Millainen oktalo 4-henkiselle perheelle?

sdsdsds

Minkälainen otktalo kannattaisi nelihenkisen perheen hankkia kodikseen?

20

1681

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Luki.

      No tuota ,sanotaan nyt näin että sellainen missä on lattia ,seinät ja katto ja mahdollisimman edullinen jossa on kunnallinen vesi ja viemäröinti.(omatontti)

      Lähetään tästä nyt aluksi liikkeelle ja tarvittaessa kartoitetaan paremmin teidän toiveitanne kunhan ensin tiedetään mistä olisit ostamassa.

      • kk+h

        1900-luvulla vähävaraiset perheet asuivat ns. hellahuoneissa.
        Eli yhdellä perheellä oli käytössään yksiö, missä mahdollisesti majoitettiin vielä sukulaisia tai ystäviä. Mukavuuksina kaivo, sauna ja ulkovessa pihalla.


    • määmy

      No aluks 3 mh k oh saniteettitilat

    • stit

      Lasten ikien perusteella kannattaa lähteä miettimään ihan aluksi näyttöihin, että onko siellä heille kaikki mahdollisuudet lähiympäristössäkin elää hyvää elämää pitemmän päälle. Kun teitä on noinkin monta niin kannattaa hankkia talo mikä on tosiaan hyvässä kunnossakin. Ok-taloon liitetään yleensä jonkinlainen piha, sitä tosin kannattaa harkita että tarvitsetteko/haluaako sitä oikeasti, jos lapset on jo teiniikää lähestyviä ja ette ole valmiita pistämään siihen aikaa ja rahaa. En olisi itse ainakaan uskonut ennen kuin muutettiin itse omakotitaloon, että tarvitsisi ostaa ihan kunnon työvälineet puutarhahommiin.

    • onnellinen ok-perhe.

      No meidän perhe 2 aikuista, 12 vuotias poika sekä koira möimme vuosi sitten 3h k rivarin ja ostimme 215m2 talon. Ylimmässä kerroksessa arki olohuone, 2 makuuhuonetta, vaatehuone ja suihkulla oleva vessa. Keskikerroksessa suuri puoli avokeittiö, olohuone takalla sekä vierashuone ja suuri parveke. Pohjakerroksessa suuri takkahuone/konttori (tulevaisuudessa) ja työhuone,saunatilat,varastoja sekä lämmin autotalli harrastuksia varten. Tuntui alussa että liikaa tilaa kolmelle mutta ei enää. Kaikelle löytynyt käyttöä....

    • tolkkua?

      Meidän 4 henkisen perheen talo valmistui 1986. Huoneistoalaa 95,5 m2: oh k apuk. 2 mh takkah kylpyh sauna vaateh. 2 vessaa. Suora sähkö takkauuni. Lattialämmitys sähköllä apuk kylpyh sa. Nyt asuu 2 henkeä, tilaa on turhankin paljon. Sähkön kokonaiskulutus vajaa 6000 kWh vuodessa plus n. 2,5 pinomottia klapeja joista yli puolet saunassa. Asumiskulut alle 250 €/kk sisältäen remontit.

      Kerrostalon 100 m2 pidetään isona mutta kun suomalainen hankkii omakotitalon niin joku suuruudenhulluus iskee. Ennen aravamääräykset sallivat alle 120 m2:n talon tämän kokoiselle perheelle. Se riittää 5 hengelle jos suuruudenhulluus ei ole iskenyt. Kannattaa pitää järki mukana. No, aina tietysti voi lotota.

      • pieni..

        Joo, 4 henkinen perhe mahtuu oikein hyvin noin 100m2 taloon. Makuuhuoneitakin saa sopimaan noihin neliöihin 3.


    • ei ok mies

      Terveeks 'onnellinen ok-perhe'

      Kuullostaa sossun vuokrayksiön haaveilta. No, hienoa ettei masennus ole iskenyt. Hyvät jatkot!

    • Toivelistaaja

      Kannattaa hankkia sopiva.

    • turha on turhaa

      Sanoisin, että olehuone keittiö ja vanhemmille ja lapsille omat huoneet. Toista lasten makuuhuonetta voisi tarvittaessa käyttää vierashuoneena eli lasten huoneet tai ainakin toinen tulisi olla riittävän iso. Luonnollisesti pesutilat myös ja mielellään autotalli.
      Käytännössä ihminen elää lähinnä olohuoneessa keittiössä ja makuuhuoneessa.
      Meilläkin yläkerta, mutta se on käytössä vain kun harvoin käy vieraita.
      Ylimääräisillä huoneilla ei ole käyttöä, aiheuttavat vain kustannuksia.
      Tietysti, jos on rahaa taskut täynnä niin silloin asunnon koko voi olla muutakin. Tuskin tämän viestiketjun ajoittaja kuitenkaan on rahamies, kysymys ei kuulosta siltä.

    • sopu sijaa antaa

      3 mh on sopiva määrä. Köökki, olohuone, saniteettitilat yms.
      Lapset lentää aikanaan pesästä ja jäätte ihmettelemään mitä teette liikaneliöillä. Aikaisemmin asuntoon kannnatti satsata nyt hyvä jos pääsette siitä eroon tarvittaessa. Eivät mene kaupaksi liian isot talot. Lämmitys maksaa rempat maksaa, okt joutuu korjaamaan jatkuvasti kun ikää tulee.
      Järki mukana kun ostatte. Pröystäillä ei kannata. Sijoittakaa ylimääräiset rahat mieluummin lasten koulutuksen ja harrastuksiin. Itseännekään unohtamatta.

      • hk,,

        noin se muuten on,, pitää paikkansa, kokemusta on,,


    • Klaus.
    • KöhKöhNiisNiis

      Hankkikaa sellainen homeloukku.

    • Roinankerääjät

      Talon kokohan riippuu siitä minkälaisia roinan kerääjiä asukkaat ovat. Jos ymmärtää luopua kaikesta tarpeettomasta niin pienempikin okt talo riittää. Tosin suosittelen sellaista täyskellari tyyppistä mistä voi järjestää alapohjan radontuuletukset asianmukaisesti.

    • OKT:ssa asunut

      Tärkein asunnon hintaan vaikuttava tekijä on sijainti. Pitäkää siis tärkeimpänä kriteerinä sijaintia. Kun lapset kasvavat ja käyvät harrastuksissa, kavereillaan, koulussa, leffassa, kaupassa jne, niin on paljon kätevämpää, että heitä ei tarvitse kuskata pääsääntöisesti ollenkaan, vaan he kykenevät itse kulkemaan etäisyydet esim. fillarilla tai julkisilla kulkuneuvoilla. Eikä se itsellekään ole pahitteeksi, jos palvelut on lähellä. On tietenkin hyvä, että ainakin toisella vanhemmalla olisi lyhyt työmatka.

      Jos haluatte asunnon maaseudulta, niin sitten pitää varautua siihen, että perheessä on kaksi autoa. Kaupunkialueella taas pärjää jopa kokonaan ilman autoa. Kuukausittaisissa kuluissa saa autoon menemään satoja euroja jos vertaa autotonta ja kahden auton perhettä.

      Toinen tärkeä kriteeri sijainnin lisäksi on asunnon kunto. Tarkistuttakaan home- ja vesivahingot. Palkatkaa esim. rakennusmestari arvioimaan talon kuntoa ennen ostopäätöksen tekoa ja antakaa hänen arvioida, että mitä remontteja asunto kaipaa heti tai esim. 5-v päästä. Ei pidä yliarvioida omaa ahkeruutta ja omia remppataitoja. Selvittäkää asunnon kalliiden remonttien tarve (katto, julkisivu mukaanlukien ikkunat, salaojat, kosteat tilat, putkisto lämminvesivaraaja). Pintaremonttia ei pidä pelätä. Isotkaan remontit ei haittaa, jos asunnon lähtöhinta on alhainen ja on halua tehdä asunnosta itsensä näköinen.

      Kolmas tärkeä kriteeri on perheenne tarve. Niitä voi olla esim:
      - makuuhuoneiden määrä (teille riittää 3-4 makuuhuonetta. Jos on neljäs makuuhuone, se voi toimia vieras-/työhuoneena)
      - toimivuus (jos kokkaa paljon, niin riittääkö kaappitilat ja missä kunnossa kodinkoneet on, jos perhe harrastaa ulkoilua ja on koira, niin onko kodinhoitohuone riittävän iso)
      - tehdäänkö kotona töitä tai onko muita spesiaaleja juttuja, jotka pitää huomioida
      - vastaako piha tarpeitanne tai voiko siitä saada sellaisen? Joku haluaa pihasta Kensingtonin palatsin puutarhan, osa taas haluaa mahdollisimman pientä ja helppohoitoista
      - onko tarpeeksi säilytystilaa? Onko esim. isoa pihavarastoa, jossa voi säilyttää luistimet, pulkat, fillarit jne?

      Neljäs tärkeä seikka on asunnon arvo. Yleensä asunto myydään jossakin vaiheessa, joten säilyykö rahojenne arvo tulevaisuudessa. Vaatiiko asunto kenties niin kalliita remontteja, että ette saa omianne siitä pois ikinä? Onko tontilla käyttämätöntä rakennusoikeutta?

      Viides tärkeä kriteeri on asumiskulut. Suora sähkölämmitys on vaivaton, mutta myös kaikista kallein. Jos on iso asunto, se nostaa kiinteistöveroa, kotivakuutusta jne.

      Kuudes tärkeä kriteeri on oman työn määrä. Oletteko valmiit asumaan remppakohteessa, joka ei ole koskaan valmis? Tiedättekö jo etukäteen, että maalaustalkoot tulevat hiertämään parisuhdetta koko kesän? Jos harrastatte paljon tai olette vain mukavuudenhaluisia, niin riittääkö intoa leikata nurmikkoa, kitkeä rikkaruohoja, tehdä lumityöt, puhdistaa vesikourut ja tehdä joka vuosi pientä korjausta? Kaiken tämän lisäksi pitää tietysti tehdä ne normaalit kotityöt kuten ikkunoiden pesemiset, muu siivoaminen, ruoanlaitto jne. Usein asuntokuumeessa sitä miettii vain rapujuhlia, saunomisia ja vieraiden kestittämistä, vaikka todellisuudessa eletään sitä arkea suurin osa ajasta.

    • leikkille tilaa

      Sopivasti tilaa eli kaikille omat huoneet ja riittävän iso piha. Ahtaasti rakennetuilla alueilla eläminen on yhtä helvettiä kun naapurien uteliaat ja pahansuovat nenät liian lähellä ja talvella ei lumet mahdu minnekään, eikä kesällä lapseille tai koiralle ole tilaa leikkiä. Minimipiha on sellaisen, jossa voi pelata kunnolla sulkapalloa lastensa kanssa. Ahtaasti rakennettu alue oli helvetti ja oli tappaa koko perheen sosiaalisen elämän, ilon, leikin ja liikunnan elämästä..

    • omakotiasuja

      Jokaiselle oma huone (vanhemmat voivat olla yhteisessä makuuhuoneessa), lisäksi hyvä olisi olla työ/vierashuone, lisäksi keittiö ja olohuone tai tupakeittiö. Kaksi WC:tä, pesuhuone, sauna ja mielellään kodinhoitohuone, se voi olla myös pukuhuone tai pukuhuone erikseen. Varastotilaa; liiteri tai katos polttopuille, suoja ruohonleikkurille ja muille puutarhavälineille. Autokatos. Autotallia ei auto tarvitse, kun katos suojaa tarpeeksi. Autotallia voi käyttää polkupyörien, kesä- tai talvirenkaisen varastoimiseen. Pienemmälläkin omakotitalolla pärjää, mutta nämä olisi kuitenkin hyvät tilat. Plussaa on takkahuone, uima-allas, kesähuone, eli terassi katoksella.

    • Luki.

      Jos tähän mahdolliseen loppupuoleen lisäisin että kyllä sopu antaa sijaa.

      Tähän aikaan sopivin olisi melkoisen kompakti paketti,esimerkkinä minulla olisi antaa ennen vanhaan oli näitä rinsikoita eli rintamies taloja,näissä perheet eli ilonsa ja surunsa muitta mutkitta,nämä talot on ylättäneet meidät kaikki suomalaiset.

      Nimittäin hinnallaan,ne maksaa melkoisesti tai ovat maksaneet vieläkin vaikka joku isäntä tekikin sen 1950 luvulla siis yli 60 vuotta sitten ja jätetarvikkeista tai vastaavista,toki siinä näkee kuinka kestäviä ne on kuitenkin.

      Tässä siis esimerkki,valita jokin kestävällä rakennusmenetelmällä tehtynä.

      unohda kaikenmaailman kotkotukset kuten uimaaltaat ja kesähuoneet ja sun muut,nyt pitää kiinittää huomio kokonaisuus kestävyyteen,ja uimaallas talot ei ole niitä.

      Mitä siitä olisi tullut jos 50 luvulla olisi rakennettu uimaallas rintsikkaan,voi sentään että olisi takuulla voinut murentua koko talo melkoisen nopeasti.

      Jos haluat elää edullisesti osta jäljitellen rintamamiestalon tyylinen.

      Eli talossa pitäisi olla leivin uuni ja sekin aika keskellä taloa.

      Toiseksi ei saisi olla liikaa tekniikkaa ja sopivat neliöt sadan pinnoilla ehkä hivenen jopa alta,jos sattu että asuntoon jääkin kaksi henkilöä 20-30 vuodeksi asumaan niin ei tarvitse lämmittää liika neliöitä.

      Piha maaalueen tulisi olla aika tasainen,meinaan vaan ettei olisi niin paljon viettäviä rinteitä joka suuntaan.

      Mikäli mahdollista vielä niin oli se hyvä olla jonkin verran puustoa ympärillä,suojana tai muutenkin jos sattuu että haluaakin tehdä polttopuuta ja samalla lapset saavat leikkiä omia leikkejä metsän siimeksessä.

      No joka tapauksessa lähtisin liikkeelle siitä että on leivin uuni ja takka tai hella.

      Ennen vanhaan todella pärjättiin pinllä neliöillä mutta kun emme tiedä teidän vaatimus tasoa niin paha on arvailla yksi huone vaiko kaksi jne...normaalisti talot on nykyään pakettitaloja joista voi sitten valita mieleisensä.

    • Ok-Loordi

      Omakotitalossa pitää olla pihalla iso palju, ona sauna tietenkin, takkatupa, grilli pihalla ym.
      Loordilla on huomena taas viikonlopun sauna ja pari nuorta hyvin varustettua varusmiestä tulee Loordin saunaan, ai, jai, saunotaan, grillaillaan, käydään paljussa ja tehdään miesten kesken kivaa, Lukillakin tähän olisi mahdollisuus.
      Loordi on katsellut pitempään Luumäen kartanoa ostomielessä, mitä mieltä tämän palstan asiantuntijat ovat kyseisestä kartanosta?
      Loordin varallisuu on hyvä, Loordi toimii armeijan palveluksessa, johtotehtävissä lääkärin virassa, palkka on riittävän hyvä ja rahaa kertyy sijoitettavaksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1893
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1456
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      16
      1399
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      11
      1369
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1337
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1280
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe