Kohtuullinen toive: päästä elävänä eläkkeelle

2000€KansaneläkeVAS

15

68

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nostetaan eläkeikää

      Eläkeikää pakko nostaa muuten huoltosuhde vääristyy yhteiskunnassa

    • näkemysero,

      Ennuste: 1 069 572 suomalaista elää kuolemattomuuden kuplassa!

      Lisäksi on kestävyysvaje. Sillä tarkoitetaan väestön ikääntymistä syntyvää menojen kasvua. Sitä selitetään sillä, että nyt on jokaista 65 vuotiasta kohden 3,8 työikäistä, mutta vuonna 2040 on enää 2,2 työikäistä. Vanhuksia on siis elätettävä oleellisesti pienemmällä työikäisten joukolla. Kun se ei ole mahdollista, syntyy kestävyysvaje.

      EU-komission mukaan se on 11 miljardia euroa. Luku on vedetty turkin hihasta. Sitä mieltä ovat myös VATT:in tutkijat Jan Klavus ja Jenni Pääkkönen ottamatta kantaa itse täysin mahdottomaan väestöennusteeseen.

      Suuret ikäluokat ovat vuonna 2040 pääosin mananmajoilla, joten sen perusteella voidaan laskea, että työikäisiä onkin 4,4 eläkeikäistä kohden ja mikäli maahanmuutto toteutuu hurjimpien toiveiden mukaan työikäisten luku kasvaa 5,3 eläkeikäistä kohden. Näin ollen elättäjiä olisi paljon nykyistä enemmän.

      Kestävyysvaje perustuu Tilastokeskuksen ennusteeseen, jonka mukaan vuonna 2040 eläkeikäisiä (65–110 v) olisi 1 566 511. Siinä yli 80 vuotiaita olisi 496 939 eli kaksi kertaa nykyistä enemmän. Ja edelleen. Kaudella 1961–75 syntyi 1 069 572 lasta, joista jokaisen pitää silloin olla maassa ja elossa. Heidän jokaisen pitäisi elää 79 vuotta kuolemattomuuden kuplassa!

      http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=8&id=10145

      • niinpä niin.

        Eläkkeiden maksuun käytetään juoksevien eläkemaksujen ohella eläkerahastojen tuottoa, siitäkin vain osaa. Varsinaiseen pääomaan, joka on tällä hetkellä yli 150 miljardia euroa, ei ole tarvinnut koskea. Viime vuonnakin osa eläkemaksuista siirrettiin rahastojen pääomaan ja osa eläkkeistä maksettiin rahastojen tuotolla. Niinpä rahastot kasvoivat viime vuonna yhteensä noin 4 mrd eurolla. Työmarkkinaratkaisun yhteydessä sovittiin myös eläkemaksujen kehityksestä niin, että aikaisemmin tehdyistä rahoitussuunnitelmista voidaan pitää kiinni, Kivistö totesi.

        Huoleen hoivamenojen kasvusta Kivistö vastasi viittaamalla tuoreisiin tutkimustuloksiin, jotka osoittavat ikääntyvien toimintakyvyn ja itsensä terveeksi kokevien suhteellisen osuuden kaksinkertaistuneen kymmenen viimeksi kuluneen vuoden aikana.

        http://elakelaiset.fi/fi/?newspage=85


      • Tosi on
        niinpä niin. kirjoitti:

        Eläkkeiden maksuun käytetään juoksevien eläkemaksujen ohella eläkerahastojen tuottoa, siitäkin vain osaa. Varsinaiseen pääomaan, joka on tällä hetkellä yli 150 miljardia euroa, ei ole tarvinnut koskea. Viime vuonnakin osa eläkemaksuista siirrettiin rahastojen pääomaan ja osa eläkkeistä maksettiin rahastojen tuotolla. Niinpä rahastot kasvoivat viime vuonna yhteensä noin 4 mrd eurolla. Työmarkkinaratkaisun yhteydessä sovittiin myös eläkemaksujen kehityksestä niin, että aikaisemmin tehdyistä rahoitussuunnitelmista voidaan pitää kiinni, Kivistö totesi.

        Huoleen hoivamenojen kasvusta Kivistö vastasi viittaamalla tuoreisiin tutkimustuloksiin, jotka osoittavat ikääntyvien toimintakyvyn ja itsensä terveeksi kokevien suhteellisen osuuden kaksinkertaistuneen kymmenen viimeksi kuluneen vuoden aikana.

        http://elakelaiset.fi/fi/?newspage=85

        Pikku korjaus ( 20 miljardia ) kirjoitukseesi viime viikolla oli eläkerahastoissa jo 170 miljardia Euroa. Että silleen.


    • kysyn?

      Jos paiskii töitä 40v ja ylikin, niin pitäisikö vielä enempi vain jaksaa, ja kohta sitten potkasee tyhjää, kuka hyötyy

    • Tosi on

      No ne eläkerahastot siitä hyötyy. Että silleen.

    • RAUHA SUOMESSA VAS

      Äärioikeiston rahastuskeinoksi kehitetty "kestävyysvaje", loppuu sillä sekunnilla, kun veroparatiisit suljetaan, veropakolaisyritykset laitetaan verotukseen ja aitoon yhteiskuntavastuuseen. Niiden rahoittaminen muka-työllistämisen nimissä, mistä seurauksena on vain suurtyöttömyys, on lopetettava.

      http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/3220576/lapintie-syyttaa-hallitusta-nato-paniikista

      Hysteerinen äärioikeistolainen Teekutsuliike, on pudotettava vallasta. Se on Suomen työväestön, tavallisen kansan ainut keino, välttää joutumasta veropakolaiseliitin ja jenkkien asebisneksien nettomaksajiksi ja sotiin.

      70 vuotta hyvää Rauhanaikaa Venäjän naapurissa, kertoo kaiken olennaisen ja tärkeän ulkosuhteistamme. Niin on hyvä jatkaa, rauhassa.

    • paina duunia, orja!

      Suomen eläkerahat imaistaan johonkin Eu:n "pelastussontaan" (=pankkiirien pelastus) ja se niistä meidän eläkerahoista.

      Suomalaisten eläke 2025: sänky vanhasta sotilasparakista (20 per huone) ja hernekeitto lounas.

    • Yköös Pottus

      tyota ne töiskin tuumivat, et perkules ei keretä eläkeikään enneku sotkevat meitit sotaan, ku keskustelivat tosta nato uutisesta

    • järkikin,

      http://www.ilkka.fi/mielipide/yleisöltä/tyoelakeyhtiot-ovat-perustuslain-vastaisia-1.1518640

      Perustuslain 124 §:n mukaisesti merkittävää julkista valtaa saavat käyttää vain viranomaiset. Perustuslakivaliokunta totesi 2011 lausunnossaan, että yksityisten antamat parkkisakot ovat julkisen vallan käyttöä ja siten perustuslain vastaisia. Eduskunta hylkäsi oikeusministeri Tuija Braxin parkkilakiesityksen.

      Yksityiset työeläkeyhtiöt käyttävät suurta julkista valtaa tehdessään eläkepäätöksiä. Perusoikeusasiantuntijoiden mukaan tämä hallintotehtävä kuuluu ilman muuta perustuslain 124 §:n piiriin. Oikeusoppineet ovat asiassa harvinaisen yksimielisiä.

      Esimerkiksi: ”Yhtiöt tekevät suuria määriä hallintopäätöksiä, joilla on suuri merkitys niiden kohteena oleville eläkkeen saajille.” (Akatemiaprofessori Kaarlo Tuori; HS 6.12.)
      _______________________________________

      http://heikkisantala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/156071-valtiosääntöasiantuntijat-työeläkeyhtiöt-perustuslain-vastaisia


      Kansalaisten oikeus- ja eläketurva eläkeyhtiöissä on niissä paljastuneiden kähmijöiden ja järjettömiä palkkoja ja palkkioita saalistaneiden varassa.

      Professori Pukkila kysyy mitä korkein laillisuudesta vastaava valvontaviranomainen, oikeuskansleri on tehnyt työeläkelaitosten perustuslaillisen aseman selvittämiseksi ?

      Kun lakiesitysten laillisuuden valvonta kuuluu perustuslakivaliokunnalle, eli lainsäätäjälle itselleen, ja kun meiltä puuttuu lähes kokonaan lakien perustuslaillisuuden jälkivalvonta, niin jälki on tämän näköistä.

      Enemmistöhallitus saa aina läpi myös perustuslain vastaisen lain, koska perustuslakivaliokunnassa on sama enemmistö. Ideologia ja puoluepoliittinen tarkoituksenmukaisuus voittaa laillisuuden. Niin on käynyt tässäkin tapauksessa. Tuomioistuimilta puuttuu rahkeet ohittaa laittomat lait. Perustuslain 106 § antaisi siihen mahdollisuuden.

      Oikeusoppineet vaativat työeläkeyhtiöiden perustuslainmukaisuuden perusteellista selvittämistä. Se on nyt vähintä mitä pitäisi tehdä. Kumpula-Natrin (sd) kanta on häpeäksi koko politiikalle.

      Joko nyt alkaisi olla aika perustaa Suomeenkin oikeusvaltioihin kuuluva perustuslakituomioistuin ? Vai jatkammeko ihmisoikeusrikkomusten Euroopan kärkimaana ?

      Heikki Santala, järjestöneuvos, Kauniainen
      ________________________________________
      erustuslakituomioistuin tarvitaan mitä pikimmin. Sen perustaminen on eduskunnan käsissä. Nykyiset
      valtapuolueet eivät ole perustuslakituomioistuinta halunneet. Niillä on liikaa salattavaa. Merkille pantavaa on, että mikään eduskuntapuolue ei ole pitänyt vaatimusta esillä. Siksikin eduskuntaan tarvitaan
      uutta voimaa tulevissa vaaleissa.

      Antti Pesonen
      Itsenäisyyspuolueen puheenjohtaja

      http://ipu.fi/perustuslakivaliokunta-on-esteellinen-vanhasen-asiassa-tarvitaan-perustuslakituomioistuin/
      ________________________________
      Perustuslakivaliokunta on aina esteellinen, samat ihmiset jotka
      tekee laittomia päätöksiä ei voi toimia päätöksien tuomareina,
      sen nyt sanoo

    • PetosjytkyKokoomus
    • realismi

      eu mahdollistaa kansan kusetuksen veroparatiiseineen joten on aivan turha puhua mistään vasemmistosta kun se kannatta euta?

    • eva-elovena

      Kuulun niiden joukkoon jotka melkein elävä siirtyi eläkkeelle - Toivon toille myös samaa.

    • lähitulevaisuus

      Pörssitalousjärjestelmä on jo kaatunut ja raha on menettänyt merkityksensä, mutta kotimainen keskustelu pyörii menneisyydessä. Rahasta höpöttämisen sijasta pitäisi keskittyä kehittämään Suomen omavaraisuutta.
      Omavarainen Suomi tarjoaa itse kullekin sellaista niukkuutta, mitä hippisukupolvikaan ei muista kunnolla. Niukkuus seuraa historiallisen nopeasti maailman olennaisten luonnonvarojen ehtyessä. Öljyä on jäljellä enää 50 vuodeksi, mutta Suomessa siitä tulee pula jo paljon aikaisemmin.
      Tiivistäen, juuri nyt on aika opetella elämään vaatimattomasti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2082
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1624
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1321
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe