Eikö aivopesu hävetä ketään?

fadsafdsfds

Miksi pitää opettaa lapsille ihan hölynpölyjuttuja? Monet heistä eivät uskalla olla omaa mieltään asioista, joten käytätte tilaisuutta hyväksi myrkyttää heidän mielensä.

Olkaa rohkeita, kieltäytykää menemästä rippileirille. Tulette olemaan ylpeitä siitä tulevaisuudessa, kun sukupolvet vierähtää eteen päin ja vanhat väistyy sivuun.

Osallistumalla rippileirille tuette lasten aivopesua.

10

110

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SNF

      Samasta syystähän "kuunteleva_kirkko" on lähtenyt täällä väijymään näitä nuorten keskusteluja, ja jättäytynyt kokonaan pois uskonto/uskomus-aiheista.
      Täällä yritetään levittää sanaa ja aivopestä nuorisoa. Uskontokeskusteluissa pitäisi ihan vakavissaan ottaa kantaa ja perustella kirkon näkemyksiä, mutta se ei kirkolle ja papeille käy koska ne näkemykset ja opetukset eivät sovi moderniin yhteiskuntaan.

    • AIVOPESU?????

      Kävin just riparin enkä silti usko jumalaan.... Me vaan heitettiin läppää kaikista jutuista mitä meille luettiin raamatusta. Kannattaa käydä! siellä voi pitää hauskaa!!

    • No hei kaikki,
      ainakin itse rippileirillä yritän nimenomaan saada aikaan keskustelua. Pyrimme nimenomaan siihen, että jokainen löytäisi oman suhteen ja näkökulman omaan uskontoonsa, omaan uskoonsa.

      Mutta mielenkiinnosta SNF, mitkä kirkon näkemykset eivät sovi moderniin yhteiskuntaan ja mihin nyt erityisesti pitäisi ottaa kantaa?

      Sinikka-pappi

      • SNF

        Mikäs se kirkon virallinen kanta vaikkapa tasa-arvoiseen avioliittolakiin onkaan? Ja mitä mieltä kansan enemmistö asiasta taas näyttää olevan? Kovasti kirkko on tuohonkin ottanut kantaa, vaikka ei tarvitsisi.
        Tai vaikka lapsikaste? Miten vastasyntyneen uskonnolliseen yhteisöön pakkoliittäminen sopii nykymaailmaan? Tai "oman" uskonnon (kenen oman?) pakko-opetus kouluissa näille pakkoliitetyille? Ja paljon muuta.

        Eikä erityisesti nyt pitäiskääni ottaa kantaa mihinkään. Tarkoitinkin, että jos osallistuisitte noihin uskomuskeskuteluihin, teidän pitäisi ottaa selvästi kantaa omiin uskomuksiinna ja opetuksiinne - mutta sitä te ette tee, vaan mieluummin pysyttelette täällä missä voi helpommin osallistua sanomatta oikeasti mitään


      • jnbhgfds

        Miksi uskoa kun Jumalallisuuden tietoutta on?

        Nuorten opettajana olet eksyttäjä:

        Ensin kuolutetaan tyhmäksi ja sitten vasta papiksi ettei ymmärtäisi ketä palvelee ja oppisi opettamaan pikku piruja niin etteivät hekään ymmärtäisi:
        http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/uskontunnustus.html
        'Meillä ei ole järkeä. Meillä ei ole ymmärrystä. Me emme kykene noudattamaan ihmisille säädettyä lakia. Olemme syntisiä; Järkemme ei voi käsittää Jumalaa.'

        ja jos/kun tuollaisesta koulutetaan pappi, joka herra jumalalle ja sen opeille lupaa uskollisuuttaa näin:
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Pappi
        Pappislupaus
        Kirkkojärjestyksen mukaan Pappislupaus menee näin:
        "Minä N. N. lupaan kaikkitietävän Jumalan edessä, että toimittaessani pappisvirkaa, jonka olen valmis ottamaan vastaan, tahdon pysyä Jumalan pyhässä sanassa ja siihen perustuvassa evankelis-luterilaisen kirkon tunnustuksessa. En julkisesti julista tai levitä enkä salaisesti edistä tai suosi sitä vastaan sotivia oppeja. Tahdon myös oikein julistaa Jumalan sanaa ja jakaa pyhiä sakramentteja Kristuksen asetuksen mukaan. Tahdon myös oikein julistaa Jumalan sanaaTahdon myös oikein julistaa Jumalan sanaa. Kaikkea tätä tahdon noudattaa niin, että voin vastata siitä Jumalan ja ihmisten edessä. Tähän Jumala minua auttakoon."

        Tuon tunnustuksen mukaan pappi ei saa Jeesuksen evankeliumia saarnata vaan paavalialais-luterilaisuuden sopaskaa!
        Jumalan palvelemisen tahto on täysin kumottu pappislupauksen tässä lauseessa: "siihen perustuvassa evankelis-luterilaisen kirkon tunnustuksessa"

        Lupauksen lopussa; Jumalaa pilkaten kerjää Jumalalta apua saatanan jumaloimiseen paavalilais-luterilaisuuden herran ja herra jumalien palvelemiseen!

        Markuksen evankeliumi:
        12:38 Ja opettaessaan hän sanoi: "Varokaa kirjanoppineita, jotka mielellään käyskelevät pitkissä vaipoissa ja haluavat tervehdyksiä toreilla
        12:39 ja etumaisia istuimia synagoogissa ja ensimmäisiä sijoja pidoissa,
        12:40 noita, jotka syövät leskien huoneet ja näön vuoksi pitävät pitkiä rukouksia; he saavat sitä kovemman tuomion."


    • Varokaa

      Jos sä näkisit, sä uskoisit, mutta kun et näe, et usko. Totisesti, näin ihmistä koetellaan. Jyvät tullaan erottelemaan akanoista, ja se, jokaselviää loppuun saakka, saa palkaksi elämän seppeleen, mutta voi sitä, joka joutuu Helvettiin! Hänellä on edessään kauhu ja häpeä, ja mikään ei häntä enää lohduta. Siellä ollaan loppuikä.

    • Hei SNF,

      Sinusta olemme alkaneet väijymään tällä palstalla. Eikö ole ihan järkevää olla siellä, missä meille esitetään kysymyksiä? Nyt sattuu seurakunnissa olemaan rippikoulut menossa ja rippikouluasiat askarruttavat monia, siksi minä ainakin olen täällä vastailemassa enkä inttämässä Balttiksen kanssa niistä iänikuisista väännöistä luterilaisuus-palstalla.

      Merja-pappi

      • jnbhgfds

        kehtaatkin Jumalan Valtakunnan kaltaisia lapsia eksyttää pois Jumalallisuudesta!
        Häpeä!

        Lue tämänkin ylempää; "jnbhgfds 27.7.2014 12:52"

        Kuka se Balttis on?


      • SNF

        Hei vaan Merja
        Kyllähän teillä olisi vastattavaa tuolla uskomus-palstoillakin. En ole jaksant balttiksen vääntöjä seurata, koska ev.lut.kirkon oppiriidat eivät minua kiinnosta, vaan olen enemmänkin kiinnostunut kirkon asemasta yhteiskunnassa ja mitä sen opettaa sekä siitä miten se oppiaan levittää ja kuinka se jäsensä hankkii.

        Puutuit aiemapaan kommenttini, mutta jätit vastaamatta myöhempiin kysymyksiini, jotka esitin vastauksessa SInikka-papille. Koska Sinikka on vaiennut, voinet vastata, koska samalla tunnuksella kirjoitatte.


    • kjhgf

      Uskontunnustuksen kaltainen ei ymmärrä olevansa aivopesty.
      Ilmeisesti niin on myös uskontunnustuksen ja pappislupauksenkin antaneiden suhteen, valitettavasti. Lue uskontunnustus ja pappislupaus ylempää...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      42
      2217
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      51
      1738
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      40
      1553
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      43
      1511
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1469
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1454
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1440
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      3
      1371
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1281
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      8
      1245
    Aihe