää omiin saarenhampaan nykyisiin tiloihin pois hyvin kalliista vuokratiloista omiin tiloihin ja tulisi hurjat säästöt.
      Varmaankin Kostikin komppaa.........
      SDP törkeällä tukemiselle selvä STOP.....

      • mukavat naapurit

        hhmm, mitähän taloyhtiön asukkaat tuumaisi, jos katutasoon tulisi sosiaalitoimisto?


      • sossu lautamaahan
        mukavat naapurit kirjoitti:

        hhmm, mitähän taloyhtiön asukkaat tuumaisi, jos katutasoon tulisi sosiaalitoimisto?

        Uskon etteivät halua sossua alakertaan...
        Alkais pyöriin kaikki kaupungin "ammattimiehet" nurkissa.
        Kadulla ukot käyttelis savuavia mersuja kun odottais vaimon toimeentulotukipäätöstä


    • Raija ja Leena

      Ei saa juoda liikaa ta ei oivasti kannata tänne kirjoitella.
      Aikaisempi kirjoitta lienee astunut korkin.päälle tekstistä virheistä päätellen.
      Asialinjaan ja totuutta. Home jos on ylivuokria tai puoluetukea jos ainakin väitetty,että demareille maksetaan huikeita vuokria ja,että on piilo puoluetukea?

      • Turhauttavaa...

        Koitas nyt Raija yrittää vaikka Leenan avustuksella noita aikaisempiakin viestejä lukea. Sieltä kun tavaa menemään niin ei tarvitse aina kysyä samaa asiaa uudelleen ja uudelleen...
        Täällä tuntuu vallitsevan käytäntö että ensin mölistään ja sitten vasta luetaan aikaisemmat viestit.

        Eli se tämän hetkinen vuokra per neliö on suhteellisen edullinen, kun vertaa muiden vuokranantajien pyytämiin neliöhintoihin.
        Ainakaan minun vero-euroja ei tarvitse laittaa senttiäkään enempää yli-hintaisiin vuokriin, eli kyllä se nykyinen kiinteistö taitaa olla paras vaihtoehto...


    • Raija.

      Omat tilat on varmasti edullisin vaihtoehto.

    • Reijo putaalta

      Turhaa maksaa demareille vuokraa,koska omia tilojakin on.

    • säätiöitä ei valvota

      Ihmettelen todella tätä skeidaa. Kepulit päättävät vuokrata tilat työväensäätiöltä. Sen jälkeen he alkavat haukkua sossuja piilopuoluetuesta …ei ymmärrä.

      Häpeärantaa vuokrattiin vuosikausia kepua läheltä olevalta säätiöltä. Sitten kepulit kilpailuttivat palvelut… ja häpeäranta hävisi kilpailun.
      Kun konkurssi lähestyi kepulit päättivät pelastaa kaverinsa ja siirtää tappiot veronmaksajille siis tulevat korjauskustannukset ei ymmärrä tätäkään?

    • Säätiö vai yhdistys?

      Voi hyvät hyssykät säätiö on siis säätiö ja hopearanta on yhdistys!
      Ei kannata kirjoitella jos ei tiedä yhdistyksen ja säätiön eroa.

    • Metalli 81

      Mauri se siellä huseeraa ja on takapiruna juonimassa verorahoja sekä vuokrasopimuksia.
      Tornio voisi suorittaa kansan äänestyksen omiin tiloihin vai SDPn vuokratiloihin joista maksetaan kova neliövuokra,sillä tornion vuokrataso tippunut keskustassa johonkin 5-7€ luokkaan. Omissa tiloissa vastike olisi vain 2;-3€ neliöltä,että kyllä se saarenhammas olisi ykkösvaihtoehto ja suoraa säästö kymmeniä tuhansia euroja vuosittain.

      Pari tiimaa niin yövuoro on finaalissa

    • ex-varavaltuutettu

      Ihan mielenkiinnolla on tullut seurattua tätä kiivaana käyvää keskustelua. Hopearantaa koskeva keskustelu on jäänyt täysin taka-alalle ja kun vähän aikaa vielä jauhetaan tästä sosiaalitoimiston vuokraamisesta, unohtuu koko Hopearanta ongelmineen. Ihminen kun pukkaa olemaan vähän huonomuistinen niin lykätään tähän soppaan vielä vuosi sitten neuvoteltu vuokrasopimus, jonka kaupunginhallitus äänesti nurin kun Perussuomalaisillakin oli vielä asian suhteen järki päässä. Kysehän oli 14 tehostetun palveluasumisen paikasta Hopearannassa, josta kaupunki olisi maksanut kylmävuokraa vaivaiset 12 000€/kk. Tähän kun lisätään sähkö vesi yms. asumiseen liittyvät menot, olisi kuukausittainen lasku ollut varmasti lähempänä 20 000€/kk.

      http://212.50.147.150/d5web/kokous/KOKOUS-1871-7-Liite-1.PDF

    • Metalli 81 jatkaa

      Voi olla,että näin silloin nyt hopearanta on kaupungin oma.
      Tosiasioita ei voi kiistää varsinkaan,että SDP rahastaa kaupungin verorahoja sosiaalitoimiston vuokralla kun omiakin tiloja on.
      Toivottavasti jatkossa päättäjät ovat viisaampia ja lopettavat demari säätiön tukemisen joka on jo EU lakien mukaan laitonta.

      • EpäVarma

    • edelliselle

      kepulipa hyvinkin, tekee päätökset enemmistöllä, Sen jälkeen haukkuu muut syyllisinä.
      Hope rannan korjaukset hienosti siirrettiin veronmaksajan piikkiin, todella taidokasta politiikkaa

    • Metalli mies myös

      Vanhuksia täytyy arvostaa,koska sen ovat sen ansainneet. Parkkihalli vuokraus meni pipariksi sen kaikki tietää. Nyt vain sosiaalitoimisto omiin tiloihin demareiden tukemisen on loputtava! Laske jos vuosi 50 000€x30vuotta on jo maksettu tukea Demareille 1,5 miljoonaa euroa on sen nyt loputtava,koska kansa nousee kohta barrikadeille.

    • vero euro

      Aika näyttää kuinka paljon tämä puljaus tulee veronmaksajille maksamaan, mutta muistetaan uurnilla kuka sen teki

    • Metallia se on.

      Hyvä silloin vanhuksista välittävät voittavat. Keskusta saa varmaankin lisäpaikkoja ja me persut saamme 3-5 paikkaa lisää. Demarit varmasti menettää pari paikkaa ahneuden takia.

    • Hitler/SDP

      Demareille könytä 50 000€. Vuodessa on se niin väärin.
      Lapsilisätkin demarit nyysimällä on sekin niin väärin!

    • Yötyö

      Olavi haukkui Juhanin posarissa aivan aiheetta Juhani ajaa duunarin asiaa. Juhani hännystele pomoille kuten pää ja luottomiehen tehtaalla tekevät. Demarien saama vuokra/piilotuki lopettava HETI!

    • Demarit huijaa

      Vai,että sosiaalitoimisto on nistien paikka no joku kokoomuslainen voi ajatella näin.
      Tosi asia on vuokrataso demareilla on nykytasossa todella korkea!
      SDP vetää veronmaksajilta hillot päältä ja se on lopetettava....
      Demarit ottaa seuraavissa kuntavaaleissa varmasti köniin,että tuntuu...
      Lapsilisätkin Kataisen tahdissa alas... SDP ei työväenpuolue vaan yöväenpuolue...

      • jyjty

        vasemmisto on työväenpuolue näkyy tuolla tehtaallaki , koko ajan taistelevat meidän työläisten puolesta


    • tbtunjuyghjndbjbv

      Eikös kepulit ole tämän vuokrasopimuksen tehneet. Mitä kitisette. Homerantahan tässä ketjussa on aiheena.....Siis todellinen veronmaksajan kusetus

    • Kyllästynyt

      Demarit on oikeita sika ahneita kun kaupunkilaisilta vievät rahat.
      Hitto kaupunki nyt sanokaa se vuokrasopimus irti ja sossu omiin tiloihin.

    • Ex pää.......s

      Olli heitä pois.

      • b nfgbf

        Ollessani työttömien työnhakija ei tullu mittään, en kestä tehä oikeita töitä. haluan koppimieheksi.


      • Vanha ei virraton
        b nfgbf kirjoitti:

        Ollessani työttömien työnhakija ei tullu mittään, en kestä tehä oikeita töitä. haluan koppimieheksi.

        Kiitos päättäjille Hopearannasta. Vanhukset ovat elämän virta. Sitä virtaa pitkin on
        edelleen turvallista soudella. Kiitos siitä heille, vaikka enää eivät kykene itse soutamaan.


    • Ihmettelen 2

      Viitaten edellä mainittuihin vosasto 2 sulkemiseen ja sinne tulis hammashoitolat ei voi tulla mihin ne potilaat joita on nyt noin 40 kpl laitetaan tana 1 vosasto ei vedä ko on nyt jo potilaita käytäväpaikoilla hopearantaan ei voi näitä potilaita viä ovat liian heikko kuntoisia sosiaali ja terveyslautakunta sais alkaa miettiin uudestaan näitä asioita

    • Janus x

      Lueppas teksti-tv 509 niin sinne se hammashoitola siirtyy ja sosiaalitoimisto saarenhampaan tiloihin,koska ne ovat kaupungin omat tilat ja loppuu demareiden kiskonta.

    • Rallukka SDP

      Lapin ylen uutisetkin jo uutisoivat ny on alkanut tapahtua,että SDPn piilotuki loppuu ja vuokrasopimus puretaan ensitilassa. Ripeää ja hienoa toimintaa soster lautakunnalta. Miksei Janne enään kommentoi mitään kun totuus on paljastettu 30v demarit repiny vuokria ylikin jopa 20 00000€ eli huikeat kaksimiljoonaisen potin veronmaksajien rahaa... Törky juttu MOT voisi tehdä ison jutun.

    • Janne Olsen

      Huomenta!

      Ei ole Janne vaiennut, eikä varsinkaan vaiennettu. Meidän ryhmässä ei ole ikinä ainakaan minun aikana johdettu pelottelulla, yritetty vaikuttaa mielipiteisiin tai rajoitettu sananvapautta. Miksi en kommentoi? Niin kuin tuossa aikaisemmin viestiketjussa totesin: vastaan suoraan minulle osoitettuihin kysymyksiin, mutta tinkakisaan en lähde. Olen tuonut tänne valtuuston ja sosiaali- ja terveyslautakunnan tekemiä päätöksiä liittyen Hopearantaan ja sosiaalitoimiston vuokraamiseen, joista voidaan näköjään vetää kaikennäköisiä johtopäätöksiä riippuen melko pitkälti siitä, minkä väristen lasien läpi asiaa katselee. Osa ei ole selvästi vaivautunut tutustumaan koko päätöksiin, vaan älämölöä vedetään knoppituntumalta, vain sen takia kun joku uskaltaa/kehtaa kritisoida HR- päätöksiä.

      Mitä tähän sosiaalitoimiston vuokraamiseen tulee, niin 19.2.2013 pidetyssä sosterin kokouksessa asian valmistelijan taholta on todettu, että "Sosiaalitoimistolle ja perheneuvolalle ei ole löytynyt kaupungin omia tiloja." En usko, että tilanne vuodessa on muuttunut mihinkään. Se, että hammashuolto mahdollisesti tulevaisuudessa keskistetään alasajettavan osasto 2:n tiloihin saattaa tietenkin muuttaa tilannetta. Se ei kuitenkaan ole ajankohtaista vielä vuoteen tai pariin, sillä hammashuollon keskittäminen tapahtuu aikaisintaan muutaman vuoden päästä. Jos sosiaalitoimistolle löytyy asianmukaiset ja toimintaa soveltuvat tilat tulevaisuudessa omasta takaa, niin mikäpä siinä. Tarkastellaan tätäkin asiaa sitten, kun se on ajankohtaista.

      MOT voisi tosiaan tulla käymään täällä päin ja käväistä samalla 20 km pohjoisempana. Uskoisin materiaalia tulevan, mutta vain yhden ohjelman verran...

      T: Janne

      • huoh.... ei enää

        Janne. Sinun jutut alkaa jo kyllästyttää. Vaiha levyä. Äänimääräsi putoaa joka kirjoituksen jälkeen.


      • Ladamies
        huoh.... ei enää kirjoitti:

        Janne. Sinun jutut alkaa jo kyllästyttää. Vaiha levyä. Äänimääräsi putoaa joka kirjoituksen jälkeen.

        Totuus tekee kipeää?


      • uusin ajatuksin
        huoh.... ei enää kirjoitti:

        Janne. Sinun jutut alkaa jo kyllästyttää. Vaiha levyä. Äänimääräsi putoaa joka kirjoituksen jälkeen.

        NIMIMERKILLE: huoh ...ei enää....

        Päin vastoin, jutut ovat alkaneet yhä enemmän kiinnostaa. Mitä enemmän olette keljuillemalla Jannea haastaneet, sitä fiksummin hän on vastannut perustellusti ja vielä alentunut teillekin kommentoimaan asiallisesti, vaikka ette olisi sitä ansainneet. On ihmisiä ja tahoja jotka arvostavat aitoa rehellisyyttä nykyaikana,jolloin se näyttää olevan harvinainen luonnonvara.

        Maailma muuttuu,ja ajatukset! Nyt olen takinkääntäjä,vaihdan puolueen tilalle IHMISEN . Arvostan Jannen rohkeutta ja avointa suhtautumista asioiden hoitoon.


    • verorahoja kaivoon

      Hyvä Janne. Toivottavasti tuot sitten tulevaisuudessa tämän häpeärannan kokonaishinnan esille.
      Tarkoitan siis sitä mitä maksaa tämä odottelu remontit yms. veronmaksajille. Vuokraahan maksetaan jo tyhjistä tiloista. Oli muuten aika hoppu senkin päätöksen tekemisessä. Tärkein kysymys on tietenkin mistä sinne asukkaat pakotetaan menemään.
      Kepulithan on tuon sosiaalitoimiston vuokrasopimuksenkin tehneet, se siitä

    • Toivotonjoosef1

      Tekikö kukaan valitusta hopearanta-päätöksestä ? Tämä puliveivaus olisi pitänyt tutkia loppuun saakka!

      • uipojökl

        Kyllä siitä on valitus rustattu perusteluja ja epäkohtia löytyi usean sivun verran. Allekirjoittajia tähän valitukseen on löydetty mukavasti. Odotellaan rauhassa, kun iso pyörä lähtee pyörimään niin kepuleilta alkaa ruikuli valua lahkeesta.


      • oikein
        uipojökl kirjoitti:

        Kyllä siitä on valitus rustattu perusteluja ja epäkohtia löytyi usean sivun verran. Allekirjoittajia tähän valitukseen on löydetty mukavasti. Odotellaan rauhassa, kun iso pyörä lähtee pyörimään niin kepuleilta alkaa ruikuli valua lahkeesta.

        Hienoa!


    • ihmettelen2

      Laittakaa nyt perskules tietoa mihin nämä vosasto 2 potilaat laitetaan ei heitä voi nuin vain siirtää mihinkään esim JANNE vois valaista onko tutustunut kyseiseen potilasmäärään ja ynm

      • Heitteillekö

        Miksi osasto 2 ajetaan alas, eikö sille ole käyttöä?
        Tornion väestön keski-ikä nousee nyt nopeimmin kuin koskaan, iän myötä tulee terveysongelmia ja myös jatkuvaan huolenpitoa ja valvontaa vaativat sairaudet lisääntyvät, joten ei liene kovinkaan kauaskantoisia nämä lakkautus-suunnitelmat.


    • Stop osasto 2

      Osasto 2 normaalin/luonnollisen poistumankautta lopetetaan ja annetaan vanhuksille tuoettua tuettua laitosasumista/kodinomaista esim nyt hopearanta ihmisarvoista sekä kestävää ja edullisempaa kaikille parempaa. Ei osastolla makaaminen ole ihmisarvoista se on oikeasti sairasta siksi hopearanta on meidän oikeille aikaisemmille veronmaksajille oikein saavat ihmisarvoista palvelua.
      SDP tukeminen verovaroilla on sairasta ja se pitää oikeasti lopettaa eihän muitakaan puolueita tueta näin julkisinvaroin. On uskomatonta,että ja miksi Tornio on näin toiminut no nyt se loppuu. Hieno sosiaalilautakunta,että lopettavat vääryydet pois.

      • antikepu

        Sinulla on vissiin enemmänkin sisäpiirin tietoa kun tiedät jo nyt, mitä seuraavaksi tulee tapahtumaan...? On se kumma, kun koko kaupungista ei löydy kuin yksi päättäjä, jolla on selkärankaa esiintyä omalla nimellään. Muut ovat hiljaa tai räksyttävät nimimerkin takaa. Nämä räksyttäjätkin voisivat ihan hyvin esiintyä omilla nimillään sillä kaikkihan sen tietävät, mistä leiristä he tulevat. Sosiaalitoimiston vuokraus oli kepuleille ihan ok siihen asti, kun demarit suostuivat sylikoiran rooliin. Nyt kun puliveivaus on niin räikeää, etteivät demaritkaan moiseen ole valmiita alkamaan, niin puudelilauma on löytynyt yllättäen persuista ja sosiaalitoimiston vuokraaminen on yhtäkkiä kepuleiden mielestä törkeää puoluetukea.. kyllä on lapsellista meininkiä


    • KeuKeu

      Heh heh - kylläpä nauratti juttusi - "eihän muitakaan puolueita tueta...." - hehe ehe heeh heh...eipä niin...

      • homekoira....

        Nythän se alkaa selvitä miksi Janne ja Kosti kumppaneineen niin kovasti Hopearanta kauppaa vastustivat....
        Niillähän oli tietoa tästä suunnitellusta vuodeos. 2 alasajosta kun Hopearantaan tulee hienot tilat.Tästähän se sitten lähtee pyörä pyöriin...Saarenhammas entisiin os 2 tiloihin...ja sossu Saarenhampaan tiloihin...
        Kas kas yhtäkkiä sossun tilat tyhjänä ja suuret vuokratulot heidän työväenyhdistykselleen loppuvat...mites sitten suu pannaan....
        Hankalaa on löytää niin hyvää vuokralaista kuin Tornion kaupunki niihin mummolalle haiseviin tiloihin...


      • mahdoton tehtävä
        homekoira.... kirjoitti:

        Nythän se alkaa selvitä miksi Janne ja Kosti kumppaneineen niin kovasti Hopearanta kauppaa vastustivat....
        Niillähän oli tietoa tästä suunnitellusta vuodeos. 2 alasajosta kun Hopearantaan tulee hienot tilat.Tästähän se sitten lähtee pyörä pyöriin...Saarenhammas entisiin os 2 tiloihin...ja sossu Saarenhampaan tiloihin...
        Kas kas yhtäkkiä sossun tilat tyhjänä ja suuret vuokratulot heidän työväenyhdistykselleen loppuvat...mites sitten suu pannaan....
        Hankalaa on löytää niin hyvää vuokralaista kuin Tornion kaupunki niihin mummolalle haiseviin tiloihin...

        Kyllä se vaatii työväenyhdistykseltä aikas montaa mainoseuroa saada Janne Arkadianmäelle...


    • ihmettelen2

      Luonnollisen poistuman kautta jos aletaan oottaan vuodeos 2 potilaitten poistumista niin voi kyllä mennä usseita vuosia hopearanttaan ei oteta ko 14 potilasta ja 2 potilaat eivät täytä hopearantaan pääsyn kriteereitä koska ovat vuoteeseen hoidettavia

    • Kaupunkiin tarvitaan

      Täällä vaan mölistään ja päästellään aivopieruja sen kummemmin ottamatta asioista selvää...
      Lukekaa edes nuo aikasemmat viestit niin ei koko viestiketju täyty aivan pöhlöillä ajatuskatkoilla...

      Tuolla ylhäällä:

      "Hopearannan senioritalo ei sovellu ympärivuorokautista tehostettua palveluasumista tarvitseville. Asukkaiden tulee selviytyä kohtuullisesti päivittäisistä toiminnoistaan tukipalveluiden ja muiden kotihoitopalveluiden avulla"
      http://www.karunginpalvelukotiry.fi/palvelukotihopearantapalv.htm

      Eli ei sovellu vanhuksille jotka tarvitsevat huolenpitoa 24/7, sellaisia palvelutaloja pitäisi saada kaupunkiin, ja nimenomaan kunnallisia."

      Niin kerta! Eli ei niitä vuodepotilaita voi mihinkään Hopearannan "vuokrakämppiin" laittaa.
      Meillä on sairaala ja se tulee säilyttää kaikkine osastoineen, niitä ei todellakaan ole liikaa.
      Keskustaan kyllä tarvittaisiin kunnollinen hoitokoti niille tehostettua valvontaa tarvitseville vanhuksille, vasta sitten sitä vuodeosaston sulkemista voitaisiin harkita uudelleen.

    • Kattokaa ny
    • Tuntematon5566677788

      Mitä te tinkaatte???

    • uusin ajatuksin

      Kyllä nyt panee miettimään,....

    • Janne olet huijari

      On otsaa vuoden ollut valtuutettu ja 2012 kuntavaalien viimeisenä pääsi valtuustoon huikealla 63 äänellä. Nyt sitten pyrkii eduskuntaan on jäbällä otsaa ja pokkaa.
      Arvostelee hopearanta asiassa ja itse on toimarina sosiaalialan yrityksessä ja istuu kuin tatti soster lautakunnassa. Rehellistä hommaa Janne....

    • Kaakattajat

      Karungin Palvelukoti Ry:n toimitusjohtaja istuu kaupunginhallituksessa masinoimassa ja hääräämässä omaa yhdistystä koskevia ostopäätöksiä ja vuokrasopimuksia kuuliaisen valtuuston päätettäväksi ja tämä ei ole näiden kaakattajien mielestä jääviyttä?

    • Soster yrittäjä????

      Oktolla yövuorossa kyllä tuo paljastus Janne puhuttaa täällä,koska kaveri on sosiaalilautakunnassa ja perustanut just oman yhtiön sosiaalialalle? Eikö ole jäävi?
      Alkaa vielä röyhkeästi ehdokkaaksi eduskuntaan no varmaan demareilla hyvä mainos budjetti kun verorahoja ovat torniolaisilta vuosikaudet riistäneet. Sosiaalitoimiston vuokralla tilat maksettu moneen kertaan. Sanotaan,että metallimiehet on härskejä niin Janne aivan huikea esimerkki sutkista demarista joka ajaa omia etujaan sikamaisen röyhkeästi. Kansa ja tuleva julkisuus sekä tietoisuus asiasta on Jannen lopullinen niitti. Demareille ja Jannelle.

      Ainakin eroaisin sinuna heti lautakunnasta ole sata varmasti jäävi.

      • Vierestä seurannut

        "Oktolla yövuorossa" Niinpä niin... näin minäkin aina sanon kun on menoja lauantai-iltaisin ;) Tais asia puhuttaa siinä paikallissa kuppilassa samalla kun väänsitte siinä niitä irstaita puujalkavitsejä karkottaen paikalta kaikki aivoilla varustetut asiakkaat.


      • ---
        Vierestä seurannut kirjoitti:

        "Oktolla yövuorossa" Niinpä niin... näin minäkin aina sanon kun on menoja lauantai-iltaisin ;) Tais asia puhuttaa siinä paikallissa kuppilassa samalla kun väänsitte siinä niitä irstaita puujalkavitsejä karkottaen paikalta kaikki aivoilla varustetut asiakkaat.

        Ei siellä peltitehtaalla nyt kovin monta yövuorolaista ole, jotka kunnallispolitiikkaaa harrastelevat eivätkä osaa kunnolla kirjoittaa. Kannattaisi vähän miettiä yövuorolaisenkin mitä suustaan päästelee.


    • Posariin julkista

      Kullervontie 7. Janne kerro miksi firma jos pöytälaatikossa ja mitä asiaa ajat puhut kunnan omasta toiminnasta ja samalla perustelet alan yrityksen jossa olet toimitusjohtaja?

    • Kallista on
      • Totta pitää olla

        Milloin kyseinen sopimus on tehty? Ei ainakaan löydy kaupungilta tällaista sopimusta onko joku esitys kun ei ole allekirjoituksiakaan?
        Kuka laittaa tällaisia luonnoksia nähtäville,koska ei ole tällaisia tehty?
        Lienee viranomaisasia.


    • 13+2

      Nyt menee kepulaisten provoilu jo liian pitkälle - jos valtuutetulla tai lautakunnan jäsenellä on oma yritys, ei se kyllä tarkoita sitä, että tällöin on automaattisesti jäävi kaikissa tähän toimialueseen kuuluvissa asioissa - eihän siinä ole mitään järkeä, jos ei voida valita näihin toimielimiin sellaisia henkilöitä jotka sen alan asioista myös jotakin tietävät.

      Kuntaliitossa jääviys (esteellisyys) määritellään seuraavasti:

      Mikäli henkilöllä on sellainen suhde käsiteltävään asiaan tai asianosaisiin, että se vaarantaa hänen puolueettomuutensa, hän on esteellinen eli jäävi.

      Esteellinen henkilö ei saa osallistua hallintoasian käsittelyyn viranomaisessa. Käsittelyllä tarkoitetaan kaikkia sellaisia hallintomenettelyssä suoritettavia toimia, jotka voivat jollakin tavoin vaikuttaa asiassa tehtävän päätöksen sisältöön.

      Esteellisyys koskee kaikkia asian käsittelyvaiheita valmistelun alusta täytäntöönpanoon asti. Esteellinen henkilö ei saa esitellä tai valmistella käsiteltävää asiaa, eikä osallistua päätöksentekoon toimielimen jäsenenä. Hän ei myöskään saa hoitaa päätöksen täytäntöönpanoon liittyviä tehtäviä.

      Myös esimerkiksi toimielimen sihteerinä tai pöytäkirjanpitäjänä toimiminen on oikeuskäytännön mukaan asian käsittelyä, johon esteellinen henkilö ei saa osallistua. Esteellinen henkilö ei saa pyytää asian viranomaiskäsittelyyn liittyviä lausuntoja, kuulla asianosaisia eikä hankkia muutenkaan asian ratkaisuun mahdollisesti vaikuttavaa selvitystä viranomaisen puolesta.

      Esteellisyyteen liittyvä käsittelykielto ei koske puhtaasti teknisiä toimia kuten diaariointia, puhtaaksikirjoitusta tai kopiointia. Esteellinenkin henkilö voi siis suorittaa tällaisia toimia ilman, että asiassa tehtävä päätös syntyisi virheellisessä järjestyksessä.

    • Montako jääviä?

      Yritystä ei ole perustettu menneenä talvena, vaan kk.sitten.
      Se on eri asia suunnitella ja perustaa...olkoonkin se pöytälaatikkoyritys tai toimintaa ylläpitävä yritys, yritys on perustettu vajaa kk sitten.
      Yleensä, jos perustetaan pöytälaatikkoyritys on tarkoituksena odottaa sopivaa bisnestä tulolleen.
      Kuinka monta jääviä henkilöä olikaan valtuustoissa?

    • keppuli

      kepulointia nostetaan

    • asiakas1

      Sosiaalitoimistossa haisee home ja sielä saa oireita altistumiselta. Vaadin puhtaita tiloja.

      • Saarenhampaaseen sossu

        Se on kyllä totta miksei asialle nämä kovan koron kiskojat no toisaalta sopimustani lopetaan sata varmasti.


      • Näin on

        Olen huomannut saman siellä asioidessani.
        Lisäksi minua häiritsee halventava kirjoittelu sosiaalitoimiston asiakkaista. Siellä asioi tavalliset ihmiset ja olisi ko toimisto olisi oiva vuokralainen mihin tahansa paikkaan. Auki vain virka-aikaan. Muuna vuorokaudenaikana tai viikonloppusin ei toimintaa.


      • Oikeita kuulopuheita
        Näin on kirjoitti:

        Olen huomannut saman siellä asioidessani.
        Lisäksi minua häiritsee halventava kirjoittelu sosiaalitoimiston asiakkaista. Siellä asioi tavalliset ihmiset ja olisi ko toimisto olisi oiva vuokralainen mihin tahansa paikkaan. Auki vain virka-aikaan. Muuna vuorokaudenaikana tai viikonloppusin ei toimintaa.

        Joku kyseli aiemmin, että onko valitettu Hopearannan ostosta. On kuulemma ja allekirjoittajiksi laitettu vilttiketjulaiset. Kassajonossa kuulin ja edelleen, että konkaripolitiikot olis keltäytyneet, koska valitusaika tulee niin kalliiksi kaupungille. Kaupunki ei saa vaihdettua lainoja halvempiin valitus aikana ja että kysymys on useista kymmenistä tuhansista puolivuosittain ja valituksessa mennee ainakin kaksi vuotta. En tiedä pitääkö paikkaansa, enkä ottanut osaa keskusteluun..


    • Okto?

      Kenelle "oktolaiselle" tämä hopearanta on niin kuuma peruna että yhtä valtuutettua pitää käydä täällä miltei joka yö mollaamassa ja nyt jo näköjään uhittelemassa köniin vetämisellä? Kannattaa siellä oktolla muistaa, että jo pelkkä väkivallalla uhkaileminen on rikos ja nämä viestit kyllä jää talteen vaikka palstan aktiivinen valvoja ne poistaisikin. Muutenkin tämä yhden valtuutetun herjaaminen ja ajojahti alkaa olla jo aika mautonta. Onhan siellä ollut pitkälti toistakymmentä muutakin päättäjää vastustamassa tähän asiaan liittyvää päätöstä

      • nettipoliisi

        Tässäpä olisi Jannelle hyvä paikka tutkintapyynnön tekemiselle... näkisi johtaako jäljet todella oktolle vai todelliselle sylttytehtaalle. Fyysisellä väkivallalla uhkaaminen menee jo vähän liian pitkälle...


    • jytkyttää..kö

      hällä "oktolaisella"on sukulaisia puoltamassa tuota hanketta.

    • Poistelin typerimmät ylilyönnit. Vähän väärä paikka ja aihe alkaa uhkailemaan ketään. Tokihan ne ylläpidolla tallessa ovat, jos niihin joskus joku palata haluaa. Suosittelisin kuitenkin pitämään ne pahimmat mölinät edelleen siellä omassa pöytälaatikossa. Asiansa kun voi vallan hyvin esittää sivistyneestikin.

    • ex poliitikko

      Reilu peli on oikea peli. Ylilyöntejä tulee ja menee ei niistä kannata välittää ja kun politiikkaan lähtee niin otettava vastaan vaikka ylilyöntejä.
      Politikkona on hyväksyttävä arvostelu ja itsehän kaikki sinne pyrkivät.
      Tsemiä kaikille ja jaksamista.

      • Puollustusvoimat

        Reilupeli ei ole sitä,että Janne tai demarit suorastaan valehtelee ja vähättelee vuokrakuluja. Omiin tiloihin pois arvokkaista SDPn vuokratiloista se on veronmaksajain suora etu. Reilu peli ei ole pimittelyä/valehtelua/totuuden muokkaamista/oman edun tavoittelua mitä demarit harrastaa nykyään.


    • hauki on kala

      Millaisella aivokapasiteetilla nämä paikalliset kepulit on varusteltu? Ymmärtämisessä tuntuu olevan kovasti toivomisen varaa. Jos viitsisi tätäkin ketjua vähän selata taakse päin, niin asia selviäisi tällekin tomppelille...

      • Paha moka Saulista.....

        17 muuttaa hoperantaan toukokuussa ja kesäkuussa 14 ja kaupungin omana toimintana. On se kumma vasurit ja demarit vastustaa kaupungin omana toimintana järjestettävää palvelua vanhuksillekin. Uskomatontanta,että Sauli Hyöppinen haluaa lakkauttaa keroputaan sairaalan ja siirtää sen Kemiin? Jos näin on niin muuta sauli itteki vaikka rytikariin,sillä olet pettänyt torniolaiset ja pahasti.


    • Arvokas vanhuus

      Varma tieto "kummun" pelkästä yö vuorosta. Home yms. mittaukset tehty puolueettoman "ripuli" ryhmän toimesta. Onnea vaan kaikille tuleville muuttajille. Toivottavasti sinne mahtuu "ripuli" ryhmänkin jäseniä. Valitettavasti tulevat asiakkaat eivät valita tulevista olosuhteistaan näin se vain menee!!!!

      • Kosti komppaa aina.

        Kosti heitä pois mussutus.


    • Yövuorolaiset

      Hopearanta aloittanut toimintansa loistavasti. Sauli miksi haluat lopettaa kerrottuaan ja siirtää Kemiin vai muutatko sinäkin jos näin on kannatan sinua,koska pääsemme sinusta eroon"vanha stalinisti kun olet"
      Miksi vasemmisto vastustaa kaikkea joka tukisi teollisia työpaikkoja Torniossa?
      Tuulimyllyt,Ydinvoima yms...
      No Hyöppinen ottaa lukua ensi kuntavaaleissa jos mukana on niin kemiläinen.

    • jalalisjaj

      Loistavasti? Ehkä se siltä näyttää, mutta iso osa vanhuksista on sijoitettu sinne väkisin... "Jos et halua mennä Hopearantaan, jää/mene kotiin". Näin on kerrottu. Tarve on siis tekemällä tehty

    • Karunki

      Sauli ja muut vasssarit tukee yksityisiä"kapitalisteja" mm Mikevaa ym ja vastustaa kaupungin omaa toimintaa.... Keropudas Saulin äänellä siirtymässä Kemiin voi voi mitenkä äänestäjät siis torniolaiset tällaiseen petturuuteen suhtautuu?
      Hopearanta/suvanto onnistunut ratkaisu.

    • Työllistävä vaikutus

      Ohjaaja, 5 paikkaa, Meri-Lapin Sosiaalipalvelut Oy, TornioSulje
      ◀ 114/419 ▶ ?
      TiedotKartta
      Haemme syyskuussa toiminnan aloittavaan lastensuojelulaitokseen kasvatus- ja hoitotyön ohjaajia.

      Kelpoisuusehtona sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun lain 272/2005 6§:n ; 272/2005 8§:n mukainen kelpoisuus. Kaikki alan lisäkoulutukset ja alalle soveltuvuus katsotaan eduksi.

      Arvostamme työkokemusta lastensuojelutyöstä, aktiivista työotetta sekä innostusta työn kehittämiseen sekä kehittymistä omassa työtehtävässä.

      Tehtävään valitun on esitettävä rikosrekisteriote sekä lääkärintodistus työkyvystä työsuhteen alussa.

      Vapaamuotoinen hakemus ja ansioluettelo lähetetään 15.8.2014 mennessä sähköisesti osoitteeseen [email protected] tai [email protected].

      Lisätietoja antaa arkipäivisin klo. 16.00 - 18.00 Janne Olsen p. 040 716 0939

    • Vai sateenkaari

      Hyvä Janne ilmoitit erovasi lautakunnasta ja jaostosta kun olt jäävi.
      Miehekäs teko kunnioitan päätöstäsi.
      Sauli ota oppia selkärankaiselta mieheltä ja ero länskästä,koska et toimi torniolaisten edustaja ja vaan edustat vasemmiston Kemin stalini osastoa vai neuvostoa....
      Janne on mies oletko sinä saleseni ?

    • paappa85

      pääseekö tuonne hopearantaan viettämään ehtopäiviä muutenkin kuin kepun jäsenkirjalla vai pitääkö liittyä puolueeseen.

    • Vinkkejä

      Ei pääse muuten kuin kirjaa näyttämällä ovella. Sitä ennen pitää käydä valtuustoissa, seku vain nostamassa palkkiot.
      Sekä olla muutaman vuoden yrittäjänä ja saada kieli ruskeaksi.
      Ok talo Arpelasta hankkia ja diivailla myös pitää, unohtamatta käydä greenzonella patsastelemassa. Lonkerot kannattaa juoda merkittävien henkilöiden vieressä siellä, jos ei hyväksytä samaan pöytään...

    • 28.9 asioinut.

      Asioin sosiaalitoimistossa ja täytyy sanoa miten työntekijät jaksavat siinä hajussa,että oikein nenässä tuntui. Tarkastajat voisi käydä haistelemassa.
      Maksetaan kovaa vuokraa verovaroista työväensäätiölle=SDP!

      Aikalailla törky touhua...hoitakaa hajut pois..

    • manssikka

      KUI pALJO Se makSA KAUNIS MAISEMA TAI HOTELI HUONE

    • Pekka Kanniainen

      Voi voi ja voi,tämä on sivusto jossa käyn kerran abaut vuessa,yhtä vinkumista vain mutta ajatelkaa hyvät/kautta rakkaatihmiset että teillä on vattatäynnä ja lämminpirtti...ja Janne,älä lähe tuohon hörhöjen "myllytykseen" mukaan,vinkujia ja ainaisia kitisiöitä riittää.

    • Kakka Penniainen

      Keskusteletko Hopearannasta jota ei ole on kaupungin ylläpitämä palvelu, seniori joskus vanhaan kunnaliskodin hoidokkitalo. Mitäs hyvää siitä tiedät. Onko keksitty vaihtamattomat vaipat?

    • kepuloisia

      Kalliiksi tuli kepulointi

    • verojamenee

      Hinta lappu on nyt näkyvissä

    • Asialinjalla

      Ei se Hopearannan ostopäätös aivan ilmainen ollut kuntalaisille. Kaatui hovissa ja kaupunki joutui pulittamaan oikeudenkäyntikulut ja maksamaan valittajille 49800 euroa.

      • poilikoil

        Se kaheli muija sai suojatyöpaikan ja muut maksoi viulut.


      • kukamaksoi

        Ei se nyt aivan näin mennyt. Lueppa uudestaan se paperi.


    • tosityhmää

      Kohta se ämmä kierii kultarannassa, jos kepulaiset ei heitä ämmää syrjään koko touhuista - painukoon sinne mistä on tullut.

    Ketjusta on poistettu 55 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1759
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1371
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1347
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      11
      1330
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1325
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1294
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe