Miten Talvivaara

Eino.

Talouselämässä juttua Talvivaarasta. Vieläkö nousee jaloilleen ja alkaa tekemään rahaa? Sen aika näyttää.


Talvivaara on kevytkenkäisin sijoitus: "Isojen poikien leikkiessä homma voi milloin tahansa myös posahtaa"
22.7

Jutusta lainattua " Vastaajille tarjottiin myös mahdollisuus kertoa, mihin osakkeeseen he ovat kuluvan kesän aikana sijoittaneet kevytkenkäisesti. Talvivaaran osakkeen mainitsi 41 prosenttia vastanneista.

"Talvivaarassa katsotaan olevan nyt riittävästi riskiä, jotta sijoitus voidaan tehdä kaikki tai ei mitään -periaatteella. Tontilla rymistelevät todennäköisesti caterpillarit, joten sijoittaja ei saa säikähtää, jos joskus hieman lirahtaa. Isojen poikien leikkiessä homma voi milloin tahansa myös posahtaa, jolloin vasta savun hälventymisen jälkeen päästään tarkistamaan vahingot. Talvivaaran tapauksessa tuhot tarkistetaan pahimmassa skenaariossa tulvan laskettua. Kalanraatoja voi löytyä kuin Raatteen tieltä", maalailee tiedotteessa Nordnet Suomen osakestrategi Jukka Oksaharju."

10

227

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Väärät strategiat

      Tämä ns.strategi tykkää kovasti vihamieliseen sävyyn kirjoitella Talvivaarasta.
      Ei ole mitään uutta. Täytyy vaan ihmetellä strategiatyyliä, kun entisenä sijoitusneuvojana ei saanut suoraan laukoa asiakkaalle yhtiöstä mitään, vaikka mieli olisi joskus tehnyt! Sai antaa osviittaa. Tämä strategia-nimitys lähinnä kuulostaa uhoamiselta. Kovat piipussa! Entinen analyytikko nykyisin strategi, että ihan pelottaisi! Mikähän on seuraava nimitys? Kuinkahan on edustamansa yhtiön linjan mukaista!!.? Kuulostaa halveksivan suorastaan sijoittajia, jotka itse tekevät lopulta omat päätöksensä. Talvella kaksi vastaavaa. Toinen manaili kalmon hajua ja toinen ties mitä. Pitäisi pitää vähän pienempää meteliä. Miten ovat esim. vastuussa mölyistään, jos vaikka kurssi pompsahtaa ja ovat palstoilla mollanneet ja vertailleet esim. Nigerialaiskirjeisiin ym.Voivat tehdä paljon hallaa yritykselle, joka yrittää selviytyä. Tekee paljon pahaa yritykselle sijoittajista puhumattakaan. olisiko uuden ammatin valinta edessä?

    • Eino.

      Talvivaaralla ei ole varmaankaan helppoa tulla kannattavaksi yritykseksi. Se vaatii aikaa ja rahaa. Aikaa ei taida olla paljoa eikä rahaakaan.



      Edellä " Väärät strategit kirjoitti" Tekee paljon pahaa yritykselle sijoittajista puhumattakaan."

      Näin se varmaan on. Talvivaaran maine menee. Talvivaaralla on vaikeaa ja vuosi tai pari näyttää miten yhtiöllä menee.

    • matikkaa

      Talvivaara on pohjaton kaivos. Ainoa mitä saavat aikaan on ympäristötuho.
      Osakkeen arvo laskee ja eläkevarat joita eläkeyhtiöt kyseiseen puljuun syytävät aiheuttavat sen että eläkeikää on nostettava. Joku tolkku pitäisi olla noiden varojen sijoittamisessa. Latiakaan en pistäisi kyseisen firman osakkeisiin.

      Talvivaaran maine on jo mennyt, Voisi tai pari ja Talvivaara on konkurssissa.
      Tämä pitäsi olla jo laskettavissa oleva matemaattinen fakta jokaiselle joka omistaa taskulaskimen.

    • asiaonnäin

      Menee konkurssiin syyskuun lopussa koska uutta rahoitusta ei saada.

    • konkkaan menee

      Veikkaan myös tuota konkkaa tämän vuoden aikana. Sijoittajana en ole laittanut aikoihin yseiseen puljuun latiakaan. Enkä laita. Joskus pidin hetken rahojani kiinni kun oli nousussa kun kääntyi laskuun tuloutin rahat.
      En näe mitään järkeä sijoittaa omia rahojani yhtiöön joka ei saa asioitaan kuntoon ja tuottavuutta oitolliseksi. En kyllä ymmärrä miten joku eläkeyhtiö voi hassata eläkerahoja tällaiseen toimintaan? Eikö heidän sijoitusasiantuntijat löydä maailmasta yhtään tuottavaa yritystä?
      Minkälainen asiantuntija ylipäätään voi suositella Talvivaaraan ostoa?
      En ymmärrä. Jos yseiset saavat vielä palkkaa näistä neuvoista niin on todettava että Suomi on kusettajien paratiisi. Ei voi kästtää miten näitä varoja hassataan sellaiseen mikä ei tule koskaan tuottamaan yhtään mitään. Nämä pukumiehet voisivat mennä sitten korjaamaan nämä ympäristötuhon jotka ovat aiheuttaneet. Ottasivat vastuun tekemisistään.
      No toisaalta ei ole ihme un entinen pääministerikin kusetti lähes miljoonan tulevaisuustutkimukseen jolla ei oikeasti ole mitään arvoa. Kaikkea pitää kyllä leikata kun ei rahat riitä. Ja miksi ei riitä? No joka paikkaan un hassataan turhanpäiten rahaa niin mikään ei voi riittää. Mutta veroja kyllä pitää nostaa että voidaan taas hassata rahaa tolkuttomia määriä hyviin suunitelmiin :D Suunnittelemalla ei vaan saada mitään aikaan. Maalaisjärki sanoo pitäsi kääriä hihat ylös ja ruvata hommiin. Mutta ei.
      Valitetaan vaan että on vaikea tehdä vaikeita päätöksiä. Onko? Täysin munatonta toimintaa niin kansanedustajilta kuin ministereiltä ja yritysjohtajilta. Heidän tehtävänsä on saada homma kuntoon jos homma ei toimi. Mutta kas kummaa kun ei kiinnosta tehdä muuta kuin korottaa omaa palkkaa. Täysin moraalitonta toimintaa. Aina on helppo syyttää muita. Joku vei meiltä työpaikat. Joku vei meiltä talouskasvun. Joku sai valtion talouden pysähtymään. Joku teki liikaa velkaa. Tämä on oikeasti loputon lista. Kukaan ei vaan ota vastuuta mistään. Todetaan vain tuli tehtyä tällainen päätös. Ymmärrätte myöhemmin miksi teimme sen.
      Samalla tyyppi ajattelee "toivottavasti tämä unohtuu nopeasti"
      Siis tämä on oikeasti naurettevaa. Silti samat tyypit jatkaa mokailua eduskunnassa,ministereinä tai menevät tekemään parempaa EU:ta !
      Jos ei ole onnistunut tekemään parempaa Suomea miten voi kuvitella tekevänsä parempaa eurooppaa? Perä on aika ahteri suossa ja se ei sieltä enään nouse oli kuinka monta pekkaniskaa tahansa nostamassa.
      Ei selviä vuoden loppuun. Tämä tiedetään jo 100% faktana.

    • Tuhotuleee

      Talvivaara ei missään nimessä mene konkkaan tämän eikä ensi vuodenkaan aikana.
      Siitä pitää huolen johtavien poliitikoittemme "sitoutuneisuus" asiaan (esim. perhe Lehtomäki) Se mihin kurssi asettuu ei taasen ole näitten politrukkien käsissä mutta tuo VAHVA KYTKÖS ohjannee kurssia hieman positiiviseen suuntaan.
      Hätäpäissään laativat jopa "Lex Talvivaaran" ettei vaan pääsis kaatumaan. Siis jos ostot on

    • uskoo kun näkee

      Eikös Talvivaaran kurssi ollut aikoinaan 4€ kieppeillä kun siitä tuli ns kansan osake? Silloin uutisoitiin joidenkin poliitikkojen osakeomistuksista Talvivaarassa. Ovatko kyseiset sijoittajat vielä mukana?

      Talvivaaran tarina (toivottavasti jaksatte lukea) :
      http://fifi.voima.fi/voima-artikkeli/2014/numero-3/katsotahan-kaivatahan-talvivaaran-unelman

      Aika vähäisiltä näyttää ainakin ministereiden Talvivaara omistukset osakemäärinä ja rahallisesti mitattuna.
      http://www.taloustaito.fi/Sijoitukset/Karon-porssiviikko/Ministerien-porssitodistukset-kymmenelle-reput-yhdelle-kiitettava/

      onko sellainen vahva kytkös todella olemassa vai kuvitteletko vain olevan?

    • entiedävarmaksi

      Ei ministereillä/poliitikoilla tietenkään, mutta puolisoiden ja lasten osakesalkut pullistelee - ne kun ei kuulu sisäpiiriin.

    • nojaahas
    • tulevaisuuden näkymä

      Mitenkäs tässä nyt sitten taas kävikään?

      Vaikka " Ei ministereillä/poliitikoilla tietenkään, mutta puolisoiden ja lasten osakesalkut pullistelee - ne kun ei kuulu sisäpiiriin. "

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      64
      4406
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2219
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1734
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1478
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      25
      1411
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1278
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1207
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1126
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1004
    Aihe