SUURI DEBATTI 13.3.2014!

professorismies

PAIKKA:

Runeberginkatu 14–16, Helsinki

http://www.aalto.fi/fi/about/campuses/campus_maps/toolo_kartta_2013.pdf

AIKA: 13.3.2014 klo 18:00

MITÄ: Paneelikeskustelu aiheesta: Onko ihminen päivitetty simpanssi?

PANELISTIT:

Petri Karisma

Vapaa-ajattelijain liiton puheenjohtaja vuodesta 2011. Hän on toiminut myös liiton tiedottajana. Karisma on toinen Eroakirkosta.fi-verkkopalvelun perustajista. Hän on toiminut sivuston puhemiehenä 2003–2014.

Karisma on toiminut Tampereen vapaa-ajattelijoiden puheenjohtajana vuodesta 2006 ja ennen tätä varapuheenjohtajana. Hän on ajanut myös elämänkatsomustiedon opetusta kouluissa vaihtoehtona uskonnonopetukselle.

Outi Vainio

Helsingin yliopiston eläinlääketieteellisen farmakologian professori.

Matti Leisola

Teknillisen korkeakoulun bioprosessitekniikan emeritusprofessori. Leisola toimi myös kemian ja materiaalitieteiden tiedekunnan dekaanina vuoteen 2011 asti. Hänen seuraajakseen Aaltoyliopiston kemiantekniikan korkeakoulun dekaaniksi valittiin professori Outi Krause. Hänen tieteellinen uransa on ollut mittava ja myös kansainvälisesti tunnustettu. Vuosina 1981–1988 hän toimi tutkimusryhmän johtajana Sveitsin teknillisessä korkeakoulussa (ETH Zürich) ja sai alle 40-vuotiaalle tutkijalle osoitetun Latsis-palkinnon 1987. Hänen tutkimuksiinsa on osoitettu runsaasti viittauksia tieteellisissä julkaisuissa. Tavanomaisilla tieteellisillä kriteereillä arvioituna hän on ollut merkittävällä paikallakenen mukaan? kehittämässä tieteenalaa, joka etenee kiihtyvällä vauhdillakenen mukaan?. Hän aloitti opintonsa TKK:n kemian osastolla ja väitteli tohtoriksi 1979. Hän teki dosentinväitöskirjansa vuonna 1988 ligniinin hajoamisen biokemiasta. Leisola toimi Cultorin tutkimusjohtajana vuosina 1991–1997 ja vastasi yhtiön bioteknisestä tutkimuksesta. Vuonna 1997 hän palasi Teknilliseen korkeakouluun professoriksi.

Leisola oli Teknillisen korkeakoulun Kemian ja materiaalitieteiden tiedekunnan dekaani (2008-2011) ja sitä ennen TKK:n Kemian tekniikan osaston johtaja (2002–2007). Hän on International Society of Rare Sugars –järjestön varapresidentti (ISRS, 2001- ). Hän on ollut arvioimassa pohjoismaiden edustajana EU:n vuosien 1991-1995 biotekniikkaohjelmaa, Tampereen biotekniikan koulutusohjelmaa (1995) ja useita professori- ja dosenttikandidaatteja Suomessa ja pohjoismaissa. Hän on mukana kahdessa tutkijakoulussa (Graduate School in Applied Bioscience and Bioengineering ja Graduate School in Chemical Engineering). Leisola on toiminut kansainvälisten tieteellisten konferenssien ohjelmatoimikunnissa ja puheenjohtajana. Hän on toiminut useiden alansa tiedelehtien vertaisarvioijana ja arvioinut Yhdysvaltain kansallisen tiedesäätiön tutkimushakemuksia.

Leisola oli biotekniikan dosenttina Sveitsissä (Privatdozent, ETH-Zürich, 1988–1993) ja johti Suomen Akatemian rahoittamaa yhteisprojektia TKK:n ja Japanin Rare Sugar Research Instituten välillä (2005–2008). Hän on luennoinut eri yliopistoissa (mm. UMIST, Manchester; ETH-Zürich; Technische Universität Wien; Kagawan yliopisto).

Leisola oli Suomen Sokeri Oy:n (Cultor Oyj) vanhempi tutkija, osaston johtaja ja tutkimusjohtaja vuosina 1988–1997. Hän on toiminut yhteistyössä tai konsulttisuhteessa useiden yritysten kanssa biotekniikkaan liittyvissä kysymyksissä. Hän on ollut perustamassa Carbozyme Oy:tä, jonka hallituksen puheenjohtajana hän toimi 1999–2000, sekä Hydrios Biotechnology Oy:tä (2000–2001).

27

245

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • professorismies

      Leisola sai tutkimusansioistaan merkittävän nuorelle tutkijalle annettavan Latsis-palkinnon (ETH-Zürich 1987), Alko Oy:n biotekniikkapalkinnon Suomen bioteknisen teollisuuden hyväksi tehdystä työstä (1997), Uuden Teknologian Säätiön innovaatiopalkinnon teolliseen tuotantoon johtaneesta entsyymiteknisestä keksinnöstä (2000) ja TKK:n oppikirjapalkinnon ensimmäisen suomenkielisen Biotekniikan oppikirjan toimitustyöstä (2003).

      Leisola on tuottanut 120 vertaisarvioitua tieteellistä julkaisua ja 20 artikkelia konferenssijulkaisuissa tai kirjoissa. Hän on ollut toimittajana viidessä kirjassa ja kutsuttuna toimittajana J Biotech-lehden erikoisnumerossa. Leisolan tieteellisiin artikkeleihin on viitattu noin 1300 kertaa tieteellisessä kirjallisuudessa (ISI Web of Science). Hänellä on myös viisi patenttia. Hän on ollut perustamassa biotekniikka-alan yrityksiä, Helsingin seudun biotekniikan koulutusohjelmaa, International Society of Rare Sugars -järjestöä ja toiminut yritysten tieteellisissä neuvottelukunnissa ja hallituksissa sekä ollut yhtenä tekijänä ensimmäisessä suomalaisessa biotekniikan oppikirjassa Bioprosessitekniikka.

      Pekka Reinikainen

      Suomalainen lääkäri, kristillinen tietokirjailija, poliitikko (KD) ja kreationisti. Hän on valmistunut lääkäriksi Ranskan Montpellierissä. Hän on toiminut käytännön lääkärinä yli 30 vuotta sekä yli 10 vuotta kuntoutuslääkärinä ja koululääkärinä. Kaksi kautta Lääkäriliiton valtuuskunnassa ja useissa valiokunnissa sekä Kunnallislääkärit ry:n hallituksessa, Helsingin aluelääkäriyhdistyksen puheenjohtajana sekä Suomen kristillisen lääkäriseuran puheenjohtajana. Reinikainen on myös Viron kristillisen lääkäriseuran kunniajäsen. Reinikainen on toiminut 10 vuotta sosiaalilautakunnan jäsenenä, 14 vuotta Helsingin kaupunginvaltuuston jäsenenä, kirkolliskokouksen jäsenenä sekä on Valtioneuvoston päihde- ja raittiusasiain neuvottelukunnan jäsen. Reinikainen pitää kutsumuksenaan kertoa maailmankuvista ja elämän alkuperästä.

      Tervetuloa!

      Vapaa pääsy!

    • Kiva. Miksi muuten Leisola esitellään noin massiivisesti vyöryttäen, mutta Vainio vain parilla sanalla? Mahtaako Outi saada edes suunvuoroa, seurakunnassa vaiennettava nainen kun on?

      Avaaja lienee kreationisti ja ilmeisesti hän on peräti Leisola itse, kun Suomessa ei taida eläviä luonnontieteiden kretuproffia muita ollakaan.

      (Jos siis emme päästä pieniin päihimme jotain niin mahdotonta ajatusta, että avaaja ei olisikaan proffa vaan joku mytomaani. Emme päästä.)

      Pidä pintasi, Masa! Sinun jälkeesi vedenpaisumus – siis symbolisesti. Meinaan, että 25 vuoden kuluttua koko Pekan ja sinun ihailijakerho taitaa maata maan povessa matojen appeena ja se oli siinä sitten se.

    • kiinni on ja pysyy

      Mä meen paikalle!

    • imehlettelen

      Miksi paikalla ei ole ainuttakaan alan asiantuntijaa; evoluutiobiologia?

      • Onnee vaan...

        Menisitkö itse väittelemään hihhuleiden kanssa? He eivät voi olla väärässä (omasta mielestään).

        Oletko kuullut koskaan puhuttavan 3-vuotiaasta, joka olisi hävinnyt väittelyn? En minäkään...


      • Pan Troglodytes

        Se olisi ajanhukkaa ja täysin hedelmätöntä. Kreationistit kyllä tietävät että faktapohjalta tulee keneltä tahansa oikealta tutkijalta turpaan 6-0, mutta se ei ole se pointti. Pointti on se että suuri yleisö on täysin ignoranttia - tuollaisessa väittelyssä sujuvakielinen kretsu voi vakuuttaa tietämättömät ihmiset puhtaasti puhumalla tieteelliseltä kuulostavaa paskaa. Kaikki jotka ovat joskus "keskustelleet" esim. jehovantodistajien kanssa tietävät tuon taktiikan. Viitataan "tieteellisiin auktoriteetteihin" jotka tyypillisesti edustavat alaa jolla ei ole mitään tekemistä evoluutioteorian kanssa, viitataan yksittäisiin roskatutkimuksiin, irroitetaan lauseita aiheyhteydestään, rakennetaan olkiukkoja ("päivitetty simpanssi" on tyypillinen esimerkki tästä), jne. Evoluutioteoria ei ole ainut tieteenala jolla tätä toimintaa esiintyy. Tyypillinen syy disinformaation levitykseen on raha.


    • Onko ihminen päivitetty simpanssi?

      Kreationisti: "Ei."

      Biologi: "Ei."

      Debatti on päättynyt. Kellään yleisöstä mitään kysyttävää?

      • oppinut

        Onko ihminen apina?

        Evokki: "On".

        Biologi (tieteellinen): "Ei".

        Evoluutiobiologi (ei tieteellinen): "On".

        Tiede: "Ei".

        Ei muuta kysyttävää.


      • Oppineempi
        oppinut kirjoitti:

        Onko ihminen apina?

        Evokki: "On".

        Biologi (tieteellinen): "Ei".

        Evoluutiobiologi (ei tieteellinen): "On".

        Tiede: "Ei".

        Ei muuta kysyttävää.

        Sun kandeis ehkä oppia vielä vähän lisää aiheesta...


      • oppinut
        Oppineempi kirjoitti:

        Sun kandeis ehkä oppia vielä vähän lisää aiheesta...

        Olemattomien tapahtumien (evoluutio) tutkiminen on huuhaata.


      • Oppineempi
        oppinut kirjoitti:

        Olemattomien tapahtumien (evoluutio) tutkiminen on huuhaata.

        Evoluutiosta on jonnin verran enemmän todisteita, kuin luojastasi...

        Heikoista argumenteistasi tosin huomaa, ettet voi enää mitään uutta oppia (kupolisi on jo täyttynyt).


      • oppinut
        Oppineempi kirjoitti:

        Evoluutiosta on jonnin verran enemmän todisteita, kuin luojastasi...

        Heikoista argumenteistasi tosin huomaa, ettet voi enää mitään uutta oppia (kupolisi on jo täyttynyt).

        Siis todisteet evoluutiosta, siehän oikein vitsin murjaisit.


      • Oppineempi
        oppinut kirjoitti:

        Siis todisteet evoluutiosta, siehän oikein vitsin murjaisit.

        ...ja vahva argumentointisi jatkuu edelleen.


      • on on on on
        oppinut kirjoitti:

        Onko ihminen apina?

        Evokki: "On".

        Biologi (tieteellinen): "Ei".

        Evoluutiobiologi (ei tieteellinen): "On".

        Tiede: "Ei".

        Ei muuta kysyttävää.

        Wikipedian tieteeseen perrustuva tieto:

        "Ihminen (Homo sapiens) on ainoa nykyisin elossa oleva ihmisten (Homo) sukuun kuuluva eläinlaji. Ihminen kuuluu kädellisten (Primates) lahkon isojen ihmisapinoiden (Hominidae) heimoon ja on nykyisin elävistä kädellisistä laajimmalle levinnyt, älykkäin ja runsaslukuisin laji."

        Kressuparka oli taaskin pihalla kuin lumiukon pippeli.


      • oppinut
        on on on on kirjoitti:

        Wikipedian tieteeseen perrustuva tieto:

        "Ihminen (Homo sapiens) on ainoa nykyisin elossa oleva ihmisten (Homo) sukuun kuuluva eläinlaji. Ihminen kuuluu kädellisten (Primates) lahkon isojen ihmisapinoiden (Hominidae) heimoon ja on nykyisin elävistä kädellisistä laajimmalle levinnyt, älykkäin ja runsaslukuisin laji."

        Kressuparka oli taaskin pihalla kuin lumiukon pippeli.

        Korjaus edelliseen:

        Wikipedian yliluonnolliseen evoluutio-uskontoon perustuva "tieto".


      • lgbckghcfxjud
        oppinut kirjoitti:

        Korjaus edelliseen:

        Wikipedian yliluonnolliseen evoluutio-uskontoon perustuva "tieto".

        Kas kummaa kun maailman johtavien yliopistojen biologianlaitoksilla ajatellaan asiasta aivan toisin.
        Toki sinun väkevästi todistava saarnamiehesi sana on sinulle totisinta totta ja kaikki yliopistot tieteineen Baabelin kotkotusta ja vihollisen eksytystä. Useimmat eivät kuitenkaan ajattele tavallasi. Liekö sekin sinulle vaikea ymmärtää?


      • oppinein
        oppinut kirjoitti:

        Korjaus edelliseen:

        Wikipedian yliluonnolliseen evoluutio-uskontoon perustuva "tieto".

        Käypäs korjaamassa Wikipedian artikkeli oman asiantuntemuksesi mukaiseksi, parahin oppinut.


    • ole paikalla

      Runeberginkatu 14–16, Helsinki

      SUURI JUHLASALI

      13.3. KELLO 18

    • oppinut
      • opettava

        Vaatiiko noin tyhmänä esiintyminen isoakin panostusta?


    • spällymälöö

      No mitäs debatissa kuultiin?

      • Varma tieto!

        Jeesus tulee, oletko valmis?
        ... nähty jo Riihimäellä!


      • Varmempi tieto
        Varma tieto! kirjoitti:

        Jeesus tulee, oletko valmis?
        ... nähty jo Riihimäellä!

        Suuri tyhmyys on valloittanut kaikkien evoluutio-uskovaisten mielen niin että vähäinenkin järjen valo on sammunut.


      • Varmin tieto!
        Varmempi tieto kirjoitti:

        Suuri tyhmyys on valloittanut kaikkien evoluutio-uskovaisten mielen niin että vähäinenkin järjen valo on sammunut.

        Joopa joo, teillehän sitä järjen valoa ei ole edes ikinä luotu! :D


    • Eikö kukaan todellakaan ollut paikanpäällä vai eivätkö kreationistit kehtaa kertoa rökäletappiostaan?

    • herkules

      Professori Kukkonen ja professori Vainio kärsivät rökäletappion.

      Professori Leisola ja Reinikainen osoittivat tiedoillaan kaapin paikan.

      • Hyvät perustelut!

        "Professori Leisola ja Reinikainen osoittivat tiedoillaan kaapin paikan."

        ...omasta mielestään.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      20
      1303
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1272
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1186
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1184
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1163
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1161
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1157
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1129
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe