Vauvan vatsavaivat

vimmu

Tästä varmasti monta aloitusta, mutta en jaksa ruveta kaivelemaan. Eli täällä tänään 2kk ikäinen tyttö, jolla esiintynyt vatsakipuja n. 3 vkon iästä lähtien. Alkuun oli myös koliikille tyyppistä huutoa iltaisin ja muulloinkin mukana, mutta vyöhyketerapeutilla käynnit auttoivat. Myös vatsavaivat lähtivät terapian ansiosta muutamaksi päiväksi, mutta tulivat sitten takaisin. Mitä avuksi? Ollaan kokeiltu maitohappobakteerit ja disflatyl, mutta molemmat vain pahensivat tilannetta. Pidin myös D-vitamiinista taukoa, tuloksetta. Itse en kahvia juo ja suklaatakin todella harvoin syön. Harmittaa vauvan puolesta, kun selkeästi näkee, että vatsaa kivistää/koskee, eikä voi mitenkään auttaa. Vauva siis täysimetyksellä ja tällä hetkellä melkein jokainen syöttökerta keskeytyy huutoon vatsakipujen takia. Vauva siis selkeästi nälkäinen, mutta ei pysty kivuiltaan syömään. Paino kuitenkin noussut normaaisti, joten siitä ei huolta.

7

120

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mites nämä?

      Olethan karsinut myös muut ilmavaivoja aiheuttavat ruokavaliostasi, kuten ruisleipä, pavut, kaalit, sipuli, valkosipuli? Valitettavasti vauvojen suolisto on kehittymätön ja monilla niitä vatsakipuja on, toisilla myös refluksivaivoja. Yleensä tilanne alkaa helpottaa kolmen kuukauden kohdalla. Onko muita oireita kuin nuo huudot, tuleeko esim. kakkaa normaalisti ja onko se normaalia väriltään ja rakenteeltaan?

      • vimmu

        Olen karsinut, eikä apua ole löytynyt. Ehkä ongelma tosiaan on tuo suoliston kehittymättömyys. Vauva kakkaa tällä hetkellä 1-3 pvän välein suunnilleen. Ajoittain tulee joka päivä, ajoittain voi olla jopa 5 pvän kakkaamattomuus. Kakka ja pierut haisevat todella pahoilta. Kakan rakenne, väri ja haju muuttuivat mielestäni kun aloin antamaan maitohappobakteeria ja disflatyliä. tilanne ei kuitenkaan korjaantunut vaikka lopetin molemmat.


      • toimi.
        vimmu kirjoitti:

        Olen karsinut, eikä apua ole löytynyt. Ehkä ongelma tosiaan on tuo suoliston kehittymättömyys. Vauva kakkaa tällä hetkellä 1-3 pvän välein suunnilleen. Ajoittain tulee joka päivä, ajoittain voi olla jopa 5 pvän kakkaamattomuus. Kakka ja pierut haisevat todella pahoilta. Kakan rakenne, väri ja haju muuttuivat mielestäni kun aloin antamaan maitohappobakteeria ja disflatyliä. tilanne ei kuitenkaan korjaantunut vaikka lopetin molemmat.

        Jotain vikaa suolitossa on.

        Funktionaalisen lääketieteen lääkäri osaa auttaa, ei tavallinen ,joka ei tiedä ravinnosta yhtään mitään.


    • ravinto.

      Muuta oma ruokavaliosi.

      Viljat pois ja rehut tilalle.

      ÄLÄ juo maitoo.

      Juusto käy.

      Älä vaan pidä taukoo D-vitamiinista, kun ei muutenkaan saa sitä tarpeeksi ja todennäköisesti on pahassa puutoksessa jo valmiiksi syntynyt, jos itse et ole riittävästi sitä raskausaikana syönyt (n. 100µg/vrk)

      Osta Teho D-tippija esim. Life, niin 2 tippaa riittää ja ei aiheuta vatsavaivoja.

      http://personal.inet.fi/koti/remeli/aitoa_ruokaa.htm

      Voi olla, että menee ohi ajan kanssakin vaikka mitään et muuta.

      Syö kaikki kasvikset kypsennettyinä eli kaalit ainakin ja juurekset.

    • vinkkejä

      Itelläni on käytössä pojalla 2kk gefilus-kapselit. Avaan kapselin, sekoitan jauheen tilkkaan keitettyä vettä ja jäähtyneenä annan pojalle. Lisäksi jekovit-D vitskut jotka vesipohjaisia. Joo, tiedän että on D2 kun pitäisi mielellään olla D3, mutta pojalle ei ole enää tullut moneen viikkoon vatsavaivoja, kitinää piisasi relatippojen aikana. Ne kun ovat öljypohjaisia, eikä vauvan suolisto välttämättä vielä oikein sulata noita öljyjä..

    • vimmu

      Vaihdettiin d-vitamiinit niihin, joissa on yhdistettynä gefilus ja vauvan vatsa on kestänyt niitä paremmin. Päiväunilla vatsanväänteitä ilmenee jonkin verran, mutta selkeästi hereillä ollessa helpottaneet ja selkeä ero vauvassa on tällä hetkellä. Ihanaa, että niistä löytyi apu :) kiitos kommentoijille!

      • Ei koliikkia enää

        Hienoa, että apua löytyi. Vauvan hyvinvoinnin kannalta olisi eduksi, jos itse pystyt olemaan lisäaineettomalla, viljattomalla ja sokerittomalla ruokavaliolla. Vahvasti itse uskon, että öljypohjaiset d-vitskutkaan eivät ole niin pahaksi vauvan suolistolle, kuin äidinmaidoon erittyvät em. aineet.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4449
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2219
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1744
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1478
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      25
      1411
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1288
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1217
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1126
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1004
    Aihe