Jäämies Özl:in suku

arkkienkeli

Kuolikohan Özl ennen vai jälkeen vedenpaisumuksen. Siitä ei mitään mainittu ohjelmassa. Eikös Nooan jälkeläisistä polveutuneet suvut ole aikalailla tiedossa.
Jäämies on 5300 vuotta vanha siis vain noin 1100 vuotta maailman luomisen jälkeen. Olisi vaan kiinnostavaa tietää milloin vedenpaisumus oli, koska silloinhan ihmisen suku alkoi uudestaan.

18

183

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Esimerkiksi Australian aboriginaalit asuttivat mantereensa jo noin 45 000 vuotta ennen maailman luomista. Kumma juttu...

      • Suht. suhteellista

        Aboriginaaleilla on eri tarusto. Tottahan toki heidän maailmansakin voi olla paljon vanhempi. Neanderdahlien ja Heidelbergin ihmisten maailma taitaa olla vieläkin vanhempi.
        Minä poika laitan vielä paremmaksi. Maailma, jossa asun, on n. 4500 miljoonaa vuotta vanha ja vahimmat yötaivaalla näkyvät koristeet vielä jopa kolmisen kertaa vanhempia.


    • Tavallinen tallaaja

      Tykkää jos tykkäät, minä en (keskustelusta tästä aiheesta)

    • jjhcce

      Tiedemiesten törinät menevät vielä monta kertaa uusiksi, ennenkuin totuus selviää. Özlikin saattoi kuolla juuri vedenpaisumuksessa ja vesimassat heittivät hänen ruumiinsa vuorelle säilymään meidän päiviin asti.

      • Kaikki tiedemiesten törinät eivät mene uusiksi. Esimerkiksi tieteellinen käsitys siitä, että Maa kiertää Aurinkoa, tuskin tästä enää mihinkään muuttuu. On kuitenkin vain hyvä asia, että uuden evidenssin valossa teorioita tarkistetaan tai tarvittaessa hylätään.


    • Sillä lailla

      Oli arkissa varmaan ahdasta, kun norsut, kirahvit ja sarvikuonot mukana rehujen kanssa. Satiaiset varmaan tulivat Nooan karvoissa ja täit tukassa.

    • joukkotuho

      Eikös siinä evoluutioteoriassakin ollut joukkotuhon aika? Televisio aikanaan esitti ohjelman jossa maapalloon iski jättisuuri meteori ja suuri osa silloista eläimistöä kuoli lähes sukupuuton partaalle. Tämä ajatus on esitetty yhtenä teoriana dinosaurusten sukupuutolle.

      Turha teidän evolutionistien on pilkata (arvostella) Raamatun vedenpaisumuskertomsut akun teillä itsellänkin on noita joukkotuhon teorioita!
      Te ette näe sitä mahdotonta tilannetta jossa kaikki eliöt olisivat lisääntyneet rajattomasti ja maapallo olisikin aivan täynnä eliöitä.
      Joukkotuho on ainoa mahdollisuus eliökannan määrän selittämisessä. Eliökannan kasvu ei voi olla rajatonta kasvua (lisääntymistä). Vedenpaisumuskertomus on yksi selitys tälläiselle kasvun rajoittamiselle.
      Voitte pilkata vaikka kuinka paljon, mutta oma tyhmyytenne paljastuu koska ette itsekään anna parempaa selitystä eliöiden lukumäärälle.

      • mette.soderman

        Kyllä joukkotuhoja on ollut, sinä vain et tiedä niistä. Eikä niiden aikana ollut ihmisiä.

        Maan historian suurin tunnettu joukkosukupuutto oli permikauden joukkotuho, jonka syyksi on epäilty mm. maapallon lämpeneminen, joka olisi vapauttanut merivedestä suuret määrät metaania. Permikauden tuho tapahtui noin 255 miljoonaa vuotta sitten.

        Liitukauden joukkotuho oli kohtalokas dinosauruksille. Se sattui n. 66 miljoonaa vuotta siten ja syynä pidetään asteroidin törmäystä maahan ja samanaikaista tulivuorten purkautumista.

        Pleistoseeniajan lopussa n. 40 000 - 9 000 vuotta sitten hävisivät viimeisen jääkaukden suuret eläimet, kuten mammutit, jättiläislaiskiaiset ja sapelihammaskissat. Syistä kiistellään yhä; kasvillisuuden muutokset (tundran häviäminen) jääkauden loppuessa on yksi ehdokas, lisäksi ihmisten vaikutus voi olla syynä.

        Vedenpaisumuksesta ei ole mitään merkkejä, ei myöskään eläimistön ja kasviston joukkotuhosta aikana, jollon ihmisillä oli jo kukoistavia sivilisaatioita.


      • lgcyotdy7dto9

        Mette tuoss jo vastasikin joukkotuhoihin. A O Wilsonin mukaan sukupuuttoaaltoja on ollut viisi ja nykyisin on kuudes, ihmisen aiheuttama menossa.

        Kommentoin kuitenkin seuraavaa:
        "Te ette näe sitä mahdotonta tilannetta jossa kaikki eliöt olisivat lisääntyneet rajattomasti ja maapallo olisikin aivan täynnä eliöitä."
        Biologian perustiedoissasi näkyy olevan puutteita.
        Lisääntymiselle rajan määräävät käytettävissä olevat resurssit. Jos jokin laji lisääntyy liikaa, puutetta alkaa yleensä ensimäisenä tulla ravinnosta. Puhuttaessa luonnon tasapainosta, tarkoitetaan mm. tilannetta, jossa eläinpopulaatioiden koot pysyvät yleensä tietyssä vaihteluvälissä. Rajaton lisääntyminen ei ole luonnossa mahdollista. Tosin ihminen on aiheuttanut tilanteita, jossa tasapaino on vääristynyt. Esimerkkinä Australiaan tuodut kanit, joille ei luontaista vihollista ole ja jotka ovat lisääntyneet maanvaivaksi. Eivät nekään kuitenkaan kykene "täyttämään maata".


    • ressu1

      özin ruum9iin avauksessa ei paljastunut että hän olisi hukkunut

    • arkkienkeli

      Taas täällä heitetään noita huvittavia vuosimääriä. Maailma on niin ja niin monta vuotta vanha. Höpö höpö, kuka ne on laskenut. Ainoa mistä oikeasti voi laskea maailman iän on raamattu ja siellähän on että noin 6400 v. That's it.
      -Özl siis näki aika nuoren maailman, liekö ollut ennen vai jälkeen vedenpaisumuksen........

      • Ymmärrät kai itsekin

        Ikä on laskettu monin tavoin. Yksi tapa perustuu radioaktiiviseen hajoamiseen. Tiedämme aurinkokuntamme syntyneen supernovan jäänteistä ja tiedämme, ettei raskaita alkuaineita synny muutoin. Nyt maapallolla havaittavien useiden radioaktiivisten alkuaineiden määrät verrattuna niiden hajamistuloksiin antavat maapallon iäksi n. 4,5 miljardia vuotta.
        Ja tämä on vain yksi, joskin varsin vakuuttava tapa laskea ikä.

        Jutut 6400 vuotta vanhasta maapallosta eivät kuulu tiedepalstalle, kuten ei väite Raamatun tieteellisestä todistusvoimastakaan.


      • mette.soderman

        Raamatussa ei mainita sanaakaan maailman iästä. Irlantilainen piispa Ussher julkaisi kirjan, jossa hän ilmoitti, että maailma oli luotu vuonna 4004 eKr iltana, joka edelsi 23. lokakuuta.

        Ussherin tuli ratkaista kolmenlaisia ongelmia, liittyen kolmeen ajanjaksoon:

        Varhaiset ajat (luomisesta Salomoon). Näennäisesti helpoin aika, sillä Raamattu tarjoaa katkeamattoman perimysketjun Aadamista Salomoon sekä kaikkien kyseisten henkilöiden iät ja heidän ikänsä poikalasten syntyessä. Kaikki Raamatun versiot eivät kuitenkaan sisällä samoja ikiä — Septuagintassa henkilöiden iät ovat paljon pidemmät, mikä lisää luomisen ikään noin 1 500 vuotta. Ussher ratkaisi ongelman luottamalla sen sijaan Tanakhin tekstiin.
        Varhaiset kuninkaiden ajat (Salomosta Jerusalemin temppelin tuhoon ja Babylonin vankeuteen). Perimysketju katkeaa, ja Raamattu tarjoaa ainoastaan kuninkaiden hallituskausien pituudet. Sen lisäksi historiankuvauksissa on päällekkäisyyksiä ja epäselviä kohtia. Ussherin täytyi verrata Raamatun tapahtumia hallitsijoiden ja muiden henkilöiden tunnettuihin ajoituksiin Raamatun ulkopuolella.
        Myöhemmät kuninkaiden ajat (Esrasta ja Nehemiaasta Jeesuksen syntymään). Raamattu ei tarjoa ajasta juurikaan tapahtumien ajoittamista helpottavia tietoja. Sen sijaan Herodotoksen ja muiden antiikin kreikkalaisten historioitsijoiden ansoista monien maiden historia tältä aikakaudelta tunnettiin jo niin hyvin, että tärkeimmät tapahtumat voitiin jokseenkin luotettavasti ajoittaa. Vaikka esimerkiksi babylonialaista nuolenpääkirjoitusta ei tuohon aikaan osattukaan lukea, tiedettiin, että Jerusalemin valloittanut Babylonian kuningas Nebukadnessar II kuoli vuonna 586 eaa. Toisaalsa 2.Kun. 25.27:ssä sanotaan, että se tapahtui Jojakimin maanpaon 37:tenä vuonna (2 Kun. 25:27).

        Tällä menetelmällä Ussher ajoitti luomisen tapahtuneen noin vuonna 4000 eaa. Hän siirsi sitä neljä vuotta taaksepäin vuoteen 4004 eaa. ottaakseen huomioon Dionysius Exiguuksen, Anno Domini -vuosilukujärjestelmän kehittäjän, tekemät virheet. Juutalainen historioitsija Josephus kertoo, että Herodes Suuren kuolema tapahtui vuonna 4 eaa., joten Jeesus ei ollut voinut syntyä sen jälkeen. Näin Jeesus oli syntynyt joskus vuosien 37 eaa., jolloin Herodes tuli valtaan, ja vuoden 4 eaa. välillä. Ussher päätteli Jeesuksen syntyneen vuonna 4 eaa.

        Luomisen vuodenaika oli suuren teologisen väittelyn kohteena Ussherin aikoina. Monet oppineet esittivät, että se oli tapahtunut keväällä, jolloin alkoivat myös babylonialaisten, kaldealaisten ja monien muiden kulttuurien ajanlaskut. Muut, kuten Ussher, uskoivat sen todennäköisemmin tapahtuneen syksyllä, syyspäiväntasauksen aikaan, koska juutalainen vuosi alkoi silloin.

        Ussher täsmensi luomisen päivämäärää syyspäiväntasausta lähellä olevaan sunnuntaihin käyttämällä apuna juutalaista kalenteria. Viikonpäivä saatiin yksinkertaisesti laskemalla kuusi päivää taaksepäin luomisen jälkeisestä lepopäivästä, sapatista, joka juutalaisessa perinteessä oli lauantai. Näin luominen alkoi sunnuntaina. Ussher käytti todennäköisesti Keplerin tähtitieteellistä taulukkoa Tabulae Rudolphinae vuodelta 1627. Näin sai syyspäiväntasauksen päivämääräksi vuonna 4004 eaa. tiistain 25. lokakuuta, kello 9.00, joka oli yksi päivä ennen syyspäiväntasauksen "luomista" luomisen neljäntenä päivänä, keskiviikkona, yhdessä auringon, kuun ja tähtien kanssa (1 Moos. 1:16). Nykyaikaiset laskelmat ajoittavat vuoden 4004 eaa. syyspäiväntasauksen tapahtuneen sunnuntaina 23. lokakuuta. "Sattumalta" saatu päivämäärä 4004 eaa. 23. lokakuuta kello 9.00 täsmäsi myös Cambridgen yliopistolukukauden aloituksen kanssa samalle päivälle samaan kellonaikaan. (Wikipedia)


      • Shitting Bull
        mette.soderman kirjoitti:

        Raamatussa ei mainita sanaakaan maailman iästä. Irlantilainen piispa Ussher julkaisi kirjan, jossa hän ilmoitti, että maailma oli luotu vuonna 4004 eKr iltana, joka edelsi 23. lokakuuta.

        Ussherin tuli ratkaista kolmenlaisia ongelmia, liittyen kolmeen ajanjaksoon:

        Varhaiset ajat (luomisesta Salomoon). Näennäisesti helpoin aika, sillä Raamattu tarjoaa katkeamattoman perimysketjun Aadamista Salomoon sekä kaikkien kyseisten henkilöiden iät ja heidän ikänsä poikalasten syntyessä. Kaikki Raamatun versiot eivät kuitenkaan sisällä samoja ikiä — Septuagintassa henkilöiden iät ovat paljon pidemmät, mikä lisää luomisen ikään noin 1 500 vuotta. Ussher ratkaisi ongelman luottamalla sen sijaan Tanakhin tekstiin.
        Varhaiset kuninkaiden ajat (Salomosta Jerusalemin temppelin tuhoon ja Babylonin vankeuteen). Perimysketju katkeaa, ja Raamattu tarjoaa ainoastaan kuninkaiden hallituskausien pituudet. Sen lisäksi historiankuvauksissa on päällekkäisyyksiä ja epäselviä kohtia. Ussherin täytyi verrata Raamatun tapahtumia hallitsijoiden ja muiden henkilöiden tunnettuihin ajoituksiin Raamatun ulkopuolella.
        Myöhemmät kuninkaiden ajat (Esrasta ja Nehemiaasta Jeesuksen syntymään). Raamattu ei tarjoa ajasta juurikaan tapahtumien ajoittamista helpottavia tietoja. Sen sijaan Herodotoksen ja muiden antiikin kreikkalaisten historioitsijoiden ansoista monien maiden historia tältä aikakaudelta tunnettiin jo niin hyvin, että tärkeimmät tapahtumat voitiin jokseenkin luotettavasti ajoittaa. Vaikka esimerkiksi babylonialaista nuolenpääkirjoitusta ei tuohon aikaan osattukaan lukea, tiedettiin, että Jerusalemin valloittanut Babylonian kuningas Nebukadnessar II kuoli vuonna 586 eaa. Toisaalsa 2.Kun. 25.27:ssä sanotaan, että se tapahtui Jojakimin maanpaon 37:tenä vuonna (2 Kun. 25:27).

        Tällä menetelmällä Ussher ajoitti luomisen tapahtuneen noin vuonna 4000 eaa. Hän siirsi sitä neljä vuotta taaksepäin vuoteen 4004 eaa. ottaakseen huomioon Dionysius Exiguuksen, Anno Domini -vuosilukujärjestelmän kehittäjän, tekemät virheet. Juutalainen historioitsija Josephus kertoo, että Herodes Suuren kuolema tapahtui vuonna 4 eaa., joten Jeesus ei ollut voinut syntyä sen jälkeen. Näin Jeesus oli syntynyt joskus vuosien 37 eaa., jolloin Herodes tuli valtaan, ja vuoden 4 eaa. välillä. Ussher päätteli Jeesuksen syntyneen vuonna 4 eaa.

        Luomisen vuodenaika oli suuren teologisen väittelyn kohteena Ussherin aikoina. Monet oppineet esittivät, että se oli tapahtunut keväällä, jolloin alkoivat myös babylonialaisten, kaldealaisten ja monien muiden kulttuurien ajanlaskut. Muut, kuten Ussher, uskoivat sen todennäköisemmin tapahtuneen syksyllä, syyspäiväntasauksen aikaan, koska juutalainen vuosi alkoi silloin.

        Ussher täsmensi luomisen päivämäärää syyspäiväntasausta lähellä olevaan sunnuntaihin käyttämällä apuna juutalaista kalenteria. Viikonpäivä saatiin yksinkertaisesti laskemalla kuusi päivää taaksepäin luomisen jälkeisestä lepopäivästä, sapatista, joka juutalaisessa perinteessä oli lauantai. Näin luominen alkoi sunnuntaina. Ussher käytti todennäköisesti Keplerin tähtitieteellistä taulukkoa Tabulae Rudolphinae vuodelta 1627. Näin sai syyspäiväntasauksen päivämääräksi vuonna 4004 eaa. tiistain 25. lokakuuta, kello 9.00, joka oli yksi päivä ennen syyspäiväntasauksen "luomista" luomisen neljäntenä päivänä, keskiviikkona, yhdessä auringon, kuun ja tähtien kanssa (1 Moos. 1:16). Nykyaikaiset laskelmat ajoittavat vuoden 4004 eaa. syyspäiväntasauksen tapahtuneen sunnuntaina 23. lokakuuta. "Sattumalta" saatu päivämäärä 4004 eaa. 23. lokakuuta kello 9.00 täsmäsi myös Cambridgen yliopistolukukauden aloituksen kanssa samalle päivälle samaan kellonaikaan. (Wikipedia)

        Joopa joo. Noista laskelmistat ulee mieleen USA:n presidenttiehdokas, joka vaalikiertuealla päätti kalastaa äänet myös intiaaniresevaatista. Hän piti puheen kylän ulkopuolella olevalla aukiolla. Yleisö lämpeni puheelle ja alkoi rytmikkäästii huutaa yhä kovenevasti "umppaa-umppaa".
        Ehdokas oli hyvin tyytyväinen suosionosoituksista, ja lähdettiin aukiolta polkua pitkin kylään. Intiaanipäällikkö varoitti: Vieras nyt vähän katsoo polkua eteensä, ettei vahingossa astu umppa-umppaan".


    • happivaje

      Oletteko koskaan harrastaneet vuorikiipeilyä? Tämä harrastus on korkean riskin laji joten vuorelle voi kuolla monista eri syistä. Özli lienee syystä tai toisesta kuljeskellut tai kuljetettu vuorella ja sitten kuollut sinne.
      Korkeilla vuorilla ilmanpaine on vähäisempää kuin merenpinnan tasolla joten vähäisemmän hapen määrä yhdessä kylmyyden kanssa voi auttaa ruumiin säilymiseen pitkiä aikoja.
      Noin 5 kilometrin korkeudella ilmanpaine on noin puolet merenpinnan tasosta ja vuorikiipeilijöiden on totuttauduttava vähäisempään hapen määrään. Noin 8 kilometrin korkeudella ilmanpaine on vain noin kolmannes merenpinnan tasosta.

      Todennäköisesti kun vuorella kuolee niin se vähäisempi hapen määrä hidastaa ruumiin "mätänemistä". Ja jatkuva kylmyys voi tavallaan "pakastaa" ruumiin joten se voi säilyä pitkään. Özlin ruumiin säilymiseen on luonnolliset syyt.
      Ja ajoitus on sitten oma juttunsa.

      • mette.soderman

        Ötziin ammuttiin nuoli n. 3 300 eaa. Hän kuoli todennäköisesti sekä verenvuotoon että kylmään.


    • the iceman cometh

      Matti ja Paula ainakin näyttäisivät olevan sukua. Sitä Jenniä ei vissiin lasketa suvuksi.

    • hahhah1

      PÄIVÄN NAURUT!!!! :D kiitos teille, rakkaat tieteen ystävät

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2013
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      55
      1731
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      59
      1634
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1557
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1535
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1455
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe