Yhteiskunta on vihamielinen lapsia kohtaan

tupla äiti&mummu

Maailmassa on menossa mammabuumi. Vaikka äitejä on ollut koko ihmiskunnan historian ajan, ovat tällä hetkellä lapsiaan kasvattavat naiset enemmän äänessä kuin koskaan aiemmin. He penäävät oikeuksiaan esimerkiksi julkiseen imettämiseen ja parempaan lasten kasvatukseen.

Osa äideistä tuntee olevansa etuoikeutettu asemansa johdosta. Kuitenkin perussäännöt ja toimintatavat koskevat tasa-arvoisesti kaikkia. Tämän sai huomata karulla tavalla eräs vauvansa vaippaa ravintolan pöydällä vaihtanut äiti. Nainen oli huomannut, ettei teksasilaisessa ravintolassa ollut vaipanvaihtohuonetta – kuten ei monessa muussakaan pitseriassa.

Äiti oli päättänyt vaihtaa kakkavaipan asiakkaiden nähden ruokapöydässä. Pitserian omistaja joutui pyytämään perhettä poistumaan ravintolasta. Äiti on valittanut asiasta yhdysvaltalaiseen kuluttajansuojavirastoon. Moni ihmettelee, miksi äiti ei vaihtanut vaippaa esimerkiksi vessanpöntön kannen päällä, Mirror-lehti uutisoi.

Suomalainen mamma huutaa kuinka lapsiperheitä ei tueta kutenki nyt maksetaa suurimpia perhetuki jota koskaan on maksettu.

http://www.veronmaksajat.fi/Global/MeteorImport/Documents/Lehdistötiedotteet/Tyon_verotus_ja_perheet_Euroopassa.pdf
liite1 sivu 46
5,9 €/kk 1974 2008 100 €/kk
Verotietoja julkaisu 53 11.2.2008

http://www.kela.fi/documents/10180/1454076/Etuusmaaraliite_Koti_ja_perhe_Kela.pdf/05034f4a-1c11-4601-9753-b2ec7facfd2e

ei todella ikinä ole tuettu näin hyvin.

29

184

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • O tempores O mores

      En tiedä, sanovat että jenkit ovat tyhmää kansaa. ;)

      Suomessahan on hyvä lapsiperheiden elää. Niin näyttäisi ainakin lisääntyvän mamu-kannan johdosta olevan.

      Suomalaisia syntyy vuosittain yli 50.000 uutta taapertajaa ja näistä YLI PUOLET on jo maahanmuuttajien jälkeläisiä.

      Mitä suomalaisäidit ja -isit vielä valittavat? Eikö Suomessa olekaan tarpeeksi lapsiperheitä tuettu, mitä häh?

    • laps nolla

      Ei ole ihmekkään, kun tulevat kalliiksi yhteiskunnalle, pitää maksaa enemmän kuin saa.

    • äitee neljälle

      Juuri noin. Puhut paljon mutta asiaa. Vauvoille en ole koskaan pöytää tarvinnut vaipan vaihtoon, en koskaan, sylissä olen onnistunut siinäkin hommassa.

      Samoin on pärjätty 90-luvun lama vaikka kumpikin vanhemmista oli työttöminä, niin oli moni muukin, tiukkaa oli mutta hengissä selvittiin ja täysissä järjissä. Saisi tämän päivän rahan vinkujat kokeilla sitä elämää vähän aikaa.

    • vähä kuria ja

      Minusta tämän päivän äidit Suomessa ovat kuin Euroopan omistajat. Ei nyt sentään kai vauvan kakkavaippoja ravintolan ruokapöydässä vaihdeta, mutta ei paljon puutu.

      Lapsiperheille on Suomessa niin paljon rahallista ja muuta tukea, ettei sellaista ole ennen nähty. Kaikki alkaa jo äitiysneuvolasta ja monista tutkimuksista. Vielä kohdussa kellivän sikiön kuvia esitellään suvulle ja tuttaville. Sitten valitaan synnytyssairaalaa ja vaaditaan kodikasta. Lapsen saamisesta alkaa lomien ja vapaiden jatkumo. Jne...

      Mutta jo alle 20-vuotiaana ällistyttävän moni nuori on saanut psykiatrisen diagnoosin, kun on hukutettu virikkeisiin ja annettu liian paljon liian varhain. Armeija on näille mitään rajoja tuntemattomille ja hemmotelluille hermoraunioille liian kova paikka.

      • kommentti tuohon

        Mielestäni aika pahasti sanottu... En nyt laita suoraa sitaattilainausta, kun en tiedä onko säännöissä sallittua, enkä halua muiden tekstiä omaan mielipiteeseeni, mutta aika ronskisti minusta sanottu, että jos väitetään nuorten saavan "psykiatrisia dianooseja jo alle 20-vuotiaana siksi, että muka "saavat liikaa virikkeitä ja hemmottelua" ja että muka siksi ovat "hermoraunioita", jotka muka ei kestä arkielämää... Sopisi, että mieluummin tuollaiset kirjoittelijat puhuisivat vaikkapa siitä, että varmaan aika monien alle 20-vuotiaiden visiitit psykiatrien pakeille johtuvat pikemminkin koulukiusaamisesta, vanhempiensa köyhyydestä tai yksiselitteisesti ahneiden psykiatrian ammattilaisten tarpeesta saada lisää "asiakkaita" ( lähinnä yksityisille lääkeyhtiöille). Jos muka ylipäätään mielenterveyspotilaita on pakko leimata ja syyllistää, mitä tarvetta en ymmärrä, niin siinä sopisi argumentoida, eikä olla kateellinen alisteisille ihmisryhmille. Enkä etenkään, kun armeijan käyminen ei liity aiheeseen mitenkään.

        Näitä nimettömiä palstoja kun lukee, vahvistuu kyllä käsitys, että psykiatreille ei kannata mennä edes mielenterveyden ongelmista kärsivänä, koska ilmiselvästi ihmiset vihaavat mielenterveyspotilaita, joita parkoja sopii muka syyllistää ihan kaikenlaisesta "luonteen heikkoudesta". Itse kylläkin uskon siihen, että aika monta esimerkiksi potentiaalista koulusurmaajaa on oikeasti estetty sillä, että niiden nuorten välittävät vanhemmat ovat vieneet heidät psykiatrien pakeille. Eri asia sitten se, että kuinka epäeettinen se ala on, jos se kerran tuottaa ja ylläpitää käsitystä, että kerran mielenterveyspalveluihin turvautuneet ovat muka kakkosluokan kansalaisia, vaikkeivat olisi edes rikollisia tai edes hulluja oikeasti. Tuollaisissa tavisten nimettömissä kommenteissa näkyy hyvin paljon totuutta ihmisten asenteista.

        Eikoista, että joku tai kukaan haluaa "Köyhyys" - aiheen nimettömällä palstalla puhua luonteenheikkouksista. Joku voisi sanoa, että kyse rasistisista asenteista. Tuskin tänne mitkään erityisen "hemmotellut" kirjoittelee. Hemmoteltuja ei edes kiinnosta mikään köyhyysaiheen palsta, haloo, puhumattakaan että tällaiselle kirjoittaminen, joka on riski taviksellekin, kun tekstit jää (vaikka vääristellytkin mielipiteet joskus) valitettavasti ikuisesti nettiin...


    • ????????????????
      • ei häpyä

        http://www.kela.fi/historia
        http://www.kela.fi/aitiyspakkaus


        Kuntien palvelumaksut kattavat keskimäärin vain vajaa 12 prosenttia todellisista kustannuksista.
        Päivähoidon oikea
        hinta moninkertainen

        Merikallion mukaan usein luullaan, että päivähoidossa kallein kokopäivähoitomaksu eli 254 euroa, on summa, minkä lapsen hoitaminen maksaa. Todellisuudessa se ei kata kuin muutaman tunnin päivästä.

        Oikea hinta on kiinni lapsen iästä. Pienen lapsen hoitaminen on kalliimpaa, sillä alle kolmivuotias tarvitsee paljon enemmän aikuista kuin toimelias leikki-ikäinen.

        Myös kuntakohtaiset erot ovat suuret. Espoossa päivähoito maksaa keskimäärin 1 176 euroa kuukaudessa, kun Vantaalla se on 889 euroa eli liki 300 euroa halvempaa. Vantaan hinta on noin 100 euroa kuntien keskimääräistä päiväkotihoidon kustannusta pienempi.

        Vaikka kunnat huolehtivat sosiaali- ja terveyspalveluista, valtioneuvosto määrittelee, minkä suuruisia maksut korkeintaan voivat olla. Esimerkiksi päivähoitomaksut riippuvat vanhempien tuloista ja hoidossa olevien sisarusten määrästä. Pienin perittävä kokopäivähoitomaksu on 23 euroa.
        http://www.taloussanomat.fi/palvelut/2010/05/19/katso-paljonko-hoitosi-oikeasti-maksaa/20107035/12
        Kun mikään ei riitä.
        Lapsia saadaan elättäjiksi ei elätettäviksi.
        .


    • en osaa ottaa kantaa

      No en nyt noita linkkejä katso. En ole mitään mieltä tällä foorumilla.:)

      Sen verran voi kai sanoa, että en usko ketään ärsyttävän vaikkapa pienten lasten kotiäideille paremman eläketurvan vaatimisen ja heidän tarpeensa siinä asiassa, eikä tietenkään (tekstin termivalintaa lainaten) "lapsivihamielinen" koskaan oikeasti voi olla kukaan empaattinen tervejärkinen ihminen, mutta sen minä ainakin ymmärrän, että jos joskus joitakin ihmisiä ärsyttää, että jotkut kotiäitiaktiivit vaativat omien lastensa kasvattamisesta suurinpiirtein palkkatyöhön rinnastettavaa korvausta. Tarkoitan sitä julkisuudessa ollutta laajaa keskustelua, että kuinka joillekin ei riitä, että he saavat per yksittäinen OMA lapsi suuremman korvauksen kolme vuotta erikseen pyytämättä valtiolta, kuin mitä yksikään lapseton koskaan saa valtiolta vastaavina tukina ilmaiseksi. Toki hyvä, jos jotkut ovat valmiita tietyille työkykyisille ja työikäisille ihmisryhmille maksamaan veroissa näiden kolme-neljäkymppisten heidän kotona kotirouvina olemisensa vaikka jokaisen lastensa täysikäisyyteen asti, kun muka "liian vähän"tukia saa siitä, että synnyttää joidenkin mielestä, mutta oikeasti sehän tarkoittaa sitä, että myös jokainen työssä käyvä veroja maksava lapseton osallistuu siihen.

      Lisäksi voin sanoa sen verran, että lapsia omaavissa ystävissäni ei koskaan ole ollut yhtäkään, joka ei lasten ja perheen perustamisen ohella olisi käynyt mahdollisuuksien mukaan myös töissä.

      USA- pizzerioiden käytännöt lasten kakkavaippojen vaihtamisesta eivät suuremmin kiinnosta minua. Jos mulla olisi lapsia, menisin vessaan vaihtamaan vaipan. Ja kirjoitan sillä perusteella, mitä teksti on, nimetön keskustelu kyseessä.

    • punatupa 0

      Minusta yhteiskunnan rahoja haaskataan turhempiinkin asioihin kuin vaikkapa lapsilisiin. Se on sitten toinen juttu, että pitäisikö lapsilisissä olla tulorajat.

      Neuvolat ja äitiysneuvolat ovat ilmaisia, mutta toisaalta niiden ansiosta meillä on esim. maailman alhaisimpiin kuuluva synnytyskuolleisuus sekä äidin että vauvan osalta. Työikäisen äidin kuoleminen synnytyksessä esim. hoitamattoman raskausdiabeteksen takia tai vauvan vammautuminen vaikeassa kotisynnytyksessä on asioita, jotka tulevat äkkiä paljon kalliimmaksi kuin etukäteen annettu seuranta ja neuvonta. Ihan yhtälaillahan yhteiskunnan rahoilla maksetaan esim. aikuisten diabetesneuvontaa, joka ei maksa mitään.

      Suoraa rahallista tukea saan lapsilisän verran (noin 150 euroa/kk), jossa on yksinhuoltajalisä. Ex-puoliso maksaa pientä elatusmaksua. Omat lapset eivät ole enää päivähoidossa, vaan koulussa. Kai joku kahdehtii ilmaista koulutustakin? Pitäisi kai kaikkien olla kouluttamattomia ja lukutaidottomia, ettei vaan kenellekään tule paha mieli.

      Nykyiset lapset tulevat maksamaan meidän eläkkeitämme. Jos ei ole työntekijöitä tulevaisuudessa ei ole veronmaksajiakaan eikä eläkkeitäkään.

      • mustavalkoinen idea

        No hu hu!
        Ei ole kateutta todeta että lapsiperheidentuet ovat nyt parhaat koko Suomen historiassa eikä niissä pysty kilpailemaan mikään valtio.


      • mistä sitä saa

        "Ihan yhtälaillahan yhteiskunnan rahoilla maksetaan esim. aikuisten diabetesneuvontaa, joka ei maksa mitään."

        Mistähän tuota ilmaista diabetesneuvontaa saa?

        Itse nimittäin sain lääkäriltä diabetesdiagnoosin puhelimessa ja samalla neuvon mennä ostamaan lääkkeet apteekista. Siinä kaikki. Ilmaisesta diabetesneuvonnasta kuulen nyt ensimmäisen kerran.


      • seurannassa oleva
        mistä sitä saa kirjoitti:

        "Ihan yhtälaillahan yhteiskunnan rahoilla maksetaan esim. aikuisten diabetesneuvontaa, joka ei maksa mitään."

        Mistähän tuota ilmaista diabetesneuvontaa saa?

        Itse nimittäin sain lääkäriltä diabetesdiagnoosin puhelimessa ja samalla neuvon mennä ostamaan lääkkeet apteekista. Siinä kaikki. Ilmaisesta diabetesneuvonnasta kuulen nyt ensimmäisen kerran.

        Ainakin meidän kunnassa minä olen päässyt sairaanhoitajan luokse puhumaan keinoista, joilla ylipaino saataisi kuriin ja sitä kautta sekä verenpaine että sokeriarvot laskemaan. Käyn painokontrollissa kerran kuukaudessa. Näistä käynneistä en ole maksanut mitään.

        Meidän kunnassa on myös sairaalloisen lihaville laihdutusryhmä, joka sekään ei maksa mitään. Ylipainoni puolesta pääsisin siihen, mutta koska tuo painokontrolli on riittänyt, niin en ole katsonut tarvetta viedä paikkaa pois laihdutusryhmästä joltakin sellaiselta, joka ei laihdutuksessa onnistu ilman ryhmän tukea.


      • 2+10=
        mustavalkoinen idea kirjoitti:

        No hu hu!
        Ei ole kateutta todeta että lapsiperheidentuet ovat nyt parhaat koko Suomen historiassa eikä niissä pysty kilpailemaan mikään valtio.

        Tuo ei pidä paikkaansa. Lapsiliä oli 80-luvun lopussa ennen suurta lamaa huomattavan suuri.

        Nykyään lapsilisässä ei ole indeksikorotusta kuten on esim. eläkkeissä. Samoin lapsivähennys verotuksessa poistettiin pysyvästi 90-luvun lamassa. Tämä tarkoittaa sitä, että jos sinulla ei ole lapsia ja minulla on, mutta meillä on samat tulot, niin me kumpikin maksamme yhtä paljon tuloveroa, vaikka minulla on lapset huollettavanani.

        Täytyy myös muistaa, että lapsilisä 100 euroa / kk on sellainen summa, jolla pitäisi kustantaa hänen ruoat, lääkkeet, vaatteet, harrastukset ja asumisesta aiheutuvat menot (lapsiperhe harvoin mahtuu asumaan yksiöön). On selvää, että tuo lapsilisä ei tietenkään kata lähellekään kaikkia kuluja, joita lapsesta aiheutuu tulevien 18 vuoden aikana.


      • Soceri
        seurannassa oleva kirjoitti:

        Ainakin meidän kunnassa minä olen päässyt sairaanhoitajan luokse puhumaan keinoista, joilla ylipaino saataisi kuriin ja sitä kautta sekä verenpaine että sokeriarvot laskemaan. Käyn painokontrollissa kerran kuukaudessa. Näistä käynneistä en ole maksanut mitään.

        Meidän kunnassa on myös sairaalloisen lihaville laihdutusryhmä, joka sekään ei maksa mitään. Ylipainoni puolesta pääsisin siihen, mutta koska tuo painokontrolli on riittänyt, niin en ole katsonut tarvetta viedä paikkaa pois laihdutusryhmästä joltakin sellaiselta, joka ei laihdutuksessa onnistu ilman ryhmän tukea.

        Olen käynyt sekä labrassa että neuvonnassa. Korkea kolesteroli ja painoindeksi 31. Laihisryhmät on kai painavampia varten? Jos lääkintää tarvii, pitää mennä lääkärille joko arvauskeskuksen ? lekureille tai yksityiselle. Jos on työsuhteessa, työterveyshuolto kai hoitaa nämä jutut?


      • vali vali vali
        2+10= kirjoitti:

        Tuo ei pidä paikkaansa. Lapsiliä oli 80-luvun lopussa ennen suurta lamaa huomattavan suuri.

        Nykyään lapsilisässä ei ole indeksikorotusta kuten on esim. eläkkeissä. Samoin lapsivähennys verotuksessa poistettiin pysyvästi 90-luvun lamassa. Tämä tarkoittaa sitä, että jos sinulla ei ole lapsia ja minulla on, mutta meillä on samat tulot, niin me kumpikin maksamme yhtä paljon tuloveroa, vaikka minulla on lapset huollettavanani.

        Täytyy myös muistaa, että lapsilisä 100 euroa / kk on sellainen summa, jolla pitäisi kustantaa hänen ruoat, lääkkeet, vaatteet, harrastukset ja asumisesta aiheutuvat menot (lapsiperhe harvoin mahtuu asumaan yksiöön). On selvää, että tuo lapsilisä ei tietenkään kata lähellekään kaikkia kuluja, joita lapsesta aiheutuu tulevien 18 vuoden aikana.

        Et sitten lukenut?
        1985 lapsilisä oli 29,3 € / kk
        1989 42,9 €/kk
        Verohallinto (varmasti puolueeton) on muuntanut lapsilisän euroiksi ja kuukautta kohden maksetuksi.

        2014 lapsilisä on 104,19 € / kk.


      • Pitkäaikatyötön
        2+10= kirjoitti:

        Tuo ei pidä paikkaansa. Lapsiliä oli 80-luvun lopussa ennen suurta lamaa huomattavan suuri.

        Nykyään lapsilisässä ei ole indeksikorotusta kuten on esim. eläkkeissä. Samoin lapsivähennys verotuksessa poistettiin pysyvästi 90-luvun lamassa. Tämä tarkoittaa sitä, että jos sinulla ei ole lapsia ja minulla on, mutta meillä on samat tulot, niin me kumpikin maksamme yhtä paljon tuloveroa, vaikka minulla on lapset huollettavanani.

        Täytyy myös muistaa, että lapsilisä 100 euroa / kk on sellainen summa, jolla pitäisi kustantaa hänen ruoat, lääkkeet, vaatteet, harrastukset ja asumisesta aiheutuvat menot (lapsiperhe harvoin mahtuu asumaan yksiöön). On selvää, että tuo lapsilisä ei tietenkään kata lähellekään kaikkia kuluja, joita lapsesta aiheutuu tulevien 18 vuoden aikana.

        "Täytyy myös muistaa, että lapsilisä 100 euroa / kk on sellainen summa, jolla pitäisi kustantaa hänen ruoat, lääkkeet, vaatteet, harrastukset ja asumisesta aiheutuvat menot (lapsiperhe harvoin mahtuu asumaan yksiöön)."

        Ei suinkaan pidä, ei tämä ole sen tarkoitus. Lapsilisän tarkoitus on _avustaa_ lapsen huoltajia hänen elättämisessään, ei maksaa kaikkia kustannuksia. Lopun huoltajat maksavat itse joko palkkatuloistaan tai sosiaaliturvan lapsikorotuksista. Jos vanhemmat ovat eronneet, toinen maksaa elatusmaksua lähivanhemmalle, joka taas maksaa oman osuutensa lapselle suoraan tavaroita ja palveluita ostaessaan. Mikäli elatusvelvollinen ei hoida maksujaan, kunnan on hoidettava ne hänen puolestaan (ja karhuttava maksut jälkikäteen).


    • nostakaa tuet ylös

      Vaikka kuinka ihmiset selittää ja selittää, mutta se ei lopeta sitä lapsiperheiden köyhyyttä, jos ei mitään tehdä.

      Minusta lapsilisät elarit ym tuet piäisi nostaa reilusti. Ainkin 300 e per tuki. Rahalla se köyhyys loppuu ei puhumalla paskaa.

      • aina ruuhkat

        Ei vaan leikata niin minimiin, että ei tehtäs niin paljon lapsia, pidetään Suomen väkiluku jotenkin aisoissa, nyt tuppaa oleen väkeä jo liikaa.


      • jopas jotakin
        aina ruuhkat kirjoitti:

        Ei vaan leikata niin minimiin, että ei tehtäs niin paljon lapsia, pidetään Suomen väkiluku jotenkin aisoissa, nyt tuppaa oleen väkeä jo liikaa.

        Sinä siis haluat ettei uusia ihmisiä synny, etä tämä oli tässä, ihmiset kun vanhenee ja ei ole uusia, niin ne loppuu. Aivan kuin kiinassa, kun ei annettu tehdä kun yksi lapsi ja sekin piti olla poika jotta suku jatkuu. Nyt on pula tytöistä kun poikia on liikaa, että keskenäänkö ne menee naimisiin???


      • Sinkolaa
        jopas jotakin kirjoitti:

        Sinä siis haluat ettei uusia ihmisiä synny, etä tämä oli tässä, ihmiset kun vanhenee ja ei ole uusia, niin ne loppuu. Aivan kuin kiinassa, kun ei annettu tehdä kun yksi lapsi ja sekin piti olla poika jotta suku jatkuu. Nyt on pula tytöistä kun poikia on liikaa, että keskenäänkö ne menee naimisiin???

        Ei, vaan että varsinkin maailmanlaajuinen valtava väestönkasvu hidastuisi.
        Nyt on jo pallolla puolet liikaa ihmisiä. Se yksi lapsi per perhe on hyvä.


      • niksnaks lapsettomas
        Sinkolaa kirjoitti:

        Ei, vaan että varsinkin maailmanlaajuinen valtava väestönkasvu hidastuisi.
        Nyt on jo pallolla puolet liikaa ihmisiä. Se yksi lapsi per perhe on hyvä.

        Näin se on, koska muutoliike on vapaata, ei voida ajatella paikallista tai valtiolista oikeutta lisääntyä moni kertaisena.

        Jokainen vanhempi joka tulee toisen kerran vanhemmaksi, pitäisi leikata lisääntymiskyvyttömäksi.

        Maapallon elatuskyky on juuri loppumassa.


      • iei lopu

        Ei lopu köyhyys rahalla! Jos loppuisi, köyhyys olisi jo loppunut.


      • vaihtoehto B
        niksnaks lapsettomas kirjoitti:

        Näin se on, koska muutoliike on vapaata, ei voida ajatella paikallista tai valtiolista oikeutta lisääntyä moni kertaisena.

        Jokainen vanhempi joka tulee toisen kerran vanhemmaksi, pitäisi leikata lisääntymiskyvyttömäksi.

        Maapallon elatuskyky on juuri loppumassa.

        Ongelmana on se, että SUOMALAISET eivät lisäänny. Täällä Suomessa jo huomattava osa joka vuonna syntyneistä uusista vauvoista on jo ulkomaalaistaustaisten tekemiä.

        Haluammeko me sitä, että omia veronmaksajia ei riitä omasta takaa, vaan että niitä täytyy tuoda lisää kehitysmaista? Haluammeko me, että suomalaisuus katoaa ja tulevaisuudessa suomen kielen sijasta virallinen kieli on esim. somalia, venäjä ja englanti?

        Haluatko sinä, että sinua hoidetaan aikanaan terveyskeskuksessa ja vanhainkodissa somalikielellä tai hyvin huonolla suomenkielellä? Vielä pahempi skenaario on se, että meillä ei ole tulevaisuudessa ollenkaan kunnallisia (edullisia) vanhainkoteja, vaan pelkkiä kovan rahan hoitoloita, koska veronmaksajia on niin vähän, että verorahat eivät riitä enää vanhustenhoitoon.


      • Äksy ei-mummo
        vaihtoehto B kirjoitti:

        Ongelmana on se, että SUOMALAISET eivät lisäänny. Täällä Suomessa jo huomattava osa joka vuonna syntyneistä uusista vauvoista on jo ulkomaalaistaustaisten tekemiä.

        Haluammeko me sitä, että omia veronmaksajia ei riitä omasta takaa, vaan että niitä täytyy tuoda lisää kehitysmaista? Haluammeko me, että suomalaisuus katoaa ja tulevaisuudessa suomen kielen sijasta virallinen kieli on esim. somalia, venäjä ja englanti?

        Haluatko sinä, että sinua hoidetaan aikanaan terveyskeskuksessa ja vanhainkodissa somalikielellä tai hyvin huonolla suomenkielellä? Vielä pahempi skenaario on se, että meillä ei ole tulevaisuudessa ollenkaan kunnallisia (edullisia) vanhainkoteja, vaan pelkkiä kovan rahan hoitoloita, koska veronmaksajia on niin vähän, että verorahat eivät riitä enää vanhustenhoitoon.

        Laki, joka määrää 6 lasta siittäneet äijät vasektomiaan, voisi olla tarpeen?
        Ei tarvisi ihan tottakaan olla, kunhan tuonne jonnekin saataisiin kunnon huhu aikaseksi. Silloin eivät änkeisi tänne elätettäviksi. Tasa-arvon vuoksi voitaisiin laki kyllä säätää Blondi-suomalaisillekin. Itellä kun on vähemmän lapsia, sekin sopisi. Omat lapseni ovat jo opiskelemassa ja voi olla etten mummuksi pääsekään.


      • sjshdhhdhdhh
        vaihtoehto B kirjoitti:

        Ongelmana on se, että SUOMALAISET eivät lisäänny. Täällä Suomessa jo huomattava osa joka vuonna syntyneistä uusista vauvoista on jo ulkomaalaistaustaisten tekemiä.

        Haluammeko me sitä, että omia veronmaksajia ei riitä omasta takaa, vaan että niitä täytyy tuoda lisää kehitysmaista? Haluammeko me, että suomalaisuus katoaa ja tulevaisuudessa suomen kielen sijasta virallinen kieli on esim. somalia, venäjä ja englanti?

        Haluatko sinä, että sinua hoidetaan aikanaan terveyskeskuksessa ja vanhainkodissa somalikielellä tai hyvin huonolla suomenkielellä? Vielä pahempi skenaario on se, että meillä ei ole tulevaisuudessa ollenkaan kunnallisia (edullisia) vanhainkoteja, vaan pelkkiä kovan rahan hoitoloita, koska veronmaksajia on niin vähän, että verorahat eivät riitä enää vanhustenhoitoon.

        Mitä veronmaksajia, kun työttömiä tulee aina lisää ja sossunasiakkaat lisääntyy.


      • golobaalia
        Äksy ei-mummo kirjoitti:

        Laki, joka määrää 6 lasta siittäneet äijät vasektomiaan, voisi olla tarpeen?
        Ei tarvisi ihan tottakaan olla, kunhan tuonne jonnekin saataisiin kunnon huhu aikaseksi. Silloin eivät änkeisi tänne elätettäviksi. Tasa-arvon vuoksi voitaisiin laki kyllä säätää Blondi-suomalaisillekin. Itellä kun on vähemmän lapsia, sekin sopisi. Omat lapseni ovat jo opiskelemassa ja voi olla etten mummuksi pääsekään.

        Olet oikeassa.
        Suomi ei voi päättä Suomen rajojen ulkopuolella, mutta maahan tuvevien ja kanasalaisoikeuksien saavan asian voi päättä.
        Jo Ma-Mulla on jo 2 lasta niksnaks.

        Päiväkodeissa on paikoin jo yli 50% Ma-Mujen lapsia, kotikieliä on jopa 17 vain Suomi puutuu.


    • Eurooppa nousuun!!!!

      Kunnon Linkolaisia täällä!!! Kyllä mä kuitenkin itse päätän kuinka monta lasta teen, 2 siis on ja riittää. Enemmänkin haluaisin mutta eipä riitä rahat. väestö kasvaa liikaa, mutta pikku ystäväiseni ei Euroopassa, ei meikäläisten vaan mamujen ,lisäksi en tajua miksi mun pitäisi tukea jotain afrikkalaista mammaa ja sen 20 hiv lasta!!
      Väestöä voisi vähentääkin mutta juuri näistä maista millä ei tee yhtään mitään, siis mailla vaan ihmisillä ns, turhat syöjät. Eurooppa pitäisi saada kuosiin ja oikeesti äkkiä tai lapsenlapsemme kiirehtivät kivan sekoittuneina minareetteihin ja huivipäät jää kotiin siivoamaan miestensä sotkuja.
      Itse olen 70-lopulla syntynyt enkä koskaan ollut päiväkodissa, no okei eskarin kävin mutta tätini hoiti minua koska hänellä oli paljon lapsia ja oli koti-äiti, äitini maksoi hänelle pimeästi ja sain olla serkkujen kanssa päivät pitkät :) Omat lapseni eivät ole koskaan olleet myöskään päiväkodissa kuin esikoulun! Eivät hoida kunnolla siellä, eivätkä tee kuin juoruavat eukot penkeillä, näkee saman homman joka päivä kun ohi kävelee.. Empä aio maksaa siitä. Esikoinen kävi neuvolakäynnitkin yksityislekurilla kun oli hieno vakuutus(lapsivakuutus) Terveitä ovat olleet eikä olla yhteiskunnan apuja liiemmin tarvittu. Kun olen ollut töissä, olen ollut osa-aikaisena ja iskän kanssa hoidot vuoroteltu. Pelkästään näin toimien säästyisi yhteiskunnan varoja roimasti mutta useat vie penskat päiväkotiin että saavat päivät makailla kotona rauhassa tehden ei niin mitään!!
      Omien lasten kavereista huomaa että ovat päiväkoti kersoja kun puheestakaan ei saa selvää eikä osata sanoa edes kiitos kun toisten ruokapöydästä mahat täynnä nousevat!!
      Huomaa ettei kukaan ole jaksanut opettaa yhtään mitään heille missään, ihan säälittää..
      Eräs tyttö haluaisi aina meille, äiti on kuulema koko ajan töissä ja veljet ei tee ruokaa, kuulema kanapyörykät ja nuudeli jo kyllästyttää, muuta ei osaa pieni tyttö tehdä itse! Ollaan sitten syöty kotiruokaa ja askarreltu. Mikä pahinta tyttö on teiniveljiensä kanssa yksin yötkin kun äiti on yövuorossa, pojat pelaa pelejä ja tuo tyttöjä kotiin, ihan v-taa tollanen. Miksi tehdään lapsia jossei v-ttu kiinnosta hoitaa eikä kokata!!!

    • lapset kesannolla?

      Ministeri Räty: Kuinka moni suomalainen tienaa alle 2 100 euroa?

      Sosiaali- ja terveysministeri Laura Rädyn mielestä valtiovarainministeri Antti Rinteen esittämän lapsivähennyksen kohdentumista täytyy vielä miettiä.
      - mallissa täyden verovähennyksen saisi 2 100 euron kuukausituloilla. Yli 2 600 euron kuukausituloilla vähennystä ei saisi lainkaan.
      Vähennys myönnettäisiin molemmille vanhemmille.
      Yksinhuoltajille vähennys olisi kaksinkertainen.
      Vähennyksen enimmäismäärä olisi 150 euroa ja yksinhuoltajalla 300 euroa vuodessa.

      - tarkoituksena on tasata tuloeroja lapsellisten ja lapsettomien välillä samoissa tuloluokissa eikä eri tuloluokkien välillä.
      -
      http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/laura raty lapsivahennys-24599
      - Entä Toimeentulotuella ja Peruspäivärahalla elävät?
      Tuossa voisi olla kohdallaan Toimeentulotuen muutaminen niin ettei ikä vaikuta tukeen ELI ensimmäinen tukeen oikeutattu on 1 kaikki muut saman talouden tukeen oikeutetut 0,5.
      Lapset alle 14 v. ovat nyt 0,3.
      http://www.stm.fi/tiedotteet/kuntainfot/kuntainfo/-/view/1846511#fi

      Viralliset laskelmat lastenkuukausi menoista ovat vuodelta 2013.
      Elatusapuohjeessa olevat rahamäärät ovat 1.1.2013 lukien seuraavat:

      kohta 2.2.2. Yleisten kustannusten määränä pidetään:

      lapsen ollessa 0–6-vuotias 291 euroa kuukaudessa;
      lapsen ollessa 7–12-vuotias 338 euroa kuukaudessa;
      lapsen ollessa 13–17-vuotias 455 euroa kuukaudessa.

      kohta 3.3.1.2.: Yleisten elinkustannusten määränä pidetään:
      yksin asuvan henkilön tai yksinhuoltajan osalta 583 euroa kuukaudessa; ja
      avioliitossa, avioliitonomaisessa suhteessa tai muussa parisuhteessa elävän henkilön osalta 490 euroa kuukaudessa.

      http://www.kela.fi/elatustuki_maara-ja-maksaminen

      2014 lapsilisä ja elatustuki, kattavat siis lapsen kuluista 2/3. Lähivanhemmalle jää 100–155 €/kk riippuen lapsen iästä.

    • Haudan takaa ei väli

      Suomi "otti" suomen saamelaisilta, alkuperäisväestön kultuuri ja kieli on menneen historiaa. Suomalaiset ovat 0,7 % koko populaatiosta, on ajan kysymys koska Suomen kieltä tai kultuuria ei enää ole.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4449
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2219
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1744
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1478
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      25
      1411
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1288
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1217
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1126
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1004
    Aihe