Poistuuko homous evoluution myötä?

....................

Kaikkihan me tiedämme, että homous on ihmisen jatkamisen kannalta epänormaali tila. Mitä pidemmälle ihmisen evoluutio kulkee, sitä enemmän populaatiosta karsiutuu homouteen taipuvia ihmisiä. Toisin sanoen; joskus aikojen alussa homous on saattanut olla jonkin verran yleisempää kuin nykyisin, mutta näiden epänormaalien yksilöiden suhteellinen osuus on koko ajan vähentynyt kokonaispopulaatiosta, koskapa he eivät voi jatkaa sukua.

Näin tulee jatkumaan, kunnes joskus tulevaisuudessa homous on miltei kokonaan poistunut ihmisistä?

40

363

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mette.soderman

      Koko ajan harvemmat ihmiset jatkavat sukua (paljon yksinäisiä, pienempiä perheitä). Näin ollen homot sopivat yhteisöön vielä paremmin kuin ennen: he työskentelevät, edistävät yhteiskuntaa eivätkä aiheuta liikakansoitusta.

      Täälläkin on usein huomautettu, että ihmisyhteisössä homot ovat hyödyllisiä; he lisäävät miesvoimaa vaikkapa metsästyksessä eivätkä aiheuta mustasukkaisuuskiistoja. Sama koskee lesboja siinä kuin muitakin naimattomia naisia (ja synnytysiän ohittaneita): he ovat avuksi lastenhoidossa, ruuan keräilyssä yms. Ja tietenkin vanhojapoikia. Useissa ihmisyhteisöissä tietty määrä miehiä on aina jäänyt ilman naista, koska mm. moniavioisuus aiheuttaa epätasapainoa. Ei ole aiheuttanut yhteisöjen tuhoutumista.

    • Kastehelm69

      Mahtaako olla niin, että homous pikemminkin syntyy aikaisessa vaiheessa aivojen itseorganisoivan prosessin poikkeavana tuloksena, eikä niinkään olisi geneettistä vaan ympäristön vaikutuksen tulosta? Siis kun aivot ovat alussa jotain lähes satunnaisessa neuronien kytkentöjen aktivaatioiden tilassa, niin jotkut alkutilat saavat herkemmin aivot homoudelle altistavaan tilaan. Ja tämä voisi syntyä ehkä jo kohtuvaiheessa tai miksei varhaislapsuudessa sokean sattuman seurauksena, jolloin mitään ei olisi tehtävissä. Tällaista prosessia on muuten matemaattisestikin mallitettu, ja lähes vitsinä on kysytty, että tässäkö on syy mm. homouteen ja vasenkätisyyteen.

      • Xenia Onatop

        Tästä mahtaa olla olemassa vanha 1980-luvulla esitetty tietokoneanimaatio, jossa keinotekoinen aivo-organismi on alussa satunnainen sekava hilamuodostelma. Sitten siihen syötetään informaatiota ja se organisoituu joko siistiksi neliöhilaksi tai "homomaisesti" tai "vasenkätisesti" kierteiseksi hilaksi. Mahdatko tarkoittaa tätä? Tässä on olennaista alkuarvoherkkyys niin kuin kaaosteoriassa, ja jos kaaoksessa puhutaan attraktoreista, niin tässä systeemissä puhutaan absorvoivista tiloista vähän samaan tapaan. Harmi, etten ole löytänyt tästä simulaatiosta kurinalaista matemaattista selostusta.


    • Jos homogeeni on olemassa ja jos se periytyy väistyvästi niin se ei häviä mihinkään. Ilmeisesti sikiöaikaisilla hormoniannoksilla on jokin vaikutus, mutta lopullista vastausta saadaan luultavasti odottaa ikuisesti.

    • Kollimaattori

      Yhteisölle on homoseksuaaleista yksilöistä yleisesti ottaen enemmän hyötyä kuin haittaa, mutta yksittäisen suvun jatkamisen kannalta voitaneen jo logiikan mukaan päätellä, ettei ainakaan miesten homoseksuaalisuus olisi periytyvää. ; )

      Näihin päiviin asti ja monissa maissa edelleenkin naisten seksuaalisesta suuntautumisesta ei välitetty, vaan naiset pakotettiin avioliittoon ja sukupuolisuhteeseen miehen kanssa. Toki historia tuntee monia pakkoavioliittoja miehillekin.

    • dfsfsf

      "yksittäisen suvun jatkamisen kannalta voitaneen jo logiikan mukaan päätellä, ettei ainakaan miesten homoseksuaalisuus olisi periytyvää. ; )"


      Jos ihan tarkkoja ollaan niin ei tuo pidä paikkaansa. On niitä homomiehiä joilla on lapsia ja vasta vanhempana tulleet ulos kaapista. Niin että voi se periytyä...

      • Biseksuaalisuus on tämän päivän tabu monille, sekä heteroiden että homojen keskuudessa.


      • fjekjnlkveiknkv
        Kollimaattori kirjoitti:

        Biseksuaalisuus on tämän päivän tabu monille, sekä heteroiden että homojen keskuudessa.

        Homoissa on paljon miehiä jotka haluavat saada lapsia. Ei siihen yhdyntää tarvita. Saattaapa homomies olla mittavan lapsilauman isä monelle eri lesbolle.
        Kulissisuhteitahan homot ja lesbot ovaat harrastaneet keskenään iät ja ajat.


    • > Poistuuko homous evoluution myötä? <

      Ei.

    • bibibibi-bibibibi

      Uskon, että homous poistuu evoluutiossa. Meidänkin suvussa ainakin isoisovaarista alkaen miehet ovat olleet homoja, jotka eivät ole naiseen koskeneet. Minusta on tullut jo lievästi bi-suuntautunut.

    • Näin on näreet

      Kaikki heterot eivät jatka sukua. Ihminen on sellainen eläin, että se harrastaa seksiä mielihyvän takia, ei pelkän suvunjatkamisen takia. Onko kaikki vapaaehtoisesti lapsettomat sitten sairaita teidän mielestä, jotka perustelette homouden luonnottomana? Entäs serkkumme bonobot? Niiden keskuudessa homous on yleistä. Naaraat hierovat toistensa klitorista ja urokset hierovat peniksiä yhteen. Se on täysin luonnollista.
      Ihmisissä on paljon bi-seksuaaleja. Homofoobikot ajattelevat seksin pelkkänä likaisena aktina. Ihmisillä on myös tunteet. Homot ja lesbot voivat rakastua syvästi toisiinsa, aivan kuten heterot. Älkääkä unohtako, että perverssejä löytyy HETEROISTA varmaan kaikista eniten! Minä en näe homoudessa mitään ongelmaa. Heiltä oletan vastuun kantamista yhtä paljon kuin heteroilta mm. sukupuolitautien ehkäisyn suhteen. Eläkää kaikki sellaista elämää kuin haluatte. Seksi on normaalia aina silloin kun molemmat osapuolet HALUAA sitä.

      • synkkä puoli

        "Älkääkä unohtako, että perverssejä löytyy HETEROISTA varmaan kaikista eniten! "

        Lukumääräisesti kyllä, mutta vaiettu arka aihe on se, että vanhat sedät, jotka Thaimaassa tai muuallakin narahtavat pedofiliasta ovat paljon useamin homoseksuaaleja kuin homojen prosentuaalinen osuus väestöstä edellyttäisi. (Jos nyt pedofiilien kohdalla voidaan edes käyttää termiä homoseksuaali.)
        En tiedä miksi näin on, enkä todellakaan halua, että homot leimattaisiin kategorisesti muutaman poikkeavan rikollisen takia. Totean vaan epämiellyttävän tosiasian, jonka kaikki tämän kaltaisen rikollisuuden torjunnan parissa työskentelevät tietävät.


    • jutilan kulli

      fäp fäp fäp AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!RRRRRRRRRRRGHHHHH

      • 99999999yy4444444444

        tämä kirja lopettaa homoseksuaalisuuden

        https://kirja.elisa.fi/ekirja/rakkaus-0

        luvun 4 totuus tekee kipeää


      • 6666xx777777

      • 99999999yy4444444444 kirjoitti:

        tämä kirja lopettaa homoseksuaalisuuden

        https://kirja.elisa.fi/ekirja/rakkaus-0

        luvun 4 totuus tekee kipeää

        Eihän se lopettanut kirjoittajansakaan homoseksuaalisuutta, jota kieltäessään Tapio käyttää defenssinä sekä aggressiivisuutta että homofobiaa.


    • nero

      Kuinka homous voi haihtua ihmiskunnassa kun eläin maailmassa se on suunnilleen sama prosettiosuus kustakin lajista, eihän ne kaikki lisäänny mutta osa urospuoleisista pystyy normaaliinkin seksiin ja näin lisääntymään.
      Homous on luonnon omaa muutosta vain mutatio muuttaa perimää ei käytös.

    • Sannnnnnni

      Ei tule tapahtumaan. Ihminen on laumaeläin ja käyttäytyy seksuaalisesti paljon muistakin syistä kuin lisääntyminen -esim miehet harrastavat seksiä raskaana olevien vaimojensa kanssa vaikka vaimo ei siitä sen raskaammaksi tule. Naiset haluavat seksiä myös ovulaatio-ajan ulkopuolella (eivätkä edes tiedä koska se on). Toisaalta suinkaan kaikki ei suoraan tähtää lisääntymiseen: useimmat eläimet ovat lisääntymiskykyisiä koko ikänsä, tai kääntäen, kuolevat kun lisääntymiskyky loppuu; nainen menettää sen joskus nelikymppisenä mutta elää kahdeksankymmpiseksi, eli on itseasiassa eliniästään suurimman osan lisääntymiskyvytön. Mies on usein uskollinen raskaana olevalle tai menopaussin ohittaneelle vaimolleen ja harrastaa hänen kanssaan seksiä, vaikka lisääntyminen olisi mahdollista vain jonkun toisen naisen kanssa. Tämä on tarjoamaltasi kannalta aivan yhtä "järjetöntä" kuin homoseksuaalisuus, mutta ilmeisestikin ihminen tarvitsee seksiä moniin muihin tarkoituksiin kuin lisääntymiseen -esim. läheisyyteen.
      Lisäksi pitää huomata että kyky tietää varmasti kuka on lapsen isä on aivan uusi. Monissa kulttuureissa perinteiseen epävarmuuteen on reagoitu niin että miehet hoitavat sisartensa lapsia eikä suinkaan omien partnereidensa: sisaren lapset ovat varmasti sukua, oman partnerin ehkä ei. Tältä kannalta katsoen heteromies voi hyvinkin vahingossa hoitaa lapsia jotka ovat herraties kenen, kun taas siskonsa lapsia oman lapsettomuutensa takia suosiva homo varmasti edistää omia geenejään.

      • matti2652

        Jos homoseksuaalisuus olisi perinnöllinen sairaus, se olisi jo kauan sitten hävinnyt niinkuin aloittaja toteaa. Mutta se ei ole perinnöllinen sairaus. Homoseksuaalisuutta tutkittiin aivan äskettäin (parin vuoden sisällä) seitsemässä eri yliopistossa eripuolilla maailmaa identtisten kaksosten avulla, joista toinen oli homo. Toinen oli homo n. 15% todennäköisyydellä ja sen todettiin johtuvan ympäristö- ja kasvatustekijöistä. Kaikki yliopistot tulivat siihen johtopäätökseen, että homoseksuaalisuus ei ole perinnöllinen sairaus.


      • Asenteellisuutta?
        matti2652 kirjoitti:

        Jos homoseksuaalisuus olisi perinnöllinen sairaus, se olisi jo kauan sitten hävinnyt niinkuin aloittaja toteaa. Mutta se ei ole perinnöllinen sairaus. Homoseksuaalisuutta tutkittiin aivan äskettäin (parin vuoden sisällä) seitsemässä eri yliopistossa eripuolilla maailmaa identtisten kaksosten avulla, joista toinen oli homo. Toinen oli homo n. 15% todennäköisyydellä ja sen todettiin johtuvan ympäristö- ja kasvatustekijöistä. Kaikki yliopistot tulivat siihen johtopäätökseen, että homoseksuaalisuus ei ole perinnöllinen sairaus.

        Tuskin yksikään yliopisto tutki homoseksuaalisuutta sairautena.


      • alussakohanko
        matti2652 kirjoitti:

        Jos homoseksuaalisuus olisi perinnöllinen sairaus, se olisi jo kauan sitten hävinnyt niinkuin aloittaja toteaa. Mutta se ei ole perinnöllinen sairaus. Homoseksuaalisuutta tutkittiin aivan äskettäin (parin vuoden sisällä) seitsemässä eri yliopistossa eripuolilla maailmaa identtisten kaksosten avulla, joista toinen oli homo. Toinen oli homo n. 15% todennäköisyydellä ja sen todettiin johtuvan ympäristö- ja kasvatustekijöistä. Kaikki yliopistot tulivat siihen johtopäätökseen, että homoseksuaalisuus ei ole perinnöllinen sairaus.

        Suomessa homous sairautena poistettiin1980-luvun alussa.


    • EI tiedetä

      Homous tarkoittaa että ihmisen evoluutio toimii. Kun populaatiossa on paljon yksilöitä ja tulee myös paljon variaatioita eri ominaisuuksiin. Seksuaalinen suuntautuneisuus ja identiteetti laidasta laitaan on yksi näistä ominaisuuksista. Aikaisemmin kehitystä on ohjannut lapsikuolleisuus, sodat , nälänhätä, luonnon katastrofit ja taudit. Nykyisin samat asiat pätevät kehitysmaissa mutta teollistuneissa maissa myös alhainen syntyvyys ja uudenlainen kaupunkiympäristö ohjaa evoluutiota samoin kuin saasteet. Mutta mitä pienemmäksi lajin ominaisuuksien vaihteluväli menee, eli mitä rajatumman ekologisen lokeron laji vaatii, sitä varmemmin laji kuolee sukupuuttoon ajan kuluessa kun maailmassa ja ympäristössä tapahtuu muutoksia.

      • Warrrrmasti

        Mitenhän Kiinassa homoseksuaalisuus on yleistynyt tyttötappojen myötä. On varrrrmasti.


    • Epäjumalienkieltäjä

      Jos homous katoaisi evoluution myötä, niin sen pitäisi olla geneettisesti periytyvä ominaisuus (tai vähintään "alttius" hokoseksuaaliseen käyttäytymiseen pitäisi olla). Sen täytyisi olla vieläpä sellainen geneettinen ominaisuus, että ominaisuuteen vaikuttavat geenit eivät yhdessä tai erikseen omaisi hyödyllisiä ominaisuuksia.

      Käsittääkseni mitään "homo-geeniä" ei ole löydetty, joten skepulaatio evoluution vaikutuksesta homoseksuaalisuuden yleisyyteen on turhaa.

      Usein unohdetaan, että kaikki synnynnäiset ominaisuudet eivät ole periytyviä.

      • kt69

        Tuo arvailu perustuu siihen, että homot eivät hankkisi lainkaan lapsia. He ovat kuitenkin aina hankkineet lapsia ja tulevat hankkimaan niitä myös jatkossa. Tutkimusten mukaan 30-40% ihmisistä on homo- tai biseksuaaleja. Ei sitä voi oikein pelkästään ympäristötekijöiden tai äidin raskauden aikaisten hormonitasojenkaan piikkiin laittaa.


      • påjkohpåhpi
        kt69 kirjoitti:

        Tuo arvailu perustuu siihen, että homot eivät hankkisi lainkaan lapsia. He ovat kuitenkin aina hankkineet lapsia ja tulevat hankkimaan niitä myös jatkossa. Tutkimusten mukaan 30-40% ihmisistä on homo- tai biseksuaaleja. Ei sitä voi oikein pelkästään ympäristötekijöiden tai äidin raskauden aikaisten hormonitasojenkaan piikkiin laittaa.

        Näytähän linkki tutkimukseen.

        Wiki:
        " Naisista on homoseksuaaleja noin 0.5% (lesbo), mutta eriasteisia biseksuaaleja jopa 6-7%, suurin osa heistä elää heteroseksuaalisessa suhteessa. Miehissä arvellaan olevan homoseksuaaleja jopa noin 1.5% ja biseksuaaleja noin 3.5%."


      • kt69
        påjkohpåhpi kirjoitti:

        Näytähän linkki tutkimukseen.

        Wiki:
        " Naisista on homoseksuaaleja noin 0.5% (lesbo), mutta eriasteisia biseksuaaleja jopa 6-7%, suurin osa heistä elää heteroseksuaalisessa suhteessa. Miehissä arvellaan olevan homoseksuaaleja jopa noin 1.5% ja biseksuaaleja noin 3.5%."

        Britanniassa jo 8% naisista on elänyt lesbosuhteessa, suhteellinen osuus oli kolminkertiaistunut edellisestä tukimuksesta. USA;ssa 50-luvulla tehdyn tutkimuksen mukaan 37 prosentilla miehistä oli ollut homoeroottinen kokemus.http://www.tiede.fi/artikkeli/jutut/artikkelit/homoseksuaalisuuden_pelko_alkoi_identiteettikriisi


      • åoihpkjpgp
        kt69 kirjoitti:

        Britanniassa jo 8% naisista on elänyt lesbosuhteessa, suhteellinen osuus oli kolminkertiaistunut edellisestä tukimuksesta. USA;ssa 50-luvulla tehdyn tutkimuksen mukaan 37 prosentilla miehistä oli ollut homoeroottinen kokemus.http://www.tiede.fi/artikkeli/jutut/artikkelit/homoseksuaalisuuden_pelko_alkoi_identiteettikriisi

        Homoeroottinen kokemus ei todellakaan ole sama asia kuin homoseksuaalisuus. Murrosiässä ja juuri sitä ennen sellaisia kokemuksia on varmaan monillakin.
        Homoseksuaaleiksi itsensä kokevia ei kuitenkaan ole kuin prosentin verran väestöstä.


      • kt69
        åoihpkjpgp kirjoitti:

        Homoeroottinen kokemus ei todellakaan ole sama asia kuin homoseksuaalisuus. Murrosiässä ja juuri sitä ennen sellaisia kokemuksia on varmaan monillakin.
        Homoseksuaaleiksi itsensä kokevia ei kuitenkaan ole kuin prosentin verran väestöstä.

        Kuten jo aiemmin kirjoitin niin brittitutkimuksen mukaan jo 8% naisista on elänyt joskus elämänsä aikana lesbosuhteessa. Siis oikein kunnon parisuhteessa ja luku oli kaiken lisäksi kovassa kasvussa. Jo se kertoo siitä että homo-ja biseksuaalisten naisten osuus väestöstä on paljon korkeampi kuin tuo Wikin kertoma 6-7%. Kaikkihan riippuu siitä miten kysytään ja moni vastaa sen hetkisen elämäntilanteensa- ja/tai yhteiskunnan odotusten ja painostuksen mukaisesti. Silloin on helppo unohtaa ne joskus koetut homoeroottiset kokemukset.


      • å+oih+ugh+
        kt69 kirjoitti:

        Kuten jo aiemmin kirjoitin niin brittitutkimuksen mukaan jo 8% naisista on elänyt joskus elämänsä aikana lesbosuhteessa. Siis oikein kunnon parisuhteessa ja luku oli kaiken lisäksi kovassa kasvussa. Jo se kertoo siitä että homo-ja biseksuaalisten naisten osuus väestöstä on paljon korkeampi kuin tuo Wikin kertoma 6-7%. Kaikkihan riippuu siitä miten kysytään ja moni vastaa sen hetkisen elämäntilanteensa- ja/tai yhteiskunnan odotusten ja painostuksen mukaisesti. Silloin on helppo unohtaa ne joskus koetut homoeroottiset kokemukset.

        Omalle väitteellesi 30 - 40 % et ole tainnut löytää mistään tukea?


      • kysymysmerkki?
        å+oih+ugh+ kirjoitti:

        Omalle väitteellesi 30 - 40 % et ole tainnut löytää mistään tukea?

        "Britanniassa jo 8% naisista on elänyt lesbosuhteessa, suhteellinen osuus oli kolminkertiaistunut edellisestä tukimuksesta."

        Ymmärsinkö nyt oikein, että kyseessä on kyselyyn perustuva tutkimus, joka on toteutettu Isossa-Britanniassa, ja kaikki joukon naiset olivat Ison-Britannian alueelta, ja se käsittelee kahden naisen välisten parisuhteiden osuutta Ison-Britannian väestöstä?

        Miten tätä voi verrata homoseksuaalien osuuteen koko maailman väestöstä? Eikö se kerro vain sen, että 8% Ison-Britannian naisista on mahdollisesti homo-, tai bi-seksuaaleja?


    • tietäjä26

      tässä lyhyesti homouden yleistymisen mahdollisesta syystä ihmisillä:
      >homous on myös geneettistä
      >luonnonvalinta toimii geeneissä
      >homojen sisarilla on 50% todennäköisyydellä joitain homouden geenejä
      >homot eivät juurikaan keskity lapsien saantiin (ymmärrettävästi
      homouden geenit leviävät

    • mäkö normaali

      geenit vaikuttavat evoluutioon ja ympäristö.

      Homomallit vaikuttaa myös ja kaapistatulot.

      "epänormaalit"?????

      Määrittele normaali.

    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      20
      1303
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1272
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1186
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1184
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1163
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1161
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1157
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1129
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe