liian tiukka äiti ?

äidin huolia...

Minulla on pian 13 vuotias tytär. Hänelläon kotiintulo aika noin kahdeksalta ja puhelin keittiönpyödälle puoli kymmeneltä. Kotitöitä on aika vähän mutta kumminkin. Ilman kypärää EI saa pyöräillä. Kymmeneltä nukkumaan. Kuulostaako aivan kamalalta ? Kertokaa miten itse toimitte (:

13

295

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eräs vaan

      Kuulostaa ihan hyviltä säännöiltä arki-illoille. Kannaisiko kuitenkin neuvotella vähän viikonloppujen ja lomien osalta. Voisiko kotiintuloaika olla normaali pe-la iltoina vaikka 10 maissa ja nukkumaan menoaika puolilta öin. Ja sitten neuvottelemalla jatkoaikaa, jos on jotain erityistä menoa (esim. menee elokuviin, disko, kaveri käymässä jne).

      Joustamien ja luottamuksen antaminen järkevissä määrin vähentää turhaa kapinointia ja sääntöjen rikkomista. Tietenkin sitten kotiintuloaika tilapäisesti taas aikaistuu tai viikonloppu menot tyssää pariksi viikoksi kokonaan, jos sovittuja kotiintuloaikoja ja muita sääntöjö ei noudateta.

      • Tiukkisäiti

        Meillä15 v:lla kotiin tuloajat arkisin 20.30 ja vkl klo 21. En krksi mitään mitä tuota myöhempään ulkona pitäisi tehdä? 2 lasta nyt näin kasvatettu ja hienoja nuoria aikuisia heistä on kasvanut. Tuo kännykän pois ottaminen yöksi menee jo minustakin överiksi.


    • 13 vuotias

      Jumalauta ei mulla ollu läheskää noi tiukkaa ees 9vuotiaana perkele saatana jos teilä oikeesti on noi tikata säännöt nii saatana oot oot huono ihimine haista vittu ilma teiä laisia saatana tiukkapipoja mailma ois paljo parempi painu helevettii

      • vm.-65

        "ei mulla ollu läheskää noi tiukkaa ees 9vuotiaana....."

        Ja sen kyllä huomaa.


      • Antaisit vastuuta
        vm.-65 kirjoitti:

        "ei mulla ollu läheskää noi tiukkaa ees 9vuotiaana....."

        Ja sen kyllä huomaa.

        Kotiintulon voisi musta siirtää arkisin 21 ja viikonloppuisin 21-22. Kypärä päässä pyöräily kuulostaa ihan järkevältä. Puhelin pois illalla kuulostaa kaikkein pahimmalta! Se ei ole reilua lastasi kohtaan! iso osa nuorten välisestä kanssakäymisestä tapahtuu puhelimien välityksellä, varsinkin iltaisin. Antaisit nuoresi pitää puhelimen illalla itsellään. Kun nuoresi saa enemmän vastuuta tuonlaisissa tilanteissa hän alkaa tajuta että liian myöhään valvominen vaikeuttaa aamulla kouluun menoa. Toivottavasti et kuitenkaan lue tai tarkkaile nuoresi puhelimen viestejä! Se ei ole reilua


    • vm96

      Kyllä! Olen aivan liian tiukka ja tuollaisella ylisuojelulla teet vaan lapsestasi jälkeenjääneen mille nauretaa koulussa. Sitäkö haluat? Ihan alkuun, että ensinnäkin lapsen kännykkään ei saa koskea ja tuo on aivan helvetin typerä sääntö, että puhelin keittiön pyödälle puolkymmeneltä.

      Toiseks tuo kymmeltä nukkumaan on aika aikaseen, kun kyseessä on kohta 13vuotias nuori. Muutenkin nukkumaan meno aikoja ei pitäisi asettaa, koska lapsen on itse opittava menemää ajoissa nukkumaan. Ainakaa enää tuon ikäiset ei tarvi nukkumaan meno aikoja.

      Kolmanneksi tuo polkupyörä kypärän eli "potan" käytön vaatiminen on typerää. Minä muistan vielä, kun pentuna mulle naurettii siks, kun joudun pitää pottaa vapaa ajalla päässä. Pottia pitäviä pidetään nössöinä ja siksi aloin kapinoimaa ja vanhemmat lopulta ei enää vaatinut niitä käyttää. Hyvä, että kapinoin. Vanhemmat älkää siis vaatiko pitämään kypärää ellette halua, että lapsellenne nauretaa.

      Viimeiseks kotiintulo aika kasilta on ihan naurettavan aikaseen, kun minä olin 13v niin kyllä sain pidempää riehua tuolla kylillä vaikka vanhempani aika tiukkoi olikin. Sitten, kun minulla on lapsia niin en heidän elämäänsä pilaa typerillä säännöillä.

    • 13.v tyttö

      Mielestäni säännöissä ei ole paljon vikaa, kotiintuloajoissa voisi kyllä joustaa, ja toi kännykkäjuttu on aivan älytön. Säälin sun lasta, koska mun elämä ois helvettii jos kännykkä otettais pois. Anna lapses nyt pitää edes kännykkänsä..

    • Nonnatar

      Kotiintuloaika su - to on mielestän ok. Viikonloppuisin ja erillisellä syyllä myös myöhempi aika tulisi olla sovittavissa. Puhelimen hallintaoikeuden poisto iltaisin on aivan outo juttu. Mikä ihme siinä puhelimessa nyt niin vaarallista on? Tuon ikäsenä olisin moisesta säännöstä varmasti todella ärsyyntynyt ja pitäisin äitiäni todella nipona. Fillaroidessa TULEE pitää kypärää ja siitä joustaminen on typerää. Kyllä meilläkin aikoinaan lasten kanssa siitä keskusteltiin, mutta kun kerroin että jos tulee onnettomuus voi loppuelämä mennä letkuissa velliä pillillä syöden, niin tajusivat mistä oli kyse. Kotitöitä on tuon ikäisen hyvä oppia tekemään ja jos sulle on tiukkaa antaa se puhelin kokonaan lapsesi hallintaan, sovi että hän tekee jotain himassa niin saa sen puhelimen itselleen. Vaikka vaihtaa lakanat ja pesee ne itse. Tuon isompaa hommaa en hänelle siitä langettaisi. Ja tuosta nukkumaanmenoajasta: itse en tuon ikäisenä ikinä olisi nukahtanut tuohon aikaan vaan pyörinyt sängyssä vähintään tunnin. Kesäisin tuo olisi aivan mahdotonta, joten silloin joustaisin siitä. Joten jos se tekee lapsellesi tiukkaa, vietä vaikka puoli tuntia lisää hänen kanssaan yhdessä sen sijaan että passitat hänet pehkuihin.

      • vm96

        Voi luoja.. Näitä kukkahattutätejä taas liikenteessä. Varmaa vaaditte kohta, että pottaa pitää käyttää myös kävellessä, kun voi vaikka kompastua kiveen. Tuommoset potat ei ees oikeasti paljon mitää suojaa ja aivan typerä keksintö koko polkupyörä kypärä. Sen ymmärän, että moottoripyörällä ajaes pitää käyttää kypyrää mutta, että jollain fillarilla ajaessa niin huhuh...


      • vm. 68, 5lapsen isä
        vm96 kirjoitti:

        Voi luoja.. Näitä kukkahattutätejä taas liikenteessä. Varmaa vaaditte kohta, että pottaa pitää käyttää myös kävellessä, kun voi vaikka kompastua kiveen. Tuommoset potat ei ees oikeasti paljon mitää suojaa ja aivan typerä keksintö koko polkupyörä kypärä. Sen ymmärän, että moottoripyörällä ajaes pitää käyttää kypyrää mutta, että jollain fillarilla ajaessa niin huhuh...

        Ei hitto että olet idiootti.. Kypärä mitään suojaa, onneks meidän muksut tajuaa mitä tapahtuu jos kaatuis ja löis päänsä. Pidämme itsekkin kypärää.
        Ei voi ku ihmetellä joidenkin idiotismia.


    • trytrytry

      "Suomessa kuolee vuosittain noin neljäkymmentä ja loukkaantuu vakavasti noin 1000 polkupyöräilijää. Kuolemista jopa 80 prosenttia johtuu päähän kohdistuneen iskun seurauksena syntyneestä aivovammasta. Jos Suomessa kaikki pyöräilijät käyttäisivät kypärää, kuolemat vähenisivät kahdella kolmanneksella ja loukkaantumiset yhdellä kolmanneksella.

      Pyöräilykypärän käyttämättä jättämistä ei voi mielestäni perustella enää edes tyyliseikoilla. Kypäriä on ulkonäöllisesti joka lähtöön sporttisesta siemenkypärästä skeittikupolin kautta hattua muistuttaviin päänsuojuksiin. Nyt siis kipinkapin nettiselaimesta kypäräkauppa auki uuteen välilehteen. Tai suunta kohti lähintä urheiluliikkettä tai isompaa kauppaa ja tutkimaan kypärävalikoimia." http://www.lily.fi/blogit/ilman-sinua-olen-lyijya/po-po-polkkypaa-ei-kayta-kyparaa Siellä on kuvia hauskoista kypäristä myös. Ne on niin muotia nykyisin, suosikkini on toi melonin näköinen. Suosittelen tutustumaan myös vakuutusyhtiöitten kuviin liiskaantuneista kypäristä, joita ilman ne tyypit ois KUOLLEET ihan oikeasti! Pää menee rikki kuin kananmuna kun se kopsahtaa katuun.

    • onneton14v

      Joo liian tiukka toi ei kyl ees kuulosta tiukalta ite koht 14 vuotias tyttö ja kännykkää ei saa enää koskee nukkuma meno ajan eli 9.15 jälkee. Pyöröilykypärä pakollinen ja kukaa muu ei enää käyt myös talvella toppahousut ees kolleget ja kahet pitkikset ei riitä..ja kotiin tulo aika ehk siin kaheksalta kotitöitä teen mutta viikkorahaa en saa samat säännöt koskee myös kaks vuotta nuorempaa pikkuveljeä aina oon kiltti jos sanon tai teen jotakin ees ihan vähän väärää äitin mielest ni ainaki kuukaudeks puhelin pois pikkuveljee ei koske todellakaa samat säännöt jne. Eikä ikin pysty jutella äitin kaa mitä mun pitäis tehdä?

    • kumpsi

      kysymys on siina etta ei kototoita mutta kummiskin

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1893
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1456
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      16
      1399
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      11
      1369
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1337
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1280
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe