Perheesi autoilutottumukset

biologinalku

Kuinka paljon teidän perheessä yksityisautoillaan? Kuljetteko enemmän julkisilla kulkuneuvoilla, pyörällä ja kävellen kuin autolla? Kuinka pitkä matkan on oltava, että ette viitsi pyöräillä vaan otatte auton käyttöön?

Tuossa muutamia kysymyksiä, mutta ihan vapaasti voitte muutenkin kertoa perheidenne autoilusta.

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aika huonosti tiedän... Kyllä kai nuo aika paljon autoilevat, koska kaupasta ostavat kerralla useamman pussin tavaraa ja tällä helteellä niitä ei kai muutenkaan viitsisi pyörällä kuljettaa... Ja sitten tietenkin töissä. Voi tietenkin johtua siitäkin, kun ei oikein aikaakaan ole ja raahaavat sen n. 10 kk vauvan mukana aina jonnekin...

      Koitettiin kyllä laskea, voitaansiinko mennä junalla lomareissulle, mutta se tuli yhtä kalliiksi/kalliimmaksi kuin autolla meno. Miksi joukkoliikenne on niin kallista?

      No varsinkin kouluaikoina ja kyllä nyt kesälläkin, en lähde aina kauppaan mukaan tai muualle, ja jos pitää itse mennä, menen kävellen tai pyörällä kylälle. Sitten autossa tulee sellainen "Tsiisus. Olen autossa." -olo.

      Ei kovin ekologista.

    • Muamo ei pysty pyöräilemään tai kävelemään pitkiä matkoja, (jalka leikattu) joten yleensä hänen kanssaan myö menemme autolla tai julkisilla. Faija kävelee kaikki alle viiden kilometrin matkat, ellei ole kiire.

      Keskustassa pyöräileminen on hankalaa (täytyy etsiä pyörätiet erikseen) ja usein myös vaarallista, joten mie kävelen tai menen julkisilla. Kerran kävelin Töölöstä Sörkkään ja takaisin, (suhteellisen pitkä matka) vaikka dösä lähtisi ihan oven edestä, vain koska halusin säästää bussirahaa myöhempään.

    • biologinalku

      Kiitos vastanneille. Huomautan vielä, että tietenkin voitte kertoa myös mielipiteitänne yksityisautoilusta.

      Meidän perheessä harmikseni autoillaan niin paljon, etten oikein viitsisi edes kertoa. Tosin nyt, kun kumpikin vanhempani kulkevat linja-autolla töihin, henkilöautolla ajo on vähentynyt. Reilun kilometrin päässä sijaitsevassa ruokakaupassa vanhempani kuitenkin käyvät lähes aina autolla, koska ostokset on helpointa autolla kuljettaa. Pitemmät linturetket sekä kala- ja marjastusreissutkin tehdään autolla.

      Yksitisautoilua tulisi välttää, mutta maaseudulla ei julkisilla tahdo päästä ja pyörällä menee pitkiin matkoihin paljon aikaa. Tämä on ongelmallista.

    • Meillä autoillaan paljon, minä varmaan vähiten. Keskustaan menen aina julkisilla, lähialueille kesäaikaan mopolla. Pyörää en omista. Kuntoilumielessä tulee lähikauppaan käveltyä tai rullaluisteltua. Autolla menen jos matka on hankala julkisilla, määränpäässä on parkkipaikkoja tai meno on aikaisin aamulla tai menee myöhään iltaan. Aamulla kun autoilija saa nukkua pidempään ja illalla bussit on ihan mahdottomia. Porukat kulkee kumpikin omalla autolla töihin, itse kuljin kouluun autolla kun ei huvittanut lähteä ennen seitsemää rämpimään bussille, kesäaikaan tietysti mopoilin. Saas nähdä miten laiska olen kun uuteen kouluun menee suora, joskin hidas bussi, mutta parkkitilaakin olisi runsaasti. Onhan tässä elokuu aikaa selvittää olisiko sinne hyvää moporeittiä.

      Btw. bussit on aikuisten lipulla ihan jumalattoman kalliita. Keskustaan menee 4 euroa suuntaansa, samalla rahalla ajaisin kouluun mopolla viikon. Moottoroiduista kulkuneuvoista mopo on kyllä halvin. Mopoilu on bussiakin halvempaa, vaikka bussista miten saisi opiskelija- tai lapsialennuksen. Lasketaanpa: aikuiselta seutumatk on n. 4€, opiskelijalta ja lapselta 2€, kuljetaan aamulla kouluun ja iltapäivällä pois -> 8€/4€ päivässä, viikossa siis 40€/20€, mopollani tankillinen riittää viikoksi samalle matkalle, tankillinen bensaa maksaa n. 10€... Alkaa vakuutusmaksujen maksaminen houkuttelemaan, eikö vain? Varsinkin kun wanhuuttani sain mopokortin neljälläkympillä kun pelkkä teoriakoe riitti.

      • biologinalku

        Kyllä pitäisi joukkoliikenne saada halvemmaksi, jotta ihmiset enemmän kulkisivat busilla oman auton sijaan. Suomi on vain joukkoliikenteelle hieman hankala paikka, koska tämä maa on niin harvaan asuttu. Kotiseudullani näen monesti lähes tyhjinä kulkevia busseja. Tällainen varmaan nostaa bussimatkan hintaa, koska kallista menovettä kuluu myös bussin ajellessa tyhjänä hieman syrjäisemmillä seuduilla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      52
      1769
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      42
      1568
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      46
      1527
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1477
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1457
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      4
      1375
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      6
      1294
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      9
      1253
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      2
      1122
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      2
      1102
    Aihe