Poistakaa tietonne netistä! Miljardin käyttäjän hakkerointi.

tiedot avoinna kaiki

Venäläiset krakkerit tekivät kaikkien aikojen suurimman hakkeroinnin. Miljardin käyttäjän tunnukset ja salasanat rikollisten käyttöön.

Mikäli teillä on yrityksenne kannalta tärkeitä tietoja esimerkiksi nettipohjaisissa palveluissa ottakaa varakopio heti ja mielellään poistakaa tiedot heti ja käyttkää tietoja sellaisessa tietokoneessa, joka ei ole kokoajan netissä, esim. pilvipalvelut tai nettipohjaiset systeemit.

http://www.talouselama.fi/uutiset/asiantuntija ylella jattimurrosta ihan varmasti joukossa on myos joitain suomalaisia/a2259522

Jos kyseessä on miljardin henkilön krakkerointi niin herää kysymys: kuinka moni mailman 7 miljardista ihmisesti käyttää nettiä. Onko se miljardi hakkeroitua "lähes kaikki"?

13

196

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 10+2

      Salasanoja ja tunnistautumistietoja varastettiin 200 miljoonaa enemmän. Varastettuja tunnuksia on siis 1.2 miljardia. Murto tapahtui seitsämän kuukautta sitten.

      Vain varomaton säilyttää tärkeitä yritystietoja netissä. Vakuutusyhtiöt eivät enää korvaa tietovarkauksia tai niistä johdettuja rikoksia kun "yleisesti on tiedossa", että nettipohjaiset systeemit on hakkeroitavissa. On myös turha vedota tietämöttömyyteen pilvipohjaisten palveluiden turvallisuuteen samasta syystä.

      Jos siis kirjanpitosi tai laskutustietosi luottokorttitietoineen varastetaan ja bulgarialaiset tai venäläiset ryhtyvät sinua kiristämään tai käyttävät tietojasi väärin se on vakuutusyhtiön mukaan oma virheesi. Myös luottokorttiyhritykset mielellään vetoavat tähän ja tappiot ovat kokonaan sinun maksettava.

    • NIC suojelee netissä

      Olen kirjautunut Facebookiin ja kaikkialle muuallekin Someen noilla mukavilla ja turvallisilla "Kalle K. Kehveli" tyyppisillä nimimerkeillä.

      Minua ei haittaa vaikka CIA tai Venäjä vakoilee miten paljon tahansa noita Kalle K.n käyttäjätilin tapahtumia.

    • ei kannata väheksyä

      Yksi sana: identiteettivarkaus

      Kun idän ihme valitse sinut identiteettivarkauksen kohteeksi netistä saamillasi tiedoilla niin alkaa vuosikausien rumba, joka maksaa tuhansia ja taas tuhansia. Luottokorttiyhtiöille on paljon helpompaa laskuttaa sinua kuin niitä hämärähemmoja, jotka ostavat laskuusi läppäreitä, kännyköitä ja muuta kallista kamaa. Makselet siinä ja taistelet byrokratiaa vastaan, joka ei halua/ehti tehdä mitään kun määrärahoja on muutenkin leikattu.

    • huu haa

      lainaus linkin takaa:
      "
      Teknologiaoikeuteen perehtynyt lakimies Ville Oksanen puolestaan huomauttaa Ylellä, että tiedon jättimurrosta vuotanut Hold Security-yhtiö tekee liiketoimintaa murrolla.

      Yritykseltä voi 90 eurolla ostaa tiedon siitä, onko itse joutunut murron uhriksi.
      "
      Yritys voi tietää tämän vain jos se pääsee kysymään sitä tekijöiltä itseltään...

      • Miten kekkasit?

        >>Yritys voi tietää tämän vain jos se pääsee kysymään sitä tekijöiltä itseltään...

        Taidatkin olla varsinainen Sherlok oikeen. Sinun kannattaisi tiedottaa tämä havaintosi eteenpäin Interpolille, niin ne käyvät hakemassa tuon kyseisen jannun rautoihin.


      • ehheh hee hee
        Miten kekkasit? kirjoitti:

        >>Yritys voi tietää tämän vain jos se pääsee kysymään sitä tekijöiltä itseltään...

        Taidatkin olla varsinainen Sherlok oikeen. Sinun kannattaisi tiedottaa tämä havaintosi eteenpäin Interpolille, niin ne käyvät hakemassa tuon kyseisen jannun rautoihin.

        kyllä Interpol se keksi paljon ennen meitä ja varsinkin ennen Sinua:

        http://www.mpc.fi/kaikki_uutiset/miljardin salasanan vuoto epailyttaa tietoturvafirmalla oma lehma ojassa/a1001614?amp;wtm=mpc-08082014&s=u


    • Kiusahuijausta

      >>niitä hämärähemmoja, jotka ostavat laskuusi läppäreitä, kännyköitä ja muuta kallista kamaa. Makselet siinä ja taistelet byrokratiaa vastaan, joka ei halua/ehti tehdä mitään kun määrärahoja on muutenkin leikattu.>>

      Uutisen mukaan luottokorttitietoja ei ole varastettu. Muutenkaan, pelkällä luottokortin 16-numeroisella numerosarjalla ei ole pystynyt netistä tilaamaan enää vuosiin mitään. Pitää tietää myös se kortin kääntöpuolella painettuna oleva 4-numeroinen luku, ja tämä luku ei tallennu koskaan nettikauppojen järjestelmiin.

      Toisen nimiin ja osoitteeseen voi toki kiusaamismielessä tilailla netistä tavaraa. Mutta tähän riittää pelkkä kodin osoitetieto, jonka saa omista vihamiehistään muutenkin aika helpolal selville.

    • 13+15

      " se kortin kääntöpuolella painettuna oleva 4-numeroinen luku, ja tämä luku ei tallennu koskaan nettikauppojen järjestelmiin"

      Kyllä tallentuu. Se on ihan systeemistä kiinni.

    • tyhmä

      Juuri kuukausi pari sitten oli juttua kun vakuutusyhtiö ei korvannut hakkerin iskuja siitä syystä että netissä palomuurin ja teollisuusstandardin mukaan suojatuissa servereissä oleva tieto ei ole ole nykyään turvallinen paikka säilyttää tietoja.

      Älkää siis ottako vakuutusta koska asiasta on jo ennakkopäätös. Näin ajateltuna Google ylläpitämät miljardien arvoiset tiedot ei ole vakuutettavissa.

      On tyhmyyttää tehdä nolla-vakuutus, jossa missään olosuhteessa (siis riitautettaessa) vakuutusyhtiöllä ei ole lain mukaan velvollisuutta korvata mitään. Vakuutusyhtiöt jatkuvasti kuitenkin vakuuttavat tälläisiä. "Tyhmä se ei ole joka pyytää vaan se joka maksaa".

    • you have been warned

      Venäläiset käyttvät nykyään netissä olevia kirjanpito ja muita tietoja kiristykseen. Poistakaa tietonne ja jättäkää vain normaalit nettisivut.

    • Kaikki tieto vuotaa

      >>netissä palomuurin ja teollisuusstandardin mukaan suojatuissa servereissä oleva tieto ei ole ole nykyään turvallinen paikka säilyttää tietoja.>>

      Missäs tuollainen teollisuusstandarin suojauksen määritelmä löytyy? Taitaa olla serverikauppiaiden löysää myyntihöpinää tuollainen.

      Maailman faktahan noiden Snowdenin paljastusten jälkeen on että mikään netissä oleva tieto lähtökohtaisesti ei ole turvassa.

      Suomen ulkoministeriötä vakoillaan vuosikausia, ja Angela Merkelin GSM-puhelinta salakuunnellaan 10 v. ajan. Silloin on täysin selvää että netissä, lanka- tai GSM-puhelimessa kerrotut mitkään asiat eivät ole salassa.

      Suomessa Elisalla ja Soneralla on pakotettuna suorat linkit suomalaisen tiedusteluelimen SUPO:n käyttöön. Siitä tiedot yhteistyösopimuksen vuoksi rajoituksetta jaellaan amerikkalaisten NSA:n kätyttöön.

      Edes pankkiliikenteessä käytetty SSL-salaus ei ole enää turvallinen. Snowdenin julkaisema aineisto antaa tästä selviä viitteitä.

    • turvallisuus? Hah ha

      En ole huolissani siitä, että Angela Merkeliä kuunnellaan ja nauhoitetaan tai että Suomen Ulkoministeriö ei ole vieläkään saanut tukittua valtavia vuotojaan.

      Sen sijaan en halua, että asiakastietoni ja heidän luottokorttitietonsa on luultavasti varastettu netistä palvelimelta, joka väiettiin omaan sen-ja-sen ihmeellisyysluokan turvasertifikaatit. Valitettavasti nämä turvasertifikaatit ovatkin hyödyttömiä ja arvottomia.

      En pidä enään muita kuin normaaleja nettisivuja. Ne pitääkin olla kaikkien nähtävissä.

    • caveat emptor

      Googlenkin salasanat on murrettu tänään tulleen uutisen mukaan:

      "4 930 000 Google-käyttäjän käyttäjätunnukset ja salasanat on julkaistu venäläisellä Bitcoin-foorumilla. "
      http://www.iltasanomat.fi/digi/art-1288736530465.html?ref=rss

      Ilmeisesti Googlellakaan ei ole siis riittävää asiantemusta tietoturvan takaamisessa. Applen pilvipalveluun murtauduttiin myös hiljattain ja hollywoodtähtien häkellyttävät kuvat levitettiin pitkin maailmaan.

      Ainoa turvallinen tapa on pitää tärkeät tiedot erilaisten pilvipalveluiden ulkopuolella!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      64
      4406
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2219
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1734
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1478
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      25
      1411
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1278
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1207
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1126
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1004
    Aihe