Täysjyväleipä ei taida vaikuttaa

missä pihvi?

Kokeilin erilaisten iltaruokien vaikutusta aamusokeriin. Toissa iltana söin ison kasvismunakkaan, ei yhtään hiilaria joukossa. Eilen aamulla sokeri oli 6,8 kotimittarilla.
Eilen söin kaksi normaalikokoista täysjyväruisleipäviipaletta, päällä kevytmargariinia, kevyttä juustoa ja kalkkunalihan siivuja. Päälle join kaakaota, jossa ½ tl hunajaa. Tänä aamuna sokeri oli 6,4.

Ei ainakaan noussut hiilarien takia. Mikähän teoria tämän eron selittää.

24

113

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • maksan töitä ehkä

      Täysjyväleipä ei juurikaan nosta veren sokeria kunhan ei ala syömään leipää pelkästään. Lisäksi rukiissa on jotain mistä diabeetikon elimistö tykkää. Täysin hiilarittomalle ei pidä ruveta, siitä ei elimistö tykkää ja suuret määrät valkuaista rasittavat kovasti munuaisia.

      Sinulla voi olla niinkin, että kun et toissa iltana saanut hiilaria niin maksa latasi sitä sen kovemmin ja siitä tuo ero johtuu.

    • Saituri eläkeläinen

      Hiilihydraattia tuo täysjyväruisleipäkin on täysimääräisenä ja yön aikana nuo sokerit muutoinkin käytännössä nousee. Toisaalta pitäisi seurata mitä kaikkea syöt päivän aikana, eli ei nuo iltapalat kerro koko totuutta mitä kropassasi tapahtuu.

      Kokonaispaino ratkaisee jonkin verran ja kyllä kehossa sokeria riittää varastoituneena. Silti ei tuo 6,4 -6,8 haarukka vielä mikään ihmeellinen ole, mutta todistaa että lieviä diabetesoireita lienee sinulla olemassa. Diabeteksesta aletaan keskustelmaan kun lukemat liikkuvat tuolla 12 lukemissa toistuvana.

      Seuraa mieluimmin paljonko syöt hiilareita päivän mittaan ja seuraa noita aamulukemia ja niiden heilahteluja. Kannattaa myös siirtää sivuun kaikki missä lukee "kevyt" sana sillä niistä ei koskaan tiedä mitä ne sisältävät.

      • olet ihan pihalla

        ----- Diabeteksesta aletaan keskustelmaan kun lukemat liikkuvat tuolla 12 lukemissa toistuvana----

        Älä puhu täyttä roskaa, ethän sinä tiedä mistään mitään !!!! Jos sokeri on muutamankin kerran yli 7 niin kyseessä on 2-tyypin diabetes. Tuollainen 12 on jo kriisirajoilla.

        Olisi sekaantumatta näihin keskusteluihin kun et perusteitakaan tiedä.


      • surkeat esityksesi

        ----- Kannattaa myös siirtää sivuun kaikki missä lukee "kevyt" sana sillä niistä ei koskaan tiedä mitä ne sisältävät----

        Mitä tuokin houre sisältää, sitähän ei tiedä kukaan. Jos tietty juustotehdas tekee 60 % juustoa ja 12 % juustoa niin ei se siihen 12 % juustoon mitään sontaa sekoita.

        Kykenetkö sinä kirjoittamaan koskaan mitään mikä liittyisi edes kaukaisesti reaalimaailman asioihin?


      • Saituri eläkeläinen
        olet ihan pihalla kirjoitti:

        ----- Diabeteksesta aletaan keskustelmaan kun lukemat liikkuvat tuolla 12 lukemissa toistuvana----

        Älä puhu täyttä roskaa, ethän sinä tiedä mistään mitään !!!! Jos sokeri on muutamankin kerran yli 7 niin kyseessä on 2-tyypin diabetes. Tuollainen 12 on jo kriisirajoilla.

        Olisi sekaantumatta näihin keskusteluihin kun et perusteitakaan tiedä.

        Kyllä noita 12 lukemia lähestytään usein kun mitataan sokeri-arvoja päivittäin eri tilanteissa, ei se mitään ihmeellistä ole. Terveydenhoidossa kuitenkin tuo luku on ohjeena jos toistuvasti arvo ylitetään, eli siinä ei sitten ruokavaliot ole auttaneet, eli ollaan juuri "kriisirajoilla" kuten kerroit "olet ihan pihalla".


      • Saituri eläkeläinen
        surkeat esityksesi kirjoitti:

        ----- Kannattaa myös siirtää sivuun kaikki missä lukee "kevyt" sana sillä niistä ei koskaan tiedä mitä ne sisältävät----

        Mitä tuokin houre sisältää, sitähän ei tiedä kukaan. Jos tietty juustotehdas tekee 60 % juustoa ja 12 % juustoa niin ei se siihen 12 % juustoon mitään sontaa sekoita.

        Kykenetkö sinä kirjoittamaan koskaan mitään mikä liittyisi edes kaukaisesti reaalimaailman asioihin?

        On se vain terveellisempää ottaa pienempi pala kunnon juustoa, kuin vääntää noita "vähärasvaisia kengänpohjia" toisaalta kun tuosta oikeasta rasvasta ei ole mitään haittaakaan. Vähennetään mieluimmin noita epäterveellisisä hiilihydraatteja sieltä paremman juuston alta.

        Tiedän miten tuo kunnon oikea juusto saadaan aikaan, mutta miten tuo kevytjuusto aikaansaadaan, lisäaineillako ?


      • olet aika outo
        Saituri eläkeläinen kirjoitti:

        On se vain terveellisempää ottaa pienempi pala kunnon juustoa, kuin vääntää noita "vähärasvaisia kengänpohjia" toisaalta kun tuosta oikeasta rasvasta ei ole mitään haittaakaan. Vähennetään mieluimmin noita epäterveellisisä hiilihydraatteja sieltä paremman juuston alta.

        Tiedän miten tuo kunnon oikea juusto saadaan aikaan, mutta miten tuo kevytjuusto aikaansaadaan, lisäaineillako ?

        Voi noita harhoja vai tietoisia valeitako ovat. Ei jaksa käsittää miten ihminen tuollaista roskaa kirjoittaa. Jokainen virke on pelkkää asenteellista roskaa, ei niitä viitsi alkaa kommentoimaankaan edes.

        ------miten tuo kevytjuusto aikaansaadaan, lisäaineillako ? ---

        Kysy sitä juustotehtaalta, jos luulet tajuavasi edes. Saadaan siten, että vähärasvaisen juuston valmistukseen otetaan mukaan vähemmän rasvaa. Kuten saadaan vähempirasvainen leipäpalanenkin, ei levitetä päälle niin paksua voi-/margariinikerrosta. Lisäaineita ei siihenkään tarvita. Oliko liian vaikea kikka tajuttavaksi?


      • olisit hiljaa

        .... Diabeteksesta aletaan keskustelmaan kun lukemat liikkuvat tuolla 12 lukemissa toistuvana....

        Siis mistä lukemista puhut, aamu vaiko ruokailun jälkeisistä? Ja jos ruokailun jälkeisistä niin 1 tunti vaiko 2 tuntia ruokailun jälkeen mitatuista. Ovat nääs merkityksiltään ihan eri asioita mistä lukemista puhutaan joten älä puhu kun et näytä tietävän.


      • äläpäs höpöttele
        Saituri eläkeläinen kirjoitti:

        Kyllä noita 12 lukemia lähestytään usein kun mitataan sokeri-arvoja päivittäin eri tilanteissa, ei se mitään ihmeellistä ole. Terveydenhoidossa kuitenkin tuo luku on ohjeena jos toistuvasti arvo ylitetään, eli siinä ei sitten ruokavaliot ole auttaneet, eli ollaan juuri "kriisirajoilla" kuten kerroit "olet ihan pihalla".

        .....Kyllä noita 12 lukemia lähestytään usein kun mitataan sokeri-arvoja päivittäin eri tilanteissa, ei se mitään ihmeellistä ole.....

        Tarkenna milloin mitatuista. Ei summittaisesti mitatuilla arvoilla ole mitään merkitystä hoidon kannalta. Joten älä höpöttele kun et näköjäs tiedä mitään. Heittelet vain ympäripyöreitä kliseitä toivoen, että josko joku niistä osuisi edes lähimain oikeaan. Mutta kun ei osu.


      • Väärä suuruusluokka
        Saituri eläkeläinen kirjoitti:

        Kyllä noita 12 lukemia lähestytään usein kun mitataan sokeri-arvoja päivittäin eri tilanteissa, ei se mitään ihmeellistä ole. Terveydenhoidossa kuitenkin tuo luku on ohjeena jos toistuvasti arvo ylitetään, eli siinä ei sitten ruokavaliot ole auttaneet, eli ollaan juuri "kriisirajoilla" kuten kerroit "olet ihan pihalla".

        Kyllä nuo 12 lukemat on jo kriisirajoilla ja edellyttää nopeaa puuttumista lääkityksellä. Minulla ei ole koskaan todettu seurannassa 12 verensokerilukemia, ei edes aterian jälkeen ja silti diagnosoitiin D2 ja määrättiin lääkitys.

        Jos sinulla on ollut tuollaisia lukemia usein, olet ollut todella pahassa jamassa diabeteksesi kanssa.


      • On opetuslapsi
        olet aika outo kirjoitti:

        Voi noita harhoja vai tietoisia valeitako ovat. Ei jaksa käsittää miten ihminen tuollaista roskaa kirjoittaa. Jokainen virke on pelkkää asenteellista roskaa, ei niitä viitsi alkaa kommentoimaankaan edes.

        ------miten tuo kevytjuusto aikaansaadaan, lisäaineillako ? ---

        Kysy sitä juustotehtaalta, jos luulet tajuavasi edes. Saadaan siten, että vähärasvaisen juuston valmistukseen otetaan mukaan vähemmän rasvaa. Kuten saadaan vähempirasvainen leipäpalanenkin, ei levitetä päälle niin paksua voi-/margariinikerrosta. Lisäaineita ei siihenkään tarvita. Oliko liian vaikea kikka tajuttavaksi?

        Tämä saituri eläkeläinen on saanut oppinsa Veijolta ja uskoo niihin kuin Jumalansanaan. Hänen päätään ei käännä mikään. Mutta (onneksi) ne rasvaiset ruuat vie hänet kohta hautaan.


    • Oho, tuliko totuus?

      Liikunta näyttää vaikuttavan enemmän sokeritasapainoon kuin ruokavalio.

    • Saituri eläkeläinen

      "olet aika outo" on kyllä itsessään outo ihmettelijä kun mikään tosiasia ei mene jakeluun. Suomalaiset ovat pudonneet kelkasta jo ajat sitten ja Diabetesliitto sitäkin ennen, eikä tiedä mitä maailmalla tapahtuu.

      Ei tuossa tietysti mitään uutta ja ihmeteltävää ole kun pulkka on kumossa.

      • näinkös onkin?

        Joo, sinä ja ortopedi Antti Heikkilä olette siis Suomen ja maailman ainoat ihmiset jotka tietävät edes jotain diabeteksesta. Kukaan muu kun ei tiedä tuosta sairaudesta hökkösen pöläystäkään.

        Varsinaiset tutkijat, proffat ja tohtorit ovat tästä sairausdesta täysin ulalla ja lisäksi maailmanlaajuisen salaliiton ja -seuran jäseniä. Heillähän on oppinne mukaan ainoana tavoitteena saada diabeetikot entistäkin sairaammiksi.


    • Voi ja voi

      Tällä sivustolla hilluu vain yksi räkänokkainen häirikkösika, ja se on Veijo Puustinen.

      • Saituri eläkeläinen

        Kyllä tuo vastauksesi viittaisi jo vähintään toiseenkin, sillä ei tuosta kielenkäytöstäsi voi muutakaan päätellä. Olisiko niin, että sinä olet se päätekijä ja nimittämäsi henkilö sitten seuraajana varalla. "Kumpi oli ensin muna vai kana".


    • Voi ja voi

      Räkänokkainen häirikkösika hilluu - lainaus Veijo Puustiselta, lukenut tällä sivustolla Veijo Puustisen viesteissä usein otsikoissakin.

      • Niin se on kun toisilla tuo järki ja ajatus loppuu niin siirretään keskustelu Veijo Puustiseen joka on sivuston kestosuosikki ja diabeteksen tietäjä täysimääräisenä.


    • leivätön pöytä.

      avitsemustieteen dosenttien sekä professorien ja muiden virallista linjaa edustavien asiantuntijoiden (viralliset ravitsemusterapeutit) mielestä suomalaisten tulisi syödä suolatonta, rasvatonta ja ilotonta ruokaa, josta tulee tuntea vielä kaiken lisäksi huonoa omaatuntoa. Ruoka on heidän mukaansa ihmiselle suuri ongelma, jonka kanssa tulee olla hyvin varovainen. Nämä ovat henkilöitä, jotka puhuvat mitä sattuu tai sitä mitä heidän on käsketty sanoa. Nämä virallista linjaa edustavat asiantuntijat kertovat pahasti virheellistä tietoa esimerkiksi rasva-asioihin liittyen.

      Onneksi todellisuus on kuitenkin ihan jotain muuta. Kun syömme laadukasta ruokaa, se on terveellistä. Kun ruoka tuottaa iloa, se on terveellistä. Panosta siis ruoan laatuun ja nauti sitä ilolla. Älä anna virallisen tahon asiattomien kommenttien pilata tätä nautintoa.

      Lehtiä lukemalla saa helposti sen käsityksen, että keskivertosuomalaisen suurimmat ravitsemukseen liittyvät ongelmat ovat tyydyttyneet rasvat, liiallinen punaisen lihan syönti ja suolan käyttö. Asia ei ole missään tapauksessa näin.

      Kaikilla virallisilla ravitsemusterapeuteilla on niskassa VRN, valtion ravitsemusneuvottelukunta, joka määrittää ravitsemuspoliittisen linjan. Siitä ei noin vain lipsuta, jos mieli pysyä työllistyneenä.

      Viralliset ravitsemusterapeutit terveyttä edistämässä?

      http://samisundvik.com/2014/03/21/suutarin-lapsella-ei-ole-kenkia/

      "Terveys on liiketoimintana hyvin tuottoisaa, katteet korkealla. Käytännössä tarkoittaa lääkäreiden ja lääkeyhtiöiden tekevän saumatonta yhteistyötä kaikkien saadessa mojovat voitot, julkiset lääkärikeskukset on tietoisesti rampautettu ja lihavat lompakot ohjattu yksityisille. Asia tulee muuttumaan kunhan auktoriteettiuskovainen suomen pullakansa tajuaa tulleensa vedätetyksi oikein kunnolla ja ymmärtävät kokonaisuuden liiketoiminnassa, eivätkä enää sokeana kulje narun päässä infernaalisia laskuja maksamassa, lääkärin "määräys" ei enää toimi taikasanana."

      Esim. masennus-, kolesteroli- ja diabeteslääkkeiden myynti on miljardiluokan bisnestä. Pelottelutyylillä saadaan tietämättömät ihmiset ostamaan niitä ja pilaamaan jäljellä olevan terveytensä lääkkeiden haittavaikutuksilla. Sairasta, härskiä, suorastaan rikollista toimintaa.

      • puhut roskaa

        ----Kun ruoka tuottaa iloa, se on terveellistä----

        Ihan tosiko, että noin on. Ei muuten ole. Kun nuorelle tuottaa iloa vetää supermössöhampurilaisannos ranskanperunoineen ja limunaateineen 1000 kcal ja 150 g sokeria ei se siitä terveelliseksi muutu. Joten älä taas puhu roskaa.

        Ruoka on terveellistä tai epäterveellista riippumatta syöjänsä onnentilasta. Runsas valkoinen sokeri onnellistuttaa moniakin mutta ei se terveelliseksi sillä muutu.


      • puhut roskaa

        ------Esim. masennus-, kolesteroli- ja diabeteslääkkeiden myynti on miljardiluokan bisnestä. Pelottelutyylillä saadaan tietämättömät ihmiset ostamaan niitä ja pilaamaan jäljellä olevan terveytensä lääkkeiden haittavaikutuksilla-----

        Otetaan esimerkki masennuslääkkeet kun niitäkin näytät kritisoivan. Väitätkö todellakin, että masennus kuin masennus poistuu kun jättää vain leivän, margariinit, kevyttuotteet ja juurikasvit pois? Ohjeesi ovat vaarallisia sillä noita ohjeita kokeillessaan saattaa moni syvästi masentunut päätyä vaikka itsetuhoon.

        Mieti mitä roskaa horiset vaikka sinulla ei mitään vastuuta otekaan etkä mistään vastuuta otakaan.


    • leivätön pöytä
    • Monille epätietoisille totean, että luotettavin sokerin mittausaika on aamulla ns. paastoarvo joka antaa parhaan kuvan sokerin tasosta. Nuo ennen ateriaa ja jälkeen ovat sitten tietoa miten mikäkin ravinto vaikuttaa välipalojen ja aterioiden jälkeen.
      Usein tuon edellisen päivän herkuttelut ja iltapalan huomaa vielä aamumittauksessakin.

      Todetaan nyt vielä, että epäterveelliset ruokatavat vaikuttavat usein myös mielenterveyteen Terveellinen ruokavalio ja kunnon liikunta ovat parhaita kunnon kohottajia. Päinvastaisesta tilanteesta hyötyy lähinnä lääketeollisuus ja apteekkarit.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      54
      4336
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2209
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1724
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1468
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      23
      1400
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1278
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1195
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1126
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1004
    Aihe