Harkinnassa Hiace vm2002?

866062

Pakettiauton hankinta ajankohtainen ja kävinpä tänään koeajamassa Hiacen vm.2002 ja autolla reilut 260tkm ajettu.

Auto oli viimeisen päälle siisti peli ikäisekseen, hyvä maalipinta ei ruostetta. Pohja näytti myös vielä kohtuullisen hyvältä. Autossa oli koko historian melko hyvin kattava huoltokirja.
No mutta mikä tuossa sitten epäilyttää. Tuo kilometrimäärä reilu 260tkm?? Asiaa paremmin tuntevat voisivat neuvoa, että onko tuo jo liian paljon, jos ajattelee, että autoa pitää vaikka 5 vuotta/15000km vuodessa. Se tekee 75tkm jolloin ollaan jo 350tkm paikkeilla. Onkohan odotettavissa tuolla välillä paljon kalliita remontteja.

Koeajoin myös Transitin vm 2005 ajetttu 135tkm. Paremmathan ajo-ominaisuudet tuossa oli ja puolta vähemmän kilometrejä, mutta kori ja maalipinta paljon huonommassa kunnossa, joten se arvelluttaa. Hyvä huoltokirja myös siinä.

Joten voi myös kommentoida, kumman noista ottaisit

5

121

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mannevolvo

      Hiace kestää kaksi kertaa Trans-shitin ajomäärän.

    • 866062

      Kiitos kommentista. Kaikki on tervetulleita, ja jos jollain todellista kokemusta molemmista niin aina parempi.

      Sen verran vielä lisätietoa. Hintataso molemmissa suunnilleen sama. Kovasti nuo Hiacet kyllä tuntuvat kalliilta, onko sitten tosiaan vastinetta vastaavasti hinnalle.

      Hiace oli pitkä malli ja Transit lyhyt malli. Varustetaso molemmissa suunnilleen sama. Transit miellyttää silmää enemmän mutta Hiace ajomäärästä huolimatta tuntuu jotenkin luotettavammalta.
      Transit etuveto ja Hiace taas takaveto.

      Paljon puhutaan Hiacen huonoista pelleistä ja ruostealttiudesta, mutta mitä noita on nyt tullut katseltua, niin tuntuu että Transitissa (ainakin 2001-2005 malleissa) ongelma pahempi.

      Aika karu vehje tuo Hiace toisaalta on, mutta painoarvo on tällä kertaa luotettavuudessa ja mahdollisimman vähäisissä korjauskuluissa.

      Eli kommentteja vain tulemaan..........

      • jufvvfg

        Pakettiautoissa tiettyyn malliin päätymisen ratkaisee usein tarve, eli mihin käyttöön auton hankkii. Metsäkoneurakoija tarvitsee usein etenemiskykyä huonoilla teillä, eikä auto saa olla mikään jättiläinen ahtailla metsäteillä ja huonoilla kääntöpaikoilla, joten nelari Hiace on niissä hommissa hyvä työkalu.
        Putkiyrittäjälle joka kuskaa kattiloita, tarvitsee autoonsa hyllytilaa osille ja kuljettaa pitkiä putkia, Hiace on taas onnettoman pieni, paremmin soveltuu joku isompi auto - kuten Transit, korotettu Jumper, Sprinter tai vastaava. Myös motti kannattaa valita tarpeen mukaan. Kevyessä ajossa riittää parilitrainen diesel, mutta jos ajetaan täydellä kuormalla usein tai vedetään kärriä, pitää myllyn olla isompi.

        Ammattipiireissä Transitilla on omat kannattajansa, mutta itse olen useammalta käyttäjältä kuullut, ettei ne ole ihan luotettavimmasta päästä, pikkuriesat kuuluvat mukaan. Omassa ammatissani autoja ajavat usein työntekijät, eivät itse omistajat, joten palaute on aika rehellistä. Koneet transuissa ovat osin samoja kuin PSA-tuotteissa, mutta se ei ole huono asia, päin vastoin, esim. 2,2 hdi (tdci) on ihn hyvä ja kestävä mylly. Tuon ajan Transiteissa myös ruostuminen on hiukan tavallista runsaampaa.

        Hiace on toki luotettava valinta, mutta nuo uudemmat d4d-koneet eivät ole aivan niin ikuisia kuin olivat vanhemmat pyörrekammiokoneet. Kulutus ja suorituskykykään ei ole koskaan ollut Hiacen vahvin valttikortti.
        Hiacen suurin ongelma oikeastaan on sen pienehkö koko, myös pitkänä. Jos se ei ole este niin, luotettavahan se kokonaisuutena on. Vähän antiikkinen se on olemukseltaan ja ajo-ominaisuuksiltaan etenkin talvella, mutta työkalu on työkalu.
        Jos ostat auton itsellesi ns. sekalaiseen siviilikäyttöön saattaa Hiace olla Transitia hieman sirompana olla kätevämpi valinta. Tosin niistä pyydetään aika paljon vanhoina ja melkoisesti ajettuinakin.


    • yex

      No mulla on -08 hiace nelikko nyt mittarissa 380 000 ja kytkin,laturi alkuperäisiä startti vaihdettu isompia remontteja ei ole tehty tehostimen paluuletku hankutuuu rikki korjaus merkkiliikkeessä n70 euroa että silleen

    • 866062

      Eli viestin aloittaja jatkaa vielä.

      Palatakseni tuohon Hiacen koeajoon, niin se pisti hieman arvelluttamaan kyseisen auton osalta, että käännyttäessä autolla risteyksissä ja yleensä tiukemmissa käännöksissä takaa kuului hyvin matalaa "jurnutusta/jyrinää". Kertooko tuo jostain? Onko esim perän laakerit tai takarenkaan laakerit tulossa tiensä päähän. Normaalissa suorassa ajossa perästä ei kuulunut mitään erikoista. Kyseessä muuten pitkän mallin Hiace.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1620
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1285
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1279
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1267
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1210
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe