Taloyhtiön kokouksista

sfds

Kannattaako/voiko noihin taloyhtiön kokouksiin myös vuokralaisen mennä? Itse olen tässä vain vuokralla enkä asuntoa siis omista? Onko siis sinne järkeä mennä?

7

186

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tietysti

      voi mennä mutta eipä siinä ole mitään järkeä. Äänestää kun ei saa.

      • Ei voi...

        Ilman valtakirjaa ei voi ellei mene osakkaan avustajana. Valtakirjalla voi mennä. Osakas voi mennä myös ilman valtakirjaa, jos on muita osakkaita, mutta tällöin ei ole äänioikeutta. Harvoin yhtiökokouksissa mistään äänestetään.


    • Kokkous...

      Jos tarkoitat taloyhtiön kokouksella yhtiökokousta, niin siihen voivat osallistua vain kutsutut, eli osakkaat tai heidän valtuuttama henkilö. Eli jos sinulla on osakkeenomistajan valtakirja, niin voit osallistua ja äänestää kokouksessa.

      Mutta toki joissain taloissa on ns. asukaskokouksia, joihin yleensä saavat kaikki asukkaat osallistua.

    • AP123

      Meillä on siis tällainen kevätkokous joihin on kaikkia taloyhtiön asukkaita pyydetty. Siellä kuulemma puhuttaisiin joistain parannuksista ja ehdotuksia saisi jättää pariin häirikköön pyritään saada kunnon kokoontumisella järki päähän. En vain siltikään tiedä, että mitä minun sinne pitää mennä, kun tiedän muuttavani jokatapuksessa täältä kesällä tuon häirikön takia pois. On 6kk saanut rellestää vaikka monelta asukkaalta on tullut valituksia, poliiseilta saatu asiakirjoja kuinka on hiljennetty ja siltikään ei ole häädetty, vaikka jatkuu joka yö. Kai sinne voisi sitten oman kantani mennä asiasta vielä kertomaan, ja sen, että jos he eivät hiljene niin sitten ainakin itse ja taitaa pari muutakin muuttaa. Opiskelija kuitenkin olen niin en ole viitsinyt purkaa vuokrasopimusta, kun joutuisi 1kk vuokran maksamaan siitä, ja enää 2kk ennenkuin se päättyy jokatapuksessa.

      • jaa.

        Sitten et mene jos ei kiinnosta. Ei sinne kukaan pakota. Ihme kun pitää nettipalstalta asiaa kysyä, että pitääkö sinun mennä johonkin vai ei.


    • Saat mennä

      yhtiökokoukseen ja osallistua keskusteluun silloin,kun käsitellään taloon kuuluvista yhteisistä alueista ,äänestää-,talou-,henkilöitten valintaa et saa osllistua

      • vain jos...

        Ei voi ilman muuta osallistua yhtiökokoukseen, ellei ole osakas tai osakkaan valtuuttama. Muiden, esim vuokralaisten osallistuminen on mahdollista vain jos yhtiökokous sen erikseen hyväksyy.

        "Jokaisella osakkeenomistajalla on oikeus osallistua yhtiökokoukseen. Osallistumisen edellytyksenä on , että osakkeenomistaja on merkittynä osakeluetteloon tai hän on ilmoittanut yhtiölle osakkeiden omistusoikeuden siirtymisestä itselleen ja esittänyt siitä luotettavan selvityksen.

        Valtuutettu ja avustaja
        Osakkeenomistaja saa käyttää oikeuttaan yhtiökokouksessa valtuutetun välityksellä. Valtuutetun on esitettävä päivätty valtakirja tai hänen on muutoin luotettavalla tavalla osoitettava olevansa oikeutettu edustamaan osakkeenomistajaa. Valtuutus koskee yhtä kokousta, jollei valtuutuksesta muuta ilmene.

        Osakkeenomistajalla ja valtuutetulla saa olla kokouksessa avustaja. Avustaja voi olla tukihenkilö, viittomakielen tai muun kielen tulkki tai jonkin alan erityisosaamista kokousosallitujalle kokoukseen tuova henkikö. Avustajan käyttöä ei yhtiökokous voi kieltää.

        Muiden osallistuminen
        Hallituksen jäsenellä ja isännöitsijällä on oikeus olla läsnä yhtiökokouksessa, jollei yhtiökokous yksittäistapauksessa päätä toisin. Hallituksen ja isännöitsijän on huolehdittava siitä, että osakkeenomistajan kyselyoikeus voi toteutua.
        Tilintarkastajalla ja toiminnantarkastajalla on oikeus olla läsnä yhtiökokouksessa, joissain tapauksissa myös velvollisuus.

        Yhtiökokous voi sallia myös muiden henkilöiden läsnäolon yhtiökokouksessa."


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1977
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1516
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1428
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1427
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1385
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1357
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1230
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe