Muutaman seinälaatan vaihto kylpyhuoneeseen

Mikko.Ii

Kerrostalohuoneistoni seinään kiinnitettiin proppaamalla vaatehyllyjä. Seinän takana on wc/kylpyhuone ja nyt kylpyhuoneen seinässä on parissa laatassa halkeamat ja useammasta kohtasta on saumauslaasti irronnut. Kyseinen seinä on kylpyhuoneen ns. kuivalla puolella, joten siihen ei suoraan vettä pääse. Haljenneet laatat ja saumat on kuitenkin ruman näköiset ja haluaisin ne vaihtaa, mutta miten isosta asiasta on kyse?
Ensimmäinen ongelma on tietysti löytää samanlaisia laattoja, mutta se ehkä onnistuu. Millainen työ on vaihtaa yksittäisiä laattoja? Onko lopulta helpompi vaihtaa laatat koko seinään? Mitähän tällainen työ kustantaa, kun ottaa ammattimiehen tekemään homman? Taloyhtiölle ilmoittamisen yhteydessä sieltä varmaan tulee jokin valvoja hommalle ja siitä lisäkuluja?

9

7308

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ranerakentaja

      Samanlaisten laattojen löytö mahdotonta koska eri erissä vähän erisävyä. Saman kaltaisia kyllä löytyy varmasti. Eipä oo iso juttu. Eka pirstaloit vanhat pois ja tämän jälkeen uudet paikoilleen. Saumalaastina toivottavasti joku perussävy niin sillä sittenn vain saumaus.

    • vanhat pois varovais

      Vanhat pois varovaisesti ettet riko vesieristystä (vaikka onkin kuivalla puolella ja vaikkei siellä välttämättä olisikaan varsinaista vedeneristystä).

      Kannattaa tosiaan ilmoittaa ihan ensin asiasta taloyhtiölle niin tarkastavat rakenteixden kosteuden ja antavat ohjeet miten toimia. Märkätilathan ovat lähtökohtaisesti t.yhtiön vastuulla.

      • s s

        Tässä asukas oli itse vahingon aiheuttanut joten ei taloyhtiöllä ole velvollisuutta kustantaa mitään. Mutta kyllä ilmoitus taloyhtiölle ja sieltä ohjeet. Jos seinäsä on vedeneristys niin se on myös todennäköisesti haljennut ja se tulee myös korjata.


      • Aivan mutta
        s s kirjoitti:

        Tässä asukas oli itse vahingon aiheuttanut joten ei taloyhtiöllä ole velvollisuutta kustantaa mitään. Mutta kyllä ilmoitus taloyhtiölle ja sieltä ohjeet. Jos seinäsä on vedeneristys niin se on myös todennäköisesti haljennut ja se tulee myös korjata.

        märkätilat on siitä huolimatta yhtiön vastuulla, korjauksen jälkeenkin, joten tottahan yhtiön edustajien velvollisuus on hoitaa homma niin, että korjaus on asiallinen.


    • rahhoo jostain

      joko vakuutusyhtiö tietää? Osallistuvatko kustannuksiin, jos laatat ym. hajonneet vahingossa.

      • s s

        Ei ainakaan mikään tavallinen vakuutus tuota korvaa.


    • Mikko.Ii

      En ole laatoille vielä tehnyt mitään eikä tässä kiirettä olekaan, koska tuolle seinälle ei tosiaan vettä pääse mistään. Tuttavilta olen asiaa kysynyt ja kaikki sanovat, että silikoonilla saumat umpeen ja vaikka peili päälle niin ei osu silmään. Tällainen kuitenkin kuulostaa vähän huonolta idealta. Taloyhtiössä ei ole vielä putkiremonttia tehty ja sellainen saattaa viiden vuoden sisällä olla tulossa, joten kylpyhuoneeseen ei tässä vaiheessa paljoa kannattaisi sijoittaa.

      Vakuutusyhtiöön lienee turha soitella, koska tavallinen kotivakuutus ei tällaisia vahinkoja korvaa.

      Ajattelin seuraavaksi soitella johonkin remonttifirmaan, joilla on kokemusta kylppäreistä ja pyytää heiltä arvion, mitä seinälle kannattaisi tehdä.

      • ttre

        Sinullahan erikoinen kylpyhuone on, jos vettä ei tiivsty ympäröiville seinille.


    • Mikko.Ii

      Tämä tapaus saatiin maaliin tällä viikolla. Seinään päädyttiin tekemään päällelaatoitus, jonka taloyhtiö hyväksyi muutostyöilmoituksella eikä työlle tullut valvojaa. Yksi seinä on nyt eri värinen, mutta ei se lopulta ole niin pahan näköinen kuin kuvittelin.

      Hintaa tälle tuli työ ja materiaalit mukaan lukien vähän yli 600 euroa, josta työn saa kotitalousvähennykseen eli hyvin kohtuullinen summa. Kunhan nyt ei tulisi putkiremontti ihan muutaman vuoden sisään, ettei ihan turhasta maksanut.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2102
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1654
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1425
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1331
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe