Epäiletkö hometta? Tässä helppo testi!

Emäntä

Kaikki homeet eivät haise, mutta usein haisevat talot ovat homeessa.

Tällä testillä voit testata miten muut haistavat sinut.

1. Pese froteepyyhe kuumassa lämpötilassa hajusteettomalla pesuaineella.

2. Kuivata pyyhe vaikkapa keittiön tuolin selkänojalla.

3. Ota pyyhe mukaasi ja mene uimahalliin.

4. Kun olet uinut kloorivedessä, nenäsi on ikäänkuin resetoitu, eli pystyt haistamaan tarkemmin. Kun otat pyyhkeesi, haistat pyyhkeessä kotinne hajut niin kuin muut haistavat.

134

26177

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Portto

      Ihan hyvä muuten, mutta mielummin suhteellisen uusi pyyhe, kun vanhat haisee homeelta ja paskalta jo valmiiksi, vaikka kuinka keittäisi ja linkoisi.

      • Hantuukit ysikybäseen

        Missä asteessa peset pyyhkeet?


      • Takaportti
        Hantuukit ysikybäseen kirjoitti:

        Missä asteessa peset pyyhkeet?

        pesen pyyhkeet 90 asteessa käyttäen aina OMO sensitive colouria sekä comfort strawberry huuhteluainetta. Näin saan aina pyyhkeeni silkin pehmeäksi ja miellyttävän tuoksuiseksi.


    • Luotettava testi

      Hyvä ja luotettava homeen pikatesti syntyy paahtoleivän palasta. Aseta vain tuore viipale lautaselle ja kostuta sitä välillä puhtaalla vedellä niin, että se pysyy koko ajan hieman kosteana ei kuitenkaan varsinaiseti märkänä. Lue tulos 3 - 5 päivän päästä. Hometta on, jos viipale on homeessa. Jos on kovin tummaa, voi olla pahakin tai setten vaan Mucor -voileipähometta.

      Meillä toimi loistavasti ja hometta löytyi paljon luotettavammin kuin homekoirilla, jotka vain kuseskeli nurkkiin niin, että piti lähdettää kiireesti asunnosta pois.

      • Melkoista hommaa

        Melkoiset elämäntavat tuo paahtoleipätesti varsinkin jos homehduttaa sen leivän ennen paahtamista ja syöntiä.

        Homekoirat on koulutettu. Sinua äijäriepu ei ilmeisesti. Kuseskeletko mihin sattuu, ja pesetkö edes edes käsiäsi. Ei ole ihme jos paahtikset homehtuu kolmessa päivässä sulla. Tuosta Mucor hajusta muuten tunnistaa pontikankeittäjät. Oikeat "ammattilaiset".


      • Kotilaboratorio

        Hieno ja mielenkiintoinen tuo paahtoleipätesti. Ei tarvitse ostaa Biofactalta alustoja. Onko mitään väliä, minkä leipomon leivällä kokeilee ? Nyt on kotona Lidl:n paahtista ja laitoin juuri "maljan" vetämään. Kirjoittelen sitten tänne, kuinka kävi eli alkoiko "kukkia", miten nopeasti ja mitä kasvoi, jos kasvoi.

        Kiitokset vielä hyvästä ideasta nimimerkille "luotettava testi" ! Tällasta omatoimisuutta tarvitaan, että päästään nopeasti tutkimaan sisäilmaa ja halavalla.


      • Mummeli -48

        Leivän, joka on leivottu hiivaan, kuuluukin homehtua, kun sitä kostutetaan! Ei toimi hometestinä!


    • Piofakta

      Sorry vaan, mutta en varmaan osannut kuvata riittävän tarkasti tuota Brittien BBMT -testiä. Siinä käytetään puhdasta, tuoretta, valkoista paahtoleivän palaa. Meikäläisistä leivistä lähinnä Fazerin vehnäpaahto on käsitykseni mukaan lähinnä oikea.

      Testi menee siis näin: otetaan pussista tuore paahtoleipäviipale, asetetaan se puhtaalle lautaselle, ikäänkuin loikoilemaan kahdeksi tunniksi tutkittavaan huoneeseen tai tilaan (voi olla myös esim. auto, vene, asuntovaunu, navetta, jne.) Tämän jälkeen leipä suljetaan tiiviisti juuri sopivan kokoiseen pakastepussiin, puristetaan liika ilma pois, mutta jätetään pieni ilmarako leivän ja pussin väliin. Sitten odotetaan huoneen lämmössä, mitä tapahtuu vai tapahtuuko. Jos tapahtuu, hiin hometta on. Haluttaessa määrä ja hometyypit voidaan tutkia laboratoriossa ja saada lausunto siitä, kuinka suuri vaara on.

      • sinivihreä

        Nyt alko meilläkin vehnäpaahtoviipale vihertämään ja naapurissa se on ihan kauhean näköinen. Osaisko joku sanoa, mihin laboratorioon se kannattaisi viedä tutkittavaksi ja lausunnon saamista varten. ? Asumme pääkaupunkiseudella Korsossa.


    • sinivihreä

      Teimme homeleipätestin jo vähän aikaa sitten. Testi onnistu tosi hyvin. Kirjahyllyssä olleeseen ja hieman kosteana pidettyyn leipäpalaan tosiaan tuli erinäköisiä ja värisiä tuppoja, monet harmaan vihertäviä ja osa tummia.

      Kiikutimme testileivän kunnolliseen laboratorioon, josta saimme vastauksen parin viikon päästä. Tulos viittaa kuulemma homevaurioon sanottiin. Leivästä löytyi kohtalaisesti elinkykyisten homeitiöiden muodostamia pesäkkeitä lajeina Penicillium, Cladosporium, Chaetomium, Ulocladium, Phoma ja Phialophora. Nämä ilmeisesti sanovat asiantuntijoille jo jotakin. Tuloksen perusteella alettiin tutkia pakkoja ja tiskiallaskaapin pohjalta kapiin levyistä tosiaankin löytyi melkoinen homeiden pesäke. Tiskialtaan poistoputki oli varmaan jo pitemmän aikaa pikku hiljaa vuotanut ja kastellut paikkoja. Nyt oli jo näkyvää hometta ihan reippaasti.

      Parasta tässä oli se, että aika pian kun oli saatu kaikki mätä pois ja tuuleteltu niin olo selvästi parani. Enää ei ole aivasteltu ja yskitty hullun lailla. Kiitos Fazerin paahtoleivän ! Suosittelen lämpimästi !

      • Kotilaboratorio

        Meillä viritettiin lasten kanssa homepyydys (Fasun vehnäpaahto) lautaselle 12.4. ja jo nyt se kukkii kauniisti kaikenlaisia värejä. Viemme vielä "syötimme" laboratorioon tarkempan tutkimukseen. Ilmoittelen tuloksista, jos jotakin mielenkiintoista todetaan. Labrassa voi mennä vielä parikin viikkoa ennen tulosten saamista, jännitetään yhdessä siihen asti.


    • ruisleivän ystävä

      Uskon kyllä, että Fazerin paahtoleipä toimii, mutta onko kukaan kokeillut ruisleipäviipaleilla ja antaako se myös luotettavan tuloksen ?

      • ei onnistu

        ruisleivästä on hankala tulkita tulosta kun siinä on kaikenlaisia pilkkuja jo kaupassa,. kerran oli lidlin pita-leipä homeessa jo kotiin tuotaessa, ja päätteln siitä että autossa täytyi olla hometta, ku. kauppakassit sillä kuljetin. poltettiin heti auto pois kuleksimsta, eikä ole ollut sisäilmaongelmia sen jälkeen kun on pyörällä kaupassa käyty.


    • Home Apuva !!!

      Höh, meillä lapset laitto jonkun leipäpalan ensin vähäksi aikaa telkun päälle, kun joku oli niin neuvonut ja sitten ne laitto sen pakastepussiin ja pussin suu kiinni. Jo nyt 4 päivän päästä siinä on ihan selvästi jotakin. Osaisko joku tietävä sanoa, mitä se voi olla, kun sellasia tavallisen siniharmaan homeen lisäksi on kellertäviä hässäköitä ja sitten sellanen tummempi, missä on ikäänkuin mustapäisiä pienen pieniä nuppineuloja pustysä kun neulatyynyssä lasipäisiä nuppineuloja.

      Pitääkö muuttaa pois vai riittääkö kun hävitämme telkun ja ostamme uuden ? Kuka osaa sanova ? Lapset ainakin jo pelkää, kun vanhassa koulussa jo oli ja se poltettiin.

    • Asjantuntija

      Meillä on tehty sisäilman leipätesti jo muutamaan kertaankin ja toimii tosi hyvin. Suosittelen lämpimästi.

    • vertti-etu

      Miikäli et jaksanut kelata niin tuossa.

      Lainaus Satakunnan Kansa Lauantai 24.5.2014.
      Professori Mirja Salkinoja-Salonen kertoo...

      Lainaus alkaa:

      MIRJA SALKINOJA-SALONEN on tutkinut myös useita taloja ja pannut merkille, että
      tänä päivänä rakennuksetkin myydään myrkytettyinä.
      – Rakennuksiin on pesiytynyt lajeja, joita on vaikea löytää luonnosta. Jos rakennuksia
      on desifioitu rankasti erilaisilla kemikaaleilla, niin sinne tulee mikrobeja,
      jotka kestävät niitä. Professori huomauttaa, että aina kun tapetaan joku, niin tilalle tulee jotain muuta ja olosuhteista riippuu mitä.
      PITKÄN TUTKIJANURAN tehnyt professori ihmettelee, miksi kunnan ja yhteiskunnan
      verovaroilla maksetut viranomaiset tilaavat paikalle kemikaalisoinnin, jos rakennuksen
      sisäilman laadusta tehdään valituksia.
      – Alun perin hyvätkin talot saadaan myrkyttämällä tuhottua sen sijaan, että
      ne korjattaisiin.

      Lainaus loppu.

      Minkälaisella "sisäilmamittauksella" pääset samaan tulokseen tutkittaessa sisäilman myrkyllisyyttä. Vai vielä leipätesteillä huh huh.

    • vertti-eetu

      Jos sisällä sairas ja ulkona ei, niin siitä voi käyttää jokainen omia aivojaan aivan vapaasti.
      Faktaa ja kokemusta on siitäkin kun en älynnyt ajoissa lähteä ja jäin kuunteleen osaamattomien tumpiotten paskanjauhantaa. Meinasi käydä tosi huonosti. Suosittelen jättämään lähdön hetkellä leivät, jauhot, sokerit ja ryynit sinne homekämppään jos mikrobitoksiineja joku puolueton "etsijä" vaikka onnistuu tonkimaan yli sietokyvyn. Viitearvot homenäytteissä ei ole terveysperusteisia. Oma sairastelu ratkaisee ja oma ymmärrys asioitten vakavuudesta.
      "Kaikki ei sairastu mutta jokainen voi": Tiedätkö kuka tuon on kirjoittanut ja se on sitä faktaa parhaasta päästä.
      Varmaa tutkimusmenetelmää ei ole edes aina olemassa joka kohteeseen. Tai on! Ihminen itse on se paras mittari. Toimii sen mukaan vaan.
      Lue vielä tuo M S-S:n juttu. Siitäkin voi päätellä, että vaikka homemyrkyn lähde sattuu löytymään niin uuden vaaran tarjoaa ehkä joku homeentappaja tai myrkkyjen myrkyttäjä. Että silleen.

      Satuja en ala kertomaan enkä konsteja jakele, mutta faktoja pukkaan niin paljon kun niitä ehdin etsimään ja omien kokemusteni kautta eteen uusia jos tulee. Näyttää siltä, että koko ajan tulee. Homeongelma on tässä maassa "räjähtänyt käsiin" kukaan ei enää hallitse kokonaisuutta. Ei edes hallitus. Eikä vielä Hometalkooporukkakaan.

    • vertti-eetu
    • Allu Apu P.

      Hyvä vertti, voisitko kuitenkin ajatella, että kokeilisit tätä testiä ja kertoisit meille sen jälkeen mielipiteesi miten toimi. Jos tämä menetelmä toimii, se voi mullistaa koko hometutkimusalan ja älyttömän hädänalaisten rahastamisen ja mykyillä myrkyttämisen.

      • vertti-eetu

        Nuo kokeilut sopii paremmin entisille litkujen läträäjille ja työttömille kylmäsavusumuttajille. (Suosittelen kunnon hengitys-suojausta ja handut ko vetää vielä käpälään varmuuden vuoks ennen kokeiluu, nii jopa lähtee).
        Eivät varmaan heti leipäänny siihen sähläämiseen.

        Mihin muuten on porukat pölähtäneet kun ei ole olleet täällä tinkaamassa aikoihin uusista "homeenestokemikaaleista" ja niiden tarpeellisuudesta..


    • Rahaa tutkimuksiin
    • L.Ahtaaja

      Mie se en ainaskaa oo joka valehtelloo. Eli kun verttis kirjottelloo petollisista näytteidenpolttajista. Net on ihan eri porukkoo eikä miuta piä siihen sotkoo. Tää pitäs vertinkkii aina muistaa ku kirjottelloo mitä sattuu. Pahast ha mie tällasen muuten otan.

      • vert - etunen

        Saunamajurihan siä. L.Ahtaaja. Se joka retongeist levittellöö itiöt pitkin saunan seinii ja lauteloit. Kivhin net ei oik tartu vaikka kuinka yrität. Sotko sie vuan oma saunas ja piä se omana tietonas. Muuten voi joku luull, ett puolet jutuistas on petäjäist. ja pualet sitä entistä puppua.


      • vertti-eetu

        Tässä vielä totuuksia kokemuksistani ja sählääjien sählääjistä, jos jotakuta vielä jaksaa kiinnostaa: Kolmenämmänkujan, Kaarikadun, Kallioistenkadun ja Järvisenkadun homemurjujen jälkeen olen päässyt uuteen puhtaaseen asuntoon, oma asunto taasen välillä. Onneksi nuo neljä edellistä ei olleet omia, heh heh.

        En neuvo mitään vaan kerron omista kokemuksistani. Saunatestin tein kun Muntersin MCF PHMG homedesinfiointi ja otsonointi meni persiilleen. En ole ollut mitään mieltä enkä ole sitä nytkään, muuta neuvojen antajana olen omaa luokkaani. Kokeilin saunottamista kun minulle niin "ohjeistettiin" ja hyvä tuli. Saunan vain pitää olla riittävän kuuma eli yli 90 astetta ja vihdalla pitää huiskia puolisen tuntia. Saunottamisen jälkeen pesin saunan kaikki pinnat varmuuden vuoksi vielä MCF PHMG homedesinfiointilitkulla ohjeiden mukaan tehtynä tietty.

        Että tässä tältä erää näitä karvasia kokemuksiani. Lupaan taatusti vielä kirjoitella harmiksenne näistä kokemuksistani vähintään pari kertaa päivässä siltä varalta, että tänne eksyisi joku uusi lukija joka ei tiedä, miten kaikki alkoi Kolmenämmänkujalta, tänne levähti ja miten se päättyi.


      • vertti-eetu
        vertti-eetu kirjoitti:

        Tässä vielä totuuksia kokemuksistani ja sählääjien sählääjistä, jos jotakuta vielä jaksaa kiinnostaa: Kolmenämmänkujan, Kaarikadun, Kallioistenkadun ja Järvisenkadun homemurjujen jälkeen olen päässyt uuteen puhtaaseen asuntoon, oma asunto taasen välillä. Onneksi nuo neljä edellistä ei olleet omia, heh heh.

        En neuvo mitään vaan kerron omista kokemuksistani. Saunatestin tein kun Muntersin MCF PHMG homedesinfiointi ja otsonointi meni persiilleen. En ole ollut mitään mieltä enkä ole sitä nytkään, muuta neuvojen antajana olen omaa luokkaani. Kokeilin saunottamista kun minulle niin "ohjeistettiin" ja hyvä tuli. Saunan vain pitää olla riittävän kuuma eli yli 90 astetta ja vihdalla pitää huiskia puolisen tuntia. Saunottamisen jälkeen pesin saunan kaikki pinnat varmuuden vuoksi vielä MCF PHMG homedesinfiointilitkulla ohjeiden mukaan tehtynä tietty.

        Että tässä tältä erää näitä karvasia kokemuksiani. Lupaan taatusti vielä kirjoitella harmiksenne näistä kokemuksistani vähintään pari kertaa päivässä siltä varalta, että tänne eksyisi joku uusi lukija joka ei tiedä, miten kaikki alkoi Kolmenämmänkujalta, tänne levähti ja miten se päättyi.

        L.Ahtaaja saunamajuri ja mitä kaikkea tää allu iso lillu oikein onkaan ja kirjoittelee edelleenkin nimimerkkini alla. Kolmenässänkujan petolliset näytteidenotot lähti tutkintaan samoin Järvisenkadun myös. Saunamajurin kiusaksi kirjoittelen totuuksista vielä pitkään ja litkujen läträäjistä ja petollisten näytteidenottajista lisää kun han tutkimukset lisätietoa tuo tullessann. Heippa nyt tältä erää.
        TA-Aso oli muuten Kolmenässänkujan kämppä. Ovenia tuo Järvisenkatu. Tuota tuo nimimekkiäni jatkuvasti vääryydellä käyttävä ei tainnut tietääkkään.
        Heippa nyt tältä erää. Odotellaan tutkimusten tuloksia.

        Joo MCF PHMG oli nyt saunamajurilla kirjoitettu oikein .Jess! Jotain on kuitenkin tarttunut paksuun kalloon. Ei nii pahst ooo sit männykkään.


    • Nyt mä teen seittemännen ihmeen ja nostan itse paahtoleipäasian pöydälle.

      Pakkohan mun on tutkia asiaa puolueettomasti, koska puolueeton haluaisin lähtökohtaisesti ollakin. Verttis pysyy nyt niin kauan hiljaa että tähän saadaan tolkku.

      Elikä onko jollain jotain linkkejä mistä saa tietoa aiheesta? Olen valmis myös tekemään kokeen itsekin. Se häiritsee jos ihan oikeasti täytyy lähettää leipä labraan. Mutta olen tekemässä kattomme (oletetusti) homeisista eristevilloista testin, niin vakuuttuessani tästä vien leivän niiden mukana *naurahtaa hulluudelleen*

      Tietoja saa lähettää myös yksityisviestillä/ sähköpostilla profiilini kautta. Ties vaikka päätyisi www-sivuilleni.


      Noniin. Kuka vastaa haasteeseen? >:)

    • vertti-eetu ite

      Kaikki testit mitä tekee itse ovat arvottomia oikeudessa. Järjestelmä on vaan sellainen. Mutta jos on kiva tietää, niin voihan sitä ottaa tai otattaa vaikka mitä huuhaa testejä mitä homebisneskin kauppaa ja tuputtaa. Ei se minulta pois ole vaikka ottaisitte niitä leipätestejä ja vockip.... testejänne joka toinen päivä. Eikä minua yhtään edes hymyilytä tämä pelleily.
      Itse oli tuossa pisteessä vielä toukokuu 2010 kun meille olivat petollista otsonointia tekemässä.

      Nyt en hyväksy otsonointia enkä varsinkaan sen jälkeistä näytteidenottoa, en edes "leipätestiä". Nykyisestä asunnosta täytyy ottaa "sisäilman myrkyllisyystesti" Massaspektrometrillä tai jollain vastaavalla luotettavalla menetelmällä.

      tampereen Yliopiston Keinonenältä odottaisin home- ja mikrobitutkimuksiin selvempää syy-yhteyden näyttöä, mutta tuskin "järjestelmä'mme" siihen on vielä valmis. Onhan niitä oikeita tutkimusmenetelmiä olemassa asioiden tosdellisuuden toteen näyttämään, mutta päättäjien, lääkäreiden ja tutkijoiden "tunneli" on liian pitkä yhteisymmärryksen saavuttamiseksi. Joten tehkää sitten niitä leipätestejä vielä muutama vuosi. Voimia niiden tekemiseen sairaana.

      Minä kuitenkin tekisin sen leipätestin rinnalla "Appelsiinitestin". Olen kaksi kertaa ihmetellyt, sitä kun vaimo on tuonut pussillisen appesiineja ja kolmena ensimmäisenä päivänä ne ovat olleet maukkaita ja ok.
      Mutta mutta jo neljäntenä auksun jälkeen melkein puolet mustassa homeessa. Näin on käynyt siis kahdesti homeasunnossa mistä löytii Aspergillus Versicolor, Penicillium ja useita toksiineita tupottavia homeita. Se märkä pyyhetesti siihen kolmanneksi, niin voidaan saada jotain "suuntaa antavaa" tietoa ja halvalla.
      Googlaa hometesti appelsiinilla.

    • Alla Apu-P.

      Ei se hyvä verttis näköjään vaan millään malta olla hiljaa ja sotkeutumatta noihin Fasun leipäviipaletestauksiin, vaikka tällaisesta testauksesta ei mitään tiedäkään, kun ei ole itse viitsinyt kokeilla. Ei se BBMT (Breakfast Bread Mould Test) mikään täällä Suomessa keksitty ole eikä liity mitenkään suomalaiseen MCF PHMG sumhautukseen yms. homekusetukseen tai edes rahastukseen. Päin vastoin, tähän testiin on kaikilla varaa. Leipätesti sopii hyvin ensimmäiseksi testiksi ja kyllä se aika paljon näkemykseni mukaan kertoo sisäilman laadusta, kun homeista on kysymys. Leipätesti on myös ratkaisevasti luotettavampi kuin homekoirin käyttö.

      Tuloksista voi jokainen itsekin jotain päätellä, mutta jos haluaa oikein tarkkaa tietoa, voi kääntyä hometunnistusta tekevän mikrobiologin puoleen.

      • jytkyyyy

        Joo ja kunhan kiikutat tuon "homeleipätestisi" asiana Allu Apu-P vielä eduskuntaan toveri Rinteelle niin siinäpä onkin sitten oikea maaperä mihin homenäkemyksesi istutat.
        Tiet ja homerakentaminen kuntoon heti ja "leipää" pöytään tuhansille.
        Vaalit lähjestyy.


    • Katotaan poijjaat

      Verttis, nyt mä vaan taas palautan pikkasen maan pinnalle: kenet luulet minun vetävän oikeuteen? Kyllä mun tarvii peiliin ihan kattoa tämän hometalon johdosta :D Testit tehään ihan muusta syystä. Elä hermostu siellä kun haastattelen meijän Allua nyt.

      Allu, ethän sä nyt taaskaan kertonu mulle mitä mun kuuluu tehdä? Ostaa Fasu leipä. And then....?

      • Allu Apu-P.

        Pyyhkäse tuoreella Fasun palalla jotakin tasopintaa, jossa ihan vähän pölyä. Eli pinta, joka on ollut alttiina ilmassa leijuvalle laskeumapölylle vähintään muutaman päivän. Sitten leipä tiiviisen, steriiliin muovipussiin, esim. Minigrip. Pitäisi alkaa jotain tapahtumaan 3 - 7 vuorokauden kuluttua. Tässä pää piirteittään se, miten britit ovat neuvoneet.


      • E 200 ...kyllä
        Allu Apu-P. kirjoitti:

        Pyyhkäse tuoreella Fasun palalla jotakin tasopintaa, jossa ihan vähän pölyä. Eli pinta, joka on ollut alttiina ilmassa leijuvalle laskeumapölylle vähintään muutaman päivän. Sitten leipä tiiviisen, steriiliin muovipussiin, esim. Minigrip. Pitäisi alkaa jotain tapahtumaan 3 - 7 vuorokauden kuluttua. Tässä pää piirteittään se, miten britit ovat neuvoneet.

        kannattaa ottaa täs huomioon ja leivän kosteus myös. Ei se pöly eikä hölynpöly siellä minigripis lyhyellä ajalla yksistää. Tää niinku pääpiirtettäin ja voishan sitä testata vaik saunan lauteilla sopivassa lämmössä ja kosteues.
        http://yle.fi/aihe/artikkeli/2007/02/08/paahtoleipa-ei-vanhene

        Kivahan se on testejä ottaa ja näytteitä vaikka voc jos haluaa tietää.


      • Tosi Tosi Iso P.
        E 200 ...kyllä kirjoitti:

        kannattaa ottaa täs huomioon ja leivän kosteus myös. Ei se pöly eikä hölynpöly siellä minigripis lyhyellä ajalla yksistää. Tää niinku pääpiirtettäin ja voishan sitä testata vaik saunan lauteilla sopivassa lämmössä ja kosteues.
        http://yle.fi/aihe/artikkeli/2007/02/08/paahtoleipa-ei-vanhene

        Kivahan se on testejä ottaa ja näytteitä vaikka voc jos haluaa tietää.

        Ei se verttis siis millään voi pysyä syrjässä tästä leipätestistä. Aina vaan pitää esiintyä jonakin ihmeen homealan asiantuntijana, ylituomarina ja veistellä saunasta ja sen takaa, tällä kertaa nimimerkillä E200 ...

        Ei edes ymmärrä, että tuoreen paahtoleivän vesiaktiivisuus on >> 0.7 eli >> 70 % RH ja homehtuminen tapahtuu spontaanisti, kunhan vain pintoja pyyhkimällä ympätään steriiliin leipäpalaan asunnossa leijuneita homeitiöitä vaikka tellun päältä.

        Suosittelen, että verttis etsii Googlen kautta oikeaa tietoa BBMT -testista, miten se tehdään ja tulokset tulkitaan sekä pitää sen jälkeen suunsa kiinni tästä asiasta. Sisäilman testaus on ihan eri asia kuin kärsiä post traumaattisesta syndroomasta MCF PHMG -sumutuksen ja homehöynäytyksen jälkeen.


      • Härskiä hommaa.....
        Tosi Tosi Iso P. kirjoitti:

        Ei se verttis siis millään voi pysyä syrjässä tästä leipätestistä. Aina vaan pitää esiintyä jonakin ihmeen homealan asiantuntijana, ylituomarina ja veistellä saunasta ja sen takaa, tällä kertaa nimimerkillä E200 ...

        Ei edes ymmärrä, että tuoreen paahtoleivän vesiaktiivisuus on >> 0.7 eli >> 70 % RH ja homehtuminen tapahtuu spontaanisti, kunhan vain pintoja pyyhkimällä ympätään steriiliin leipäpalaan asunnossa leijuneita homeitiöitä vaikka tellun päältä.

        Suosittelen, että verttis etsii Googlen kautta oikeaa tietoa BBMT -testista, miten se tehdään ja tulokset tulkitaan sekä pitää sen jälkeen suunsa kiinni tästä asiasta. Sisäilman testaus on ihan eri asia kuin kärsiä post traumaattisesta syndroomasta MCF PHMG -sumutuksen ja homehöynäytyksen jälkeen.

        Niin vielä kerran pojat. Menehän nyt saunamajuri Tosi Iso P. huomenissa heti aamutuimaan sinne eduskuntatalolle ja vetase ne leipäs pussista esille ja pyyhkäse pölyt toveri Rinteen pöydältä. Risikko taitaa olla huomenna vähän toisaalla mutta onhan siellä pöytä kuitenkin paikoillaan. Eduskunnassa on nyt "tapetilla" homekorjaaminen. Vaalit edessä ja äänet lujassa useilla.

        Aivan sama mulle on nuo sun BBMT -testit ne ei kyllä koskaan tule voittamaan Muntersin ja Raksystemsin meille tekemiä virheellisiä näytteidenottoja.

        PHMG ja PHMB sumutukset on kohdallasi taakse jäänyttä elämää hyvä veli ja tämän päivän myrkyt vaikka sallitut ovat tulevaisuuden kielletyt jos tämä homeongelma ei ala yhtään tästä selviämään maassamme oiken tehdyillä homeremonteilla.

        Suosittelen kaveri sulle vielä leipätestisi rinnalle margariini -testiä. jos saat vielä jostain oikein "härskiä", niin aina paree. Ja sit eiku sinne eduskuntatalolle esittämään "Sisäilmasirkuksen" viimeisimmät temput.

        Varmuuden vuoksi jos pyyhkäiset sillä E200 (Sorbiinihappo:sella) leivällä vähän takalistoa, niin alkaa kyllä toksiinit pörrään ihmeissään.


      • vertti se eetu
        Tosi Tosi Iso P. kirjoitti:

        Ei se verttis siis millään voi pysyä syrjässä tästä leipätestistä. Aina vaan pitää esiintyä jonakin ihmeen homealan asiantuntijana, ylituomarina ja veistellä saunasta ja sen takaa, tällä kertaa nimimerkillä E200 ...

        Ei edes ymmärrä, että tuoreen paahtoleivän vesiaktiivisuus on >> 0.7 eli >> 70 % RH ja homehtuminen tapahtuu spontaanisti, kunhan vain pintoja pyyhkimällä ympätään steriiliin leipäpalaan asunnossa leijuneita homeitiöitä vaikka tellun päältä.

        Suosittelen, että verttis etsii Googlen kautta oikeaa tietoa BBMT -testista, miten se tehdään ja tulokset tulkitaan sekä pitää sen jälkeen suunsa kiinni tästä asiasta. Sisäilman testaus on ihan eri asia kuin kärsiä post traumaattisesta syndroomasta MCF PHMG -sumutuksen ja homehöynäytyksen jälkeen.

        Vai vielä "tellun päältä". Meillä on LED-TV päälypinta tai "tellun" paksuus noin 5 cm se on kirjahyllyn syvennyksessä minkä päälylevyn tai kannen syvyys on 30 cm. Olisiko parempi pyyhkäistä pölyt kirjahyllyn päältä ( S 30 cm x L 192 cm x ) kun siinä näkyy olevan enempi pölyäkin kuin "tellun " kapealla yläosalla.

        Jos siitä leipänäytteestä sitten niitä alfatosiineja löytyy, niin heitetäänkö kaatopaikalle kirjahylly vai "tellu" vai molemmat.

        Leipätesti voi kyllä mennä aivan täysin perseelleen jos tuon luet hieman tarkemmin Tosi Tosi Iso P.

        "Aspergilluksen yleisin kasvupaikka on komposti, sillä se hajottaa maatuvaa kasvillisuutta. Se kasvaa myös elävissä kasveissa ja puissa sekä tärkkelystä sisältävissä elintarvikkeissa kuten perunassa ja leivässä".

        http://www.hometieto.info/aspergillus
        Perunatestin kanssa sama tilanne kuten perunalastutestin myös. Aspergillus ja Alfatoksiini-myrkkyä. ;)


      • aflatoksiini
        vertti se eetu kirjoitti:

        Vai vielä "tellun päältä". Meillä on LED-TV päälypinta tai "tellun" paksuus noin 5 cm se on kirjahyllyn syvennyksessä minkä päälylevyn tai kannen syvyys on 30 cm. Olisiko parempi pyyhkäistä pölyt kirjahyllyn päältä ( S 30 cm x L 192 cm x ) kun siinä näkyy olevan enempi pölyäkin kuin "tellun " kapealla yläosalla.

        Jos siitä leipänäytteestä sitten niitä alfatosiineja löytyy, niin heitetäänkö kaatopaikalle kirjahylly vai "tellu" vai molemmat.

        Leipätesti voi kyllä mennä aivan täysin perseelleen jos tuon luet hieman tarkemmin Tosi Tosi Iso P.

        "Aspergilluksen yleisin kasvupaikka on komposti, sillä se hajottaa maatuvaa kasvillisuutta. Se kasvaa myös elävissä kasveissa ja puissa sekä tärkkelystä sisältävissä elintarvikkeissa kuten perunassa ja leivässä".

        http://www.hometieto.info/aspergillus
        Perunatestin kanssa sama tilanne kuten perunalastutestin myös. Aspergillus ja Alfatoksiini-myrkkyä. ;)

        Pitihän se arvata, ettei se Alfatoksiiniuros vertti-eetu malta olla veistelemäti alatyyliseen tapaansa asian vierestä. Ei näköjään opi mitään uuttaa ja siksi kirjoittelee puuta heinää. Pelkäänpä ettei itse edes ymmärrä hävetä.


      • Leipuri Hiiva
        Tosi Tosi Iso P. kirjoitti:

        Ei se verttis siis millään voi pysyä syrjässä tästä leipätestistä. Aina vaan pitää esiintyä jonakin ihmeen homealan asiantuntijana, ylituomarina ja veistellä saunasta ja sen takaa, tällä kertaa nimimerkillä E200 ...

        Ei edes ymmärrä, että tuoreen paahtoleivän vesiaktiivisuus on >> 0.7 eli >> 70 % RH ja homehtuminen tapahtuu spontaanisti, kunhan vain pintoja pyyhkimällä ympätään steriiliin leipäpalaan asunnossa leijuneita homeitiöitä vaikka tellun päältä.

        Suosittelen, että verttis etsii Googlen kautta oikeaa tietoa BBMT -testista, miten se tehdään ja tulokset tulkitaan sekä pitää sen jälkeen suunsa kiinni tästä asiasta. Sisäilman testaus on ihan eri asia kuin kärsiä post traumaattisesta syndroomasta MCF PHMG -sumutuksen ja homehöynäytyksen jälkeen.

        Leipäpala ei ole steriili leipomosta tullessa, terveisin entinen leipomotyöntekijä. Leipomoissa tehdään jatkuvasti ilman homeitiömittauksia. Toisinaan itiöitä on paljon ja tällöin leivät saattavat homehtua jo kaupan hyllyllä. Se ei tarkoita, että kauppa on homeessa, tai kuorma-auto, joka leivät kauppaan vei. :D Eikä sen puoleen leipomokaan.

        Leipätiedotuksen sivuilla sanotaan leivän homehtumisesta näin:
        "Homeitiöitä on kaikkialla; ilmassa, leipomossa, kaupassa, kadulla, kotona. Erinomaisesta tuotantohygieniasta riippumatta muovissa säilytettyyn vaaleaan tai sekaleipään ilmestyy hometta viimeistään 3-4 päivän kuluessa. Homehtumisalttiutta lisää leivän pakkaaminen lämpimänä, sen viipalointi sekä ohut kuori. Lämpö ( 20 - 40 °C), kosteus ja pimeys edistävät homeiden kasvua."


      • alluille ja
        aflatoksiini kirjoitti:

        Pitihän se arvata, ettei se Alfatoksiiniuros vertti-eetu malta olla veistelemäti alatyyliseen tapaansa asian vierestä. Ei näköjään opi mitään uuttaa ja siksi kirjoittelee puuta heinää. Pelkäänpä ettei itse edes ymmärrä hävetä.

        tolloille tiedoksi, että lukekaa oikeaa asiaa kuten tuon Leipuri Hiivan juttu.

        Lukekaa myös mitä tekee E200 leivälle. Koko ajan tässä uutta opitaan ja luetaan myös. Vanhaa paskaa pukkaa allut ja saunamajurit tai sehän on sama vanha häirikkö joka täällä örisee jatkuvasti saunan lauteilta. Et ole alfatoksiini vastannut vielä yhteenkään kysymykseeni tässä vuosien varrella.

        Vastaatko edes tähän. "Mistä aletaan jatkossa tutkimaan ja miten kun fasusta löytyy sitä Aspergillusta ja alfatoksiinia vaikka leivässä olisi käytetty kuinka paljon E200.

        Siis mitä sen jälkeen. Suoritetaanko sinun vai GB:n oppien mukainen "köyhän miehen kurkistelu riskirakenteisiin" vain toisella silmälllä ja tehdäänkö se vasurilla. Halvat on nyt homehuvit mutta olkoon. Jollet oikeaa neuvoa meille anna, niin olet aika pelle koko sisäilmasirkuksessamme.


      • Allu Apu P.
        Leipuri Hiiva kirjoitti:

        Leipäpala ei ole steriili leipomosta tullessa, terveisin entinen leipomotyöntekijä. Leipomoissa tehdään jatkuvasti ilman homeitiömittauksia. Toisinaan itiöitä on paljon ja tällöin leivät saattavat homehtua jo kaupan hyllyllä. Se ei tarkoita, että kauppa on homeessa, tai kuorma-auto, joka leivät kauppaan vei. :D Eikä sen puoleen leipomokaan.

        Leipätiedotuksen sivuilla sanotaan leivän homehtumisesta näin:
        "Homeitiöitä on kaikkialla; ilmassa, leipomossa, kaupassa, kadulla, kotona. Erinomaisesta tuotantohygieniasta riippumatta muovissa säilytettyyn vaaleaan tai sekaleipään ilmestyy hometta viimeistään 3-4 päivän kuluessa. Homehtumisalttiutta lisää leivän pakkaaminen lämpimänä, sen viipalointi sekä ohut kuori. Lämpö ( 20 - 40 °C), kosteus ja pimeys edistävät homeiden kasvua."

        Hyvä Hiiva Leipuri, olet ihan oikessa, kun puhutaa muiden leipomoiden leivistä kuin Fasun vehnäpaahdosta. Muista poiketen Fasun vehnäpaahto on pakattu steriilisti.

        Leipä on steriili homeiden suhteen, kun se tulee kuumana uunista. Jos leipä on sen jälkeen normaalissa leipomon sisätilassa ja pakataan normaalissa leipomotilassa leipä kontaminoituu leipomon ilmassa luonnostaan lentelevistä homeitiöistä. Tällainen normalisti liepomossa pakattu leipä homehtuu tietysti aika nopeasti.

        Fazerin paahteipä ei homehdu, vaikka siinä ei olekaan mitään homehtumista estävää E -koodia. Fasun paahtoleipä pakataan uunista tulemisen jälkeen steriilissä tilassa steriiliin muovipusiisiin. Fasun paahtoleipä ei homehdu, koska se on pakattu steriilinä steriilissä tilassa. Juuri tämän saastumattomuutensa vuoksi vain Fasun paahtoleipä soveltuu sisäilman leipätestiin.


      • Asumisasiantuntija
        alluille ja kirjoitti:

        tolloille tiedoksi, että lukekaa oikeaa asiaa kuten tuon Leipuri Hiivan juttu.

        Lukekaa myös mitä tekee E200 leivälle. Koko ajan tässä uutta opitaan ja luetaan myös. Vanhaa paskaa pukkaa allut ja saunamajurit tai sehän on sama vanha häirikkö joka täällä örisee jatkuvasti saunan lauteilta. Et ole alfatoksiini vastannut vielä yhteenkään kysymykseeni tässä vuosien varrella.

        Vastaatko edes tähän. "Mistä aletaan jatkossa tutkimaan ja miten kun fasusta löytyy sitä Aspergillusta ja alfatoksiinia vaikka leivässä olisi käytetty kuinka paljon E200.

        Siis mitä sen jälkeen. Suoritetaanko sinun vai GB:n oppien mukainen "köyhän miehen kurkistelu riskirakenteisiin" vain toisella silmälllä ja tehdäänkö se vasurilla. Halvat on nyt homehuvit mutta olkoon. Jollet oikeaa neuvoa meille anna, niin olet aika pelle koko sisäilmasirkuksessamme.

        Tottakai tutkimuksia pitää jatkaa, jos ensin TV -leivällä todetaan runsaasti täysin asiaan kuulumatonta lajistoa, kuten esimerkiksi Chaetomium, Trichoderma tai Aspergillus flavus, Stachysta puhumattakaan. Muuten, Stachybotrys tulee leipätestillä paljon paremmin esiin kuin millään muulla viljelymenetelmällä !!!

        Tutkimusta jatketaan seuraavassa vaiheessa ottamallä näytteet epäilyksen alaisista rakenteista, paikat vaan reilusti avaamalla. Näyte otetaan rakenteen sisäpinnoista pyyhkimällä tuoreella paahtoleivän palalla. Toinen ja ehkä parempi mahdollisuus on, että 1 cm3 verran hienonnettua materiaalia ripotellaan leipäviipaleen päälle (käytettävä steriilejä kortsusormikkaita). Sitten leipäviipale suljetaan välittömästi tiiviiseen Minigrip -pusiin ja odotetaan, mitä tapahtuu. Tulokset tulkitaan STM:n Sisäilmaohjeen 2003:2 ja Sisäilmaoppaan sovellutuksen mukaisesti. Pesäkemäärät ilmoitetaan cpu/leitä tai /- -asteikolla - - .


    • miSsiS

      Tosi Tosi Iso P: Koitan huomenna tutkia asian pohjat ja laittaa Fasun ostoslistalle.

      Hiukan tuo alkupään leipämössötutkijan labra hämää.

    • niin niin

      joo joo

    • Faktaa.

      Allergioista yli 30 % hoidetaan kuntoon lumelääkkeillä....Se siitä homeen haitallisuudesta.

      • Allu Apu P.

        Homeilla ja homeiden aiheuttamilla oireilla ei ole kovinkaan paljoa tekemistä allergian kanssa. Vain hyvin harvoissa tapauksissa homealtistus johtaa herkistymiseen eli allergiaan homeille.

        Erheellisesti homeiden yleisesti aiheuttamia ärsytysoireita, tulehduksia ja myrkytysoireita luullaan homeiden aiheuttamiksi allergiaoireiksi. Tämän perusteelle homeiden aiheuttamia oireita ja saurauksia ei voida hoitaa allergia- eikä lumelääkkeillä. Homeoireet ja sairaudet hoidetaan hoitamalla rakennus kuntoon ja siinäkään eivät auta allergia- eikä lumeläkkeet kuten MFC PHMG tai mitkään peroksidit ja otsoni.


      • Son sitä faktaa
        Allu Apu P. kirjoitti:

        Homeilla ja homeiden aiheuttamilla oireilla ei ole kovinkaan paljoa tekemistä allergian kanssa. Vain hyvin harvoissa tapauksissa homealtistus johtaa herkistymiseen eli allergiaan homeille.

        Erheellisesti homeiden yleisesti aiheuttamia ärsytysoireita, tulehduksia ja myrkytysoireita luullaan homeiden aiheuttamiksi allergiaoireiksi. Tämän perusteelle homeiden aiheuttamia oireita ja saurauksia ei voida hoitaa allergia- eikä lumelääkkeillä. Homeoireet ja sairaudet hoidetaan hoitamalla rakennus kuntoon ja siinäkään eivät auta allergia- eikä lumeläkkeet kuten MFC PHMG tai mitkään peroksidit ja otsoni.

        Kaikki MFC PHMG tai peroksidil ja otsonilla käsitelty saastunut materiaali kiikutetaan kaatopaikalle, järjestyksessä, että kiuas ensin ja sitten lauteet. Pehmolelutkin.
        Leipätesti heti välittömästi sen jälkeen kun kamat on kiikutettu pois. Pölyä löytyy silloin enempi mitä leivän päälle kaapia. Jos leiville sitä Aspergillus myrkkyy lykkää, niin ompahan ainakin esileikki tehty ko kämppä tyhyjä. Seuraavaksi se homekoira sitten kehiin nii on tilaa missä raapia ku ei ole enää mitään esteitä ja voi tehdä tosi tarkkan tutkimuksen.

        Aivan oikein allu apuva p. Ei ne homeet mutta myrkyt Toksiini=myrkky.

        "Toksisten vaikutusten lisäksi homeet aiheuttavat yliherkkyysoireita ja tulehdussairauksia".
        http://www.ositum.fi/index.php?p=Terveyshaitat

        MCF PHMG ja vastaavien homedesinfiontikäsittelyjen jälkeen on siinä kämpässä sairastumisen syy MYRKYTYS. Siitäkin huolimatta vaikka olisi leipätestit otettu myrkytysten jälkeen ja saunan lauteet kiikutettu kaatikselle.

        Vai mitä sanoo saunamajuri allu tohon. LED Tellu olisi hyvä yrittää saada puhtaaksi vaikka jollain "normaali" vesipesulla, mutta ei kuitenkaan painepesurilla saunassakaan.


    • Hometta löytyy aina.

      No,jo on palstalla viisaita.Ainahan ruoka homehtuu,jos on kosteana lämpimässä.Oli hometalo tai ilman hometta oleva. Homeesta on tullut ihan sairas vilitys Suomessa.

      • Aivan sairas busines

        Jollet muuta osaa, niin ala homemyrkkyjen sumhauttajaksi.
        "Homeesta on tullut ihan sairas vilitys Suomessa".

        Miljoonabusines Suomessa. Korvakuulolta homeen tonkijaksi vielä "omilla eväillä, leivillä" ihan itsekseen opettelemalla mitään valvontaa ei ole meillä ainakaan ollut. Sairas villitys totta tosiaan.


      • Allu Apu P.

        Hyvä Hiiva Leipuri, olet ihan oikessa, kun puhutaa muiden leipomoiden leivistä kuin Fasun vehnäpaahdosta. Muista poiketen Fasun vehnäpaahto on pakattu steriilisti.

        Leipä on steriili homeiden suhteen, kun se tulee kuumana uunista. Jos leipä on sen jälkeen normaalissa leipomon sisätilassa ja pakataan normaalissa leipomotilassa leipä kontaminoituu leipomon ilmassa luonnostaan lentelevistä homeitiöistä. Tällainen normalisti leipomossa pakattu leipä homehtuu tietysti aika nopeasti.

        Fazerin paahtoleipä ei homehdu, vaikka siinä ei olekaan mitään homehtumista estävää "E -koodia". Fasun paahtoleipä pakataan uunista tulemisen jälkeen steriilissä tilassa steriiliin muovipusiisiin.

        Fasun paahtoleipä ei homehdu, koska se on pakattu steriilinä steriilissä tilassa. Juuri tämän saastumattomuutensa vuoksi vain Fasun paahtoleipä soveltuu sisäilman leipätestiin.


      • Tässä apuva tuloo
        Allu Apu P. kirjoitti:

        Hyvä Hiiva Leipuri, olet ihan oikessa, kun puhutaa muiden leipomoiden leivistä kuin Fasun vehnäpaahdosta. Muista poiketen Fasun vehnäpaahto on pakattu steriilisti.

        Leipä on steriili homeiden suhteen, kun se tulee kuumana uunista. Jos leipä on sen jälkeen normaalissa leipomon sisätilassa ja pakataan normaalissa leipomotilassa leipä kontaminoituu leipomon ilmassa luonnostaan lentelevistä homeitiöistä. Tällainen normalisti leipomossa pakattu leipä homehtuu tietysti aika nopeasti.

        Fazerin paahtoleipä ei homehdu, vaikka siinä ei olekaan mitään homehtumista estävää "E -koodia". Fasun paahtoleipä pakataan uunista tulemisen jälkeen steriilissä tilassa steriiliin muovipusiisiin.

        Fasun paahtoleipä ei homehdu, koska se on pakattu steriilinä steriilissä tilassa. Juuri tämän saastumattomuutensa vuoksi vain Fasun paahtoleipä soveltuu sisäilman leipätestiin.

        Allun apua sitä vanhaa paaskaaaataas. Kyllä sulla näyttää olevan raskasta työttömänä ja pukkaat jatkuvasti noita höpö höpö juttujasi. Saunalämpöisiäkin.

        Älkää hyvät ihmiset uskoko kaikkien allujen ja vallujen vääristelyjä ja vähättelyjä.
        Niistä ei ole mitään apua kenellekään, leikkivät vaan tosi tosi isoa P.

        Kaikki leivät soveltuu sisäilman myrkyllisyyden testaukseen sen alfatoksiinin. Sitä ei vaan ole nämä allut ja vallut vielä kertoneet, mitä tehdään sen leipätestin jälkeen kun Aspergillusta ja Alfatoksiinia löytyy. Työnnetäänkö sen testitulloksen jälkeen sormi köyhän suuhun vai mihin.

        Mikä on sen leipähometestin perimmäinen tarkoitus ja hyöty loppujen lopuksi. Minusta siitä ei ole mitään varsinaista hyötyä ainakaan sen testin ottajalle kun sillä ei selviä ainakaan kesäkeleillä otettuna se mistä aletaan sitä hompaskaa tonkimaan. Mennäänkö pihan perälle pottumaalle vai saunan nurkkiin tonkimaaan sitä myrkyllisyyttä, tai mitä aletaan ekaks nakkelemaan kartanolle, ostetaanko seuraavaksi ilmankosteuden poistaja vai ilmanpuhdistaja tai ilmankostuttaja vai kaksi. Hommataanko terveysmies vaistonvaraisiin ja aistinvaraisiin tutkimuksiin tai luotetaanko niihin yhtään yleensä, tai tilataanko oikea itseoppinut homekusettaja home-ehkäiseen jollakin litkulla irtaimisto ja samalla koko huusholli ennen niitä mahdollisia VOC näytteiden ottoja mitä kiikutetaan sitten terveudensuojeluviranomaislle todisteena, että ei löytynytkään mitään vaikka leipätesti näyttikin toisin. No sisäilmanäytteet ainakin 6 kertaa eri päivinä jos ne näyttää kaikki saman tuloksen vai mitä tässä oiken tehhään sen leipätestin jälkeen jos hommeessa oli siellä minigrip pussissa. Ihan tässä ollaan ymmällä kun jatkotoimenpiteistä ei nuo kaikkitietävt allut, isot eikä pienet kerkko mithän. Miten se siellä isoss britaniassa sen leipätestin jälkeen pelaavat. Riittääkö heille se mitä näkyy ja mitä mitaleja pukkaavat nyrkkiin. Meillä ei vielä vissiin nätä kotitosikolookien näytteidenottoja palkita. Ehkä kymmenen vuoden päästä kun saadaan niitä oikeita työkaluja myrkkyjen poistoonkin irtaimistoista niille kuvan kuivaajilla.

        Homekoiran minä kuitenkin tilaan ensimmäisenä ja sitten kirvesmiehen ilman litkupönttöjä se on halvin varmoista hometesteistä ja oikea menettelytapa selvitä hengissä pitemmän päälle myrkyllisessä asunnossa.


      • ALFA VERTTI
        Tässä apuva tuloo kirjoitti:

        Allun apua sitä vanhaa paaskaaaataas. Kyllä sulla näyttää olevan raskasta työttömänä ja pukkaat jatkuvasti noita höpö höpö juttujasi. Saunalämpöisiäkin.

        Älkää hyvät ihmiset uskoko kaikkien allujen ja vallujen vääristelyjä ja vähättelyjä.
        Niistä ei ole mitään apua kenellekään, leikkivät vaan tosi tosi isoa P.

        Kaikki leivät soveltuu sisäilman myrkyllisyyden testaukseen sen alfatoksiinin. Sitä ei vaan ole nämä allut ja vallut vielä kertoneet, mitä tehdään sen leipätestin jälkeen kun Aspergillusta ja Alfatoksiinia löytyy. Työnnetäänkö sen testitulloksen jälkeen sormi köyhän suuhun vai mihin.

        Mikä on sen leipähometestin perimmäinen tarkoitus ja hyöty loppujen lopuksi. Minusta siitä ei ole mitään varsinaista hyötyä ainakaan sen testin ottajalle kun sillä ei selviä ainakaan kesäkeleillä otettuna se mistä aletaan sitä hompaskaa tonkimaan. Mennäänkö pihan perälle pottumaalle vai saunan nurkkiin tonkimaaan sitä myrkyllisyyttä, tai mitä aletaan ekaks nakkelemaan kartanolle, ostetaanko seuraavaksi ilmankosteuden poistaja vai ilmanpuhdistaja tai ilmankostuttaja vai kaksi. Hommataanko terveysmies vaistonvaraisiin ja aistinvaraisiin tutkimuksiin tai luotetaanko niihin yhtään yleensä, tai tilataanko oikea itseoppinut homekusettaja home-ehkäiseen jollakin litkulla irtaimisto ja samalla koko huusholli ennen niitä mahdollisia VOC näytteiden ottoja mitä kiikutetaan sitten terveudensuojeluviranomaislle todisteena, että ei löytynytkään mitään vaikka leipätesti näyttikin toisin. No sisäilmanäytteet ainakin 6 kertaa eri päivinä jos ne näyttää kaikki saman tuloksen vai mitä tässä oiken tehhään sen leipätestin jälkeen jos hommeessa oli siellä minigrip pussissa. Ihan tässä ollaan ymmällä kun jatkotoimenpiteistä ei nuo kaikkitietävt allut, isot eikä pienet kerkko mithän. Miten se siellä isoss britaniassa sen leipätestin jälkeen pelaavat. Riittääkö heille se mitä näkyy ja mitä mitaleja pukkaavat nyrkkiin. Meillä ei vielä vissiin nätä kotitosikolookien näytteidenottoja palkita. Ehkä kymmenen vuoden päästä kun saadaan niitä oikeita työkaluja myrkkyjen poistoonkin irtaimistoista niille kuvan kuivaajilla.

        Homekoiran minä kuitenkin tilaan ensimmäisenä ja sitten kirvesmiehen ilman litkupönttöjä se on halvin varmoista hometesteistä ja oikea menettelytapa selvitä hengissä pitemmän päälle myrkyllisessä asunnossa.

        Niin, siis mitä vääristelin ja vähättelin ? Anteeksi vain vertti-eetu, kun kirjotin leivän homehtumisesta ja siitä miksi Fasun paahtoleipä ei homehdu ennenkuin se on otettu pussista pois ja juuri siksi soveltuu homeleipätestin tekemiseen. Mikä tässä meni väärin ?!

        Olen täällä vain koittanut tuoda korteni kekoon kertoakseni homeista kärsiville kansalaisille, miten päästään alkuun edullisella tasteuksella. Toisille ei vain näytä käyvän se, että autetaan hädässä olevia ihmisiä. Että viitsitäänkin irvailla kaiken maailman saunoista ja niiden lauteista sekä puolustetaan vielä kaiken kukkuraksi asuntojen sumuttamista erilaisilla homemyrkyillä, kun asunnot pitäisi ensin kunnolla tutkia mm. (Fazerin leivällä) ja korjata homehtuneet rakenteet. Kaikki sisätilojen ja irtaimiston otosnoinnnit ja PHMG -sumutukset ovat vaarallisia eivätkä auta mitään, sano vertti-eeetu mitä tahansa.

        Vaikka vertti-eetu muuta väittää, ei myrkyllä lähde edes aflatoksiini (lue oikein AFLATOKSIINI eikä siis mikään Alfauroksen Alfatoksiini, kunten tämäkin on pitänyt vääristää)


      • Seuraavana PHMB
        ALFA VERTTI kirjoitti:

        Niin, siis mitä vääristelin ja vähättelin ? Anteeksi vain vertti-eetu, kun kirjotin leivän homehtumisesta ja siitä miksi Fasun paahtoleipä ei homehdu ennenkuin se on otettu pussista pois ja juuri siksi soveltuu homeleipätestin tekemiseen. Mikä tässä meni väärin ?!

        Olen täällä vain koittanut tuoda korteni kekoon kertoakseni homeista kärsiville kansalaisille, miten päästään alkuun edullisella tasteuksella. Toisille ei vain näytä käyvän se, että autetaan hädässä olevia ihmisiä. Että viitsitäänkin irvailla kaiken maailman saunoista ja niiden lauteista sekä puolustetaan vielä kaiken kukkuraksi asuntojen sumuttamista erilaisilla homemyrkyillä, kun asunnot pitäisi ensin kunnolla tutkia mm. (Fazerin leivällä) ja korjata homehtuneet rakenteet. Kaikki sisätilojen ja irtaimiston otosnoinnnit ja PHMG -sumutukset ovat vaarallisia eivätkä auta mitään, sano vertti-eeetu mitä tahansa.

        Vaikka vertti-eetu muuta väittää, ei myrkyllä lähde edes aflatoksiini (lue oikein AFLATOKSIINI eikä siis mikään Alfauroksen Alfatoksiini, kunten tämäkin on pitänyt vääristää)

        Siinäpä meillä oikea "Kotitoksikolooki" Jumalan armosta. Tämä ALFA VERTTI.
        Älkää hyvät ihmiset kuitenkaan uskoko kaikkea mitä nämä allut, isot tollot, ALFA VERTIT ja vastaavat teille syöttää ja yrittävät uskotella.
        Varsinkaan näitä halpojen homeleipätestien vääntäjiä jollei ne pysty kertomaan mitä niiden homehtuneiden ja myrkyttyneiden leipäpalatestien jälkeen seuraavaksi yhtä viisasta teidän tulisi tehdä.

        "asunnot pitäisi ensin kunnolla tutkia mm. (Fazerin leivällä) ja korjata homehtuneet rakenteet". Sanoo ALFA VERTTI alias allu ja mitä kaikkea onkaan.

        Tuota ei ole vielä yksikään allu ja tollo kertonut meille eikä ALFA VERTTIKÄÄN miten tuolla leipätestillä selviää ne korjausta vaativat rakenteet ja niiden paikat. Se on nyt tullut useaankin kertaan varmaan toisillekin selväksi, että jos sillä paahtiksella pölyt pyhkäsee kirjahyllyllä olevan LED tellun päältä, ne vähäiset pölyt mitä siinä yleensä vaan on, niin taitaa olla viisainta luopua molemmista. Tellusta ja kirjahyllytä ja melkeimpä vielä mitä siinä lyllyllä on. Niitä ei pidä kuitenkaa yrittää millään myrkyllä sumhauttaa mennee muuten homma vaikeeksi sen jäläkeen eikä uudet leiptestit ainakaan selvitä sitä sotkua..

        Sen mitään sanomattoman leipätestin jälkeen kyllä olen valmis tilaaman homekoiran paikalle, että selviää mistä kirvesmies voi aloittaa oikeasti hommelit, mutta ilman homedesinfiointia tiätysti...


    • Että näin!!!!!

      Homekoira varma valinta!! Tilasin homekoiran erääseen vuokra-asuntoon,ja koira merkkasi yli 20 laajaa aluetta.Ei tarvitse mennä uimahallin klooreihin,tietää ihminen jo terveellä hajuaistillaan missä on hometta.Ja kaiken kukkuraksi vuokranantaja vei peruusteettomasti vuokravakuuteni.Turha minua on siitä syyttää jos vuokraa asumiskelvottoman asunnon vuokralaiselleen.Olin jo 4:s uhri vuoden aikana---nyt muutti 5:nnet asukkaat......

    • 30% ihmisistä siis kuvittelee oireensa ;)

    • näin se on

      ei tarvii kun jättää märän pyyhkeen muovikassiin, oli asunto mikä vaan, niin kyllä homehtuu jos lämpötila sopiva

      • Fasulla löytyy

        No tottakai se pyyhe alkaa haista ja homehtua, tulee vielä bakutkin sihen mukaan, kun luohaat kaiken maailman homeisissa läävissä. Olisi syytä uskoa, että paikat ei ole kunnossa. Silti pyyhettä varmemman tiedon saat kun käytät steriiliä Fasun vehnäpaahtoa. Meillä tuores paahtoleipä Minigrip- pussissa toimi tosi hyvin.

        Jos paikat kunnossa, ei paljon leipäkään happane.


      • Asumisasiantuntija
        Fasulla löytyy kirjoitti:

        No tottakai se pyyhe alkaa haista ja homehtua, tulee vielä bakutkin sihen mukaan, kun luohaat kaiken maailman homeisissa läävissä. Olisi syytä uskoa, että paikat ei ole kunnossa. Silti pyyhettä varmemman tiedon saat kun käytät steriiliä Fasun vehnäpaahtoa. Meillä tuores paahtoleipä Minigrip- pussissa toimi tosi hyvin.

        Jos paikat kunnossa, ei paljon leipäkään happane.

        Tottakai tutkimuksia pitää jatkaa, jos ensin TV -leivällä todetaan runsaasti täysin asiaan kuulumatonta lajistoa, kuten esimerkiksi Chaetomium, Trichoderma tai Aspergillus flavus, Stachysta puhumattakaan. Muuten, Stachybotrys tulee leipätestillä paljon paremmin esiin kuin millään muulla viljelymenetelmällä !!!

        Tutkimusta jatketaan seuraavassa vaiheessa ottamallä näytteet epäilyksen alaisista rakenteista, paikat vaan reilusti avaamalla. Näyte otetaan rakenteen sisäpinnoista pyyhkimällä tuoreella paahtoleivän palalla. Toinen ja ehkä parempi mahdollisuus on, että 1 cm3 verran hienonnettua materiaalia ripotellaan leipäviipaleen päälle (käytettävä steriilejä kortsusormikkaita). Sitten leipäviipale suljetaan välittömästi tiiviiseen Minigrip -pusiin ja odotetaan, mitä tapahtuu. Tulokset tulkitaan STM:n Sisäilmaohjeen 2003:2 ja Sisäilmaoppaan sovellutuksen mukaisesti. Pesäkemäärät ilmoitetaan cpu/leitä tai /- -asteikolla - - .


    • Tiedoksi alluille
      • Lissää tietoo

        Tämä on hyvä tietää kaikkien leipätestien ottajien tai siihen "HURAHTANEIDEN KOTITOKSIKOLOOKIEN"!!!! Perustietoo ihan oikeesti:


        ###Homehtuminen
        Homeitiöitä on kaikkialla; ilmassa, leipomossa, kaupassa, kadulla, kotona. Erinomaisesta tuotantohygieniasta riippumatta muovissa säilytettyyn vaaleaan tai sekaleipään ilmestyy hometta viimeistään 3-4 päivän kuluessa. Homehtumisalttiutta lisää leivän pakkaaminen lämpimänä, sen viipalointi sekä ohut kuori. Lämpö ( 20 - 40 °C), kosteus ja pimeys edistävät homeiden kasvua.

        Home itsessään ei useinkaan ole vaarallista, mutta sen aineenvaihduntatuotteet saattavat olla. Vaikka leivässä näkyisi vain pieni homepiste, ei leipää kannata syödä, koska näkymättömät homerihmastot ovat jo levinneet läpi koko leivän.####

        http://www.leipatiedotus.fi/tietoa_leivasta/leivan_tuotanto/leivan_sailytys


      • Tissää Lietoo
        Lissää tietoo kirjoitti:

        Tämä on hyvä tietää kaikkien leipätestien ottajien tai siihen "HURAHTANEIDEN KOTITOKSIKOLOOKIEN"!!!! Perustietoo ihan oikeesti:


        ###Homehtuminen
        Homeitiöitä on kaikkialla; ilmassa, leipomossa, kaupassa, kadulla, kotona. Erinomaisesta tuotantohygieniasta riippumatta muovissa säilytettyyn vaaleaan tai sekaleipään ilmestyy hometta viimeistään 3-4 päivän kuluessa. Homehtumisalttiutta lisää leivän pakkaaminen lämpimänä, sen viipalointi sekä ohut kuori. Lämpö ( 20 - 40 °C), kosteus ja pimeys edistävät homeiden kasvua.

        Home itsessään ei useinkaan ole vaarallista, mutta sen aineenvaihduntatuotteet saattavat olla. Vaikka leivässä näkyisi vain pieni homepiste, ei leipää kannata syödä, koska näkymättömät homerihmastot ovat jo levinneet läpi koko leivän.####

        http://www.leipatiedotus.fi/tietoa_leivasta/leivan_tuotanto/leivan_sailytys

        Ihan oikeaa asiaa, mutta ... Fazerin leipä, muista leivistä ja leipomoista poiketen, pakataan steriilissä tilassa steriiliin pussiin ja on viipaloitu steriilillä viipalointikoneella.

        Tämä vain tarkennukseksi "Lisää tietoo" nimimerkille ja lukijoille, ettei jää väärää käsitystä asiasta.


      • Anna lissää tietoo
        Tissää Lietoo kirjoitti:

        Ihan oikeaa asiaa, mutta ... Fazerin leipä, muista leivistä ja leipomoista poiketen, pakataan steriilissä tilassa steriiliin pussiin ja on viipaloitu steriilillä viipalointikoneella.

        Tämä vain tarkennukseksi "Lisää tietoo" nimimerkille ja lukijoille, ettei jää väärää käsitystä asiasta.

        Tuo ei kerro vielä mitään siitä mitä tehdään sen fasu leipähometestin jälkeen juhannuksena kun toksiineja löytyy yli viitearvojen. Tuikataanko kämppä tuleen vai otetaanko lisänäytteet leipätesteillä jouluna. Et ole ilmeisesti sertifioitu kotitoksikolooki. Taidat olla vaan tavis taikinan vääntäjä tai jauhopeukalo.


      • Paakari puskista
        Anna lissää tietoo kirjoitti:

        Tuo ei kerro vielä mitään siitä mitä tehdään sen fasu leipähometestin jälkeen juhannuksena kun toksiineja löytyy yli viitearvojen. Tuikataanko kämppä tuleen vai otetaanko lisänäytteet leipätesteillä jouluna. Et ole ilmeisesti sertifioitu kotitoksikolooki. Taidat olla vaan tavis taikinan vääntäjä tai jauhopeukalo.

        Tässä vielä kerran lisää tietoa ja vastaus nimimerkin Asumisasiantuntijan puolesta, joka kirjoittaa selvää ja ymmärrettävää asiaa. Jos ei nyt vieläkään mene kaaliin, niin vika on kyllä kaalissa eikä sille muut voi mitään, valuvika mikä valuvika.

        Jos ensin TV -leivällä todetaan runsaasti täysin asiaan kuulumatonta lajistoa, kuten esimerkiksi Chaetomium, Trichoderma tai Aspergillus flavus, Stachysta puhumattakaan. Muuten, Stachybotrys tulee leipätestillä paljon paremmin esiin kuin millään muulla viljelymenetelmällä !!!

        Tutkimusta jatketaan seuraavassa vaiheessa ottamallä näytteet epäilyksen alaisista rakenteista, paikat vaan reilusti avaamalla. Näyte otetaan rakenteen sisäpinnoista pyyhkimällä tuoreella paahtoleivän palalla. Toinen ja ehkä parempi mahdollisuus on, että 1 cm3 verran hienonnettua materiaalia ripotellaan leipäviipaleen päälle (käytettävä steriilejä kortsusormikkaita). Sitten leipäviipale suljetaan välittömästi tiiviiseen Minigrip -pusiin ja odotetaan, mitä tapahtuu. Tulokset tulkitaan STM:n Sisäilmaohjeen 2003:2 ja Sisäilmaoppaan sovellutuksen mukaisesti. Pesäkemäärät ilmoitetaan cpu/leitä tai /- -asteikolla - - .

        Se vielä lisäyksenä, ettei millään viljelytestillä todeta toksiineja (ei edes vertti-eetun mainostamaa Alfaurostoksiinia tai aflatoksiiniakaan) vaan elinkykyisten homemikrobien määrä joko sisäilmassa tai itse materiaalissa.
        .


      • Alfatoksiin ja leip
        Paakari puskista kirjoitti:

        Tässä vielä kerran lisää tietoa ja vastaus nimimerkin Asumisasiantuntijan puolesta, joka kirjoittaa selvää ja ymmärrettävää asiaa. Jos ei nyt vieläkään mene kaaliin, niin vika on kyllä kaalissa eikä sille muut voi mitään, valuvika mikä valuvika.

        Jos ensin TV -leivällä todetaan runsaasti täysin asiaan kuulumatonta lajistoa, kuten esimerkiksi Chaetomium, Trichoderma tai Aspergillus flavus, Stachysta puhumattakaan. Muuten, Stachybotrys tulee leipätestillä paljon paremmin esiin kuin millään muulla viljelymenetelmällä !!!

        Tutkimusta jatketaan seuraavassa vaiheessa ottamallä näytteet epäilyksen alaisista rakenteista, paikat vaan reilusti avaamalla. Näyte otetaan rakenteen sisäpinnoista pyyhkimällä tuoreella paahtoleivän palalla. Toinen ja ehkä parempi mahdollisuus on, että 1 cm3 verran hienonnettua materiaalia ripotellaan leipäviipaleen päälle (käytettävä steriilejä kortsusormikkaita). Sitten leipäviipale suljetaan välittömästi tiiviiseen Minigrip -pusiin ja odotetaan, mitä tapahtuu. Tulokset tulkitaan STM:n Sisäilmaohjeen 2003:2 ja Sisäilmaoppaan sovellutuksen mukaisesti. Pesäkemäärät ilmoitetaan cpu/leitä tai /- -asteikolla - - .

        Se vielä lisäyksenä, ettei millään viljelytestillä todeta toksiineja (ei edes vertti-eetun mainostamaa Alfaurostoksiinia tai aflatoksiiniakaan) vaan elinkykyisten homemikrobien määrä joko sisäilmassa tai itse materiaalissa.
        .

        Pitäisikö tuo kaikki kallis tutkimustyö ( analyysityö ) STM:n Sisäilmaohjeen mukaan tehdä ennen vai jälkeen homedesinfioinnin tai siis vaikka otsonoinnin jälkeen.
        Minusta se kyllä kannattaisi tehdä jälkeen otsonoinnin, niin saadaan paremmin puhtaita näytteitä ja terveys-suojeluporukka on tyytyväinen. Varinkin jos on myymässä homekämpäänsä. Eikä tarvitse kitistä enään muusta kuin petoksista sen ostajaparan.

        Toxtest porukka kyllä löysi toksiineja pölynäytteistään (olikohan peräti kenkälaatikkoon kerättyä) mutta oli miten oli, niin se oli liian varma syy-yhteyden toteennäyttö joten eihän se oikein passannut päälliköille ja johtajille joilla on käsijarru päällä sen oikean totuuden kanssa. Mutta eiköhän se seuraavan 300 000 eroa kustantavan myrkkytutkimuksen kanssa ala paremmin selviämään sekin asia. Varsinkin jos kenkälaatikot unohdetaan ja otetaan steriilimmät lootat käyttöön. Vaikka ne fasu leipälaatikot millä paahtikset kuskataan steriilinä hometestien ottajien kotiin saakka.

        Se vielä lisäyksenä, että LED tellun päällä on pöly myrkyllisempää=toksisempaa kuin esimerkiksi saunan nurkissa tai -lauteella. Koska LED tellun sisällä viihde-elektroniikassa on vielä jonkin verran piirikorteilla elektrolyyttikondensaattoreita missä on vomakkaita myrkkyjä ja ne myrkkykaasut lämmetessään nousevat LED tellun ilmankiertoaukoista sinne tellun yläosaan ja se pöly on hyvinkin toksista =myrkyllistä.
        Tämäkin vielä kaikille alluille ja tolloille tiedoksi.
        Elektrolyyttikondensaattorit sisältävät myrkkyä.
        http://www.siirto.fi/opas/Kierratys.htm

        Taikinavääntäjät tämän varmaan älyää paremmin jos on leipomossa elektroninen automatic siinä taikinan väännössä on käytössä.


    • Betatoksiini

      No eikös vertti-eetu ole vielä herränyt kertaamaan elämäntarinaansa sieltä Kolomenämmänkujalta alkaen ? Taisi vanhat viinat, vai oliko ne otsoniitit, jotka väsytti Alfatoksiini-miehen lauteille.

      • vertti-eetu

        LED tellusta katselen MM-jalkapalloa. Valvira, STM ja THL parhaillaan "painii" keskenään siitä kenen virkamiehet ottaisivat vastuun Kolmenässänkujan ja Järvisenkadun petoksista. Tämä näin välihuomautuksena alluille ja niille tolloille jotka tuohon allujen "päättömään" homeleipänäytteidenottojen touhuun mukaan menivät.

        Toksiini=myrkky. Leipä homehtuu aina oli sisällä mitä vaan. Betonista on Polygon löytänyt nätteidenotossaan meillä Järvisenkadulla Chaetomium.

        Lainaus alkaa:
        Stachybotrys ja Chaetomium ovat hidaskasvuisia ja voivat kasvualustoilla jäädä nopeammin lisääntyvien sienten alle.6
        Viljelymaljoilla myös tapahtuu yllätyksiä. Esim: samalle maljalle joutuneena hometalojen Bacillus amyloliquefaciens tuottaa amolysiini-myrkkyä ja tappaa sillä hometalosta tulleen Chaetomiumin, jolloin Chaetomium ei näy näytteessä. Näytteissä saattaa myös olla pesäkkeenmuodostuskyvyttömiä mikrobeja, jotka kuitenkin sisältävät solumyrkkyä.
        Pesäkkeitä muodostamaton mikrobi ei näy viljelyssä, vaikka se on kyvykäs tuottamaan ilmaan toksiineja.7
        Lainaus loppu.
        http://homepakolaiset.fi/9_myytti.html

        Huomautan lukijoille mys siitä, että Kolmenässänkujaltakin Muntersin kaivamasta yhdestä näytteestä löytyi Chaetomium ja sieltä löytyi myös Sisäilman myrkyllisyysnäytteestä solulumyrkkyjä.

        Kannattaa suojata siis myös irtaimisto. Sitä ei tehnyt Polygon meillä Järvisenkadulla 27.6.2011 ja se oli RATU-säädösten vastainen homevoc-remontti. Betoni- ja Chaetomipölyä oli koko huusholli täynnä irtaimisto suojaamatta ja makkari eristämättä muusta tilasta, nyt selvitellään kuinka pahoin on irtaimistomme kontaminoitunut sen laiminlyönnin seurauksena.

        Rakennustarkastusvirastosta kertoivat, että "Valvonta kuuluu Terveystarkastajille.

        Eiköhän ne Terveystarkastajat ole kuntien ja kai vielä STM:n Asumisterveysoppaan alaista porukkaa. Valvonta on pettänyt monessa suhteessa homenäytteidenotoissa, homedesinfioinneissa ja homekorjauksissa maassamme. Se on pettänyt Valirassa, STM:n porukalla ja THL teki vain arvauksia kun asiasta vähän kyselin ja sitä rataa.

        Terveystarkastajilla on valvontaan riittävät "työkalut" homehommeleitten valvontaan sanoo Rakennustarkastusviraston inssi, mutta ei ole terveysmiehet niitä meillä ainakaan käyttänyt. Virkavirheitä, virkavelvollisuuden laiminlyötejä, petosten suojelua vai mitä ne oikein ovat? Sanokaapa viisaat "Allut" tähän jotain repäsevää.

        Minä sanon kaikille tämän palstan lukijoille saman minkä olen eteenpäin ylöspäin herroille vienyt. "Jos pikaisesti ei muutoksia valvontaan tule ja näytteidenottoihin uudistuksia ja poisteta petollisia näytteidenottoja kokonaan, niin se on Valviran, STM:n ja THL:n osalta tietoista ja tahallista terveytemme vaarantamista".

        Tämä koskee kaikkia homepäiväkoteja, homekouluja ja homerakennuksi yleensä. Päijät-Hämeen alueen ja pääkaupunkiseudun alueen pari virmaa erityiseen tarkkailuun ja ne virmojen nimet on näillä herroillamme kohta hyvin tiedossa.

        Oikeutta homesairastuneille ei sen kummempaa. Myös tuleville. Piste.

        Katellaan nyt vaan jalkapalloa ihan rauhassa. Ne jotka ovat vääryyttä tehneet ja sen tietävät miettivät kyllä tällä hetkellä tekosiaan.

        "Perästä kuulluu" sanoi tutkija joka asiamme kimpussa nyt kuumeisesti häärää. Pysytään asialinjalla. On kysymys pitkäaikasesta terveytemme vaarantamisesta, tahattomasta ja tahallisestakin.

        Vaikeita asioita myöntää niiden, vaikka haluaisivat, jotka asian vakavuuden ymmärtävät. Ne jotka ei halua edes ymmärtää vääristelevät näitä asioita ja heittelevät tännekin palstalle omia "hölmöyksiään".

        Tsemppiä kaikille syyttömänä terveytensä menettäneille. Vertti-eetu se oikia.


      • vertti-eetu
        vertti-eetu kirjoitti:

        LED tellusta katselen MM-jalkapalloa. Valvira, STM ja THL parhaillaan "painii" keskenään siitä kenen virkamiehet ottaisivat vastuun Kolmenässänkujan ja Järvisenkadun petoksista. Tämä näin välihuomautuksena alluille ja niille tolloille jotka tuohon allujen "päättömään" homeleipänäytteidenottojen touhuun mukaan menivät.

        Toksiini=myrkky. Leipä homehtuu aina oli sisällä mitä vaan. Betonista on Polygon löytänyt nätteidenotossaan meillä Järvisenkadulla Chaetomium.

        Lainaus alkaa:
        Stachybotrys ja Chaetomium ovat hidaskasvuisia ja voivat kasvualustoilla jäädä nopeammin lisääntyvien sienten alle.6
        Viljelymaljoilla myös tapahtuu yllätyksiä. Esim: samalle maljalle joutuneena hometalojen Bacillus amyloliquefaciens tuottaa amolysiini-myrkkyä ja tappaa sillä hometalosta tulleen Chaetomiumin, jolloin Chaetomium ei näy näytteessä. Näytteissä saattaa myös olla pesäkkeenmuodostuskyvyttömiä mikrobeja, jotka kuitenkin sisältävät solumyrkkyä.
        Pesäkkeitä muodostamaton mikrobi ei näy viljelyssä, vaikka se on kyvykäs tuottamaan ilmaan toksiineja.7
        Lainaus loppu.
        http://homepakolaiset.fi/9_myytti.html

        Huomautan lukijoille mys siitä, että Kolmenässänkujaltakin Muntersin kaivamasta yhdestä näytteestä löytyi Chaetomium ja sieltä löytyi myös Sisäilman myrkyllisyysnäytteestä solulumyrkkyjä.

        Kannattaa suojata siis myös irtaimisto. Sitä ei tehnyt Polygon meillä Järvisenkadulla 27.6.2011 ja se oli RATU-säädösten vastainen homevoc-remontti. Betoni- ja Chaetomipölyä oli koko huusholli täynnä irtaimisto suojaamatta ja makkari eristämättä muusta tilasta, nyt selvitellään kuinka pahoin on irtaimistomme kontaminoitunut sen laiminlyönnin seurauksena.

        Rakennustarkastusvirastosta kertoivat, että "Valvonta kuuluu Terveystarkastajille.

        Eiköhän ne Terveystarkastajat ole kuntien ja kai vielä STM:n Asumisterveysoppaan alaista porukkaa. Valvonta on pettänyt monessa suhteessa homenäytteidenotoissa, homedesinfioinneissa ja homekorjauksissa maassamme. Se on pettänyt Valirassa, STM:n porukalla ja THL teki vain arvauksia kun asiasta vähän kyselin ja sitä rataa.

        Terveystarkastajilla on valvontaan riittävät "työkalut" homehommeleitten valvontaan sanoo Rakennustarkastusviraston inssi, mutta ei ole terveysmiehet niitä meillä ainakaan käyttänyt. Virkavirheitä, virkavelvollisuuden laiminlyötejä, petosten suojelua vai mitä ne oikein ovat? Sanokaapa viisaat "Allut" tähän jotain repäsevää.

        Minä sanon kaikille tämän palstan lukijoille saman minkä olen eteenpäin ylöspäin herroille vienyt. "Jos pikaisesti ei muutoksia valvontaan tule ja näytteidenottoihin uudistuksia ja poisteta petollisia näytteidenottoja kokonaan, niin se on Valviran, STM:n ja THL:n osalta tietoista ja tahallista terveytemme vaarantamista".

        Tämä koskee kaikkia homepäiväkoteja, homekouluja ja homerakennuksi yleensä. Päijät-Hämeen alueen ja pääkaupunkiseudun alueen pari virmaa erityiseen tarkkailuun ja ne virmojen nimet on näillä herroillamme kohta hyvin tiedossa.

        Oikeutta homesairastuneille ei sen kummempaa. Myös tuleville. Piste.

        Katellaan nyt vaan jalkapalloa ihan rauhassa. Ne jotka ovat vääryyttä tehneet ja sen tietävät miettivät kyllä tällä hetkellä tekosiaan.

        "Perästä kuulluu" sanoi tutkija joka asiamme kimpussa nyt kuumeisesti häärää. Pysytään asialinjalla. On kysymys pitkäaikasesta terveytemme vaarantamisesta, tahattomasta ja tahallisestakin.

        Vaikeita asioita myöntää niiden, vaikka haluaisivat, jotka asian vakavuuden ymmärtävät. Ne jotka ei halua edes ymmärtää vääristelevät näitä asioita ja heittelevät tännekin palstalle omia "hölmöyksiään".

        Tsemppiä kaikille syyttömänä terveytensä menettäneille. Vertti-eetu se oikia.

        Ottakaa jokainen vastuuta ja SUOJAUTUKAA ! Se kannattaa.
        Joka ei suojaudu näitä homehommeleita tehdessään on typerä sählääjä ja onhan niitäkin nähty jo aivan tarpeeksi.

        HERÄTKÄÄ PÄÄTTÄJÄT!!!!!

        Home- ja mikrobitoksiinivauriorakennukset on tämän päivän ASBESTI. Ottakaa se vastaan sitä edellyttävällä vakavuudella. Myös lakeja laatiessanne päättäjät ja vastuunkantajat.

        http://www.sisailmayhdistys.fi/terveelliset-tilat-tietojarjestelma/kunnossapito-ja-korjaaminen/purku-kuivaus-ja-puhdistus/homepurku/


    • vertti-eetu

      Tässä kun näitä sekavia ajatuksiani pyörittelin hourupäissäni, niin tulipahan taas kerran mieleen, että näiile palstoillehan onkin voinut eksyvä joku ihka uusi lukija, joka ei vielä teidä mitään PHMG.stä., otsonoinnista ja sen jäkeisistä ei edes sählääjistä ja petollisista isännöitsijöistä. Uutta lukijaa pitää alkaa tietysti heti opettaa alusta lähtien siitä miten tämä maailma luotihin ensimmäisen kerran siellä Kolmenämmänkujalla ja jossa koin tämän suuren valaistukseni ja heräämiseni. Herroja kiittäkäämme yhdessä. Ja kas näin se juttu alkaa:

      Yksikään asuntoni ei ennen Kolmenämmäkuja, Kaarikatu. Kallioistenkatu ja Järvisenkatu asuntoja ole ollut homeisia paitsi ihan vähän kun laskiämpäri kaatuili joskus, eikä sisäilmaltakaan myrkyllisiä muualta kuin aamuisin makuuhuoneessa. Mutta nuo neljä oli jokainen ihania paikkoja. Vieläkin haikeuvella muistelen. Onneksi ei olleet omia, kun sähäläsin ne sillälailla ämpärillä tai oikeammin sen kamalalla sisällöllä. Kolme oli ASO ja viimeinen Järvisenkatu vuokramurju.Kukahan kurja niissäkin nyt mahtaa aivastella tekosieni takia.

      Mistä niitä oman "omistusasunnon" homekokemuksia olisi tullutkaan kun aina pyöriskeilin ja sähläsin vain vuokrakämpissä.

      Jumalalle kiitos vielä kertaalleen, että nuo neljä viimeistä ennen tätä nykyistä luukkua oli puhtaita enne minua. Toinen asia on sitten se, mitä ne ovat jälkeeni.

      On totta vuora-asuntojen suhteen se, että helppoa on poislähtö. Sekin on tehty helvetin vaikeaksi kun nykyisin ainakin täällä meilläpäin vaativat lähes joka paikassa vuoden takuuvuokraa tiselleen, kun olin mukan homehduttanut ne kämpät. Jos oireita ja sairtasteluja, niin kyllä tavallinen köyhä joutuu miettimään mitäs nyt tehdään kun vuokrasopimusta on vielä yli puoli vuotta ja kakarat sairsataa perhanasti. Olen joutunut miettimään kyllä jo näitä omi kolttosianikin ja asumiskulttuuriani kaikkine ämpäreineen.

      Aso-asuntojen lainsäädäntöhän on kolmen kuukauden irtisanominen olit sitten sairas tai teet hidasta kuolemaa ämpäriisi. Tämä tällä kertaa. vastaavaan tuskin pystyy kovinkaan moni. Mutta tämä saunasekoilija, vertti-eetu se vain vaihtaa nimimerkkiä kun jää paskanjauhannasta kii.

      Joka asunnossa on selvitettävä minkälainen vaurio ja miten korjataan turvalliseksi, kun olen sen ensin homehuttanut oikein kunnolla.

      Vuokra-asunnoissa vaan tutkimusten tilajalla on erilainen lähtökohta kuin omistusasunnossa asuvalla. Vuokralaiset hyvin harvoin alkavat edes tutkimuksia tilaamaan, kun kerran ovat itse syypäitä. Munters meillä teki vain sen mitä tilattiin (AS- isännöitsijä ja vuokra-isännöitsijä) ja kaiken lisäksi tekivät juurikin sen mitä osasivat ja se oli jo jotakin. Elämme mielenkiintoisia aikoja hyvät ja uskolliset lukijani. Tässä jo päänikin alkaa taas selkiintyä pikkuhiljaa niitten homekusetusteni jälkiseuraamuksista.

      Muuten koiriin uskon vaikka väärin merkkaavatkin, olemme nääs samanlaisia uskovaisia koirien kaa.

      • vertti-eetu

        Allu, tollo vai mölli-transu kuka nyt oletkin joka täällä viittuuuuuuntuneenaaaa huonosti menneiden bisnesten takia kiukkua purkaa minun nimimerkin alla ja väliin toistenkin, niin olet näköjään lukenut kirjoitukseni huolella ja ne on painunut näköjään paksuun kalloosikin aika hyvänlaisesti.

        Älkää hyvät lukijat uskoko silti kaikea mitä nämä allut ja tollot teillä yrittävät teettää kuten se homeleipätestikin. Vielä tellun päältä pyyhittävät pölyt teillä heh heh.

        Homekoirat merkkasivat meillä aivan oikein ja Muters Kolmenässänkujalla ja Polygon Järvisenkadulla ottivat näytteitä just niistä kohdista ja hyvin meni lopputulosten kannalta ne näytteidenot. Hyvä asia, että homekoirat kävivät ennen näitä kavereita joilla ei oikein ollut sitä oma-aloitteisuutta suuntaan eikä toiseen kun työn tilaaja isännöitsijä tiukkailmeisenä siinä vierellä odotti jotan alkavan tapahtumaan, ettei mene ihan seisoskeluksi koko helahoito ja kallis aika.

        Uutta asiaa tulee pikkuhiljaa, nyt on vaan "hiljainen hetki" menossä päättäjillä.

        Mennää etteenpäin, älä putoa transu kelekasta. Seuraahan tarkaan mitä alkaa tapahtumaan. kirijootellahan aina välhin.

        Juhanusta tasapuolisesti jokaiselle. Saunavihtuakin on luppeessa kun tuo koivunlehti näyttää vähän siltä. Että hoplaa.....Alfatoksiinii paahtiksella 3-7 vrk jälkeen vai mitä lie valakosta höytyvvää ja härskiintyneet margariinit.


    • vertti-eetu se oikea

      Nyt tänne on näköjään taas tullut joku häirikkö kirjoittelemeen alatyyliin nimimerkilläni vertti-eetu. Sen verran kyllä luotan omiin lukijoihini ja ihailijoihini, että kyllä osaavat erottaa moukan ja oikean vertti-eetun.

      Jotain täytyy kaverilla olla vinksahtanut kun suoltaa mokomaa pöperöä tuutin täydeltä jostain Alluista, tolloista mörökölli-transuista. Lapsena muistan kun aina toisia hakkuvista sanottiin, että olet itse sitä miksi muita haukut. Tämän mukaan vales vertti-eetu on itse se mörökölli-transu sieltä saunan lauteilta tai niiden alta.

    • Onko Allu, saunamajuri, L.ahtaaja, aatu, Chullina....ööö... no mut nää kaikki hellyttävät häiriköt niin sama henkilö?

    • tattipää
    • Jumankauta!!! Näen tosta painajaisia loppuelämäni!!!! Hyisss..... :D

    • Kisällintie 3 Hki
    • Pikku-Liisa

      Noista paahtoleipätesteista on viime aikoina keskusteltu paljonkin. Toiset ovat kovasti vastaan, mutta joidenkin mielestä aivan oiva pikatesti niille, jotka epäilevät hometta kotonaan eikä ole halua laittaa tuhansia euroja epävarmoihin kokonaisvaltasiin asumissiantuntijoiden sisäilmamittauksiin. Sen verran olen lukenut, että mitkään sisäilmamittaukset homeineen VOCCeineen, ammoniakkeineen ja formaliineineen ei paljasta homekohdetta.

      Olis mukava kuulla, minkälaisia tuloksia ihmiset ovat sanneet paahtoleipätestiillä, onko homehtunut ja onko homevauriot löytyneet.

      • Allun toveri ei veli

        Leivät homehtu mutta mitään ei löytynyt Anderseenin keräimellä kun puhdistivat sen härpäkkeen kaikki osat virheellisesti. Ei siis siten kuin THL ohjeistaa ja Valvira vaatii. Se se oli sitä tulosten manipulointia tai oikeesti kotimaan homekusetusta kovimmasta päästä. Asiaa tutkitaan nyt perusteellisesti. STM on aivan pihalla siitä mitä valvotaan ja miten ja miten syylliset etsitään ja mitä niille tehdään. Aika tulee senkin näyttämään.
        Yritähän Allu jaksella. Jos kiristää pataa, niin boori vähemmälle ja siirryt kylymän rauhallesesti vaan parempiin viinoihin.


      • Pikku-Liisa
        Allun toveri ei veli kirjoitti:

        Leivät homehtu mutta mitään ei löytynyt Anderseenin keräimellä kun puhdistivat sen härpäkkeen kaikki osat virheellisesti. Ei siis siten kuin THL ohjeistaa ja Valvira vaatii. Se se oli sitä tulosten manipulointia tai oikeesti kotimaan homekusetusta kovimmasta päästä. Asiaa tutkitaan nyt perusteellisesti. STM on aivan pihalla siitä mitä valvotaan ja miten ja miten syylliset etsitään ja mitä niille tehdään. Aika tulee senkin näyttämään.
        Yritähän Allu jaksella. Jos kiristää pataa, niin boori vähemmälle ja siirryt kylymän rauhallesesti vaan parempiin viinoihin.

        Kerrot Allun toveri, että leivät homehtu, mutta teitkö sen oikein testinä ja mitä se osoitti ? Jos ymmärsin oikein niin sillä keräimellä ei löytynyt hometta vaikka leivät homehtu. Tämä kai osoittaa, että se leipätesti toimii ihan oikeasti.

        Olen kai jotenkin vähän ulalla, mutta kuka on Allu, josta kirjoitat ?


      • Allun toveri ei veli
        Pikku-Liisa kirjoitti:

        Kerrot Allun toveri, että leivät homehtu, mutta teitkö sen oikein testinä ja mitä se osoitti ? Jos ymmärsin oikein niin sillä keräimellä ei löytynyt hometta vaikka leivät homehtu. Tämä kai osoittaa, että se leipätesti toimii ihan oikeasti.

        Olen kai jotenkin vähän ulalla, mutta kuka on Allu, josta kirjoitat ?

        Allu on ollut ulalla jo pitemmän aikaa. Varoittava esimerkki näillä palstoilla mutta älähän mene perässä. Ota ihan rauhallisesti vaan.


      • Pikkku-Liisa
        Allun toveri ei veli kirjoitti:

        Allu on ollut ulalla jo pitemmän aikaa. Varoittava esimerkki näillä palstoilla mutta älähän mene perässä. Ota ihan rauhallisesti vaan.

        Kiitos Allun kaveri. On hyvä, että täällä joku antaa neuvoja uusille lukijoille. Ompas harmillista, että jotkut kirjoittelevat tänne asiattomia juttuja ja vielä antavat täysin väärää tietoa kuten tuo kuvaamasi surkimus Allu. Toisaalta vähän sääliksikin käy kun joku vajoaa noin alas. Kiitokset vielä varoituksista ja hyvää alkanutta syksyä sinulle Allun toveri.


    • Lattiasieni

      Meillä muut eivät haistaneet hometta. Minä, allergisena muutenkin, haistoin. Ja olin oikeassa. Jouduin kaikkien vastustaessa avaamaan lattian ja otattamaan näytteet - oikeassa olin.

      • hoom

        Laittakaa fliisitakki siihen nurkkaan missä epäilette hometta olevan, siihen tartuu hajut. Muutaman päivän päästä nuuhkitte sitä fliissiä, haisee homeelle jos on hometta .


      • Asialinjalla tosi on

        "Jouduin kaikkien vastustaessa avaamaan lattian ja otattamaan näytteet - oikeassa olin". Aivan oikein teit! MUTTA ! Miten suojasit itsesi ja toiset vai suojasiko näytteidenottaja ketään tai mitään? Alipaineistus, mikrobien leviämisen estäminen, menikö ne yhtään paremmin kuin meillä munters / polygon? Työnjohtaja ei suojannut yhtään mitään kevät 2010 kun pöllyytty bakteerit ja mikrobit ympäriinsä keittiön jääkaapin alta olevasta homepesäkkeestä. Onneksi otin valokuvia tositteeksi.


    • Lehtimäenkylän tyttö

      Luin jokin aika sitten helposta sisäilmatestistä, jonka voi tehdä itsekin. Olemme kolmehenkinen perhe pohojanmaalta ja asumma omakotitalossa. Olemme jo jonkin aikaa kärsineet erilaisista hengitysteiden oireista kuten poskiontelootten tulehduksista. Netin kautta sitten löysin ohjeet englantilaisten käyttämästä paahtoleipätestistä.

      Ensimmiksenä tutkimuksena sitten päätettiinkin tehdä tuo yksinkertainen testi. Kyläkaupasta ei löytynyt juuri tuota mainostettua Fazerin leipää, mutta kylläkin Seinäjolella leivottua ja ihan tuoresta.

      Tehtiin kuten oli neuvottu ja jo muutaman päivän jälkeen leipä alko vihertä ja yhteen nurkkahan tuli sellaasta tummaa, varmaan homesta sekin oli.

      Oltiin tästä niin varmoja, että hometta on ja isäntä siitä eniten innostu ja korjas meidän aika huonossa kunnossa olleen kylpyhuoneen. Oli se kyllä varmasti ihan oikein, kun osa seinän puistakin oli jo ihan lahoja.

      Suosittelen leipätestiä muillekin, jotka hometta epäilevät. Meillä ainakin toimi hyvin ja enää ei ole yhtään mitään vaivoja.

      • ihmettelijä

        Minkä takia tosta BBMT:stä ei löydy englanniksi mitään? :/ olis helppo ratkaista luotettavuus jos löytyis tutkimuksia esim.


      • IndoorAir
        ihmettelijä kirjoitti:

        Minkä takia tosta BBMT:stä ei löydy englanniksi mitään? :/ olis helppo ratkaista luotettavuus jos löytyis tutkimuksia esim.

        Ainakin IndooAir:ssa on tästä helposta testistä ollut juttua ja on herättänyt kosvastikin kiinnostusta ympäri maailman. Olisi mielenkiintoista, jos ihmiset kertoisivat vaikka näillä keskustelupalstoilla minkälaisia tuloksia ovat saaneet.


    • Meillä Pelhosa

      Meillä tehtiin paahtoleipätesti viime vuonna. Tuore leipä muovipussiin laitettiin kun oli ensin ollut paljaksena muutaman tunnin kaapin päällä. Viikossa leipäpala oli oikein kunnolla hommeessa. Oli sellaista vöhriäänharmaata, keltaasta, mustaa ja sitten vielä valkoista ihan kuin pumpulia. Leipä toimitettiin laboratorioon, josta kerrottiin, että mukana on myös vaarallisia homeita (joku atrain, jos oikein muistan).

      Ettimisen jälkeen joitakin kastuneita ja homeisia paikkoja löytyi makuuhuoneesta ja tiskipöyrän alta. Ne on nyt korjattua ja kaikki olemma nyt selvästi aikaasempaa tervehempiä.

    • No tokkiinsa

      Ettei vuan se allun atrain.

    • Pohjan tyttö

      Mitä tarkoittaa allun atrain ??!!!, onko jotakin sisäpiirikivaa ?

    • Hommeetako

      "(joku atrain, jos oikein muistan)". Vuarallinnee home kaet.

      " Leipä toimitettiin laboratorioon, josta kerrottiin, että mukana on myös vaarallisia homeita (joku atrain, jos oikein muistan)". Liekö allun omia juttuloita.

      Vertillä on se pravvuuri hommeest "Alfatoksiini" tae jottai sinne päen.

    • ertti-veetu

      Tässä oikeinkirjoitusohjeita:

      Vuorallinnee = tarkoittanee vaarallinen
      atrain = Stachybotrys atra
      Alfatoksiini = mm. Aspergillus flavuksen tuottama aflatoksiini
      Allu = joku asioista täysin tietämätön häirikkö tollo
      vertti-eetu = tietää kaiken kaikesta ja erityisesti homeista, on myös
      omakohtaista kokemusta

      • vertti-eetu

        Allu apuva! Nyt sun takapajulajuttujasi (hauskoja) tarvitaan helpottaan tilannetta.
        Leipätestit unohta heti alkuunsa ne ei takapuolelta (suihkuhuoneen) enää onnistu pienellä porallakaan hämmentäen. Mutta ei sun passaa siksi vielä masentua.

        Muttapa tuosa mieluista asiaa:

        "Hajuste- ja kemikaaliyliherkkyys on yksi monista yliherkkyysoireyhtymistä. Muita ovat sähköyliherkkyys, homealtistus ja "sairas rakennus"-oireyhtymä. Yliherkkyydet saavat virallisen tautiluokituksen ensi vuoden alussa. Ympäristöherkkyys -diagnoosilla halutaan edistää erilaisten yliherkkyyskokemusten ja moninaisen fyysisen oireilun tilastointia sekä tutkimusta".

        http://www.iltalehti.fi/iltv-doc/201412080175647_dc.shtml


    • Pargas.

      Ainakin meillä leipätesti toimi hyvin, voin lämpimästi suositella.

    • Kummalta puolelta

      etu- vai taka. Suihkuhuoneessako. Pyyhittäkö pölytkin.

      • ertti-veetu

        Tässä oikeinkirjoitusohjeita:

        Vuorallinnee = tarkoittanee vaarallinen
        atrain = Stachybotrys atra
        Alfatoksiini = mm. Aspergillus flavuksen tuottama aflatoksiini
        Allu = joku asioista täysin tietämätön häirikkö tollo
        vertti-eetu = tietää kaiken kaikesta ja erityisesti homeista, on myös
        omakohtaista kokemusta. Lisäyksenä vielä, että on erityisen mieltynyt takapuolijuttuihin.


    • kehtaakin allu

      Allun kertomii takapuolijuttuja ei voi olla ihmettelemättä.
      Ja kaiken lisäksi vielä "pienellä poralla 10 mm" vain ;) :D.
      Ei pasooo pyllistellä näytteidenottaja allulle. Suihkun toisella puolella.

    • Allu .

      Selvyyden vuoksi tämä edellinen juttui siis tuosta ehtymättömästä vertti-eetun takapuolimyllystä, kunten juuri varoittelin. Ei enää osaa muusta kirjoitellakaan niin on ilettävään aiheeseen mieltynyt.

      • ääntä päästämättäkö?

        Selvyyten vuoksi tässä on niitä Allun aatoksia. :D. Heh heh jee jee. voc voc. Ja vuh vuh. Kumma kun ei homekoiraa sinne takapuolelle kukaan usuta.

        Lainaus alkaa:
        takaapäin
        18.9.2014 17:17

        Miksei kukaan neuvo tutkimaan seinän rakennetta. Silloin ei jää mitään arvailtavaksi. Näyte on helppo ottaa takakautta ja ääntä päästämättä eikä maksa sen enempäää kuin turha kosteusmittaus. Vain mikrobinäytteellä saadaan varma vastaus siihen, onko suihkun seinä (laatoitetun seinälevyn sisäpinta) homeessa vai täysin kunnossa. Tää on ihan oikeesti yhtä helppoa kuin kosteusmittaus.

        Lainaus loppu. "ihan oikeesti" vai mitä Allu.


      • Niinson
        ääntä päästämättäkö? kirjoitti:

        Selvyyten vuoksi tässä on niitä Allun aatoksia. :D. Heh heh jee jee. voc voc. Ja vuh vuh. Kumma kun ei homekoiraa sinne takapuolelle kukaan usuta.

        Lainaus alkaa:
        takaapäin
        18.9.2014 17:17

        Miksei kukaan neuvo tutkimaan seinän rakennetta. Silloin ei jää mitään arvailtavaksi. Näyte on helppo ottaa takakautta ja ääntä päästämättä eikä maksa sen enempäää kuin turha kosteusmittaus. Vain mikrobinäytteellä saadaan varma vastaus siihen, onko suihkun seinä (laatoitetun seinälevyn sisäpinta) homeessa vai täysin kunnossa. Tää on ihan oikeesti yhtä helppoa kuin kosteusmittaus.

        Lainaus loppu. "ihan oikeesti" vai mitä Allu.

        Koiramaiset otteet homekoiravihaaja. 18.9.2014.17:17

        Vain homekoiratutkimus on luotettava tutkimus. Helpompi kuin kosteusmittaus.
        Ei aina kyllä ääntä päästämättä.


      • Ei nää homekotia
        Niinson kirjoitti:

        Koiramaiset otteet homekoiravihaaja. 18.9.2014.17:17

        Vain homekoiratutkimus on luotettava tutkimus. Helpompi kuin kosteusmittaus.
        Ei aina kyllä ääntä päästämättä.

        Kerrankin joku viisas puhuu ihan täyttä asiaa. Turhia ovat kaiken maailman hometutkimukset kun pelkkä kosteusmittaus ja homekoirat riittää ja antavat paljon luotettavamman tuloksen.

        Jos on ostamassa asuntoa kannattaa ehdottomasti aina ottaa homekoirat tekemään tutkimuksia. Sellaista asuntoa ei kannata ostaa, jota koirat haukkuvat. Koirien haukuttua on parasta nostaa kylmästi vain kytkintä ja jatkaa seuraavaan kohteeseen. Täytyyhän sen koirahomeettoman kämpän joskus tulla vastaan.

        Itse olemme näin toimineet emmekä asu omassa homekodissa. Asumme edelleen vuokralla homeisessa murjussa, kun sellaista kohdetta ei ole vielä löytynyt, jota koirat ei olisi haukkuneet, mutta vastahan olemme pari vuotta etsineet ja pari kymmentä kohdetta hylänneet koirien neuvojen perusteella.


      • Ei enää homekotia
        Ei nää homekotia kirjoitti:

        Kerrankin joku viisas puhuu ihan täyttä asiaa. Turhia ovat kaiken maailman hometutkimukset kun pelkkä kosteusmittaus ja homekoirat riittää ja antavat paljon luotettavamman tuloksen.

        Jos on ostamassa asuntoa kannattaa ehdottomasti aina ottaa homekoirat tekemään tutkimuksia. Sellaista asuntoa ei kannata ostaa, jota koirat haukkuvat. Koirien haukuttua on parasta nostaa kylmästi vain kytkintä ja jatkaa seuraavaan kohteeseen. Täytyyhän sen koirahomeettoman kämpän joskus tulla vastaan.

        Itse olemme näin toimineet emmekä asu omassa homekodissa. Asumme edelleen vuokralla homeisessa murjussa, kun sellaista kohdetta ei ole vielä löytynyt, jota koirat ei olisi haukkuneet, mutta vastahan olemme pari vuotta etsineet ja pari kymmentä kohdetta hylänneet koirien neuvojen perusteella.

        Homekoira ainoa luotettava hometesti rakenteita rikkomatta ja repimättä.
        Tuo tärkein meinasi unohtuu. Ja laskukin mitättömän pieni silmiä räpäyttämättä.
        Kosteusmittauksen osaa tehdä jopa terveystarkastaja. Eikä maksanut mitään.
        Kyllä se siitä jatkakaa etsimistä ette ole ainoat tässä maassa.

        http://www.katsomo.fi/?progId=421160


      • ei enää homekotia
        Ei enää homekotia kirjoitti:

        Homekoira ainoa luotettava hometesti rakenteita rikkomatta ja repimättä.
        Tuo tärkein meinasi unohtuu. Ja laskukin mitättömän pieni silmiä räpäyttämättä.
        Kosteusmittauksen osaa tehdä jopa terveystarkastaja. Eikä maksanut mitään.
        Kyllä se siitä jatkakaa etsimistä ette ole ainoat tässä maassa.

        http://www.katsomo.fi/?progId=421160

        Kiitokset vaan vertti-eetulle tsemppaamisesta ja myötäelämisestä. Näitä tarvitaan, kun kakarat on jatkuvasti kipeenä eikä meillä vanhemmillakaan hyvin mene. Jatkuvssa räkätaudissa sekä poskiontelon tulehduksissa ja samalla pitäisi jaksaa töissä käydä.

        Joskus on meinnannut usko loppua tuohon vertti-eetun kultaiseen reseptiin, että homekoiraat kehiin ja päälle kosteusmittaus. Jos koirat haukkusiva ja kosteutta löytyy niin eikun litomaan heti. Mutta onko ihan varmasti parempi jatkaa homeisessa vuokrakämpässä kuin koirien merkkaamassa omassa. On meinaan 2 vuotta pitkä aika kun on puhdasta etsitty ja ties kuinka pitkään vielä menee. Tässäpä kysymys kuka sihen osaa vastata, vertti joka tapauksessa: litomaan vaan vaikka taivassalle !! ja telttahan meillä jo onkin 20 vuoden takaa, kun silloin muijan kaa retkeiltiin Kainuussa ja hyttyset söi niin perhanasti.

        Mitenköhän olisi, pitäisiköhän vaihtaa vähän huonompaan homekoiraan tai peräti homeista jo sairastuneeseen niin, ettei osaisi tai viitsisi enää haukkua ja saataisiin se "puhdas" kämppä ostettua. Jopa sellainen vääräoppinen ajatus tuli mieleen, että mitäköhän, jos ihan vaan pirruuttani kokeilisin pyytää homemiestä tutkimaan enkä koiraa lainkaan vaikka verttihän ei tästä kyllä tykkää. Mitä mieltä muut ovat ?


      • muut on tätä mieltä
        ei enää homekotia kirjoitti:

        Kiitokset vaan vertti-eetulle tsemppaamisesta ja myötäelämisestä. Näitä tarvitaan, kun kakarat on jatkuvasti kipeenä eikä meillä vanhemmillakaan hyvin mene. Jatkuvssa räkätaudissa sekä poskiontelon tulehduksissa ja samalla pitäisi jaksaa töissä käydä.

        Joskus on meinnannut usko loppua tuohon vertti-eetun kultaiseen reseptiin, että homekoiraat kehiin ja päälle kosteusmittaus. Jos koirat haukkusiva ja kosteutta löytyy niin eikun litomaan heti. Mutta onko ihan varmasti parempi jatkaa homeisessa vuokrakämpässä kuin koirien merkkaamassa omassa. On meinaan 2 vuotta pitkä aika kun on puhdasta etsitty ja ties kuinka pitkään vielä menee. Tässäpä kysymys kuka sihen osaa vastata, vertti joka tapauksessa: litomaan vaan vaikka taivassalle !! ja telttahan meillä jo onkin 20 vuoden takaa, kun silloin muijan kaa retkeiltiin Kainuussa ja hyttyset söi niin perhanasti.

        Mitenköhän olisi, pitäisiköhän vaihtaa vähän huonompaan homekoiraan tai peräti homeista jo sairastuneeseen niin, ettei osaisi tai viitsisi enää haukkua ja saataisiin se "puhdas" kämppä ostettua. Jopa sellainen vääräoppinen ajatus tuli mieleen, että mitäköhän, jos ihan vaan pirruuttani kokeilisin pyytää homemiestä tutkimaan enkä koiraa lainkaan vaikka verttihän ei tästä kyllä tykkää. Mitä mieltä muut ovat ?

        Otahan allu järki käpälään, äläkä masennu.
        Tuosta mallia ja ruikutus sikseen. Lapissa halitaan nyt nää homehommat.

        http://www.lapinkansa.fi/Lappi/1194946787395/artikkeli/sinetan koulu kayttokieltoon maaliskuun alusta alkaen.html

        Tämä sun resepti oli allu melkein kuin Hollolan terveydensuojelupäällikön pravuuri. "homekoiraat kehiin ja päälle kosteusmittaus." Tai ensin terveysmies teki kyllä kosteusmittaukset ja sen jälkeen homekoirat suositteli kehiin. Välillä rääpi ihte seinistä näytteitä missä penicilliumia löytyi. Määräsi homeentapot tai myrkytykset, otsonoinnit ja mitä kaikkea mistä vittumainen isännöitsijä ei tietenkään voinut kieltäytyä kun rahaa oli ta porukalla millä mällätä.

        Niiden hässäköitten jälkeen ottivat ne pakolliset melkein puhtaat materiaalinäytteet ja petollisen sisäilmanäytteen. Lykkää allu pyttyyn jos et muuten selviä.


    • vellu altto

      Tämä kaikkihan on allun mieleen. Joku meni ja nimesi allun tämän palstan omaksi "takapuolipojuksi". Hauska mieäs. Allun motto: "Näytteet suihkun takapuolelta. Paikkoja repimättä pienellä poralla". Sehän oli vaan kaverilta mahtava oivallus näinä aikoina. Suvaitsevuuden. Heh heh hauskaa on vielä pitkään nuo allun lempinäytteet. Mieltymykset!

      Miten allu tuon otit vastaan?
      http://www.uusisuomi.fi/asiasanat/sukupuolineutraali-avioliitto

      • jos käsky käy nathon

        Koti, uskonto isänmaa! Vaaleissa tavataan jos ehitään.

        Puolustetaan tuota viimeistä kuitenkin ja viimeiseen naiseen ja viimeiseen mieheen.
        Kodit, koulut ja kirkot on jo homeessa ja myrkytetttyjä useimmat käyttökelvottomiksi.

        Saapas nähhä miten vielä menee tuokii.
        http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014121018917354_uu.shtml


      • vertti-eetu

        Tässä kun näitä tosi sekavia ajatuksiani pyörittelin hourupäissäni saunan lauteiden alla, niin tulipahan taas kerran mieleen, että näille palstoillehan onkin voinut eksyä joku ihka uusi lukija, joka ei vielä tiedä mitään vertti-eetusta, vertin PHMG.stä., vertin otsonoinnista ja sen jälkeisistä vaivoista eikä tiedä edes minun laisistani sählääjistä ja petollisista isännöitsijäkavereista. Mie vertti-eetu kirjoittelen ihan vaan pirruuttani puuta heinää milloin milläkin ja usein vielä toisten nimimerkillä (tavalisesti Allun) . Helposti tunnistat miut kuitenkin siitä, että juttuni ovat ihan päättömiä, erityisesti alatyylisiä takapuolijuttuja (olen itekkii nääs näitä miehiä) ja erityisesti olen ottanut nimimerkin Allu hampaisiini, se kun tietää niin paljon ja sotkee miun pilailu juttuni puhumalla täyttä asiaa, näyttää mokoma osaavan hommansa. Mutta ei se mitään, uutta lukijaa pitää alkaa tietysti ihan heti opettaan alusta lähtien siitä miten tämä miun maailmani luotiin ensimmäisen kerran siellä Kolmenämmänkujalla ja jossa koin tämän suuren valaistukseni. Herroja kiittäkäämme yhressä. Ja kas näin tää päätön takapuolijuttuni taas alkaa:

        Yksikään asuntoni ei ennen Kolmenämmäkujan, Kaarikadun, Kallioistenkadun ja Järvisenkadun asuntoja ole ollut homeisia paitsi ihan vähän vaan kun laskiämpäri kaatuili joskus ollessani pikku pöhönässä, eikä sisäilmaltakaan myrkyllisiä muualta kuin aamuisin makuuhuone tietty. Mutta nuo neljä oli jokainen ihania paikkoja, kun sinne muutin, mutta täysiä home p*skoja jälkeeni. Vieläkin haikeuvella muistelen. Onneksi ei olleet omia, kun sähläsin ne sillä lailla ämpärillä tai oikeammin sen kamalalla sisällöllä korjauskelvottomiksi homekämpiksi. Kolme oli ASO:n ja viimeinen Järvisenkatu vuokramurju. Kukahan kurja niissäkin nyt mahtaa aivastella ja köhiä tekosieni takia.

        Mistä niitä oman "omistusasunnon" homekokemuksia olisi mulle tullutkaan kun aina pieriskelin ja sähläsin vain vuokrakämppiä.

        Jumalalle kiitos vielä kertaalleen, että nuo neljä viimeistä ennen tätä nykyistä luukkua oli puhtaita ennen minua niin en ite joutunu kärsimään. Toinen asia on sitten se, mitä ne ovat jälkeeni, mutta sehän onkin sitten jo vuokranantajan uusien vuokralaisten murhe, miuta ei yhtään hetkauta enää.

        On totta vuokra-asuntojen suhteen se, että helppoa on poislähtö. Mutta sekin on nyt tehty helvetin vaikeaksi kun ainakin täällä meilläpäin vaativat lähes joka paikassa vuoden tai parin takuuvuokraa itselleen, kun olin homehuttanut ne edelliset kämpät. On se vaan niin väärin !

        Jos oireita ja sairasteluja, niin kyllä tavallinen köyhä joutuu miettimään mitäs olikaan tullut tehtyä, kun vuokrasopimustakin on vielä yli puoli vuotta ja itekkii olen alkanu sairastaa kämpän homehduttamiseni jälkeen niin perhanasti. Olen joutunut miettimään kyllä jo näitä omia kolttosiani ja asumiskulttuuriani kaikkine p*skaämpäreineni ja hourusaunoineni, mutta vielä en ole kuitenkaan tapojani muuttanut. Omatekoiset homeeni koitan kestää kuin mies.

        Aso-asuntojen lainsäädäntöhän on kolmen kuukauden irtisanominen olit sitten sairas, juoppoo tai teet hidasta kuolemaa ämpäriisi kuten mie just nyt. Tämä tällä kertaa. Vastaavaan tuskin pystyy kovinkaan moni muu. Mutta minä, saunasekoilija vertti-eetu se vain vaihtelen nimimerkkejäni heti, kun taas jään paskanjauhannasta ja ällöttävistä pienten porien porareikäjutuistani takaapäin kiinni.

        Sitten vielä vähän asiaa: Joka asunnossa on selvitettävä minkälainen vaurio ja miten korjataan turvalliseksi, kun olen sen ensin oikein olan takaa homehuttanut ja myrkyttänyt sumhauttamalla sillä ittellään.

        Vuokra-asunnoissa vaan tutkimusten tilaajalla on erilainen lähtökohta kuin omistusasunnossa asuvalla. Vuokralaiset hyvin harvoin alkavat edes tutkimuksia tilaamaan, kun kerran ovat itse syypäitä kuten minäkin. Munters meillä teki vain sen mitä tilattiin (AS- isännöitsijä ja vuokra-isännöitsijä) ja kaiken lisäksi tekivät juurikin sen mitä osasivat ja se olikin sitten jo ihan oma juttunsa. Elämme mielenkiintoisia aikoja hyvät ja uskolliset lukijani. Tässä jo päänikin alkaa taas selkiintyä pikkuhiljaa niitten homekusetusteni jälkiseuraamuksista ja kovista saunomisistani .

        Muuten koiriin uskon vaikka järestään aina väärin merkkaavatkin, olemme nääs samanlaisia veijareita koirien kaa emmekä mistään mitään välitä eikä mitään oikeasti ymmärrä. Me pelataan aina vaan uskomuksilla ja vaistoilla, ei tiedoilla, mutta minkäs teet kun on lusikalla annettu niin ei tokkee voi kauhalla vuatii.


    • Sorminäppärä Allu

      Nyt kyllä kirjoitan omalla Allu nimmarilla vaihteeksi kun tuli noin pitkä juttu pukattua vertin nimmarilla ja ei siinä näytä olevan mitään järkeä. Adventtia pukkaa ja kirkoonkin pitää vääntyä tässä ylihuomenissa pahoja homekusetuksia anteeksi pyytelemään Herralta kun herrat ei valvo niitä laisinkaan.

      Kiitokset vaan vertti-eetulle tsemppaamisesta ja myötäelämisestä. Näitä tarvitaan, kun kakarat on jatkuvasti kipeenä eikä meillä vanhemmillakaan hyvin mene.
      Kakaroita odotellaan tässä jättävän ajoissa hukkuva laiva. Kakarat ja itekki jatkuvassa räkätaudissa sekä poskiontelon tulehduksissa ja samalla pitäisi jaksaa töissä käydä. Koko ajan tässä muijan kaa ootellaan, että aikuiset kakarat älyäisivät lähteä toisaalle räkimään ja varmistuisi sekin jotta edes joku mselviäisi hengissä näistä sisäilman myrkyistä. Leipätestit ei enää oikein pure ja ne takapuolelta ottamani hölynpölynäytteet ei taida mennö läpi edes viisaitten validointia.

      Joskus on meinnannut usko loppua tuohon vertti-eetun kultaiseen reseptiin, että homekoiraat kehiin ja päälle kosteusmittaus. Jos koirat haukkusiva ja kosteutta löytyy niin eikun litomaan heti. Mutta onko ihan varmasti parempi jatkaa homeisessa vuokrakämpässä kuin koirien merkkaamassa omassa. On meinaan 2 vuotta pitkä aika kun on puhdasta etsitty ja ties kuinka pitkään vielä menee. Tässäpä kysymys kuka sihen osaa vastata, vertti joka tapauksessa: litomaan vaan vaikka taivassalle !! ja telttahan meillä jo onkin 20 vuoden takaa, kun silloin muijan kaa retkeiltiin Kainuussa ja hyttyset söi niin perhanasti.

      Mitenköhän olisi, pitäisiköhän vaihtaa vähän huonompaan homekoiraan tai peräti homeista jo sairastuneeseen niin, ettei osaisi tai viitsisi enää haukkua ja saataisiin se "puhdas" kämppä ostettua. Jopa sellainen vääräoppinen ajatus tuli mieleen, että mitäköhän, jos ihan vaan pirruuttani kokeilisin pyytää homemiestä tutkimaan kun olen alkanut itsekin epäileen omia takapuolelta otettujen näytteiden puolueettomuutta. Mitä jos ei koiraa lainkaan vaikka verttihän ei tästä kyllä tykkää. Mitä mieltä muut ovat ? Kävisiköhän vaikka puolikuollut loppuun ajettu koira kun niiden ikäkin on kuulemma selvästi puolittunut noissa homekouluissa ja homepäiväkodeissa pyriessään. Kertokaahan puolueettomasti mitä mieltä homekoirista vaikka vihaan niitä koska vievät hommia vietävästi takapuolinäytteiden ottoistani sieltä pesuhuoneen takapuolelta eli saunoista.

    • Allu.

      Että näin miehekkäästi sitten vastasi vertti, kuten arvasinkin nimimerkilläni Allu.

    • Sorminäppärä

      Tärkein sinulla kuitenkin unohtui kommentistasi Allu. "Sorminäppärä".
      Allu ihan omalla nimimerkillään täällä taasen vaikka miss 007 ei olekaan enään puoliasi pitämässä.
      Kirjoitahan kunnon juttu ennenkuin ne halvat viinat vetelet kitusiin.
      Jotain kerro kokemuksista niistä alle gramman näytteistä mistä sorminäppäränä miehenä homepaskat tongit ja haistelet. Iljettävää touhua, mutta jos ei muuta ole ja muijakin työttömänä, niin onhan se jonku pelastettava perheen tilanne kun huonosti menee. Kakaroillakin.

      Lainaus alkaa Allun jutusta:
      Kiitokset vaan vertti-eetulle tsemppaamisesta ja myötäelämisestä. Näitä tarvitaan, kun kakarat on jatkuvasti kipeenä eikä meillä vanhemmillakaan hyvin mene. Jatkuvssa räkätaudissa sekä poskiontelon tulehduksissa ja samalla pitäisi jaksaa töissä käydä.

      Joskus on meinnannut usko loppua tuohon vertti-eetun kultaiseen reseptiin, että homekoiraat kehiin ja päälle kosteusmittaus. Jos koirat haukkusiva ja kosteutta löytyy niin eikun litomaan heti. Mutta onko ihan varmasti parempi jatkaa homeisessa vuokrakämpässä kuin koirien merkkaamassa omassa. On meinaan 2 vuotta pitkä aika kun on puhdasta etsitty ja ties kuinka pitkään vielä menee. Tässäpä kysymys kuka sihen osaa vastata, vertti joka tapauksessa: litomaan vaan vaikka taivassalle !! ja telttahan meillä jo onkin 20 vuoden takaa, kun silloin muijan kaa retkeiltiin Kainuussa ja hyttyset söi niin perhanasti".
      Lainaus loppu.

      • Tiedätkö allu

        Urpot ja vertit pitää sinua pilkkanaan.


      • alli parka
        Tiedätkö allu kirjoitti:

        Urpot ja vertit pitää sinua pilkkanaan.

        "kuten arvasinkin nimimerkilläni Allu".

        Jäit allu siis odottamaan vastausta siihen mitä kirjoitit nimimerkillä vertti-eetu.
        Voihan vitsi, miehekästä totta tosiaan. Puehan allu jo vihdoinkin hame päällesi.


    • Eikö näitä voi mukamas torpata ip:n mukaan ?!
      Ei varmati voi tulla vertin replyt samasta paikkaa...

    • Allu .

      Kyllä ne vertin "korkealentoiset" kommentit tulee ihan samasta tuutista, vaikkakin useimmiten uusilla tai toisten nimimerkeillä. Erityisen suosittu näkyy olevan omani, Allu.

      • vertti-eetu

        Osa 1

        Älähän Allu jauha paskaa. Itse menit heikolla hetkelläsi tunnustamaan luotsille, että kiusaa mua ja kirjoitat mun nimimerkillä saadaksesi minut pois tämän palstan kirjoituporukoista. Kyllähän sen on huomanneet kaikki sekä vanhat, että uudet lukijat myös. olet aivan höpö jätkä ja tässä on yksi aikaansaanoksesi mikä tulee eri IP kuin mikä on minulla. Että koitahan Allu parka vaan pysyä asiallisesna vaikka kuinka viituttaa.

        Lainaus ALLUN vääristelyistä mikä ei ole edes ainoa näillä palstoilla.
        Tutkikaa IP tästä olkaa hyvä:

        vertti-eetu
        12.12.2014 17:36
        1

        Tässä kun näitä tosi sekavia ajatuksiani pyörittelin hourupäissäni saunan lauteiden alla, niin tulipahan taas kerran mieleen, että näille palstoillehan onkin voinut eksyä joku ihka uusi lukija, joka ei vielä tiedä mitään vertti-eetusta, vertin PHMG.stä., vertin otsonoinnista ja sen jälkeisistä vaivoista eikä tiedä edes minun laisistani sählääjistä ja petollisista isännöitsijäkavereista. Mie vertti-eetu kirjoittelen ihan vaan pirruuttani puuta heinää milloin milläkin ja usein vielä toisten nimimerkillä (tavalisesti Allun) . Helposti tunnistat miut kuitenkin siitä, että juttuni ovat ihan päättömiä, erityisesti alatyylisiä takapuolijuttuja (olen itekkii nääs näitä miehiä) ja erityisesti olen ottanut nimimerkin Allu hampaisiini, se kun tietää niin paljon ja sotkee miun pilailu juttuni puhumalla täyttä asiaa, näyttää mokoma osaavan hommansa. Mutta ei se mitään, uutta lukijaa pitää alkaa tietysti ihan heti opettaan alusta lähtien siitä miten tämä miun maailmani luotiin ensimmäisen kerran siellä Kolmenämmänkujalla ja jossa koin tämän suuren valaistukseni. Herroja kiittäkäämme yhressä. Ja kas näin tää päätön takapuolijuttuni taas alkaa:

        Tämä siis Allun kynästä !!!


      • vertti-eetu
        vertti-eetu kirjoitti:

        Osa 1

        Älähän Allu jauha paskaa. Itse menit heikolla hetkelläsi tunnustamaan luotsille, että kiusaa mua ja kirjoitat mun nimimerkillä saadaksesi minut pois tämän palstan kirjoituporukoista. Kyllähän sen on huomanneet kaikki sekä vanhat, että uudet lukijat myös. olet aivan höpö jätkä ja tässä on yksi aikaansaanoksesi mikä tulee eri IP kuin mikä on minulla. Että koitahan Allu parka vaan pysyä asiallisesna vaikka kuinka viituttaa.

        Lainaus ALLUN vääristelyistä mikä ei ole edes ainoa näillä palstoilla.
        Tutkikaa IP tästä olkaa hyvä:

        vertti-eetu
        12.12.2014 17:36
        1

        Tässä kun näitä tosi sekavia ajatuksiani pyörittelin hourupäissäni saunan lauteiden alla, niin tulipahan taas kerran mieleen, että näille palstoillehan onkin voinut eksyä joku ihka uusi lukija, joka ei vielä tiedä mitään vertti-eetusta, vertin PHMG.stä., vertin otsonoinnista ja sen jälkeisistä vaivoista eikä tiedä edes minun laisistani sählääjistä ja petollisista isännöitsijäkavereista. Mie vertti-eetu kirjoittelen ihan vaan pirruuttani puuta heinää milloin milläkin ja usein vielä toisten nimimerkillä (tavalisesti Allun) . Helposti tunnistat miut kuitenkin siitä, että juttuni ovat ihan päättömiä, erityisesti alatyylisiä takapuolijuttuja (olen itekkii nääs näitä miehiä) ja erityisesti olen ottanut nimimerkin Allu hampaisiini, se kun tietää niin paljon ja sotkee miun pilailu juttuni puhumalla täyttä asiaa, näyttää mokoma osaavan hommansa. Mutta ei se mitään, uutta lukijaa pitää alkaa tietysti ihan heti opettaan alusta lähtien siitä miten tämä miun maailmani luotiin ensimmäisen kerran siellä Kolmenämmänkujalla ja jossa koin tämän suuren valaistukseni. Herroja kiittäkäämme yhressä. Ja kas näin tää päätön takapuolijuttuni taas alkaa:

        Tämä siis Allun kynästä !!!

        Osa 2
        Allun kynästä jatkoa: Nimimerkilläni 12.12.2014 17:36.

        Allun lapsellista ja korkealentoista paskanjauhantaa. Jatkuu.12.12.2014

        Yksikään asuntoni ei ennen Kolmenämmäkujan, Kaarikadun, Kallioistenkadun ja Järvisenkadun asuntoja ole ollut homeisia paitsi ihan vähän vaan kun laskiämpäri kaatuili joskus ollessani pikku pöhönässä, eikä sisäilmaltakaan myrkyllisiä muualta kuin aamuisin makuuhuone tietty. Mutta nuo neljä oli jokainen ihania paikkoja, kun sinne muutin, mutta täysiä home p*skoja jälkeeni. Vieläkin haikeuvella muistelen. Onneksi ei olleet omia, kun sähläsin ne sillä lailla ämpärillä tai oikeammin sen kamalalla sisällöllä korjauskelvottomiksi homekämpiksi. Kolme oli ASO:n ja viimeinen Järvisenkatu vuokramurju. Kukahan kurja niissäkin nyt mahtaa aivastella ja köhiä tekosieni takia.

        Mistä niitä oman "omistusasunnon" homekokemuksia olisi mulle tullutkaan kun aina pieriskelin ja sähläsin vain vuokrakämppiä.

        Jumalalle kiitos vielä kertaalleen, että nuo neljä viimeistä ennen tätä nykyistä luukkua oli puhtaita ennen minua niin en ite joutunu kärsimään. Toinen asia on sitten se, mitä ne ovat jälkeeni, mutta sehän onkin sitten jo vuokranantajan uusien vuokralaisten murhe, miuta ei yhtään hetkauta enää.

        On totta vuokra-asuntojen suhteen se, että helppoa on poislähtö. Mutta sekin on nyt tehty helvetin vaikeaksi kun ainakin täällä meilläpäin vaativat lähes joka paikassa vuoden tai parin takuuvuokraa itselleen, kun olin homehuttanut ne edelliset kämpät. On se vaan niin väärin !

        Jos oireita ja sairasteluja, niin kyllä tavallinen köyhä joutuu miettimään mitäs olikaan tullut tehtyä, kun vuokrasopimustakin on vielä yli puoli vuotta ja itekkii olen alkanu sairastaa kämpän homehduttamiseni jälkeen niin perhanasti. Olen joutunut miettimään kyllä jo näitä omia kolttosiani ja asumiskulttuuriani kaikkine p*skaämpäreineni ja hourusaunoineni, mutta vielä en ole kuitenkaan tapojani muuttanut. Omatekoiset homeeni koitan kestää kuin mies.

        Aso-asuntojen lainsäädäntöhän on kolmen kuukauden irtisanominen olit sitten sairas, juoppoo tai teet hidasta kuolemaa ämpäriisi kuten mie just nyt. Tämä tällä kertaa. Vastaavaan tuskin pystyy kovinkaan moni muu. Mutta minä, saunasekoilija vertti-eetu se vain vaihtelen nimimerkkejäni heti, kun taas jään paskanjauhannasta ja ällöttävistä pienten porien porareikäjutuistani takaapäin kiinni.

        Sitten vielä vähän asiaa: Joka asunnossa on selvitettävä minkälainen vaurio ja miten korjataan turvalliseksi, kun olen sen ensin oikein olan takaa homehuttanut ja myrkyttänyt sumhauttamalla sillä ittellään.

        Vuokra-asunnoissa vaan tutkimusten tilaajalla on erilainen lähtökohta kuin omistusasunnossa asuvalla. Vuokralaiset hyvin harvoin alkavat edes tutkimuksia tilaamaan, kun kerran ovat itse syypäitä kuten minäkin. Munters meillä teki vain sen mitä tilattiin (AS- isännöitsijä ja vuokra-isännöitsijä) ja kaiken lisäksi tekivät juurikin sen mitä osasivat ja se olikin sitten jo ihan oma juttunsa. Elämme mielenkiintoisia aikoja hyvät ja uskolliset lukijani. Tässä jo päänikin alkaa taas selkiintyä pikkuhiljaa niitten homekusetusteni jälkiseuraamuksista ja kovista saunomisistani .

        Muuten koiriin uskon vaikka järestään aina väärin merkkaavatkin, olemme nääs samanlaisia veijareita koirien kaa emmekä mistään mitään välitä eikä mitään oikeasti ymmärrä. Me pelataan aina vaan uskomuksilla ja vaistoilla, ei tiedoilla, mutta minkäs teet kun on lusikalla annettu niin ei tokkee voi kauhalla vuatii.

        Tämä on siis täysin ALLUN omaa paskanjauhantaa. Joku hörhö on jopa antanaut täälle plussaa voihan vittuuu näitä mulukeroitakin.

        Viitiuttahan se Alluakin kun olen pukannut aitoa oikeaa asiaa ja hyviä linkkejä tänne.

        Allulla ei mene oikein hyvin niiden alle gramman painoisten takapuolinäytteidensä kanssa ja sehän vituuuttaa sitä kuin pientä oravaa tietenkin kun kukaan ei usko niin korkealentoisia valheita. Äläkäähän pyllistelkö tuolle Allulle jos erehdytte kotiinne päästämään niitä takapuolinäytteitään ottamaan. Toista noin tolloa jutuissaan tällä palstalla en ole kyllä kohdannut, mutta tuo juttu lukekaahan ajatuksella se niin ymmärrätte mitä tarkoitan. Lapsellista paaskaa aikuisella miehellä vai onko hapeporukkaa sekään ei ole mahdoton juttu.
        12.12.2014 17:36
        Tuo juttu tuolla on siis täysin Allun kynästä ja on kehdannut siihen alkuun nimimerkkini raapia!!!!!


      • vertti-eetu
        vertti-eetu kirjoitti:

        Osa 2
        Allun kynästä jatkoa: Nimimerkilläni 12.12.2014 17:36.

        Allun lapsellista ja korkealentoista paskanjauhantaa. Jatkuu.12.12.2014

        Yksikään asuntoni ei ennen Kolmenämmäkujan, Kaarikadun, Kallioistenkadun ja Järvisenkadun asuntoja ole ollut homeisia paitsi ihan vähän vaan kun laskiämpäri kaatuili joskus ollessani pikku pöhönässä, eikä sisäilmaltakaan myrkyllisiä muualta kuin aamuisin makuuhuone tietty. Mutta nuo neljä oli jokainen ihania paikkoja, kun sinne muutin, mutta täysiä home p*skoja jälkeeni. Vieläkin haikeuvella muistelen. Onneksi ei olleet omia, kun sähläsin ne sillä lailla ämpärillä tai oikeammin sen kamalalla sisällöllä korjauskelvottomiksi homekämpiksi. Kolme oli ASO:n ja viimeinen Järvisenkatu vuokramurju. Kukahan kurja niissäkin nyt mahtaa aivastella ja köhiä tekosieni takia.

        Mistä niitä oman "omistusasunnon" homekokemuksia olisi mulle tullutkaan kun aina pieriskelin ja sähläsin vain vuokrakämppiä.

        Jumalalle kiitos vielä kertaalleen, että nuo neljä viimeistä ennen tätä nykyistä luukkua oli puhtaita ennen minua niin en ite joutunu kärsimään. Toinen asia on sitten se, mitä ne ovat jälkeeni, mutta sehän onkin sitten jo vuokranantajan uusien vuokralaisten murhe, miuta ei yhtään hetkauta enää.

        On totta vuokra-asuntojen suhteen se, että helppoa on poislähtö. Mutta sekin on nyt tehty helvetin vaikeaksi kun ainakin täällä meilläpäin vaativat lähes joka paikassa vuoden tai parin takuuvuokraa itselleen, kun olin homehuttanut ne edelliset kämpät. On se vaan niin väärin !

        Jos oireita ja sairasteluja, niin kyllä tavallinen köyhä joutuu miettimään mitäs olikaan tullut tehtyä, kun vuokrasopimustakin on vielä yli puoli vuotta ja itekkii olen alkanu sairastaa kämpän homehduttamiseni jälkeen niin perhanasti. Olen joutunut miettimään kyllä jo näitä omia kolttosiani ja asumiskulttuuriani kaikkine p*skaämpäreineni ja hourusaunoineni, mutta vielä en ole kuitenkaan tapojani muuttanut. Omatekoiset homeeni koitan kestää kuin mies.

        Aso-asuntojen lainsäädäntöhän on kolmen kuukauden irtisanominen olit sitten sairas, juoppoo tai teet hidasta kuolemaa ämpäriisi kuten mie just nyt. Tämä tällä kertaa. Vastaavaan tuskin pystyy kovinkaan moni muu. Mutta minä, saunasekoilija vertti-eetu se vain vaihtelen nimimerkkejäni heti, kun taas jään paskanjauhannasta ja ällöttävistä pienten porien porareikäjutuistani takaapäin kiinni.

        Sitten vielä vähän asiaa: Joka asunnossa on selvitettävä minkälainen vaurio ja miten korjataan turvalliseksi, kun olen sen ensin oikein olan takaa homehuttanut ja myrkyttänyt sumhauttamalla sillä ittellään.

        Vuokra-asunnoissa vaan tutkimusten tilaajalla on erilainen lähtökohta kuin omistusasunnossa asuvalla. Vuokralaiset hyvin harvoin alkavat edes tutkimuksia tilaamaan, kun kerran ovat itse syypäitä kuten minäkin. Munters meillä teki vain sen mitä tilattiin (AS- isännöitsijä ja vuokra-isännöitsijä) ja kaiken lisäksi tekivät juurikin sen mitä osasivat ja se olikin sitten jo ihan oma juttunsa. Elämme mielenkiintoisia aikoja hyvät ja uskolliset lukijani. Tässä jo päänikin alkaa taas selkiintyä pikkuhiljaa niitten homekusetusteni jälkiseuraamuksista ja kovista saunomisistani .

        Muuten koiriin uskon vaikka järestään aina väärin merkkaavatkin, olemme nääs samanlaisia veijareita koirien kaa emmekä mistään mitään välitä eikä mitään oikeasti ymmärrä. Me pelataan aina vaan uskomuksilla ja vaistoilla, ei tiedoilla, mutta minkäs teet kun on lusikalla annettu niin ei tokkee voi kauhalla vuatii.

        Tämä on siis täysin ALLUN omaa paskanjauhantaa. Joku hörhö on jopa antanaut täälle plussaa voihan vittuuu näitä mulukeroitakin.

        Viitiuttahan se Alluakin kun olen pukannut aitoa oikeaa asiaa ja hyviä linkkejä tänne.

        Allulla ei mene oikein hyvin niiden alle gramman painoisten takapuolinäytteidensä kanssa ja sehän vituuuttaa sitä kuin pientä oravaa tietenkin kun kukaan ei usko niin korkealentoisia valheita. Äläkäähän pyllistelkö tuolle Allulle jos erehdytte kotiinne päästämään niitä takapuolinäytteitään ottamaan. Toista noin tolloa jutuissaan tällä palstalla en ole kyllä kohdannut, mutta tuo juttu lukekaahan ajatuksella se niin ymmärrätte mitä tarkoitan. Lapsellista paaskaa aikuisella miehellä vai onko hapeporukkaa sekään ei ole mahdoton juttu.
        12.12.2014 17:36
        Tuo juttu tuolla on siis täysin Allun kynästä ja on kehdannut siihen alkuun nimimerkkini raapia!!!!!

        Osa 3
        Allulle asiaa.
        Sinä et Allu ole kovin suosittu. Olet vain turha ruikuttaja, vääristelijä ja homeleipätestilässyttäjä. Onneksi sinut on tunnistettu. Sen on tehnyt joku toinen kuin minä :) Korkealentoinen näytteiden ottaja mikä lie poju.

        Ei ole mikään ihme jos tälle palstalle ei viitsi enää kukaan tulla kirjoittelemaan oikeista asioista. Allu on kyllä jo useaan kertaan aikonut lopettaa nämä häiriköintinsä, mutta sairas mikä sairas kun pitää päätöksensä pyörtää ja tulla tänne vinoilemaan kirjoittajille ja vielä minun ja toistenkin nimimerkillä vielä. Huh huh ja vuh vuh. Allu on kaiken lisäksi homekoiravihaaja #1 näillä palstoilla ja jos luette homekoiravastaiset kommentit näiltä palstoilta niin yli puolet niistä ovat Allun aikaansaanoksia.

        Homekoiriin itse kuitenkin luotan täysin ainoa luotettava hometutkimus rakenteita aukomatta ja repimättä (toisin kuin Allun pesuhuoneen takapuolelta otetut alle garmman näytteet) ja sen on jo moni toinenkin saanut kokea kuinka luotettavaa on tutkituttaa homekoiralla paikat myös ennen talokauppoja.

        Tsemppiä kaikille lukijoilleni.
        Allu pukkaa varmaan vastineeksi tähän taasen pikkupöhnässä tai rapuloissaan jotain älytöntä sontaa, mutta minkäs hän sille voi kun pienellä poralla yrittää selvitä isoista asioista saunojen puolella onnistumatta vaikka kuinka surruuttelee sielläkin kaasuissa...


    • Jännittäjä Missi

      Hei meillä leipätesti toimi. Siihen tuli ihan oikeasti sellasia vihertäviä läiskiä ja toisaalle melkein mustaa pimpulahöttöä. Nyt haluttaisiin tietää, mitä ne on ja miten näihin pitää suhtautua. Voisko joku kertoa, mitä nyt tehdään ?

      • Jännitäjämissi

        Sorry vaan kun en ole ehtinyt aikaisemmin vastamaan, mutta nyt kuitenkin. Kunnan Terveystarkastaja neuvoi lähettämään testileipämme Kuopioon tutkittavaksi. Leivästä löytyi merkittävästi kosteusvaurioindikaattoreita ja tulos viittaa homevaurion mahdollisuuteen ! Leivässä oli tavallisen Penicilliumin lisäksi Mucor plumbeus, Rhizopus stolonifer, Aspergillus niger, Aspergillus flavus, Paecilomyces variotii ja Trichoderma viride.

        Nyt on sitten rempat käynnissä ja suurimmaksi osaksi jo tehtykin.

        Suosittelen lämpimästi homeleipätestiä, jos epäilette homevauriota asunnossanne. Hinta ei ainakaan ole esteenä testin tekemiselle - ottakaa vaikka lapset mukaan hauskaan puuhasteluun !


    • Jännittäjä Missi

      Eix ees vertti-eetu osaa neuvoo, mitä tehdään tai mihin se leipä pitäs viedä ?

      • Yksinkertaista

        Hanuriin työnnä jos Allun, sen yhenlaisen tollon ohjeet ei enää riitä. Lapahan niitä älyttömiä Allu Apu P. juttuja homeleipätestien suorittamisesta lisää! Heh heh :D ;) jee jee. Vuh, vuh, voc, voc. Hauskaa on ollut koko rahan edestä.

        Hyvää Uutta Vuotta 2015. HUOM! lisää homedesinfiointimyrkkyjä menee vielä kieltoon. Seuratkaa UUTISIA! Homekoirapalvelut kehittyy ja tarve kasvaa kaiken aikaa. Seuraa UUTISIA!


    • Pettynyt Jännittäjä

      No empäs ihan tällasta vastausta odottanut. Olin sentään kuvitellut, että vertti-eetu olisi sentään jonkinlainen herrasmies kun on vielä alan ammattilainen.

    • Mitä sitten odotit?

      Näiltä palstoilta saa vastaukset kysymyksiin aina asiallisina, ja kysymyksiä vastaavalla tasolla.

    • Jännittäjä Missi

      Sorry nyt vaan kauhiast. Olin aikasempia veistejä lukemalla saanut sellaisen käsityksen, että nimimerkki vertti-eetu on jonkinlainen homealan guru ja antaa auliisti neuvoja vakaviin ongelmiin joutuneille lähimmäisilleen.

      Totuus on näköjään sitten ihan toinen. Kyseinen miespuolinen henkilö näyttääkin olevan vain tietynlainen "hanurimies". Harrastuksensa kullakin.

      Mutta ehkäpä joku toinen osaisi antaa ihan asiallisenkin vastauksen. Jään uteliaana odottamaan.

    • Alluparka p-jauhaja

      Jännittäjä Missi = Allu. Se takapuolimies omalaatuisineen näytteidenottoineen ja homepaskan tonkija viimeisen päälle. Harvinainen "herrasmies" ja sekoilija juttuineen sieltä pesuhuoneen takapuolelta. Homekoiravihaaja #1.
      Lykkää pyttyyn vaan Allu homeleipätestisi ja käytä reilusti vaan omaa nimimerkkiäsi. Sinut on tunnistettu. Ja jatkossa helppo tunnistaa. ;)

    • Näihän se on Allu

      Vastaukset täällä aina samalla tasolla mitä ovat kysymyksetkin. Ota se huomioon.

    • Jaaha sensurointi aineki iskeny, ei varmaan huono homma ;-)
      Mutta huonoa on, kun ei viestejä saa enään pienennettyä, en löytänyt uusinta nyt ollenkaan...

    • harmittava-homma

      Näillä Suoli24 palstoilla riittää "asiantuntijoita". Vaikea löytää asialliset ja asianmukaiset viestit epäasiallisten joukosta.

      • tommi_j

        Älä muuta viserrä.


      • s_a_i_r_a_s_t_e_l_u

        Homeen aiheuttamat oireet ja terveysongelmat

        Hometaloissa asuvilla ihmisillä on monenlaisia terveysongelmia. Tyypillisiä oireita ovat erilaiset ärsytysoireet, hengitystieoireet, tulehdukset ja kuumeilu.

        Homeloukkuperheet keräsivät kesäisellä leirillään listaa omista oireistaan ja ne olivat hyvin samanlaisia kuin aiemmissa tutkimuksissa on hometaloissa asujilla havaittu:

        - kurkun karheus aamuisin
        - veriyskökset
        - nenäverenvuotoa aamuisin
        - lihassärkyä
        - kuumeilua ja kuumepiikkejä
        - keuhkokuumeet (lapsilla yleisiä)
        - puristus rinnassa
        - väsymys
        - ruokahaluttomuus
        - silmätulehdukset
        - ihottuma
        - yskä
        - nivelkolotus
        - korvatulehdus
        - keuhkoputken tulehdus
        - poskiontelon tulehdus
        - päänsärky aamulla
        - lisääntyneet infektiot
        - nenän tukkoisuus
        - huimaus

        Homeille altistumisen ja oireiden välisen yhteyden osoittaminen on kuitenkin hankalaa ilman perusteellisia tutkimuksia. Hometalossa asuvien oireet yleensä kuitenkin helpottavat, mikäli he pääsevät vähäksi aikaa pois hometalosta. Esimerkiksi aamuinen päänsärky voi loppua päivän aikana töissä.

        Kun tilat saneerataan oikeaoppisesti tai altistuminen kosteusmikrobeille loppuu, ärsytysoireet ja infektioalttius häviävät yleensä. Joidenkin homeille altistuneiden oireet jatkuvat kuitenkin jopa vuosia.


    • tommi_j
      • Allualtuuhonen

        Onx muuten Vertti-Eetusta kukaan kuullu enää mitään ?


      • Allunkaveri
        Allualtuuhonen kirjoitti:

        Onx muuten Vertti-Eetusta kukaan kuullu enää mitään ?

        Ei oo Verttii näkyny vähään aikaan. Vähän alkaa jo huolestuttaa. En tiijä onko vielä siellä Kolomen ämmänkujan kämpässään vai pääsikö johonkin uuteen, jonka koirat on esin mellastaneet. Laittakaa viestiä, jos jotan Vertistä tai sen pikkuserkusta Allusta kuulette.


    • Allunkaveri

      Ei oo Verttii ei, missä lie luuhailoo.

      • Allunpikkuserkku

        Joku kerto Vertin nähneensä siellä kujalla. Ei ollu oikein juttutuulella, kun oli saanut taas sen uuden kämppänsä homehtumaan. No, sellasta se on, sano.


    • Verttieetunen

      Kyllä Vertti vielä porskuttaa. En vain viitti enää kirjotella tänne ja vastailla kaiken maailman huru-ukkoloihe ja -ämmiin kirjootuksiin. Sen vain sanon, jotta homekoiraat tekee ne parhaat kokonaisvaltaiset tutkimukset, mitään muita ei tarvita - ainakii miusta tuntuu tällee.

    • Kyllätoimimeillä

    Ketjusta on poistettu 86 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1412
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1214
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1212
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1196
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1193
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1188
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1164
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe