Uusi talo halvemmalla muualta

ny hus lansbygt

Olenkohan käsittänyt oikein, kun tuossa esim.etuovelta katsoneena huomasin muualta ns.syrjemmältä eikä kasvukeskusten lähettyviltä saa paljon edullisemmin uusia omakotitaloja, kun esim kasvukeskusten liepeiltä.
Mutta pointtini on mistä rakentamisen hinta koostuu, jos ei lasketa tontin hintaa, siis verrattuna kasvualueille?
vai kuinka tämä menee???

5

165

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hmmm...

      No ei ne rakennuskustannukset mee tasan hintojen kanssa. Siihen vaikuttaa niin paljon sijainti etc.. Oma talo 215 m2 etelä Espoossa hyvämaineisella alueella niin 550,000- 600,000 euroa olisi hintalappu. Mennään Vaikka Vihtiin niin 300 tuhatta.

      • mitäsnäin

        Niin tuossa vaikuttaa aikaa paljon tontti, mutta mahtaako itse rakentaminen olla halvempaa? Esim materiaali ja rakentajat ja lupia liittymiä????


    • tyfelsön tradition

      Hintaa lisää se että yleensä asunnon myyjä haluaa tehdä voittoa sillä asunnolla eikä laskea hintaa kuluvasta tuotteesta niinkuin järjen mukaan pitäisi. Esim käytetty auto on tuote jonka hinta laskee koska se kuluu.. käytetty asunto suomessa taas hintana nousee koska se esineenä kuluu. Tästä syystä ei koskaan kannata ostaa mitään käytettyä. Suomen hinnat ovat täysin läppä hintoja joita ei olisi koskaan päässyt tapahtumaan ellei nollakorkoista asuntolainaa ilman omavastuuta olisi melkein pakotettu jokaiselle työssäkävijälle. Ja tälle kuplalle tapahtuu niinkuin sille on ympäri maailmaa tapahtunut. Suomen asuntohinnat ovat vain menneet siihen että hintoja vertailemattomat epäkypsät idiootit ovat menneet maksamaan sille ensimmäiselle ne läppähinnat ja sen läppähintaisen naapuri pistää paremmaksi, täten hinta pyynnö ovat olleet aikamoisessa nousukierteessä koska typeryksiä on löytynyt ja heille 0% asuntolaina velka-ansaa.

      Lainan ottajat loppuvat jossain vaiheessa ja siitä omakotitalosta ei saakaan niin paljoa kuin oli maksanut sekä KUNTA LAITTAA RAHAPULASSA TONTTEJA MYYNTIIN ALEHINTAAN heh ;) Sehän oli se sijainti sijainti ja sijainti... mutta kuplan jo puhjettua se sijainti tuli paljon halvemmaksi.
      rakentamisen hintaa lisää myös se että.. siitä on 30-40% veroja sekä yleensä rakennuttaminen eli se ettei itse vuokrakoneilla rakenna, eli käyttää rakentamisessa välittäjää niin eiköhän se niitä hintoja nosta, siihen hintaan kaikki rakennusmiesten lakisääteiset palkat ja eläkkeet jne työmaa valvonnat ettei ne ole pöllinyt sun kamojas niin hintaa tulee. Pakolliset lupa allekirjoitukset vanhoille liiton fabuille, kaikesta hintaa. kaupungeissa on myös hintaa lisääviä sääntöjä niin maan perkeleesti, niille tarkastajaa ja leimaajaa.

      • hgfrhjvv

        Entäpä,jos "maalla" ja kaupungissa on vuokra tontit, niin mitä luulette talojen hintojen olevan, jos ne on vaikka samanlaiset???


    • Muuttakaa maalle

      Eiköhän se ole se paikka mikä maksaa. Ostimme muutama vuosi sitten uuden ok-talon lähes n. 70 km päästä pk-seudusta. Olemme olleet erittäin tyytyväisiä, koska tätä halusimme. Myimme siis 3 h k kerrostalo huoneiston ja muutimme maalle ja nautimme rauhallisemmasta elämän menosta. Alta 200 tonnin lähti aivan uusi talo ja tonttikin on oma. Varamme ei ikinä olisi riittäneet pk-seudun ok-talojen hintoihin, mutta meille passas hyvin näin. Kyllä se on sijainti ja tietty myös mistä talo on rakennettu jne., joka määrittelee asunnon hinnan. Normi kk-menot jäävät edelleen alle mitä meni kerrostalossa yhtiövastike sähkö 400 ja nyt täällä landella jäädään edelleen alta 350/kk, vaikka on suora sähköl. Tosin on varaava takka ja puut ilmaisia meille, mutta jos katsotaan siis perusmaksut, eli sähkö vesi kiinteistövero vakuutukset jätemaksu, niin jäädään kk kohden alta 350. Se ei oo paljon. Toki sitten menee joku kymppi vuodessa esim. ilman vaihdon suotimiin, mutta nekin mahtuu vielä tuohon 350 sataan. Sitten tietty jos jotain hajoaa, niin itsehän pitää kaikki maksaa, mutta isompiin juttuihin on vakuutukset. Tää on valintakysymys. Kerrostalossa vaivatta, ok-talossa lämmitetään, leikataan ruoho, rapsutellaan kukkapenkkiä jne. Itse tykkäämme tosi paljon.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1883
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1446
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1394
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      9
      1356
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1337
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1197
    Aihe