Miksi lesbojen parisuhteet ovat niin epävakaita?

vakausvaje?

Hyväksyn sen väitteen että lesboilla olisi hyvinkin lämpimät ja eroottiset suhteet mitä useat tutkimukset ovat väittäneet ja joita tälläkin palstalla on käytetty perusteena väitteille. Mutta miksi tämä asia ei sitten auta tekemään lesbojen parisuhteista pysyviä kun toisaalta kaikki tutkimukset mm. USA:ssa ja Britanniassa ovat tuoneet esille kuinka lesbojen parisuhteet loppuvat huomattavasti helpommin kuin heterojen parisuhteet tai esim. homomiesten? Ovatko lesbot henkisesti niin hormooneja täynnä että heistä ei ole vakaisiin parisuhteisiin vaan he ovat jatkuvasti aina etsimässä uutta ja parempaa ja kyllästyvät ennätysäkkiä uuteen kumppaniinsa?

69

2051

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • f*ck

      sitten kun annat linkkejä näihin tutkimuksiin niin palataan asiaan.
      Henkisest hormoonit on mulle pikkuisen vieraita hormooneja, joten niistäkin voisit avauta enemmän.
      Yleisesti sanoisin että oli ihminen lesbo, hetero, homo, trans jne niin lähtökohta parisuhteelle on ihminen itse. Seksuaalinen suuntautuminen ei määrittele varmastikkaan esim kaikkia lesboja toistensa klooneiksi.

      Olisiko niin että myös ikä on näissä parisuhteissa aika olellinen asia, nuorempana se kumppani saattaa todellakin vaihtua tiuhempaan ja näin olen kuullut huhuja ettei se ole mikään homostelijoiden vitsaus.

      Oletko itse huolissasi siitä että sun parisuhteesi, olettaen että olet lesbo, on huonolla pohjalla lesbouden takia? Vai miks tällainen aihepiiri sua kiinnostaa?

      • vakausvaje

        Lesbian Divorce Shocker: Same-sex marriages between women are considerably more likely to end in divorce than either same-sex male marriages or heterosexual marriages,

        https://same-sex.web.ined.fr/WWW/04Doc124Gunnar.pdf

        Tuo tutkimustulos saatu Norjasta ja Ruotsista.


      • Entäs ne...
        vakausvaje kirjoitti:

        Lesbian Divorce Shocker: Same-sex marriages between women are considerably more likely to end in divorce than either same-sex male marriages or heterosexual marriages,

        https://same-sex.web.ined.fr/WWW/04Doc124Gunnar.pdf

        Tuo tutkimustulos saatu Norjasta ja Ruotsista.

        ...kaikki tutkimukset USA:sta ja Britanniasta, joista mainitsit ekassa aloitusviestissä mainitsit.
        Tuossa Norjasta ja Ruotsissa tehdyssä tutkimuksessa eivät erot olleet kovinkaan suuret.


    • sekopäistä sakkia

      Ei se mikään oikea liitto kuitenkaan ole. Pelkkää kokeilua. Joukossa on niin paljon henkisesti epävakaita tapauksia että ihmetellä täytyy jos suhde kestää paria kuukautta pitempään. Sitäpaitsi heteroliitoissakin tuo tietty joukko naisia on johon erot painottuvat. Ovat luonteeltaan sellaisia että hakevat joko ressukkamiehiä tai sitten jotain pieksäjiä kumppanikseen kun luulevat että voivat "muuttaa miehen".

      • ylläpito

        Asiaa.


    • blmirage

      Näin heteronaisena (ehkä myös hieman biseksuaalisuutta?) muistan kuulleeni sellaisen tieteellisen tutkimustuloksen joka kiteytettiin lauseeseen: child tribes the family.

      Sitä en taas tiedä onko yhteinen lapsi naisparille miten paljon liittoa lujittava tekijä. Luultavasti on mutta en tiedä onko siitä tutkimuksellista tietoa joten vannomatta paras.

    • tilastonikkari 1/2

      Väitteesi on tuulesta temmattu. Tilastokeskuksen sivuja tutkimalla päätyy aivan vastakkaiseen päätelmään:

      Vuonna 2012 solmittiin 28 878 avioliittoa. Avioeroja oli 13 040.

      Parisuhteita rekisteröitiin 329 vuonna 2012. Näistä 110 oli mies- ja 219 naisparia. Rekisteröityjen parien eroja oli 103. Näistä 36 oli mies- ja 67 naisparien eroja.

      Luvuista voi laskea, että heteroiden liitoista 45% päättyy eroon, homomiesten rekisteröidyistä parisuhteista 33% ja lesbojen 31%.

      https://www.stat.fi/til/ssaaty/2012/ssaaty_2012_2013-04-19_tie_001_fi.html

      • Antisankaritar

        Nuo tilastot eivät silti kerro ihan koko totuutta. Lesbo- ja homoparien liittoja on ollut virallisesti paljon vähemmän aikaa, kun taas noissa eronneissa heteroliitoissa on mukana myös vanhempien ihmisten pitempiä liittoja. Osa kuitenkin on hautonut eroaan siihen asti, että lapset ovat aikuisia tai edes isoja.

        En siis ota kantaa suuntaan enkä toiseen muuten. Itse kyllä uskoisin perstuntumalta, että nykyisistä heteroliitoista päätyisi eroon suunnilleen saman verran kuin homo- tai lesboliitoista. Ja kaikkien kohdalla varmaan lapset vähentävät eron todennäköisyyttä. Kuten myös yhteinen omaisuus - lähinnä asunto tms.

        Heteroiden kohdalla tilastoja saattaa notkauttaa se, että nimenomaan heteroissa on enemmän kiihkouskovaisia lahkolaisia, joiden yhteisöissä avioero on kiellettyä - näistä lahkoista lähtöisin olevat lesbot ja homot eivät varmaan noudata lahkon oppeja kovin tarkkaan, koska yleensä ne lahkot tuomitsevat homoseksuaalisuudenkin. Joten jos tilastot ovat "paremmat" heteroiden kohdalla, voi syy olla tämä.


    • asdfjklöld

      Mitenköhän mulla on tuttavapiirissä nimenomaan homoseksuaalisia pariskuntia (sekä naisia että miehiä), jotka ovat olleet jo hyvinkin pari vuosikymmentä yhdessä ja heterotutut ovat järkiään eronneita ja karanneita. Tästä ei mitään virallista totuutta voi tietenkään vetää, mutta tällainen kokemusmaailma mulla. Noin äkkiseltään laskeskelin, et lasten olemassaolo parisuhteessa ei näytä vaikuttavan suuntaan tai toiseen.

    • Ötzi

      Vuosi lesbosuhteessa vastaa seittemäävuotta heterosuhteessa.

      • 13+

        Jestas määhän oon sitte ollu joskus 50 vuotta naimisiss!!!


      • Juupajuuh
        13+ kirjoitti:

        Jestas määhän oon sitte ollu joskus 50 vuotta naimisiss!!!

        Ai kamalaa, itse olen ollut tuon laskukaavan mukaan 154 vuotta:D


    • bkjbkjh

      Yleistys kunniaan !! :D

    • Erkki-Viljami

      Siksi että lesbot ovat NAISIA, tietyllä tavalla naisia potenssiin kaksi. Tietäähän jo perinteestä sen että kun muijalla on stressiä,muuten vaan vituttaa tai palttupäivät päällä, niin ukko kotona saa tuntea sen ekana nahoissaan, eli miksei sitten akkakin?

      Kun lesboilla vielä tunnetusti on vielä enemmän myrkyt päässä kuin heteronaisella ja kaksi samanlaista saman katon alla niin siinä on oikea naiskotkien ilmataistelu edessä! Ei säästellä (verbaalista) nokkaa tahi kynsiä!

      • voitko tarkentaa?

        "Kun lesboilla vielä tunnetusti on vielä enemmän myrkyt päässä"
        Miten niin tunnetusti ja vielä enemmän? Onko tämä jotenkin todistettu fakta?


    • Palturipäivät

      Taidatpa Erkki- Viljami olla oikeassa. Kahden naisen kimpassa myrskyää ja vuosi lesbosuhdetta vastaa seitsämää heterosuhdetta . Siis - aikuiset lesbot elää huimaa intensiivistä elämää parisuhteissaan ; )

    • 20+7

      Eikös muuten suurin osa heteroavioliitoista päädy eroon...?

    • Koska naisen ja naisen välinen suhde ei voi ihmistä tyydyttää niin paljon kuin miehen ja naisen välinen suhde idealistisimmillaan, jää siitä uupumaan aina jotain. Suhde koetaan, jos ei tietoisesti, niin alitajuntaisesti vajaaksi. Kokonaisvaltainen romanttinen luomakunnan kanssa tasapainossa oleva täytymyksen tunne on jäänyt kokematta, jolloin suhde kaatuu yhtä nopeastikuin se on alkanutkin. Näin tapahtuu tosin myös heteromarkkinoilla (vaikka puhun markkinoista, niin en tarkoita, että valuuttana olisi raha), koska nykyaikaiset parisuhteen muodostumiskuviot ovat sairaihkoja - so. perustuvat pinnallisuuteen, ulkokultaisuuteen.

      Tämä on keskustelupalsta ja me heterotkin saamme näes sanoa mielipiteitämme täällä lesbojen keskuudessa, että sillee...

      • petri lolman

        Tyypillisen täysin ulalla olevan heteromiehen heitto. Jospa menisit kyökkipsykologisoimaan vaihteeksi jotakin muuta ihmisryhmää kuten vaikkapa kansainvälisiä pareja ja lässyttämään mukafaktana siitä, että eri kansallisuutta olevien välinen suhde ei voi ihmistä tyydyttää niin paljon kuin samaa kansallisuutta olevien suhde idealistisimmillaan. Ehkäpä löytyy muitakin ryhmiä, joiden emotionaalisen hyvinvoinnin ja psyyken ylivertainen asiantuntija sinä mielipiteinesi olet.

        Itse olen sitä mieltä, että ainoa petri_keckmania aidosti ja syvimmin tyydyttävä suhde voi vallita ainoastaan hänen ja hänen oikean kätensä välillä. Esim. naisen kanssa ainakin toinen osapuoli kokee tiedostamatta suhteen vajaaksi - ja sehän olikin sattumalta samalla se adjektiivi, joka parhaiten petri_keckmania luonnehtii.


      • 9++

        Mistä sä muka tiedät että ettei naisten välinen suhde voi tyydyttää?
        ethän sä nainen oo, et ainaka kuvasta päätellen.
        siis päätelmäsi on kehäpäätelmä. ja se ei ole oikein enää muodissa.


    • qwlj

      Naissuhteet ja gaysuhteet yleensäkin voivat olla hauraampia siksi, että ne eivät edelleenkään ole sosiaalisesti hyväksyttäviä. On kaikenlaista salailua, ulkopuolelta tulevaa vihaa ym., joka kuormittaa suhdetta. Vaikeat erilaisuuden kokemukset, kiusaaminen ja sosiaaliset paineet saattavat haavoittaa mielen pysyvästi jo nuorena ja siksi ihmissuhteet eivät vanhempana kanna. On kumminkin vaikea uskoa, että mitään suurta eroa olisi; nykyään liitot jäävät yhä lyhyemmiksi myös heteroilla. Uskon väitteen kun näen jonkin suomalaistutkimuksen - laadukkaan sellaisen.

      • A nytt

        aivan - minun suhteeni aikoinaan oli osan sisaruksista vaikenema,
        ja se pisin ja myös ne muut.
        olen sinkkuna koska se on minulle henkisesti helpompaa, -hento
        mielenterveyteni ei enää kestä mitään paineita ihmissuhteissa.

        kunnioitan niitä, joilla on jaksamista näiden kekkeruusien keskellä ylläpitää
        normaalia parisuhdetta.
        sellaista päivää ei enää ole että homoista jauhetaan jotain skeidaa,
        jos ei muualla niin ainakin salkkareissaa.

        minun elinaikana ei saa hetken rauhaa näiltä hurskastelijoilta, toivon että
        tulevaisuus on parempi. tässäkin maassa.


      • f*ck
        A nytt kirjoitti:

        aivan - minun suhteeni aikoinaan oli osan sisaruksista vaikenema,
        ja se pisin ja myös ne muut.
        olen sinkkuna koska se on minulle henkisesti helpompaa, -hento
        mielenterveyteni ei enää kestä mitään paineita ihmissuhteissa.

        kunnioitan niitä, joilla on jaksamista näiden kekkeruusien keskellä ylläpitää
        normaalia parisuhdetta.
        sellaista päivää ei enää ole että homoista jauhetaan jotain skeidaa,
        jos ei muualla niin ainakin salkkareissaa.

        minun elinaikana ei saa hetken rauhaa näiltä hurskastelijoilta, toivon että
        tulevaisuus on parempi. tässäkin maassa.

        mä olen pahoillani että sä luovut rakastamisesta ulkopuolisten ihmisten takia. Mä en usko että veri on vettä sakeampaa, tällä tarkoitan että ei se suku ole niin kultaa että kannattaa elämänsä elää heidän mielipiteidensä varassa.
        Mä en sinuna luovuttaisi, usko itseesi ja oikeuteesi olla onnellinen.

        Mä toivon että elämä yllättäisi sut vielä, toisi rakkauden ja yhdessä olisitte vahvempia.


      • lsjkdfls
        f*ck kirjoitti:

        mä olen pahoillani että sä luovut rakastamisesta ulkopuolisten ihmisten takia. Mä en usko että veri on vettä sakeampaa, tällä tarkoitan että ei se suku ole niin kultaa että kannattaa elämänsä elää heidän mielipiteidensä varassa.
        Mä en sinuna luovuttaisi, usko itseesi ja oikeuteesi olla onnellinen.

        Mä toivon että elämä yllättäisi sut vielä, toisi rakkauden ja yhdessä olisitte vahvempia.

        En oo kans ikinä tajunnut, miksi jotkut pyörii sukunsa kanssa vaikka se olis ihan monsteriporukkaa. Ei ole pakko!


      • A nytt
        lsjkdfls kirjoitti:

        En oo kans ikinä tajunnut, miksi jotkut pyörii sukunsa kanssa vaikka se olis ihan monsteriporukkaa. Ei ole pakko!

        Vastaan Teille molemmille,
        -en ole luopunut rakastamisen oikeudestani sukulaisten takia,mutta toki osan
        sukulaisita taholta tullut kielteinen asenne on vaikuttanut myös parisuhteisiini
        -en ole sen kummemmin "pyörinyt sukulaisten kanssa", vaan aivan normi-
        kanssakäymistä___ sukulaisiani en pidä silti "monstereina"
        -en elä kenenkään - en myöskään sukulaisten mielipiteiden varasssa,
        vaan sosiaalisesti arvioin niiden vaikutusta, menikö jakeluun?

        Vedän yhteen: lukekaa näitä avautumisia älkää heti yrittäkö päteä,
        varsinkaan kun ette asiaa sen paremmin tiedä ja tunne.


      • faewrw
        A nytt kirjoitti:

        Vastaan Teille molemmille,
        -en ole luopunut rakastamisen oikeudestani sukulaisten takia,mutta toki osan
        sukulaisita taholta tullut kielteinen asenne on vaikuttanut myös parisuhteisiini
        -en ole sen kummemmin "pyörinyt sukulaisten kanssa", vaan aivan normi-
        kanssakäymistä___ sukulaisiani en pidä silti "monstereina"
        -en elä kenenkään - en myöskään sukulaisten mielipiteiden varasssa,
        vaan sosiaalisesti arvioin niiden vaikutusta, menikö jakeluun?

        Vedän yhteen: lukekaa näitä avautumisia älkää heti yrittäkö päteä,
        varsinkaan kun ette asiaa sen paremmin tiedä ja tunne.

        Mitä tänne sitten kirjoittelet jos et halua kuulla muuta kuin omia ajatuksiasi. Jotka eivät ole kovinkaan fiksuja. Hanki kallonkutistaja ja ala käydä läpi ongelmias, muuten et pääse eteenpäin. Tässä eletään vain kerran ja silloin on syytä olla rehellinen itselle ja muille.


      • A nytt
        faewrw kirjoitti:

        Mitä tänne sitten kirjoittelet jos et halua kuulla muuta kuin omia ajatuksiasi. Jotka eivät ole kovinkaan fiksuja. Hanki kallonkutistaja ja ala käydä läpi ongelmias, muuten et pääse eteenpäin. Tässä eletään vain kerran ja silloin on syytä olla rehellinen itselle ja muille.

        Mikä tässä nyt ärsytti?Kaikilla lesboilla on oikeus kirjoittaa tänne,
        käy sitten "kallonkutistajalla" tai ei.

        Mitä rehellisyyteen tulee, eikö se aika rehellistä ole jos tunnistaa oman
        mielenterveysongelmansa.

        Hyvää pääsiäistä vaan sinnekin.


      • sananvapaus
        faewrw kirjoitti:

        Mitä tänne sitten kirjoittelet jos et halua kuulla muuta kuin omia ajatuksiasi. Jotka eivät ole kovinkaan fiksuja. Hanki kallonkutistaja ja ala käydä läpi ongelmias, muuten et pääse eteenpäin. Tässä eletään vain kerran ja silloin on syytä olla rehellinen itselle ja muille.

        "eletään vain kerran" = fiksu klisee
        -mun ajatukset eivät ehkä ole sun mielestä fiksuja mutta on ne
        ainakin omia


      • pitkä perjantai
        faewrw kirjoitti:

        Mitä tänne sitten kirjoittelet jos et halua kuulla muuta kuin omia ajatuksiasi. Jotka eivät ole kovinkaan fiksuja. Hanki kallonkutistaja ja ala käydä läpi ongelmias, muuten et pääse eteenpäin. Tässä eletään vain kerran ja silloin on syytä olla rehellinen itselle ja muille.

        Mää ainaki uskon tohon sielunvaellukseen. Eli jos toi yx hankkii
        kallonkutistajan niin seuraava elämä on sille paljo helpompaa, JUUH!


      • Kokemusta on...

        Voisin allekirjoittaa ajatuksesi kuormituksista, mitkä ovat rasittaneet paljon mun menneitä suhteitani. Viimeisin suhteeni oli erityisen raskas, koska exälläni oli suhteemme alkaessa 5v lapsi, jonka isä lietsoi vihaa ja kaunaa mua kohtaan, koska oli katkera, kun exäni siirtyi naissuhteeseen. Ja exän äiti ei hyväksynyt mua moneen vuoteen. Oli ikävää olla syvässä rakkaussuhteessa naiseen, jonka läheiset eivät hyväksyneet suhdettamme. Lapsi suhtautui melko hyvin paitsi tullessaan isältään, joka oli usein onnistunut jotenkin siirtämään omaa katkeruuttaan epäsuorasti lapsen asenteeseen mua kohtaan. Oli siinä monta kriisiä melkein yhdeksän vuoden aikana.
        Yleisesti ottaen naissuhteet ovat kokemukseni mukaan olleet kovin haastavia henkisesti. On alkanut tuntua, että lesboissa on suhteessa heteroihin enemmän päihde- ja mielenterveysongelmaisia, mitkä osaltaan selittävät epävakautta parisuhteissa. Tässä yksi syy, miksi olen pysynyt sinkkuna, koska en jaksa enää mitään jatkuvaa varuillaan oloa.


      • f*ck
        Kokemusta on... kirjoitti:

        Voisin allekirjoittaa ajatuksesi kuormituksista, mitkä ovat rasittaneet paljon mun menneitä suhteitani. Viimeisin suhteeni oli erityisen raskas, koska exälläni oli suhteemme alkaessa 5v lapsi, jonka isä lietsoi vihaa ja kaunaa mua kohtaan, koska oli katkera, kun exäni siirtyi naissuhteeseen. Ja exän äiti ei hyväksynyt mua moneen vuoteen. Oli ikävää olla syvässä rakkaussuhteessa naiseen, jonka läheiset eivät hyväksyneet suhdettamme. Lapsi suhtautui melko hyvin paitsi tullessaan isältään, joka oli usein onnistunut jotenkin siirtämään omaa katkeruuttaan epäsuorasti lapsen asenteeseen mua kohtaan. Oli siinä monta kriisiä melkein yhdeksän vuoden aikana.
        Yleisesti ottaen naissuhteet ovat kokemukseni mukaan olleet kovin haastavia henkisesti. On alkanut tuntua, että lesboissa on suhteessa heteroihin enemmän päihde- ja mielenterveysongelmaisia, mitkä osaltaan selittävät epävakautta parisuhteissa. Tässä yksi syy, miksi olen pysynyt sinkkuna, koska en jaksa enää mitään jatkuvaa varuillaan oloa.

        pienet tytöt kasvatetaan olemaan pieniä tyttöjä. Sitten kun ulkoiset paineet iskevät, oli hetero tai ei, alkavat vaikeudet. Pitäisi olla sitä ja tätä, tuhat asiaa samaan aikaan. Miellyttää ennenkaikkea ja kaikkia. Olla fiksu ja kaunis, olla paljon mutta ei liikaa ettei ole uhka jne.


        Mä en usko että lesboissa on ongelmallisia sen enempää kuin heteroissakaan. Naisten asema on aina ollut vaikea, ja se vaikeutuu koko aika. Jos naiselle annettaisiin hyvät lähtökohdat, voimavarat, uskoa itseensä, työkaluja omien vahvuuksien löytämiseen jne. asiat olisi ihan toisin. Mutta vieläkin kasvatetaan sukupuoliroolien mukaan, vieläkin poikia ja tyttöjä kannustetaan erilailla, kasvatetaan rooleihin, opetetaan asenteita. Me eletään henkisesti jossain menneessä ja ei vielä ole tulossa sukupolvea joka ei olisi niin sukupuoleensa kasvatettuja. Toivon että joku päivä sekin sukupolvi tulisi joissa ei ole annettu automaattisesti pojillle sinisiä ja tytöille punaisia, pojille autoja ja tytöillä barbeja jne.

        Naiseudesta saa maksaa kovaa hintaa, maailmalla vielä kovempaa kuin me täällä Suomessa. Joten kun tuntuu että naiset ovat vaikeita, ja ongelmallisia, muistakaa ettei se ole niin yksinkertainen asia. Olla nainen tässä maailmassa.


      • kyyyyyyyyyyykkkk
        f*ck kirjoitti:

        pienet tytöt kasvatetaan olemaan pieniä tyttöjä. Sitten kun ulkoiset paineet iskevät, oli hetero tai ei, alkavat vaikeudet. Pitäisi olla sitä ja tätä, tuhat asiaa samaan aikaan. Miellyttää ennenkaikkea ja kaikkia. Olla fiksu ja kaunis, olla paljon mutta ei liikaa ettei ole uhka jne.


        Mä en usko että lesboissa on ongelmallisia sen enempää kuin heteroissakaan. Naisten asema on aina ollut vaikea, ja se vaikeutuu koko aika. Jos naiselle annettaisiin hyvät lähtökohdat, voimavarat, uskoa itseensä, työkaluja omien vahvuuksien löytämiseen jne. asiat olisi ihan toisin. Mutta vieläkin kasvatetaan sukupuoliroolien mukaan, vieläkin poikia ja tyttöjä kannustetaan erilailla, kasvatetaan rooleihin, opetetaan asenteita. Me eletään henkisesti jossain menneessä ja ei vielä ole tulossa sukupolvea joka ei olisi niin sukupuoleensa kasvatettuja. Toivon että joku päivä sekin sukupolvi tulisi joissa ei ole annettu automaattisesti pojillle sinisiä ja tytöille punaisia, pojille autoja ja tytöillä barbeja jne.

        Naiseudesta saa maksaa kovaa hintaa, maailmalla vielä kovempaa kuin me täällä Suomessa. Joten kun tuntuu että naiset ovat vaikeita, ja ongelmallisia, muistakaa ettei se ole niin yksinkertainen asia. Olla nainen tässä maailmassa.

        Enpä nyt tiedä, onko miehillä sen helpompaa. Hirveän kapea roolimalli, johon kuuluu mm. tunnepuolen tukahduttaminen ja tietyt käyttäymis- ja toimintamallit, ohessa silti paineet hyvät isäksi ja perheen elättäjäksi ja vielä ulkonäköäkin pitäis olla.

        Kyllä naisilla on paremmin asiat, Pohjoismaissa siis. Mun kokemuksen mukaan naiset sotkee ihan itse asiansa ja suhteensa typerillä juonitteluillaan. Suurin osa naisista on kuitenkin ihan fiksuja ja kykeneviä suhteisiin, ainakin myöhemmällä iällä. Samaa ei voi sanoa miehistä. Ei ne erot supujen välillä kumminkaan isoja ole.


      • Kokemusta on...
        f*ck kirjoitti:

        pienet tytöt kasvatetaan olemaan pieniä tyttöjä. Sitten kun ulkoiset paineet iskevät, oli hetero tai ei, alkavat vaikeudet. Pitäisi olla sitä ja tätä, tuhat asiaa samaan aikaan. Miellyttää ennenkaikkea ja kaikkia. Olla fiksu ja kaunis, olla paljon mutta ei liikaa ettei ole uhka jne.


        Mä en usko että lesboissa on ongelmallisia sen enempää kuin heteroissakaan. Naisten asema on aina ollut vaikea, ja se vaikeutuu koko aika. Jos naiselle annettaisiin hyvät lähtökohdat, voimavarat, uskoa itseensä, työkaluja omien vahvuuksien löytämiseen jne. asiat olisi ihan toisin. Mutta vieläkin kasvatetaan sukupuoliroolien mukaan, vieläkin poikia ja tyttöjä kannustetaan erilailla, kasvatetaan rooleihin, opetetaan asenteita. Me eletään henkisesti jossain menneessä ja ei vielä ole tulossa sukupolvea joka ei olisi niin sukupuoleensa kasvatettuja. Toivon että joku päivä sekin sukupolvi tulisi joissa ei ole annettu automaattisesti pojillle sinisiä ja tytöille punaisia, pojille autoja ja tytöillä barbeja jne.

        Naiseudesta saa maksaa kovaa hintaa, maailmalla vielä kovempaa kuin me täällä Suomessa. Joten kun tuntuu että naiset ovat vaikeita, ja ongelmallisia, muistakaa ettei se ole niin yksinkertainen asia. Olla nainen tässä maailmassa.

        "Toivon että joku päivä sekin sukupolvi tulisi joissa ei ole annettu automaattisesti pojillle sinisiä ja tytöille punaisia, pojille autoja ja tytöillä barbeja jne." Tästä aiheesta kirjoitin lukiossa aineen,mistä sain kiitettävän : ))
        Mutta tästä omiin naissuhteisiini takaisin. Mun suhteissani suurin ongelma on ollut luottamuksen puute. Tai siis lähinnä se, et oon itse luottanut liikaa ja sitten joutunut karvaasti pettymään, koska kumppani on pettänyt. Huonoa tuuria, että on sitten ne epäluotettavat naiset sattuneet kohdalleni?
        Pettämiseen tietysti voi olla monenlaisia syitä. Itse kokeilin sitä nuorena sen verran, että kun yksi merkittävä suhde katkesi osin tunarointieni takia niin päätin sitten, että se touhu on kohdallani ohi! Mutta huono "karma" jatkui sitten seuraavissa suhteissani niin, että jokaisessa tulin petetyksi. Siihen ei vaan koskaan totu, valitettavasti. Aina se satuttaa syvästi.


      • ikisinkku syystäkin
        Kokemusta on... kirjoitti:

        Voisin allekirjoittaa ajatuksesi kuormituksista, mitkä ovat rasittaneet paljon mun menneitä suhteitani. Viimeisin suhteeni oli erityisen raskas, koska exälläni oli suhteemme alkaessa 5v lapsi, jonka isä lietsoi vihaa ja kaunaa mua kohtaan, koska oli katkera, kun exäni siirtyi naissuhteeseen. Ja exän äiti ei hyväksynyt mua moneen vuoteen. Oli ikävää olla syvässä rakkaussuhteessa naiseen, jonka läheiset eivät hyväksyneet suhdettamme. Lapsi suhtautui melko hyvin paitsi tullessaan isältään, joka oli usein onnistunut jotenkin siirtämään omaa katkeruuttaan epäsuorasti lapsen asenteeseen mua kohtaan. Oli siinä monta kriisiä melkein yhdeksän vuoden aikana.
        Yleisesti ottaen naissuhteet ovat kokemukseni mukaan olleet kovin haastavia henkisesti. On alkanut tuntua, että lesboissa on suhteessa heteroihin enemmän päihde- ja mielenterveysongelmaisia, mitkä osaltaan selittävät epävakautta parisuhteissa. Tässä yksi syy, miksi olen pysynyt sinkkuna, koska en jaksa enää mitään jatkuvaa varuillaan oloa.

        pitää todella paikkansa, että on enemmän päihde- ja mt-ongelmaisia. Plus luin justiin Kati Mustolan juttua, jossa todettiin, että 40 prosenttia lesboista on kohdanneet kumppaninsa puolelta väkivaltaa... todella kaameeta.


      • Kokemusta on...
        ikisinkku syystäkin kirjoitti:

        pitää todella paikkansa, että on enemmän päihde- ja mt-ongelmaisia. Plus luin justiin Kati Mustolan juttua, jossa todettiin, että 40 prosenttia lesboista on kohdanneet kumppaninsa puolelta väkivaltaa... todella kaameeta.

        Kiva, että joku komppaa! Juu ja turpiinkin on tullut...mutta ei tule enää


      • f*ck
        Kokemusta on... kirjoitti:

        "Toivon että joku päivä sekin sukupolvi tulisi joissa ei ole annettu automaattisesti pojillle sinisiä ja tytöille punaisia, pojille autoja ja tytöillä barbeja jne." Tästä aiheesta kirjoitin lukiossa aineen,mistä sain kiitettävän : ))
        Mutta tästä omiin naissuhteisiini takaisin. Mun suhteissani suurin ongelma on ollut luottamuksen puute. Tai siis lähinnä se, et oon itse luottanut liikaa ja sitten joutunut karvaasti pettymään, koska kumppani on pettänyt. Huonoa tuuria, että on sitten ne epäluotettavat naiset sattuneet kohdalleni?
        Pettämiseen tietysti voi olla monenlaisia syitä. Itse kokeilin sitä nuorena sen verran, että kun yksi merkittävä suhde katkesi osin tunarointieni takia niin päätin sitten, että se touhu on kohdallani ohi! Mutta huono "karma" jatkui sitten seuraavissa suhteissani niin, että jokaisessa tulin petetyksi. Siihen ei vaan koskaan totu, valitettavasti. Aina se satuttaa syvästi.

        hyvä aihe aineelle, onnittelut. Toivoisin enemmänkin roolien romuttamista. Mutta kaikki tapahtuu niin pienillä askelilla, johonkin on jo herätty esim iso lelukauppa ei enää sukupuolijaottele leluljaan jne.

        Pettäminen on ikävä asia, itse kuulun myös siihen osaan ihmiskuntaa joka luottaa ja uskoo, onneksi omalle kohdalle ei ole sattunut kuin yksi suhde jossa oli pettäminen osana, toki siinäkin suhde kaatui muihin asioihin kuin siihen pelkästään.

        Toivon että sun osalta pettäjät jo riittäisi. Ehkä kannattaa ottaa kunnon tapailuaika ennen kuin alkaa mihinkään vakavaan, katsoa miten homma etenee ja onko luottamus suhteessa. Vaikeita asioita aina nuo. Mä itse uskon avoimuuteen, rehellisyyteen, puhumiseen ja selkeyteen. Parisuhteessa ei tarvi olla mystinen, ei salaperäinen, jne. Uskon puhtaasti rakkauteen ja siihen että kun se oikea on kohdalla, ero on kuin yö ja päivä entisiin suuriin rakkauksiin verrattuna. Asiat ottavat ihan eri kurssin, vaikeudet ei erota vaan tekevät vahvemman suhteen jne. Kaikki on vain helpompi ymmärtää ja nähdä mihin kaikki on menossa ja mistä tulossa.

        Uskon myös karmaan, joten ehkä sun kannattaa tehdä jonkinlainen puhdistautuminen ja päästää irti kaikesta mitä nyt olet kantanut mukanasi. Tasata tilit ja aloittaa uusi sivu elämässäsi. Itse tein niin aikoinaan, ja aloin näkemään asioita selkeemmin ja myös muutos minussa avasi oven sille että löysin ihmisen jonka kanssa tulen olemaan lopun elämääni.

        Sellainen itsearviointi itsestään, elämästään, mistä tulee, missä on, mihin haluaa mennä. Se on mun mielestä tärkeää silloin tällöin tehdä. Siinä voi kasia itseensä hiipineitä asioita joita ei tarvi, joita pitää käsitellä, jne. Sellainen oman itsensä inventaario. Kun on selkee kuva itsestä, se selkeyttää sinua myös muille. Se voi olla yksi askel kohti jotain ihan toisenlaisia kokemuksia kuin mitä on tähän asti ollut.


      • f*ck
        ikisinkku syystäkin kirjoitti:

        pitää todella paikkansa, että on enemmän päihde- ja mt-ongelmaisia. Plus luin justiin Kati Mustolan juttua, jossa todettiin, että 40 prosenttia lesboista on kohdanneet kumppaninsa puolelta väkivaltaa... todella kaameeta.

        aika hurja luku, nopealla vilkaisulla otanta vuonna 2012 Suomessa oli perheitä 1 465 733kpl ja "Suomalaisista naisista 4 prosenttia ja miehistä 2,4 prosenttia on kokenut fyysistä väkivaltaa nykyisessä parisuhteessaan. Fyysisen vamman on naisista saanut 1,9 prosenttia ja miehistä 0,7 prosenttia.

        Tiedot käyvät ilmi Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen (Optula) tiistaina julkaisemasta parisuhdeväkivaltaa käsittelevästä verkkokatsauksesta. Sen materiaalina on noin 5 300 suomalaisen haastattelut, jotka tehtiin osana vuoden 2012 kansallista rikosuhritutkimusta

        Mikähän Kati Mustolalla on ollut lähteenä tähän 40 prossaan, en sano etteikö niin olisi, kiinnostaa vain että mistä se luku tulee.


      • f*ck
        ikisinkku syystäkin kirjoitti:

        pitää todella paikkansa, että on enemmän päihde- ja mt-ongelmaisia. Plus luin justiin Kati Mustolan juttua, jossa todettiin, että 40 prosenttia lesboista on kohdanneet kumppaninsa puolelta väkivaltaa... todella kaameeta.

        ja myös tutkimukset missä on todettu että on enemmän mt ja päihdeongelmia. Mutu-tutkimukset on ihan jees, mutta onko jossain ihan selkeetä faktaa tästä että kumpikin niin väkivalta kuin mt ja päihdeongelmat on todella iso prosentuaalinen osa.


      • myöh.heränn.nro 757892
        f*ck kirjoitti:

        hyvä aihe aineelle, onnittelut. Toivoisin enemmänkin roolien romuttamista. Mutta kaikki tapahtuu niin pienillä askelilla, johonkin on jo herätty esim iso lelukauppa ei enää sukupuolijaottele leluljaan jne.

        Pettäminen on ikävä asia, itse kuulun myös siihen osaan ihmiskuntaa joka luottaa ja uskoo, onneksi omalle kohdalle ei ole sattunut kuin yksi suhde jossa oli pettäminen osana, toki siinäkin suhde kaatui muihin asioihin kuin siihen pelkästään.

        Toivon että sun osalta pettäjät jo riittäisi. Ehkä kannattaa ottaa kunnon tapailuaika ennen kuin alkaa mihinkään vakavaan, katsoa miten homma etenee ja onko luottamus suhteessa. Vaikeita asioita aina nuo. Mä itse uskon avoimuuteen, rehellisyyteen, puhumiseen ja selkeyteen. Parisuhteessa ei tarvi olla mystinen, ei salaperäinen, jne. Uskon puhtaasti rakkauteen ja siihen että kun se oikea on kohdalla, ero on kuin yö ja päivä entisiin suuriin rakkauksiin verrattuna. Asiat ottavat ihan eri kurssin, vaikeudet ei erota vaan tekevät vahvemman suhteen jne. Kaikki on vain helpompi ymmärtää ja nähdä mihin kaikki on menossa ja mistä tulossa.

        Uskon myös karmaan, joten ehkä sun kannattaa tehdä jonkinlainen puhdistautuminen ja päästää irti kaikesta mitä nyt olet kantanut mukanasi. Tasata tilit ja aloittaa uusi sivu elämässäsi. Itse tein niin aikoinaan, ja aloin näkemään asioita selkeemmin ja myös muutos minussa avasi oven sille että löysin ihmisen jonka kanssa tulen olemaan lopun elämääni.

        Sellainen itsearviointi itsestään, elämästään, mistä tulee, missä on, mihin haluaa mennä. Se on mun mielestä tärkeää silloin tällöin tehdä. Siinä voi kasia itseensä hiipineitä asioita joita ei tarvi, joita pitää käsitellä, jne. Sellainen oman itsensä inventaario. Kun on selkee kuva itsestä, se selkeyttää sinua myös muille. Se voi olla yksi askel kohti jotain ihan toisenlaisia kokemuksia kuin mitä on tähän asti ollut.

        Kirjoituksesi selvensi päässäni tapahtuvaa sekamelskaa...olen siis "herännyt" siihen todellisuuteen, että tämä avioliitto,lapsiakin on, ikääkin mulla jo yli 40v, on kupla. Ihastuin työkaveriini, mutta hän tuntee ystävyyttä vain ja tavallaan koen sen helpotuksenakin, vaikka tunteet ovat surulliset ja ahdistavatkin. Koska en ole naista edes suudellut, silti haaveilen naisen kosketuksesta ja varsinkin, kun olen ottanut alkoholia, niin OMG sitä kaipausta ja halua tuntea naisen iho omalla iholla, ei kohta uskalla juoda mitään ku pysytellä vesilinjalla...niin eilen tämän ystäväni kanssa puhdistin ilmaa ja kerroin kaikesta,tunteista ja yritin selittää, eihän näitä fiiliksiä niin vaan normihetero voi ymmärtää mikä hänkin on. Tämän avautumisen jälkeen,kenellekään muulle en siis ole kertonut, olin niin poikki ja aivan loppu henkisesti, että eihän tästä muuten voi selvitä kuin avata uusi sivu elämässä ja yrittää koota itsensä. Avioliitto jatkuu ja samoin tää kaappielämä, mutta itellä ainakin pääkoppa ei ole hajoamassa ja nämä kirjoitukset täällä ovat auttaneet, ns.vertaistukea täältä saanut.


      • Kokemusta on...
        f*ck kirjoitti:

        hyvä aihe aineelle, onnittelut. Toivoisin enemmänkin roolien romuttamista. Mutta kaikki tapahtuu niin pienillä askelilla, johonkin on jo herätty esim iso lelukauppa ei enää sukupuolijaottele leluljaan jne.

        Pettäminen on ikävä asia, itse kuulun myös siihen osaan ihmiskuntaa joka luottaa ja uskoo, onneksi omalle kohdalle ei ole sattunut kuin yksi suhde jossa oli pettäminen osana, toki siinäkin suhde kaatui muihin asioihin kuin siihen pelkästään.

        Toivon että sun osalta pettäjät jo riittäisi. Ehkä kannattaa ottaa kunnon tapailuaika ennen kuin alkaa mihinkään vakavaan, katsoa miten homma etenee ja onko luottamus suhteessa. Vaikeita asioita aina nuo. Mä itse uskon avoimuuteen, rehellisyyteen, puhumiseen ja selkeyteen. Parisuhteessa ei tarvi olla mystinen, ei salaperäinen, jne. Uskon puhtaasti rakkauteen ja siihen että kun se oikea on kohdalla, ero on kuin yö ja päivä entisiin suuriin rakkauksiin verrattuna. Asiat ottavat ihan eri kurssin, vaikeudet ei erota vaan tekevät vahvemman suhteen jne. Kaikki on vain helpompi ymmärtää ja nähdä mihin kaikki on menossa ja mistä tulossa.

        Uskon myös karmaan, joten ehkä sun kannattaa tehdä jonkinlainen puhdistautuminen ja päästää irti kaikesta mitä nyt olet kantanut mukanasi. Tasata tilit ja aloittaa uusi sivu elämässäsi. Itse tein niin aikoinaan, ja aloin näkemään asioita selkeemmin ja myös muutos minussa avasi oven sille että löysin ihmisen jonka kanssa tulen olemaan lopun elämääni.

        Sellainen itsearviointi itsestään, elämästään, mistä tulee, missä on, mihin haluaa mennä. Se on mun mielestä tärkeää silloin tällöin tehdä. Siinä voi kasia itseensä hiipineitä asioita joita ei tarvi, joita pitää käsitellä, jne. Sellainen oman itsensä inventaario. Kun on selkee kuva itsestä, se selkeyttää sinua myös muille. Se voi olla yksi askel kohti jotain ihan toisenlaisia kokemuksia kuin mitä on tähän asti ollut.

        Kiitos vinkeistäsi! Tavallaan oon jo pidemmän aikaa tutkiskellut elämääni ja varsinkin ihmissuhteitani ja yrittänyt löytää selityksiä valintoihini ja epäonneeni. Oon yrittänyt silti pysyä positiivisena ja toiveikkaana tulevaisuuden suhteen, vaikka jälkensähän huonot tapahtumat jättävät ja sen liiallisen varautuneisuuden myös.
        Ehkä tämä on osa sitä kuuluisaa "henkistä kasvua"?


      • f*ck
        myöh.heränn.nro 757892 kirjoitti:

        Kirjoituksesi selvensi päässäni tapahtuvaa sekamelskaa...olen siis "herännyt" siihen todellisuuteen, että tämä avioliitto,lapsiakin on, ikääkin mulla jo yli 40v, on kupla. Ihastuin työkaveriini, mutta hän tuntee ystävyyttä vain ja tavallaan koen sen helpotuksenakin, vaikka tunteet ovat surulliset ja ahdistavatkin. Koska en ole naista edes suudellut, silti haaveilen naisen kosketuksesta ja varsinkin, kun olen ottanut alkoholia, niin OMG sitä kaipausta ja halua tuntea naisen iho omalla iholla, ei kohta uskalla juoda mitään ku pysytellä vesilinjalla...niin eilen tämän ystäväni kanssa puhdistin ilmaa ja kerroin kaikesta,tunteista ja yritin selittää, eihän näitä fiiliksiä niin vaan normihetero voi ymmärtää mikä hänkin on. Tämän avautumisen jälkeen,kenellekään muulle en siis ole kertonut, olin niin poikki ja aivan loppu henkisesti, että eihän tästä muuten voi selvitä kuin avata uusi sivu elämässä ja yrittää koota itsensä. Avioliitto jatkuu ja samoin tää kaappielämä, mutta itellä ainakin pääkoppa ei ole hajoamassa ja nämä kirjoitukset täällä ovat auttaneet, ns.vertaistukea täältä saanut.

        parhain myöh.heränn.nro 757892, sulle saattaa jatkossa tulla yllärinä että se sun pääsi ei tyydykkään nyt tähän että sait asiaa puhuttua jollekkin. Nälkä kasvaa syödessä. Ihminen ei ole kone joka jaksaa ja pystyy olemaan välittämättä tunteistaan ja ajatuksistaan. Se miten mä näen sun tilanteen on että sulla on prosessi käynnistynyt. Onhan se varmaan mahdollista jatkaa sitä avioliittoa ja kulissia mutta se käy koko aika vaikeammaksi.

        Sä olet ottanut nyt ekan askeleen eli kertonut jollekkin, lisää askelia tulee eteesi, se on sitten vielä mysteeri miten ponnekkaasti jaksat niistä olla välittämättä ja jaksat pysyä paikallasi.

        Mä soisin että sen sijaan että käyttää energiaansa asioiden pitämisessä ennallaan, suuntaa sen siihen että asiat kulkevat eteenpäin elämän viitoittamalla tiellä.
        Kun sä olet 99v ja mietit taaksepäin kun oli 40 että miksi silloin ajattelit että olet liian vanha muutoksiin, nyt 50 vuotta myöhemmin sä tajuat sen ettei silloin olisi ollut myöhäistä vaan korkea aika vain alkaa elämään elämää joka on sun näköistä.

        Toivon ettei sulle käy noin. Elämä on tässä ja nyt, hyvin yksinkertaista. Sun käsissä on sun onni, se ei ole synti vaan elämää. Niin kauan kun ajattelet miten pitää, mitä muut ajattelee, mitä sulta odotetaan, niin kauan sulla on oma elämä elämättä. Ja se on aina sääli kun näin käy. Elämä on ihan liian arvokasta.


    • Riippuu ihmisistä

      Ei päde kaikkiin; me olemme olleet naiseni kanssa yhdessä nyt toistakymmentä vuotta, suhde toimii edelleen.

    • wlrjwl

      Tässä leikkaus netistä, se olikin jutussa, jossa Mustola mainittiin. Tutkimus on Yhdysvalloista, joten ei välttämättä päde täällä näin suurena lukuna? Toisaalta olemme Euroopan väkivaltaisimpia kansoja parisuhdeväkivallan puolella. Tässä joitain lainauksia:

      Väkivaltaa samaa sukupuolta olevien parisuhteissa ei ole tutkittu Suomessa juuri lainkaan, mutta jotain viitteitä väkivallasta on niin poliisilla kuin seksuaalista tasavertaisuutta ajavan SETA ry:n toimistossakin. Sosiaalityöntekijä Anita Lähteen mukaan lähisuhdeväkivalta etenkin naispareille on niin suuri häpeä, ettei siitä tulla helposti kertomaan.

      Yhdysvaltalaistutkimusten mukaan homoseksuaalissa suhteissa niin miehet kuin naisetkin kohtaavat väkivaltaa selvästi enemmän kuin avioliitossa vastakkaisen sukupuolen kanssa elävät. Lähes 40 prosenttia lesboista oli joutunut kumppaninsa kaltoinkohtelemaksi jossain elämänsä vaiheessa. Heteronaisista vain viidesosa oli kokenut saman. Yhdysvaltain oikeusministeriön tilastojen homomiehistä oli kokenut parisuhdeväkivaltaa reilu viidennes ja heteroista alle kymmenen prosenttia.
      *****
      Homopariskuntien välisistä väkivallasta on hyvin vähän tutkimusta ja se on monimutkaisempaa, kuin heterosuhteissa. Suomessa ei ole olemassa tilastotietoa samaa sukupuolta olevien parien väkivallasta, mutta mm. Englannissa on tehty aiheesta laaja kyselytutkimus (Donovan et al. 2006). Kyselyyn vastasi 800 miestä ja naista (miehiä n. 40 % ja naisia n. 60 %), joista 38 % kertoi kokeneensa väkivaltaa suhteessaan samaa sukupuolta olevaan kumppaniin. Ongelmana tutkittaessa homo-, lesbo, bi- ja transsuhteissa tapahtuvaa väkivaltaa on kuitenkin, että edustavaa otosta on lähes mahdotonta saavuttaa, sillä ylipäänsä ei-heteroseksuaalisissa suhteissa elävien/jossain vaiheessa eläneiden henkilöiden määrää ei voida tarkasti määrittää. Kyselytutkimus kuitenkin osoitti ongelman olevan HLBTQ-yhteisössä [1] laaja. Naissuhteissa koettiin hieman miessuhteita useammin fyysistä väkivaltaa, kun taas miessuhteissa seksuaalinen väkivalta oli yleisempää. Väkivaltaa koettiin usein ensimmäisessä suhteessa samaa sukupuolta olevaan kumppaniin (myös Donovan & Hester 2008)."
      *******
      Several large population-based public health studies are discussed in the November American Psychologist (Vol. 56, No. 11) by Susan Cochran, PhD, an epidemiologist in the University of California, Los Angeles School of Public Health, who authored or co-authored many of the studies. Specifically, the studies find:
      Higher rates of major depression, generalized anxiety disorder and substance use or dependence in lesbian and gay youth.
      Higher rates of recurrent major depression among gay men.
      Higher rates of anxiety, mood and substance use disorders, and suicidal thoughts among people ages 15 to 54 with same-sex partners.
      Higher use of mental health services in men and women reporting same-sex partners.
      ********

      Ongelmien takana piilevät syyt ovat mielestäni sosiaaliset paineet, koulukiusaaminen ja muut erilaisuuteen ja suvaitsemattomuuteen liittyvät llmiöt heteroutta suosivassa ympäristössä. Kun ahdistusta ja henkistä pahoinvointia ryhdytään vielä "parantelemaan" alkoholilla kuten kulttuuriperimäämme kuuluu, on sievä soppa mausteineen valmis.

      Kun ajattelen omaa, muutamia kymmeniä l-naisia käsittävää tuttavapiiriäni, ovat mt-ongelmat kyllä yleisiä, kuten myös ryyppääminen varsinkin nuorempana. Mutta uskon, että ne hiljaista tavallista kotielämää viettävät ovat suuri vähemmistö, jota ei tapaa kapakoissa tai muissakaan riennoissa. Sitä paitsi, esimerkiksi työpaikoilla tapaamistani heteronaisista monella on myös mt-ongelmia mutta heitä pitää kasassa ja tukee suku ja oma perhe, mikä monelta lesbolta puuttuu.

      Todellakin, vaikeasti tutkittava ilmiö. Riittävän suurella otoksella tehdyt kyselyt eivät tavoita parisuhdeväkivaltaa eivätkä mt-ongelmia yhdistettynä homoseksuaalisuuteen (eivät kyllä heteroitakaan). Se mitä julkisuuteen, esimerkiksi oikeuteen, parisuhdeväkivallasta näkyy, on vain jäävuoren huippu varsinkin seksuaalivähemmistöjen kohdalla. Ehkäpä nuoret petraavat tässäkin kun eivät ole niin häpeän valloissa.

      • Kokemusta on...

        "Ongelmien takana piilevät syyt ovat mielestäni sosiaaliset paineet, koulukiusaaminen ja muut erilaisuuteen ja suvaitsemattomuuteen liittyvät llmiöt heteroutta suosivassa ympäristössä. Kun ahdistusta ja henkistä pahoinvointia ryhdytään vielä "parantelemaan" alkoholilla kuten kulttuuriperimäämme kuuluu, on sievä soppa mausteineen valmis." Melko samaa mieltä kanssasi! Liiallinen alkoholin käyttö myös lisää mt-ongelmia huomattavasti! Exälläni juominen toi kaksisuuntaisen mielialahäiriön pintaan ja se kaikki, mitä seurasi ko.asioista tuhosi hyvän rakkaussuhteemme...


      • LLL40+

        "mm. Englannissa on tehty aiheesta laaja kyselytutkimus (Donovan et al. 2006). Kyselyyn vastasi 800 miestä ja naista "
        Englannin väkiluku on 53 miljoonaa, josta 5-10% (2650000-5300000) on homoseksuaaleja, 800 henkilöä kattava tutkimus ei silloin ole laaja. Mutta olen lukenut useita parisuhdeväkivaltaan liittyviä tutkimuksia ja niin ikävää kuin se onkin, niin kaikissa on yhtenevä tulos - naisten välisissä suhteissa esiintyy muita suhdetyyppejä enemmän väkivaltaa. Tosin hyvin harvoissa tutkimuksissa tutkitaan parisuhdeväkivaltaan liittyviä ja johtavia syitä pintaa syvemmältä. Ongelma jää vain roikkumaan tilastotieteellisenä tuloksena ilman yritystä päästä sen todelliseen ytimeen ja sitä kautta löytää parannusehdoituksia ja jopa ratkaisuja.


      • quite depressing
        LLL40+ kirjoitti:

        "mm. Englannissa on tehty aiheesta laaja kyselytutkimus (Donovan et al. 2006). Kyselyyn vastasi 800 miestä ja naista "
        Englannin väkiluku on 53 miljoonaa, josta 5-10% (2650000-5300000) on homoseksuaaleja, 800 henkilöä kattava tutkimus ei silloin ole laaja. Mutta olen lukenut useita parisuhdeväkivaltaan liittyviä tutkimuksia ja niin ikävää kuin se onkin, niin kaikissa on yhtenevä tulos - naisten välisissä suhteissa esiintyy muita suhdetyyppejä enemmän väkivaltaa. Tosin hyvin harvoissa tutkimuksissa tutkitaan parisuhdeväkivaltaan liittyviä ja johtavia syitä pintaa syvemmältä. Ongelma jää vain roikkumaan tilastotieteellisenä tuloksena ilman yritystä päästä sen todelliseen ytimeen ja sitä kautta löytää parannusehdoituksia ja jopa ratkaisuja.

        Ei niitä tutkimuksia ole. Mistä saat kattavan homorekisterin - toivottavasti sellaisia ei pidetä! Eikä lyömisestä voi kysyä lomakkeella.
        Ehkä homous on syndrooma, geneettinen mutaatio, johon kuuluu poikkeavan seksuaalisuuden lisäksi huonot mielenterveysgeenit ja monet muut ongelmat, kehnot sosiaaliset lähtökohdat jne. Ja tän kyllä valitettavasti näkee ja kokee kun vähän liikkuu gaypiireissä.
        Eipä ole häävi viitekehys, prideä en tunne.


      • homo sapiens
        quite depressing kirjoitti:

        Ei niitä tutkimuksia ole. Mistä saat kattavan homorekisterin - toivottavasti sellaisia ei pidetä! Eikä lyömisestä voi kysyä lomakkeella.
        Ehkä homous on syndrooma, geneettinen mutaatio, johon kuuluu poikkeavan seksuaalisuuden lisäksi huonot mielenterveysgeenit ja monet muut ongelmat, kehnot sosiaaliset lähtökohdat jne. Ja tän kyllä valitettavasti näkee ja kokee kun vähän liikkuu gaypiireissä.
        Eipä ole häävi viitekehys, prideä en tunne.

        Homoutta esiintyy erittäin laaja-alaisesti koko eläinkunnassa, miten se silloin voi olla poikkeava seksuaalisuuden muoto, syndrooma tai geneettinen mutaatio? Pitäisikö nyt ruveta tutkimaan apinoiden, delfiinien, leijonien jne. mielenterveysgeenejä ja sosiaalisia lähtökohtia?


      • pyhä sylvi!
        homo sapiens kirjoitti:

        Homoutta esiintyy erittäin laaja-alaisesti koko eläinkunnassa, miten se silloin voi olla poikkeava seksuaalisuuden muoto, syndrooma tai geneettinen mutaatio? Pitäisikö nyt ruveta tutkimaan apinoiden, delfiinien, leijonien jne. mielenterveysgeenejä ja sosiaalisia lähtökohtia?

        Hetero on normi, homoseksuaalisuus aina poikkeama. Ei tarvitse olla kovinkaan lukenut, että tietää tämän. Lajit eivät säilyisi jos homous olisi vallitsevaa, siitä vain on kyse ja siksi raamattukin paasaa homosuhteita vastaan.


    • havukka-aholta

      Suomalaisiin parisuhteisiin kuuluu, että nainen ottaa ohjat käsiinsä ja pitää perheen kasassa, mies tekee mitä käsketään. Naissuhteissa tuleekin tenkkapå, kun molemmat haluaa määrätä. Miehet on myös valmiimpia miellyttämään naistaan kun ne on alakynnessä suhteessa eikä esim. pysty hankkimaan lasta kuin naisen välityksellä. Naispareilla tätäkään ongelmaa ei ole. Heterot on yhdessä lisääntyäkseen ja avioliitto on perinteisesti solmittu koska seksistä seuraa lapsia. Homoseksuaaleilla ei ole pelkoa raskauksista ja seksiä voi harrastaa periaatteessa kenen kanssa vaan niin paljon kuin haluaa. Ja jos taustalla on kiintymyssuhdehäiriö tms., niin mikäpä sopiikaan paremmin.

      En ihmettele, että heterot ajattelee homojen olevan pelkästään seksistä kiinnostuneita. Se pitää monesti paikkansa. Olisko heteroillakaan seksuaalimoraali kummosempi näillä ehdoilla, tuskinpa.

      • f*ck

        jotenkin tuntuu kyllä nihkeälle tuo ajattelumalli, nainen ottaa ohjat ja mies koittaa miellyttää, ja kun raskauksista ei ole pelkoa homoseksuaalit mellastaa sängyssä huoletta.
        Roolijako on mun mielestä yksi iso myytti joka perustuu hetero-oletukselle että suhteessa on mies ja nainen, mies on perheen pää jne joten naispareillakin on oltava tällainen järjestelmä jossa toinen on se suhten mies.

        Joskus tulevaisuudessa ehkä osataan laajemmin ajatella asiat siten ettei vertailukohta ole se heterous.

        Suomessa on sukupolvi jonka kasvatuksessa näkyi sodan tuomat arvet, Suomessa on sukupolvi jossa näkyy laman aiheuttama köyhyys, veren taakka, kuten äitini sanoo, se lisänä niin siitä alkaa syntyä soppa nimeltään Suomi. Viina ja nyrkki, se elää vielä, mutta ehkä on jo valoa tunnelin päässä, aika näyttää mihin suuntaan aletaan mennä. Itse toivon että yhä useampi alkaa ymmärtää viinan, röökin, hällä väliä asenteen olevan niin last season. Mutta totuus on myös se että Suomeen on tullut pysyväksi ja se railo vielä kasvaakin, tuloerojen aiheuttamat ongelmat. Elämä on julmaa, pohjalta on aina vaikeampi ponnistaa.

        Mitä tulee tuohon että heterot ajattele homojen olevan vain seksistä kiinnostuneita johtuu myös siitä että heteroita kiinnostaa mitä homot tekevät seksin aikana. Erilaisuus paukauttaa heteroiden aivot sille tasolle missä ajatellaan perusasioita, seksi ja elämän jatkumo. Nämä huolenaiheet ovat sitten joka keskustelussa se punainen lanka mitä heteroiden kanssa käydään. Seksi ja lisääntyminen. Jotenkin ahdasta.

        Hyvää Juhannusta, homot varmasti panee jussin ja heterot lisääntyy. Ja niin se maailma jatkaa pyörimistään.


      • Kokemusta on...
        f*ck kirjoitti:

        jotenkin tuntuu kyllä nihkeälle tuo ajattelumalli, nainen ottaa ohjat ja mies koittaa miellyttää, ja kun raskauksista ei ole pelkoa homoseksuaalit mellastaa sängyssä huoletta.
        Roolijako on mun mielestä yksi iso myytti joka perustuu hetero-oletukselle että suhteessa on mies ja nainen, mies on perheen pää jne joten naispareillakin on oltava tällainen järjestelmä jossa toinen on se suhten mies.

        Joskus tulevaisuudessa ehkä osataan laajemmin ajatella asiat siten ettei vertailukohta ole se heterous.

        Suomessa on sukupolvi jonka kasvatuksessa näkyi sodan tuomat arvet, Suomessa on sukupolvi jossa näkyy laman aiheuttama köyhyys, veren taakka, kuten äitini sanoo, se lisänä niin siitä alkaa syntyä soppa nimeltään Suomi. Viina ja nyrkki, se elää vielä, mutta ehkä on jo valoa tunnelin päässä, aika näyttää mihin suuntaan aletaan mennä. Itse toivon että yhä useampi alkaa ymmärtää viinan, röökin, hällä väliä asenteen olevan niin last season. Mutta totuus on myös se että Suomeen on tullut pysyväksi ja se railo vielä kasvaakin, tuloerojen aiheuttamat ongelmat. Elämä on julmaa, pohjalta on aina vaikeampi ponnistaa.

        Mitä tulee tuohon että heterot ajattele homojen olevan vain seksistä kiinnostuneita johtuu myös siitä että heteroita kiinnostaa mitä homot tekevät seksin aikana. Erilaisuus paukauttaa heteroiden aivot sille tasolle missä ajatellaan perusasioita, seksi ja elämän jatkumo. Nämä huolenaiheet ovat sitten joka keskustelussa se punainen lanka mitä heteroiden kanssa käydään. Seksi ja lisääntyminen. Jotenkin ahdasta.

        Hyvää Juhannusta, homot varmasti panee jussin ja heterot lisääntyy. Ja niin se maailma jatkaa pyörimistään.

        Mua myös ärsyttää yleinen heterojen asenne, että homot ja lesbot ovat jotenkin "yliseksuaalisia" ja katselevat muita ihmisiä vaan himojen ohjaamina! No ehkä poikkeuksena ne hetskut, jotka oikeasti tuntevat vähemmistöjä eli ovat kavereita, työkavereita jne. Jotkuthan tuntevat suorastaan uhkaa, jos jossain tilanteessa paljastuu, että joku siinä porukassa on h/l. Säälittävää skitsoilua!
        Kyllä omasta elämästäni voin sanoa, että tärkein asia on vahva tunneside eli rakkaus ja kiintymys ja ne, jos toimivat hyvin niin sitten on mahdollisesti luvassa laatuseksiä ; )) Ihan sama kuvio kuin heteromaailmassakin...
        Kaikissa suuntautumisissa on tietenkin myös niitä joukossa, jotka "ajattelevat" enemmän alapäällään. HYVÄÄ JUSSIA!


      • Midsummer
        Kokemusta on... kirjoitti:

        Mua myös ärsyttää yleinen heterojen asenne, että homot ja lesbot ovat jotenkin "yliseksuaalisia" ja katselevat muita ihmisiä vaan himojen ohjaamina! No ehkä poikkeuksena ne hetskut, jotka oikeasti tuntevat vähemmistöjä eli ovat kavereita, työkavereita jne. Jotkuthan tuntevat suorastaan uhkaa, jos jossain tilanteessa paljastuu, että joku siinä porukassa on h/l. Säälittävää skitsoilua!
        Kyllä omasta elämästäni voin sanoa, että tärkein asia on vahva tunneside eli rakkaus ja kiintymys ja ne, jos toimivat hyvin niin sitten on mahdollisesti luvassa laatuseksiä ; )) Ihan sama kuvio kuin heteromaailmassakin...
        Kaikissa suuntautumisissa on tietenkin myös niitä joukossa, jotka "ajattelevat" enemmän alapäällään. HYVÄÄ JUSSIA!

        Ei se kyllä näin mene heteromaailmassakaan. Liitot on yhä kovemmalla koetuksella eikä elämänikäisiä sitoutumisia juuri enää ole. Ei ole pakko, ei tarvi sietää nyrkkiä eikä muutakaan ikävää, yhteiskunta tukee jos jää lasten kanssa yksin. Karkeasti sanoen: mitä nuorempi hetero, sitä lyhyempi liitto.
        En tiedä, miksi seksiä lopulta pitäisi pihdata. Epäilen sen olevan jäänne niiltä ajoilta, jolloin ei ollut ehkäisyä, oli pakko sitoa joku saadakseen lapselle elättäjän yms. Ihmiset kuitenkin on eläimiä. Sitä en tiedä, kestääkö kantti jatkuvia ihmissuhdevaihdoksia - tähän se vapaus taitaa kaatua ennen pitkää.


    • 1 + 1

      Totta. Gaysuhteet on lähinnäseksisuhteita. Seksillä kiristetään ja uskottomuudella kiusataan. Nähnyt tarpeeksi monen tutun suhteessa. En suostuis mutta kaippa se on siks niin kun on vähemmistössä?

    • gillis.

      Homo ja lesbo piirit on niin pienet kaikki säätää ristiin rastiin säätöjä kaikki tietää toisten exät ja nykyiset ....... esim...... jos hetero mies menee pettämään vaimoaan se ei jää siitä kiini .... jos lesbo menee pettää sen tietää kaikki..... lesbot on äärimäisen mustasukkaisia traama tilanteet on aika julmia toisilleen...... sen takia en ole päästänyt juuri ketään lähelle...... koska en halua itse olla siinä samassa oravan pyörässä ......

      • Lähelle vaan

        No herran jestas! Tee omat juttusi ja anna palaa! Naurettavaa miettiä mitä joku muu miettii sun tekemisistä. Kun mä about satavuotta sitten rakastuin niin ei ollut mitään tarvetta selitellä. Muutettin vaan kimppaan ja pidettiin tuparit. Rakkaus sit loppui - tai muuttui - mutta ystävät ja suku pysyi.No problem.Mutta jos on vaan lesbo niin kaippa se sitten on se elämässä määräävä tekijä.Mä olen ihminen ja aina tukka tuuleen katsomassa mitä maailmassa tapahtuu. Mua kiinnostaa kaikki - ei vaan seksi.Seksi on ihanaa mutta maailma on ihana kans ; )


      • Aaargh

        Toden totta pienet on ne piirit ja on tosi vaikeaa löytää joku "ulkopuolinen" ja kunnollinen nainen kumppaniksi. Suurin osa vastenmielistä porukkaa: pettureita, juoppoja tai muuten vaan sekopäitä. Puhun tässä ihan kokemuksesta enkä ennakkoluuloilla.


      • 22+22
        Aaargh kirjoitti:

        Toden totta pienet on ne piirit ja on tosi vaikeaa löytää joku "ulkopuolinen" ja kunnollinen nainen kumppaniksi. Suurin osa vastenmielistä porukkaa: pettureita, juoppoja tai muuten vaan sekopäitä. Puhun tässä ihan kokemuksesta enkä ennakkoluuloilla.

        Yleensä ne valittaa piireistä jotka on ite niissä naamansa kuluttanu sit haluaaki yhtäkkii jonku kivan naisen joka ei oo piireist ku ite ei kelpaa siellä enää kellee. Jos näkee vaa piirit, on ite niissä liian syvällä.


      • gillis.
        22+22 kirjoitti:

        Yleensä ne valittaa piireistä jotka on ite niissä naamansa kuluttanu sit haluaaki yhtäkkii jonku kivan naisen joka ei oo piireist ku ite ei kelpaa siellä enää kellee. Jos näkee vaa piirit, on ite niissä liian syvällä.

        Olaan monesti juteltu mun mies homo ystävien kanssa just näistä traama tilanteista.. mitä jotkun haluaa tahallaan aiheuttaa...


      • aup
        gillis. kirjoitti:

        Olaan monesti juteltu mun mies homo ystävien kanssa just näistä traama tilanteista.. mitä jotkun haluaa tahallaan aiheuttaa...

        Heteromuijat ne vasta draaman osaa!


      • gillis.
        aup kirjoitti:

        Heteromuijat ne vasta draaman osaa!

        Kaikki osaa traamailla


      • gillis.
        aup kirjoitti:

        Heteromuijat ne vasta draaman osaa!

        Jos antaa helposti niin ei se johda mihinkään ... on vain laastari/korvike toiselle


      • hyppynen1
        gillis. kirjoitti:

        Jos antaa helposti niin ei se johda mihinkään ... on vain laastari/korvike toiselle

        Miksi sä aina jankutat antamisesta kokoaika???? Onko sun elämä vain seksin ympärillä?On olemassa ihmisiä jotka ihastuu, rakastuu ja sitten tulee seksi. Sä näköjää pelkäät vaa ettei kukaa anna liian aikaisin tai traamaile. Seki on vaa elämää, jos ei oo sulle ni älä tee mut älä leimaa muita sen mukaa. Seksi ei oo mörkö jota pitää varoo. Anna ihmisten antaa ja saada, ei ne ongelmat seksistä johdu.


      • gillis.
        hyppynen1 kirjoitti:

        Miksi sä aina jankutat antamisesta kokoaika???? Onko sun elämä vain seksin ympärillä?On olemassa ihmisiä jotka ihastuu, rakastuu ja sitten tulee seksi. Sä näköjää pelkäät vaa ettei kukaa anna liian aikaisin tai traamaile. Seki on vaa elämää, jos ei oo sulle ni älä tee mut älä leimaa muita sen mukaa. Seksi ei oo mörkö jota pitää varoo. Anna ihmisten antaa ja saada, ei ne ongelmat seksistä johdu.

        Just sen takia kun en itse anna en arvosta naisia jotka on vain seksin perässä


      • Aaargh
        22+22 kirjoitti:

        Yleensä ne valittaa piireistä jotka on ite niissä naamansa kuluttanu sit haluaaki yhtäkkii jonku kivan naisen joka ei oo piireist ku ite ei kelpaa siellä enää kellee. Jos näkee vaa piirit, on ite niissä liian syvällä.

        En ole liikkunut sellaisissa kapakoissa yms 20v enää, koska se ei ollut silloinkaan mun juttuni vaan tunsin itseni ulkopuoliseksi jostain syystä. Parhaimmat naiset oon löytänyt ihan heteropiireistä : )) kas, kun joskus hetskuillakin napsahtaa ja saattavat ihastua samaan sukupuoleen eli ihmiseen! Näitä on sattunut kouluaikoina ja työelämässä.


      • todellakin =)
        Aaargh kirjoitti:

        Toden totta pienet on ne piirit ja on tosi vaikeaa löytää joku "ulkopuolinen" ja kunnollinen nainen kumppaniksi. Suurin osa vastenmielistä porukkaa: pettureita, juoppoja tai muuten vaan sekopäitä. Puhun tässä ihan kokemuksesta enkä ennakkoluuloilla.

        Sitten kun sattuu olemaan se kunnollinen ja ulkopuolinen niin kaikki ihmiset ovat kovin kateellisia, katkeria, mustiksia ja hyvin ilkeitä, loput sitten muuten vaan rankasti mt-ongelmaisia ja sitten tulee nämä valehtelijat, alkkikset, siipeilevät loisijat ja muuten vaan sekopäät. Itse olen tullut siihen tulokseen, että suomalaiset yleensäkin ovat töykeitä ja kateellisia, puhumattakaan sitten (useimmiten mt-ongelmaisista) lesboista. Kunnollinen saa viettää ihan rauhassa aikansa yksin, sitä toista kunnollista on erittäin, erittäin vaikea saada, mahdotonta se toki ei ole. Toivossa on hyvä elää=) Toisen kunnollisen löytää niistä paikoista, missä yleensäkin kunnolliset ovat, jos löytää. Todennäköisesti.


    • tennarityttö

      Tämä on vain minun mielipiteeni, eikä pohjaudu mihinkään tutkimukseen/ tilastoihin. Oma kokemukseni on, että moni odottaa parisuhteelta "liikaa." Kun alkuhuuma on hälvennyt ja palataan maan pinnalle arkielämään, alkaa se toisesta osapuolesta tuntumaan liian tylsältä ja värittömältä. Ei osata ottaa romantiikkaa irti pienistä asioista: suutelu kaulalle kesken tiskaamisen, pieni flirtti vaatekaupassa, toisen kädestä pitäminen vesisateessa koiran kanssa lenkillä..... Sitä harmaata arkea voi piristää yllättävän pienillä asioilla. Kuitenkin on luultavasti ihan normaalia, ettei parisuhde ole vuodesta toiseen hullua rakastumista ja jatkuvaa ilotulitusta.
      Itse arvostan nimenomaan sitä kumppanuutta ja luottamusta, joka syntyy vain ajan kanssa. Valitettavasti en vielä ole kohdannut sitä toista osapuolta, joka arvostaisi samoja asioita...
      Älkää käsittäkö väärin. Rakastan seksiä ja flirttailua. Mutta nimenomaan sen oman puoliskon kanssa.

      • tennarityttö

        Ja tämä luultavasti koskee yhtä lailla heterosuhteita, mutta osaan nyt puhua vaan omasta kokemuksesta.


      • daffodil
        tennarityttö kirjoitti:

        Ja tämä luultavasti koskee yhtä lailla heterosuhteita, mutta osaan nyt puhua vaan omasta kokemuksesta.

        Kunpa rakastuisikin, mutta kun aloittaa suhteen haaleasti ei se siitä parane vaikka kuinka yrittäisi. Ei ole mitään muistijälkeä, josta pitää kiinni.


    • consuelo66

      Onpa täällä riemastuttavia kommentteja!

      Minä kun olen luullut, että seksuaalinen suuntautuneisuus määrittelee ihmistä vain osittain, ei kokonaan tai edes "pääosin".

      Varmasti on totta, että ei-hetero on riskissä kokea tuplapaineita potenssiin tuhat. Kestä siinä sitten, pääkoppasi kanssa tai suvun, kavereiden...

      Tilastot ei jaksa vakuuttaa, kun eläväinen elämä kuitenkin niin henkilökohtaista eikä omia ratkaisuja tehdessä paljoa tilastot paina.

      Yksin tai yhdessä, sietämistä kummassakin. Hetero tai ei, oman itsen hyväksyminen sellaisena kuin on, hirmu vaikeaa voi olla löytää se tila. Oma sisäistä kaaostaan/balanssiaan jakaa parisuhteessa ja kaikissa suhteissa, olipa seksuaalinen suuntautuneisuus mikä tahansa.

      "Venceremos" !
      Taistelu on elämisen korkein muoto (sen balanssinkin hakemisessa;D)

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2012
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      45
      1537
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1448
    4. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1427
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1405
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1367
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1300
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1230
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe