Palstan säännöistä, Suomen laista ym.

sarisusannass73

Sivuston ylälaidassa lukee:"Keskustele helluntailaisuudesta."

Siinä ei lue että tuo esiin vain myönteisiä asioita helluntailaisuudesta. Tai että sinun on oltava uskovainen, jotta voit kirjottaa helluntailaisuudesta oikein.

Siinä ei myöskään lue että julista kaikille jotka eivät usko kristinuskon Jumalaan. Siinä ei siis lue että tämä on evankeliumin julistuspalsta.

Se mikä useimmille tuntuu olevan epäselvää, on että tämä ei ole myöskään opetuspalsta. Enemmistö tänne kirjoittavista on uskovaisia joilla kullakin tuntuu olevan omasta mielestään opettamisen armolahja.

Tyypillinen keskustelu tällä palstalla on se että joku aloittaa opetustekstillä ja tätä opetusta sitten ketjussa puidaan. Puolet on puolesta ja puolet vastaan. Jokainen perustelee oman kantansa Raamatulla, painottaen sen olevan "Jumalan sanaa".

Eräs on mennyt niin pitkälle että jos joku ei pidä hänen opetuksestaan niin hänelle se on sama kuin ei pidä Jumalasta. Eräs eniten kiistaa aiheuttanut tilanne tässä kuussa oli se kun tämä opettajaksi itsensä mieltänyt väitti Sanan elikkä Jumalan lyövän ja halventavan.

Täsmälleen näitä sanoja käytettiin: lyöminen ja halventaminen.

Raamatusta voi löytää myös kohtia jotka parantavat ja kunnioittavat ihmistä. Mielestäni kaikki ei voi olla jumalan asialla raamattua siteeratessaan. Koska siteeraajat ovat toistensa kanssa erimielisiä.

Jokainen kai pohjimmiltaan tietää että raamattu, jos sitä käytetään lyömäaseena, on vain ihmisen apuväline, hänen omassa vihassaan, toista vastaan. Jumalalla ei ole sen kanssa mitään tekoa.

Myös minua vastaan on käytetty raamattua. Moni on sanonut että minulla on vain vähän hyviä päiviä jäljellä jos en heti käänny uskoon.

Aatelkaa eikö oo kamalaa? Jumala näyttäytyy kiristävältä aviomieheltä joka sanoo ase ohimollani "Rakasta ja palvo minua tai tapan sinut."

En usko että näiden varoitteluiden takana olisi jumala.

Kun uhataan jumalan rangaistuksilla, tai kun uskovaa lyödään ns.Jumalan sanalla asialla on ihminen.

USKONNONVAPAUSLAKI

11 momentista

--Kukaan ei ole velvollinen osallistumaan omantuntonsa vastaisesti uskonnonharjoittamiseen.

Eikö tämä laki päde tällä palstalla?

Tuntuu että ei, ja tuntuu että uskovaiset perustelevat sen palstan aiheella"helluntailaisuus".

Ihmisiä-muitakin kuin minua-uhataan sen jumalan julmalla rangaistuksella, johon me kaikki uskomme.

Omatunto...on väärin käyttää raamattua lyömäaseena ja uhaten. Emmehän hyväksy sitä?

Minun omatuntoni kieltää hyväksymästä. Siinä on kyse toisen alistamisesta. Vihasta. Pelosta. Ei jumalasta.

25

87

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aatelkaa eikö oo kamalaa? Jumala näyttäytyy kiristävältä aviomieheltä joka sanoo ase ohimollani "Rakasta ja palvo minua tai tapan sinut."

      En usko että näiden varoitteluiden takana olisi jumala.

      Ole hilja sanoo uskonnollinen uskova,, tai otan Suomen lain apuun ja työnnän sun kurkusta alas sun Jumala ja Raamatun.

      Molemmat versiot on täysin väärät mutta sun pohdinnan takaa on kiristys ja painostaminen saada ihmiset hyväxymään sun linja ettei ole Jumala olemassa vaan on vain Raamatussa ihmisten hyvä moraali sinne kirjoitettu josta ihminen voi nauttia ja mietiskellä filosofisesti. Ja sehän on ihan ymmärrettävä jos ihminen ei ole löytänyt Jumalan joka Vapauttaa ihminen himo tehdä syntiä,, Jumalallisen Voiman kautta niin ettei ihminen ite tarvitse ponnistaa ja ite poista synnin vaan Jumala hoitaa kaiken suvereenisesti Lahjan kautta Ite.

      • ohohoooo

        Aatella ! Eikö ole kamalaa, kun taas pelle savonarola on ilmestynyt palstalle häiriköimään! Eikö pellen pitäsi perustaa omat sivunsa ja kirjoitella sinnehoopouksiaan! Mm. omista harhaoppisista näkemyksitään! Väisyisitkö jio pwelesavonarola omille palstoillesi ja jättäisit nämä yleiset palstat rauhaan! Pöllyttele sitten vaikka kuinka niitä huumes8ikareitasi ja nauti viinaa, kunhan otat kimpsusi ja kampsusi ja poistut täälät!


    • Mä en savis jaksa lukea sun tekstiä. Sinä aina vain arvostelet muita. Trivia odottaa sinun vastaustasi ketjussani "liittyy tähän palstaan". Mene sinne missä sinua kaivataan ja odotetaan.

      Trivian viesti sinulle on viisas. Jos vaikka oppisit jotain.

    • peeässä. Luin kuitekin kirjotuksesi ja huomaan että suomen kielen ymmärtäminen on sulla edelleen heikkoa koska luulet etten usko jumalaan. Olen agnostikko.

      Ai joo ethän sä ymmärrä..

      Kirjotit pilkkaavasti:"Ole hilja sano uskonnollinen uskova tai otan suomen lain apuun ja työnnän sun kurkusta alas sun jumala ja sun raamattu"

      En minä mikään rasisti ole mutta päättäjille luulisi olevan tärkeää että jos/kun tänne joku ulkomaan eläjä otetaan asumaan niin pitäisi ehdottomasti selvittää onko hän valmis kunnioittamaan myös Suomen lakia.

      Sinä olet tullut tänne hyötymään kaikesta mutta lakiin suhtaudut kuin rikollinen vain omat muita halveksivat intressisi mielessäsi.

      Muuta takas sinne mistä tulitkin.

    • Surisija

      sarisusanna.
      Sulla on ongelmia. haluat ihka omat säännöt. Helluntailaisuus ei ole törkeyksien kirjoittamista. Ei jatkuva toisten tuomitsemista, vaan totuuden esilletuomista.

      • Surisija. "Sulla on ongelmia"

        No, miten niin?

        "Haluat ihka omat säännöt".

        Ei kyllä palstalla lukee"KESKUSTELE helluntailaisuudesta." En ole sitä itse keksinyt.

        "Helluntailaisuus ei ole törkeyksien kirjoittamista."

        Onko Suomen laki sinusta törkeys?

        "Ei jatkuva toisten tuomitsemista"

        Juuri tätähän yritän sanoa. Kappas kun olemme tästä samaa mieltä."

        "Vaan totuuden esiintuomista"

        Siinä on vain se ongelma että te olette keskenäänkin erimielisiä siitä totuudesta. Näin ollen palstalla on jatkuva sotatila ja ihan ilman minuakin.

        Kommentoin minusta erillään olevia asioita. Palstalla esiintyy totuus-sanan yhteydessä usein myös termi hengellinen väkivalta.

        Kommentoin yhden uhrin puolesta sitä.

        Sinulla on tuomiomieli minua vastaan, ja miksi?


      • yks vaan
        sarisusannass73 kirjoitti:

        Surisija. "Sulla on ongelmia"

        No, miten niin?

        "Haluat ihka omat säännöt".

        Ei kyllä palstalla lukee"KESKUSTELE helluntailaisuudesta." En ole sitä itse keksinyt.

        "Helluntailaisuus ei ole törkeyksien kirjoittamista."

        Onko Suomen laki sinusta törkeys?

        "Ei jatkuva toisten tuomitsemista"

        Juuri tätähän yritän sanoa. Kappas kun olemme tästä samaa mieltä."

        "Vaan totuuden esiintuomista"

        Siinä on vain se ongelma että te olette keskenäänkin erimielisiä siitä totuudesta. Näin ollen palstalla on jatkuva sotatila ja ihan ilman minuakin.

        Kommentoin minusta erillään olevia asioita. Palstalla esiintyy totuus-sanan yhteydessä usein myös termi hengellinen väkivalta.

        Kommentoin yhden uhrin puolesta sitä.

        Sinulla on tuomiomieli minua vastaan, ja miksi?

        Kyllä me keskustelemme helluntalaisuudesta siltä pohjalta, mitä "helluntalainen oppi "on, koska tämän palstan otsikko on:Helluntalaisuus.
        Meillehän täällä törkeyksiä kirjoitellaan! Hihhuleita, tyhmiä, lapsellisia. aivopestyjä,paimentaruihin uskovia, jne....
        Suomenlaki ei ole törkeys, mutta se ei ole Jumalan laki eikä sillä ole mitään tekemista Raamatun kanssa, muuta, kuin että se takaa uskonvapauden!
        Helluntalaiset eivät tuomitse. Me siteeraamma Raamattua, ja siellä puhuu hän, Joka sanoo olevansa"Tie, Totuus ja Elämä".
        Jos tunnet , että totuus ja hengellinen väkivalta ovat jotenkin yhteydessä toisiinsa, erehdyt. Kenenkäänei ole pakko uskoa yhtään mitään siitä, mitä Raamattu sanoo!
        Sanot, ettäSurisijalla on tuomiomieli. Ei ollenkaan ,hän vain sanoo helluntalaisen mielipiteensä. Jos se sinusta on tuomiota, niin se on sinun mielipiteesi Raamatun sanasta, joka on muuttumaton !
        Kenenkään ei tarvitse olla uhri. Jokainen käyttäköön omaa päätösvaltaansa itseään koskevissa asioissa!


    • pohdintoja.. vapaude

      Jos helluntailainen, helluntailaispalstalla puhuu uskostaan, ja näkee Jumalan raamatusta oppinsa näköisenä , niin uskonnonvapauslain mukaan, niin ateistin ei ole pakko ja välttämättömyys tulla helluntailaispalstalle kääntämään toisen päätä.

      Saa olla pois ja näin uskonnonvapaus on saanut täyttymyksensä.

      Mutta, jos ateisti ja uskonnollinen, joka noukkii raamatusta vain rusinoita, eikä usko kirjoituksia, tulee myös väittämään jotain "uutta" suuntaa, niin onko se uskonnonvapautta tulla palstalle vääntämään siitä kättä helluntailaisuuteen.

      ts. sama kun menee helluntaikirkkoon tahi rukoushuoneelle, eikös uskonnonvapauslain mukaan pidäkin sinne mennä kunnioittaen heidän uskoaan.?

      Jos ei mene, niin heidän järjestystä hoitavilla miehillä tai naisilla on lain mukainen oikeus pitää järjestys huoneessaan.

      Kun menen ja kuljen eri uskonnollisissa kokouksissa, jopa käyn "tarkkaamassa" joskus Jahvetin porukkaa, heidän omissa saleissaan, menen heidän tiloihinsa kunnioittaen heidän omaa aatettaan.
      Ja vaikka he tulisivat meille, niin en täälläkään pilkkaa heidän uskoaan, vaan keskustellen Jumalan sanasta, annan sanalle se työvuoron. Avaan käsityskykyäni heihin, en niin, mitä toiset sanovat, vaan niin, mitä itse kuulen. Toisten käsitykset voivat olla jonkun muun uskonkäsityksen takia sivuraiteella.

      Asioihin on monta eri lähestymistapaa ja kun ollaan toisten alueella, kunnioittaen ollaan.

      Vaikka esim. helluntailaisuudessa liikkuu erinäköisiä ja mallisia menoja, katsotaan sitä vaikka Valloista, tai täällä, niin jokainen on omansa. Sieltä löytyy laidasta laitaan, mutta eihän kaikki ole samaa mieltä siellä sisäpuolella olevista.
      Voi olla kaksi ryhmääkin, eri rakennuksissa helluntailaisuudessa, jonka nimeä katselemme heidän ylle, niin ovat erilaisia marjoja. Mutta, ei se oikeuta meitä lyömään samaa kirvesleimaa jokaiseen.
      Annan Jumalan Sanalle puheenvuoron, kuinka Sana itse sanoo tästä ja miksi siihen pitää tehdä muutos.

      On hieman ajateltava asioita viisaammin ja alkaa ajatella, ettei ole tuuliviirinä kaikkien huutokuorolaisten saattelemana, kun areenalla käsitellään kutakin. On mietittävä Sanan valossa itse, josko se Henki avaisi ymmärrystä.

      On ostattava viisaudessa vaikka vaieta. Ja jos jotain ei ymmärrä, jättää sen hautumaan, ehkä sen joskus ymmärtää.
      On itselläni eräästäkin [kristillisestä] uskonsuunnasta paljon, jota en niin ymmärrä. Mutta annan asioiden hiljalleen avautua, että miksi he ajattelevat näin.
      Voi olla, että sanastakin ei kaikki ole itselle avautunut, joka on toiselle avautunut ja siinäpä se. Ongelma olisikin itsessä, ei heissä.

      Uskonnonvapauslain mukaan, he saavat mennä ja ajatella, mitä ajattelevat, minä taas pohdin, että miksi se ajattelevat näin, ja vapaus on minullakin lain mukaan olla siitä ulkopuolella, mutta ilman sarvia ja hampaita.

      Hedelmistä puu tunnetaan. Ateistisessa maassa hedelmistä ihmiset päihtyy ja tekevät mitä tekevät. Mutta, heilläkin on vapaus ja vapaudessa vastuunsa.

      Jos ne hedelmät maistuvat, eikä elämänpuun hedelmä, niin ei Jumalakaan pakota ketään maistamaan elämänpuun hedelmää.

      Muttei heidän tarvitse sitä mätää hedelmää tyrkyttää elämänpuulla oleville. Jne.

    • Mulle tuli mieleen tosta mun eräs ystävä joka on halvaantunut oikealta puoleltaan. Hänellä on uusi poikaystävä Jone joka hakkaa häntä. Kävin eilen ystäväni luona ja hän oli taas mustelmilla ja hänellä oli otsakin auki.

      Kirjoitit että se on ateistien syy että heidän uskonnonvapauttaan ei kunnioiteta koska he tulevat tälle palstalle.

      Se on sama kun sanoisin ystävälle että se on hänen oma syy kun hän tulee hakatuksi jos hän menee poikaystävänsä luo.

      Ja niinhän se on: häntä ei hakattaisi jos hän ymmärtäsi pysyä poissa pahoinpitelijän luota.

      Sama asia verrannollisesti: koska helluntaipaltsalla ei noudateta Suomen lakia uskonnonvapausasioissa niin ainoa keino välttyä siltä on pysyä pois tai se on oma syy kun tulee loukatuksi tällä palstalla.

      Soitimpa sitten poliisit. Lainvartijat paikalle. He kuvasivat vammat ja nostivat syytteen pahoinpitelijää vastaan.

      Ja niin se on nytkin: helluntailasten se pääsyy on jos he eivät noudata Suomen uskonnonvapauslakia.

      Uhri(helluntailaisuudesta keskustelemaan tullut ateisti tai agnostikko)voi vaikuttaa siihen tuleeko poljetuksi oikeuksineen mutta se rikollinen(se joka uhkauksin koettaa pakottaa uskonnonharjoittamiseen)on se uskovainen.

      Se että pahoinpitelijä tai uskonnonvapauslakia rikkova uskis syyttää uhriaan siitä että mitäs tulit palstalle ts.nyrkin eteen ei ole edes lieventävä asianhaara oikeudessa.

      • rautalanka vääntyy..

        Väkivaltaa ei tarvitse hakea, eikä kokea, eikös niin?

        Puhut helluntalaisten kohdalla Suomen laista ja uskonnonvapauslaista.

        Ymmärtäköhän tarkoin, että mitä se tarkoittaa?

        Tarkoittaako se, että vapaus käsittää "minun" vapauden tulla toisten alueelle arvostelemaan heidän vapauttaan ja koska vapaus on, niin sekäsittääkin "minun'" lainkäsityksen mukaan vain minun oikeuttani, muttei toisten, tai heidän helluntaiuskonnonvaputta.

        ...

        Mutta, todettakoon,. Uskonnonvapaus on vapautta harjoittaa uskoaan, niinkuin se nimellään menee. Agnostikko sitten kuuntelee, mitä vaikkapa helluntalainen puhuu ja antaa sille puheelle arvon.
        Ei vaikka helluntalainen tule Vapaa-ajattelijoiden temppeliin ja siellä vaadi heitä omaa oikeuttaan, vaan antaa näitten ajattelijoiden omassa temppelissä harjoittaa uskoaan. Siis ymmärrätkö nyt, mikä on oikeus ja missä sitä poljetaan?

        Jos menet vaikka moottoripyöräjengiläisten tiloihin ja alat puhumaan omista moraalietiikan säännöistä, niin pian he osoittavat paikkasi, kenen mandaatilla ja paikalla olet liikkeellä.

        Vaikeetako käsittää??


      • kieli on pieni jäsen

        Paavalin opetus on poikaa. Nainen vaietkoon seurakunnassa, koska ei ymmärrä peruspalikoiden järjestystä.

        Akat eivät ennenkään ole pärjännyt edes keskenään, sillä se kieli, se on kaiken pahan alku ja juuri, sitä he eivät pysty hillitsemään.


      • rautalanka vääntyy.. kirjoitti:

        Väkivaltaa ei tarvitse hakea, eikä kokea, eikös niin?

        Puhut helluntalaisten kohdalla Suomen laista ja uskonnonvapauslaista.

        Ymmärtäköhän tarkoin, että mitä se tarkoittaa?

        Tarkoittaako se, että vapaus käsittää "minun" vapauden tulla toisten alueelle arvostelemaan heidän vapauttaan ja koska vapaus on, niin sekäsittääkin "minun'" lainkäsityksen mukaan vain minun oikeuttani, muttei toisten, tai heidän helluntaiuskonnonvaputta.

        ...

        Mutta, todettakoon,. Uskonnonvapaus on vapautta harjoittaa uskoaan, niinkuin se nimellään menee. Agnostikko sitten kuuntelee, mitä vaikkapa helluntalainen puhuu ja antaa sille puheelle arvon.
        Ei vaikka helluntalainen tule Vapaa-ajattelijoiden temppeliin ja siellä vaadi heitä omaa oikeuttaan, vaan antaa näitten ajattelijoiden omassa temppelissä harjoittaa uskoaan. Siis ymmärrätkö nyt, mikä on oikeus ja missä sitä poljetaan?

        Jos menet vaikka moottoripyöräjengiläisten tiloihin ja alat puhumaan omista moraalietiikan säännöistä, niin pian he osoittavat paikkasi, kenen mandaatilla ja paikalla olet liikkeellä.

        Vaikeetako käsittää??

        Toi on vähän toinen asia. Mutta joo..maassa maan tavalla, on se sanontakin.


      • kieli on pieni jäsen kirjoitti:

        Paavalin opetus on poikaa. Nainen vaietkoon seurakunnassa, koska ei ymmärrä peruspalikoiden järjestystä.

        Akat eivät ennenkään ole pärjännyt edes keskenään, sillä se kieli, se on kaiken pahan alku ja juuri, sitä he eivät pysty hillitsemään.

        "kieli on pieni jäsen"

        Kuten aloituksessa sanoin jokainen siteeraa sitä raamattuaan ihan vain omaan korvasyyhyynsä, niinkuin hellarit sanoo.

        Myös vihauskiksilla on oikeus käyttää raamattua omien mielipiteidensä tueksi.


      • nähtytaas
        kieli on pieni jäsen kirjoitti:

        Paavalin opetus on poikaa. Nainen vaietkoon seurakunnassa, koska ei ymmärrä peruspalikoiden järjestystä.

        Akat eivät ennenkään ole pärjännyt edes keskenään, sillä se kieli, se on kaiken pahan alku ja juuri, sitä he eivät pysty hillitsemään.

        Haloo,luotsit tms! Täällä ruoditaan nim.sarisusannass73 suomen lain mukaista oikeutta KESKUSTELLA helluntailaisuudesta,haukutaan häntä törkeästi ja osoitetaan kaikki negatiivinen helluntailaisten uskisten ajatuksista ja uskomuksista todeksi! Täällä bannataan muitakin hänen kanssaan ihan asiallisilla,mutta yhtäkaikki samoilla linjoilla olevia...Kyllä hellarinkin on kyettävä aikuiseen asialliseen ajatustenvaihtoon ja pohdintaan!


      • äkänen akka
        kieli on pieni jäsen kirjoitti:

        Paavalin opetus on poikaa. Nainen vaietkoon seurakunnassa, koska ei ymmärrä peruspalikoiden järjestystä.

        Akat eivät ennenkään ole pärjännyt edes keskenään, sillä se kieli, se on kaiken pahan alku ja juuri, sitä he eivät pysty hillitsemään.

        Paavalin opetus on hyvää ( pojista en puhusi mitään), hänhän sanoi mm. , että nainen kunnioittakoon miestään ja mies rakastakoon vaimoaan! Onko se rakkautta , että jatkuvasti saa kuulla, ettei mitään ymmärrä "peruspalikoista", kun on AKKA??!!!!!!
        Kielensä hillitseminen koskee myöskin miestä. Tosi MIES ymmärtää sen sanomattakin!
        Lopuksi ,;Paavali käskee miestä elämään taidollisesti vaimonsa kanssa, koska tämä on heikompi(?!)astia ja saman armon perillinen!
        Siis TAIDOLLISUUTTA; please!


    • UT 1938

      Sanaa Sinulle:

      Apt. 17:16-33

      16. Mutta Paavalin odottaessa heitä Ateenassa hänen henkensä hänessä kiivastui, kun hän näki, että kaupunki oli täynnä epäjumalankuvia.
      17. Niin hän keskusteli synagoogassa juutalaisten ja jumalaapelkääväisten kanssa ja torilla joka päivä niiden kanssa, joita hän siellä tapasi.
      18. Ja muutamat epikurolaiset ja stoalaiset filosofit väittelivät hänen kanssansa; ja toiset sanoivat: "Mitähän tuo lavertelija oikein tahtoo sanoa?" Toiset taas sanoivat: "Näkyy olevan vieraiden jumalien julistaja", koska hän julisti heille evankeliumia Jeesuksesta ja ylösnousemuksesta.
      19. Ja he ottivat hänet ja veivät Areiopagille ja sanoivat: "Voimmeko saada tietää, mikä se uusi oppi on, jota sinä ilmoitat?
      20. Sillä outoja asioita sinä tuot meidän korvaimme kuulla. Me siis tahdomme tietää, mitä ne oikein ovat."
      21. Sillä ateenalaisilla ja siellä oleskelevilla muukalaisilla ei kenelläkään ollut aikaa muuhun kuin uutta puhumaan ja uutta kuulemaan.
      22. Niin Paavali astui keskelle Areiopagia ja sanoi: "Ateenan miehet, minä näen kaikesta, että te suuresti kunnioitatte jumalia.
      23. Sillä kävellessäni ympäri ja katsellessani teidän pyhiä paikkojanne minä löysin myös alttarin, johon oli kirjoitettu: 'Tuntemattomalle jumalalle'. Mitä te siis tuntemattanne palvelette, sen minä teille ilmoitan.
      24. Jumala, joka on tehnyt maailman ja kaikki, mitä siinä on, hän, joka on taivaan ja maan Herra, ei asu käsillä tehdyissä temppeleissä,
      25. eikä häntä voida ihmisten käsillä palvella, ikäänkuin hän jotakin tarvitsisi, hän, joka itse antaa kaikille elämän ja hengen ja kaiken.
      26. Ja hän on tehnyt koko ihmissuvun yhdestä ainoasta asumaan kaikkea maanpiiriä ja on säätänyt heille määrätyt ajat ja heidän asumisensa rajat,
      27. että he etsisivät Jumalaa, jos ehkä voisivat hapuilemalla hänet löytää - hänet, joka kuitenkaan ei ole kaukana yhdestäkään meistä;
      28. sillä hänessä me elämme ja liikumme ja olemme, niinkuin myös muutamat teidän runoilijoistanne ovat sanoneet: 'Sillä me olemme myös hänen sukuansa'.
      29. Koska me siis olemme Jumalan sukua, emme saa luulla, että jumaluus on samankaltainen kuin kulta tai hopea tai kivi, sellainen kuin inhimillisen taiteen ja ajatuksen kuvailema.
      30. Noita tietämättömyyden aikoja Jumala on kärsinyt, mutta nyt hän tekee tiettäväksi, että kaikkien ihmisten kaikkialla on tehtävä parannus.
      31. Sillä hän on säätänyt päivän, jona hän on tuomitseva maanpiirin vanhurskaudessa sen miehen kautta, jonka hän siihen on määrännyt; ja hän on antanut kaikille siitä vakuuden, herättämällä hänet kuolleista."
      32. Kuullessaan kuolleitten ylösnousemuksesta toiset ivasivat, toiset taas sanoivat: "Me tahdomme kuulla sinulta tästä vielä toistekin".
      33. Ja niin Paavali lähti heidän keskeltänsä.

    • Kiitos. En ole koskaan lukenut tuota raamatunkohtaa mutta kerran kauan sitten puhuin Jumalasta eräälle helluntaievankelistalle. Ja hän sanoi minun palvelevan tuota tuntematonta jumalaa, jota ei palvella ihmiskäsin tehdyissä temppeleissä.

      Sittemmin hän ja muut opettivat minulle uskonnon ja minä menetin tuon jumalan.

      Joku multa kysyi minulta uskostani ja mä sanoin sille että se mistä raamatuss mainitaan tuntemattomana jumalana.

      Se on kaiken yläpuolella eikä taivu näiden uskovaisten mukaan jotka kuvittelevat palvovansa häntä kun toisia polkevat.

      • lukemisesta puhe..

        Kauanko sinä olet raamattua lukenut, sarisusannass?


      • Voin vain ihmetellä.
        lukemisesta puhe.. kirjoitti:

        Kauanko sinä olet raamattua lukenut, sarisusannass?

        Ei näytä sarisusannass paljon eikä kauan sitä lukeneen. Tämän analyysin voi tehdä pelkän rippikoulunkin käynyt. Suomen kieliopin tunneilla opimme kirjoittamaan Jumalan ja Jeesuksen isolla alkukirjaimella. Sitäkään sarisusannass ei näytä oppineen.


      • Voin vain ihmetellä. kirjoitti:

        Ei näytä sarisusannass paljon eikä kauan sitä lukeneen. Tämän analyysin voi tehdä pelkän rippikoulunkin käynyt. Suomen kieliopin tunneilla opimme kirjoittamaan Jumalan ja Jeesuksen isolla alkukirjaimella. Sitäkään sarisusannass ei näytä oppineen.

        Kun kyse on sinunlaisista nettikiusaajista jotka purkaavat omia turhautumiaan minuun niin teidän jumalanne on vain teidän mielikuvistanne, ja se kuuluukin kirjoittaa pienellä alkukirjaimella.

        Teidän jumalanne tehtävä on vain pyöriä itsekkään napanne ympärillä ja se unohtaa afrikan nälkäänäkevät lapsetkin kun kaikki aika menee teidän pyyntöjä toteuttaessa.

        Se on ilmeisen pahantahtoinen se sinun jumalasi, ja aina kaikesta kanssasi samaa mieltä.

        Soppiiko että vastaan minulle vastattuun asialliseen kysymykseen ilman että tunget nokkaasi sinulle kuulumattomiin asioihin?


      • lukemisesta puhe.. kirjoitti:

        Kauanko sinä olet raamattua lukenut, sarisusannass?

        Noin 15 vuotta sitten luin sen kannesta kanteen kerralla. Siitä lähtien raamattu on ollut päivittäin mukana elämässäni.

        Sieltä jokainen voi löytää sen mikä tukee sitä omaa ajatusmaailmaa, on siellä niin laaja skaala niitä juttuja.


    • Ei tapahdu mitään

      Ei täällä tarvitse välittää säännöistä mitään! Ylläpito ei tee mitään tuolle kymmeniä vusia massapostia lähettäneelle henkilölle. saa joka päivä' laittaa samaa viestiään. Vaikka ylläpidolle on asiasta ilmoitettu, niin mitää ei tapahdu sillä rintamalla, että asiaton viesti poistettaisiin. Ilmoittajia on sen sijaan bannattu useaankin otteesseen. Millainen lienee yllöpidon oikeustaju?

    • taku129

      Joo, Paavali kutsui yhtä kreikkalaisten jumalaa tuntemattomaksi, kun eivät tienneet sen olevan oikea Jumala.
      Mä oon alkanut tykkäämään sarisusannass73 kommenteista.
      Olen itse helluntaitaustainen, mutta jos me ei siedetä ruotimista, niin sitten meistä on tullut ylpeitä ja ollaan mukauduttu tämän maailmanajan mukaan.
      En muuten usko, että näillä palstoilla on monikaan kaidantien kulkija. Helluntailainen voi silti olla :) Se vaan ei auta, kun portille saavutaan.

      • taku129

        vähän PeeäSsää: Jos sarisusannass sanoo, että hän ei ole uudestisyntynyt (en ole varma), niin miksi te käytte nuijimaan häntä, niinkuin monet tekee. Eihän omalle siskollekaan niin tehdä.
        Uskon, että nuijijat eivät olekaan (ehkä ovat joskus olleet) kaidalla tiellä.
        Nimittäin, kun elää Jumalan läheistä elämää, niin on vaikea nuijia ympärillä olevia, oli ne uskovaisia, tai ei uskovaisia.
        sarisusannass: Minä Rakastan sinua Jumalallisella rakkaudella, niinkuin Jeesus kehoitti meitä tekemään. (enkä odota mitään vastakaikua) Too bad, jos tällä ei ole mitään tekemistä helluntailaisuuden kanssa.


    • KaikkeaPitääOlla

      Oho, jopas meni lässytykseks. mitkä tuo tiku oikein on?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1796
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1391
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1376
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1352
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1345
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1314
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1250
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1183
    Aihe