Kannattaako ostaa renault megane

halpis kiikarissa

vai ford focus? Plussia ja miinuksia ja käyttäjien kokemuksia kuuntelen mielellään kiitos!!! Kun katselee vaihtoehtoja niin näyttäs että renault ja ford merkkisissä autoissa on hintalaatu suhde hyvä. Ainakin semmoinen mielikuva mulla on että molemmat hyviä ajettavia ja niihin saa hyvät varusteet.

23

407

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
      • tosiautomiesolen

        Eräällä oli korjauskustannukset vuodessa melkein 10000€ etää kyllä uskaltaa


      • pelle sinä olet
        tosiautomiesolen kirjoitti:

        Eräällä oli korjauskustannukset vuodessa melkein 10000€ etää kyllä uskaltaa

        Suksihan palstapelle hevonvittuun täältä.


    • surkeita ovat

      Älä ostaa kumpaakaan jos et halua viettää aikaa korjaamolla ja rahapussi levellään....

      • halpis kiikarissa

        No mikäs on sitten ei surkea olisit voinut senkin sanoa?! Ja tarkoituksena tosiaan kohtuu edullinen käytetty.


    • mikä vuosimalli?

      Megane ja Focus edustavat saman autoluokan ääripäitä. Renault on hiljainen ja mukava kun taas Ford on panostanut mutkatieajoon melutason kustannuksella. Renaultin ohjaus on saanut moitteita keinotekoisesta tuntumasta kun autotoimittajat yrittävät ajaa kovaa mutkissa, eikä se siksi ole voittanut vertailuja. Mutta suoralla tiellä kyyti on tasaista ja melu vaimeaa.

      Itse päädyin siihen mukavaan kyytiin, enkä ole huomannut ohjauksessa ongelmia. Joskus siis pitäisi jättää testit lukematta.

      Huomaa että jos puhutaan Megane 2003-2008 mallistosta että 3-5 oviset ovat lyhyemmällä akselivälillä kun farmari ja sedan ovat venytettyjä.

      "Mégane valittiin Vuoden autoksi vuonna 2003 ja se oli myös kokoluokkansa ensimmäinen auto, joka saavutti EuroNCAP-törmäystestissä täydet viisi tähteä. " (autowiki)

    • halpis kiikarissa

      Se vois olla joku 2003-2006 esimerkiksi. Ostit itse siis meganen onko siinä jotain mitä pitäisi ottaa huomioon mitä olet tykännyt onko toiminut hyvin?

      • mikä vuosimalli?

        Meganen ajovalopolttimot on vaikeat vaihtaa, mutta ei sentään tarvitse purkaa mitään kuten joissakin toisissa merkeissä. Muutoin olin tyytyväinen vm. 2005:een.
        Jos saat hankittua 2006:n niin se on jo faceliftmalli.

        Etuakseliston nivel piti vaihtaa jossakin 140 tkm kohdalla. Tyyppivioissa mainittu dieselverison laturi oli harmittavan kallis vaihdattaa, mutta ne olin jo "maksanut" kun hankintahinta käytettynä oli muita merkkejä edullisempi.

        Olisin siis ostanut saman auton uudestaan, mutta vaihdoin sen turhan äkkiä seuraavan sukupolven samanmerkkiseen, pidin sitä vain vajaa 5 vuotta ja 80 tkm.


    • Osaavat harvassa

      Suosittelen ostamaan auton pienestä liikkeestä, jossa osataan oikea hinnoittelu, myös virhevastuu kuluttajan turvana.

    • gaapo.

      Rellun Ongelmana jako remmi 4v tai 90 tkm eli liian usein ja kustantaa n 500e Focuksessa 10V vaihtoväli, Meganen sähkötehostin on todella tunnoton mutkatiellä suoralla ei ongelmia , polttimon vaihto Meganeen ainaki 2003 malliin ongelmallinen käsikopelolla pitää edetä ,sanoisin että Fockus olis huolettomampi vaikkakin hieman meluisampi ja ruoste alttiimpi, autoliikkeissä ei ole mitään virhevastuita ellei niistä ole erillistä sopimusta eli takuuta koettu on .

    • Älä maksa liikaa

      Opel Astra 1,6:lla 8-venttiilisellä bensakoneella on kestävä. Sellaisen voi löytää todella edullisesti. Kulutuskin pieni.

    • Kauko Putkinen

      hyi saatana..molemmat.
      Osta paremmat kiikarit!

    • 10+2

      Minulla Megane vm 01, kuluvaa osaa joutunut uusimaan, moottorin öljyvuoto ja puolat vaihdettu originaaleihin. Hiljainen auto, talvellakin luotettava.

      Focusta olen itsekin miettinyt seuraavaksi.

      • Meksu kolome

        Ykkösmeganesta itselläkin pelkästään hyvää sanottavaa. Rapiat 11 vuotta tuli sellaisella ajeltua.

        Kun aikanaan vaihdoin relluun, niin tuli koeajettua myös Focus. Rengasmeteli huumaava jo taajamanopeuksissa, lisäksi kalliimpi huonommillla varusteilla. Myyjäkään ei oikein ollut innokas tekemään Focuksesta kauppaa, niin eihän sitä väkisin sentään osteta.

        Megane III:lla jatketaan taivalta.


    • Happy...

      Menin muutamavuosi sitten vaihtamaan 2003 Meganea seuraavan mallisarjan farkkuun oletuksena että Renault myyjä hyvittää Renaulttiin No eipä hyvittäny vanhan olis saanu melkeinpä jättää siihen pihaan ja väliraha aivan mieletön No vaihdoin Rellun Bmw "hen enkä hetkeäkään ole katunut Premium on Premium.

      • mikä vuosimalli?

        -> oletuksena että Renault myyjä hyvittää Renaulttiin

        Samantyyppinen tilanne minulla oli Opelin kanssa (kokeilin vain sitä yhtä paikallista liikettä jossa olin tehnyt vain yhden kaupan aiemmin 1 huolto), en siis käynyt kilpailijalla toisella paikkakunnalla.

        Sen jälkeen löysin sen käytetyn hyvin varustellun Meganen jonka sain merkittävästi vaikkapa samoilla varusteilla ja kilometreillä olevaa Jettaa halvemmalla, vaikka oikeasti en ranskalaista olisi halunnutkaan. Ei siis ollut rakkautta ensi silmäyksellä, vaan vasta myöhemmin huomasin että valmistajat painottavat eri asioita. Testissä Focus on 4 db meluisampi kuin Megane, ja se on merkittävä lukema vaikka numerona tai prosenttina onkin pieni.

        Jetan, Golfin, Octavian akseliväli on yli 10 cm lyhyempi kuin Meganessa vaikka kokonaispituus oli sama. Ja vanhemmat Bora tai Vento olivat kaikin puolin pienempiä.

        BMW:n hankinta ei ole missään vaiheessa käynyt mielessä, mutta mielenkiintoista että Renault / BMW olivat saman ostajan listalla.

        Kun ostaa Renaultin käytettynä edullisesti on sen käyttöarvo suurempi kuin jälleenmyyntiarvo, syystä tai toisesta Golf/Octavia/Qashqai ovat ylivoimaisesti kysytimmät mallit vaikka esim. Renault myy TSI DSG :n kanssa kilpailevia tuotteita, eli sekään ei ole enää VW:n kilpailuetu.

        Renaultin heikkous Suomessa on hyvin suppea tuontimallisto. PorrasperäMeganen eli Fluencen haluavan pitää ostaa se VW Jetta tai hakea se käytettynä Saksasta.


      • halpa ja halpa

        Hauska että joku muukin on vaihtanut rellun bemariin ja ei ole katunut. Bemari on vielä vuotta vanhempi kuin rellu ja silti se on ollut paljon edullisempi ylläpidettävä kuin rellu. Minusta tämä kertoo jo paljon miten halpa renuu oikein on. Saatan kuitenkin hyvin bemarin jälkeen palata takaisin ranskiksiin, että ei mulla siinä mielessä mitään pahasti hampaankoloon jäänyt.


    • Ei enää patonkia.

      Tutulla oli Megane td ensin hajosi vaihdelaatikko ja sitten kun lähti lappiin niin siellä hajosi moottori sai niin tarpeekseen ranskalaisista ettei aikonut enää syödä edes ranskanleipää.

      • Jobbarilla

        Kannattaa ostaa auto, jonka myyntitekstissä oikein mainitaan:
        "Autolla voi ajaa vaikka Lappiin samantien."


      • ..Auto-Antero
        Jobbarilla kirjoitti:

        Kannattaa ostaa auto, jonka myyntitekstissä oikein mainitaan:
        "Autolla voi ajaa vaikka Lappiin samantien."

        Eikai kukaan noin hölmöjä kirjoittele myyntiteksteihin.


    • Lappi-takuu

      Harva myyjä uskaltaa antaa vanhalle autolle noin hyvän takuun. Jobbarin, eli pimeää kauppaa tekevän yksityishenkilön lupaamana sillä ei tietenkään olisi mitään arvoa. Mutta jos autoliike sen antaisi, niin silloin takuuseen voi yleensä luottaa.

    • Jean pierre kusela

      Tottakai kannattaa ostaa français. Empiirisen kokemuksen kautta olen havainnut
      ne luotettaviksi, sähkölaitteiltaan mielenkiintoisiksi ja jälleenmyyntarvoiltaan lyömättömiksi. Ja mikä parasta nukut yösi levollisesti tietäen että käyttämäsi rahat eivät ikinä poistu eu-alueelta, vaan olet jalosti tukenut keskieurooppalaista kunniakasta insinöörityötä.
      Omatuntosi on puhdas, mon amour.

    • ei tule toista

      Mitä vanhempi ranskis sen enemmän ongelmia ja tulee bussipäiviä työmatkoille... halpa hankintahinta otetaan takaisin korjauskuluina. Jos tulee paljon kilometriä niin ota joku muu. Mökkiautona ja kesäautona menee hyvin. Jos ilmastointi enää toimii......

      Tuoreet ovat kyllä hienonvärisiä ja varusteet on kuin muissakin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      34
      1461
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1235
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      6
      1224
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1208
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1208
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1194
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1170
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe