Tuulimyllyt

Miettiväinen

Löytyykö täältä käytännön kokemusta tuulimyllyjen vaikutuksista ympäristöönsä?

Meidän mökin läheisyyteen on suunnitteilla 500 MW tuulimyllyjä. Etäisyyttä lähimmälle myllylle tulisi olemaan 1,5 - 2 km. Välissä on pääasiassa vesistöä.

Pitäisikö asiasta huolestua? Onko myllyistä mitään haittaa noin kaukaa?

57

659

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei muuta haittaa kuin

      että korkeat rumat hökötykset pilaavat näkymät ja vouh-vouh-vouh -taustamelu kuuluu jatkossa yötä päivää.

    • 17+20

      Kävin katsomassa yhtä kesämökkiä yhdellä järvellä minkä rannalla oli tuulimylly (selvisi vasta paikanpäällä) ja en kyllä sitä mökkiä olisi ostanut. Se tuulimylly pilasi koko ajatuksen rauhallisesta ja kauniista mökkiympäristöstä. Mökin hintakin oli varmaan sen vuoksi edullisempi.

    • energiaa pukkaa

      Miltähän se ydinvoimala siinä rannassa näyttäisi?

      • Loviisassa

        voi käydä katsomassa. Ei se paha ole jos vähän kauempaa saat sitä katsella.


      • tuutko tuulonen

        Haha, energiaa pukkaa, mutta ei ainakaan tuulimyllyistä kovinkaan paljon. Aivan täyttä sumutusta koko tuulivoimabisnes Suomessa. Ulkomaalaiset tuulivoimafirmat käärivät suurimman osan rahoista, joita Suomen kansa pumppaa niihin veroina. Ei kai kukaan Suomessa enää ole niin tietämätön tästä tuulivoimatouhun tukemisesta verovaroista, että väittäisi tuulimyllyjä kovin hyödyllisiksi. Haittaa niistä on. Kuten tuossa joku kirjoitti, kesämökin osto jäi, kun oli tuulimylly maisemassa! Niin käy vielä monet kerrat. Mutta suomalainenhan ei usko, ennenkuin on kantapään kautta oppinsa saanut eli tässä tapauksessa ennenkuin tuulimyllyjä on ihmisten arkea ja näkymiä pilaamassa joka notkossa ja saarelmassa.


    • vihersaastetta

      On todella syytä huolestua ja käyttää kaikki valitusmahdollisuudet hyväksi. Tuollainen tuulimylly noilla etäisyyksillä on mökin tuho totaalisesti.
      Jatkuva äänisaaste ja varjojen välähtely käy kidutuskeinosta.
      Omakohtaista kokemusta on Ruotsin puolelta - todella hirveää!!

      • Huh huh

        Varjoja pääsee vielä piiloon, mutta se myllyjen aiheuttama ympärivuorokautinen melu tuhoaa ihmisen kun ei saa edes nukkua rauhassa.

        Ihme, että vielä nykyään noin lähelle edes suunnitellaan myllyjä kun jo on niin monta täysin epäonnistunutta myllyprojektina esimerkkinä. Missäpäin tällaista suunnitellaan?


      • Svedu

        Härreguuuud..


    • Pp-57

      Ja höpö höpö....kaikkea pitää vastustaa vain vastustamisen vuoksi.
      Tuulimylly on kaunis, eikä aiheuta mitään harmia muuta kuin heikkohermoisille.
      Olisko aika herätä tähän päivään.

      • vahvahermoinen

      • Ei tuulivoimassa ole mitään mikä olisi tätä päivää, energiantuotannon kannalta täysin hyödyttömiä ja maisemaa pilaavia hökötyksiä, aiankin suomessa. Lisäksi niiden kilometrienkin päähän aiheuttama ääni tutkitusti aiheuttaa terveysongelmia. Eli täyskielto heti tuulivoimapuistoille ja yhteiskunnan tuki jo rakennetuilta pois (tosin yhteiskunnan pitää kyllä sitten maksaa niiden purkukulut, omistajat eivät siihen kykene).

        Ja jo saan valita ydinvoimalan ja tuulipuiston välillä, niin ehdottomasti ydinvoimala. Se ei näy kauaksi eikä aiheuta terveysongelmia lähialueelleen.


      • minun mielestäni
        Välittäjä_LKV kirjoitti:

        Ei tuulivoimassa ole mitään mikä olisi tätä päivää, energiantuotannon kannalta täysin hyödyttömiä ja maisemaa pilaavia hökötyksiä, aiankin suomessa. Lisäksi niiden kilometrienkin päähän aiheuttama ääni tutkitusti aiheuttaa terveysongelmia. Eli täyskielto heti tuulivoimapuistoille ja yhteiskunnan tuki jo rakennetuilta pois (tosin yhteiskunnan pitää kyllä sitten maksaa niiden purkukulut, omistajat eivät siihen kykene).

        Ja jo saan valita ydinvoimalan ja tuulipuiston välillä, niin ehdottomasti ydinvoimala. Se ei näy kauaksi eikä aiheuta terveysongelmia lähialueelleen.

        niinpä niin, lähialueelle. Siis mulle kaikki sähkövempeleet kunhan vaan kaikki ongelmat viedään lähialueeltani kauas pois...voi meitä tomppeleita. Tuulimyllystä ei tule tappavaa säteilyä. Minä valitsisin kuitenkin mieluummin äänen kuin ydinlaskeuman.


      • niinpä niin
        minun mielestäni kirjoitti:

        niinpä niin, lähialueelle. Siis mulle kaikki sähkövempeleet kunhan vaan kaikki ongelmat viedään lähialueeltani kauas pois...voi meitä tomppeleita. Tuulimyllystä ei tule tappavaa säteilyä. Minä valitsisin kuitenkin mieluummin äänen kuin ydinlaskeuman.

        Kyllä kun me tomppelit kuunnellaan sitä Tuulivoimalan humputusta, minuutista toiseen ,tunnista toiseen ,päivästä toiseen alkaa kyllä terve järkiselläkin tulla mieleen onko tässä mitään järkeä.


      • uneton yössä
        vahvahermoinen kirjoitti:

        Vikaisepa nuo linkit ja kuvittele ne oman mökkisi lähietäisyydelle.
        Kyllähän tuota hetken kuuntelee ja katselee, mutta jatkuvasti, joka, päivä tunnista toiseen, minuutista minuuttin. Ja karkuut et pääse.
        Nauti siinä sitten luonnonrauhasta ja rentodu ihaillen myllyjen kauneutta.

        http://www.youtube.com/watch?v=78QwBM_AD3s&feature=player_detailpage

        http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=_XCA0_W9Qxs

        Huh huh, kauhistuttava meteli. Kyllä nuo pitäisi lailla kieltää!


      • Hello the Sun!
        minun mielestäni kirjoitti:

        niinpä niin, lähialueelle. Siis mulle kaikki sähkövempeleet kunhan vaan kaikki ongelmat viedään lähialueeltani kauas pois...voi meitä tomppeleita. Tuulimyllystä ei tule tappavaa säteilyä. Minä valitsisin kuitenkin mieluummin äänen kuin ydinlaskeuman.

        Onpa hassua päättelyä, eli että koska tuulimyllyistä ei tule haitallista säteilyä, ne ovat ok, vaikka tuulimyllyt aiheuttavat muita vakavia ongelmia.

        Oikea päätelmä on, että tuulimyllyt ovat haitallisia monella tavalla, aivan varmasti. Tuulimyllyjen haittoja ei nykytekniikoilla voida mitenkään välttää. Sen sijaan ydinvoimaloista ei normaalisti ole mitään haittaa. Paitsi tietysti ydinjätteen loppusijoitus, mikä on kyllä aika suuri ongelma. Mutta tuulivoima on ongelma joka ikinen päivä. Se saa aikaan sen, että suurella osalla Suomen maaperää ei tuulivoimarakentamisen saadessa laajat mitat voi enää asua. Poismuutto maalta kiihtyy. Toivotaan että päättäjät heräävät tajuamaan, kuinka järjettömästä asiasta tuulivoimarakentamisessa Suomeen on kyse!

        Kannatan suurta panostusta erilaisiin energiatutkimushankkeisiin. Esimerkiksi auringon energiaa voitaisiin hyödyntää paljon enemmän. Tämä on nyt hieman kaukaa haettu, mutta autiomaihin on kehitteillä erilaisia auringonenergiaa kehittäviä hankkeita (http://en.wikipedia.org/wiki/Desertec). Suomi ei tietenkään ole näissä kahinoissa mukana suoranaisesti, mutta täälläkin voidaan kehittää myös auringon energian parempaa talteenottoa. Mahdollisuuksia kyllä on, kunhan resurssit suunnataan tutkimukseen ja järkeviin hankkeisiin.


    • 3+18

      Karmea ääni kyllä tuossa linkissä, eipä ole ihme että sen yhden mökin hinta oli alhaisempi. Saksassa noita on paljon, tulee jotenkin ufo-fiilis siellä, ihan kuin olisi jossain tieteiselokuvassa. Tavalliset vanhat tuulimyllyt on sentään inhimillisiä ja kauniita. Sellaisen voisi vaikka naapuriin ottaakin.

      • 13+14

        Eikä ole kyllä nuo varjotkaan mistään kotoisin niistä tulee mieleen joku kauhuelokuva, linnut tai vastaava.


      • Huolestuttavaa

        Ajatelkaa niitä ihmisiä, jotka joutuvat ilman omaa syyttään loppuiäksi tuollaisen myllyn vaikutuspiiriin.

        Loppuiäksi siksi, kun mökkiä ei saa myytyä, vaikka kuinka haluaisi pois.

        Ihme, että yhteiskunnassamme tällainen ihmisten kiduttaminen on sallittua! Eikö mikään laki suojele ihmisiä tuollaiselta melulta?


      • ilppivilppi

        Ongelma lienee omien korviesi välissä , ei tuot mitään karmeaa ollut ja kaikkeen tottuu kun ei kaiken aikaa vingu ja poraja mutta kun me soomalaiset olemme siinä parhaita : vastustan jyrkästi !!


      • tuo tikkaat
        ilppivilppi kirjoitti:

        Ongelma lienee omien korviesi välissä , ei tuot mitään karmeaa ollut ja kaikkeen tottuu kun ei kaiken aikaa vingu ja poraja mutta kun me soomalaiset olemme siinä parhaita : vastustan jyrkästi !!

        Ei totu, kuten ei eukon nalkutukseenkaan tai ukon ;D Testaapas, ala nalkuttamaan kumppanillesi, päivästä, viikosta, vuodesta toiseen! Mitä tapahtuu? Minä luulen, että olet kohta kumppaniton yksinäinen torni (lue torvi) erämaassa. Voit tietysti "kihlata" sen läheisen tuulimyllyn, onhan joku kait kihlannut Eiffelin torninkin.


    • Surullinen Ugist

      Uudenkaupungin kaupunki aikoo kaavoittaa Tuulimyllyjä vieläkin lähemmäs ihmisten koteja. lähimmät myllyt tulisivat jopa kilometrin päähän asumuksista.

      Vaikka asukkaat pääsääntöisesti vastustavat, niin päättäjät härkäpäisesti ajavat tätä taloudellisestikin kannattamatonta energiamuotoa eteenpäin. - Eipä silti, täällä on poliitikoilla laskutaito muutenkin hukassa. Siitä on olemassa useita esimerkkejä.

      Välillä tuntuu, että paikallisilla ihmisillä ei ole yhtään sananvaltaa kun jokin yritys on päättänyt rakentaa tuulimyllyn, niin se jollain tavalla runnotaan läpi, vaikka samalla pieni ihminen kuolisi siinä sivussa.

      Nykyiset myllyt ovat teholtaan 500 Mw. Tässä ääninäyte alle yhden Mw myllystä:

      https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=Mk5zMxYVca0

    • Kiduttavaa mökkeilyä

      Tuo ääni on hirveä, jos ajattelee, että se jatkuu tunnista tuntiin, yöstä päivään. Kesämökki olisi pilalla, jos siellä kuuluisi tuollainen melu tauotta.

      Eikö tuolla jossain Inkoon suunnassa jouduttu tuulimyllyjä purkamaankin niiden aiheuttaman melusaasteen vuoksi? Ne oli rakennettu liian lähelle kesämökkiejä.

    • Surullinen Ugist

      Sosiaali- ja Terveysministeriön toukokuussa 2014 antaman kirjallisen lausunnon mukaan, tuulivoimaloita ei tule rakentaa 2 kilometriä lähemmäs asuinrakennuksia.

      Kuntapäättäjät jotka eivät toimi em. ohjeen mukaan pettävät syyttömänä myllyjen katveeseen jäävät perheet ja aiheuttavat heille suuria terveydellisiä ja taloudellisia ongelmia.

      Uudessakaupungissa on päättäjillä näytön paikka. Pitävätkö he kuntalaisten puolta, vai juoksevatko he mahdollisten kiinteistöverotulojen perässä huomioimatta omia valitsijoitaan.

      Kaavoittamalla myllyjä liian lähelle asutusta, aikaansaadaan vuosien ja vuosikymmenten pituinen valituskierre.

      Jo nyt moni olemassa oleva tuulimylly on käyttökiellossa yöaikaan lähiasukkaiden valituksista johtuen. Tuskin seisovasta tuulimyllystä kovin suuria kiinteistöveroja kukaan saa...

    • NE MELUAAAAAA

      Jos tuulimyllyn ja mökin välissä paljon vesistöä, silloin 2 kilometriä tarkoittaa että mylly on äänien puolesta ihan vieressä, kaikki äänet kuuluu erittäin voimakkaasti. Ainoa keino estää rakentaminen on viedä myllyn paikalle liito-oravia ja valkoselkiä.

      • Pikainen tarve

        Ostetaan liito-oravan papanoita. Mielellään ainankin kilon pussi.

        Myös synteettiset käyvät, mikäli luonnollista tavaraa ei tarjolla.


    • tulevaisuuden tuulet

      Kaikki tuulivoiman vastustajat jotka ovat tänne kirjoittaneet eivät tunnu tietävän faktoista mitään. Vanhanaikaisia käsityksiä ja jäykkiä asenteita (liekö ainoa mikä on jäykkää). Maailma täyteen ydinvoimaa ja hyvin menee. Tuleva sukupolvi, joita tekin polvella paapotte, hukkuu ydinsaasteeseen mutta tämä hetki on teille tärkeintä ja se että vastustatte oikeasti puhdasta energiantuotantomuotoa. Saksassa tämä on onneksi tajuttu ja siellä voi ihailla komeaa teknologiaa ja miten sähköä tuotetaan oikeasti tulevaisuuden ehdoilla. Kaikille tuulivoiman vastustajille: Katsokaa lapsianne ja lapsenlapsianne ja ajatelkaa haluatteko heidän hukkuvan meidän sukupolven p...aan. Niin väistämättä tulee tapahtumaan teidän asenteella.

      • Tunnusta tosiasiat

        Kukaan ei vastusta tuulivoimaa ennen kuin alkaa ymmärtämään mitä se tosiasiassa on.

        Paasikivi: "Kaiken viisauden alku on tosiasioiden tunnustaminen"

        Jos tosiasiat tunnustetaan, niin tuulimyllyjen rakentamisessa ei ole mitään hyvää. Saadut tuototkin valuvat mitä todennäköisimmin ulkolaisille sijoittajille. Tuulimyllypaikkakunnille ei jää mitään muuta kuin pilalle mennyt maisema ja asukkaiden riesaksi alentunut kiinteistöjen arvo ja melusaaste. Moni ei ymmärrä kuinka kovaa melua tuulimylly pitää. Lisäksi matalataajuinen melu tunkeutuu rakennuksiin sisälle. Sitä ei pääse pakoon minnekään.

        Tuulimyllyjen hyötysuhde Suomessa on useinmiten 15 %:n luokkaa. Ts. vaikka tänne rakennettaisiin myllyjä kuinka paljon tahansa, niin tuulivoiman osuus voi kasvaa korkeintaan yhteen tai kahteen prosentiin kokonaissähköntuotannosta. Lisäksi kovimpina pakkaspäivinä kun sähköä todella tarvittaisiin ei tuule. Mitä hyötyä on rakentaa lisää tuotantokapasiteettia kesäkuukausille kun silloin on muutenkin aivan riittävästi energiaa tarjolla jo nykyisellä kalustolla tuotettuna?

        Kyse on haittoihin nähden marginaalisesta energianlähteestä, joka kuolee pois heti kun valtion tuki tuulivoimalle loppuu.


      • Elämää pilvilinnassa

        Ottaisit selvää asioista, ennen kuin tuollaisia kirjoittelet.

        Jos tuulivoima olisi noin ongelmatonta, niin niitä rakennettaisiin sähkön kulutuskeskuksiin. Esim. Helsinkiin, Espooseen ja Vantaalle, mutta miksikähän niitä ei siellä ole?


      • 89uh80y
        Tunnusta tosiasiat kirjoitti:

        Kukaan ei vastusta tuulivoimaa ennen kuin alkaa ymmärtämään mitä se tosiasiassa on.

        Paasikivi: "Kaiken viisauden alku on tosiasioiden tunnustaminen"

        Jos tosiasiat tunnustetaan, niin tuulimyllyjen rakentamisessa ei ole mitään hyvää. Saadut tuototkin valuvat mitä todennäköisimmin ulkolaisille sijoittajille. Tuulimyllypaikkakunnille ei jää mitään muuta kuin pilalle mennyt maisema ja asukkaiden riesaksi alentunut kiinteistöjen arvo ja melusaaste. Moni ei ymmärrä kuinka kovaa melua tuulimylly pitää. Lisäksi matalataajuinen melu tunkeutuu rakennuksiin sisälle. Sitä ei pääse pakoon minnekään.

        Tuulimyllyjen hyötysuhde Suomessa on useinmiten 15 %:n luokkaa. Ts. vaikka tänne rakennettaisiin myllyjä kuinka paljon tahansa, niin tuulivoiman osuus voi kasvaa korkeintaan yhteen tai kahteen prosentiin kokonaissähköntuotannosta. Lisäksi kovimpina pakkaspäivinä kun sähköä todella tarvittaisiin ei tuule. Mitä hyötyä on rakentaa lisää tuotantokapasiteettia kesäkuukausille kun silloin on muutenkin aivan riittävästi energiaa tarjolla jo nykyisellä kalustolla tuotettuna?

        Kyse on haittoihin nähden marginaalisesta energianlähteestä, joka kuolee pois heti kun valtion tuki tuulivoimalle loppuu.

        Miksi olet sitten noin asenteellinen vaikka puhut faktoista??


      • nope nope
        Elämää pilvilinnassa kirjoitti:

        Ottaisit selvää asioista, ennen kuin tuollaisia kirjoittelet.

        Jos tuulivoima olisi noin ongelmatonta, niin niitä rakennettaisiin sähkön kulutuskeskuksiin. Esim. Helsinkiin, Espooseen ja Vantaalle, mutta miksikähän niitä ei siellä ole?

        Sanos muuta, asun pk-seudulla. Tuulimyllyjä ei ole mailla halmeilla.


    • Järki käteen - nyt!

      Tuulivoimaloiden tuottamat melu- välke- ja maisemahaitat ovat fysikaalista ympäristösaastetta ja ne ulottuvat kilometrien päähän. Kahden, kolmen MW:n tehoisten voimaloiden lähtömelu on laitteesta riippuen 104-110 desibeliä, eikä se muutu mallinnuksia muuttamalla. Se vastaa kalliomurskaamon tai massiivisen rock-konsertin melua.

      Voimaloista tämä melu lähtee ympäristöön 100-200 metrin korkeudelta, ja ne pyörivät yölläkin koska ylhäällä usein tuulee vaikka maanpinnalla on tyventä. Tuulivoimalat tuottavat matalataajuista, humahtelevaa bassomelua (20-250 Hz). Se tunkeutuu läpi seinien, vaikeuttaa nukkumista, ja pahimmillaan ajaa lähiasukkaat muuttamaan pois alueelta.

      Tuulivoima on Suomessa hyvin vähän energiaa tuottavaa, vain n. 30-35 prosenttia maksimitehostaan. Tuulivoimaenergia onkin verrattava lähinnä uskomusideologiaksi joka jauhaa rahaa vain sijoittajille suorana tulonsiirtona veronmaksajilta. 12 vuoden aikana valtio siirtää tuulivoimayhtiöille veronmaksajien rahaa huikeat 2000 miljoonaa euroa.

      Tuulivoimayhtiöt puhuvat ”vihreästä energiasta” kun ne mainostavat liiketoimintaansa. Sähkön myyntihinnalle on takuu (tällä hetkellä 105,30 euroa/MWh), josta nyt yli 70 prosenttia on tukea veronmaksajilta. Sijoitetun pääoman tuoton on arvioitu olevan vuositasolla 12-16 prosenttia. Veronmaksajat saavat sen sijaan osakseen kaikki ympäristöhaitat ja kiinteistöjen arvon alenemisen.

      Ympäristöministeriön ohjeessa (4/2012) sanotaan: Tuulivoimalat tulisi lähtökohtaisesti sijoittaa niin kauas asutuksesta tai muusta häiriintyvästä kohteesta, ettei ympäristölupa ole tarpeen. ISO-standardien mukaisesti kunnolla tehdyistä selvityksistä tiedetään, että 40 dB:n meluraja asettuu tavallisesti noin 1,5 kilometrin etäisyydelle kolmen MW:n voimaloista.

      • oikeistoukko

        No jo menee pikkusielujen vaikerointi lapsellisuuden äärirajoille - vai on humina jo muuttunut massiiviseksi rock-konsertiksi- lol....heheee ei hyvää päevää näitä naukujia..

        Mitenkähän liikenteen ja katujen äärellä pystyy ylipäätään ihminen elämään kun autot ja muut rymistävät yötä päivää , tai junat...voi voi nekin pitäisi kieltää.

        Jotkut pahoittavat herkän mielensä jopa niistä hirmuisista valonvälähdyksistä , joita lavoista lähteee.nyyh..äitee!
        Kyllähän ihmien tottuu melkein kaikkeen eikä kohta enää huomaakaan mistä oli marisemassa, näin se vaan menee.


      • Elämää pilvilinnassa
        oikeistoukko kirjoitti:

        No jo menee pikkusielujen vaikerointi lapsellisuuden äärirajoille - vai on humina jo muuttunut massiiviseksi rock-konsertiksi- lol....heheee ei hyvää päevää näitä naukujia..

        Mitenkähän liikenteen ja katujen äärellä pystyy ylipäätään ihminen elämään kun autot ja muut rymistävät yötä päivää , tai junat...voi voi nekin pitäisi kieltää.

        Jotkut pahoittavat herkän mielensä jopa niistä hirmuisista valonvälähdyksistä , joita lavoista lähteee.nyyh..äitee!
        Kyllähän ihmien tottuu melkein kaikkeen eikä kohta enää huomaakaan mistä oli marisemassa, näin se vaan menee.

        Taas yksi oikeistoukko, joka on niellyt kaiken, mitä markkinamiehet syöttää.

        Ei tuulimyllymelua voi mitenkään verrata liikennemeluun. Lähinnä lentokenttämelu olisi sopivampi vertailukohta, mutta tuulimyllymelu on jatkuvaa.

        Tiedän ihmisiä, jotka eivät voi Porissa asua kotonaan kun eivät saa nukkuttua öisin tuulimyllyjen takia. Asuvat kesämökillä sen takia. Talon myynti mahdotonta kun kukaan ei halua ostaa myllyn läheltä.


      • oikeistoukko
        Elämää pilvilinnassa kirjoitti:

        Taas yksi oikeistoukko, joka on niellyt kaiken, mitä markkinamiehet syöttää.

        Ei tuulimyllymelua voi mitenkään verrata liikennemeluun. Lähinnä lentokenttämelu olisi sopivampi vertailukohta, mutta tuulimyllymelu on jatkuvaa.

        Tiedän ihmisiä, jotka eivät voi Porissa asua kotonaan kun eivät saa nukkuttua öisin tuulimyllyjen takia. Asuvat kesämökillä sen takia. Talon myynti mahdotonta kun kukaan ei halua ostaa myllyn läheltä.

        mitähän sinulle on syötetty? Tuota ääntä tuossa videolla voi kuvata jopa rauhoittavaksi, pehmeää meuhtomista, ikäänkuin hypnoottinen ääni - liikenteen ryminä on hermostuttavaa, siitä ei pääse mihinkään ja siihenkin moni tottuu...
        Mitähän sitä sanottaisiin, jos tuon bassokumina tilalla olisi ujeltava korkeataajuinen ääni, 6000-11000 Hz esim..?:P

        Tuossa youtuben kommenteissa oli nasevia kommentteja: mm.

        "I can't believe someone would complain about the sound from these...try living next to a coal burning power plant and then tell me how loud a wind turbine is."

        Kyllä minäkin tiedän niin heeeerkkiä ihmisiä ,että vieressä huriseva jääkaappi-pakastinkin hermostuttaa!!!:P


      • Ei mustavalkoinen
        oikeistoukko kirjoitti:

        mitähän sinulle on syötetty? Tuota ääntä tuossa videolla voi kuvata jopa rauhoittavaksi, pehmeää meuhtomista, ikäänkuin hypnoottinen ääni - liikenteen ryminä on hermostuttavaa, siitä ei pääse mihinkään ja siihenkin moni tottuu...
        Mitähän sitä sanottaisiin, jos tuon bassokumina tilalla olisi ujeltava korkeataajuinen ääni, 6000-11000 Hz esim..?:P

        Tuossa youtuben kommenteissa oli nasevia kommentteja: mm.

        "I can't believe someone would complain about the sound from these...try living next to a coal burning power plant and then tell me how loud a wind turbine is."

        Kyllä minäkin tiedän niin heeeerkkiä ihmisiä ,että vieressä huriseva jääkaappi-pakastinkin hermostuttaa!!!:P

        Myös se kannattaa huomioida tässä meluasiassa, että ihmiset kokevat melun hyvin eri tavalla.

        Syrjäseudun ihmiset eivät ole tottuneet meluun ja he eivät muuttaisi suin surminkaan kaupungin meluun. Tiedän sen omista jo iäkkäistä vanhemmistani kun eivät halua muuttaa kaupunkiin palveluiden lähelle vain siksi kun kuulemma eivät voi nukkua kerrostalossa kun siellä kolisee öisin. Itse en moisia kolinoita edes huomaa.

        Jos tuollaisten yöllä täydelliseen hiljaisuuteen ja pimeyteen tottuneiden ihmisten elämään tulee kokoaikainen melunlähde, niin ymmärrän hyvin, että se häiritsee heitä. Jopa siinä määrin, että voi aiheuttaa mielenterveydellisiä ongelmia.


      • mieli muuttuu
        Ei mustavalkoinen kirjoitti:

        Myös se kannattaa huomioida tässä meluasiassa, että ihmiset kokevat melun hyvin eri tavalla.

        Syrjäseudun ihmiset eivät ole tottuneet meluun ja he eivät muuttaisi suin surminkaan kaupungin meluun. Tiedän sen omista jo iäkkäistä vanhemmistani kun eivät halua muuttaa kaupunkiin palveluiden lähelle vain siksi kun kuulemma eivät voi nukkua kerrostalossa kun siellä kolisee öisin. Itse en moisia kolinoita edes huomaa.

        Jos tuollaisten yöllä täydelliseen hiljaisuuteen ja pimeyteen tottuneiden ihmisten elämään tulee kokoaikainen melunlähde, niin ymmärrän hyvin, että se häiritsee heitä. Jopa siinä määrin, että voi aiheuttaa mielenterveydellisiä ongelmia.

        > Myös se kannattaa huomioida tässä meluasiassa, että ihmiset kokevat melun hyvin eri tavalla.

        Jep. Tämä ilmiö on erittäin tuttu PK-seudulla. Taloa ostettaessa ei lentomelu haittaa pätkääkään, mutta muutaman vuoden asumisen jälkeen aletaan kampanjointi, jonka tavoitteena on kieltää reittikoneita lentämästä oman asuialueen yli. Ne koneet joutaa hyvin tekemään koukkauksen naapuritaajaman päälle...

        Nääs jokseenkin harva lentomelista pillittävä ammattivalittaja on ostanut talonsa ennen Helsinki-Vantaan lentokentän rakentamista. Lisäksi nykykoneet ovat oikeasti hiljaisempin kuin parikytä vuotta sitten. Mutta emme anna tosiasioiden häiritä itseämme...


    • exdeu

      EI EI EI...EI ydinvoimaa, EI hiilivoimaloita,EI öljyllä..energian tuotanto uusiutuvilla ....Mutta EI tuulivoimaloita kun ne pitää ääntä, vilkuttelee varjojaan,häiritsee lintuja,ja ainakaan ei minun kämppäni lähelle.EI vesivoimaa koska kosket tuhoutuu.Ei puuta ym polttaen kun tulee pienhiukkasia,ja aurinkovoimala se vasta ruma onkinja lisäksi kennojen teko tuottaa vaarallista jätettä....No jäänee jäljelle lähinnä hankaus-sähkö...

    • Pp-57

      Fanaattisuus on kaikkein vaarallisinta, pelkään sellaisia ihmisiä.
      Voin kertoa, että tuulimyllyjen lähellä melkein koko ikäni asuneena, olen niitten puolesta.
      Jos on tyyntä, myllyt eivät pyöri, jos taas tuulee, myllyjen ääni hukkuu tuulen kohinaan. Mitään vaikutuksia, kuten sisäistä jumputusta muualta kuin sydämestäni, en ole kokenut ja väittäisin nukkuvani yöni hyvin.
      Järkyttää näitten vastustajien tyhmyys ja se, että tuulivoima-infotilaisuuksissa ei voida käydä järkevää keskustelua, vaan tuulivoiman vastustajat provosoivat kaikki tilaisuudet typerällä vouhkaamisellaan.
      Ja näyttäkääs mulle yksikin lintu, joka on kuollut tuulimyllyn siipiin.

      • Myllyjä on erilaisia

        Etpä taida asua alle 2 km päässä tuulimyllystä tai sitten valehtelet.

        Tai sitten lähelläsi on jokin vanhempi alle 1 MW tuulimylly, joka ei tosiaankaan pidä niin kovaa melua kuin nykyaikaiset 5 MW tuulimyllyt.


      • v 2014

        Siis koko ikäsi tuulimyllyjen lähellä asuneena. Millaisia tuulimyllyjä lähelläsi on, minkäikäinen olet, viittaako 57 syntymävuoteesi, ikääsi? Eihän suuria myllyjä ole edes kauan rakennettu. Nämä nyt rakennettavat myllyt ovat runko ja lapa yhteenlaskettuna yli 200 m korkeita. Ei taida sinun lähelläsi sellaisia olla?


      • Jo allekirjoittanut
        v 2014 kirjoitti:

        Siis koko ikäsi tuulimyllyjen lähellä asuneena. Millaisia tuulimyllyjä lähelläsi on, minkäikäinen olet, viittaako 57 syntymävuoteesi, ikääsi? Eihän suuria myllyjä ole edes kauan rakennettu. Nämä nyt rakennettavat myllyt ovat runko ja lapa yhteenlaskettuna yli 200 m korkeita. Ei taida sinun lähelläsi sellaisia olla?

        Suora lainaus sivustolta:

        http://www.adressit.com/keskustelu/106759

        "Vielä viitisen vuotta sitten teollisuus piti tuulivoimaa näpertelynä, johon ei kannattanut suhtautua vakavasti. Vuonna 2009 Suomessa oli kaksi tuulivoimahanketta, vuosina 2010–2011 vain neljä.

        Sitten luotiin silloisen ministerin Mauri Pekkarisen (kesk) johdolla niin sanottu syöttötariffi: tuulivoimalla tuotetulle energialle tuli ruhtinaallinen takuuhinta.

        Viime vuoden lopussa, siis vain kaksi vuotta siitä, kun tämä tuulivoiman tuki toteutui, Suomessa oli jo lähes 300 tuulivoimahanketta eli tuhansien voimaloiden suunnitelmat.

        Suomessa on tuskin millään alalla aikaisemmin nähty tällaista yhden teollisuusalan buumia. Hankkeissa on mukana osuuskauppoja, vakuutuslaitoksia, Metsähallitus, kulttuurilaitoksia, finanssiyhtiöitä, ulkomaisia sijoittajia ja tyhjätaskuja muutaman tuhannen euron pääomalla.

        Nyt entiset tuulivoiman väheksyjät liputtavat tuulivoiman puolesta ja katsovat olevansa eturintamassa luotaessa uutta puhtaampaa maailmaa.

        Liputus on todella kannattavaa. Yhden myllyn on katsottu tuottavan noin 700 000 euroa vuodessa."

        Kaikessa näkyy, että mopo on karannut käsistä.

        Samalla kun käytte katselemassa asiaan liittyviä kommentteja, niin ei haittaisi, vaikka ottaisitte osaan adressiimme.


    • samu3

      ne on oikeasti tosi kaukana perinteisistä tuuli myllyistä..parempi nimitys tuuli generaattori..tai tuuli voima asema ..häiriöistä ei minulla tietoa...mutta järven selkä kantaa tosi hyvin kilometrienkin päästä melua..miksi niitä pitää sinne laittaa missä asutusta...on kait tuulisia paikkoja vapaana minne ei voi ei pysty rakentamaan...nykyaikana tämä puolesta ja vastaan kinaaminen sillä tasolla että minä en ainakaan usko asioita ennenkuin itse näen..ja kuulen ja koen..mikä on melun taso..

      • Miksi ei?

        Siinäpä se onkin, miksi tuulimyllyjä ei kaavoiteta avomeren ulkoluodoille, joita on Suomen rannikolla pilvin pimein?

        Siellä myllyt eivät häiritsisi ketään ja sinne voitaisiin rakentaa isojakin tuulipuistoja niin kuin esim. Tanskassa.

        Kun myllyjä rakennetaan ihmisten takapihoille, niin ei saavuteta mitään muuta kuin vuosia kestäviä valituskierteitä ja pian tulivoima on vihatuin energiamuotomme ja se loppuu alkuunsa.


      • Välittäjä_LKV
        Miksi ei? kirjoitti:

        Siinäpä se onkin, miksi tuulimyllyjä ei kaavoiteta avomeren ulkoluodoille, joita on Suomen rannikolla pilvin pimein?

        Siellä myllyt eivät häiritsisi ketään ja sinne voitaisiin rakentaa isojakin tuulipuistoja niin kuin esim. Tanskassa.

        Kun myllyjä rakennetaan ihmisten takapihoille, niin ei saavuteta mitään muuta kuin vuosia kestäviä valituskierteitä ja pian tulivoima on vihatuin energiamuotomme ja se loppuu alkuunsa.

        Miksi pitäisi pilata maailman mittakaavassa uniikki saaristomme kymmenien kilometrien päähän näkyvillä hökötyksillä. Itäinen Helsingin saaristo, kuten myös Sipoon ja Espoon saaristo on jo pilattu Aurinkolahden pilvenpiirtäjällä joka näkyy yli kymmenen kilometrin päähän. Eli järkeäkin saa käyttää!


      • Paha joka tapauksess
        Välittäjä_LKV kirjoitti:

        Miksi pitäisi pilata maailman mittakaavassa uniikki saaristomme kymmenien kilometrien päähän näkyvillä hökötyksillä. Itäinen Helsingin saaristo, kuten myös Sipoon ja Espoon saaristo on jo pilattu Aurinkolahden pilvenpiirtäjällä joka näkyy yli kymmenen kilometrin päähän. Eli järkeäkin saa käyttää!

        Pelkästään siksi kun ihminen asuu maalla. Avomerellä ihmiset käyvät vain kääntymässä. Siellä myllyistä on vähiten haittaa ja haitta on ohimenevä niillekin, jotka siellä veneilevät.

        Maisemahaitta on paljon pienempi haitta kuin jatkuva tuullimyllymelussa asuminen. Tietysti parasta olisi, jos myllyjä ei tehtäisi ollenkaan, niin ei tarvitsisi miettiä haittoja ja veronmaksajien rahatkin säästyisivät.


    • oikea vihreä
    • foottu

      Tulppanit ja kannabis?

    • seaboss1

      Ihmettelen miksi tuulivoimala alueille ylipäätänsä tehdään YVA-selvitys, Kalajoellakin tehtiin, tomppelit tekijät lausuivat Yvassa liirunlaarumeita, mutta ulkopuoliset löysivät merikotkan pesan tuulipuiston ydinalueelta, todettiin hankkeen tuottajien puolelta että ei vaikuta tuulipuiston rakentamiseen, miks näitä YVA-selvityksiä edes tehtään, raiskatkaan laajat alueet ilman selvityksiä, sama loppu tulos kuitenkin, niinkuin näytti tekevänkin.

      • Sitä saa, mitä tilaa

        Sehän on nähty, että rahalla saa sellaisen selvityksen kuin tilaaja, eli tuulivoimayhtiö, tilaa.

        Sama juttu oli Uudessakaupungissa meluselvityksen suhteen.

        Nykyisen tuulimyllyn tilalle suunniteltiin lähes neljä kertaa suurempaa myllyä, niin silti meluselvityksen mukaan mökkimme olisi ollut haitta-alueen ulkopuolella, vaikka nykyisenkin myllyn ääni kuuluu mökille.

        Luotto meni kerralla kun näki meluselvityksen. Sitä ennen hyväksyin täysin nykyisen myllyn ja kuuluin tuulivoiman kannattajiin, mutta myllyntekijät näköjään vähät välittävät naapureistaan.


    • Hyvää yötä?

      Tuulimyllyjen lavat pyörivät yölläkin koska ylhäällä usein tuulee vaikka alhaalla olisikin tyyntä. Melu tunkeutuu asuntoihin joissa ihmiset yrittävät nukkua. Se on samanlaista melua kuin kerrostaloissa kun joku soitattaa bassoilla tehostettua jytää. Se kyllä kuuluu ja estää hyvin tehokkaasti nukkumisen.

      • Taistelkaa vastaan

        Ah mikä ihana aamu herätä. Ei tuule yhtään ja on täydellinen hiljaisuus.

        Tällaiset aamut ovat mökillämme harvinaisuuksia, vaikka lähimpään tuulimyllyyn on matkaa 1760 m.

        Kesämökki on paikka jonne tullaan rentoutumaan ja täällä kaipaa täydellistä hiljaisuutta. Vaikka tuo ääni tuulella ei kovin lujaa kuulu meille asti, niin silti se stressaa kun siitä ei pääse eroon. Tuulisen viikonlopun jälkeen vielä maanantaina töissäkin korvissa kuuluu myllyjen ääni, vakka myllyt ovat jo yli sadan kilometrin päässä.

        Taistelkaa ihmeessä, jos mökkinne lähelle on suunnitteilla tuulimyllyjä. Ei niihin totu koskaan kun mökillä käydään vain viikonloppuisin.


    • Ei aih.melua

      Kävimme Hangossa ja parkkeerasimme aivan tuulimyllyn viereen. Totesimme että tuulimyllyn ääntä tuskin kuulee, joten vouhkaaminen melusta on aivan ylikorostettua. Videolinkin äänityksestä huomaa että ko. mikrofoniin ottaa myös pelkkä tuuli. Hangon tuulimyllyistä ei todellakaan lähde moista meteliä. Käykää kuuntelemassa ennen kuin puhutte perättömiä melusta.

      • tailwind...

        Eihän se myllyn vieressä juurikaan kuulu kun ääni syntyy siivistä jopa 100 metrin korkeudella ja etenee tuulen mukana poispäin myllystä.


      • Täysin eri mieltä

        Kuurokoko olet? - vai tuulimyllylobbari?


      • ...
        Täysin eri mieltä kirjoitti:

        Kuurokoko olet? - vai tuulimyllylobbari?

        haha... vai molempia?


    • Päätelmä

      Mielestäni tuulimyllyt ovat tyhmyyden ja itsekkyyden monumentteja. Tuulivoima ei ole Suomessa kannattavaa energiantuotantoa. Maanvuokraajat ja myllyfirmat haluavat vain maksimoida voittonsa muista ihmisistä piittaamatta.

      • Järkeä päättäjät

        En voisi olla enempää samaa mieltä.

        Ihmettelen todella paljon kuntapäättäjiä, jotka vielä nykytiedon perusteella tuulimyllyille rakennuslupia jakavat.

        Tuulimyllyt eivät ole mitään muuta kuin suoran rahansiirron väline kansalta tuulimyllyfirmoille, jotka kuolevat pois heti kun tuki loppuu.

        Ei kannettu vesi ole ennenkään kaivossa pysynyt.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1721
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1361
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1327
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      10
      1323
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1315
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1294
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1274
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe