"OSTETAAN TALO"

mmmmhhhh

Moikka,

olemme etsimässä omakotitaloa itä-uusimaalta. Haku on ollut ns. päällä n. vuoden verran mutta potentiaalisia kohteita (täytyy olla vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä, maalämpö, öljylämpö tms., ei missään nimessä suoraa sähkölämpöä) oikeaan hintaan tuntuu tulevan kovin harvakseltaan myyntiin.

Kysyisinkin että onko olemassa jotain nettisaitteja johon voi laittaa ostoilmoituksia joissa voisi määritellä tarjolla olevan rahasumman, vaadittavat speksit jne.?

Nyt on ostajan markkinat mutta silti tuntuu että täältä Porvoon seudulta ei millään tunnu löytyvän kiinnostavia kohteita oikeaan hintaan...

Vinkkejä?

Mikko

6

169

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Itä-Suomesta ja

      Savosta löytyy muuta sinne

    • Tämä näkyy jo

      Itä -uudeltamaalta on vaikeaa saada asuntoa uuri sellaista jota etsitte varsinkin kun ei tiedä hintaa.

      Muutenkin koko alue on vaikea vaikka ostaisi mitä taloa,sielä luullaan vielä elävänsä nousukautta ja hinnat on edelleen useimmissa kohteissa kahden kolmen vuoden takaisia hinta pyyntöjä.

      Talven yli mentäessä alkaa monille totuus paljastumaan mutta ,liian myöhään myyntiä ajatellen.

      Ei ole olenkaan ihme etteikö nyky pyynöistä poistu liki puolet pois tulevina vuosina.

      Suomen taloudentila on niin huono ettei ostia tule riittämmään kaikille kohteille.

      • hyvää ei haluta myyd

        Tuskin hinnat mihinkään puolittuu, valtio säätää jatkuvasti lakeja, jotka nostavat uuden rakentamisen hintaa, joten nousupaineita on hyvien ja haluttavien vanhojen talojen hintoihin. Uusien omakotitalojen rakennusmäärät ovat olleet laskussa jo monta vuotta, tämäkin tukee hintojen nousua pidemmällä aikavälillä.


    • Ihan mielenkiinnosta, miksi suljette suoran sähkön pois? Jos syynä on hinta, niin eikös tuo pitäisi olla mahdollisuuksien rajoissa kuitenkin, kunhan se huomioidaan kohteen hinnassa...

      Ei muuten, mutta itselläni on suoralla sähköllä toteutettu lattialämmitys kaikissa tiloissa. Helpompi ja paremmin säätyvä kuin vesikiertoinen ja edullisempi asentaa. Ainut ongelma on se, ettei oikein lämmitykseen käytettävää järjestelmää voi vaihtaa (tuulimylly ei oikein talvella toimi, sen paremmin kuin aurinkopaneelikaan).

      • kaapelit kurassa

        Toinen, vaiettu, suorasähkön & lattialämmityksen ongelma on se, ettei ne kaapelit ole ikuisia. Laskennallinen käyttöikä on vain 20 vuotta, mutta yleensä ne kyllä kestää paljon pitempäänkin. Vaan sitten kun ei kestä, ei ole kauhean kivaa. Joo, periaatteessa se kaapelin voi paikata, mutta milläs paikkaat vanhan mosaiikkiparketin?

        Kaikki lattiat auki, urien jyrsintä betoniin, uudet kaapelit jne on taas melko raskas huolto-operaatio, joten käytännössä tällainen talo muutetaan vanhemmiten patterilämmitykselle.


      • kaapelit kurassa kirjoitti:

        Toinen, vaiettu, suorasähkön & lattialämmityksen ongelma on se, ettei ne kaapelit ole ikuisia. Laskennallinen käyttöikä on vain 20 vuotta, mutta yleensä ne kyllä kestää paljon pitempäänkin. Vaan sitten kun ei kestä, ei ole kauhean kivaa. Joo, periaatteessa se kaapelin voi paikata, mutta milläs paikkaat vanhan mosaiikkiparketin?

        Kaikki lattiat auki, urien jyrsintä betoniin, uudet kaapelit jne on taas melko raskas huolto-operaatio, joten käytännössä tällainen talo muutetaan vanhemmiten patterilämmitykselle.

        Tämä on totta. Mutta eipä kestä vesiputkikaan ikuisesti. Teknisesti ehkä hieman kauemmin, mutta...

        Itse oletin, että nuo kestävät 30 vuotta. Mosaiikkiparkettia meillä ei ole, vaan ihan tavallista lautaparkettia (ja työhuoneeseen laminaattia) laitettiin. Eivätköhän nuokin tule ikänsä päähän 30 vuoden sisällä, joten...

        Itse päätin, ettei taloon tule yhtään ylimääräistä vesiputkea. Kokemuksia vuotavista putkista kun on paristakin kohteesta... Sähkö jos ei toimi, niin sitten on yksi kohta kämpästä viileämmällä lattialla ja muualla riittää lämpöä vastaavasti enemmän. Vesi jos ei toimi, niin remppa pitäisi aloittaa heti, tai itse asiassa jo vähän aikaa sitten.

        Paras ratkaisu olisi ollut ilmaputket, mutta en ollut tuotteesta kuullut kun remppaa lähdettiin tekemään. Nyt varmaan laittaisin, vaikka hinta on vielä vesikiertoistakin kovempi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1977
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1516
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1428
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1427
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1385
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1357
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1230
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe