Mistä saada takaisin ilo ja voima

brooklyn nights

Olen parikymppinen, iloinen ja naurava toisten seurassa mutta sisältä aivan rikki, itken joka päivä, kuuntelen kappaleita, yritän kuuntelemalla surullisia kappaleita purkaa surullisuutta/haavoittuneisuutta ja iloisella musiikilla taas saada positiivista oloa.

Paljon kuulee nuorten puhuvan "nyt masentaa" "mulla on kyllä masennus" sanasta masennus on tullut niin yleinen että aina mietin etten kehtaa käyttää sitä/myöntää muille tai ajattele että sekin voisi olla minulla. Kirjoitin tuonne keskusteluun "Tää on sulle vaikka mitään oikeata koskaan ollut...." nimimerkillä brooklyn nights

En nuku aina yöllä, valvon aamuun joka merkitsee etten nouse aamulla kouluun. Omaisille en vain voi puhua tilanteesta. En tiedä miksi, pelkään kai "egoania" että paljastaisin heille liikaa, eiväthän heterot ymmärrä näistä asioista. Tunnen yksinäisyyttä joka päivä, vaikka olisin ison porukan joukossa ja porukassa en ole ujo, minulta lähtee yleensä parhaimmat jutut jos saan nyt kehua itseäni sen verran, olen silti yksin, itken kun pääsen kotiin. Ystäviä ei ole paljon, mutta minulla on hyviä ystäviä, mutta silti en tunne voivani puhua heille, minua kyllä kysytään mukaan elokuviin ja baariin yms. lähdenkin mukaan, esim täksikin viikonlopuksi olisi ohjelmaa, mutta jälleen kerran, vaikka ympärilläni olisi ihmisiä olen jotenkin kieroutunut sisältäni kun tunnen yksinäisyyttä. Tämä kaikki vaikuttaa ruokailuun, joko syömättömyyteen tai ahmimiseen, laihduttamiseen vaikka olen normaalipainoinen, mutta minulla on ollut aina pelko lihomisesta, itsensä pitämisestä kontrollissa. Jos olen ollut kotona esim pari pv putkeen enkä poistunut edes ulos niin tuntuu jollakin tapaa ahdistavalle kun ihmiset katsovat, alanko kieroutua? Välillä kun on erittäin huono päivä ajattelen ohimennen millaista olisi vain kuolla, mutta en todellakaan ajattele sitä ratkaisuna tai vakavemmin! Ohimennen siis.

Puhuminen alan ammattilaiselle (terapia) tuntuu pelottavalle, miten ammattilainen suhtautuisi kun kerron miten koen yksinäisyyttä lesbona, kuinka tämä eräs henkilö on koko ajan mielessäni. Kun sanoisin että olen lesbo, loppuisiko ymmärrys heti siihen. Mitä he/hän (ammattilaiset) voisivat sanoa tähän? Pettymyksen, rakkausden, surun ja ilon tunteet ovat tietysti samat hetero ja homosuhteissa, mutta mitä hän osaisi tähän sanoa. Tuntuu että ainoa oikea pääsy tilanteesta olisi löytää tyttöystävä ja rakastaa häntä, joilloin kaikki nämä poistuisivat. Tällä hetkellä olen rikki, kuka haluaisi deittailla henkilöä kuin minä tälläisena rikkinäisenä? Tuskin sinua lukijakaan kiinnostaisi? Mutta olen todella sympaattinen, yksinäisyys vain tappaa sisältä.

31

385

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ötzi
      • ötzi

      • brooklyn nights

        Kiitos videolinkistä:) uskomatonta kuinka hän tekee tosiaan kaikkea mitä hän haluaa huolimatta ettei hänellä ole käsi ja jalkoja. Kaunis video ja kauniita sanoa, esim tuo että ihminen unohtaa miettiä mitä hänellä on sen sijaan kuin että mitä minulla ei ole.
        Vapaaehtoistyöhön voisinkin lähteä, se varmasti auttaisi, ikään kuin samalla muita ja itseä.


      • brooklyn nights
        ötzi kirjoitti:

        Tätä naista kiusattiin. Koulukaverit laitto nettiin videon, maailman rumin nainen...

        https://www.youtube.com/watch?v=gcpu8Xy6OrU

        Hänestä olen kuullut myös, ootko koskaan huomannut itse että kiusatut ja henkilöt joilla ei ole ollut jostakin syystä "normaalia" elämää/ jotka erottuvat omalla persoonallisuudellaan muista ihmisistä, ovat kaikkein kauneimpia sisältä? :)


    • m.h1

      Hei!

      Ammattilaiselle ei tarvitse pelätä ,koska ammattilaisella aina tilivelvollinen eikä voi kertoa ulkopuolisille. Mitä sinulla on ongelma? Ei ole pakko mennä ammattilaiselle kääntyä. Olen valmis kuuntelemaan asiastasi ja yritän parhaan mukaan auttaa kuin voin. Yksinäisyys voi lieventää jotakin muuta tekemistä : lenkillä , harrastuksessa , jonkun kanssa chattaa ja muulla tavalla. Onhan kyllä yksinäisiä ihmisiä paljon suomessa. Et tarvitse pelkoa lihomisesta ,koska voit normaalisti syödä mutta liiku myös hyvin vaikkapa kävelyllä. Miksei voi puhua edes ystävällesi? Luotettavalle ystävälle yleensä helpompaa joka voi puhua avoin asiasta. Koetko ,että ettet luottaisi ystävääsi? Tai eikö voisi avoin ystävän kanssa ellei ystäväsi halua jotakin?

      • brooklyn nights

        Hei :)
        Sen kyllä tiedän että alan ammattilaisella on tilivelvollisuus olla puhumatta asioista, mutta en todellakaan osaa sanoa miksi en uskalla mennä puhumaan. Asun n. 100 000 asukkaan kaupungissa, mutta muutan isompaan kaupunkiin, luulen että helpompi olisi ajatella menevänsä hakemaan apua jossa on paljon ihmisiä=enemmän ongelmia, joilloin ammattilaisella olisi paljon erilaisia ihmisiä vastaanotolla.

        Olen kertonut kavereilleni että pidän tytöistä, asiassa ei ole mitään sinäänsä, mutta eräs ystäväni ei tätä jolloin tapaa tajua. Enkä vaan voi/osaa jostain syystä puhua rakkaudesta ja naisista ystävilleni vaikka he puhuvat omista poikaystävä asioista/sinkkuudestaan minulle.


    • p*ska elämä

      Elämänilon menettänyt ja masentunut voi olla vaikkei olisi raajaton tai maailman rumin ihminen. Vähän typerää miunusta yrittää vain ratkaista asiaa asenteella "sulla on kaikki hyvin, älä valita, asiat vois olla huonomminkin". No totta helvetissä ne vois olla huonomminkin. Me maapallon rikkaimmat ja parhaista oloista nauttivat ihmiset, mikä meidän elämässä on vikana?

      Masennus ja syömishäiriöt yms mielenterveyden ongelmat, ne on just länsimaiden ongelmia. Kun kaikki on hyvin, ihminen alkaa kehittää itselleen ongelmia. Kun oot köyhä ja sairas kehitysmaan ihminen, sun aika menee ruuan ja rahan hankkimiseen, ei sulla ole aikaa miettiä ulkonäköäs tai elämän tarkotusta. Sillon oot tyytyväinen kaikkeen vähään minkä saat, ja sulle riittää pienet ilonaiheet. Ja toivo paremmasta auttaa sua jaksamaan.

      Mut v*ttu meillä taas on aikaa miettiä ja masentua ja tajuta nää faktat että 1) Elämällä ei oo oikeen mitään tarkotusta, ellei me ite sellasta itellemme kehitellä ja eletä siinä uskossa. Me vaan synnytään ja eletään ja kuollaan.
      2) Elämä ei ole reilua, kaikilla ei ole samoja mahdollisuuksia. Eikäkaikki ole tässä maailmassa samanarvosia, vaikka ehkä pitäis, meitä kohdellaan kaikkia eri tavoin eri tahoilta. Jos satut syntymään huono-osaisena tai rumana tai sairaana, se on voi voi, kukaan ei sua auta, sun pitää se vaan hyväksyä tai olla hyväksymättä.

      • brooklyn nights

        Olen osittain samaa mieltä että länsimaissa missä on paremmin asiat terveydenhuollossa ja muutenkin meillä on nämä nokiat ja ipadit sun muut, mitä ei kehitysmaissa ole, niin ihminen voi kehittää itselleen ongelman pienemmästä.

        Mutta olen erimieiltä koska oli sitten köyhä tai rikas, nainen tai mies, laiha tai pyöreämpi niin meillä kaikilla on perustarpeet ja tunteista niistä suurin on rakkaus.
        Itse uskon että elämällä ja asioilla on tarkoitus.


      • sepä se

        Siinäpä se. Voi olla myös, että henkilö, joka on kokenut aikaisemmin vaikeaa ja karua elämää, osaa ehkä aikuisena olla tyytyväinen pieniin asioihin ja onnellisuus tulee siitä.

        Sen sijaan jos kaikki asiat on saatu tekemättä mitään niiden eteen, niin sitä ei osaa olla laisinkaan yhtään mihinkään tyytyväinen ja elämää on niin tyhjää. Tyhjyyden ja elämän tarkoituksen puuttumisen takia sitten pitää kehitellä kaikenlaisia ongelmia itselleen. Jotkut kehittää jonkun päihdeongelman, jotkut tulevat uskoon, jollekin tulee mt-ongelmia, jotkut jonkun muun ihan vaan kun on niin tylsää ja elämässä ei ole mitään tarkoitusta. Joillekin se maailmanloppu on se finni otsassa tai likaiset hiukset.

        Toisaalta sitä myös sitten olettaa, että kaikki asiat tulee tekemättä mitään, on aina se joku muu, joka tee puolestasi asiat. Sitä pitää asioita itsestäänselvyytenä eikä arvosta tärkeitä asioita. Sanotaanhan, että sitten kun jonkun asian menettää niin sitä sitten arvostaa enemmän. Kun kaikki on hyvin, on aikaa murehtia pientä näppylää otsassa tai miettiä, että mitä tuo naapuri minusta ajattelee sen sijaan, että pitäisi keskittyä ruoan hankkimiseen, tappelemaan elämästä ja kuolemasta tai että terveys olisi mennyt täysin ja silti pitäisi jotenkin elämästä selviytyä...Jos joskus ei ole ollut kattoa pään päällä tai jalat ei ole toimineet, niin niitä asioita arvostaa tulevaisuudessa enemmän.


    • tghois

      Kyllä sun kannattaa käydä puhumassa ammattilaiselle. Ei niillä ole mielipidettä siitä, oletko lesbo vai hetero. Ei se kuulu niiden työhön. Mene vaan vaikka pelottaa.

      • 9+0

        Tää ei välttämättä harmi vaan pidä paikkaansa. Suuri osa psykiatreista/psykologeista on keski-ikäisiä ja monet heistä ovat valitettavasti homovastaisia vaikka eivät sitä välttämättä suoraan sanokaan... :(


    • joo2

      Toi on ihan totta, ihmisillä on kaikilla maasta, kansalaisuudesta, varakkudesta, sukupuolesta, asenteistä, suvaitsevaisuudesta, luonteesta, ulkonäöstä huolimatta samat perustarpeet. ootko tutustunnut koskaan Maslow`n tarvehierarkiaan. Se on vähän niinkuin pyramidi, jossa alimpana on kaikkein alkukantaisimmat ja "elämän edellytys" tarpeet, näitä on ruoka, lämpö, lepo. Ja sitten kun ihminen on nämä alimman tason tarpeet saanut täyetyksi voi hän siirtyä aina ylemmille tasoille, joita tulee sitten turvaalisuus, seksi, läheisyys, arvostuksen saaminen, itsensä ilmaisu... Ite oon pohtinut juurikin noita samoja aioita ja mua ainakin auttaa kun löydän asioille selityksiä ja vastauksia esim. juurikin psykasta... tsemppiä :)

      • brooklyn nights

        En ollut ennen kuullut Maslow:n tarvehierarkiasta, kiitti kun toit sen esiin, googletin heti. Tsemppiä sulle kanssa elämässä :)


    • dremota

      Jos haluat jutella niin homoista kuin elämästä yleensäkin, niin heittele minua maililla hijeo[at]hotmail.com. Autan mielelläni jutustelemalla, ja uskon ymmärtäväni huolesi :)

    • 19+5

      Ymmärrän yksinäisyyden tunteesi, usko mua! Silti pitää sanoa, että ihmissuhde ei ratkaise ongelmaasi. Ihmissuhteesta tulee vain takertuva ja sidot onnellisuutesi sen toisen ihmisen olemassaoloon. Sitten kun se toinen häipyykin sun elämästä, olet taas entistä syvemmässä kuopassa.. Mun neuvoni on, että yrität miettiä, mitä ihan aidosti oikeasti haluaisit elämässä tehdä. Mitkä asiat on sellaisia, joista just sulle tulee hyvä olo. Mene pienin askelin sellaisia asioita kohti. Ei sun tarvi yrittää harpata masennuksesta euforiaan, vaan ottaa askel kerrallaan. Tänään sulla voi olla pikkuisen parempi olo kuin eilen jne. Kun teet sulle mieluisia asioita ja keskityt omaan hyvään oloosi, saat lumipallon liikkeelle. Ilo kasvaa ilosta. Syömishäiriöt ja masennus voi olla merkki siitä, että kiellät itseltäsi asiat, joita haluaisit tehdä. Tai annat vallan jollekin itsesi ulkopuoliselle tekijälle. Oikeasti on aika vähän todellisia esteitä sille, että ihminen tekee sitä mistä tykkää ja mihin tuntee suurinta vetoa.

      • brooklyn nights

        Ensinnäkin kiitos jos ymmärrät! Kun mietin asiaa niin olet oikeassa, itsensä täytyy saada kuntoon pohjimmiltaan ennen kuin pystyy aloittamaan suhteen ja kuinka kirjoitit että tekisin asioita joita haluan oikeasti tehdä, se antaisi voimaa, sanovathan monet lauluntekijätkin että jos he eivät saa tehdä musiikkia sielu kuolee, eli se mistä nauttii ja missä on hyvä sitä pitäisi tehdä. Minulla on monia asioita joissa olen hyvä, mutta niitä en tee, ja on minulla toinen kasa asioita joissa en ole hyvä. Eikös kaikilla?
        Kiitos vielä kun kirjoitit positiivisen motivaatiopaketin!


    • Tsuippaduippa1

      Moi!

      Mun piti hetki miettiä ettenhän ole itse tänne kirjoitellut mitään, kun oli kuin omasta suustani melkein tämä kirjoitus. Olen myös parikymppinen, joukkueurheileva lesbotyttö. Olen tässä taannoin kokenut samanmoisia tunnetiloja kuin sinulla on ollut. Yksinäisyyttä vaikka kuinka paljon kavereita ympärillä. Samoin lihomisenpelkoa, siitä aiheutunutta laihuttamista vaikka on aivan normaalipainoinen urheilija. Laihuttaminen kun iskostui päänuppiin, tuli syömisongelmia (ahmimiskohtauksia..) ja siitä vielä suurempi häpeän tunne ja linnoittautuminen omaan kämppään ja sieltä pois pääsy oli hankalaa ja häpeällistä. Mutta.. SUOSITTELEN käymistä psykologin (tai muun) juttusilla. Mä oon pystyny juttelee psykologille aivan kaikesta ja vaikkei se muuta kuin kysele multa tai johdattele itse kertomaan, niin se yksikin kerta sai mut pohtimaan asioita itsekseni kotona ja jotenkin olen voinut paljon paremmin ! Ja koska, pystyn jo kokemuksesta sanomaan, että näitä omia hyviä aikoja tulee ja menee, menen käymään psykologin juttusilla kuukauden päästä uudelleen. Vaikka sitten muistelemaan niitä samoja asioita, mutta jos se saa mut pysymään ns. "raiteillani" niin käyn jatkossakin! Niin ja ehkä se tämä kaunis kevätaurinkokin hieman auttaa masenteluun. :)

      Ja tuo parisuhde juttu... Itse koin parisuhteen ehkä auttavan asiaa hetkellisesti, mutta kaikki läsähti kahta kauheampana naamalle kun tulikin ero, eikä osannutkaan elää yksin ja onnellisesti. Ehkä en ole vielä tarpeeksi itsenäinen, mutta sitä opetellaan. Myös itsensä rakastamista. Ettei olisi liian ankara itselleen. Rakasta itseäsi niinkuin lähimmäistäsi. Onnellisia päiviä sinulle! :)

      • brooklyn nights

        Aij, ollaan sitten melkein samanlaisessa tilanteessa, vaikka olisi ihmisiä niin yksinäisyys vaan pysyy ja vaikka olisi iloinen tai nauraisi niin se tunne todellakin kalvaa siellä koko ajan, pysyy mielessä. Joukkueurheilu on kivaa siksi, koska siinä ei olla yksin vaan ryhmässä yritetään saada tulosta aikaan, tiimityötä, harrastin pienempänä juuri tuota niin joukkue jutut on tuttuja :)

        Upeaa et oot käyny psykologilla, eli pystyt avautumaan ulkopuolisille ja siitä on jo ollut apua. Minä taas voin sanoa sulle että kirjoitit tämän kuin minä olisin kirjoittanut:

        "Laihuttaminen kun iskostui päänuppiin, tuli syömisongelmia (ahmimiskohtauksia..) ja siitä vielä suurempi häpeän tunne ja linnoittautuminen omaan kämppään ja sieltä pois pääsy oli hankalaa ja häpeällistä."

        Kevätaurinko antaa kyllä iloa, oot täysin oikeessa, esim kun nyt kirjoitan tekstiä tähän ja katson ikkunasta niin oikein tuntee kuinka valonsäteet jotenkin vaikuttaa:D
        Ihana tuo lopputeksti parisuhteesta, ei ole oikein mitä miten voisin siihen lisätä:) Onnellista tätä päivää ja muita päiviä sullekkin sinne


      • Tsuippaduippa1
        brooklyn nights kirjoitti:

        Aij, ollaan sitten melkein samanlaisessa tilanteessa, vaikka olisi ihmisiä niin yksinäisyys vaan pysyy ja vaikka olisi iloinen tai nauraisi niin se tunne todellakin kalvaa siellä koko ajan, pysyy mielessä. Joukkueurheilu on kivaa siksi, koska siinä ei olla yksin vaan ryhmässä yritetään saada tulosta aikaan, tiimityötä, harrastin pienempänä juuri tuota niin joukkue jutut on tuttuja :)

        Upeaa et oot käyny psykologilla, eli pystyt avautumaan ulkopuolisille ja siitä on jo ollut apua. Minä taas voin sanoa sulle että kirjoitit tämän kuin minä olisin kirjoittanut:

        "Laihuttaminen kun iskostui päänuppiin, tuli syömisongelmia (ahmimiskohtauksia..) ja siitä vielä suurempi häpeän tunne ja linnoittautuminen omaan kämppään ja sieltä pois pääsy oli hankalaa ja häpeällistä."

        Kevätaurinko antaa kyllä iloa, oot täysin oikeessa, esim kun nyt kirjoitan tekstiä tähän ja katson ikkunasta niin oikein tuntee kuinka valonsäteet jotenkin vaikuttaa:D
        Ihana tuo lopputeksti parisuhteesta, ei ole oikein mitä miten voisin siihen lisätä:) Onnellista tätä päivää ja muita päiviä sullekkin sinne

        Kiitoksia ! :)


    • f*ck

      tässä on sulle tuosta toisesta ketjusta mihin voisit ajatella ottaa yhteyttä

      Jos haluat keskustella tilanteestasi puhelimitse, voit aina soittaa Valtakunnalliseen kriisipuhelimeen. Puhelun voi soittaa nimettömänä ja se maksaa operaattorin veloittaman puhelumaksun verran. Valtakunnallisen kriisipuhelimen numero on 010 195 202. Puhelin päivystää arkisin klo 9-07, lauantaisin ja juhlapyhinä 15-07, sunnuntaisin 15-07.

      Jos taas haluat jutella kasvotusten, ympäri Suomea toimii kriisikeskuksia, joihin voit varata ajan ja tulla keskustelemaan paikan päälle. Kriisikeskusten yhteystiedot löytyvät osoitteesta:

      http://www.mielenterveysseura.fi/sos-kriisikeskus/kriisikeskusverkosto/alueelliset_kriisikeskukset.
      Käynnit eivät maksa mitään.

      Jos haluat mielummin kertoa ajatuksistasi ja tuntemuksistasi lisää kirjoittamalla, voit ottaa meihin yhteyttä Tukinetin kautta (www.tukinet.net). Tukinetissä pääset keskustelemaan kahdenkesken tukihenkilön kanssa. Tukinet -live päivystää joka arkipäivä 15-19. Tukinetissä on myös foorumeita, joista on mahdollista löytää vertaistukea ihmisiltä, jotka ymmärtävät tilannettasi oman kokemuksensa kautta.

      Lämpimin terveisin,
      SOS-kriisikesku

      Toi kaikki kuuluu kasvamiseen ja kehittymiseen, käydään siellä tunnetilojen ääripäissä ja opitaan miten niistä selvitään jne. Ehkä sä olet yksilö joka tarvii vähän apua näissä ajatuksissai. Nykyään se on kai aika vakiokin etteivät ihmiset enää osaa itse löytää sitä omaa vahvuuttaan millä elämästä selvitään ja tehdään vahvempi. Luulen että se johtuu paljosti siitä ettei enää itse tarvi ajatella mitään. Voi vaan hakea valmiina kaiken, kaikki on pureskeltu.

      Ei se häpeä ole pyytää apua, mutta älä liikaa dramatisoi asiaa mielessäsi enempää. Jokaisen olisi löydettävä ne omat vahvuudet, keinot selvitä alamäistä. Oletko kokeillut ihan vain lopettamista, kun sä alat itkemään illalla ja miettimään miten kurjaa sulla on, sanotkin itsellesi että hetkinen, onhan mulla paljon hyvääkin. Keskität ajatuksiasi niihin hyviin, pyyhit kyyneleesi, teet jotain kivaa siltä istumalta etkä vain ole siinä itkussasi ja anna ajatustesi viedä sua surkeempaan tilaan.

      Kyllä ihminen pystyy säätelemään tunteitaan ja ohjaamaan niitä. Tottahan se on ettei se käy leikiten ja se pitää löytää siihen omat kikat. Mutta tuollainen älytön asiassa makaaminen on pikkaisen myös itsestä kiinni. Sullakin on asioita mitkä on upeesti. Yksinäisyys on asia jonka kanssa ei ole ongelmia kun pidät itsestäsi. Parisuhteella ei paikata mitään ongelmia mitä sulla on itsesi kanssa.

      Onnellisuus, tyytyväisyys, se vetää toisia puoleensa. Turhaan sä nostat kädet ilmaan sanoen ettet voi mitään, opettele itsesi, etsi se minkä voit tehdä. Ikävästä ja surusta pääsee irti kun muuttaa suuntaa. Ei vain jää siihen tilaan ja anna sen viedä mukanaan. Pakotat itsesi ajattelemaan hyviä, teet sulle mukavia asioita, katkaiset sen kurjuuden maksimoinnin. Puhu itsellesi, vaikka ääneen. Sano että asiat kääntyy nyt paremmaksi, löydä oma vahvuutesi. Tee asioita jotka edistää sun hyvinvointia.

      Kun opit että selviät itsestäsi, osaat kääntää asioita hyväksi, tulet vahvaksi ja huomaat että elämä on sitä mitä haluat sen olevan. Onnellisuus on mielentila, päätös. Se ei synny jos on jotain asioita elämässä, ihmisiä. Vaan se tarvii vain sun päätöksen nauttia siitä mitä sulla on. löytää sen onnen tästä ja nyt.

      • brooklyn nights

        f*ck, haluan kiittää että olet tällä palstalla ja jaksat ja haluat kirjoittaa näihin ihmissuhdeongelmiin ja ihmisten ongelmiin kirjoituksia ja neuvoja. Mahtavaa ja siitä et saa edes palkkaa, mutta niin kuin Ötzi tuolla ylempänä mainitsi vapaaehtoistyön, tämä on vähän kuin sitä vai mitä? En ala kirjoittamaan mitä ajatuksia sain tekstistäsi, mutta sain paljon, en jaksa kirjoittaa tähän.
        Pääasiana sinunkin tekstistäsi löysin sen että pitää löytää se ilo ja rakkaus itseä kohtaan, muita kohtaan, löytää elämänilo, pohtia mitä kaikkea hyvää minulla jo on.
        Kiitos:) Tulen lukemaan tuon kirjoituksesi vielä useamminkin kerran täällä.

        Mitä tulee musiikkiin niin tietyt kappaleet muistuttavat tietyistä ihmisistä ja ajanjaksoista elämässä, mutta olen alkanut ajattelemaan että kun kuulen surullisen/melankolisen kappaleen mikä tuo heti mieleen tämän tietyn ihmisen niin ajattelen siitä hyvää että sain kokea hänet elämässä ja että joku toinen on tarkoitettu minulle, mutta usko pois sitä miettii milloin on sen oikean aika? Kärsivällisyyttä tarvitaan.

        Kysynkin mitä mieltä olet siitä kun puhutaan ihmisten ensirakkaudesta/ihastuksesta, millä tavalla sen eräs henkilö vaikuttaa parisuhteeseen, jos esim. seurustelisin jonkun kanssa ja meille tulisi ero myöhemmin, sitten surisin tätä juuri päättynyttä suhdetta, surisinko ja palaisiko tämä ensirakkauteni myös samaan suruprosessiin? Tai en tiedä voinko sanoa rakkauteni, koska meillä ei ollut mitään koskaan, sen vain tiedän että hän pitää minusta ja minä hänestä äärettömän paljon.

        Mitä mieltä oot? Aina sanotaan että pitää osata unohtaa toinen, mutta tarvitseeko sitä edes unohtaa? Uskon ainakin itse että henkilö/henkilöt jotka ovat olleet toisilleen edes jollain tasolla tärkeitä eivät unohdu koskaan, ainakin hän oli minulle se henkilö joka avasi ovet tähän maailmaan, ennen vain ovi oli niin sanotusti raollaan sateenkaarimaailmaan ja ajattelin aina vain automaattisesti olevani hetero vaikka en tuntenut miespuolisiin vetoa ollenkaan.


      • f*ck
        brooklyn nights kirjoitti:

        f*ck, haluan kiittää että olet tällä palstalla ja jaksat ja haluat kirjoittaa näihin ihmissuhdeongelmiin ja ihmisten ongelmiin kirjoituksia ja neuvoja. Mahtavaa ja siitä et saa edes palkkaa, mutta niin kuin Ötzi tuolla ylempänä mainitsi vapaaehtoistyön, tämä on vähän kuin sitä vai mitä? En ala kirjoittamaan mitä ajatuksia sain tekstistäsi, mutta sain paljon, en jaksa kirjoittaa tähän.
        Pääasiana sinunkin tekstistäsi löysin sen että pitää löytää se ilo ja rakkaus itseä kohtaan, muita kohtaan, löytää elämänilo, pohtia mitä kaikkea hyvää minulla jo on.
        Kiitos:) Tulen lukemaan tuon kirjoituksesi vielä useamminkin kerran täällä.

        Mitä tulee musiikkiin niin tietyt kappaleet muistuttavat tietyistä ihmisistä ja ajanjaksoista elämässä, mutta olen alkanut ajattelemaan että kun kuulen surullisen/melankolisen kappaleen mikä tuo heti mieleen tämän tietyn ihmisen niin ajattelen siitä hyvää että sain kokea hänet elämässä ja että joku toinen on tarkoitettu minulle, mutta usko pois sitä miettii milloin on sen oikean aika? Kärsivällisyyttä tarvitaan.

        Kysynkin mitä mieltä olet siitä kun puhutaan ihmisten ensirakkaudesta/ihastuksesta, millä tavalla sen eräs henkilö vaikuttaa parisuhteeseen, jos esim. seurustelisin jonkun kanssa ja meille tulisi ero myöhemmin, sitten surisin tätä juuri päättynyttä suhdetta, surisinko ja palaisiko tämä ensirakkauteni myös samaan suruprosessiin? Tai en tiedä voinko sanoa rakkauteni, koska meillä ei ollut mitään koskaan, sen vain tiedän että hän pitää minusta ja minä hänestä äärettömän paljon.

        Mitä mieltä oot? Aina sanotaan että pitää osata unohtaa toinen, mutta tarvitseeko sitä edes unohtaa? Uskon ainakin itse että henkilö/henkilöt jotka ovat olleet toisilleen edes jollain tasolla tärkeitä eivät unohdu koskaan, ainakin hän oli minulle se henkilö joka avasi ovet tähän maailmaan, ennen vain ovi oli niin sanotusti raollaan sateenkaarimaailmaan ja ajattelin aina vain automaattisesti olevani hetero vaikka en tuntenut miespuolisiin vetoa ollenkaan.

        sun tilanne on sinällään hiukan tuskainen koska se oli yksipuolista rakkautta. Jäi paljon mielikuvituksen varaan ja sehän on loputon.
        Mutta kyllä, ihmiset joita olet rakastanut jää suhun jotenkin. Muistoja tulee aina ja se olisi ihanteellista jos pystyy näkemään ne hyvät asiat ja unohtamaan, päästämään niistä suruista irti. Ihmisiä me ollaan kaikki, virheinemme.

        Ensimmän sydänsuru on aina eeppinen, sen muistaa ikuisesti. Mutta kuten pyörälläajo, kun sen on kerran oppinut, se onnistuu paremmin koko aika. Tällä tarkoitan että jos malttaa kaivella kunnolla itseään, käydä itsensä kanssa keskustelua, katsoa totuutta silmiin ja oppia suremaan, löytää itsestään sen voiman millä noustaan sieltä suruista pois.

        Tärkeintä itselleni oli käydä perusteellisesti koko suhde läpi, mietin missä kohtaa en ollut enää samalla sivulla hänen kanssaan, soimin itseäni etten tajunnut, etten reagoinut jne. Sitten itkin perusteellisesti ja kierin itsesäälissä, kunnes päätin että olisikohan jo aika mennä pikkuisen eteenpäin. Kirjoitin paljon ja siten purin ajatuksiani. Vihasin ja rakastin minikoossa koko suhteen uudelleen päsässäni. Huomasin että vaikka tuntuu ettei ikinä enää mitään voi olla, ainakin aurinko paistoi, oli kivoja ihmisiä ympärillä, suklaakin lakkasi maistumasta kyynelille ja elämä alkoi voittaa. Kuten sinäkin, minä kävin eron läpi yksin. Siitä toisesta ei ollut siihen. Se on aina vaikeampaa, miljoona kysymystä ilman vastausta. Mutta kun oppii päästämään irti, itselläni se oli joskus aika fyysistäkin toimintaa, ravistamaan itsestään sen oman itsensä taas esiin, tajuaa että näin on hyvä.

        Nykyään muistan hänet kaikkine virheineen, mutta neutraalina asiana. Ei vihaa ei rakkautta, vain ensimmäinen luku Rakkauden kirjassani.

        Hän aukaisi sulle oven ja sinä olisit pysähtynyt siihen kynnykselle hänen kanssaan. Älä enää kuvittele päässäsi asioita, mitä jos-skenaarioita, tai vertaa kaikkia häneen. Ajallaan kun olet päässyt tunnekuohuistasi eroon, sä pääset eteenpäin eikä tämä asia jää sun harteille painoiksi. Muistat vain että olet vasta alussa, moni asia odottaa sua eikä ne kaikki ole surkeutta. Tärkeintä on hyväksyä se asia että rakastat häntä, mutta hän ei tule elämääsi tavalla jona haluat. Sen asian kanssa pääset sinuiksi kun alat miettimään miten hän laittoi sut matkasi alkuun, ja nyt sä voisit alkaa sitä elämään.


        Surun pikaopas on, itke, huuda, käy rohkeasti vain kaikki tunteet läpi. Sitten kun aika antaa periksi että voi ajatella niin käy suhteen läpi ja ottaa sieltä ne hyvät asiat ja jättää huonot taakse. Antaa anteeksi itselle ja hänelle. Suhun toi anteeksianto ei päde koska teillä ei ollut mitään. Mutta sitten tulevissa sydänsuruissasi. Älä pelkää surua ja kipua. Ne on vain tunteita, ihan kuin rakkaus. Ne kaikki muokkaa sua, jättää suhun jälkensä. Joten koita opetella kantamaan mukanasi hyviä asioita, ja opettele huonosta ne mitä niistä pitää oppia, heitä ne sitten taaksesi. Elä ajatuksella, kuuntele itseäsi, älä pelkää tunteita, ne on sun omia kaikki, sä pärjäät niille kyllä. Nauti elämästä, kesä edessä, pridet ja muut. Sulle on aukaistu ovi, ehkä on syytä astua sisään eikä enää halailla kynnystä. Hyvää kesää.


        niin ja en pidä tätä vapaaehtoistyöhön verrattavissa ja kannustan kyllä sen tekemiseen, se antaa itselle niin paljon näkökulmia omiin ongelmiin ja iloihin. Kun auttaa toista, isoimman avun ja ilon saa itse. Kun saa jonkun hymyilemään, on päivä aina astetta parempi.


      • brooklyn nights
        f*ck kirjoitti:

        sun tilanne on sinällään hiukan tuskainen koska se oli yksipuolista rakkautta. Jäi paljon mielikuvituksen varaan ja sehän on loputon.
        Mutta kyllä, ihmiset joita olet rakastanut jää suhun jotenkin. Muistoja tulee aina ja se olisi ihanteellista jos pystyy näkemään ne hyvät asiat ja unohtamaan, päästämään niistä suruista irti. Ihmisiä me ollaan kaikki, virheinemme.

        Ensimmän sydänsuru on aina eeppinen, sen muistaa ikuisesti. Mutta kuten pyörälläajo, kun sen on kerran oppinut, se onnistuu paremmin koko aika. Tällä tarkoitan että jos malttaa kaivella kunnolla itseään, käydä itsensä kanssa keskustelua, katsoa totuutta silmiin ja oppia suremaan, löytää itsestään sen voiman millä noustaan sieltä suruista pois.

        Tärkeintä itselleni oli käydä perusteellisesti koko suhde läpi, mietin missä kohtaa en ollut enää samalla sivulla hänen kanssaan, soimin itseäni etten tajunnut, etten reagoinut jne. Sitten itkin perusteellisesti ja kierin itsesäälissä, kunnes päätin että olisikohan jo aika mennä pikkuisen eteenpäin. Kirjoitin paljon ja siten purin ajatuksiani. Vihasin ja rakastin minikoossa koko suhteen uudelleen päsässäni. Huomasin että vaikka tuntuu ettei ikinä enää mitään voi olla, ainakin aurinko paistoi, oli kivoja ihmisiä ympärillä, suklaakin lakkasi maistumasta kyynelille ja elämä alkoi voittaa. Kuten sinäkin, minä kävin eron läpi yksin. Siitä toisesta ei ollut siihen. Se on aina vaikeampaa, miljoona kysymystä ilman vastausta. Mutta kun oppii päästämään irti, itselläni se oli joskus aika fyysistäkin toimintaa, ravistamaan itsestään sen oman itsensä taas esiin, tajuaa että näin on hyvä.

        Nykyään muistan hänet kaikkine virheineen, mutta neutraalina asiana. Ei vihaa ei rakkautta, vain ensimmäinen luku Rakkauden kirjassani.

        Hän aukaisi sulle oven ja sinä olisit pysähtynyt siihen kynnykselle hänen kanssaan. Älä enää kuvittele päässäsi asioita, mitä jos-skenaarioita, tai vertaa kaikkia häneen. Ajallaan kun olet päässyt tunnekuohuistasi eroon, sä pääset eteenpäin eikä tämä asia jää sun harteille painoiksi. Muistat vain että olet vasta alussa, moni asia odottaa sua eikä ne kaikki ole surkeutta. Tärkeintä on hyväksyä se asia että rakastat häntä, mutta hän ei tule elämääsi tavalla jona haluat. Sen asian kanssa pääset sinuiksi kun alat miettimään miten hän laittoi sut matkasi alkuun, ja nyt sä voisit alkaa sitä elämään.


        Surun pikaopas on, itke, huuda, käy rohkeasti vain kaikki tunteet läpi. Sitten kun aika antaa periksi että voi ajatella niin käy suhteen läpi ja ottaa sieltä ne hyvät asiat ja jättää huonot taakse. Antaa anteeksi itselle ja hänelle. Suhun toi anteeksianto ei päde koska teillä ei ollut mitään. Mutta sitten tulevissa sydänsuruissasi. Älä pelkää surua ja kipua. Ne on vain tunteita, ihan kuin rakkaus. Ne kaikki muokkaa sua, jättää suhun jälkensä. Joten koita opetella kantamaan mukanasi hyviä asioita, ja opettele huonosta ne mitä niistä pitää oppia, heitä ne sitten taaksesi. Elä ajatuksella, kuuntele itseäsi, älä pelkää tunteita, ne on sun omia kaikki, sä pärjäät niille kyllä. Nauti elämästä, kesä edessä, pridet ja muut. Sulle on aukaistu ovi, ehkä on syytä astua sisään eikä enää halailla kynnystä. Hyvää kesää.


        niin ja en pidä tätä vapaaehtoistyöhön verrattavissa ja kannustan kyllä sen tekemiseen, se antaa itselle niin paljon näkökulmia omiin ongelmiin ja iloihin. Kun auttaa toista, isoimman avun ja ilon saa itse. Kun saa jonkun hymyilemään, on päivä aina astetta parempi.

        Kiitos. Kaikkea ihanaa ja hyvää tulevaa kesää sulle, osallistun varmaankin kesällä ensimmäistä kertaa prideihin.


      • :)pvaliasÖtzi
        brooklyn nights kirjoitti:

        f*ck, haluan kiittää että olet tällä palstalla ja jaksat ja haluat kirjoittaa näihin ihmissuhdeongelmiin ja ihmisten ongelmiin kirjoituksia ja neuvoja. Mahtavaa ja siitä et saa edes palkkaa, mutta niin kuin Ötzi tuolla ylempänä mainitsi vapaaehtoistyön, tämä on vähän kuin sitä vai mitä? En ala kirjoittamaan mitä ajatuksia sain tekstistäsi, mutta sain paljon, en jaksa kirjoittaa tähän.
        Pääasiana sinunkin tekstistäsi löysin sen että pitää löytää se ilo ja rakkaus itseä kohtaan, muita kohtaan, löytää elämänilo, pohtia mitä kaikkea hyvää minulla jo on.
        Kiitos:) Tulen lukemaan tuon kirjoituksesi vielä useamminkin kerran täällä.

        Mitä tulee musiikkiin niin tietyt kappaleet muistuttavat tietyistä ihmisistä ja ajanjaksoista elämässä, mutta olen alkanut ajattelemaan että kun kuulen surullisen/melankolisen kappaleen mikä tuo heti mieleen tämän tietyn ihmisen niin ajattelen siitä hyvää että sain kokea hänet elämässä ja että joku toinen on tarkoitettu minulle, mutta usko pois sitä miettii milloin on sen oikean aika? Kärsivällisyyttä tarvitaan.

        Kysynkin mitä mieltä olet siitä kun puhutaan ihmisten ensirakkaudesta/ihastuksesta, millä tavalla sen eräs henkilö vaikuttaa parisuhteeseen, jos esim. seurustelisin jonkun kanssa ja meille tulisi ero myöhemmin, sitten surisin tätä juuri päättynyttä suhdetta, surisinko ja palaisiko tämä ensirakkauteni myös samaan suruprosessiin? Tai en tiedä voinko sanoa rakkauteni, koska meillä ei ollut mitään koskaan, sen vain tiedän että hän pitää minusta ja minä hänestä äärettömän paljon.

        Mitä mieltä oot? Aina sanotaan että pitää osata unohtaa toinen, mutta tarvitseeko sitä edes unohtaa? Uskon ainakin itse että henkilö/henkilöt jotka ovat olleet toisilleen edes jollain tasolla tärkeitä eivät unohdu koskaan, ainakin hän oli minulle se henkilö joka avasi ovet tähän maailmaan, ennen vain ovi oli niin sanotusti raollaan sateenkaarimaailmaan ja ajattelin aina vain automaattisesti olevani hetero vaikka en tuntenut miespuolisiin vetoa ollenkaan.

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/12015314


        Voihan palvelunuudistus...oli kadonnu, vaan onneks oli yhessä kirjeessä...

        "Kirjoittanut: Le Petit Mort

        Musta tuntuu, että omalla tavalla rakastan kaikkia, joihin olen joskus oikeasti rakastunut. Ajan mittaan karisee kaikki ne pikku asiat, jotka silloin tuntuivat suurilta, ja jäljelle jää vain rakastava muisto, kokemus siitä, että on todella jakanut toisen kanssa jotain aivan erityistä, koskettanut tätä ja antanut tämän koskettaa itseään.

        Tavallaan jäljelle jää sellainen... lempeys näitä ihmisiä kohtaan, ja toivoo, että he onnistuisivat elämään hyvän elämän ja olemaan onnellisia, vaikkei se minun kanssani onnistunutkaan.

        Minusta tuntuu siltä, että kun toisen kanssa sielunsa jakaa, sen todella tekee, ja ikuisesti sen jälkeen kantaa osaa toisesta sydämessään, ja on osan itsestään toisen sydämeen luovuttanut.

        Ei tämä ole mitenkään pois nykyiseltä kumppanilta, en vain osaa vihata tai olla välittämättä niistä, jotka kerran olivat rakkaimpia. Olisiko rakkauteni ollut aitoakaan, jos voisin sen noin vain haudata ? "

        "The more you love, the more you can love -- and the more intensely you love. Nor is there any limit on how many you can love. If a person had time enough, he could love all of that majority who are decent and just." -Heinlein"


      • brooklyn nights
        :)pvaliasÖtzi kirjoitti:

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/12015314


        Voihan palvelunuudistus...oli kadonnu, vaan onneks oli yhessä kirjeessä...

        "Kirjoittanut: Le Petit Mort

        Musta tuntuu, että omalla tavalla rakastan kaikkia, joihin olen joskus oikeasti rakastunut. Ajan mittaan karisee kaikki ne pikku asiat, jotka silloin tuntuivat suurilta, ja jäljelle jää vain rakastava muisto, kokemus siitä, että on todella jakanut toisen kanssa jotain aivan erityistä, koskettanut tätä ja antanut tämän koskettaa itseään.

        Tavallaan jäljelle jää sellainen... lempeys näitä ihmisiä kohtaan, ja toivoo, että he onnistuisivat elämään hyvän elämän ja olemaan onnellisia, vaikkei se minun kanssani onnistunutkaan.

        Minusta tuntuu siltä, että kun toisen kanssa sielunsa jakaa, sen todella tekee, ja ikuisesti sen jälkeen kantaa osaa toisesta sydämessään, ja on osan itsestään toisen sydämeen luovuttanut.

        Ei tämä ole mitenkään pois nykyiseltä kumppanilta, en vain osaa vihata tai olla välittämättä niistä, jotka kerran olivat rakkaimpia. Olisiko rakkauteni ollut aitoakaan, jos voisin sen noin vain haudata ? "

        "The more you love, the more you can love -- and the more intensely you love. Nor is there any limit on how many you can love. If a person had time enough, he could love all of that majority who are decent and just." -Heinlein"

        Voi kiitos! Meni ihan ohi tämä vaikka kirjoitin tuonne alemmas viestis jälkeen :)
        Mulla on parempi ja iloisempi mieli ollu pari päivää, tietysti on semmoinen paha olo rinnassa, mutta tänään en oo itkeny yhtään, yritän ajatella positiivisesti tulevaisuutta niinkuin te ihmiset sanoitte, suunnitella mitä haluan olla ja tehdä.

        Mulla olis kysymystä tämän vuoden pridesta kun vihdoin pääsen osallistumaan sinne, sehän kestää muutamankin päivän, niin minne kannattaa mennä ehdottomasti? Mikä on teidän mielestä se must? Mitä teille kuuluu muuten? :) etten vaan itsestäni vaan puhu


      • aksldös
        brooklyn nights kirjoitti:

        Voi kiitos! Meni ihan ohi tämä vaikka kirjoitin tuonne alemmas viestis jälkeen :)
        Mulla on parempi ja iloisempi mieli ollu pari päivää, tietysti on semmoinen paha olo rinnassa, mutta tänään en oo itkeny yhtään, yritän ajatella positiivisesti tulevaisuutta niinkuin te ihmiset sanoitte, suunnitella mitä haluan olla ja tehdä.

        Mulla olis kysymystä tämän vuoden pridesta kun vihdoin pääsen osallistumaan sinne, sehän kestää muutamankin päivän, niin minne kannattaa mennä ehdottomasti? Mikä on teidän mielestä se must? Mitä teille kuuluu muuten? :) etten vaan itsestäni vaan puhu

        Puistojuhlaan, pääjuhlaan ja kulkueeseen. Kyllä lähtee surut!!!


      • Ötzi
        brooklyn nights kirjoitti:

        Voi kiitos! Meni ihan ohi tämä vaikka kirjoitin tuonne alemmas viestis jälkeen :)
        Mulla on parempi ja iloisempi mieli ollu pari päivää, tietysti on semmoinen paha olo rinnassa, mutta tänään en oo itkeny yhtään, yritän ajatella positiivisesti tulevaisuutta niinkuin te ihmiset sanoitte, suunnitella mitä haluan olla ja tehdä.

        Mulla olis kysymystä tämän vuoden pridesta kun vihdoin pääsen osallistumaan sinne, sehän kestää muutamankin päivän, niin minne kannattaa mennä ehdottomasti? Mikä on teidän mielestä se must? Mitä teille kuuluu muuten? :) etten vaan itsestäni vaan puhu

        Aurinko paistaa, vaan ei niin lämmitä ja just tuli lumihiutaleitakin...:)
        Saasnähdä kuin paljo lunta on aamulla.
        Kesänennakko vaikuttaa ihan hyvältä ja itelläkin ilonen mieli. En o koskaan löytäny
        tyttistä keväällä/kesällä, mutta nyt voi löytyäkkin...saas kattoo ny..Ennätyspitkä sinkkukausi senkun vaan pitenee ;P.

        Löytyipäs hienosti esitettynä assosiointi ja dissosiointi, jotka ovat mielestäny
        yksi hyvin tärkee juttu elämässä.
        http://hidastaelamaa.fi/2012/09/oivalluksia-elamani-elokuva/


      • brooklyn nights
        aksldös kirjoitti:

        Puistojuhlaan, pääjuhlaan ja kulkueeseen. Kyllä lähtee surut!!!

        Joo, tuutko ite?:)


      • jovähäniloisempi
        f*ck kirjoitti:

        sun tilanne on sinällään hiukan tuskainen koska se oli yksipuolista rakkautta. Jäi paljon mielikuvituksen varaan ja sehän on loputon.
        Mutta kyllä, ihmiset joita olet rakastanut jää suhun jotenkin. Muistoja tulee aina ja se olisi ihanteellista jos pystyy näkemään ne hyvät asiat ja unohtamaan, päästämään niistä suruista irti. Ihmisiä me ollaan kaikki, virheinemme.

        Ensimmän sydänsuru on aina eeppinen, sen muistaa ikuisesti. Mutta kuten pyörälläajo, kun sen on kerran oppinut, se onnistuu paremmin koko aika. Tällä tarkoitan että jos malttaa kaivella kunnolla itseään, käydä itsensä kanssa keskustelua, katsoa totuutta silmiin ja oppia suremaan, löytää itsestään sen voiman millä noustaan sieltä suruista pois.

        Tärkeintä itselleni oli käydä perusteellisesti koko suhde läpi, mietin missä kohtaa en ollut enää samalla sivulla hänen kanssaan, soimin itseäni etten tajunnut, etten reagoinut jne. Sitten itkin perusteellisesti ja kierin itsesäälissä, kunnes päätin että olisikohan jo aika mennä pikkuisen eteenpäin. Kirjoitin paljon ja siten purin ajatuksiani. Vihasin ja rakastin minikoossa koko suhteen uudelleen päsässäni. Huomasin että vaikka tuntuu ettei ikinä enää mitään voi olla, ainakin aurinko paistoi, oli kivoja ihmisiä ympärillä, suklaakin lakkasi maistumasta kyynelille ja elämä alkoi voittaa. Kuten sinäkin, minä kävin eron läpi yksin. Siitä toisesta ei ollut siihen. Se on aina vaikeampaa, miljoona kysymystä ilman vastausta. Mutta kun oppii päästämään irti, itselläni se oli joskus aika fyysistäkin toimintaa, ravistamaan itsestään sen oman itsensä taas esiin, tajuaa että näin on hyvä.

        Nykyään muistan hänet kaikkine virheineen, mutta neutraalina asiana. Ei vihaa ei rakkautta, vain ensimmäinen luku Rakkauden kirjassani.

        Hän aukaisi sulle oven ja sinä olisit pysähtynyt siihen kynnykselle hänen kanssaan. Älä enää kuvittele päässäsi asioita, mitä jos-skenaarioita, tai vertaa kaikkia häneen. Ajallaan kun olet päässyt tunnekuohuistasi eroon, sä pääset eteenpäin eikä tämä asia jää sun harteille painoiksi. Muistat vain että olet vasta alussa, moni asia odottaa sua eikä ne kaikki ole surkeutta. Tärkeintä on hyväksyä se asia että rakastat häntä, mutta hän ei tule elämääsi tavalla jona haluat. Sen asian kanssa pääset sinuiksi kun alat miettimään miten hän laittoi sut matkasi alkuun, ja nyt sä voisit alkaa sitä elämään.


        Surun pikaopas on, itke, huuda, käy rohkeasti vain kaikki tunteet läpi. Sitten kun aika antaa periksi että voi ajatella niin käy suhteen läpi ja ottaa sieltä ne hyvät asiat ja jättää huonot taakse. Antaa anteeksi itselle ja hänelle. Suhun toi anteeksianto ei päde koska teillä ei ollut mitään. Mutta sitten tulevissa sydänsuruissasi. Älä pelkää surua ja kipua. Ne on vain tunteita, ihan kuin rakkaus. Ne kaikki muokkaa sua, jättää suhun jälkensä. Joten koita opetella kantamaan mukanasi hyviä asioita, ja opettele huonosta ne mitä niistä pitää oppia, heitä ne sitten taaksesi. Elä ajatuksella, kuuntele itseäsi, älä pelkää tunteita, ne on sun omia kaikki, sä pärjäät niille kyllä. Nauti elämästä, kesä edessä, pridet ja muut. Sulle on aukaistu ovi, ehkä on syytä astua sisään eikä enää halailla kynnystä. Hyvää kesää.


        niin ja en pidä tätä vapaaehtoistyöhön verrattavissa ja kannustan kyllä sen tekemiseen, se antaa itselle niin paljon näkökulmia omiin ongelmiin ja iloihin. Kun auttaa toista, isoimman avun ja ilon saa itse. Kun saa jonkun hymyilemään, on päivä aina astetta parempi.

        Sulla on aina fiksua krijoitettavaa! :)


    • mahlaa_suonissa

      Itsekkin olin hetki sitten onneton, enkä oikein enää itsekkään tiennyt että miksi. Minulla oli kaikki ihan hyvin. Löysin kuitenkin mieleni sopukoista paikan, josta löysin myös onnen. :) Oletko esim. koettanut kuvitella millaisen elämän haluaisit itsellesi ja keskittyä siihen sen sijaan kuin siihen, mikä mättää?

      Ja mitä tuohon ensirakkauteen tulee niin itse olin sen takia masentunut ainakin vuodenpäivät. Meistä ei silloin tullut mitään, minä muutin jne. Se oli jotain niin maagista, että mietin voiko elämäni enää koskaan palautua ennalleen. Sen jälkeen minun oli hyvin vaikea löytää mitään tai ketään hänen vertaistaan ja siitäkin syystä olin hyvin masentunut ja ahdistunut... KUNNES nyt sitten vihdoinkin olen löytänyt ihmisen, joka herätti tuon taian minussa jälleen taas henkiin. Tämä tuntuu niin uskomattomalta ja ihanalta! Ennen pelkäsin että pystynkö tuntemaan ketään kohtaan enää sillä tavalla (ja että löydänkö koskaan enää ketään) mutta nyt tuli todistetuksi että kyllä voin! Eli ensirakkaus ei unohdu, mutta ensirakkaus voi kyllä toistua!
      Kaikki on jälleen niin valoisaa ja puhdasta, huumaavaa ja veri kohisee suonissa. Ja taitaa olla myös niin, että hän on huomannut minut. ;) En tietenkään tiedä varmuudella, että tuleeko meistä mitään mutta tuota kipinää jonka nyt löysin uudelleen ei minulta kukaan voi enää viedä pois!

      Joten pää pystyyn nyt vaan! ;)

      • brooklyn nights

        Mukava että löysit kipinän, ihana tunne, pidä kiinni siitä.
        Olen kuvitellut, millaisen elämän haluaisin pohjimmiltaan, mille asioille se perustuisi. Uskon kyllä että asiat selviää. Kiitos teille kaikille, kun jaksoitte kirjoitella, tämähän käy jo terapiasta, tai sitten olettekin ammatiltanne kaikki terapeutteja, heh:) Anteeksi jos en kaikkiin teksteihin vastaa pitkästi, ajateltavaa on paljon, parasta on kun kaikki te halusitte kirjoittaa ja luen kyllä tarkkaan tekstit mitä tänne tuli/tulee.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1896
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1648
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe