Onko tapana pyydellä depression/manian jälkeen anteeksi?

Turun neito

Onko palstalaisilla tapana pyydellä anteeksi sanomisiin läheisiltään kun on ne sairauden huiput takanapäin?

Hyvä ystäväni sairastaa 2. tyypin bipoa ja hänellä tulee tehtyä hölmöyksiä hypomanian aikana, mutta niitä hän kyllä pyytelee aina anteeksi jälkeenpäin ja korjailee aiheuttamiaan sotkuja, vaikkei ne usein edes sitä anteeksipyyntöä vaatisikaan.

Mutta sitten kun on kyse depression aikana sanotuista ilkeistä asioista, välttelystä, laiminlyönneistä ja suoranaisesta valehtelusta en ole koskaan hänen kuullut pyytävän anteeksi. On vain todennut ettei hänestä vain ole depression aikana kenenkään seuraksi, mikä toki on totta, mutta hyvät ystävät pitävät siltikin häneen yhteyttä myös depression aikana. Tämän kertaisen depressiojakson aikana häneltä vain tuli niin ilkeää juttua suurelle osaa kaveripiiristämme että nyt olisi sen julkisen anteeksipyynnön aika, mutta neiti vain jo elää uutta nousukauttaan eikä edes varmaan muista mitä meille sanoi viime ja tämän kuun alussa.

Koetko tulevasi loukatuksi jos sinulta pyydetään anteeksipyyntöä omasta depressio/mania/hypermania käytöksestäsi? Vai pitäisikö aina kaikki vain laittaa sen sairauden piikkiin ja antaa olla?

4

191

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vaikeaa on elämä

      En osaa vastata kysymykseen niin kuin kenties pitäisi. Sanompa vaan ettei elämä aina ole helppoa, asia jonka useimpien, ellei jopa kaikkien tulisi tietää. Sairauden kanssa on vielä vaikeampaa. Manian jälkeen on helpompi pyytää mahdollisesti anteeksi kun tietää että asiat ovat lähteneet hallinnasta. Masennuskauden jälkeen on vain sellainen olo että on kärsinyt valtavasti. Masentuneena ei todella pysty olemaan sosiaalinen, hyvä kun jaksaa nousta ylös sängystä. Se ei ole ilkeyttä. Ehkä sanomisten syynä on tunne että te hyvät ystävät ette kuitenkaan ymmärrä miltä masennus todella tuntuu, missä hän olisi kyllä oikeassa. Masennus on pessimistinen tila joka aina kääntyy voimakkaimmin kokijaansa vastaan. Tiedän kokemuksesta että sairauden kanssa eläminen on vaikeaa. Omat ystävät ovat monet lähteneet, joitakin arvostan nyt ihmisinä paljon enemmän kun yhä ovat lähelläni. Toivottavasti jaksatte sairasta ystäväänne.

    • .....12345.....

      Eipä ole tapana pyydellä, tosin ne ihmiset jotka oikeasti tuntevat minut eivät mitään tuollaista anteeksi pyytelyä tarvitsekaan, sillä he hyväksyvät minut sellaisena kuin olen.

      Tiedän että joskus saatan sanoa tunteettomasti tai ilkeästi kun itsellä on paska fiilis, mutta se on heidän ongelmansa jos eivät sitä kestä vaan tulevat ja ottavat kielloistani huolimatta yhteyttä depiksen aikana.

    • depistelijä

      Manian aikana en ymmärrä pyytää anteeksi, sen jälkeen en kehtaa ottaa yhteyttä asianosaisiin, masennuksen aikana en pysty ja normaaleja jaksoja ei ole vuosikausiin ollut.

    • 14+9=häh?

      Olen kyllä ihan hirveän huono ja paha ihminen kun masis on päällä ja jotenkin se vain niin on ettei niitä masennuksen aikana sanottuja ja yleensä tekemättä jääneitä asioita tule ikinä pyydettyä anteeksi.

      Eräs nuoruuden pitkäaikainen miesystäväni katsoi menoani vuosia hyvinkin läheltä ja kun vihdoin erosimme ja pakotin hänet kertomaan todellisen mielipiteeni minusta, niin hän sanoi ettei hänellä ollut minusta mitään muuta huonoa sanottavaa tai moitittavaa kuin vain se että minun olisi edes kerrankin pitänyt häneltä pyytää masennuksen aikaista käytöstäni anteeksi, en vain ikinä pyytänyt. Se oli kuulemma sitä kaikkein raskainta elämässä kanssani kun olin vain "poissa" ja ilkeä ja toisella hätä siitä kun välittä kuitenkin minusta sen verran ettei pahanakaan aikana minua hyljännyt niin kuin moni muu olisi tehnyt.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1789
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1391
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1367
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1345
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1314
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1250
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe