Ihmiskunnanloppu ennen maailmanloppua

Finninaamainentonttu

Maailmanloppu on uskonnollista ja tekotieteellistä p4skaa. Ihmiskunta ei koskaan tule näkemään maailmanloppua. Sen sijaan ihmiskunnan loppu tullaan näkemään. Voin vain kuvitella viimeisten hengissäolevien ihmisten mieteet.

Nykyelämänmuoto tulee saavuttamaan kestokykynsä pian. Eri kulttuurien, tapojen, ihmisluonteiden, korruptoituneisuuden, ahneuden, resurssipakon jne yhteentörmäys johtaa lopulta tilanteeseen, jossa hallitukset, talousjärjestelmät, terveyshuolto jne tulee kaatumaan. Seurauksena on kaaos kun ihmiset alkavat elää omankädenoikeuden kautta. Vähitellen sähkönjakelu, lämmitys jne loppuu. Se kaikki harventaa ihmiskuntaa rankalla kädellä. Jäljelle jääneillä ihmisillä on joko yllinkyllin resursseja, jolloin sama elämän kierto alkaa päätyen uuteen kaaokseen. Todennäköisin vaihtoehto on, että ihminen taantuu vähitellen luonnon asukiksi, kuten mikä tahansa eläin. Enää ei rakenneta megacityjä, pilvenpiirtäjiä, ei rehvastella osakkeilla ja pörsseillä. Ihminen hankkii luonnosta ravinnon ja tulee liikkumaan riistan perässä. Vähitellen maiden rajat himmenee. Kansakuntia alkaa sekoittumaan keskenään, aivan kuten jääkauden lopussa ja sen jälkeen. Ihmiskunnan kehitys ei ole automaattisesti nousujohteista teknologista ylivoimaa. Se on johtamiskyvyistä, älykkyydestä ja resursseista muodostunut elämänsuunta, jolla on kuitenkin herkkä pohja. Se on riippuvainen monesta asiasta, ja kun tukevat järjestelmät pettää, niin ihmiskunnan taantuminen on väistämätöntä. 20-luvulta asti on taiteiltu futuristisia kuvia, ja tehty scifi-leffoja yms tulevaisuuden maailmasta, mutta uskon vahvasti, että tulevaisuuden maailma on se kun luonto ottaa takaisin omansa. Kaupungit metsittyy ja vähitellen häviää. Kuin myös valtaosa ihmiskunnasta, joka vähitellen kuolee sukupuuttoon.

Nämä tulevaisuudenvisiot on synkkiä, mutta väistämättömiä.

10

142

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • punainenpilvi

      Maailmanloppu on suhteellinen käsite. Auringon loppuajaksi on arvioitu n. 5 miljardia vuotta. Kaikki elämä maapallolla loppuun planeetan kuumenemisen takia jo reilussa miljardissa vuodessa. Auringonkaan tuhoutuminen ei ole mikään maailmanloppu vaan vain yhden galaksin yhden tähden loppu. Sen planeetat menettävät elinkelpoisuutensa jo paljon sitä ennen ja aurinko imaisee lähimmät (mm. maan) sisäänsä.

      • Onneksi elämälle suotuisa vyöhyke siirtyy kuitenkin muokkaamaan Marsin elämälle paremmin soveltuvaksi.


    • taistelurobotti

      Ihmiskunta loppuu ennen maailmaa.

      • Hypoteettisesti on myös mahdollista, että jonkinlainen kosmisen laajenemisen aiheuttama "Big Rip" -skenaario repii koko olemassaolon kudelman - tällainenhan tapahtumahan voisi olla jo meneillään saavuttaen meidätkin aikanaan ja jatkaen eteenpäin.

        http://en.wikipedia.org/wiki/Big_rip


    • h3vonpaskaa

      Aloittaja, eiks sun pitäis olla koulussa tai jotain

    • muoloiöl

      Maailmanloppu tarkoittaa ihmiskunnan loppua, jos ette ole sattuneet huomaamaan.

      • Asia ei ole niin mustavalkoinen kun näytät kuvittelevan. Käsitteen sisältö on määriteltävissä tarkemmin kosmologisin, geologisin, biologisin, antropologisin yms. tavoin - ja nyt en puhu mistään kieliopillisista tekijöistä, kuten maailman loppu vs. maailmanloppu.


      • muoilji9
        khaosmonaut kirjoitti:

        Asia ei ole niin mustavalkoinen kun näytät kuvittelevan. Käsitteen sisältö on määriteltävissä tarkemmin kosmologisin, geologisin, biologisin, antropologisin yms. tavoin - ja nyt en puhu mistään kieliopillisista tekijöistä, kuten maailman loppu vs. maailmanloppu.

        Ihmiskunnan loppu = maailmanloppu, koska käsite on näin määritelty.


    • alfa123om222

      Enemmän tulee palvo ja palvella Luojaa kuin luotua. Hänelle ei mikään ole mahdotonta. Hänestä on jopa sanottu: Näistä kivistä hän voi herättää Abrahamille lapsia. Kuolema ei ole ongelmista suurin enää nykyisin, vaan voipi iankaikkinen elämä olla se suurempi ongelma kun ei aina ole tietoa millaisiin ahdingoihin Iankaikkisen elämän omaava joutuu iankaikkisen elämänsä aikana.

      Ihmiskunta on Koraanissa määrätty jopa helvettiin joutuvaksi esim. tekopyhyyden takia. Se että teeskentelee pyhää kun itse asiassa on ajatuksiltaan tai teoiltaan synnissä rypevä ei ole islamin mukaan oikein. Jos puu on huono tehkää sen hedelmäkin huonoksi ja jos puu on hyvä tehkää sen hedelmäkin hyväksi.

      Kyllä ihmiskunnan osana on vaikeudet ja ahdingot kirjotusten mukaan. Vain ne harvat, jotka seuraavat Jeesuksen opetusta puhtaasta sydämestä ketään tuomitsematta ja syyttelemättä ovat vapaat kärsimyksistä (Kirje Filadelfian seurakunnalle, Ilmestyskirja):

      Jos ihminen elää kieltäymyksissä hän nimittäin ilman Jeesuksen opetuksen seuraamista tulee keksineeksi uudistuksia, jotka koituvat vahingoksi maailmalle ja luonnolle. Kun esim. libido suuntautuu keksintöjen tekemiseen eikä osata laskea ja profetoida mihin tuo keksintö johtaa voi luonto haavoittua syvästikin.

      Itselläni on ongelma kun Jeesus tahtoo estää joutmasta kärsimyksiin ja vaatii tiukkapipoisuutta. Sen sijaan Jehova sallii käyttämään libidon uusien keksintöjen tekemiseen. Hän jopa lahjoitti tiedon ja ymmärryksen hengen sitä varten. Ristiriita on ilmeinen. Teen keksintöjä, jotka tuhoavat maailmaa ja samalla yritän seurata Jeesuksen opetusta jonkin verran vielä. Noiden Jeesuksen opetusten tarkoitushan pelastaa maailma. Nyt sekä tuhoan maailmaa että samalla yritän pelastaa sitä.

    • kerty

      Syökää suplaphkinäitä ja käyttäkää suolana merisuolaa(vähemmän kuin tavallista), niin väistynee ainakin omalta kohdalta osaksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1701
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1361
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1327
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1315
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      10
      1313
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1284
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1264
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe