Maailmanlopun jälkeiset ammatit

Doomsday Prepper

Jos tuntemamme maailma tulisi nyt tiensä päähän ja alkukriisin jälkeen tilanne hieman normalisoituisi, ihmiset alkaisivat taas rakentaa yhteisöjä jne., niin mitkä olisivat mielestänne tärkeimmät työt/ammatit, joilla voisi elättää itsensä?

Omasta mielestäni niitä ovat:

- Sepät
- Insinöörit
- Rakennusmiehet
- Mekaanikot
- Lääkärit/hoitajat
- Vartijat/poliisit/sotilaat
- Maanviljelijät
- Teurastajat
- Kauppiaat
- Opettajat

Voisin kuvitella, että näillä ammateilla olisi eniten kysyntää jonkun maailmaa mullistavan suurkatastrofin jälkeen.

Heittäkää te lisää ehdotuksia, jos tulee jotain mieleen.

23

226

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tarkentaisitko vielä tarkoitatko tuntemallamme maailmalla Maata planeettana (ja ehkä sen välitöntä lähiavaruutta, missä ihminen operoi luotaimineen), vai koko universumia?

      Jos Maa disintegroituisi täysin, olisi ehkä ainoa jäljellä oleva ammatti astronautti, mikä sekin kävisi turhaksi melko pian ammatinharjoittajien kuollessa avaruuden pimeydessä. Mikäli koko kosmos tuhoutuisi, olisi ammatinvalintakysymys entistäkin vähempi huoli.

      • Doomsday Prepper

        Siis tarkoitin tässä tapauksessa yhteiskunnan romahdusta, joka aiheutuisi vaikkapa isosta luonnonkatastrofista, sodasta, pandemiasta tai vaikkapa talousromahduksesta.


      • Doomsday Prepper kirjoitti:

        Siis tarkoitin tässä tapauksessa yhteiskunnan romahdusta, joka aiheutuisi vaikkapa isosta luonnonkatastrofista, sodasta, pandemiasta tai vaikkapa talousromahduksesta.

        OK. Itse allekirjoittaisin tuon esittämäsi listan.


    • Tippavaaran isäntä

      Alkaisin keittää pontikkaa sillä riittäisi kysyntää

      • neitsyt maria

        rupeisin itse huoraksi


      • neitsyt maria kirjoitti:

        rupeisin itse huoraksi

        Legendaarista.


      • päiväkännit

        On surkiassa tilassa pontikan keiton taito, se on onhotettu. Kukaan ei sen taitoa tiedä ja nuori polvi ei edes koko pontikkaa tiedä, ei taideta. Olen humalasa.


    • alfa123om2222

      Rauhaa!

      Maailmanlopun jälkeiset asiat ja ammatit ovat parhaillaan järjestelyn alaisina. Suurin osa ammateista liittyy uskontoon ja sotaan. Erilaiset uskonnolliset virat ja kenraalien virat tulevat kysymykseen.

      Kaikki elävät Kansalaispalkalla, jonka suuruus on 1900 euroa / kk. On lisäksi Hintakatto kaikilla tuotteilla. Tuotteiden maksimi hinta on noin 2,5 centtiä per gramma. Hintakaton lisäksi on Kulutuskatto eli maximikilomäärä kutakin tuotetta, jota saa käyttää vuodessa. Tällä hetkellä Kulutuskatto on 58 kg, mutta se saattaa muuttua.

      Palvelujen hinta on tietenkin eri kuin kilotavaran. Hampurilaisateria MacDonaldissa palveluineen tulee maksamaan noin 66 euroa.
      Palveluihin sidottua ravintomäärää ei lasketa välttämättä Kulutuskattoon, ja jo senkin vuoksi hinta on korkea. Sillä se on ylimääräistä kulutusta.

      Toivottavasti Imaami Mahdi hyväksyy nämä puiteraamit sekä muita muualla esitettyjä puitteita tai toisaalta parantelee niitä.

      Mitä ammattilaisia itse tarvitsen uskonnon ja sotilaiden lisäksi on aika lailla kunkin ajankohdan tehtävistä, projekteista ja ajan hengestä riippuvaisia.
      Tällä hetkellä tarvitsen informaatioteknologiaa sekä ohjelmointitaitoja. Kemian opettajia yms. Uskoisin, että noita on tarjolla maailmanlopun jälkeenkin.

      Rauhaa!

    • lisäys

      Haudankaivaja

    • Ei ole enään ammateja kun tänä,armon aika kerran päättyy hallinta ihmisen kohdalta on ohitse.

      • kysymys.

        kuulija1 = alfa123om2222


        Minkälaista virkaa olet hahmotellut itsellesi tulevassa hallinnossa? Entäpä palkkaus?


      • kysymys. kirjoitti:

        kuulija1 = alfa123om2222


        Minkälaista virkaa olet hahmotellut itsellesi tulevassa hallinnossa? Entäpä palkkaus?

        Virka on ijankaikkisen elämä,hallita hänen kanssaan joka on voittanut kuoleman vallan. Palkka voitto kuolemasta hänen kanssaan,jonka nimi on Jeesus kristus.
        Uusi elämä ijankaikkisuudessa.
        Ei ole niitä hallintoja enään mitä oli maanpäällä,toisen laiset hallinot. Ikuinen ylistys karitsan voitosta.
        kysymys


      • Gurgel
        kuulija1 kirjoitti:

        Virka on ijankaikkisen elämä,hallita hänen kanssaan joka on voittanut kuoleman vallan. Palkka voitto kuolemasta hänen kanssaan,jonka nimi on Jeesus kristus.
        Uusi elämä ijankaikkisuudessa.
        Ei ole niitä hallintoja enään mitä oli maanpäällä,toisen laiset hallinot. Ikuinen ylistys karitsan voitosta.
        kysymys

        Sori. Kuulin juuri, että olet uskonut väärään heppuun. Joudutkin lihamyllyyn ikuiseksi ajaksi.


      • Gurgel kirjoitti:

        Sori. Kuulin juuri, että olet uskonut väärään heppuun. Joudutkin lihamyllyyn ikuiseksi ajaksi.

        Sinne joudut ellet käännä kelkaasis ajoissa,samaan paikkaa paholaisen kanssa,siellä kyllä oma tuntos hiilostaa aina ja ijankaikkisesti olta todella yksin,yksin ei tule lohduttajajia,kuulet vielä sinä tyhmä kun uskoit minua,joka nauraa ikuista naurua,sielullesi.
        Gurgel


    • lisäys

      kaupunginjohtaja

    • Tässä yksi

      Viinankeittäjä ja -kauppaaja. Jos sinulla on varastossa alkoholia ja muita päihdeaineita, tai osaat tehdä niitä niin tulet varmasti olemaan ravintoketjun kärkipäässä "maailmanlopun " jälkeen

    • HulluMax

      Repeilyä aiheutti tuo horoksi alkaminen tai ponun keittelijäksi. :D
      Eipä siinä, mäskiä voin tehdä. Mad max varmaankin hoitaa toimintapuolen.

    • alfa123om222

      Maailmanlopun jälkeen saattaa tulla eräänlainen ylösnousemus. Kuka silloin on pomona maailmassa? Jos entisaikojen suurmiehet nousevat ylös. Minkä viran he silloin saavat? Jos esimerkiksi Julius Caesar nousisi ylös tai Aleksanteri Suuri? Tiedämme raamatusta varmuudella vain yhden valtakunnan, joka on määrätty kaikissa olosuhteissa uudelleen perustettavaksi.

      Se on kuiningas Nebukadnessarin valtakunta, joka tulee olemaan laajempi kuin mitä se alunperin laajimmillaan on ollut. Se ilmiesesti alkaa pomottaa maailmaa tai ainakin keskiosaa maapallosta kuten profeetta Danielin kirjassa kerrotaan.

      Daniel 7:13-14 Yhä minä katselin yöllisiä näkyjä, ja näin miten taivaan pilvien keskellä tuli eräs näöltään kuin ihminen. Hän saapui Ikiaikaisen luo. Hänet saatettiin Ikiaikaisen eteen, ja hänelle annettiin valta kunnia ja kuninkuus. Kaikkien kansojen, kansakuntien ja kielten tuli PALVELLA HÄNTÄ. Hänen valtansa on ikuinen valta, joka ei katoa eikä hänen kuninkuutensa koskaan häviä.

      Daniel 12:13 Mutta mene sinä siksi kunnes LOPPU TULEE, LEPÄÄ JA NOUSE SAAMAAN OSASI AIKOJEN LOPUSSA.

      Ilmeisesti profeetta Daniel tulee LOPUN jälkeen olemaan kolmas mies kuningas Nebukadnessarista. Mutta tulee pitää tarkoin mielessä, että vääriä Nebukadnessareja, vääriä Danieleja, Vääirä Kristuksia yrittävät Saatana ja Perkele liukuhihnalta luoda. Raamatun aikajanojen mukaan Kunigas Nebukadnessarin valtakunta perustetaan uudelleen vasta noin 2800-luvulla eli 800 vuoden kuluttua.

      On raamatussa esitetty myös visioita, että Maailmanlopun keskellä saapuu itse Kaikkivaltias maan päälle ja alkaa hallita maailmaa Maapallolta käsin. Mutta jälleen kerran on muistettava, että Antikristus tekeytyy häneksi.

      Maailmanlopun jälkeen on siis vuorossa YLÖSNOUSEMUS ja kukin saa virkansa joko takaisin ja oman osansa tai sitten jos on pitkä ketju samaa virkaa kuten paaveja niin alkuperäinen ensimmäinen tuolin haltija mitä ilmeisemmin on tuon ketjun ykkönen.

      Eräät vanhat jo unohtuneet käytännöt jatkuvat uudestaan kuten tämä:
      http://fi.wikipedia.org/wiki/Annales_maximi

      Aloitetaan vain kesken jäänyt homma uudestaan kirjasta nro 81....82.....83 jne.

      Raamatun mukaan on helppo laskea, että Ikuisesti hallitseva ja pysyvä Jumalan valtakunta alkaa vuonna 2028 jKr. eli 14 vuoden kulluttua. Siihen asti pitäsi yrittää säilyä elossa tai uskoa ylösnousemukseen.

      Imaami Mahdi 2014-2021
      Antikristus 2021-2028
      YLÖSNOUSMUS TOMUSTA ELI ELÄMÄN YLÖSNOUSEMUS
      Jumalan valtakunta 2028-3288
      YLÖSNOUSEMUS HAUDOISTA ELI KUOLLEIDEN YLÖSNOUSEMUS
      1000 vuotinen valtakunta 3288-4288
      VIIMEINEN TUOMIO ELI YLEINEN YLÖSNOUSEMUS ELI KAIKKIEN YLÖSNOUSEMUS

    • Helppo nakki

      Tietenkin pappi. Helppo johdatella kansaa mihinnsuuntaan haluaa. Vaikka kantamaan pikkaisen rahaa kirkkooni, joista sitten otan sopivan tuntuisen siivun.

    • öööööö

      Voihan kansalaispalkka.

      Kenellä on sen jälkeen enää kiinnostusta opiskella vaikkapa 12 vuotta lääkäriksi, kun sama palkka kaikilla. Ihmiset laiskistuisi. Tää teoria on jo joskus testattu.

    • alfa123om2222

      Kansalaispalkka on vain koko ratkaisun perusosa, joka kuuluisi kaikille:
      1900 euroa / kk. Sen päälle tulisi sitten vielä viidessä eri portaassa lisäosia, jotka nostavat palkkaa huomattavasti. Noiden lisäosien saaminen riippuisi halukkuudesta tehdä työtä tai opiskella.

      1. K-palkka 1900 e / kk
      2. K-laina 1900 e / kk
      3. K-luontaisedut 8 kpl a 300 e / kk (2400 e / kk)
      4. Keskipalkka 3200 e / kk
      5. K - päiväraha 3200 e / kk

      Maximi kuukausipalkka on siis = 12 600 euroa. Eli suurin piirtein vastaisi tämän hetken MEPIN palkkaa.

      Systeemi on juuri niin joustava ja kattava kuin siitä halutaan tehdä. Mutta tulee muistaa, että tämä on eräänlainen maaorjuussysteemi. Jos Imaami Mahdi tulee voi hän luultavasti tarjota paljon enemmän ja joka on sitoutunut tähän K-palkkasysteemiin ei saisi enää enempää. Myös Kristus on luvannut: Mitä tahansa te pyydätte sen te saatte! Mutta jos on mukana K-palkkasysteemissä luultavasti se on ainoa minkä saa. Eräänlainen IKUINEN MAAORJUUS siis on kyseessä.

      • alfa123om2222

        Unohdin mainita vielä kuudennen K-palkkaan liittyvän palkkamuodon eli K - tuntipalkan:

        6. K - tuntipalkka minimi 869 senttiä tunti ja maximi 1284 senttiä tunti.

        Kansalaispalkkasysteemi olisi mitoitettu koko maapallon 7,4 miljardille asukkalle ja sitä saisivat myös lapset. Eli jos on 6 vuotias lapsi niin hänkin saisi K-palkan 1900 euroa / kk.

        http://talousvisiot.123kotisivu.fi/389404305

        Systeemiin kuuluu myös:

        Hintakatto, Kulutuskatto jne.

        http://talousvisiot.123kotisivu.fi/389404309

        Tässä on siis yksi ehdotus Iankaikkiselta Isältä, Ihmeelliseltä Neuvonantajalta sekä Rauhan Ruhtinaalta elokuulta 2013. Mutta se missä määrin Imaami Mahdi käyttää näitä lukuja jää nähtäväksi. Ehkä hänellä on paljon parempia lukuja esittää.


    • asdasdasdsadsadsasds

      Suurimman osan ajasta ainut ammatti tulee olemaan "selviytyminen". Ainakin katastrofin alussa, ja riippuen sen suuruudesta, pari kuukautta tai jopa vuosia sen jälkeenkin. Sitten kun ihmiset alkavat taas järjestäytyä yhteisöiksi, niin luulen että enemmistö selviytyneistä tulee tekemään ihan hanttihommia. Siis sen sijaan, että harjoitetaan klo 9-16 yhtä ammattia, niin tehdäänkin sitä työtä mitä milloinkin on saatavilla tai mitä on pakko tehdä. Esimerkiksi viljellä maata, käydä tavaranhakukeikalla, metsästämässä tai osallistua kylän puolustukseen. Tietysti jos sinulla on jotain hyödyllisiä taitoja, kuten osaat korjata erilaisia asioita tai hallitset lääketieteen alaa, niin voi tarpeen vaatiessa käyttää taitojasi yhteisön elinolosuhteiden kohentamiseen ja oman "tilipussisi" lihottamiseen. Mutta "maailmanlopun" jälkeisessä maailmassa tuskin tulee olemaan mitään ammatteja siinä mielessä kuin nykyisin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1721
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1361
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1327
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      10
      1323
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1315
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1294
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1274
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe